|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Przyszłe młode mamusie do 23 roku życia część V i 1/2 ;)
Jeju co ja mam z ta siostra.
Pojechała gdzies z kolezanka, do wiochy oddalonej o 15 km. Zepsuł jej sie rower i szła piechota do domu, ale ona nie zna tych terenów , koleżanka chwile z nia szła, ale ja zostawiła i pojechała sama do domu. No to moja siostra miała sobie sama isc wg tej kolezanki. No to szła, ale nie w ta strone co trzeba. I oddaliła sie o kilka km Hehe mame postawiła na nogi, moja mama wziela rower i pojechała jej szukać. była w kontakcie z siostra przez telefon , ale ona nie ma kompletnego pojęcia gdzie jest , jakas baba dzwonila do mamy z tej wiochy gdzie siostra sie zgubiła i jedzie jej na ratunek. Wgl ja jakos byłam wychowana rygorystycznie, bo siostra ma u rodziców kompletny lajt Edytowane przez zoskasamoska Czas edycji: 2011-08-12 o 21:49 |
|
|
|
#3152 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3153 | |
|
Wtajemniczenie
|
Babcia do mnie z takim tekstem
Od samego początku, po tym pierwszym krwawieniu się uwzięła na mnie. Wiecie, kurze z wysokich szafek mogę ścierać (gdzie ja mam 156cm, szafka koło 2m), tak samo sprzątać, schylać się i wszystko (jedynie myć podłóg mi zabrania) Ale siedzenie na komputerze to na pewno poronię!---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3154 |
|
Wtajemniczenie
|
No obie mają po 13,14 lat takie dwie wariatki mozna powiedzieć.
Ale zeby ja zostawic sama w szczerym polu nie wiadomo gdzie? |
|
|
|
#3155 |
|
Wtajemniczenie
|
Matko ale mi się w głowie kręci! Ostatnio mam to coraz częściej
Boję się że któregoś dnia gdzieś pójdę i padnę na chodnik
|
|
|
|
#3156 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tez tak mam, ale jakwstaje, na jakies 5 sekund robi misie przed oczami czarno.
Uciekam,dobranoc
|
|
|
|
#3157 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3158 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do komputerów, ja siedzę dość sporo i wszystko jest w porządku. Więc to zależy raczej od genów.
|
|
#3159 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Będę potem, buziaki mamusie |
|
|
|
|
#3160 |
|
Zakorzenienie
|
zoska ja dostalam lozeczko na majowy weekend, to jakos czwarty miesiac byl (jakby tzta babki sie dowiedzialy, to by nas sklely chyba
) a materac tz kupil miesiac temu, jak u rodzicow bylam. Tylko z materacem to patrz, zeby za miekki nie byl, bo widzialam w sklepach takie ze zwyklel gabki, ze pozal sie Boze, sama bym na tym nie spala. My mamy kokos-gryka, fajny, sprezysty, zobaczymy jak sie malemu spodoba![]() Lozeczko jest drewniane, nigdy nie uzywane, bo robione samodzielnie przez kolegi brata, ale zanim skonczyl, to juz nie bylo potrzebne no to mamy nowke za darmochaa z tym dentysta jaja pojechalismy, tz mial byc ostatni, doszlismy do gabinetu a tu zamkniete to dzwonie na kom do dentysty i mowie, ze czekamy, a tam normalnie slysze jak mu szczeka opada na kolana bo dwoch przed tztem odmowilo i nie zauwazyl, ze zapisani jestesmy, zamknal i pojechal na dlugi weekned ale przepraszal teraz trzeba sie o rabacik za to usmiechnac, bo 2 godziny zmarnowalismy na dojazd, a tu zoska gratuluje kopniakow )
|
|
|
|
#3162 |
|
Wtajemniczenie
|
hej Wam mamuśki
![]() no w końcu Was nadrobiłam, ufff spędziłam trochę czasu przy kompie, ale już te kilka stron mam za sobą. widziałam brzuszki jak Wam się podoba? ja jestem w nim na maxa zakochana hehe malutka nie daje mi w nocy spać! z jednej strony czuję jak wypycha nogi, a z drugiej pupkę, albo główkę patisia - zrobiłaś mi smaka na tosty i mimo,że jest po 23 idę sobie zrobić zoska - gratuluje kopniaków! muffinko - kurczę, strasznie późno masz wizytę... ale jeśli wszystko jest dobrze, to nie ma sensu widywać się wcześniej z lekarzem. Ja idę 23 sierpnia i pozniej pewnie pod koniec września. zauważylam,ze chodzimy w bardzo zbliżonych terminach kurczę, odpisałabym każdej, ale lekko mi się oczy zamykają! aaaa, zapomniałam jeszcze : mam jeden problem odnośnie becikowego. mamy szanse starać się o zasiłek rodzinny jeśli żadne z Nas nie pracowało w zeszłym roku i nasze dochody nie przekroczyły 504 zł? bo jeśli by się udało dostać taki zasiłek, to pozniej można się starać o becikowe samorządowe, czyli jeszcze jednej tysiąc znalazłam wszystko na stronie, ale kompletnie się na tym nie znam , a potrzebuje zdania kogoś, kto ma o tym jakiekolwiek pojęcie.podaje stronke : www.becikowe.com a druga sprawa... TŻ dalej nie może znaleźć pracy, chyba wpadam w depresje
Edytowane przez agnesuk Czas edycji: 2011-08-12 o 23:22 |
|
|
|
#3163 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
ale numer, jestem pierwsza ? ja się biorę za sprzątanie, potem pojadę na zakupy. a Wy jakie plany na dzisiaj ? odpoczynek ?
|
#3164 |
|
Wtajemniczenie
|
no to jestem druga
hehe ja na razie siedzę w domku, bo u mnie burza! później się może spotkać z koleżanka... zjadłam przed chwilą tosty i zaraz się może wezmę za krojenie mięska na gulasz
|
#3165 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- Właśnie zjadłam pierogi ruskie, i obawiam się że je zaraz zwrócę.. Na domiar złego brzuch mnie rozbolał. Usłyszałam oczywiście mądrości dziadków że to przez to że tyle śpię i po wstaniu nie wypiłam gorącej herbaty! Ich przekonania co do wszystkiego coraz bardziej mnie denerwują.. Dziewczyny miałyście/macie może tak, że w ostatnim trymestrze wasz żołądek się zrobił wrażliwszy na wszystkie potrawy jakie jecie? Bo ja nigdy wcześniej tak nie miałam, a teraz to jakaś masakra jest
Edytowane przez Patiisia Czas edycji: 2011-08-13 o 14:09 |
|
|
|
|
#3166 |
|
Zadomowienie
|
Agnesuk ładny brzuszek
![]() Patiisia, nie wiem czy żołądek ale mam mdłości co w sumie wiąże sie też z zapachami itp. ale żołądek jako żołądek to nie, chociaż może to być spowodowane uciskiem na żołądek? Och, byłam na zakupach, jestem zmęczona nie spałam w sumie. :< ale kupiłam buciki dla dzidzi. nie mogłam się powstrzymać
|
#3167 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Agnesuk świetny masz już brzusio! ![]() Może to właśnie ten ucisk, sama nie wiem Oby to szybko minęło. Gratuluję zakupu! Ja dziś poszłam spać o 5 Ale to z tej tęsknoty za tż w ogóle zasnąć nie umiałam..---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- Ale tu dziś cicho
|
|
|
|
|
#3168 |
|
Zadomowienie
|
heh, ja nie mogę usnąć przez zgagę a jak usnę to mama mnie budzi bo ona sie budzi.. więc pospane.
rozjaśniałam włosy, nie mogłam się powstrzymać jak znalazłam rudy taki który by mi odpowiadał, więc zaraz zacznę etap 2 zobaczymy co z tego wyjdzie.
|
#3169 |
|
Zakorzenienie
|
Aguu rudy
ja swój muszę odświeżyć, w przyszłym tygodniu ciacham włosy i farbuję bo ostatnio miałam kolor nakładany przed weselem Wróciłam z zakupów, niestety tylko spożywcze zostało mi poodkurzać dom i się zbierać, bo wieczorkiem ze znajomymi się umówiliśmy miłego weekendu dziewczynki
|
#3170 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Taki jasny brąz/miedziany brąz z blond refleksami ![]() ---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ---------- Cytat:
Edytowane przez Patiisia Czas edycji: 2011-08-13 o 16:54 |
||
|
|
|
#3171 |
|
Zadomowienie
|
Mi rozjaśnianie wyszło wr. jak zwykle, zaraz nałożę sobie farbę chyba że się prześpię bo jestem taka padnięta dziś, że nie wiem.
|
#3172 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3173 |
|
Zadomowienie
|
Mogą być, fakt nie wyszły rude bardziej czerwone ale to później się doczytałam że farba była koloru 'hot red'
ale jest dobrze, po 2 myciu powinny być już takie jakie chciałam. Jestem cholernie zmęczona dziś, jakoś tak choro się czuje. ;x A dzisiaj tu spokój jak nie wiem.. Dlatego zaraz pewnie idę spać dalej, więc dobranoc
|
#3174 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A ja nie mogę spać, bo.. boję się (1-2 dziennie) Mam nadzieję że Filipkowi nie zachce się szybciej wyjść, mój promyczek jest przecież jeszcze taki malutki ![]() ---------- Dopisano o 03:49 ---------- Poprzedni post napisano o 02:28 ---------- Kurcze od półtorej godziny twardnieje mi co jakiś czas brzuch, skurcze a'la menstruacyjne na szczęście się zakończyły. Wzięłam nospę jak na razie, zupełnie nie wiem co mam o tym myśleć
Edytowane przez Patiisia Czas edycji: 2011-08-14 o 02:47 |
|
|
|
|
#3175 |
|
Zakorzenienie
|
Hej laski, czytalam was wczoraj, ale jakos nie chcialo mi sie pisac...
Patiisia nie masz nr di ginki swojej, zawsze to bylabys spokojniejsza, jakby ci powiedziala co jest agnesuk sliczny brzuszek ![]() jutro nad ranem jade do taty, nie ma to jak 8 godzin w pociagu na tylku (+godzina w samochodzie) juz mnie kregoslup boli, jak o tym mysle...
|
|
|
|
#3176 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na długo jedziesz? Udanej i bezpiecznej podróży |
|
|
|
|
#3177 |
|
Zadomowienie
|
Muffinka, udanej podróży
![]() Patiisia, chyba ja takie miałam, znaczy teraz też myślę, że mi się zdarzają chociaż nie wiem. To jest chyba normalne w ciąży, to że macica sobie ćwiczy to chyba to. Pytałam koleżanki to ona nie miała takich skurczy znaczy, że ją nie bolały, więc pewnie to też sprawa indywidualna czy kogoś boli czy nie. Jak mnie cos takiego dopadnie to nie mogę się ruszyć, chociaż zmiana pozycji pomaga.. czuje sie tak jakby ktoś zaciskał mi pętle na brzuchu i za chwilę puszczał i tak co jakiś czas. haha. patrzę w lustro i nie wiedziałam co widzę jakoś tak inaczej było mwaha.
|
#3178 |
|
Zakorzenienie
|
Jakos do 18-19 wrzesnia
malinki czekaja na dzemiki dla najmlodszego potomka rodu i marcheweczki i dynki w sloiczki mu porobie, nie bede kupowac tych sklepowych, wole swoje, chociaz bede wiedziala, co tam jest![]() Postaram sie odzywac jak las jakies fale przepusci laskawie i net bedzie dzialal |
|
|
|
#3179 |
|
Zadomowienie
|
my siedzimy na mazurach ;-) chyba nie urodze ale okaże się tej nocy bo cały dzień z tatą na motorowce... ;-) ja tam do porodu jestem przygotowana hihi
|
|
|
|
#3180 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mam nadzieje że u was pogoda nie jest za ładna, żebyś się nie ugotowała w pociągu. 8h w pociągu bywa męczące. ;xKarla, właśnie się zastanawiałam czy rodzisz czy jesteś u taty :P baw się dobrze i korzystaj z ostatnich wakacji, które spędzicie sami ^^ ( chociaż nigdy nic nie wiadomo )
Edytowane przez aguu00 Czas edycji: 2011-08-14 o 15:59 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:49.

Od samego początku, po tym pierwszym krwawieniu się uwzięła na mnie. Wiecie, kurze z wysokich szafek mogę ścierać (gdzie ja mam 156cm, szafka koło 2m), tak samo sprzątać, schylać się i wszystko (jedynie myć podłóg mi zabrania)
Ale siedzenie na komputerze to na pewno poronię!

Oby to szybko minęło. Gratuluję zakupu!