Robię bęc i znów kroczek... bo ja mam dopiero roczek! (list-grud 2009) - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-31, 11:14   #3151
zebra666
Zakorzenienie

Dot.: Robię bęc i znów kroczek... bo ja mam dopiero roczek! (list-grud 2009)

Agusiu kochana sto latek

Annje myśle, że waryo zaczynac wcześniej żeby dziecko było już oswojone z nocnikiem... Koleżanki prawie dwu letni syn ani myśli siąść na nocniku, bo nie przyzwyczajony. Chyba łatwiej mniejsze dziecko zacząć sadzać.

Ja również życzę Wam Szczęśliwego Nowego Roku Pewnie i tak wpadne tu jeszcze nie raz

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-31, 11:23   #3152
lucky1910
Rozeznanie

GG do lucky1910

100 latek w zdrówku i radości dla Agusi!!!

Samanthhha daj zanć co Ci lekarz powie... u nas mała wcześniej miała skazę, która wygląda identycznie ale na zgięciach wychodziła a od kilku dni i my mamy sporo małych przesuszonych miejsc na rączkach i barkach głónie.. i myślałam, że to właśnie skaza wychodzi bo może masełko i śmietana małej szkodzą.. może jogurciki dziecięce albo kaszek za dużo bardzo jestem ciekawa co Ci lekarz powie..

Mamusie dla Was, Waszych pociech i rodzin wszytkiego co najlepsze w Nowym Roku!! i udanej zabawy dziś wieczorem!
lucky1910 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-31, 12:17   #3153
martaN23
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lucky1910 Pokaż wiadomość
100 latek w zdrówku i radości dla Agusi!!!

Samanthhha daj zanć co Ci lekarz powie... u nas mała wcześniej miała skazę, która wygląda identycznie ale na zgięciach wychodziła a od kilku dni i my mamy sporo małych przesuszonych miejsc na rączkach i barkach głónie.. i myślałam, że to właśnie skaza wychodzi bo może masełko i śmietana małej szkodzą.. może jogurciki dziecięce albo kaszek za dużo bardzo jestem ciekawa co Ci lekarz powie..

Mamusie dla Was, Waszych pociech i rodzin wszytkiego co najlepsze w Nowym Roku!! i udanej zabawy dziś wieczorem!
Oliwka tez ma czasem takie szorstkie plamki na rączkach,ale nie byłam z tym u lekarza to mało widoczne ale jakby się nasilało to polecę
Dołączam się do życzeń WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO W NOWYM ROKU
martaN23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-31, 12:52   #3154
katevalley
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
Domi- czasem robię i na kostce ale najczęściej jednak na jakiejś nóżce czy innej części kurczaka i dodaję przyprawy. Mam zamrożone takie małe porcje. A na koncentracie to prawie zawsze.

A kanapeczki też są bach i na podłogę jak już nie chce jeść. Najczęściej zlizuje masło, je szynkę a chlebek pomemla i wyrzuci. Czasem zapomnę posprzatać to za pół godziny znajduje pod stołem i żuje dalej

Ja ostatnio dałam Oli do zjedzenia merci - łłłłooooooooooo matko, co się działo! dałam jej w połówce tego papierka, więc jak już zjadła górę czekoladki, chciałam jej zabrać ten papierek z rączki żeby i jego nie wciągnęła! Wyobraź sobie jaka była awantura
wyobrażam sobie Moja ma to samo. Bo czasami jak coś jemy słodkiego to damy jej trochę.
Ja nigdy jeszcze Amelce nie robiłam na kostce albo właśnie z koncentratem.

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Ja wszystko na mięsku gotuje. dodatkowo troszke oliwy daje.
OLIWA??? BLEEEEE raz dałam do zupki Amce ja sama nawet tego do buzi bym nie wzięła i więcej nie robię.

Cytat:
Napisane przez martaN23 Pokaż wiadomość
Gratuluję pierwszych kroczków
Te co nie kroczą-spokojnie -bedą biegać
Moja jak szalona biega i się wścieka-to jej ulubiona zabawadziś np zobaczyła w tv jak dzieci się kręcą w koło i ona cały dzień się cieszyła i robiła tak samo
Ale niestety nic nie mówi
Nie moge jej też przekonać do nocnika nawet nie chce usiąść-jestem przerażona że wszystkie dzieci na nocnikach a moja dalej do pieluchy-pomożecie coś?
Moja jak usłyszy muzykę i powie jej się tany tany to kręci się w kółko tak ślicznie to wygląda.
Chyba tylko niektóre dzieciaczki siadają na nocnik. Ale im wcześniej tym lepiej.

Cytat:
Napisane przez suonko2 Pokaż wiadomość
Hej!!!
Dziewczyny wy się nie martwcie tak, że wasze maluchy nie chodzą jeszcze Moja co prawda dziś już sama zrobiła kilka kroczków bez trzymania i stoi sama już od dawna, ale nasza rehabilitantka mówiła, że najlepiej dla małego kręgosłupa jak dziecko zacznie chodzić koło 14-tego m-ca życia. Także ja nie mam parcia. Oczywiście są dzieci, które do chodzenia są gotowe wcześniej, ale wszystko ma swój czas dla każdego dziecka.

Ja codziennie kastingi na nianie mam Ale dziś już chyba wybrałam Tzn nie do końca, ale najbardziej ku dzisiejszej kandydatce się przychylam - miła pani koło 50-tki, mieszka niedaleko, wydaje się mieć "podejście" do dzieci.
no to brawa za kroczki Mi też lekarz od bioderek mówił im później tym lepiej. Jak któreś jest gotowe to pójdzie wcześniej. Ale i tak każde z naszych maluchów będzie w końcu chodzić
A to porozmawiaj jeszcze z kilkoma nianiami i trzymam kciuki za tą najlepszą!!!

Cytat:

Pisałam już Wam, że mamy sushiowego sylwestra? przychodzą o nas 2 parki z dziećmi ze spaniem i będziemy rolować sushi. Mlask (oczywiście ja nie będę jeść surowizny- bez obaw )

buziaki i kolorowych snów
no a już chciałam cię ochrzanić, żebyś chociaż tego sushi nie jadła

Cytat:
Napisane przez kamilla123 Pokaż wiadomość
Co do jedzenie to Kubie wszystko podchodzi, nawet suchy chleb
Ostatnio hitem są koktajle bananowe, robię tyle żeby jeszcze dla mnie coś zostało Tylko chyba za dużo tego mleka ma w ciągu dnia (2 razy mleko i 2 razy kaszka) więc muszę mu to czymś innym zastąpić. Kostki nie dodaję do zup, ale koncentrat owszem, bo te pomidory co teraz można kupić w sklepach to jeszcze więcej chyba chemii mają i zero smaku.

A co do chodzenia to mój już śmiga na całego, ale i o upadki łatwiej niestety Było już limo pod okiem, a w tym tygodniu polała się krew z dolnej wargi Muszę wam kiedyś wkleić zdjęcie moich ochraniaczy na stolikach i szafkach Mówi bardzo mało.

Aaaaa i dzisiaj przyszedł nasz spóźniony prezent na święta - ekspres do kawy To jutro będę testować i częstować
a no to fajnie gdybym miała blisko wprosiłabym się na kawkę ;p

Cytat:
Napisane przez aniulka8204 Pokaż wiadomość
lece się szykować bo o 9 wyjeżdzamy

BAWCIE SIĘ KOCHANE DOBRZE
PAPA
NO WAM TEŻ UDANEJ ZABAWY!!!!
STO LATEK DLA AGUSI!!! ZDRÓWKA I ŻEBY GRZECZNA BYŁA I MAMUSI NIE DENERWOWAŁA

Cytat:
Napisane przez samanthhha Pokaż wiadomość
My dziś do pediatry jedziemy bo Iwciowi jakieś szorstkie plamki wyskoczyły na nóżkach i rączkach.. tak z tyłu ale nie na zgięciach. Martwie sie tym bo przestał noce przesypiać i strasznie placze, tak ze az musze go brac do siebie a nigdy tego nie robilam wczesniej Poza tym ząbek mu idzie wiec nie wiem czy to nie przez to w dzien ladnie zasypia a w nocy taki koszmar juz druga noc z rzedu budzil sie co godzine a dzis wstal o 5........ eh ale smęce

udanych imprez życze
Moja też już z miesiąc ma takie plamki, tylko nie smaruje jej tak dokładnie jak wcześniej ale i plamki są mniejsze. Więc już wiem, że nie ma co się przejmować. Ale moja śpi bardzo ładnie. No ciekawa jestem co tam u was wykaże.

Cytat:
Napisane przez annje Pokaż wiadomość
Czytam czytam i czuję się zapóźniona
Małe nie gada (w sensie po ludzku, "mama" i "tata" się nie liczy), nie siusia na nocnik (aż rano wyjęłam po starszaku i uciekał aż sie kurzyło z gołą pupą), nie pisze, nie czyta, nie liczy, kurrrrde

A tak serio to myslicie, ze z tym nocnikiem to już czas? Ja dopiero całkiem niedawno odpieluchowałam starszego, więc młodszym sobie głowy nie zawracalam. Wszystkie moje znajome zaczynają trening koło 3go roku zycia i nie przyszlo mi do głowy, że trzeba tak wcześnie, ale może trzeba, co???

Z jedzeniem u nas spokój na tyle, ze odkąd Maks skończył 6 miesięcy to je z nami. Z tym, ze ja gotuje zdrowo - mało smażenia, dużo pieczenia, duszenia i gotowania, mało soli (kostka tylko organiczna - bez soli i glutaminianu), dużo ziół, mnóstwo warzyw i owoców. Mam złe doświadczenia po straszym, który jadł wg polskiego schematu i jak miał póltora roku, to na siłe odzwyczajałam go od słoików, kaszek itp. Do tej pory jest niejadkiem i ma bardzo ograniczone menu, wiec z Maksem nie chciałam popełnić takiego błędu. Je od początku wg irlandzkich zaleceń i chyba mu to wychodzi na zdrowie, bo na bilansie roczniaka dobił do wagi 12400g, pielegniarka sprawdzała też cały rozkład posiłków i była zachwycona.

Spadam z małym na szczepionkę. To juz 2 ostanie dzisiaj i spokój aż do 4rż
kurde moja też nie czyta i nie pisze ;p
A co do nocnikowania to serio powinnaś już zacząć Ja zaczęłam jak mała umiała sama już siedzieć znaczy w 7 miesiącu hehehe

Bardzo dobrze, ze nie na słoiczkach ;p A z wagą to witam w klubie. Moja też ponad 12.

No hejka laseczki!
My dziś sylwester pod kołderką spędzamy. Ale co tam za rok się gdzieś wybierzemy. Amelka będzie już duża panna

Dziś się bawię w fryzjerkę bo mam teściowej coś tam na głowie upleść na sylwestra. I nie mam zielonego pojęcia co jest w tym roku na sylwestra modne. Bo jak coś fajnego to strasznie ciężko zrobić.

1. idę siu siu
2.A tu proszę gdzie moja szkodnica potrafi wejść małe pudełko od butów

A już się chwaliłam jak pięknie moja mała wchodzi i wychodzi z łóżeczka. Wstanie sobie jak my jeszcze śpimy i mig zaraz wdrapuje się do nas do łóżka A jak chce się bawić to włazi do łóżeczka Jaka to wygoda ze nie trzeba jej wyciągać z łóżka jak się budzi. Tylko sama.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg idę do łazienki siu siu.jpg (45,8 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg tak się umiem bawić.jpg (67,9 KB, 32 załadowań)

NASZA CÓRCIA AMELKA ur. 20.11.2009 o 13:35, 3800g i 56cm

Mój malutki synek JAŚ 1-2.07.2011, 1130g

Odchudzanie 55kg

katevalley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-31, 13:17   #3155
martaN23
Zadomowienie

ja pytanie z innej beczki czy któraś ma w domu robota ZELMER FENOMEN?ALE TEN BEZ SOKOWIRÓWKI?PLANUJĘ MĘŻA DZIŚ WYSŁAĆ PO NIEGO POMOŻECIE?
martaN23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-31, 13:21   #3156
zebra666
Zakorzenienie

Katevalley troszke daje sama próbuje zawsze zupki i nie czułam jej nawet

Stary 2010-12-31, 13:48   #3157
kamilla123
Rozeznanie

Witam!

SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU 2011!!!:win ko:

a dal małej Agusi WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI SKOŃCZENIA 1 ROCZKU!!! Szczęśliwej podróży do celu!

Wpadłam teraz na chwilę, bo później już w ogóle nie będzie czasu. Zaraz idę jakąś sałatkę zrobić, mięso zostawiam tż. W domu zostaję, ale zaszalałam i sobie nawet peeling i maseczkę zrobiłam

Kate mój też powyżej 12 kg waży, więc pasowałby to Twojej Amelki, no chyba, że już zajęta??

Marta nie znam tego robota więc nie pomogę
kamilla123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-31, 13:58   #3158
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Sto lat dla AGUSI

Wszystkiego naj najlepszego w Nowym Roku

Ja juz dzie pewnie nie zagladne bo za chwile ma przyjechac wujekw odwiedzinki a potem bede sie szykowac na bal

Aniołek[*]
pietrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-31, 14:15   #3159
asioczka
Zadomowienie

na szybko odpowiadam, co pamietam.
Moja na ostatnim szczepieniu wazyla 9 kg;] w okolicy urodzin jadla jak u Lucky- dwa obiady, dwa sniadania, dwa podwieczorki i dwie kolacje teraz ledwo pol obiadu i tego co jej gotuje nie chce. ratuje sie sloikami- dogotowuje do nich ryz, makaron lub kasze i starczaja na dluzej.
nocnikujemy od dosc dawna, ale z sikami nadal srednio wychodzi, na poczatku bylo lepiej.
zup staram sie na kostce nie robic, ale czasem sie zdarzy. i koncentratu tez czasem uzywam,a czasem pomidory z puszki, bo te swieze rzeczywiscie sa okropne.
Anjee moglabys napisac cos wiecej o irlandzkim schemacie? zaciekawilas mnie
moja chodzi od 10ego meisiaca, ale mowi tez malutko.
chlebem tez gardzi- maselko zlizuje;]
Martus sokowirowke ja mam Zelmer Julita (jakis starszy model), a robota Philipsa jakiegos. i juz nie pamietam co mialam odpisywac

WSZYSTKIEGO NAJ NAJ W NOWYM ROKU!!!

edit-- Katev Twoja szkodnica jak zwykle cudna ))
aa no i Wiktor z Mamusia - cud miod
Samantha- Mai jak jedynka gorna szla, to bardzo zle spala w nocy. tez musiala z nami, a kazda proba przeniesienia konczyla sie wrzaskiem. moze sprobuj dac cos przeciwbolowego, ulzy mu troszke

aa i Aniulko- bawcie sie dobrze i calusy dla Agusi, naszej sylwestrowej jubilatki!

http://www.suwaczki.com/tickers/1usaqps60jfvd5cq.png Natka 16.06.2012

Edytowane przez asioczka
Czas edycji: 2010-12-31 o 14:19
asioczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-31, 14:37   #3160
annje
Rozeznanie

GG do annje

[QUOTE=asioczka;24088194]
Anjee moglabys napisac cos wiecej o irlandzkim schemacie? zaciekawilas mnie
/QUOTE]

"Schemat" to troche za szumnie powiedziane
Od 4go m-ca papki - ale nie ma mowy o wprowadzaniu warzyw kolejno, od razu jedzie się z kilkuskładnikową zupką z ryżem lub makaronem. Owoce jako oddzielny posiłek (owoce bez wyjątku). 2 posiłki łyzeczką.
Po 6tym miesiacu - mięso, ryby, można dodawać mleko krowie do gotowania, jogurty, makarony, kasze, cały czas papka. 3 posiłki łyżeczką i 2 mleczne.
Od 9 miesiący - w zasadzie wszystko - bo dochodzą jajka (z białkiem), chleb, nabiał. Sugerują nie robić już ciapki tylko rozgniatac widelcem lub dawać w kawalkach do łapki.
Roczniak może jeść jak dorosły.
Moje je sniadanie, lunch, obiad, kolację, poprawia mm, nad ranem jeszcze jedna butla mm. Je to samo co my, to samo co 3-latek (teraz ja pisze a oni mieli platki owsiane na mleku z bananem, zagryzaja jabłkiem na surowo).
W ogóle nie proponuje się karmienia kaszkami, specjalnymi ciasteczkami, deserkami, specjalnymi jogurtami - tak na dobrą sprawę nawet niespecjalnie się to kupi, bo na półkach, nawet w duzych sklepach 3 rzeczy na krzyż, wyboru żadnego.

I jakos im tak zaufałam, tak samo jak w kwestii prowadzenia ciąży, opieki lekarskiej na rodzina i jeszcze kilku rzeczy, na które Polacy zazwyczaj narzekają tak, ze słychać w Australii Na razie wychodzimy na tym dobrze.

A na nocniku będę sadzac -zobaczymy co nam z tego wyjdzie

Aaaa i nie zaszczepiłam, bo pielęgniarki nie było. Dobrze, że do przychodni przechodzę tylko na druga strone ulicy

Edytowane przez annje
Czas edycji: 2010-12-31 o 14:51
annje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-31, 14:39   #3161
tarasia
Wtajemniczenie

Marta, nie pomogę z robotem bo mam inny "kombajn" i rzadko go używam... wszystko robię w braunie (mam starszą wersję)
http://www.juka.pl/cena,3571,braun_b..._m_fp__hc.html

a z tym nocnikowaniem to najwcześniej jak dziecko skończy rok bo wcześniej mija się to z celem. dziecko nie jarzy jeszcze o co chodzi.
ale czekać do 3 rż to chyba przesada!
mam nadzieję, że szybciej nam si,ę uda nauczyć bo w przeciwnym razie stracę fortunę na pampersy

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-31, 16:00   #3162
Maria2008
Zadomowienie

GG do Maria2008

Życzę Wszystkiego Dobrego w Nowym Roku

A gusi Wszystkiego Najlepszego:r oza:
Maria2008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-31, 16:47   #3163
xpressja
Zadomowienie

mamusie,

WSZYSTKIEGO DOBREGO W NOWYM ROKU !!!!!

co do jedzonka...
Lenkia ma takie fazy - 2 - 3 dni samo mleczko, kilka dni brokuły... kilka dni bez deserku - ale ja z tym kompletnie nie walczę, dobrze wygląda, jest uśmiechnięta! to i dietetyczne foszki może mieć!

teraz najfajniejsze jest to co może zjeśc sama, czyli kanapeczka, plaster wędliny, makaron, klopsiki mięsne...
kaszki przestała jeść jakieś 2 tygodnie temu - i koniec i kropka nie ruszy :/

ale jeszcze wam coś powiem, zmieniłyśmy bebilon 2 na 3 i co ... mala taie smierdzace kupki zaczela robic, co gorsza, zjadła pół butli i koniec.
Więc wróciłam do bebilonu 2 - i wszelkie problemy zniknęły

Ja Nowy Rok witam w Gdyni...
a i dzisiaj na zakupach poszalałam wyprzedaże w dziecięcym benettonie i zarze - mmmm poezja! Lenka obkupiona - teraz czas na mnie, a le to na spokojnie po nowym roku

jeszcze raz : NAJLEPSZEGO!

xpressja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-31, 18:01   #3164
katekatee
Zadomowienie

HelołW temacie wagi to mój syn waży całe 10,4 kg więc też rekordów nie bije, a ostatnio wcina wszystko jak leci. Ale przy swoim 83 cm to i tak mógłby więcej ważyć no ale nic nie zrobię. A co do chodzenia to mój Wiktor to chyba rekordzistą jest bo dalej nie chodzi, ale jakoś się tym nie przejmuje bo za to gada jak najęty. Ostatnio na tapecie jest: tatuś. Chodzi po domu i tylko tatuś, tatuś. Tżt z dumy pęka Ale i tak nic nie przebije jak Wiki z daleka jak buty zobaczy to leci i krzyczy: buti, buti
Ostatnio mnie pare osób wkurzyło bo sie pytają czemu Wikiego nie obetniemy przecież to nie dziewczynka No ej sory co to kogo obchodzi że mój synek ma długie włosy, przecież mu nie robię kucyków jak dziewczynce. Uważam że ślicznie w takich włoskach wygląda a że go ludzie za dziewczynkę biorą to chyba nie jest powód żeby go na łyso obcinac prawda:confused :
My jednak na sylwestra idziemy Co prawda na pare godzin tylko ale za to na dyskotekę, więc już doczekać się nie mogę Ciuchy i buty już od 3 godzin leża przygotowane, zaraz idę poukładać kosmetyki

Olu jak dawno Blani nie robiłas morfoligi to lepiej zrób.
Tak ostatnio myślałam o Brombusi, coś się mało odzywa i o Zaharii miała zrobić małej tsh, mam nadzieje że wszystko ok

Sto latek dla naszej sąsiadeczki Agusi:r oza:

No i dla wszystkich wątkowych Mamuś i ich dzieciaczków SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200910201762.html

katekatee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-01, 11:47   #3165
agapiw14
Przyczajenie

hej pisałam do Was w poprzedniej części
czasem Was podczytuje żeby sprawdzić czy mój maluch dobrze się rozwija (tak jak dzieci w jego wieku czyli Wasze) i podejrzeć jakieś nowości żywieniowe dla niego
przeczytałam post Xpresji odnośnie BEBILONU 3 u nas było to samo miesiąc to trwało kupy po 6 razy dziennie rzadkie cuchnące i zielone po kilkunastu wizytach u lekarza sama odstawiłam to mleko zastosowałam tygodniową dietę bezmleczną jak przeszło to zmieniłam mleko na BEBIKO junior3 jak ręką odjął
agapiw14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-01, 11:48   #3166
zebra666
Zakorzenienie

Wpadłam zyczyć i tutaj Iwusiowi wszystkiego co najlepsze

Stary 2011-01-01, 14:38   #3167
katevalley
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kamilla123 Pokaż wiadomość

Kate mój też powyżej 12 kg waży, więc pasowałby to Twojej Amelki, no chyba, że już zajęta??
hehehe no z tego co wiem to nic mi nie mówiła o żadnym kawalerze

Cytat:

"Schemat" to troche za szumnie powiedziane
Od 4go m-ca papki - ale nie ma mowy o wprowadzaniu warzyw kolejno, od razu jedzie się z kilkuskładnikową zupką z ryżem lub makaronem. Owoce jako oddzielny posiłek (owoce bez wyjątku). 2 posiłki łyzeczką.
Po 6tym miesiacu - mięso, ryby, można dodawać mleko krowie do gotowania, jogurty, makarony, kasze, cały czas papka. 3 posiłki łyżeczką i 2 mleczne.
Od 9 miesiący - w zasadzie wszystko - bo dochodzą jajka (z białkiem), chleb, nabiał. Sugerują nie robić już ciapki tylko rozgniatac widelcem lub dawać w kawalkach do łapki.
Roczniak może jeść jak dorosły.
Moje je sniadanie, lunch, obiad, kolację, poprawia mm, nad ranem jeszcze jedna butla mm. Je to samo co my, to samo co 3-latek (teraz ja pisze a oni mieli platki owsiane na mleku z bananem, zagryzaja jabłkiem na surowo).
W ogóle nie proponuje się karmienia kaszkami, specjalnymi ciasteczkami, deserkami, specjalnymi jogurtami - tak na dobrą sprawę nawet niespecjalnie się to kupi, bo na półkach, nawet w duzych sklepach 3 rzeczy na krzyż, wyboru żadnego.

I jakos im tak zaufałam, tak samo jak w kwestii prowadzenia ciąży, opieki lekarskiej na rodzina i jeszcze kilku rzeczy, na które Polacy zazwyczaj narzekają tak, ze słychać w Australii Na razie wychodzimy na tym dobrze.

A na nocniku będę sadzac -zobaczymy co nam z tego wyjdzie

Aaaa i nie zaszczepiłam, bo pielęgniarki nie było. Dobrze, że do przychodni przechodzę tylko na druga strone ulicy
jestem w szoku!!!! Nawet ja Amelce nie daję wszystkiego raczej trzymam się tych polskich schematów.

Cytat:
Napisane przez xpressja Pokaż wiadomość
co do jedzonka...
Lenkia ma takie fazy - 2 - 3 dni samo mleczko, kilka dni brokuły... kilka dni bez deserku - ale ja z tym kompletnie nie walczę, dobrze wygląda, jest uśmiechnięta! to i dietetyczne foszki może mieć!

teraz najfajniejsze jest to co może zjeśc sama, czyli kanapeczka, plaster wędliny, makaron, klopsiki mięsne...
kaszki przestała jeść jakieś 2 tygodnie temu - i koniec i kropka nie ruszy :/

ale jeszcze wam coś powiem, zmieniłyśmy bebilon 2 na 3 i co ... mala taie smierdzace kupki zaczela robic, co gorsza, zjadła pół butli i koniec.
Więc wróciłam do bebilonu 2 - i wszelkie problemy zniknęły
U mnie jednak pomidorowa nie przeszła, chociaż doprawiona bardzo dobrze. Już mi zależało tylko na tym aby zjadła i DUPA Nawet TŻowi smakowała, więc na serio musiała być dobra.

Ja już miesiąc przed roczkiem wprowadziłam 3 i nie zauważyłam nic niepokojącego Ale bebiko 3. Może zmień na bebiko???

Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość
HelołW temacie wagi to mój syn waży całe 10,4 kg więc też rekordów nie bije, a ostatnio wcina wszystko jak leci. Ale przy swoim 83 cm to i tak mógłby więcej ważyć no ale nic nie zrobię. A co do chodzenia to mój Wiktor to chyba rekordzistą jest bo dalej nie chodzi, ale jakoś się tym nie przejmuje bo za to gada jak najęty. Ostatnio na tapecie jest: tatuś. Chodzi po domu i tylko tatuś, tatuś. Tżt z dumy pęka Ale i tak nic nie przebije jak Wiki z daleka jak buty zobaczy to leci i krzyczy: buti, buti
Ostatnio mnie pare osób wkurzyło bo sie pytają czemu Wikiego nie obetniemy przecież to nie dziewczynka No ej sory co to kogo obchodzi że mój synek ma długie włosy, przecież mu nie robię kucyków jak dziewczynce. Uważam że ślicznie w takich włoskach wygląda a że go ludzie za dziewczynkę biorą to chyba nie jest powód żeby go na łyso obcinac prawda:confused :
No i dobrze, Wiki tak ślicznie wygląda w takich długich włoskach A nie chodzi no cóż za to nadrabia mową Nie obcinaj mu tylko broń boże

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO W NOWYM ROKU 2011!!!
SPEŁNIENIA MARZEŃ, ZDROWIA DLA WASZYCH RODZIN!!!
DUŻO KASKI
I ŻEBY POSTANOWIENIA NOWOROCZNE BYŁY ZREALIZOWANE

:w inko:

Co do sylwestra to spędziliśmy go w domu. Amelka poszła spać przed 22. A od 21 ledwo siedziałam tak spać mi się chciało ale jakoś dotrzymaliśmy do tej północy ;p Wypiliśmy szampana i poszliśmy spać. W przyszłym roku zaplanujemy coś ciekawego.

Jutro mamy zaproszenie na urodziny do takiego placu zabaw. Ale ciekawe czy dojedziemy. Drogi są okropne! wieje jak cholera więc pozawiewa jeszcze bardziej niż jest. A na dodatek jakiś czas temu deszcz padał ;/

A podobno jaki nowy rok taki cały rok

Odchudzanie 55kg

Stary 2011-01-01, 17:10   #3168
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agapiw14 Pokaż wiadomość
hej pisałam do Was w poprzedniej części
czasem Was podczytuje żeby sprawdzić czy mój maluch dobrze się rozwija (tak jak dzieci w jego wieku czyli Wasze) i podejrzeć jakieś nowości żywieniowe dla niego
przeczytałam post Xpresji odnośnie BEBILONU 3 u nas było to samo miesiąc to trwało kupy po 6 razy dziennie rzadkie cuchnące i zielone po kilkunastu wizytach u lekarza sama odstawiłam to mleko zastosowałam tygodniową dietę bezmleczną jak przeszło to zmieniłam mleko na BEBIKO junior3 jak ręką odjął
ja odstawiam od piersi i podaję Bebiko 3 ma więcej kup niż poprzednio ale też zauważyłam że 5 ząbek sie przebił więc nie wiem czy to z racji mleka czy zębów. Dwójki nie podawałam nigdy

---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ----------

My tez siedzieliśmy w domu, sami :P Wojtek zasnąłpo 22, obudził sie 15 min przed północą, dostał cyca i za 5 dwunasta już spał Odpaliliśmy na dworze fajerwerki, otworzyliśmy szampana i po 1 już spałam...ale i tak było miło
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-01, 17:11   #3169
gochaa_p
Zakorzenienie

a to z dzisiaj
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0651.jpg (143,3 KB, 17 załadowań)
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-01, 17:41   #3170
elalank
Zadomowienie

Witam noworocznie

ABY TEN ROK BYŁ RÓWNIE WSPANIAŁY JAK POPRZEDNI

U nas było miło- zrobiliśmy sushi- było pyyyyyyyycha! Jak ja to uwielbiam!! O 1 poszliśy spać, a nasze dzieci gdzieś ok 20i spały wszystkie pięknie do 7 45

agapiw- witaj, pisz częściej

I wiadomość dnia!!!!!!!!!!!!!! MOJA SIOSTRA JEST W CIĄŻY! Jakoś z miesiąc później będzie rodzić niż ja! Ale się cieszę!!!! Ale niespodzianka!

Karenina i Ola- za Waszą namową poszłam do Mango , jakoś nigdy tam nie wchodziłam, ale pojechałam do factory outlet i normalnie kupiłam sobie spodnie za 15 zł i bluzkę za 9 zł- taniej niż w lumpie Niby ceny z metek 179 i 79 A leżą że jestem w szoku!

elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-01, 18:33   #3171
olalicious07
Zadomowienie

GG do olalicious07

hello noworocznie

U nas sylwester dość nudno, byliśmy u znajomych ale jakoś sztywno było, nikt nie tańczył i senna atmosfera panowała mam tego dziś efekt czyli 1,5kg na plusie a jak wiecie to dla mnie totalna katastrofa a jeszcze dziś odwiedziliśmy mcdonalds wiec w ogole ale od jutra nic nie jem, nic!
Blanka była u mojej babci, sprawowała się wzorowo

Annje - mi się ten schemat podoba, Blanka tak właśnie je, już teraz raczej wszystkiego jej daje sprobować, oczywiście w granicach rozsądku ale dziś nawet kawałek buły z maca spróbowała :P nie bijcie, samej bułki bez miesa sosów itd :P ale jak się skonczylo to zrobila smutna minke i powiedziala "nie ma", pieknie to wymawia tak dokladnie i wyraznie

Ela gratulacje dla siostry i fajnie, ze wam sie sushi udalo, ja nie jadam :P
Mango i takie ceny? wooow, ja nie mam outletu w Łodzi
olalicious07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-01, 21:15   #3172
zebra666
Zakorzenienie

My obejrzeliśmy 2 filmy i poszłam spać ok 22.30- nie czekałam nawet do północy:P Za to dzisiaj wyszłam do kumpeli na piwko sama bez dziecka pierwszy raz... aż dziwnie

Ola no co Ty najszczuplejsza chyba na wątku jesteś

Stary 2011-01-01, 21:42   #3173
konspiracja
Zakorzenienie

Witam Noworocznie!
SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU MAMUSIE KOCHANE!
I bardzo podobają mi się życzenia Eli: oby ten był rownie wspaniały - więc się pod nimi podpisuję!

My wczoraj byliśmy u znajomych i było bardzo fajnie, dawno się tak nie wytańczyliśmy Staś spał grzecznie z dziadkiem u nas. A że wrocilismy o 4 rano, a spac poszliśmy grubo później nasze rozumne dziecko pozwoliło nam dzis pospac do 10-tej

Najlepsze życzonka dla Agusi i Iwusia

W temacie jedzenia - ja już uważam żeteraz - po roczku - można dawać (prawie) wszystko i Staś tak je. Oprócz czekolady - tego jeszcze długo uświadczy A to przedze wszystkim dlatego ze widziałam jakie problemy z ząbkami miał synek naszej chrzestnej, który kocha slodycze. Tym bardziej że na razie to nasze mycie ząbków takie nieco ograniczone mi się wydaje

Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość
Uważam że ślicznie w takich włoskach wygląda a że go ludzie za dziewczynkę biorą to chyba nie jest powód żeby go na łyso obcinac prawda:confused :
Prawda, prawda, ślicznie Ale przecież nie musisz od razu na łyso, można tak leciutko tylko wszystko podrównać...
No i Ty też ślicznie a mogę o cos zapytać? Te wloski to masz jeszcze tamte - co sobie kiedys robiłaś? w sensie - przedlużałaś?

Cytat:
Napisane przez katevalley Pokaż wiadomość
U mnie jednak pomidorowa nie przeszła, chociaż doprawiona bardzo dobrze. Już mi zależało tylko na tym aby zjadła i DUPA Nawet TŻowi smakowała, więc na serio musiała być dobra.

Może mała jakiś taki dzień miała - spróbuj jeszcze jutro. u nas też tak czasem było - jednego dnia bleeee, a drugiego mniam, mniam

Cytat:

Karenina i Ola- za Waszą namową poszłam do Mango , jakoś nigdy tam nie wchodziłam, ale pojechałam do factory outlet i normalnie kupiłam sobie spodnie za 15 zł i bluzkę za 9 zł- taniej niż w lumpie Niby ceny z metek 179 i 79 A leżą że jestem w szoku!

No to już wiem gdzie jutro sobie wycieczkę zrobimy
Super wieści Ela

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
My obejrzeliśmy 2 filmy i poszłam spać ok 22.30- nie czekałam nawet do północy:P Za to dzisiaj wyszłam do kumpeli na piwko sama bez dziecka pierwszy raz... aż dziwnie
Częsciej musisz to powtarzać. A Piotruś jak? Albo lepiej zapytam tatuś jak to przeżył?

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą

Edytowane przez konspiracja
Czas edycji: 2011-01-01 o 21:47
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-01, 23:08   #3174
annje
Rozeznanie

GG do annje

Witajcie noworocznie!
U nas Sylwester cichy i spokojny, poszliśmy spać koło 1.
Dzisiaj mamy powtórkę z sylwestra bo zostało nam pół butelki szmpana, po piwie, pół michy sałatki, pół sernika,... Sylwester-bis

Czy któreś z waszych maluchów ma problemy z oczami? Czekam na termin u okulisty, bo jedno oko jest, jak mi to powiedział lekarz, leniwe. Porusza się jakby z delikatnym opóźnieniem, wygląda to na małego zeza Ktoś coś wie w miarę pewnego? Bo w necie, wiadomo, rózne rzeczy można znaleźć
annje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-01, 23:24   #3175
zebra666
Zakorzenienie

Konspi no akurat miał farta i Piotruś był grzeczniutki napewno będe częściej wykorzystywać sytuacje... Teraz widze, że to przez prace... 3 zmiany... daleko i długa droga... a poza Tż nie ma kto z dzieckiem zostać... Tak, że za wiele okajzi nie będzie, bo mają zacząć robić w soboty znowu w końcu po roku czasu a kasa się przyda...

Annje nie pomoge- my mieliśmy wybroczyny w oczkach po porodzie ale już nie ma. Musze go tylko znowu do kontroli wziąść.

Stary 2011-01-02, 09:19   #3176
katevalley
Rozeznanie

Cytat:
U nas było miło- zrobiliśmy sushi- było pyyyyyyyycha! Jak ja to uwielbiam!! O 1 poszliśy spać, a nasze dzieci gdzieś ok 20i spały wszystkie pięknie do 7 45

I wiadomość dnia!!!!!!!!!!!!!! MOJA SIOSTRA JEST W CIĄŻY! Jakoś z miesiąc później będzie rodzić niż ja! Ale się cieszę!!!! Ale niespodzianka!

a no to fajnie, że sushi się udało
GRATULACJE DLA SIOSTRY
Szkoda że u mnie nie ma tego Mango.... niech ja się dorwę do jakiegoś większego miasta to oj... będzie się działo.

Cytat:
Napisane przez olalicious07 Pokaż wiadomość
U nas sylwester dość nudno, byliśmy u znajomych ale jakoś sztywno było, nikt nie tańczył i senna atmosfera panowała mam tego dziś efekt czyli 1,5kg na plusie a jak wiecie to dla mnie totalna katastrofa a jeszcze dziś odwiedziliśmy mcdonalds wiec w ogole ale od jutra nic nie jem, nic!
Blanka była u mojej babci, sprawowała się wzorowo

nie bijcie, samej bułki bez miesa sosów itd :P ale jak się skonczylo to zrobila smutna minke i powiedziala "nie ma", pieknie to wymawia tak dokladnie i wyraznie
e tam, ty taka chuda że i 3 kg to by nie było widać chociaż tu nie grzesz nam i nie mów o odchudzaniu

A Amelka już wcześniej dostała kawałek bułki z McD. I frytek tylko już teraz wiem, żeby jej nie dawać, bo brzydką kupę robiła na drugi dzień.

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
My wczoraj byliśmy u znajomych i było bardzo fajnie, dawno się tak nie wytańczyliśmy Staś spał grzecznie z dziadkiem u nas. A że wrocilismy o 4 rano, a spac poszliśmy grubo później nasze rozumne dziecko pozwoliło nam dzis pospac do 10-tej

Może mała jakiś taki dzień miała - spróbuj jeszcze jutro. u nas też tak czasem było - jednego dnia bleeee, a drugiego mniam, mniam
Super, że zabawa się udała hehehe i Staś dał odpocząć jeszcze
A nie u nas z zupami to już ze 2 miesiące jest bunt na nie. I nic nie pomaga. Jest tydzień, że jest dobrze a potem znów to samo. I wczoraj też musiałam w nią wciskać chociaż kilka łyżek

Cytat:
Witajcie noworocznie!
U nas Sylwester cichy i spokojny, poszliśmy spać koło 1.
Dzisiaj mamy powtórkę z sylwestra bo zostało nam pół butelki szmpana, po piwie, pół michy sałatki, pół sernika,... Sylwester-bis

Czy któreś z waszych maluchów ma problemy z oczami? Czekam na termin u okulisty, bo jedno oko jest, jak mi to powiedział lekarz, leniwe. Porusza się jakby z delikatnym opóźnieniem, wygląda to na małego zeza Ktoś coś wie w miarę pewnego? Bo w necie, wiadomo, rózne rzeczy można znaleźć
Ja jak byłam u okulisty gdy Amka miała 10 miesięcy to powiedziała, że ogólnie ona nic nie widzi, żeby było coś nie tak i można takie małe dzieci zbadać jak będą umiały już się komunikować dobrze po 2-3 roku dopiero.

Witam z samego rana O pierwsza jestem

No to u nas nic ciekawego tylko wczoraj o 16 wysiadło ogrzewanie i nie było ciepłej wody w moim rodzinnym mieście. Dopiero dziś rano naprawili. 60 tys. ludzi bez ogrzewania i ciepłej wody ;/ i to w nocy gdy tak strasznie wiało i padało. Na szczęście szybko to zrobili. Jak ktoś słuchał wiadomości to wie

Wybieramy się dziś na te urodzinki tylko ciekawe co z tego wyjdzie... Bo drogi są pozawiewane jak tego nie rozgarnęli to ja nie wiem czy dojedziemy czy będziemy sie zawracać. A tak bym chciała być.

Odchudzanie 55kg

Stary 2011-01-02, 11:07   #3177
zebra666
Zakorzenienie

Ela gratki dla siostry!

Stary 2011-01-02, 11:18   #3178
DiTu77
Zakorzenienie

Elunia , gratulacje dla siostry - ale superkla ski:
DiTu77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-02, 11:35   #3179
tarasia
Wtajemniczenie

Ela, super wieści

u nas na sylwestra było trochę gości i przyjemnie spędziliśmy czas. niestety moje dziecko nei jest wyrozumiałe i urządziła pobudkę o 6:15
na szczęście dzisiaj odespaliśmy

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-02, 12:42   #3180
kamilla123
Rozeznanie

Witam w Nowym Roku!

U nas w sylwestra mały obudził się po 22 i do 2 nie spał
Tak więc nowy rok przywitaliśmy razem. Widać było, że jest śpiący i zmęczony, ale wszelkie próby położenia go do łóżka kończyły się wielkim rykiem... Wczoraj powtórka z rozrywki, zasnął dopiero po 23... Nie wiem co mu się poprzestawiało?

Ela gratulacje dla siostry! Ja już nie mogę się doczekać, aż moja siostra urodzi i już odliczam tygodnie do końca marca. Kubuś będzie miał kuzynkę

Katev
to wpisz Kubusia na potencjalnego tż dla Amelki

Miłego dnia!
kamilla123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości