|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 | |||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część V.
Cytat:
Moja Mama to mogłaby w ciąży z zaskoczenia wystąpić, bo nie wiedziała,że jestem w ogóle sąsiedzi to poźniej myśleli,że adoptowała po 4dzieci brzuch miała większy, plamienia też jakieś były bóle ją złapały do szpitala zdziwiona,że na ginekologie ją wiozą a tu tadam wymarzona córa do tej pory się dziwią,że taki żabol wyszedłCytat:
![]() Cytat:
brak słów niby te stare aparaty do usg były niezbyt czytelne podobno, no ale kaman![]() Cytat:
druga żaliła mi się,że córka pewnie jej wyrośnie na giganciarę Cytat:
trochę pieluch tetrowych i majtasy porodowe
|
|
#3122 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zresztą polecam całego bloga jadlonomia - dla mnie guru wegańskie pod względem jakości i smakowitości
|
|
|
#3123 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Pomidor wydawał się pewny, dobrze wypada jeśli chodzi o IG, ale czytam na grupie cukrzycowej na fejsie, że niektórym dziewczynom podnosi zjedzony na śniadanie - albo tak uważają. Smutno byłoby jakby ten chleb odpadł, już został zupełnie sam na placu boju.No nic, jutro będę miała okazję kupić ten popularny Probody, będzie jeszcze taka opcja. :P Dostałam smsa, że III usg prenatalne odwołane, zadzwoniłam i okazało się, że lekarka nie może być w ten dzień po południu, więc się przepisałam na rano. Pewnie mąż nie będzie mógł pójść ze mną, ale trudno, zaczęło mi bardzo zależeć na dokładnych oględzinach przez tę specjalistkę, a później bym już się nie mogła umówić, bo byłoby po 32 tc. Edytowane przez florencee Czas edycji: 2016-06-03 o 12:06 |
|
|
|
|
#3124 | |
|
Zadomowienie
|
znalazłam
![]() zaskoczenie matki: artykuł: http://www.dailytelegraph.com.au/lif...edium=Facebook ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Cytat:
dzięki a widzisz też z niego korzystam ale smalcu jakoś nie przyuważyłam ![]() ja uwielbiam z tej strony ajvar
Edytowane przez Krefetka Czas edycji: 2016-06-03 o 12:12 |
|
|
|
|
#3125 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3126 | |
|
Zadomowienie
|
Ja dziś miałam ciężką noc. Co chwilę biegałam na siku. Zgaga męczyła, chyba zacznę spać na stojąco...A jeszcze dziś o 6 rano wyrwałam z takim pełnym pęcherzem jakbym nie siusiała od 20 godzin przynajmniej.....
Później poszłam zaprowadzić pierworodną do szkoły, bo co któryś piątek mają wspólne zajęcia dla dzieci i rodziców, a że wcześniej pracowałam to nie mogłam chodzić to dziś poszłam, żeby jej smutno nie było. Dziś po szkole młoda ucieka na jaccuzi do koleżanki i coś ala spa day dla nastolatek więc wróci późnym wieczorem albo jeszcze zakładam opcję że o 18 dostanę telefon "MaMoooOOOoooo mogę zostać u Emmy na nooocccccc, proszęęęęeeeeeee" Także na obiad dla TŻ dziś jajko sadzone bo nic innego nie chce mi się robić Sprzątać też mi się nie chce. Mogłaby przyjść jakaś marysia i kawę mi np zrobić i pranie też ![]() ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Cytat:
Jeśli zjadają tego pomidora do chleba to chyba jednak im się wydaje.... ![]() Ja często jem serek wiejski z pomidorami, rzodkiewką, kiełkami i różnymi sałatami i po czymś takim mogę mieć później całkiem wypasione drugie śniadanie ![]()
|
|
|
#3127 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3128 |
|
Zadomowienie
|
No dobra, dziś przyjdzie reszta rzeczy do spakowania do torby do szpitala. Zostaną tylko pieluchy i chusteczki i spędzający mi sen z oczu stanik do karmienia.
Piżamy moje, ciuchy na wyjście, pieluchy tetrowe i ubranka do szpitala mam zamiar wyprać w jednym proszku. Tylko jeszcze ciągle mam zagwostkę w jakim....
|
|
#3129 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dziewczyny a co myslicie o takim staniku: http://allegro.pl/babyono-biustonosz...933248262.html dojrzałam do zakupu tych dziwnych rzeczy typu podkładu,majtasy itp..mam w koszyku na allegro
|
|||||||||
|
|
|
#3130 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
?
|
|
|
#3131 |
|
Zakorzenienie
|
takie coś znalazłam:
chyba nie wkleję..pewnie odrzuca z uwagi na efekty wizualne
Edytowane przez Piernik Torunski Czas edycji: 2016-06-03 o 12:33 |
|
|
|
#3132 |
|
Zadomowienie
|
|
|
#3133 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ech, a u mnie serek wiejski odpada na I śniadanie, a tak go lubiłam zjeść o poranku. ![]() Cytat:
![]() USG będę miała 23.06. ![]() Mi też ten stanik wpadł w oko na allegro, no ale o takich stanikach jeszcze nie wiem nic, jakie są najsensowniejsze. :P Jakiś szał mnie opanował i najchętniej zamówiłabym wszystko. Poszukuję teraz pieluch tetrowych, kocyków, ręczników, wanienki i właśnie stanika, bo sklep, na który liczyłam, ten który zapewnił mi koszule i szlafroczek niestety staników nie oferował.
|
||
|
|
|
#3134 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dlaczego serek wiejski odpada? On ma węgli tyle co nic, a tej laktozy to tam też śladowe ilości co by mogła cukier podnieść. No raczej nie więcej niż w chlebie:
|
|
|
#3135 |
|
Zadomowienie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja kliknełam ten stanik i tak się nie mieszczę w obecne już.. i też dokupiłam brakujące rzeczy..zostało mi juz niewiele do uzupełnienia m.in torba do wózka, organizer do szuflady, monitor oddechu i nawilżacz, więc w sumie bez tych rzeczy tez się obejdę..a i skarpety dla Małej ![]() aha i pampki , chusteczki nawilżane i waciki..ale to już na miejscu a nie on-line.. zmierzyłam obwód brzucha,wychodzi 92cm.. Edytowane przez Piernik Torunski Czas edycji: 2016-06-03 o 12:53 |
|
|
|
|
#3137 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Płatki owsiane na surowo mają średni IG a ugotowane już wysoki.
|
|
|
#3138 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Też kliknę stanik chyba, tylko się pomierzę, bo nie mam pojęcia jaki brać, i brzuch przy okazji też. ![]() Cytat:
Na II śniadanie dawały radę takie podlane wrzątkiem, ale o tej porze dnia są chyba mniejsze wymagania.Dawały radę, bo właśnie znowu się zasłodziłam, 146, to nie jest mój dzień...
|
||
|
|
|
#3139 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Częściej się spotykam z pomyłką w drugą stronę, że tak chował siusiaka przez całą ciążę, że dziewczynka okazała się chłopczykiem, ale mimo wszystko nie wierzę na 100% Też w efekcie tak jak mówisz - na pewno urodzi się dziecko ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Piszę do Ciebie PW ![]() A idź Ty, miałam 82 przed ciążą, teraz to się nawet nie mierzę, bo nie wiem czy mi miarki wystarczy Ale ze 110 mogę mieć, to takie skromne założenie, bo obstawiam jeszcze więcej
|
||||||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3140 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak mam ochotę na bułkę na śniadanie to ją po prostu zjadam...I wtedy zwiększam dawkę insuliny. Dlatego mi dupa w ostatnich 3 tygodniach urosła, bo ciągle głodna jestem ![]() ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- Cytat:
|
|
|
#3141 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tzn najpierw zjem coś "zakazanego" ale w racjonalnej ilości a pozniej zagryzę warzywkiem to cukier nie skacze.obecnie w ten sposób testuje kanapki mleczne (od razu spieszę donieść ze kanapki mleczne mi nie smakują spodziewałam sie ze to cos jest fajnej konsystencji, wilgotne i jak nazwa mówi mleczne a tu straszne rozczarowanie bo mam suchy produkt, bardzo slodki o dziwnym posmaku i zapachu)
|
|
|
|
|
#3142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo na początku z nudów żarłam ![]() A ja chyba pójdę się zmierzyć. I żałować
|
|
|
|
|
#3143 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ciekawe jak się to skończy u mnie, będzie trzeba to oczywiście wezmę bez narzekania i zapamiętam ten plus. Cytat:
![]() Kiszony u mnie chyba ratuje "podejrzane" posiłki. U mnie obwód brzuszny 94. A pod biustem 84 i teraz jak tu wybrać stanik z Babyono - D (80-85) czy E (80-85). http://allegro.pl/babyono-biustonosz...933248262.html
|
||
|
|
|
#3144 |
|
Raczkowanie
|
Florencee, w naszym wypadku chyba lepiej wziąć większy stanik?
Moj obwód brzuszka 98cm, a w marcu liczył 82cm...
|
#3145 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sok z cytrusów lub jakikolwiek owocowy sok odpada przy cukrzycy ( chyba ze w małych ilościach i rozcieńczony woda). No chyba ze z cytryny ![]() Wysłane za pomocą magii ---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- Cytat:
Zwróć uwagę ze tam są przy d rożne obwody ... To zależy jaka masz miseczkę tak sie mi zdaje. Z tego co kojarzę to mierzy sie pod biustem na ścisk i zaokrągla w dół. Tak przynajmniej jest przy normalnych biustonoszach Wysłane za pomocą magii ---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- nie pamietam, ale któraś z Was szukała koszuli nocnej w typie meskiej koszuli. Proszę: http://www. kontri .pl/nocna-koszula-wygodna-zapinana-na-guziki-dn-nightwear-tcb,75173,180,1,pl-PL.html trzeba usunac spacje po www. oraz przed .pl Edytowane przez Krefetka Czas edycji: 2016-06-03 o 14:34 |
||
|
|
|
#3146 |
|
Zakorzenienie
|
Mój brzuch normalnie w talii ma 110 cm, 5 cm niżej (na boczkach) już 124
Talia bąka
|
|
|
|
#3147 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- Cytat:
Klepsydra!
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3148 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mimo,że pod biustem 82 wzięłam większy,żeby mi się lepiej oddychało |
|
|
|
|
#3150 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i jak każdy dążę do ideału...w sumie to n razie mój biust jest blizej celu niz ja.. ja bardziej taki pustak ... tylko mierzyc mi sie nie chce |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:23.

po 4dzieci brzuch miała większy, plamienia też jakieś były bóle ją złapały do szpitala zdziwiona,że na ginekologie ją wiozą a tu tadam wymarzona córa

brak słów niby te stare aparaty do usg były niezbyt czytelne podobno, no ale kaman
druga żaliła mi się,że córka pewnie jej wyrośnie na giganciarę
<3<3

chyba nie wkleję..pewnie odrzuca z uwagi na efekty wizualne

Wywalił zjedzony z płatkami owsianymi.

a pozniej zagryzę warzywkiem to cukier nie skacze.
<3