|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. II
Jak dla mnie to tez do depresji daleko. po prostu zmęczenie, załamanie brak nadzieje na poprawę w związku, a nie całe życie. Depresja dotyczy całego życia a nie tego jego część. Przecież uoo cieszysz się. Ze masz już jedno zdrowe dziecko i drugie zdrowe w drodze. Związek z partnerem jest nie udany,nie taki itd. Ze ktoś pomyśli ze ma depresję nie znaczy ze ja ma.
Nie rozumiem dlaczego wszystkie oparlyscie się na tym jednym zdaniu wypowiedzianym że "chyba mam depresję. " Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2015-08-07 o 10:13 |
|
|
|
#3152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może faktycznie terapia małżeńska? Ze specjalistą możesz tylko pogadać nie musisz od razu łykać tabletek bigcoffee - dlatego że tuńczyk może zawierać metale ciężkie które nie są korzystne dla maluszka. W jednej puszce jeszcze w śladowych ilościach, ale przy jedzeniu na okrągło może się gromadzić
|
|
|
|
|
#3153 | |
|
Zakorzenienie
|
Ze względu na metale ciężkie, które znajdują się w tych rybkach
![]() ---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Cytat:
![]() Stąd sugestia, że może WARTO się udać do specjalisty. Sugestia tylko, a nie zdiagnozowałyśmy depresji
|
|
|
|
|
#3154 |
|
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem lepiej porozmawiać z specjalistą, niech nawet wysłucha problemu może coś doradzi
Nie musi to od razu świadczyć o chorobie.
|
|
|
|
#3155 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3156 |
|
Zakorzenienie
|
Magda, specjalista nigdy nie doradza, tylko uczy jak radzić sobie ze sobą i problemami, przepracowujesz z nim sytuację ale robisz to sama, on Cię tylko nakierowuje.
Przy depresji to nie wystarcza, muszą być leki,bo mózg nie działa tak jak powinien choćby pastwili się nad nim I 4 specjaliści
Edytowane przez medeline Czas edycji: 2015-08-07 o 10:24 |
|
|
|
#3157 |
|
Zakorzenienie
|
Z rozmowa ze specjalista zgadzam sie. Jest to obca osoba, która spojrzy na nasz problem zupełnie z innej perspektywy.
Na takie pogawędki to fajna sprawa. Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2015-08-07 o 10:25 |
|
|
|
#3158 |
|
Wtajemniczenie
|
Jasne ze tak. A juz na pewno to nie jest zaden wstyd.
A ja swojego smyka racze wlasnie Mozartem
Serduszko malutkie Edytowane przez Magdusiaaa Czas edycji: 2015-08-07 o 10:33 |
|
|
|
#3159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może zdiagnozować depresję i pomóc albo po prostu porozmawiać i nakierunkować. Moim zdaniem nie ma co się obawiać że specjalista to nie bo ja chora nie jestem Skoro sobie nie radzisz to może warto? A może jedna wizyta pomoże a może zauważy coś teraz żeby później nie było za późno?
|
|
|
|
|
#3160 |
|
Zakorzenienie
|
I będą sławne pytania- i jak się z tym czujesz?
![]() A tak serio w dużych miastach już jest powoli moda na swoich terapeutów bo problem opowiedziany nawet bez pytań terapeuty nagle może się dla kogoś rozjaśnić i rozwiązać. Sęk w tym że nigdy nie podadzą nic na tacy i nie ocenią co jest dobre a co nie,niektórzy są tym rozczarowani. Ja jestem np. Rozczarowana brakiem dostępu powszechnie do takich osób, bo od nerwic jest np. Dopiero 50km ode mnie ktoś, na NFZ trzeba mieć skierowanie i są kosmicznie kolejki (nie tylko ci z depresji,ludzie, mają fobie,nerwice itp) a prywatnie koszt to od 80-100zł za wizytę. I idź tak co tydzień czy dwa przez rok....
Edytowane przez medeline Czas edycji: 2015-08-07 o 10:34 |
|
|
|
#3161 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie ma co się martwić, w poniedziałek u lekarza się dowiedziała, że przez to łożysko na przedniej ścianie moge poczuć koło 20 tyg lub później ;( Uaoo trzymam kciuki, żeby Ci się ułożyło wszystko, może warto pogadać z kimś o swoich problemach ? Ciężko za Wami nadążyć, zwłaszcza, że mam 2 dni urlopu i szukamy mebli do salonu, ciężko coś wybrać. Wczoraj jeszcze odwiedziliśmy rodzinkę i ciotka opowiadała o swojej ciąży sprzed 20 lat. Musiała leżeć w szpitalu bo miała skurcze od 3 miesąca i lekarze faszerowali ją ... wódką. Miała pomagać na skurcze, żeby nie faszerować ją chemią. Mówiła, że w życiu tyle wódki nie piła co w ciąży - trzy raz dziennie po dużym szpitalnym kieliszku zaprawianym kroplami miętowymi |
||
|
|
|
#3162 |
|
Zakorzenienie
|
O matko
Wódką?! Że też dzieci rodziły się zdrowe ![]() ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Okazało się że jedziemy sami w góry <3 nasz pierwszy samotny wyjazd Jak się nie pozabijamy to będzie dobrze hahaha
|
|
|
|
#3163 |
|
Zakorzenienie
|
Porodowka na haju, dobre
|
|
#3164 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No co Ty mowisz? I nic dziecku nie bylo?Dziwna metoda naprawde. To naprawde mnostwo musiala tego wypic jak dawali jej 3xdziennie przez 6 miesiecy. Masakra
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3166 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja na samą mysl, że kończy mi się urlop i wracam jeszcze na 3 tygodnie do pracy, gdzie pracuję pon-pt 9-17 już mam dość ![]() haha ja to samo od rana muzyczka klasyczna: https://www.youtube.com/watch?v=d4tt...Uu1h8_jdmCgJJ4 Cytat:
![]() :brzyda l:
|
|
#3167 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja taka metodę najchętniej zastosowałabym na porodówce
|
|
#3168 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3169 |
|
Wtajemniczenie
|
A jakie macie podejscie do chwalenia sie dzieciaczkiem na portalach typu Facebook itd? Oznaczanie "spodziewam sie dziecka" itp.
|
|
#3170 |
|
Zakorzenienie
|
Każdy robi jak uważa, ja tego nie zrobię. Najgorsze dla mnie to jak ktoś ma 20 zdjęć noworodka, a to pierwszy kąpiel a to pierwszy cyc czy coś coś w tym stylu.
|
|
|
|
#3171 |
|
Zakorzenienie
|
Magda,to super, że uda się wam gdzieś wyjechać
Magdusia, mam takie podejście jak do wydarzeń typu: wzięli ślub, zareczyli się, przeprowadzka do - neutralne. Jeśli ktoś się tym pochwali, super,nie mam nic przeciw,w końcu to często powód do radości awersję natomiast budzą miliony wpisow "pierwszy obiadek/kupka/jabłuszko" opatrzone zdjęciami w jeszcze większej ilości
|
|
#3172 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jestem ![]() Cytat:
Zgadzam się. Uaoo mówiła, że specjalista odpada więc nie ma co bardziej tego rozkminiać i namawiać jej do tego. Według mnie za dużo czynników się ostatnio złożyło na ten stan rzeczy: gorszy czas w związku, zmęczenie, hormony i po prostu Uaoo ma trochę doła. A nawet gdyby to jednak była depresja to tak jak któraś z Was słusznie zauważyła to sama rozmowa ze specjalistą nic nie da. Depresje się leczy lekami i to często bardzo silnymi... |
||
|
|
|
#3173 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Statusy itp jakoś nigdy nie przywiązywałam do tego uwagi dlatego że później jak coś to publicznie musiałam z tego wychodzić i wolałam oszczędzić sobie nerwów Wstawię pewnie zdjęcie z października z UK ż komentarzem że wypad we 3 to wtedy wszyscy się domyślą ale teraz jeszcze nie mam zamiaru Większość znajomych i tak wie więc
|
||
|
|
|
#3174 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja generalnie mocno unikam uzewnetrzniania sie - dwa zdjęcia ze ślubu i tyle. Po szczesliwym urodzeniu dziecka na pewno chciałabym sie tym pochwalic ale dopiero po jakims czasie i bez pokazywania twarzy dziecka. Bardzo fajnie zrobila koleżanka ktora wrzucila swoje zdjecie ze spaceru z dzieckiem jak trzyma je na rekach mlody tylem do obiektywu i tyle. Wczesniej ani slowa o ciazy nic ![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3176 |
|
Wtajemniczenie
|
No wlasnie ja tez nie jestem jakos do tego przekonana. Myslalam ze moze jestem jakas zacofana
|
#3177 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jeszcze rozumiem jak jest prawie do rozwiązania, ale na początku kiedy nigdy nic nie wiadomo?
Znajoma ze studiów tak zrobiła - wstawiła zdjęcie w 8 msc z synkiem i wtedy podpisała że szczęśliwa trójeczka Ale chwalenie się wcześniej moim zdaniem jest bez sensu ![]() ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- W ogóle co do zdjęć. bo my chodzimy co rok odkąd jesteśmy razem do fotografa po profesjonalne zdjęcie razem I zawsze wypadało że tak na przełomie wiosny/lata. I teraz mamy wolne to musimy w końcu pójść - myślicie że zdjęcie w takiej pozie plus żeby tatuś trzymał zdjęcie to spoko opcja? To idzie tylko dla nas żeby nie było że na fejsa a chcielibyśmy zaznaczyć że już jest nas troje mimo że nie widać ![]() ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- A no i ubrani ![]() ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Wczoraj na obiad pierogi, dzisiaj nagadana przez was sałatka z tuńczykiem
|
|
|
|
#3178 |
|
Wtajemniczenie
|
Dla mnie takie sesje z brzuszkami sa przecudowne! Zawsze bardzo mi sie podobaly. Ze zdjeciem USG, z malutkimi bucikami czy ciuszkami. Sama chetnie bym sobie taka zrobila ale poki co nie mamy funduszy ma takie rzeczy niestety a wydaje mi sie ze jest ona dosc kosztowna:-(
|
#3179 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Taka salatke przygotowal mi maz jak pierwszy raz mnie zaprosil do siebie do domu,wmusilam wsiebie zeby go nie zranic,nie cierpie tunczyka :-D Hmm mi niezbyt sie podoba takie ostentacyjne,ale pewnie po porodzie wrzuce foto dziecia :-D
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
||
|
|
|
#3180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:50.

Nie musi to od razu świadczyć o chorobie.

Wódką?! Że też dzieci rodziły się zdrowe