|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. II
Cytat:
chociaż może jak by córcia miała być to zmieniłabym zdanie.
|
|
|
|
|
#3152 |
|
Rozeznanie
|
a może ma ktoś przepis na placek drożdżowy z rabarbarem? bo w sumie mam i rabarbar i drożdże ...
|
|
|
|
#3153 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kurcze, ktoś chce kupić moje mebelki!! licytuję dalej!! dzwoniłam, ale nikt nie odbiera buuu
|
|
|
#3155 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny,po ile kupujecie ubranek w poszczególnych rozmiarach?
Bo ja mam 5 kompletów (spodenki, kaftanik i body) na rozmiar 58 i chyba 3 kompletyna 62. Ponadto mam 3 czapeczki i 2 pary skarpetek Ile zamierzacie kupować i na jakie rozmiary. |
|
|
|
#3156 |
|
Wtajemniczenie
|
zrobiłam Brownies, czyli ciasto czekoladowe
strasznie kaloryczne ale pyszne
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
#3157 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny jestes takie kochane
spanikowalam chyba za mocno, poryczalam sie jak glupia, a okazalo sie (poki co) niepotrzebnie. nie dzwonilam do lekarza ani nie jechalam do szpitala bo w sumie nic sie juz nie dzieje- oprocz tych 2 sladow na papierze (znikome zlady krwi- jak przy malym skaleczeniu) nic a nic mi nie leci, nic a nic nie plamie. obdzwonilam wszystkie kolezanki i kuzynki ktore byly w ciazy i mialy plamienia badz krwawienia- i wszystkie twierdzily ze to nawet plamieniem u mnie nazwac nie mozna, wszyscy mnie uspakajali i mowili ze jak bedzie sie pojawialo to wtedy natychmiast do szpitala, a teraz mam lezec i jeszcze raz lezec. no to leze, a jak nie leze to biegam do toalety co 5 minut spradzac czy nic sie nie dzieje. ps. a nie chcialam jechac do szpitala czy dzwonic do mego gina bo byloby identycznie jak ostatnim razem- od razu by mnie polozyl do szpitala a dopiero jutro bylyby wszystkie badania itd, a skoro nic sie nie dzieje to poczekam. nawet moj maz ktory jak cos sie dzieje to kaze natychmiast jechac do szpitala, teraz mnie uspakaja ze nic sie nie dzieje i zebym tylko lezala- ewentualnie jutro jak sie bedzie cos dzialo (nie daj Boze) to pojedziemy. |
|
|
|
#3158 |
|
Wtajemniczenie
|
Ddosiek tekst porównujacy kolejne ciąże boski
Martus, Nika z tym rózem dla dziewczynek to wedlug mnie jak z czernia dla kobiet, psiocze na jedne kolor ale okazuje sie że z tego konkretnego koloru najczęsciej są najlepsze kroje i fasony ![]() Mam w domu 2,5 latke i naprawde jeśli cos ma fajny kroj to w 95% jest różowe moja mała ma mnostwo tego i co ciekawe każdy ja cos przynosi dziewczynce to zgadnijcie w jakim kolorze - różMartuś, moj Najman wszechstronny czlowiek, rower, motor, łódki, narty... ale zdjecie na łyżewkach mnie powaliło ![]()
"Daj swojemu dziecku 2 rzeczy: korzenie i skrzydła" "Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło sie nudno, gdy umrzesz". ![]() " Żyj według życiorysu który chciałbys sobie sam napisać" W i N -córeczki mamusi
Edytowane przez Tysiak7 Czas edycji: 2009-06-11 o 18:13 |
|
|
|
#3159 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja i tak mam już swój typ wózka i nic go już nie zmieni. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Co do depresji poporodowej to niedawno widziałam program na ten temat. Depresji nie ma się od razu po porodzie. Jeśli kobieta wybucha płaczem, twierdzi, że jest złą matką, ale jednocześnie zajmuje się tym dzieckiem, to jest to normalny efekt burzy hormonów po porodzie. Jeśli ten stan się pogłębia i przedłuża, kobieta nie interesuje się dzieckiem, to znak, że dopadła ją depresja. I wtedy to jest problem. Ale nie zamartwiajcie się na zapas. Smutek poporodowy dopada większość kobiet i w większości wypadków szybko się kończy.
Jasiek Misiek Edytowane przez malin30 Czas edycji: 2009-06-11 o 18:59 |
||||
|
|
|
#3160 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
śpioszki - 5 pajacyki -4 body z długim rekawkiem:7 body z krótkim rekawkiem:6 kaftaniki-7 spodenki lekkie-3 spodenki ocieplane- 2 sweterek-1 ( drugi robi na drutach teściowa) ciepłe bluzy 3 rękawiczki niedrapki- 2 skarpetki -9 ( maleńkie i troszkę większe) czapeczki 2 kocyki -2 ( jeden lżejszy , jeden bardzo ciepły) ręczniczki -2 sliczniaczki-3 smoczek ![]() póki co w tym rozmiarze już nie będę kupować ( zresztą i tak pewnie jeszcze coś dostanę) chybaże mi coś się naprawdę spodoba... ![]() teraz będę szaleć w rozmiarze 62 ![]() Cytat:
dlatego przełamuję się do różu, już gdzie nie gdzie się za różowym rozglądam... ![]() .................... dzwoniliśmy w sprawie mebelków, pani nam wszystko obmierzy i wysle mailem i jak nam będzie pasowało to kupimy... i jedziemy na farby popatrzeć dziś wieczór. teraz myślimy o bardzo uniwersalnym ale dobrze wygladającym z drewnem kolorku typu wanilia. żeby nie było za ciemno, a poza tym przyjdzie jeszcze pewnie naklejka na ścianę, którą upatrzyłam, siostra chce małej obrazki zrobić, więc może to dobre rozwiązanie, żeby nie było za pstrokato, bo tego też nie lubię...a jak mała podrośnie będzie łatwo przemalować na taki kolor, jaki ona wybierze... różowy??? ........... Malinko dzięki! właśnie zastanawiamy się nad tymi kolorami, myslimy o waniliowym,wykładzina już tam jest położona na całą podłogę taka jak u nas w sypialni w kolorku jasnego cappucino. no i masz rację, że przyjdzie tyle innych dodatków...
Okruszek rosnie http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png Edytowane przez Nika1980 Czas edycji: 2009-06-11 o 19:08 |
||
|
|
|
#3161 |
|
Zadomowienie
|
jezeli chodzi o wozki to wczoraj i dzisiaj rozmawialam z 2 mamusiami ktore maja x-landery- obie bardzo zachwalaja i twierdza ze nie zamienilyby na zaden inny. kola ma pompowane, co jest dla mnie najwazniejsze i ta jedna kolezanka byla nawet nad morzem i jezdzili po piasku bez problemu
|
|
|
|
#3162 |
|
Zakorzenienie
|
Woman cieszę się, że dobrze się już czujesz
X-landery też są fajne, bardzo mi przypominają quinny, nawet gondola jest podobnie wyprofilowana. ale nigdy nie prowadziłam , tylko oglądałam w sklepie
|
|
#3163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3164 | |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, pozdrowienia znad morza
![]() Obudziło nas słoneczko, byliśmy na plaży, przeszliśmy się po mieście. Teraz siedzimy na tarasie i patrzymy jak pada deszcz. Pełny relaks. Mój pies już parę razy został zaatakowany przez koty. Wczoraj wieczorem z piskiem przybiegła do nas ... z kotem przyczepionym do tyłka Powoli przestaje padać, odpoczniemy jeszcze trochę i śmigamy na miasto, a wieczorkiem grillowana karkówka i pianki jojo ![]() Maleństwo moje dziś wyjątkowo spokojne. Kopnęło parę razy, kiedy usiadłam do kompa i potem znów się uspokoiło. Cisza. Cytat:
ps. teraz mam jazdy na wózki tzn. zauważyłam, że oblukuję każdy napotkany wózek; jakiej firmy, jakie ma koła itp. jakaś mania mnie ogarnęła (przeważająca większość landerów) aha i w Pobierowie, to chyba jakiś zlot ciężarnych jest
|
|
|
|
|
#3165 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie co ja myślę, że te gondole są naprawdę prawie tej samej wielkości , ale są inaczej wyprofilowane, stąd niektóre wyglądają na mniejsze a inne na dużo większe , a różnica faktyczna jest 2 cm na przykład...
ale to prawda, że każda z nas potrzebuje innego wózka dostosowanego do swoich potrzeb, swojego stylu życia. np. mi do głowy wogóle nie przyszło sprawdzać jak ciężki jest wózek- po co? mieszkam w domku. ale rozumiem, że jak ktoś wysoko bez windy mieszka to jest kwestia baaardzo istotna. itd itp ![]() tutaj teraz są popularne wózki ( nie znam nazwy) które wyglądają jakby na 4 kółkach był patyk a na tym patyku dziecko w siedzonku....jak mi się to nie podoba.....a jakie to drogie..
|
|
#3166 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zapamiętałam, bo rzucał się w oczy; wysoki z malutkim fotelikiem i malutkim dzieciątkiem mi się podobał, ale większość wózków mi się podobała, ciekawe jak się je wszystkie prowadzi
|
|
|
|
|
#3167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My po sklepach z wózkami chodzimy z metrem krawieckim
|
|
#3168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja mam dziś lenia i dodatkowo ból głowy się przypałętał ![]() Idę leżeć
|
|
#3169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3170 |
|
Zakorzenienie
|
Zaczęliśmy nakładać tapetę na jedną ze ścian w sypialni, a jutro mąż pomaluje pozostałe. Ciekawe, jakie kolorki wyjdą. W dużym pokoju mamy apetyczną czekoladę
![]() Czy Wy też tak macie z brzuszkami, że wieczorem wydają się większe? Rano wyglądam, jakbym się najadła, a dopiero teraz wyglądam na ciężarną
|
#3171 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hormony robiona nam totalne spustoszenie w organizmie a przyjscie na świat dzidzi diametralnie odmienia nasze życie z czego na poczatku czlowiek nie dokońca zdaje sobie sprawe. Pamietam że przy Werce mialam chwile ze wyłam TZ do sluchawki przez pol godziny a on z racji zawodu byl daleko i nie mógł mi pomóc a czasami drobnostka przelala szale goryczy wiadomo nie każdy jednakowy ja, na mam bardzo "wyostrzony instynkt macierzyński" z czego przed urodzeniem nie zdawałm sobie sprawy, a potem rozdarciem wewnetrzym jest np zostawienie dziecka na godzin bo idze sie załatwić sprawy urzedowe, a z drugiej strony wykańcza fakt ze nawet do WC trzeba zabrać male z nosidelkiem bo jakby sie ulało
"Daj swojemu dziecku 2 rzeczy: korzenie i skrzydła" "Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło sie nudno, gdy umrzesz". ![]() " Żyj według życiorysu który chciałbys sobie sam napisać" W i N -córeczki mamusi
|
|
|
|
|
#3172 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3173 |
|
Zakorzenienie
|
Mam nadzieję, że nawet ten smutek poporodowy mnie nie dosięgnie, przynajmniej nie tak mocno. Będę miała przy sobie mamcię, teściową, no i wspaniałego męża. Poza tym mnie nawet zmiany hormonalne po zajściu w ciążę nie rzuciły się na psychikę. Nie wiem, co to zmiana nastroju, no i wytrącić mnie z równowagi można na tym samym "poziomie" co przed.
|
#3174 |
|
Wtajemniczenie
|
Malin ja sie poprostu czulam jak kwoka
więc i zdażylo mi sie beczeć razem z mala gdy dostala ataku kolki i nikt nie umial pomoc, ani moja mama ktora była przy mnie wtedy, ani ciocia, ani TZ ani zreguły ratujacy każdą sytuacje cycek krotkie chwile a człowiek robil sie malutki, przerażony i najchętniej uciekł by z własnej skóry... a wyobrażał sobie ze bedzie najlepsza mama na świecie
|
|
|
|
#3175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3176 |
|
Zadomowienie
|
ale moj syneczek szaleje w brzuszku, tak jakby chcial mamusie uspokoic
ale w szoku jestem jak brzuszek sie rusza i podskakuje. wlasnie leze, laptopa mam na nogach a brzuszek odloniety i normalnie skupic sie nie moge tak maly daje czadu |
|
|
|
#3177 |
|
Zadomowienie
|
Tez nie pijam alkoholu,ale dzis wyjatek.Wlasnie popijam Cin Cin z lodem niamm.. ale tylko temu ze sie poklocilam z Tz... juz rano.... mielismy pozniej isc na obiad do moich rodzicow a nastepnie imprezka u nas z okazji jego urodzin poniedzialkowych,ale obrazony wyszedl z domu i na obiad nie raczyl przyjsc wiec i ja olalam jego imprezke.Mu sie oberwalo od mamy itp... teraz ja na kompie a on na tv... musialam sie napic
lekarz mowil ze nie zaszkodzi odrobinka...a wlasnie co to moze byc, od paru dni boli mnie w miejscu mostka, ale bol jest taki jakby mrowienie i czuje jakby hmm cos sie odklejalo, nie umiem tego opisac,nie wiem czy to od biustonosza czy co.... na necie nic takiego nie moge znalezc hmmm
|
|
#3178 |
|
Zakorzenienie
|
Nie będę komentowała...
|
#3179 |
|
Rozeznanie
|
ustaliłyśmy, że kazdy ma wybór i dokonuje decyzji w pełni świadomych konsekwencji....
klaudia zycze zebys szybko sie pogodzila z mezem, klotnie czasami najmniejsze potrafia bardzo ranic ... czasami mysle, jak to dobrze ze jestem sama .. tylko z dzidziusiem
|
#3180 |
|
Zadomowienie
|
No wlasnie
ja od poczatku ciazy moze 2 lyki winka wypilam no i dzis troszke.. a lekarz tak samo mowil ze wlasnie alkoholiczki i najwieksze żulowiny, ktore nie dbaja o zdrowie w ciazy, nie jedza witamin maja zdrowe dzieci a te ktore dmuchaja na kazda pierdołee to maja czesciej komplikacje. Takze nie jest powwiedziane ze cos sie moze zlego stac. Siatki ciezkie tez nosze, teraz mam remont i nie powiem zebym lezala brzuchem do gory bo sie niezle mecze... nie mam zamiaru 9 miesiecy byc jak ksiezniczka i 2 lewe rece...czasem tez tak sobie mysle ze samemu bylo by lzej..
Edytowane przez klaudiaaa86 Czas edycji: 2009-06-11 o 21:03 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:35.

chociaż może jak by córcia miała być to zmieniłabym zdanie.

Together forever