|
|||||||
| Notka |
|
| Służby mundurowe Służby mundurowe to forum, na którym dyskutujemy o pracy, szkołach i możliwości zatrudnienia w policji, straży granicznej, wojsku. Podziel się wiedzą. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: STRAŻ GRANICZNA-przykładowe testy-poszukuje!!
Kuba sensu może i nie ma w tym żeby jechać na drugi koniec Polski tylko na weekend ale skoro Ty masz z tym problem żeby wyjechać na kilka miesięcy to nie pchaj się w to. Każdy na tym forum zapewni Cię o tym że nie jest tu z przypadku tylko każdemu naprawdę zależy i nie zniechęci się do służby w SG tylko dlatego że trzeba wyjechać na chwilę z domu. Nie wiadomo czego uczą na szkoleniu bo jeszcze nikt z nas na nim nie był.
Stranger, te powtórki z wario nie są wymysłem poszczególnych oddziałów tylko KG. bardzo możliwe że do waszych kadr po prostu jeszcze nie dotarło pisemko o tym. Obym m.in. na Twoje szczęście się myliła. Mag radze ci żebyś sama zadzwoniła, ja tak zrobiłam bo nie mogłam już wytrzymać |
|
|
|
#3152 |
|
Zadomowienie
|
Unica!!! ja też jestem z Biosg! od kiedy czekasz - stycznia czy maja?
---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ---------- Mag do mnie też nie dzwonili i do wielu osób nawet tych co kończą ważność w sierpniu. Ale ja dzwoniłam i obiecali że zadzwonią (he he he jaka jestem im wdzięczna ). Unica mi też powiedzieli o skróconej wersji testów (choć tyle) ![]() ---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- Pozostaje się nam jakoś (nie wiem jak) wziąć w garść i jakoś to zaliczyć. Jak się całkiem rozkleimy to rzeczywiście głupoty na tym teście popiszemy
|
|
#3153 |
|
Raczkowanie
|
kochani ja tu się na prawdę zaczynam zastanawiać czy wy już daleko po rekrutacji i ja jako ten początkujący nie na bawimy się na tyle że zdrowej atmosfery i zaczniemy przez to wariować.
---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ---------- zaraz spróbuje się dowiedzieć czego więcej co może choć trochę nas uspokoi
|
|
|
|
#3154 |
|
Przyczajenie
|
Dzwonilam do kadr dzis rano i co uslyszlam " prosze czekać odezwiemy sie do pani. Do poniedziałku mamy zamiar dodzwonic sie do wszystkich ktorym minely psychotesty lub nie długo minal. Jezeli wszystko pojdzie dobrze zadzwonimy i umowimy sie na wariograf". Dowidzenia
|
|
|
|
#3155 |
|
Raczkowanie
|
Czytam czytam i sam nie wiem co mam o tym myśleć
Powoli przestaję wierzyć, że jeszcze w tym roku uda mi się wyjechać na drugi etap Zastanawia mnie jedna rzecz, że skoro jest za dużo ludzi i nie mają gdzie upchnąć tych czekających w kolejce na szkolenie to po co wciąż przyjmowane są dokumenty? Z tego co słyszałem to w moim oddziale codziennie kilka osób składa kwestionariusze. Widać, że zapotrzebowanie jest i to spore. Pozostaje nam jak zwykle czekać
|
|
|
|
#3156 |
|
Raczkowanie
|
Strangergirl od stycznia juz czekam
czyżbyśmy byly razem w Kętrzynie ? ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- Obyśmy tylko byli przyjęci na starych zasadach reszta nieważna
|
|
#3157 |
|
Zadomowienie
|
Unica ja czekam od maja więc ty jesteś jedną z rekordzistek w tej rekrutacji wszechczasów
![]() Ja do tej pory marzyłam tylko o tym żeby były stare zasady a teraz znowu jestem na etapie żeby w ogóle pojechać ---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- Kurcze budzę się rano i czuję że brzuch mnie boli z nerwów mam nadzieję że naprawdę celem tego wszystkiego nie jest pozbycie się sporej części z nas
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3158 |
|
Przyczajenie
|
Unica ty miałas w styczniu drugi etap w Ketrzynie?
|
|
|
|
#3159 |
|
Przyczajenie
|
Papiery zlozylem do nadwislanskiego.
O co chodzi z tymi nowymi zasadami bo nie bardzo kojarze, czy chodzi o szkolke? |
|
|
|
#3160 |
|
Raczkowanie
|
będzie dobrze
już tyle czekaliśmy wiec poczekamy jeszcze te kilka miesięcy , już tyle testów przeszedliśmy wiec przejdziemy je jeszcze raz ..za marzenia sie nie placi ![]() ---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- mag24-tak w Kętrzynie ---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- marko1984- nowe zasady oznaczaja mniejsze pensje dla poczatkujacych , po szkoleniu jezeli masz wyzsze wyksztalcenie i tak jestes kapralem , a jezeli chodzi o emerytury: Funkcjonariusze zaczynający pracę od stycznia 2010 roku będą pracować na nowych zasadach. Chodzi o możliwość przejścia na emeryturę dopiero po 25 latach pracy, ale na lepszych warunkach finansowych.Według nowych założeń po 25 latach emerytura będzie wynosić 66 proc. ostatnich poborów (po 35 latach służby - 85 proc.) Do tej pory przejście na wcześniejszą emeryturę było możliwe pod 15 latach służby. Policjant otrzymywał wówczas 40 procent ostatniej pensji. Za każdy kolejny rok doliczało się 2,6 proc. Maksymalna wysokość emerytury jaką można otrzymać na obecnie obowiązujących zasadach to 75 proc. pensji. ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- aa i znowu ja - dzwonili do BiOSG i z naszego oddziału raczej tylko psychologa będziemy powtarzać a wariograf odpuszczą uff oby
|
|
#3161 |
|
Przyczajenie
|
Hej Annika, nie było mnie trochę na forum, ale już wracam i odpisuję. Mnie też dopadły złe wieści o powtórnych badaniach, mam do zaliczenia psychotesty i później wariograf (o ile psychotesty zaliczę).
Nie jest mi wesoło z tego powodu, ale cóż nie ma wyjścia, rozkaz to rozkaz i trzeba wykonać , - jeżeli chce się pracować w sg. Ja jestem z W-MOSG. Inia, nie łam się, razem zdajemy więc damy radę. Jestem przekonany, że wszyscy zaliczymy i zobaczymy się w grudniu na szkółce. Już nie mogę się doczekać. Pozdrawiam i życzę nam wszystkim więcej spokoju i dystansu do całej tej sytuacji. Pozdrawiam
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#3162 |
|
Raczkowanie
|
a jak jest na tych powtórkach testów? ponoć to skrócone testy?? czy ktos z Was juz był na takiej powtórce?
miejmy nadzieje ze oni nie maja na celu nas wykosić? jak sądzicie? |
|
|
|
#3163 |
|
Raczkowanie
|
Asterix -ponoć maja być "skrócone" w poniedziałek kolega z BiOSG ma powtórkę z psychologa wiec się dowiemy mniej więcej jak to wygląda
|
|
#3164 |
|
Przyczajenie
|
Mam pytanko, skąd informacja o powtarzaniu wariografu ?
Po pierwsze badanie poligrafem jest ważne 5 lat, po co w takim razie je powtarzać ? Po drugie rozmawiałem miesiąc temu z kadrami KG i nie było o tym mowy, a jedynie o powtórnych psychotestach, ponieważ po roku ich ważność wygasa. |
|
|
|
#3165 |
|
Raczkowanie
|
wiem własnie o tym, ale ciekawe jak oni do tego podejdą. bo jeśli to będzie formalność to git, ale jeśli to będzie zredukowanie liczby kandydatów - tfu tfu tfu - to nie ciekawie....
ciekaw jestem jak Pani psycholog podejdie do tej sprawy... ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- nie wiem wlasnie co z tym poligrafem. jedni mówią ze się powtarza inni że nie - wiem jedno. jak rozmawiałem z kadrami to mowili ze wariografu nie trzeba powtarzać wiec mysle ze tutaj tylko czas pokaze jak będzie.. |
|
|
|
#3166 |
|
Rozeznanie
|
Line watch, informacja o powt. poligrafu wyszła na papierze z KG więc jest pewna na milion %. nie twierdze że dotyczy to wszystkich ale wydaje mi się że tak będzie niestety. mnie tez to zastanawia czemu każą to powtarzać choć nie minął termin ich ważności, ale będziesz dyskutować z człowiekiem który mówi "takie są procedury" , bo ja nie, jeszcze nie na tym etapie
|
|
|
|
#3167 |
|
Raczkowanie
|
wątpie zeby powtarzali nam wariograf, po rozmowie z kadrami dowiedzialem sie ze tylko psychologiczne testy są do powtórki.. widocznie to co się powtarza i kiedy powtarza zależy tylko i wyłącznie od oddziału i jego sytuacji. mysle ze nie mamy się co na razie nakręcać. poczekamy na dalszy rozwój sytuacji...
jesli te testy mają być skrocone to będą to testy za pewne takie jak dla pracownikow SG a tam jakoś je wszyscy zdają wiec zachowajmy spokój bo do tych testów osiwiejemy wszyscy. |
|
|
|
#3168 |
|
Zadomowienie
|
Hej Asterix to sem ja!!!
bo zwariujemy z tego wszystkiego i jeszcze nas skierują znowu do psychiatry
|
|
#3169 |
|
Rozeznanie
|
hej Asterix, no to wytłumacz mi jaką odmienną sytuację musi mieć oddział X od oddziału Y żeby powtarzać wario. Nie pojmuję czym miałaby się kierować KG decydując o tym że jedni muszą a inni nie...
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#3170 |
|
Raczkowanie
|
Ja Wam współczuję Biedactwa ale wierzę, że to tylko formalnośc te wszystkie powtórki
|
|
|
|
#3171 |
|
Raczkowanie
|
Kurcze ja też Wam współczuję. Trzymajcie się weterani!!!! Pamiętajcie, że jesteście WIELCY i przetrwacie wszystko!!!!! Będzie dobrze trzymam kciuki!!!!!
![]() ![]() ![]() Stranger jak fryzurka ??? Zadowolona jesteś???? |
|
|
|
#3172 |
|
Zadomowienie
|
Beti he he to zawsze kobietom pomaga. Fryzura ok
![]() ---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- jak nastroje ludzie? lepiej? ja staram się trochę zdystansować chociaż wiem że jak zadzwoni telefon z ich numerem to ciśnienie pójdzie w górę. Ale ciekawa jestem ile tym razem każą nam czekać na wyniki w niepewności. Bo od razu to nam nie powiedzą
|
|
#3173 |
|
Raczkowanie
|
WITAJCIE KOCHANI, DAWNO MNIE TU NIE BYŁO.. W SUMIE NIC SIE NIE DZIEJE- NIC A NIC.
CZEKAM NA OBIEGÓWKE KTOREJ NIE MAM NADAL MIMO ZE ii ETAP DAWNO ZA MNĄ. BOJE SIĘ ZE Z KURSU NICI , ZRESZTA WIDZE CO U WAS SIĘ DZIEJE... ZAŁAMKA ... KOCHANI A JA WOGOLE MAM PYTANKO DOTYCZACE CZASU JAK JUZ SIE JEST NA KURSIE -> DO TYCH CO SIE JAKOS ORIENTUJA W TEMACIE...JAK TO JEST Z CZASEM WOLNYM?? Z DNIAMI WOLNYMI?? TYLKO WEEKENDY?? |
|
|
|
#3174 |
|
Zadomowienie
|
Yasmini z tego co pisali to popołudnia są wolne i wieczory - ważne tylko żeby na 21.30 zameldować się z powrotem
![]() ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- Yasmini jeśli cię to pocieszy to w BIOSG ludzie sierpniowi też nie dostali obiegówek bo raczej nie będą jechać (u nas jest duża kolejka) chyba że wreszcie określą liczbę miejsc i jeśli jednak przyjdzie dużo przydziałów to przecież badania i komisja to już kwestia paru dni. U was pewnie też czekają na liczbę miejsc.
|
|
#3175 |
|
Przyczajenie
|
Czy jest ktoś na forum kto miał drugi etap w Kętrzynie w maju i nie dostał jeszcze skierowania na badania lekarskie ?
Zbliża się koniec roku a tu cisza ??? |
|
|
|
#3176 |
|
Zadomowienie
|
nieźle Linewatch, bez badań jeszcze jesteś
a z jakiego jesteś oddz? jakieś oddziały miały robić badania we wrześniu ale nie pamiętam jakie. Jesteś może z nadbużanki? Oni zdaje się długo czekali
|
|
#3177 |
|
Raczkowanie
|
damy rade jak nie my to kto bedzie tam pracował?![]() mysle ze wszystko bedzie ok i za jeszcze troche spotkamy się na szkółce ale jak pooznacie szczegóły powtórkowych testów to podzielcie się opiniami
|
|
|
|
#3178 |
|
Przyczajenie
|
Yasmini jezeli chodzi o czas wolny to jest go calkiem sporo( popludnia tak od 16 i weekendy). Czasami wypada ze zostaje sie w sobote. Kilku moich znajomych którzy mają teraz szkolenie w Kętrzynie mówią ze miejscowi normalnie chodzą po zajęciach do domu na nocki i rankiem sie melduja. Osobiście mam nadzieje ze nastepne szkolenie tez bedzie w Ketrzynie, chociaz nie wiem czy sie załapie.
---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- A z tymi obiegowkami to troche czegos nie rozumiem. My jak zakonczylismy drugi etap w styczniu to sami mielismy zglaszac sie po obiegowki i zalatwiac wizyty u lekarzy nikt do nas nie dzwonił. Wszyscy ktorzy sa z W-MOSG i nie mieli jeszcze badan lekarskich chodzi mi glownie o psychiatre zapisujcie sie do kobiety nie pamietam jak ona sie nazywa ale to naprawde spoko babka. Facet to typowy psychol zalezy od humoru jak podchodzi do ludzi. |
|
|
|
#3179 |
|
Zadomowienie
|
W każdym oddziale jest inaczej Mag. U nas po majowym 2 etapie kazali od razu zgłaszać się po obiegówki ale już ci sierpniowi nie, i muszą czekać aż ich wezwą (pewnie nie ma kasy na badania albo wiedzą że nie dadzą rady wysłać ich na najbliższe szkolenie)
|
|
#3180 |
|
Zadomowienie
|
Jak samopoczucie Eleonore? Obiecałam sobie że dzisiaj będzie lepiej (ze mną) ale jakiś nie wychodzi
![]() |
Nowe wątki na forum Służby mundurowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:44.

). Unica mi też powiedzieli o skróconej wersji testów (choć tyle) 

Zastanawia mnie jedna rzecz, że skoro jest za dużo ludzi i nie mają gdzie upchnąć tych czekających w kolejce na szkolenie to po co wciąż przyjmowane są dokumenty?
Z tego co słyszałem to w moim oddziale codziennie kilka osób składa kwestionariusze. Widać, że zapotrzebowanie jest i to spore. Pozostaje nam jak zwykle czekać
mam nadzieję że naprawdę celem tego wszystkiego nie jest pozbycie się sporej części z nas 

już tyle czekaliśmy wiec poczekamy jeszcze te kilka miesięcy , już tyle testów przeszedliśmy wiec przejdziemy je jeszcze raz

bo zwariujemy z tego wszystkiego i jeszcze nas skierują znowu do psychiatry