|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Robię bęc i znów kroczek... bo ja mam dopiero roczek! (list-grud 2009)
Agusiu kochana sto latek
Annje myśle, że waryo zaczynac wcześniej żeby dziecko było już oswojone z nocnikiem... Koleżanki prawie dwu letni syn ani myśli siąść na nocniku, bo nie przyzwyczajony. Chyba łatwiej mniejsze dziecko zacząć sadzać. Ja również życzę Wam Szczęśliwego Nowego Roku Pewnie i tak wpadne tu jeszcze nie raz![]() |
|
|
|
#3152 |
|
Rozeznanie
|
100 latek w zdrówku i radości dla Agusi
!!!Samanthhha daj zanć co Ci lekarz powie... u nas mała wcześniej miała skazę, która wygląda identycznie ale na zgięciach wychodziła a od kilku dni i my mamy sporo małych przesuszonych miejsc na rączkach i barkach głónie.. i myślałam, że to właśnie skaza wychodzi bo może masełko i śmietana małej szkodzą.. może jogurciki dziecięce albo kaszek za dużo bardzo jestem ciekawa co Ci lekarz powie..Mamusie dla Was, Waszych pociech i rodzin wszytkiego co najlepsze w Nowym Roku!! i udanej zabawy dziś wieczorem! |
|
|
|
#3153 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dołączam się do życzeń WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO W NOWYM ROKU
|
|
#3154 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moja ma to samo. Bo czasami jak coś jemy słodkiego to damy jej trochę.Ja nigdy jeszcze Amelce nie robiłam na kostce albo właśnie z koncentratem. OLIWA??? BLEEEEE raz dałam do zupki Amce ja sama nawet tego do buzi bym nie wzięła i więcej nie robię. Cytat:
Chyba tylko niektóre dzieciaczki siadają na nocnik. Ale im wcześniej tym lepiej. Cytat:
Mi też lekarz od bioderek mówił im później tym lepiej. Jak któreś jest gotowe to pójdzie wcześniej. Ale i tak każde z naszych maluchów będzie w końcu chodzić ![]() A to porozmawiaj jeszcze z kilkoma nianiami i trzymam kciuki za tą najlepszą!!! Cytat:
![]() Cytat:
gdybym miała blisko wprosiłabym się na kawkę ;pCytat:
STO LATEK DLA AGUSI!!! ZDRÓWKA I ŻEBY GRZECZNA BYŁA I MAMUSI NIE DENERWOWAŁA ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A co do nocnikowania to serio powinnaś już zacząć Ja zaczęłam jak mała umiała sama już siedzieć znaczy w 7 miesiącu hehehe Bardzo dobrze, ze nie na słoiczkach ;p A z wagą to witam w klubie. Moja też ponad 12. No hejka laseczki! My dziś sylwester pod kołderką spędzamy. Ale co tam za rok się gdzieś wybierzemy. Amelka będzie już duża panna ![]() Dziś się bawię w fryzjerkę bo mam teściowej coś tam na głowie upleść na sylwestra. I nie mam zielonego pojęcia co jest w tym roku na sylwestra modne. Bo jak coś fajnego to strasznie ciężko zrobić. 1. idę siu siu ![]() 2.A tu proszę gdzie moja szkodnica potrafi wejść ![]() A już się chwaliłam jak pięknie moja mała wchodzi i wychodzi z łóżeczka. Wstanie sobie jak my jeszcze śpimy i mig zaraz wdrapuje się do nas do łóżka A jak chce się bawić to włazi do łóżeczka Jaka to wygoda ze nie trzeba jej wyciągać z łóżka jak się budzi. Tylko sama.
|
|
#3155 |
|
Zadomowienie
|
ja pytanie z innej beczki czy któraś ma w domu robota ZELMER FENOMEN?ALE TEN BEZ SOKOWIRÓWKI?PLANUJĘ MĘŻA DZIŚ WYSŁAĆ PO NIEGO POMOŻECIE?
|
#3156 |
|
Zakorzenienie
|
Katevalley troszke daje sama próbuje zawsze zupki i nie czułam jej nawet
|
|
|
|
#3157 |
|
Rozeznanie
|
Witam!
SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU 2011!!! a dal małej Agusi WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI SKOŃCZENIA 1 ROCZKU!!! Wpadłam teraz na chwilę, bo później już w ogóle nie będzie czasu. Zaraz idę jakąś sałatkę zrobić, mięso zostawiam tż. W domu zostaję, ale zaszalałam i sobie nawet peeling i maseczkę zrobiłam ![]() Kate mój też powyżej 12 kg waży, więc pasowałby to Twojej Amelki, no chyba, że już zajęta?? ![]() Marta nie znam tego robota więc nie pomogę |
|
|
|
#3158 |
|
Zakorzenienie
|
Sto lat dla AGUSI
Wszystkiego naj najlepszego w Nowym Roku Ja juz dzie pewnie nie zagladne bo za chwile ma przyjechac wujekw odwiedzinki a potem bede sie szykowac na bal
|
#3159 |
|
Zadomowienie
|
na szybko odpowiadam, co pamietam.
Moja na ostatnim szczepieniu wazyla 9 kg;] w okolicy urodzin jadla jak u Lucky- dwa obiady, dwa sniadania, dwa podwieczorki i dwie kolacje teraz ledwo pol obiadu i tego co jej gotuje nie chce. ratuje sie sloikami- dogotowuje do nich ryz, makaron lub kasze i starczaja na dluzej.nocnikujemy od dosc dawna, ale z sikami nadal srednio wychodzi, na poczatku bylo lepiej. zup staram sie na kostce nie robic, ale czasem sie zdarzy. i koncentratu tez czasem uzywam,a czasem pomidory z puszki, bo te swieze rzeczywiscie sa okropne. Anjee moglabys napisac cos wiecej o irlandzkim schemacie? zaciekawilas mnie ![]() moja chodzi od 10ego meisiaca, ale mowi tez malutko. chlebem tez gardzi- maselko zlizuje;] Martus sokowirowke ja mam Zelmer Julita (jakis starszy model), a robota Philipsa jakiegos. i juz nie pamietam co mialam odpisywac WSZYSTKIEGO NAJ NAJ W NOWYM ROKU!!! edit-- Katev Twoja szkodnica jak zwykle cudna ))aa no i Wiktor z Mamusia - cud miod ![]() Samantha- Mai jak jedynka gorna szla, to bardzo zle spala w nocy. tez musiala z nami, a kazda proba przeniesienia konczyla sie wrzaskiem. moze sprobuj dac cos przeciwbolowego, ulzy mu troszke aa i Aniulko- bawcie sie dobrze i calusy dla Agusi, naszej sylwestrowej jubilatki!
Maja jest z nami od godziny 1.40 dnia 18.11.2009 ![]() Majusia http://www.suwaczki.com/tickers/1usaqps60jfvd5cq.png Natka 16.06.2012 Edytowane przez asioczka Czas edycji: 2010-12-31 o 14:19 |
|
|
|
#3160 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=asioczka;24088194]
Anjee moglabys napisac cos wiecej o irlandzkim schemacie? zaciekawilas mnie ![]() /QUOTE] "Schemat" to troche za szumnie powiedziane ![]() Od 4go m-ca papki - ale nie ma mowy o wprowadzaniu warzyw kolejno, od razu jedzie się z kilkuskładnikową zupką z ryżem lub makaronem. Owoce jako oddzielny posiłek (owoce bez wyjątku). 2 posiłki łyzeczką. Po 6tym miesiacu - mięso, ryby, można dodawać mleko krowie do gotowania, jogurty, makarony, kasze, cały czas papka. 3 posiłki łyżeczką i 2 mleczne. Od 9 miesiący - w zasadzie wszystko - bo dochodzą jajka (z białkiem), chleb, nabiał. Sugerują nie robić już ciapki tylko rozgniatac widelcem lub dawać w kawalkach do łapki. Roczniak może jeść jak dorosły. Moje je sniadanie, lunch, obiad, kolację, poprawia mm, nad ranem jeszcze jedna butla mm. Je to samo co my, to samo co 3-latek (teraz ja pisze a oni mieli platki owsiane na mleku z bananem, zagryzaja jabłkiem na surowo). W ogóle nie proponuje się karmienia kaszkami, specjalnymi ciasteczkami, deserkami, specjalnymi jogurtami - tak na dobrą sprawę nawet niespecjalnie się to kupi, bo na półkach, nawet w duzych sklepach 3 rzeczy na krzyż, wyboru żadnego. I jakos im tak zaufałam, tak samo jak w kwestii prowadzenia ciąży, opieki lekarskiej na rodzina i jeszcze kilku rzeczy, na które Polacy zazwyczaj narzekają tak, ze słychać w Australii Na razie wychodzimy na tym dobrze.A na nocniku będę sadzac -zobaczymy co nam z tego wyjdzie ![]() Aaaa i nie zaszczepiłam, bo pielęgniarki nie było. Dobrze, że do przychodni przechodzę tylko na druga strone ulicy Edytowane przez annje Czas edycji: 2010-12-31 o 14:51 |
|
|
|
#3161 |
|
Wtajemniczenie
|
Marta, nie pomogę z robotem bo mam inny "kombajn" i rzadko go używam... wszystko robię w braunie (mam starszą wersję)
http://www.juka.pl/cena,3571,braun_b..._m_fp__hc.html a z tym nocnikowaniem to najwcześniej jak dziecko skończy rok bo wcześniej mija się to z celem. dziecko nie jarzy jeszcze o co chodzi. ale czekać do 3 rż to chyba przesada! mam nadzieję, że szybciej nam si,ę uda nauczyć bo w przeciwnym razie stracę fortunę na pampersy
|
|
|
|
#3162 |
|
Zadomowienie
|
Życzę Wszystkiego Dobrego w Nowym Roku
|
|
|
|
#3163 |
|
Zadomowienie
|
mamusie,
WSZYSTKIEGO DOBREGO W NOWYM ROKU !!!!! ![]() co do jedzonka... Lenkia ma takie fazy - 2 - 3 dni samo mleczko, kilka dni brokuły... kilka dni bez deserku - ale ja z tym kompletnie nie walczę, dobrze wygląda, jest uśmiechnięta! to i dietetyczne foszki może mieć! ![]() teraz najfajniejsze jest to co może zjeśc sama, czyli kanapeczka, plaster wędliny, makaron, klopsiki mięsne... kaszki przestała jeść jakieś 2 tygodnie temu - i koniec i kropka nie ruszy :/ ale jeszcze wam coś powiem, zmieniłyśmy bebilon 2 na 3 i co ... mala taie smierdzace kupki zaczela robic, co gorsza, zjadła pół butli i koniec. Więc wróciłam do bebilonu 2 - i wszelkie problemy zniknęły ![]() Ja Nowy Rok witam w Gdyni... a i dzisiaj na zakupach poszalałam wyprzedaże w dziecięcym benettonie i zarze - mmmm poezja! Lenka obkupiona - teraz czas na mnie, a le to na spokojnie po nowym rokujeszcze raz : NAJLEPSZEGO! |
|
|
|
#3164 |
|
Zadomowienie
|
Heloł
Ale i tak nic nie przebije jak Wiki z daleka jak buty zobaczy to leci i krzyczy: buti, butiOstatnio mnie pare osób wkurzyło bo sie pytają czemu Wikiego nie obetniemy przecież to nie dziewczynka No ej sory co to kogo obchodzi że mój synek ma długie włosy, przecież mu nie robię kucyków jak dziewczynce. Uważam że ślicznie w takich włoskach wygląda a że go ludzie za dziewczynkę biorą to chyba nie jest powód żeby go na łyso obcinac prawda :confused :![]() My jednak na sylwestra idziemy Ciuchy i buty już od 3 godzin leża przygotowane, zaraz idę poukładać kosmetyki Olu jak dawno Blani nie robiłas morfoligi to lepiej zrób. Tak ostatnio myślałam o Brombusi, coś się mało odzywa i o Zaharii miała zrobić małej tsh, mam nadzieje że wszystko ok ![]() Sto latek dla naszej sąsiadeczki Agusi No i dla wszystkich wątkowych Mamuś i ich dzieciaczków SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU |
|
|
|
#3165 |
|
Przyczajenie
|
hej
pisałam do Was w poprzedniej częściczasem Was podczytuje żeby sprawdzić czy mój maluch dobrze się rozwija (tak jak dzieci w jego wieku czyli Wasze ) i podejrzeć jakieś nowości żywieniowe dla niegoprzeczytałam post Xpresji odnośnie BEBILONU 3 u nas było to samo miesiąc to trwało kupy po 6 razy dziennie rzadkie cuchnące i zielone po kilkunastu |
|
|
|
#3166 |
|
Zakorzenienie
|
Wpadłam zyczyć i tutaj Iwusiowi wszystkiego co najlepsze
|
|
|
|
#3167 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
hehehe no z tego co wiem to nic mi nie mówiła o żadnym kawalerze ![]() Cytat:
Cytat:
Nawet TŻowi smakowała, więc na serio musiała być dobra. Ja już miesiąc przed roczkiem wprowadziłam 3 i nie zauważyłam nic niepokojącego Ale bebiko 3. Może zmień na bebiko???Cytat:
Nie obcinaj mu tylko broń boże ![]() WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO W NOWYM ROKU 2011!!!
SPEŁNIENIA MARZEŃ, ZDROWIA DLA WASZYCH RODZIN!!! DUŻO KASKI I ŻEBY POSTANOWIENIA NOWOROCZNE BYŁY ZREALIZOWANE ![]() ![]() ![]() :w inko:Co do sylwestra to spędziliśmy go w domu. Amelka poszła spać przed 22. A od 21 ledwo siedziałam tak spać mi się chciało ale jakoś dotrzymaliśmy do tej północy ;p Wypiliśmy szampana i poszliśmy spać . W przyszłym roku zaplanujemy coś ciekawego. Jutro mamy zaproszenie na urodziny do takiego placu zabaw. Ale ciekawe czy dojedziemy. Drogi są okropne! wieje jak cholera więc pozawiewa jeszcze bardziej niż jest. A na dodatek jakiś czas temu deszcz padał ;/ A podobno jaki nowy rok taki cały rok ![]()
|
|
#3168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ---------- My tez siedzieliśmy w domu, sami :P Wojtek zasnąłpo 22, obudził sie 15 min przed północą, dostał cyca i za 5 dwunasta już spał Odpaliliśmy na dworze fajerwerki, otworzyliśmy szampana i po 1 już spałam...ale i tak było miło
|
|
#3169 |
|
Zakorzenienie
|
a to z dzisiaj
|
#3170 |
|
Zadomowienie
|
Witam noworocznie
![]() ABY TEN ROK BYŁ RÓWNIE WSPANIAŁY JAK POPRZEDNI
U nas było miło- zrobiliśmy sushi- było pyyyyyyyycha! Jak ja to uwielbiam!! O 1 poszliśy spać, a nasze dzieci gdzieś ok 20i spały wszystkie pięknie do 7 45 ![]() agapiw- witaj, pisz częściej I wiadomość dnia!!!!!!!!!!!!!! MOJA SIOSTRA JEST W CIĄŻY! Karenina i Ola- za Waszą namową poszłam do Mango , jakoś nigdy tam nie wchodziłam, ale pojechałam do factory outlet i normalnie kupiłam sobie spodnie za 15 zł i bluzkę za 9 zł- taniej niż w lumpie Niby ceny z metek 179 i 79 A leżą że jestem w szoku! |
|
|
|
#3171 |
|
Zadomowienie
|
hello noworocznie
U nas sylwester dość nudno, byliśmy u znajomych ale jakoś sztywno było, nikt nie tańczył i senna atmosfera panowała mam tego dziś efekt czyli 1,5kg na plusie a jak wiecie to dla mnie totalna katastrofa a jeszcze dziś odwiedziliśmy mcdonalds wiec w ogole Blanka była u mojej babci, sprawowała się wzorowo Annje - mi się ten schemat podoba, Blanka tak właśnie je, już teraz raczej wszystkiego jej daje sprobować, oczywiście w granicach rozsądku ale dziś nawet kawałek buły z maca spróbowała :P nie bijcie, samej bułki bez miesa sosów itd :P ale jak się skonczylo to zrobila smutna minke i powiedziala "nie ma", pieknie to wymawia tak dokladnie i wyraznie Ela gratulacje dla siostry i fajnie, ze wam sie sushi udalo, ja nie jadam :P Mango i takie ceny? wooow, ja nie mam outletu w Łodzi
|
|
|
|
#3172 |
|
Zakorzenienie
|
My obejrzeliśmy 2 filmy i poszłam spać ok 22.30- nie czekałam nawet do północy:P Za to dzisiaj wyszłam do kumpeli na piwko sama bez dziecka pierwszy raz... aż dziwnie
![]() Ola no co Ty najszczuplejsza chyba na wątku jesteś
|
|
|
|
#3173 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witam Noworocznie!
SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU MAMUSIE KOCHANE! I bardzo podobają mi się życzenia Eli: oby ten był rownie wspaniały - więc się pod nimi podpisuję! ![]() My wczoraj byliśmy u znajomych i było bardzo fajnie, dawno się tak nie wytańczyliśmy ![]() Najlepsze życzonka dla Agusi W temacie jedzenia - ja już uważam żeteraz - po roczku - można dawać (prawie) wszystko i Staś tak je. Oprócz czekolady - tego jeszcze długo uświadczy A to przedze wszystkim dlatego ze widziałam jakie problemy z ząbkami miał synek naszej chrzestnej, który kocha slodycze. Tym bardziej że na razie to nasze mycie ząbków takie nieco ograniczone mi się wydaje![]() Cytat:
Ale przecież nie musisz od razu na łyso, można tak leciutko tylko wszystko podrównać...![]() No i Ty też ślicznie a mogę o cos zapytać? Te wloski to masz jeszcze tamte - co sobie kiedys robiłaś? w sensie - przedlużałaś?Cytat:
![]() Cytat:
![]() Super wieści Ela Cytat:
Edytowane przez konspiracja Czas edycji: 2011-01-01 o 21:47 |
||||
|
|
|
#3174 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie noworocznie!
U nas Sylwester cichy i spokojny, poszliśmy spać koło 1. Dzisiaj mamy powtórkę z sylwestra bo zostało nam pół butelki szmpana, po piwie, pół michy sałatki, pół sernika,... Sylwester-bis ![]() Czy któreś z waszych maluchów ma problemy z oczami? Czekam na termin u okulisty, bo jedno oko jest, jak mi to powiedział lekarz, leniwe. Porusza się jakby z delikatnym opóźnieniem, wygląda to na małego zeza Ktoś coś wie w miarę pewnego? Bo w necie, wiadomo, rózne rzeczy można znaleźć
|
|
|
|
#3175 |
|
Zakorzenienie
|
Konspi no akurat miał farta i Piotruś był grzeczniutki
napewno będe częściej wykorzystywać sytuacje... Teraz widze, że to przez prace... 3 zmiany... daleko i długa droga... a poza Tż nie ma kto z dzieckiem zostać... Tak, że za wiele okajzi nie będzie, bo mają zacząć robić w soboty znowu w końcu po roku czasuAnnje nie pomoge- my mieliśmy wybroczyny w oczkach po porodzie ale już nie ma. Musze go tylko znowu do kontroli wziąść. |
|
|
|
#3176 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() GRATULACJE DLA SIOSTRY Szkoda że u mnie nie ma tego Mango.... niech ja się dorwę do jakiegoś większego miasta to oj... będzie się działo. Cytat:
chociaż tu nie grzesz nam i nie mów o odchudzaniu ![]() A Amelka już wcześniej dostała kawałek bułki z McD. I frytek tylko już teraz wiem, żeby jej nie dawać, bo brzydką kupę robiła na drugi dzień. Cytat:
hehehe i Staś dał odpocząć jeszcze ![]() A nie u nas z zupami to już ze 2 miesiące jest bunt na nie. I nic nie pomaga. Jest tydzień, że jest dobrze a potem znów to samo. I wczoraj też musiałam w nią wciskać chociaż kilka łyżek Cytat:
Witam z samego rana O pierwsza jestem ![]() No to u nas nic ciekawego tylko wczoraj o 16 wysiadło ogrzewanie i nie było ciepłej wody w moim rodzinnym mieście. Dopiero dziś rano naprawili. 60 tys. ludzi bez ogrzewania i ciepłej wody ;/ i to w nocy gdy tak strasznie wiało i padało. Na szczęście szybko to zrobili. Jak ktoś słuchał wiadomości to wie ![]() Wybieramy się dziś na te urodzinki tylko ciekawe co z tego wyjdzie... Bo drogi są pozawiewane jak tego nie rozgarnęli to ja nie wiem czy dojedziemy czy będziemy sie zawracać. A tak bym chciała być.
|
|
#3177 |
|
Zakorzenienie
|
Ela gratki dla siostry!
|
|
|
|
#3178 |
|
Zakorzenienie
|
Elunia , gratulacje dla siostry - ale super
![]() kla ski:
|
|
|
|
#3179 |
|
Wtajemniczenie
|
Ela, super wieści
u nas na sylwestra było trochę gości i przyjemnie spędziliśmy czas. niestety moje dziecko nei jest wyrozumiałe i urządziła pobudkę o 6:15 ![]() na szczęście dzisiaj odespaliśmy
|
|
|
|
#3180 |
|
Rozeznanie
|
Witam w Nowym Roku!
U nas w sylwestra mały obudził się po 22 i do 2 nie spał Tak więc nowy rok przywitaliśmy razem. Widać było, że jest śpiący i zmęczony, ale wszelkie próby położenia go do łóżka kończyły się wielkim rykiem... Wczoraj powtórka z rozrywki, zasnął dopiero po 23... Nie wiem co mu się poprzestawiało? Ela gratulacje dla siostry! Ja już nie mogę się doczekać, aż moja siostra urodzi i już odliczam tygodnie do końca marca. Kubuś będzie miał kuzynkęKatev to wpisz Kubusia na potencjalnego tż dla Amelki ![]() Miłego dnia! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:32.

Pewnie i tak wpadne tu jeszcze nie raz

!!!
może jogurciki dziecięce albo kaszek za dużo
Mi też lekarz od bioderek mówił im później tym lepiej. Jak któreś jest gotowe to pójdzie wcześniej. Ale i tak każde z naszych maluchów będzie w końcu chodzić 
Jaka to wygoda ze nie trzeba jej wyciągać z łóżka jak się budzi. Tylko sama.

55kg 

Nawet TŻowi smakowała, więc na serio musiała być dobra. 

mam tego dziś efekt czyli 1,5kg na plusie a jak wiecie to dla mnie totalna katastrofa a jeszcze dziś odwiedziliśmy mcdonalds wiec w ogole

kla ski: