O dzidzię się staramy, na narodziny czekamy i dzieciaczki chowamy :) część XI - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-04, 16:07   #3121
_Kluska_
Zakorzenienie

Dot.: O dzidzię się staramy, na narodziny czekamy i dzieciaczki chowamy :) część XI

Iza super, że już po i super waga, wcale nie za dużo. 75 centyl to norma przecież!

tata już wraca ze spaceru. porobiłam prania, poskładałam suche, sprzątnęłam kuchnię, pomyłam kible. 2 h ciężkiej roboty a teraz? teraz mam jakieś 20 minut dla siebie robię więc to co od dawna chciałam - siedzę na balkonie z lapkiem na kolanach i odpoczywam
na tą chrzanioną pocztę pojadę wieczorem

II kreski - 09.05.2013

23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania

Pyza dorasta
_Kluska_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 19:20   #3122
Gianna M
Zakorzenienie

Dot.: O dzidzię się staramy, na narodziny czekamy i dzieciaczki chowamy :) część XI

Iza wow jaki duzy chlopak, gratki

Ja jestem zla powiem wam ze jest mi przykro cholernie bo tz zamiast mnie wspierac z ta butla to zanim ja podaje to jest ok i wspiera i pociesza i w ogole a jak ja daje i mala zaczyna cyrkowac to mowi takie rzeczy i nie umie mi pomoc i jeszcze wywoluje u mnie takie wyrzuty sumienia jest mi cholernie przykro nie rozumiem go naprawde i wiem ze zostaje sama z tym problemem i musze to sama ogarnac bo on mi nie pomoze...a w ogole to nie odzywam sie do niego.W nocy mi pow ze jestes okropna i ze mecze dziecko a potem cale dopoludnie przepraszal i tylko na chwile bo jak wrocil z pracy i porozmawialismy to nic to nie dalo bo ja podaje kolejna butle a on znow to samo!zaje.biscie.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Gianna M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 19:35   #3123
_Kluska_
Zakorzenienie

Gianka, jedyne co mogę powiedzieć to to, że chyba nigdy my kobiety ne zyskamy wsparcia u facetów w takich sprawach oni tego nie czują nie wiedzieć czemu
przykro mi

II kreski - 09.05.2013

Pyza dorasta
Stary 2014-07-04, 19:48   #3124
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gianna M Pokaż wiadomość
Iza wow jaki duzy chlopak, gratki

Ja jestem zla powiem wam ze jest mi przykro cholernie bo tz zamiast mnie wspierac z ta butla to zanim ja podaje to jest ok i wspiera i pociesza i w ogole a jak ja daje i mala zaczyna cyrkowac to mowi takie rzeczy i nie umie mi pomoc i jeszcze wywoluje u mnie takie wyrzuty sumienia jest mi cholernie przykro nie rozumiem go naprawde i wiem ze zostaje sama z tym problemem i musze to sama ogarnac bo on mi nie pomoze...a w ogole to nie odzywam sie do niego.W nocy mi pow ze jestes okropna i ze mecze dziecko a potem cale dopoludnie przepraszal i tylko na chwile bo jak wrocil z pracy i porozmawialismy to nic to nie dalo bo ja podaje kolejna butle a on znow to samo!zaje.biscie.

GiankaFaceci nie rozumieją jak karmienie dziecka jest dla nas ważne.Musisz Natke nauczyć butli żebyś mogła gdzieś wyjść albo żeby ona mogła z kimś zostać.

Dziewczyny a ja mam pytanie o karmienie.Domiś je już 3 stałe posiłki:rano kaszke,potem obiadek a po południu pół deserka lub owoca.Między tym kp.Obiadek i deserek lubi sobie popić piersią.Nie wiem czy tak moge mu dawać że cyc do popicia słoiczka?Chciał abym go nauczyć picia wody.Pediatra mówiła żeby nie dawać soczków i herbatek bo to niepotrzebny cukier.
Z kubeczka niekapka nie bardzo umie pić,raczej go gryzie i się nim bawi.Choć jak trzymam mu ten kubeczek jak butle to pare łyczków pociągnie.

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek

Edytowane przez iza243
Czas edycji: 2014-07-04 o 19:51
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 20:01   #3125
_Kluska_
Zakorzenienie

Iza, pediagtra ma rację z tymi soczkami i herbatkami, najpierw woda a potem reszta. chyba, żeby na początek dać soczek z wodą do niekapka żeby załapał.
czytałam, że często pomaga żeby na początek wyjąć uszczelkę z ustnika żeby leciało więcej i jak już Domiś zacznie z takiego pić to wtedy dodać uszczelkę. ale skoro piszesz, że trochę popija to może po prostu mu się nie chce pić bo poi się z piersi?

II kreski - 09.05.2013

Pyza dorasta
Stary 2014-07-04, 20:06   #3126
mysia1986
Zakorzenienie

Gianka, choler no! Dziewczyny już wszystko napisały Dasz rade i bez jego wsparcia.

Mój poszedł biegac, ja rozwiesiłam upraną pościel, żrobiłam żubrówkę z sokiem , słucham Metalliki na balkonie i sie relaksuje jak Kluś
Marcel <3

mysia1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 20:26   #3127
arletka1313
Zakorzenienie

jestem wieczornie.
kolazanka była z pracy,co tam sie teraz dzieje to kosmos poprostu,wogóle nie mam ochoty tam wracac!!!
dała mi film z wesela tylko kiedy ja go obejrze???
Lenka ma coraz wiecej tych krostek,nie wiem co to,moze powietrze jej nie dochodzi przed pampy i te majty, wiec popołudnie miała na pieluszkach tetrowych-i wietrzenie pupci.
Hania 6.09.2016

http://suwaczki.maluchy.pl/li-67603.png

http://www.suwaczki.com/tickers/3i498u69fevq68l3.png
arletka1313 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 20:29   #3128
PannaMagda
Zakorzenienie

Babeczki polecam Wam taki kubek
http://mnz.pl/wp-content/uploads/201...1-50-large.jpg

dzieciaki szybko łapią o co chodzi jak im się "dzióbka" zamoczy
Stary 2014-07-04, 20:31   #3129
mysia1986
Zakorzenienie

Moja fotka w przymałej koszulinie w albumie
Marcel <3

mysia1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 20:32   #3130
yssmay
Wtajemniczenie

GG do yssmay

Podczytuje was dzisiaj, ale nie mam weny do cytowania.
Mam doła jak stąd do Polski ale o tym w k.

Pytałyście o książkę. Nie nie wydałam książki. Chodzi o to, że podałam linka do mojego bloga i Kamildiana, postanowiła go odwiedzić. No i tam jest link do tej sławnej "książki". Takie pisanie o niczym, trochę próbowałam opisać moje życie ale w "symboliczny" sposób. Kiedyś dużo pisałam, opowiadania, wiersze i inne takie. Na studiach mi przeszło. Mam was to do was piszę moje elaboraty.
Idę pomagać mamie robić obiad.
yssmay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 20:34   #3131
PannaMagda
Zakorzenienie

Yss podaj na priv bloga mam sporo wolnego czasu.. poczytam
Stary 2014-07-04, 20:39   #3132
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Kluska_ Pokaż wiadomość
Iza, pediagtra ma rację z tymi soczkami i herbatkami, najpierw woda a potem reszta. chyba, żeby na początek dać soczek z wodą do niekapka żeby załapał.
czytałam, że często pomaga żeby na początek wyjąć uszczelkę z ustnika żeby leciało więcej i jak już Domiś zacznie z takiego pić to wtedy dodać uszczelkę. ale skoro piszesz, że trochę popija to może po prostu mu się nie chce pić bo poi się z piersi?
Hmm no możliwe.Ale myslisz że po słoiczku moge mu dać pierś do popicia?

Co do kubeczka myślałam o tym zeby kupić 1 soczek żeby załapał.Dzięki za rade z tą uszczelką,spróbuje
Cytat:
Napisane przez PannaMagda Pokaż wiadomość
Babeczki polecam Wam taki kubek
http://mnz.pl/wp-content/uploads/201...1-50-large.jpg

dzieciaki szybko łapią o co chodzi jak im się "dzióbka" zamoczy
Ale to jest dla takich malutkich dzieci?
Cytat:
Napisane przez mysia1986 Pokaż wiadomość
Moja fotka w przymałej koszulinie w albumie
Lece zobaczyć

Edytowane przez iza243
Czas edycji: 2014-07-04 o 20:41
Stary 2014-07-04, 20:43   #3133
PannaMagda
Zakorzenienie

Iza eko-mamy już 3 miesięcznym dzieciom podają ale półroczniaki już super sobie radzą z takim kubkiem bo dziecko samo dostosowuje ile chce się napić widzi co jest w środku łatwo mu złapać za te uchwyty
kubki ogólnie nazywają się Doidy Cup
Stary 2014-07-04, 21:03   #3134
yssmay
Wtajemniczenie

GG do yssmay

PannaMagda A to żadna tajemnica: ysmay.blog.pl . Takie moje wynurzenia z młodości.
yssmay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 21:07   #3135
PannaMagda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yssmay Pokaż wiadomość
PannaMagda A to żadna tajemnica: ysmay.blog.pl . Takie moje wynurzenia z młodości.
dodałam do zakładek.. będę czytać
Stary 2014-07-04, 21:11   #3136
arletka1313
Zakorzenienie

twisterek zaliczony, no i 3 ciastka!...
jakas wypompowana jestem...
Hania 6.09.2016

http://suwaczki.maluchy.pl/li-67603.png

http://www.suwaczki.com/tickers/3i498u69fevq68l3.png
arletka1313 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 21:17   #3137
agabiwro
Wtajemniczenie

hej,

ja nie mam kompletnie dzisiaj weny, no i koszmarne boli mnie krzyż. Nie wiem, czy to skutek "pola", czy coś z tego szitu będzie, no i znowu zaczyna się robić syf, o tym w k.

wybaczcie, że jestem taką do dupy kumpelą, i wywalam o sobie.

18.06.13 II kreski - rośnij zdrowo Jaśminko

07.03.2014 wreszcie jesteś

http://fajnamama.pl/suwaczki/w0e0032.png
agabiwro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 21:28   #3138
_Kluska_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysia1986 Pokaż wiadomość
Mój poszedł biegac, ja rozwiesiłam upraną pościel, żrobiłam żubrówkę z sokiem , słucham Metalliki na balkonie i sie relaksuje jak Kluś
ciocia dobra rada mówi: dodaj sobie do drinka z żubrówką słupek ogórka to najlepszy dodatek do drina żubrówka+sprite ale do żubrówki+jabłko też daje radę
Cytat:
Napisane przez PannaMagda Pokaż wiadomość
Iza eko-mamy już 3 miesięcznym dzieciom podają ale półroczniaki już super sobie radzą z takim kubkiem bo dziecko samo dostosowuje ile chce się napić widzi co jest w środku łatwo mu złapać za te uchwyty
kubki ogólnie nazywają się Doidy Cup
na ekomamy reaguję alergicznie
ale kubek mi się podoba, zakupię
Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Hmm no możliwe.Ale myslisz że po słoiczku moge mu dać pierś do popicia?

Co do kubeczka myślałam o tym zeby kupić 1 soczek żeby załapał.Dzięki za rade z tą uszczelką,spróbuje

Ale to jest dla takich malutkich dzieci?
jak szukałam informacji na temat rozszerzania diety czytałam, żeby dawać pierś po jedzeniu dopóki dziecko nie zjada całęj porcji. niestety gorzej z informacją ile to jest 'cała porcja' dla jakiego wieku pediatra mi powiedziała, że każde dziecko inaczej i że jak będę zwiększać ilość obiadku to zobaczę kiedy będzie to już pełny posiłek.
wiem, że moje koleżanki zawsze dawały potem pierś żeby sprawdzić na ile najedzone jest dziecko i jak widziały, że pije bardzo krótko albo nie chce wcale to wtedy zaczęły dawać do popicia wodę. ja jak dawałam wodę to zazwyczaj Hanka nie chciała wcale ale raz ostatnio jak się dossała to doiła i doiła a potem wszystko zwróciła takie rozwodnione jak już będę miała niekapka zamierzam dawać go po jedzeniu i zobaczymy.

co do kubka to ostatnio jedna koleżanka mi opowiadała, że musiała zaczynać od zwykłego kubka bo nic innego córa nie chciała. inna mówiła, że przyjęła się tylko słomka i dopiero grubo po roczku udało się przejść na coś innego, w tym przypadku na 360. każde dziecko jest inne i świadomość tego to chyba najlepsze i najważniejsze co wynoszę z licznych spotkań z kumpelami co mają dzieci o kilka miesięcy starsze

mam zapro od tż do sypialni na masaż stóp jeszcze nie wiem czy skorzystać czy jeszcze go przetrzymywać. na poważnie, to bardzo się boję że to wszystko wróci, że ta poprawa nie jest na stałe

II kreski - 09.05.2013

Pyza dorasta

Edytowane przez _Kluska_
Czas edycji: 2014-07-04 o 21:29
Stary 2014-07-04, 21:36   #3139
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
ciocia dobra rada mówi: dodaj sobie do drinka z żubrówką słupek ogórka to najlepszy dodatek do drina żubrówka+sprite ale do żubrówki+jabłko też daje radę

na ekomamy reaguję alergicznie
ale kubek mi się podoba, zakupię

jak szukałam informacji na temat rozszerzania diety czytałam, żeby dawać pierś po jedzeniu dopóki dziecko nie zjada całęj porcji. niestety gorzej z informacją ile to jest 'cała porcja' dla jakiego wieku pediatra mi powiedziała, że każde dziecko inaczej i że jak będę zwiększać ilość obiadku to zobaczę kiedy będzie to już pełny posiłek.
wiem, że moje koleżanki zawsze dawały potem pierś żeby sprawdzić na ile najedzone jest dziecko i jak widziały, że pije bardzo krótko albo nie chce wcale to wtedy zaczęły dawać do popicia wodę. ja jak dawałam wodę to zazwyczaj Hanka nie chciała wcale ale raz ostatnio jak się dossała to doiła i doiła a potem wszystko zwróciła takie rozwodnione jak już będę miała niekapka zamierzam dawać go po jedzeniu i zobaczymy.

co do kubka to ostatnio jedna koleżanka mi opowiadała, że musiała zaczynać od zwykłego kubka bo nic innego córa nie chciała. inna mówiła, że przyjęła się tylko słomka i dopiero grubo po roczku udało się przejść na coś innego, w tym przypadku na 360. każde dziecko jest inne i świadomość tego to chyba najlepsze i najważniejsze co wynoszę z licznych spotkań z kumpelami co mają dzieci o kilka miesięcy starsze

mam zapro od tż do sypialni na masaż stóp jeszcze nie wiem czy skorzystać czy jeszcze go przetrzymywać. na poważnie, to bardzo się boję że to wszystko wróci, że ta poprawa nie jest na stałe
Dziekuje za obszerną odpowiedz
Jutro spróbuje dać kubeczek po jedzeniu.

KorzystajMam nadzieje że poprawa jest na stałe

Stary 2014-07-04, 21:37   #3140
PannaMagda
Zakorzenienie

Klusia dlatego napisałam, że eko dają już 3 miesięcznym, ale taki półroczniak da sobie super radę
Stary 2014-07-04, 21:43   #3141
_Kluska_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Dziekuje za obszerną odpowiedz
Jutro spróbuje dać kubeczek po jedzeniu.

KorzystajMam nadzieje że poprawa jest na stałe

a powiedz kochana, jak wprowadzałaś mięso? mam sporo słoiczków z tej promocji co była w biedrze, tam jest głównie indyk i jagnięcina i nie wiem kiedy mogę na nie przejść, żeby było ok do teraz Hania jadła marchewkę, marchewkę z ziemniakami, marchewkę z ryżem i dynię. i nie wiem czy teraz kupić jeszcze np zupkę jarzynową bez mięsa i dopiero potem mięso czy może mogę już?

Panna Magda a mi się zdawało, że eko mamy bardzo długo próbują być na samym kp pewnie też zależy. odpoczęłaś trochę od pracy? fajne zrobić sobie taką przerwę, co?

II kreski - 09.05.2013

Pyza dorasta
Stary 2014-07-04, 22:04   #3142
b a r b a r a
Zakorzenienie

GG do b a r b a r a

Kochane jestem .

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

Tęsknilam

W... 09.11
lipiec 2008
W... 16.08
listopad 2017
b a r b a r a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 22:07   #3143
_Kluska_
Zakorzenienie

Basiu jak tam? odpoczywacie?

II kreski - 09.05.2013

Pyza dorasta
Stary 2014-07-04, 22:14   #3144
Lila_27
Zakorzenienie

Witam sie wieczornie Prawie cały dzień spędzililiśmy w domu, bo straszny upał, a Natkowi nie służy taka tamperatura, znów jest trochę obsypany nie wiadomo od czego
Kurcze mam problem, bo mały jest strasznie uzależniony od cycka, nie zaśnie bez tego .... najchętniej to by cał dzień z cyckiem w buzi siedział... wczoraj była próba podania butelki z wodą, ale niestety nieudana, mały się wkurzał i nie umiał załapać... mam ten sam problem co Gianka...
Za to z łyżeczki ładnie pije, bo podaję mu codziennie probiotyk rozpuszczony... A też chciaałabym, żeby mnie ktoś odciążył, bo póki co beze mnie ani rusz...

---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

Dodałam nowe zdjęcie z puckim, kurcze On na prawdę jest grubiutki
28.08.2013 12 mm serduszko

07.04.2014 godz.11.25 urodził się Nasz skarb NATAN
Lila_27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 22:20   #3145
b a r b a r a
Zakorzenienie

GG do b a r b a r a

Cytat:
Basiu jak tam? odpoczywacie?
Kochana odpczelam od męża trochę od codzienności a tak to można powiedzieć że zapiep*** łam jak mały samochodzik bo koleżanka ma 3 dzieci i moje 2 to sporo. Ona ma dzieci w wieku 8 lat , 4 lata i 2 miesiące i były chwilę gdyż ja zostawałam z 5 dzieci bo ona musiała na rehabilitację chodzić (15-20 a czasem i do godziny czasu byłam sama) ale dałam rade

W... 09.11
lipiec 2008
W... 16.08
listopad 2017
Stary 2014-07-04, 22:37   #3146
_Kluska_
Zakorzenienie

kurde trzymaj cie za mnie kciuki jadę po tą paczkę na pocztę a dopiero pomyślałam ze tam jest nieciekawie o tej godzinie : mur:

---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

Basiu cieszę się, że odpoczęłaś trochę

co tu tak pusto o tej godzinie? ? dodajcie mi otuchy żebym chociaż tu nie była sama

II kreski - 09.05.2013

Pyza dorasta
Stary 2014-07-04, 22:39   #3147
agabiwro
Wtajemniczenie

Cytat:
kurde trzymaj cie za mnie kciuki jadę po tą paczkę na pocztę a dopiero pomyślałam ze tam jest nieciekawie o tej godzinie : mur:

---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

Basiu cieszę się, że odpoczęłaś trochę

co tu tak pusto o tej godzinie? ? dodajcie mi otuchy żebym chociaż tu nie była sama
poczta czynna? u mnie tylko do 20

patrzcie co znalazłam, może to do fotelika?
http://allegro.pl/listing/listing.ph...category-82707

18.06.13 II kreski - rośnij zdrowo Jaśminko

07.03.2014 wreszcie jesteś

http://fajnamama.pl/suwaczki/w0e0032.png

Edytowane przez agabiwro
Czas edycji: 2014-07-04 o 22:44
agabiwro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 22:47   #3148
_Kluska_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agabiwro Pokaż wiadomość
poczta czynna? u mnie tylko do 20

patrzcie co znalazłam, może to do fotelika?
oo jesteś
to całodobowa jest i w dzień hardkor tu się doczekać
szlag mnie jasny zaraz trafi. przesyłki tu nie ma mimo że dostałam takiego smsa poszli jeszcze szukać ale

II kreski - 09.05.2013

Pyza dorasta
Stary 2014-07-04, 22:48   #3149
b a r b a r a
Zakorzenienie

GG do b a r b a r a

Jejku było mi bardzo teskno za Wami. Tz miał mi doladowac konto i tego nie zrobił a ja nawet nie mogłam napisać smska bo konto zablokowali mi.
Alergia mnie dobija bo procha nie łykłam

---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ----------

Yss kiedy testujesz??

W... 09.11
lipiec 2008
W... 16.08
listopad 2017
Stary 2014-07-04, 22:52   #3150
RudaEwcia25
Zakorzenienie

Jestem i ja ostatnio mamy bardzo aktywne dni i wieczorem padam na pysk.TŻ już mnie raz "Przychaczył" i już znowu się łasi Uwielbiam go takiego,a dzisiaj mi powiedział że dla niego nie muszę się odchudzać bo uwielbia moje ciałko i podziwia mnie za to bieganie-właśnie tego potrzebowałam dzisiaj zaliczyłam 3km w niecałe 18minut i jestem z siebie dumna,jutro pół godziny biegania i zobaczymy jaki dystans pokonamy-podejmuję wyzwanie Kotik był dzisiaj taki brudny jak przyszedł czas kąpieli że jeszcze go takiego brudaska słodkiego nie widziałam

Migociu oby teraz było z górki

Agabi 300zł to za mało??? maskara jakaśto co że piszesz o sobie i tak wielka Lofka

Ziajka jeju już bym jadła tą sałatkę a tuńczyka z makaronem Klusi też uwielbiam mam nadzieję że "wróżbita Maciej" nie zauroczył Kubuli?

Mysia zaraz lecę zobaczyć focie

Izka ja po słoiczku dawałam cyca-jeszcze jak jest gorąco nie ma co się zastanawiać Kostek dłuuugo nie chciał niekapka ale z czasem się do niego przekonał,co do wyjmowania tej uszczelki to ja bym się bała bo wtedy picie leci szybko i Mały może się zaksztusić no i dla Domiego-świetny chłopczyk niego

Madziu a on ma jakąś pokryweczkę ten kubeczek ?

Klusia u nie w przychodni mówili że normalny altacet też może byća co do masażu to idź

Arletko uwielbiam Cię zboczuchu może posyp jej te krostki mąką ziemniaczaną bo to pewnie otarcia od pieluszki

Kasiu zamówiłam takie https://www.google.pl/search?q=bia%C...%3B2362%3B1772 mwzięłam niskie bo na szpilkach chodzić nie potrafię

Lila współczuję że w domu musieliście siedzieć

Spadam do k.
13.03.2013R GODZ.16:05Zostałam Mamusią
> http://www.suwaczki.com/tickers/iv09i09kwoztnmir.png
http://www.suwaczki.com/tickers/fdqgxqpkse5uzrmp.png
Run bitch!Ruuun!
RudaEwcia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości