Majówki 2016 - część pierwsza jako mamy! - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-08-31, 18:02   #3121
daggmara
Z deszczem w butach

Dot.: Majówki 2016 - część pierwsza jako mamy!

Cytat:
Napisane przez manufakturapiekna Pokaż wiadomość
U mnie ewidentnie mniej siusia. Nie wiem czy sie tym martwic?
Jesli mniej je, to bedzie mniej siusiac.
Jedna z bardziej widocznych oznak odwodnienia jest zapadniete ciemiaczko.
A jak dlugo sie to juz u Was utrzymuje?

daggmara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-31, 18:02   #3122
Monanka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez daggmara Pokaż wiadomość
Ja dopiero pod palcem wyczulam, bo moj zawsze zaslania jezykiem.

Dzis ma sucho, pewnie sie troszke odwodnil przez yen czas, tym bardziej, ze cieply dzien, ale tak poza tym nie zauwazylam, zeby moczyl mniej pieluszek.

---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ----------

Dziewczyny, w Tesco przeceny na ciuszki dzieciece. Ja lubie ich bodziaki, kupilismy pake super slodkich w pandy za -20%, czyli 44zl za 5 szt.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ----------

Mia, jak Iga sie miewa?

Mona jak piers?

---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ----------

Ech, drzemka nam wypadla dzisiaj glupio w samohodzie i mi teraz zasypia. Fajnie miec wieczor dla siebie, ale pytanie, o ktorej rano bedzie pobudka..

Naparza na początku karmienia, aż mnie w mostku ściska :/ kupiłam ibuprofen i walczę
Stary 2016-08-31, 18:10   #3123
manufakturapiekna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez daggmara Pokaż wiadomość
Jesli mniej je, to bedzie mniej siusiac.
Jedna z bardziej widocznych oznak odwodnienia jest zapadniete ciemiaczko.
A jak dlugo sie to juz u Was utrzymuje?
Drugi dzien. Ciemiaczko kontroluje wydaje sie ok.
manufakturapiekna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-31, 18:25   #3124
AnneMariie
Zadomowienie

Zabcia, czarna sukienka pasuje na kazda okazje. Bialej/kremowej bym nie zalozyla na wesele ale czarne jak najbardziej. Ja sie dobrze tylko czuje wlasnie w czarnym/granatowym/bialym.
Takze jak Sie dobrze w niej czujesz to smialo!
AnneMariie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-31, 18:32   #3125
fablous
Zakorzenienie

Jakoś kiepsko dziś tutaj u nas - szpital, gorączki, zapalenie piersi, kłótnie z mężem.. ehh
Wierzę Mia w Twoją wersję że to tylko taki lekki dołek związany z 1 września. Ciężko się pozbyć tego skojarzenia skoro tyle lat szkolnych było ono u nas utrwalane
Ale pewnie niedługo będzie nam się pozytywnie kojarzył - dziecko wraca do szkoły, znów więcej czasu dla siebie

Takie szybkie pytanie mam - znacie jakieś sposoby na komary? Takie które mogę zastosować w pokoju gdzie śpi z nami Alunia? Przez całe lato nie było tego ustrojstwa to teraz nas męczą . Mamy moskitierę w oknie ale te france i tak jakoś się dostają do nas. Aluni jeszcze nie pogryzły, mnie też ale mąż jęczy że jego ciągle kąsają i potrafi mi w środku nocy biegać po sypialni próbując zatłuc komarzycę bo mu brzęczy nad uchem

fablous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-31, 18:38   #3126
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agassek Pokaż wiadomość
Ja bym założyła. Ale mi by też nie przeszkadzało jakby ktoś na moje wesele założył białą sukienkę (chociaż sama białej bym nie założyła, bo wiem jak to jest postrzegane )

Pytałaś jak u nas z odkładaniem... Wieczorem usypiam w naszym łóżku i zostawiam ją tam śpiącą. W dzień zazwyczaj udaje mi się ten myk też wykonać i w zależności od dnia, prześpi tam od kilkunastu minut nawet do dwóch godzin (ale to ostatnie to sporadyczne przypadki). Drzemki nadal nie są zbyt regularne...
Moja babcia(nie ta co mieszka obok) zalożyla na mój ślub malinowy komplecik,gdzie ja miałam biała kiecke ale czerwone buty, paznokcie, bukiet i..ehh zdjęć gdy stoi niedaleko mnie nie lubie

Super, ze i u Ciebie lepiej z odkladaniem
Cytat:
Napisane przez Monanka83 Pokaż wiadomość
Zrobiłam placki z cukinii. Pytam K. Czy mu smakuja. Odpowiedź "gdyby tu dołożyć mięso mielone. ..sos pomidorowy. ..i makaron. ..i zabrać te placki, to pycha"
Ale ma chłop racje! Nie ma jak mięcho
Ale swoją drogą zjadłabym cukinie a'la schaboszczak

Ale za duzo roboty, a wieczór taki krótki.
Przyszedł mi słonik z baby ono, bardzo ładny

Cytat:
Napisane przez AnneMariie Pokaż wiadomość
Zabcia, czarna sukienka pasuje na kazda okazje. Bialej/kremowej bym nie zalozyla na wesele ale czarne jak najbardziej. Ja sie dobrze tylko czuje wlasnie w czarnym/granatowym/bialym.
Takze jak Sie dobrze w niej czujesz to smialo!
Tak, ja tez lubie czarny

---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ----------

Fab a drzwi macie do sypialni otwarte? Jesli tak kup takie gęste koraliki lub moskitiere taka przyklejaną na tasiemce.
Zadnej chemi nieuzywalabym na Twoim miejscu.

Edytowane przez zabciajs
Czas edycji: 2016-08-31 o 18:39
zabciajs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-31, 18:41   #3127
pluszowy_kot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Monanka83 Pokaż wiadomość
O rany, biedna Emi kurcze, słabo znosi te szczepienia malutek. Trzymajcie się cieplutko dziewczyny

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

Kocie, Taaa, ja to tak tylko jak mi się zachce z tym ściąganiem

Aaa i kocie, ostatnio odkryłam że mam butelkę z dwoma smoczkami dla dxidziusiow z rozszczepem. Medeli. Nieużywane, może nie najnowsze, ale może chcesz?
Dzięki, my używamy NUKa, bo wymusza u dziecka ssanie, z medeli wydaje mi się, że leci samo i dziecko ma za prosto

dzustam
, kciuki za maleństwo, musi być dobrze!

ale faktycznie, zły dziś dzień tutaj...ja dziś miałam całkiem dobry, bo w czasie wizyty smoczycy pojechałam po zakupy, wróciłam na końcówkę i chyba ją wykurzyłam, bo przejęłam porykujące dziecko i oznajmiłam, że on się nadaje tylko do położenia go spać zaproponowała, że ona oczywiście może przyjechać mi pomóc, ale już się rozpędziłam korzystać...przy mojej mamie latam z laktatorem na cyckach i nadzoruję wybryki dziecka (do mamy średnio trafia, że trzeba go położyć jak robić się zmęczony a nie przeciągać), ale przy niej no sorry, nie, nawet gdybym się koszulą zasłoniła.
pluszowy_kot jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-08-31, 18:45   #3128
zabciajs
Zakorzenienie

Hahaha Kocie przypomnialo mi sie jak tesciowa pierwszy raz byla zobaczyc mała wyciąga telefon aby zrobić fote gdy Mała jadla mi z piersi. Zaslonilam sie bardziej i powiedzialam 'bez przesady'.
W ogole mam kuzynki ktòre lubià patrzeć jak karmie..nie wiem co to za moda...ehh
Stary 2016-08-31, 18:54   #3129
asiaczek
Zakorzenienie

Mój teść przychodził oglądać małego jak karmilam! Jeszcze zachodził z każdej strony żeby buźkę zobaczyć

Stary 2016-08-31, 19:39   #3130
fablous
Zakorzenienie

Żabciu no właśnie nie chcę żadnej chemii i dlatego pytam co innego możemy zastosować. Małżon już chciał jakiegoś Raida czy coś do kontaktu wpinać ale wybiłam mu to z głowy

Ja mam 7letnią kuzynkę która wręcz nie może się doczekać kiedy będę karmić, patrzy podjarana jak kuna w agreście i tylko wykrzykuje 'o, jak ssie', 'o, jak śmiesznie buzię otwiera'

Stary 2016-08-31, 19:40   #3131
Monanka83
Zakorzenienie

Moje siostrzenice też wyczekuja momentu karmienia I wiszą nad nami podniecone

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-08-31, 19:42   #3132
martunia_199
Zakorzenienie

Wieczorne placze o niewiadomo co przy dwójce dzieci to hardcore...

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-31, 19:45   #3133
majena_88
Raczkowanie

Dzustan tez trzymam kciuki żeby było oki.

Cytat:
A ja rozpocznę temat, może zapomnicie na chwile o problemach
Co myślicie o czarnej sukience na wesele? Plus buty w tym samym kolorze?
Ja bym kiedyś tak na weselu, zalozyłam tylko do tego czerwone kolczyki i paznokcie malnelam na czerwono
Na naszym weselu tez mimo lata z 3 dziewczyny były na czarno.

U nas tez kiepski dzień, oprócz kolek takiego marudnego dnia jeszcze nie było, ręce odmawiają mi posłuszeństwa...
majena_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-31, 19:49   #3134
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Fab, my na komary mamy lampki led, takie do gniazdka. Swieca niebieskim, stlumionym swiatlem i wabia komary. Jak te wleca do lampki to ta ich kill im (jak w killerze) tylko ze pradem
Mamy tez z chicco ultradzwiekowy odstraszacz, tez do gniazdka.
Na poczatku kupilismy tez z brosa tez do gniazdka ale z płynem, niby bezpieczny przy dzieciach, ale smierdzial tak, ze w nocy wstalam, wylaczylam dziada i nigdy wiecej go nie wlaczylam.
RosesAreRed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-31, 19:49   #3135
zabciajs
Zakorzenienie

Tak dzieci lubią się gapić, mój brat i siostra (5,4lata) też lubia patrzeć. Ale ja pisałam o dorosłych ludziach! A teść to już hardcore..

Fab to pomyśl o tych koralikach,naprawdę ładne można dostać w marketach. U mnie się sprawdza,bo drzwi wiecznie otwarte.
Mam coś w stylu:http://archiwum.allegro.pl/oferta/ko...180393728.html
Tylko dużo mniejsze szpary.

Edytowane przez zabciajs
Czas edycji: 2016-08-31 o 19:51
Stary 2016-08-31, 19:50   #3136
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość

RosesAreRed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-31, 20:02   #3137
fruzjape
Zadomowienie

dzustam trzymam mocno kciuki!!

---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ----------

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość

Zgadzam sie... W jedna osobę to jest mocno trudne do ogarnięcia...
fruzjape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-31, 20:03   #3138
majena_88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez fablous Pokaż wiadomość
Takie szybkie pytanie mam - znacie jakieś sposoby na komary? Takie które mogę zastosować w pokoju gdzie śpi z nami Alunia? Przez całe lato nie było tego ustrojstwa to teraz nas męczą . Mamy moskitierę w oknie ale te france i tak jakoś się dostają do nas. Aluni jeszcze nie pogryzły, mnie też ale mąż jęczy że jego ciągle kąsają i potrafi mi w środku nocy biegać po sypialni próbując zatłuc komarzycę bo mu brzęczy nad uchem
My kupiliśmy moskitierę na łóżeczko po tym jak weronika była ugryziona z 8 razy jednej nocy...
Mamy też Bros dla dzieci od 1 go roku, więc wlaczalismy go czasami tylko na godz jak z małą wychodzilimy na dwór i potem wietrzylismy. Ale i tak co wieczór mąż chodzi, szuka i załatwia komary.
majena_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-31, 20:12   #3139
fablous
Zakorzenienie

Dzustam trzymajcie się dziewczyny, bądźcie silne i wracajcie do nas z dobrymi wieściami po badaniach

Żabciu ale co takie koraliki zrobią komarom? Wydaje mi się, że jak chcą to i tak wlecą przez takie coś
No i raczej moje wewnętrzne poczucie ładu i minimalizmu nie pozwoliłoby mi na zawieszenie tej kotary w drzwiach, wybitnie mi się nie podobają

---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ----------

Cytat:
Napisane przez RosesAreRed Pokaż wiadomość
Fab, my na komary mamy lampki led, takie do gniazdka. Swieca niebieskim, stlumionym swiatlem i wabia komary. Jak te wleca do lampki to ta ich kill im (jak w killerze) tylko ze pradem
Mamy tez z chicco ultradzwiekowy odstraszacz, tez do gniazdka.
Na poczatku kupilismy tez z brosa tez do gniazdka ale z płynem, niby bezpieczny przy dzieciach, ale smierdzial tak, ze w nocy wstalam, wylaczylam dziada i nigdy wiecej go nie wlaczylam.
Dzięki, jeszcze dziś zamówię to z Chicco!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-08-31, 20:23   #3140
Anika1986
Zadomowienie

Za wcześnie pochwaliłam... Młody przysnął na chwilę, po czym z pół godziny miał humorek w miarę ok i znów zaczęła się jazda... teraz chyba padł na sen nocny.

Dagg - Pani Prezes od Ząbków. Przepraszam za głupie pytanie ale jestem w tym temacie totalnie zielona - czy możliwe, żeby zaczęła wyżynać się jedynka, jeśli czują że w tym miejscu na dziąśle jest twardsze i jak dotykam tam Młodego to przestaje krzyczeć i troszkę się uspokaja? Niby na dziąsłach nie widzę żadnych zmian, są różowe.

U mnie jak kiedyś karmiłam u teściów w salonie, to teść gdy to zauważył to od razu zaczął uciekać. Przy teściowej też zdarzało mi się karmić, ostatnio jak karmiłam u nich w sypialni, to mnie przepraszała, ze musi wejść i coś wyciągnąć.

A u nas komary załatwia smog
Anika1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-31, 20:30   #3141
daggmara
Z deszczem w butach

Cytat:
Napisane przez Anika1986 Pokaż wiadomość

Dagg - Pani Prezes od Ząbków. Przepraszam za głupie pytanie ale jestem w tym temacie totalnie zielona - czy możliwe, żeby zaczęła wyżynać się jedynka, jeśli czują że w tym miejscu na dziąśle jest twardsze i jak dotykam tam Młodego to przestaje krzyczeć i troszkę się uspokaja? Niby na dziąsłach nie widzę żadnych zmian, są różowe.
Ja czułam taką niewielką, twardą wypukłość pod palcem i wieczorem na tym miejscu był już ostry brzeg zęba. Dziś to samo, rano wypukłość, po południu ostry ząbek. Bo generalnie dziąsła takiego malucha są twarde.
Najgorsze, że młody jeszcze tak sobie nie radzi, żeby celować gryzakami tam, gdzie potrzebuję, najbardziej zadowolony jest, gdy jako gryzaka dostaje mojego zgiętego palca, ale gdy zaciśnie te ząbki, to nie jest to już przyjemne

Żabciu
byłam u bliskiej przyjaciółki na weselu właśnie w czarnej baskince, tyle że ja miałam turkusowe dodatki

Stary 2016-08-31, 20:30   #3142
agassek
Zakorzenienie

Ja karmię przy teściach, u nas to tyle trwa i tak często, że bym tylko sama siedziała w innym pokoju i patrzyła się w sufit...

Nie karmię jedynie przy znajomych mojego brata, kolegach męża i mężach moich koleżanek

Ostatnio mnie rozwaliła (tak pozytywnie) teściowa mojej koleżanki, byliśmy na grillu, karmiłam u niej w salonie, a teściowa się do mnie dosiadła i zaczęła rozmawiać tylko ja ją dobrze i od dawna znam

Ogólnie mam bluzki i sukienki do karmienia, cyckiem nie świecę, więc to dla mnie żaden problem

agassek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-31, 20:34   #3143
lourose
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mialavi Pokaż wiadomość
Dziewczyny szybkie wtracenie w temat DOBRE żelazko na gwałt potrzebne, ma być w miarę lekkie poza tym ma prasować i ma sprawić ze przestane przeklinac przy prasowaniu koszul !!! Aaa i zeby jednak ta nieprzywierajaca powloka taka byla rzeczywiscie(ja takiej jeszcze nie spotkałam) Polecacie coś ?

Mia z moich doświadczeń wynika że im cięzsze tym lepsze, mam wrażenie że te lekkie nie daja rady, choć to nie mogę poprzeć konkretnymi modelami bo wypadły mi z głowy.
Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość
Mia sprawdze Ci pozniej model. Moja Babcia ma tez dokladnie taki sam model, a ma chore dłonie i daje rade, wiec jest lekkie. Moim zdaniem klucz w sprawnosci zelazka, czyli nie zapychajace sie dziurki parowe to woda demiralizowana, a nie kranówka.

A ja rozpocznę temat, może zapomnicie na chwile o problemach
Co myślicie o czarnej sukience na wesele? Plus buty w tym samym kolorze?
Mnie nie przeszkadzają czarne kiecki przy tej okazji, mała czarna zawsze na propsie
Cytat:
Napisane przez Iwonia27 Pokaż wiadomość
Niedawno byl temat kont i mowilam ze jestem zadow. z bzwbk no ale dzis mnie zdenerwowalo bo podawalam sms kody dla potwierdzenia transakcji a teraz jest 5 sms kodow free a od nastepnego 0,20 no mądre to??? i jeszcze mnostwo innych oplat za cos co kiedys bylo darmowe
Mnie też wkurza ten bank, mam konto z musu bo mamy w nim kredyt. MBank pod tym względem jest super.
Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość
Hahaha Kocie przypomnialo mi sie jak tesciowa pierwszy raz byla zobaczyc mała wyciąga telefon aby zrobić fote gdy Mała jadla mi z piersi. Zaslonilam sie bardziej i powiedzialam 'bez przesady'.
W ogole mam kuzynki ktòre lubià patrzeć jak karmie..nie wiem co to za moda...ehh
Ja też lubię patrzeć na karmiące mamy bo to uroczy widok jak karmie na spacerze wielu ludzi się uśmiecha do mniemój tato odwraca wzrok, ale nie raz mówił że to najlepsze jedzenie dla malucha.

Mona oby to zapalenie szybko przeszło... Znam ból

Bona co ty musisz przeżywać z tą wyprowadzką... Na szczęście nie będziesz mieć syndromu opuszczonego gniazda

Dziś byłam z córką i młodym na placu zabaw sama, to było spore wyzwanie. Szyję odwracalam na wszystkie strony, plac duży, dzieci mnóstwo. Franio na szczęście zasnął mimo hałasu, córcia sobie dobrze radziła więc chrzest bojowy za nami. Bałam się o bezpieczeństwo na przejściach ale była super grzeczna, zatrzymywala się kiedy prosiłam o postój, uważała na jezdni, uff...
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-31, 20:37   #3144
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fablous Pokaż wiadomość
Dzustam trzymajcie się dziewczyny, bądźcie silne i wracajcie do nas z dobrymi wieściami po badaniach

Żabciu ale co takie koraliki zrobią komarom? Wydaje mi się, że jak chcą to i tak wlecą przez takie coś
No i raczej moje wewnętrzne poczucie ładu i minimalizmu nie pozwoliłoby mi na zawieszenie tej kotary w drzwiach, wybitnie mi się nie podobają

---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ----------

Dzięki, jeszcze dziś zamówię to z Chicco!
Ja mam białe/przeźroczyste drobne koraliki, ładnie to wygląda, zdjęcie było przykładowe. Też nie lubie gracić domu. Nic nie robią komarom, ale ani jednego nie mam Więc chyba jednak jest to dla nich bariera nie do pokonania Ani jednej ćmy czy muchy, a bez tego lubiły przylatywać z innych pomieszczeń z domu, bo drzwi wiecznie otwarte bo w sypialni parę stopni więcej.
Ale ja tylko poddałam pomysł.

Edytowane przez zabciajs
Czas edycji: 2016-08-31 o 21:02
Stary 2016-08-31, 20:38   #3145
lourose
Wtajemniczenie

Agassek ja już piersi traktuje raczej jako narzędzie do karmienia, prawie nie zwracam uwagi na dosiadajace się niemal obce osoby. Mężowie koleżanek przeszkoleni przy swoich dzieciach i nikt się nie krępuje, ale bardzo dobrze się znamy...

Anika to samo pomyślałam o komarach i smogudziś zobaczyłam gwiazdy, rzadki widok w tym mieście. Chyba że to był jakiś satelita
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-31, 20:39   #3146
zabciajs
Zakorzenienie

Laurose patrzeć , a wgapiać się w suta to dwie różne rzeczy
Stary 2016-08-31, 20:43   #3147
agassek
Zakorzenienie

Majówki 2016 - część pierwsza jako mamy!

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
Agassek ja już piersi traktuje raczej jako narzędzie do karmienia, prawie nie zwracam uwagi na dosiadajace się niemal obce osoby. Mężowie koleżanek przeszkoleni przy swoich dzieciach i nikt się nie krępuje, ale bardzo dobrze się znamy...
Przy niektórych też nie mam oporów, co ciekawe, jeden z nich nie ma dzieci ale jest pedagogiem, ma pięcioro siostrzeńców, więc założyłam, że dla niego to chleb powszedni
Bardziej to traktuję na zasadzie, że jeżeli ich żony wychodziły do innego pokoju, kiedy ich odwiedzaliśmy, to oczekują, że ja też to zrobię ja z tym nie mam problemu

Żabcia wydaję mi się, że mojego suta nikt nie widział podczas karmienia...

Edytowane przez agassek
Czas edycji: 2016-08-31 o 20:44
agassek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-31, 20:59   #3148
mialavi
Zakorzenienie

Dagg dziekuje goraczka spadla ale Iga cos nie w sosie(tak jak wiekszosc z nas dzisiaj) jeszcze nie zasnela na noc budzi sie co chwila i je nie wiem ktory raz podchodze ja karmic... normalnie zasypia ok.20.

Lou- teraz mamy tefal okolo 2 kg ale nie widze zeby dobrze prasowalo przez swoj ciezar, mielismy w miedzyczasie jakies z lidla za 30 zl i lepiej prasowalo a bylo lekkie. Chyba ze jest ciezkie a do tego genialnie prasuje to ok inaczej nie widze sensu machania 2kg ciezarem bez efektow...
Jestem zła o to zelazko bo wybralam 4 modele maz pojechal do sklepow a tu zaden niedostepny tylko online...swietnie przed wyjazdem nie dotrze bede jutro przeklinac przy desce gdybym miala to zelazko to bym wzielana wyjazd i nie prasowala nic tylko czemu tak pozno na to wpadlam

mialavi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-31, 21:25   #3149
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agassek Pokaż wiadomość
Przy niektórych też nie mam oporów, co ciekawe, jeden z nich nie ma dzieci ale jest pedagogiem, ma pięcioro siostrzeńców, więc założyłam, że dla niego to chleb powszedni
Bardziej to traktuję na zasadzie, że jeżeli ich żony wychodziły do innego pokoju, kiedy ich odwiedzaliśmy, to oczekują, że ja też to zrobię ja z tym nie mam problemu

Żabcia wydaję mi się, że mojego suta nikt nie widział podczas karmienia...
Ja wlasnie wyżej pisałam o moich dwoch kuzynkach wgapiajacych się :P

---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

Miałam odłożyć Gabi do łóżeczka pierwszy raz..i co.. i nie che! Tak lubie z Nią spać. Matka warjatka.
Stary 2016-08-31, 21:30   #3150
daggmara
Z deszczem w butach

Ja nie odkladam mlodego, nie chce mi sie go potem wyciagac, wstawac, siebie rozbudzac, bo potem sama nie moge zasnac. Mysle sobie, ze jak spi, to i tak nie wie, gdzie lezy bede z nim cos kombinować, gdy zacznie przesypiac noce.

---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ----------

Ale ja bym mogla z moimi dzieciakami spac na jednym wielkim lozku, az same by zapragnely wlasnych lozek. Uwielbiam z nimi spac, slyszec ich oddechy, przytulac sie w nocy itd.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości