|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Plotkowy dla dietetyczek :)
Cytat:
na "ile dzisiaj zjadlam" dziewczyny czesto to wymieniaja. Zwlaszcza Orzeszek ma czesto to w jadlospisie wiec uderzaj z tym pytankiem do Orzeszka. chyba ze dzis do nas zajrzy tutaj to na pewno da znac ![]() Ewusia, teraz jestem na 4 wiec w sumie jeszcze rok ale pewnie okropnie szybko zleci, co mnie troche przeraza bo nie wiem jak ma wygladac moje zycie PO studiach. pewnie nastepne studia albo wezme plecak, TŻta i ruszymy na "wycieczke" w nieznane strony ![]() wlasnie sobie trzasnelam krociutki rowerkowy spacerek, taki tyci tyci. u mnie ostatnio troszke padalo i ogolnie nie ma upalow z czego bardzo sie ciesze, bo umarlabym chyba z tym referatem i siedzeniem w domu. a dzis to juz wogole mam bardzo przyjemna pogode,orzezwiajacą wrecz po niedawnych suszach i duchotach
|
|
#3152 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
niestety już mam wyniki i dlatego napisałam,że wszystko zawaliłam chciałam napisac jak najlepiej i zaczęłam kombinować jak koń pod góre,zamiast wykonać banalne zadania,brakowało mi tylko 1,5 punkta i nie mam już możliwości tego poprawić,chociaż praktycznie błagałam panią z łzami w oczach,na co Ona odparła że ma dom i dzieci i nie ma zamiaru siedzieć po godzinach swojej pracy jeżeli uczniowi nie grozi pała
|
|
#3153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak dostaje smsy na dobranoc rymowane to sie rozpływam Wiesz, ja udałam sie do psychologa,bo po pierwsze wszyscy mnie na to namawiali(wizażanki też ), po drugie sama widze ze cos jest ze mną nie tak w pewnym sensie. Ze skrajności w skrajność. Powolutku staram sie wychodzic na prostą.Pisze notke z polskiego
|
|
#3154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A na co chciałas poprawić? Lolciu, na ocenach świat sie nie konczy Przynajmniej tak mi zawsze moja Mama powtarza
|
|
#3155 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a to swieta racja ale Lolciu z drugiej strony zawsze mozesz pojsc i jeszcze raz spytac, moze nauczycielka jutro bedzie miala lepszy humor trzymaj sie i nie martw az tak
|
|
#3156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za 29,90![]() Wiem,ze nie straciłam nic, skoro bramkarz okazał sie ostatnim dupkiem( ),jednakże, dalej nie podoba mi sie w jaki sposób sie do mnie zachował. A ja pamiętliwa jestem. I mściwa Chce żeby było ze mna lepiej. Bo jedzenie nie będzie mną rządziło. Np dzis kupiłam paczke ciastek, i ich nie zjadłam, zostawilam sobie na jakis inny dzien, bedzie lepiej smakowało Aaajjj...Te motylki ![]() BTW, gdzie ta Milka nasza sie podziała?Cos tu przycichła dzisiaj albo mi sie zdaje
Yesterday I was sad Today I am happy Yesterday I had a problem Today I still have a problem But today I changed the way I look at it Edytowane przez orzeszek01 Czas edycji: 2007-05-29 o 20:56 Powód: zauwazenie braku Milki:) |
|
|
|
|
#3157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale Lolciu, pomysl sobie ze Ty zasługujesz na wyższą ocene, a to że jej nie masz jest wynikiem tylko złośliwości tej kobiety. Orzeszek z grgy chyba będzie pytany Ej Dziewczynki, dlaczego mi jest jakos tak smutnawo, jak moje mysli krąza wokół bramkarza i dlaczego moje mysli w ogóle koło niego krążą Dlatego ze jestem strasznie dumna, a to jak sie zachował mnie strasznie wkurzyło...sama nie wiem
|
|
#3159 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jestem na trzecim i już też mam podobne myśli że niby co? skończę studia i co? będę nauczycielką? czy co będę robić ?chyba jednak następne studia Cytat:
będzie super Cytat:
) ale to naprawdę do niczego nie prowadzi... takie przynajmniej jest moje zdanie oczywiście trzeba się uczyć, ale jak coś czasem nie wyjdzie to nie ma się po co zadręczać bo szkoda zdrówka a może wychowawca coś zdziała w tej sprawie>? jeśli miałoby Ci to popsuć średnią? ![]() Cytat:
na pewno przejdą Ci te natrętne myśli i smutki oj niewiele sie nauczyłam, weźcie mnie kopnijcie |
||||
|
|
|
#3160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale już sporo czasu za mną więc lżej na sercu a ile te sosy do sałatek mają kcal?
|
|
|
|
|
#3161 |
|
Wtajemniczenie
|
Ewusia, wiec wlasnie. Od poczatku studiow jak pamietam wszyscy sie smialismy na roku, ze mamy przed soba wizje bezrobotnego magistra. zreszta jak wszystkie humanistyczne kierunki :/ teraz sytuacja sie nieco zmienia, bo jednak duzo mlodych ludzi wyjechalo lub zamierza, wiec praca jest (choc i tak o wiele latwiej po scislych kierunkach ja znalezc..). ale to nawet nie o prace chodzi, tak ogolnie, poprostu nie wyobrazam sobie narazie nie studiowac :/ i co gorsza - uwięzić się jakąś umową o prace 8-16, 8-16, 8-16... bleeeeeh. no chyba ze to bedzie wyjątkowo fajna praca, ale takie posadki z reguly nie sa zamkniete 8-16, 8-16, 8-16..
przynajmniej wg mnie. ![]() no ale, zobaczymy co bedzie narazie jeszcze mam cudowne examinki, referaciki, magistereczke i profesorciów, i sie z tego bardzo bardzo bardzo ciesze, mimo ze tak strasznie sie dzis wkurzalam na ten okropniasty referat... no i przypomnijcie mi o tym ze sie z tego ciesze, za jakies 2-3 tygodnie, gdy sezon examinacyjny bedzie dla mnie w pełni
|
#3162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jest dupek, ORzeszku, daj sobie spokój z bramkarzem, nie chciałabys zeby Twój facet tyle pił co on, Poza tym, nie mozna ufac takiemu facetowi, który okazał sie ********(cenzura ,joke![]() [/quote] oj niewiele sie nauczyłam, weźcie mnie kopnijcie ja tez niewiele dobranocka
|
|
#3163 | ||
|
xxyy
|
Cytat:
a byly jakies gladkie bluzki z duzym dekoltem? Cytat:
tutaj sa wartosci odzywcze, sosy nie maja duzo bo to raczej przyprawa ktora laczy sie z jogurtem/oliwa/woda - zalezy z czym sie polaczy taka bedzie kalorycznosc
|
|
#3164 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz, w butiku to pełno snoopich,witchów i myszek miki jest
A takie gładkie to pamietam, ze w Colloseum widziałam W sobote chyba znowu wybieram sie do krk(bo bede dofinansowana )i chyba zapoluje na jakąs ogrodniczke, albo krótką czarna spódniczke Miłego dnia
|
#3165 | |
|
xxyy
|
Cytat:
![]() ide do osrodka zdrowia zrobic badania do ksiazeczki sanepidu - stwierdzilam ze sie przyda
|
|
#3166 |
|
Zakorzenienie
|
Witam dziewczynki
Porozmawiałam wczoraj od serca z mamą i już mi przeszło zmartwienie,trudno się mówi.Dzisiaj mam sprawdzian z historii,uczyłam się na niego 3dni wiec moze mi jakoś pójdzie .W sobote też chyba pojadę na zakupy chciałam sobie kupić tak jak orzeszek ogrodniczki,ale krótkie spodenki takie popielate,w brązową cieniutką krateczke widziałam je w orsayu chyba,lecz XS było za duże w pasie,zobaczymy teraz .
|
#3167 |
|
xxyy
|
jak wygladaja ogrodniczki?
to takie spodnie z szelkami?
|
#3168 |
|
Zakorzenienie
|
z taką kieszonką 'w okolicach' klatki piersiowej,zazwyczaj .http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=186374
|
#3169 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie zwrocilam uwagi ze to o co innego chodzi. myslalam ze fit up to jedno i to samo tylko rozne smaki, a teraz oprocz przypraw sa sosy. mam nadzieje ze dobre, bo czasami nie chce mi sie samej robic, to by sie przydalo cos sprawdzonego
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3170 | |
|
xxyy
|
Cytat:
ale mi sie nie chce uczyc normalnie lenia mam i duzy egzamin w poniedzialek. dobrze ze dzis dzien wolny bo brzydka pogoda, rano jak szlm do przychodni myslalam ze zamarzne. w ogole ta ksiazeczka sanepidu starsznie droga, badanie 75 zl, a do tego trzeba zaplacic 50 zl lekarzowi pozniej. niech ktos mnie zmusi do nauki
|
|
#3171 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3172 |
|
Wtajemniczenie
|
mi sie tez wydaje ze calkiem fajne te spodenki-ogrodniczki, ale jakos siebie w takim ciuszku nie widze. w sumie nie wiem czemu
ale ja czesto tak mam, ze cos mi sie na kims podoba, ale sama bym raczej nie ubrała. dziwna jestem
|
#3173 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale zobaczy się co to będzie... jeszcze trochę czasu mamy ![]() Cytat:
![]() ale wierzę w Ciebie ze na pewno sobie go wkrótce wybijesz z głowy Cytat:
z tym orsayem jest ostatnio coś nie tak chyba, jakieś zawyżone numeracje mają, bo mój rozmiar ostatnio jest na mnie za duży więc sie nie dziwię że na Ciebie XS jest za małe skoro nawet ja wchodzę w XS..... powinni pomyśleć trochę o chodzinkach ![]() Cytat:
![]() oj kochana, to się tak mówi, a jak się jest chudzielcem to sie okazuje że jednak nie ma co kupić bo wszystko za duże, odstaje... i marzy się żeby mieć więcej trochę w biodrach i w biuście... ja to coś tam mam, ale np moja siostra to nic sobie kupić nie może ![]() idę studio italiano
|
||||
|
|
|
#3174 | |
|
xxyy
|
czyli dla Ciebie tez
![]() Cytat:
Ewusia, czytalam kiedys artykul w gazecie ze rozmiary ubran w znanych sklepach rosna, tzn ze jesli ktos zawsze nosil np 38 to czesto w producenci zmieniaja rozmiar tej 38 na 36. jest to taki chwyt psychologiczny- idzie kobieta do sklepu, mierzy np spodnice w tym samym rozmiarze co zwykle - i okazuje sie ze za duza.. z radoscia stwierdza ze schudla ( mimo ze sie nie odchudzala), bierze rozmiar mniejszy. to wzbudza w niej pozytywne emocje i przywiazanie do danej marki, jest duze pradopodobienstwo ze wroci do tego 'przyjaznego' jej sklepu ![]() co sie stalo z Djana? ![]() ide sie uczyc.... jestem na etapie faz porodu i metod lagodzenia bolu
|
|
#3175 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Co do orsaya to ostatnio kupiłam tam spodenki tylko dlatego że były w rozmiarze xxs[32 chyba] ale i tak początkowo były za duże,teraz już leżą ładniej,bo mi się tyłeczek rozrósł .Teraz musze sukienki szukać,bo niebawem będzie mi potrzebna,ale to będzie okropna męczarnia,niech ktoś mi pomoże ją znaleźćCytat:
![]() Cytat:
|
|
#3176 |
|
Wtajemniczenie
|
Atram, to przydatnych rzeczy sie dzis uczysz
wiedza teoretyczna zawsze sie przyda na przyszlosc z tym chwytem marketingowym, to racja. chociaz mnie to strasznie wkurza jak sobie nazbieram troche ciuszkow ide do przymierzalni, rozbieram sie a pozniej co nie zaloze to zly rozmiar. i prawde mowiac "zwisa" mi czy zly bo za maly czy zly bo za duzy. poprostu wnerwia mnie to ze musze sie ubrac i od nowa ciuchy zbierac w odpowiednim rozmiarze. dlatego najczesciej biore ten sam ciuch w 2 lub 3(!) rozmiarach,zeby sie ustrzec przed spedzeniem 3 godzin w jednym sklepie. tylko wtedy nie moge za duzo roznych ciuchow zabrac do tej przymierzalni co tez mnie wkurza. bo ja ogolnie nie lubie jakos namietnie duzo czasu spedzac w sklepach z ciuchami a to przez to ze jestem wysoka o dlugich konczynach i czesto mam problemy zeby odpowiedni ciuch znalezc. spodnie za krotkie albo za szerokie, z bluzkami latwiej, ale tez miewaja zbyt krotkie rekawy :/ gdyby nie ten MALY szczegol, moze bardziej bym sie zatracala podczas zakupow ciuchowych, a tak to cala radocha zniweczona. juz mowilam rodzicom ze jakas niewymiarowa mnie "wykonali" no ale na pewno, przy ogromnej wiekszosci kobiet ktore maja swira na punkcie odchudzania i rozmiarow ubran, taki chwyt przynosi rezultaty. a ja to tak tylko chcialam sie wygadac, bo niebawem bede znow spodni szukac. zawsze na wiosne i lato jakie krotkie kupuje albo rybaczki to z nimi nie mam problemu, ale teraz potrzebuje nowych jeansow dluuugich i juz czuje jak bedzie "pieknie" podczas zakupow :/
|
#3177 |
|
Zakorzenienie
|
qujanko a Ty już kiedyś pokazywałaś nam się? jestem bardzo ciekawa jak wyglądasz
![]()
|
#3178 | ||
|
xxyy
|
Cytat:
czekamy w takim razie na zdjecie Cytat:
chociaz kto wie.. moze bloga nieswiadomosc lepsza? gujana, a ile masz wzrostu?
|
|
#3179 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak myślałam ze coś jest nie tak mnie to nie przeszkadza tylko w takim razie muszą dołożyć mniejszy rozmiar bo ci co nosili 32 to co teraz nosić mają ![]() Cytat:
ale Ci sie ten tyłeczek rozrósł zę 32 już na Ciebie dobre żartuję, bardzo dobrze ze nabierasz kształtów a sukieneczkę na pewno kupisz.... z sukienką jest chyba łatwiej niż ze spodniami ![]() to czekamy ![]() hmmm, a są gdzieś zdjecia reszty z Was? bo ja widziałam tylko Lolcię, Milkę, Dolare ... no i tyle chyba ![]() kupiłam sobie balerinki w Diversie takie zwyczajne bez udziwnień, takie jakich szukałam ale dziś ich nie ubiorę już bo pada ![]() wracam do książek bo później rehabilitacje i jade na rezonans w końcu ![]() trzymajcie kciuki żebym wytrzymała 45 bez ruchu jak ja nienawidzę rezonansu |
||
|
|
|
#3180 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mimo znajomych, miasta, etc... Delikatnie mówiąc patriotką to ja nie jestem - i wszystko jasne ![]() Generalnie to i tak po studniach chciałabym wyjechać z tego kraju... Jednak na studia w niemczech chyba się nie zdecyduję. Będę się starała dostać na psychologię. Chciałabym w życiu połączyć obowiązek z przyjemnością - praca. Cytat:
Ogólnie to jestem na nie jeśli chodzi o piwo ponieważ: 1. wys. IG 2. piwny brzuszek 3. puste kcal 4. nie smakuje mi ![]() Cytat:
Nie dość że jest o połowę mniejsza niż takie Tesco czy carrefour to jest tam WSZYSTKO. Zwłaszcza jeśli chodzi o zdrową żywność, oliwa z oliwek już od 5 zł oO (za 250 ml )Wszystkiego do wyboru do koloru, piątnicy full, Twarożki domowe! Itd.itd. czego tylko dusza zapragnie ![]() Cytat:
i jakoś przeboleć :/ech... głowa do góry ![]() Cytat:
Diablica ]:-> ![]() Cytat:
Generalnie moja matula czasem aż zabrania mi się uczyć ;] Jak widzi że np. drugi czy trzeci weekend z rzędu siedzę w domu nad książkami, mimo nieustających telefonów od znajomych... Ale to jest kwestia ambicji. Czasami nawet jak mam dość i mam ochotę powiedzieć piep**** to, najwyżej napiszę na słabszą ocenę - to nie potrafię odpuścić ![]() I to mnie bardzo denerwuje u mnie, no ale cóż zrobić... Cytat:
![]() Cytat:
![]() No i powodzenia jutro w takim razie
|
||||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:36.

albo wezme plecak, TŻta i ruszymy na "wycieczke" w nieznane strony 
poczekaj do wyników...
może ja też sie powinnam udać ? skoro mam takie objawy jak np pogorszenie samopoczucia kiedy zjem więcej niż założyłam w swojej diecie? ale to chyba normalne że poprostu chce być konsekwentna i osiągnąć swój cel..
Jak dostaje smsy na dobranoc rymowane to sie rozpływam