|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3121 | |
Z deszczem w butach
|
Dot.: Majówki 2016 - część pierwsza jako mamy!
Cytat:
Jedna z bardziej widocznych oznak odwodnienia jest zapadniete ciemiaczko. A jak dlugo sie to juz u Was utrzymuje? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3122 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3123 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3124 |
Zadomowienie
|
Zabcia, czarna sukienka pasuje na kazda okazje. Bialej/kremowej bym nie zalozyla na wesele ale czarne jak najbardziej. Ja sie dobrze tylko czuje wlasnie w czarnym/granatowym/bialym.
Takze jak Sie dobrze w niej czujesz to smialo! |
![]() ![]() |
![]() |
#3125 |
Zakorzenienie
|
Jakoś kiepsko dziś tutaj u nas - szpital, gorączki, zapalenie piersi, kłótnie z mężem.. ehh
Wierzę Mia w Twoją wersję że to tylko taki lekki dołek związany z 1 września. Ciężko się pozbyć tego skojarzenia skoro tyle lat szkolnych było ono u nas utrwalane ![]() Ale pewnie niedługo będzie nam się pozytywnie kojarzył - dziecko wraca do szkoły, znów więcej czasu dla siebie ![]() Takie szybkie pytanie mam - znacie jakieś sposoby na komary? Takie które mogę zastosować w pokoju gdzie śpi z nami Alunia? Przez całe lato nie było tego ustrojstwa to teraz nas męczą ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3126 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Super, ze i u Ciebie lepiej z odkladaniem ![]() Cytat:
![]() ![]() Ale swoją drogą zjadłabym cukinie a'la schaboszczak ![]() Ale za duzo roboty, a wieczór taki krótki. Przyszedł mi słonik z baby ono, bardzo ładny ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- Fab a drzwi macie do sypialni otwarte? Jesli tak kup takie gęste koraliki lub moskitiere taka przyklejaną na tasiemce. Zadnej chemi nieuzywalabym na Twoim miejscu.
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-08-31 o 18:39 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3127 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzustam, kciuki za maleństwo, musi być dobrze! ale faktycznie, zły dziś dzień tutaj...ja dziś miałam całkiem dobry, bo w czasie wizyty smoczycy pojechałam po zakupy, wróciłam na końcówkę i chyba ją wykurzyłam, bo przejęłam porykujące dziecko i oznajmiłam, że on się nadaje tylko do położenia go spać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3128 |
Zakorzenienie
|
Hahaha Kocie przypomnialo mi sie jak tesciowa pierwszy raz byla zobaczyc mała wyciąga telefon aby zrobić fote gdy Mała jadla mi z piersi. Zaslonilam sie bardziej i powiedzialam 'bez przesady'.
W ogole mam kuzynki ktòre lubià patrzeć jak karmie..nie wiem co to za moda...ehh
![]() |
#3129 |
Zakorzenienie
|
Mój teść przychodził oglądać małego jak karmilam! Jeszcze zachodził z każdej strony żeby buźkę zobaczyć
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3130 |
Zakorzenienie
|
Żabciu no właśnie nie chcę żadnej chemii i dlatego pytam co innego możemy zastosować. Małżon już chciał jakiegoś Raida czy coś do kontaktu wpinać ale wybiłam mu to z głowy
Ja mam 7letnią kuzynkę która wręcz nie może się doczekać kiedy będę karmić, patrzy podjarana jak kuna w agreście i tylko wykrzykuje 'o, jak ssie', 'o, jak śmiesznie buzię otwiera' ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3131 |
Zakorzenienie
|
Moje siostrzenice też wyczekuja momentu karmienia I wiszą nad nami podniecone
![]()
#3132 |
Zakorzenienie
|
Wieczorne placze o niewiadomo co przy dwójce dzieci to hardcore...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3133 | |
Raczkowanie
|
Dzustan tez trzymam kciuki żeby było oki.
Cytat:
![]() Na naszym weselu tez mimo lata z 3 dziewczyny były na czarno. U nas tez kiepski dzień, oprócz kolek takiego marudnego dnia jeszcze nie było, ręce odmawiają mi posłuszeństwa... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3134 |
Moderatorka z pazurem
|
Fab, my na komary mamy lampki led, takie do gniazdka. Swieca niebieskim, stlumionym swiatlem i wabia komary. Jak te wleca do lampki to ta ich kill im (jak w killerze) tylko ze pradem
![]() Mamy tez z chicco ultradzwiekowy odstraszacz, tez do gniazdka. Na poczatku kupilismy tez z brosa tez do gniazdka ale z płynem, niby bezpieczny przy dzieciach, ale smierdzial tak, ze w nocy wstalam, wylaczylam dziada i nigdy wiecej go nie wlaczylam. |
![]() ![]() |
![]() |
#3135 |
Zakorzenienie
|
Tak dzieci lubią się gapić, mój brat i siostra (5,4lata) też lubia patrzeć. Ale ja pisałam o dorosłych ludziach!
![]() ![]() Fab to pomyśl o tych koralikach,naprawdę ładne można dostać w marketach. U mnie się sprawdza,bo drzwi wiecznie otwarte. Mam coś w stylu:http://archiwum.allegro.pl/oferta/ko...180393728.html Tylko dużo mniejsze szpary.
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-08-31 o 19:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#3136 | |
Moderatorka z pazurem
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3137 | |
Zadomowienie
|
dzustam trzymam mocno kciuki!!
---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- Cytat:
Zgadzam sie... W jedna osobę to jest mocno trudne do ogarnięcia... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3138 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mamy też Bros dla dzieci od 1 go roku, więc wlaczalismy go czasami tylko na godz jak z małą wychodzilimy na dwór i potem wietrzylismy. Ale i tak co wieczór mąż chodzi, szuka i załatwia komary. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3139 | |
Zakorzenienie
|
Dzustam trzymajcie się dziewczyny, bądźcie silne i wracajcie do nas z dobrymi wieściami po badaniach
![]() Żabciu ale co takie koraliki zrobią komarom? Wydaje mi się, że jak chcą to i tak wlecą przez takie coś ![]() No i raczej moje wewnętrzne poczucie ładu i minimalizmu nie pozwoliłoby mi na zawieszenie tej kotary w drzwiach, wybitnie mi się nie podobają ![]() ---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3140 |
Zadomowienie
|
Za wcześnie pochwaliłam... Młody przysnął na chwilę, po czym z pół godziny miał humorek w miarę ok i znów zaczęła się jazda... teraz chyba padł na sen nocny.
Dagg - Pani Prezes od Ząbków. Przepraszam za głupie pytanie ale jestem w tym temacie totalnie zielona - czy możliwe, żeby zaczęła wyżynać się jedynka, jeśli czują że w tym miejscu na dziąśle jest twardsze i jak dotykam tam Młodego to przestaje krzyczeć i troszkę się uspokaja? Niby na dziąsłach nie widzę żadnych zmian, są różowe. U mnie jak kiedyś karmiłam u teściów w salonie, to teść gdy to zauważył to od razu zaczął uciekać. Przy teściowej też zdarzało mi się karmić, ostatnio jak karmiłam u nich w sypialni, to mnie przepraszała, ze musi wejść i coś wyciągnąć. A u nas komary załatwia smog ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3141 | |
Z deszczem w butach
|
Cytat:
Najgorsze, że młody jeszcze tak sobie nie radzi, żeby celować gryzakami tam, gdzie potrzebuję, najbardziej zadowolony jest, gdy jako gryzaka dostaje mojego zgiętego palca, ale gdy zaciśnie te ząbki, to nie jest to już przyjemne ![]() Żabciu byłam u bliskiej przyjaciółki na weselu właśnie w czarnej baskince, tyle że ja miałam turkusowe dodatki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3142 | |
Zakorzenienie
|
Ja karmię przy teściach, u nas to tyle trwa i tak często, że bym tylko sama siedziała w innym pokoju i patrzyła się w sufit...
Nie karmię jedynie przy znajomych mojego brata, kolegach męża i mężach moich koleżanek ![]() Ostatnio mnie rozwaliła (tak pozytywnie) teściowa mojej koleżanki, byliśmy na grillu, karmiłam u niej w salonie, a teściowa się do mnie dosiadła i zaczęła rozmawiać ![]() ![]() Ogólnie mam bluzki i sukienki do karmienia, cyckiem nie świecę, więc to dla mnie żaden problem ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3143 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Mona oby to zapalenie szybko przeszło... Znam ból ![]() Bona co ty musisz przeżywać z tą wyprowadzką... Na szczęście nie będziesz mieć syndromu opuszczonego gniazda ![]() Dziś byłam z córką i młodym na placu zabaw sama, to było spore wyzwanie. Szyję odwracalam na wszystkie strony, plac duży, dzieci mnóstwo. Franio na szczęście zasnął mimo hałasu, córcia sobie dobrze radziła więc chrzest bojowy za nami. Bałam się o bezpieczeństwo na przejściach ale była super grzeczna, zatrzymywala się kiedy prosiłam o postój, uważała na jezdni, uff... |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3144 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale ja tylko poddałam pomysł.
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-08-31 o 21:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3145 |
Wtajemniczenie
|
Agassek ja już piersi traktuje raczej jako narzędzie do karmienia, prawie nie zwracam uwagi na dosiadajace się niemal obce osoby. Mężowie koleżanek przeszkoleni przy swoich dzieciach i nikt się nie krępuje, ale bardzo dobrze się znamy...
Anika to samo pomyślałam o komarach i smogu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3146 |
Zakorzenienie
|
Laurose patrzeć , a wgapiać się w suta to dwie różne rzeczy
![]()
![]() |
#3147 | ||
Zakorzenienie
|
Majówki 2016 - część pierwsza jako mamy!
Cytat:
![]() ![]() Bardziej to traktuję na zasadzie, że jeżeli ich żony wychodziły do innego pokoju, kiedy ich odwiedzaliśmy, to oczekują, że ja też to zrobię ![]() ![]() Żabcia ![]() ![]() ![]()
![]() Edytowane przez agassek Czas edycji: 2016-08-31 o 20:44 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3148 |
Zakorzenienie
|
Dagg dziekuje goraczka spadla ale Iga cos nie w sosie(tak jak wiekszosc z nas dzisiaj) jeszcze nie zasnela na noc budzi sie co chwila i je nie wiem ktory raz podchodze ja karmic... normalnie zasypia ok.20.
Lou- teraz mamy tefal okolo 2 kg ale nie widze zeby dobrze prasowalo przez swoj ciezar, mielismy w miedzyczasie jakies z lidla za 30 zl i lepiej prasowalo a bylo lekkie. Chyba ze jest ciezkie a do tego genialnie prasuje to ok inaczej nie widze sensu machania 2kg ciezarem bez efektow... Jestem zła o to zelazko bo wybralam 4 modele maz pojechal do sklepow a tu zaden niedostepny tylko online...swietnie przed wyjazdem nie dotrze bede jutro przeklinac przy desce ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3149 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- Miałam odłożyć Gabi do łóżeczka pierwszy raz..i co.. i nie che! Tak lubie z Nią spać. Matka warjatka.
![]() ![]() |
![]() |
#3150 |
Z deszczem w butach
|
Ja nie odkladam mlodego, nie chce mi sie go potem wyciagac, wstawac, siebie rozbudzac, bo potem sama nie moge zasnac. Mysle sobie, ze jak spi, to i tak nie wie, gdzie lezy
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- Ale ja bym mogla z moimi dzieciakami spac na jednym wielkim lozku, az same by zapragnely wlasnych lozek. Uwielbiam z nimi spac, slyszec ich oddechy, przytulac sie w nocy itd. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:57.