|
|
#3241 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na kolana! Czyli zazdrośnic część XII :)
Cytat:
kiwi jak to chcial sprawdzic czy sie nadajesz na zone? nie rozumiem takiego sposobu myslenia.... i nie mysl, ze to ty nie bylas zbyt idealna - to on na ciebie nie zaslugiwal
gdy nie materia tylko myśl jest ciałem... Edytowane przez arrakis Czas edycji: 2010-02-07 o 21:14 |
|
|
|
|
#3242 |
|
Zakorzenienie
|
Kiwi
Kochana, jeszcze znajdziesz takiego co Cię będzie na rękach nosił.
|
#3243 |
|
Zakorzenienie
|
Kiwi, przykro mi że się rozstaliście, ale może to zbyt pochopna decyzja? Może go przytłoczyło to, że potrzebujesz "męża"?
Chociaż....sprawdzanie czy się kobieta nadaje na żonę... cholera, przecież to nie jazda testowa samochodem...
Edytowane przez OlkaR Czas edycji: 2010-02-07 o 21:15 |
|
|
|
#3244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A twoje ostatnie zdanie
|
|
|
|
|
#3245 |
|
Zakorzenienie
|
Kiwi nie łam się. Widać nie był Ci pisany skoro musiałby Cię najpierw przetestować czy się na żonę nadajesz. Wiem, że teraz jest Ci ciężko ale uwierz będzie dobrze
![]() Ja tam socjologię lubię i nawet studiować zaczęłam ale z powodu przeprowadzki porzuciłam na 1 roku. Zawód to słaby ale chętnie do tego kiedyś wrócę tak hobbystycznie. Arrakis jak 4 lata się znacie i masz problem by z nim nawiązać rozmowę to faktycznie jakiś dziwny typ. Albo odpuść albo uzbrój się w cierpliwość bo łatwo nie będzie. Gwizdaczku super, że już wyjaśniliście sobie wszystko. Edytowane przez aleksandrettaa Czas edycji: 2010-02-07 o 21:20 |
|
|
|
#3246 |
|
Raczkowanie
|
dziękuję dziewczyny, chociaż teraz wiem że nie jestem ważna, że tak naprawdę mu nie zależy. wiem że mogliśmy być szczęśliwym małżeństwem bo są warunki. ale cóż.
ps. mój przyjaciel się we mnie zakochał i pyta się czy ma szanse, ech. ale ma wyczucie czasu |
|
|
|
#3247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3248 |
|
Raczkowanie
|
on od samego początku związku wiedział że ja szukam męża. i mi kupił 2 lata temu pierścionek i uklęknął i mówił że po studiach sie pobierzemy, że to są nasze przed zaręczyny, dobrze wiedział że będę czekała po studiach a studia się kończą
|
|
|
|
#3249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba doszliśmy też do jakiś konkretnych wniosków A na koniec dnia zrobiliśmy sobie wycieczkę krajoznawczą w Warszawie sprawdzając, gdzie moglibyśmy zamieszkać ![]()
|
|
#3250 |
|
Zakorzenienie
|
I gdzie będziecie mieszkać
|
|
|
|
#3251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ze on rozmowny nie jest to ja nie zwracalam na niego uwagi w ogole....ot taki sobie byl gdzies tam po prostu. i co mu odpiszesz?
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3252 |
|
Raczkowanie
|
mój przyjaciel wie że ja muszę uspokoić się i zapomnieć, ale ma wielkie szanse u mnie to moja bratnia dusza.
|
|
|
|
#3253 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A odnośnie przyjaciela - wspominalaś o nim chyba wczoraj - może ta sytuacja również Cię skłoniła do takiej decyzji Cytat:
Jej, ja chyba nie rozumiem
|
|
#3254 |
|
Zakorzenienie
|
Kiwi, tylko nie pakuj się w związek z tym kolegą tak tylko żeby było. Szkoda wg mnie chłopaka skrzywdzić, tym bardziej że jemu na tobie zależy. Daj wam czas (jeśli myślisz z Nim być), lepiej żeby wszystko rozwijało się powoli
|
|
|
|
#3255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w głowie mi sie nie miesci jego zachowanie, jego oczekiwania wzgledem ciebie, a tej jego mamuski to juz w ogole;/przypomniała mi sie historia mojej koleżanki. jest ona wierzącą osobą i była z chlopakiem. ona chciała zachowac czystosc do slubu, a ten jej facet ja namawiał do seksu przedmałzeńskiego.. ona zaczeła sie zastanawiać.. dodam jeszcze, ze miała taki zwyczaj, ze codziennie czytała Pismo swiete, jeden psal po kolei i fragment Ewangelii. i pewnego razu miała akurat taki fragment, zeby być ostroznym, bo cos tam cos tam. no i ona rozwazała to cały czas, zastanawiała sie o co chodzi, co Bog chce jej przez to powiedziec. zastanawiała sie tez, czy zgodzic sie na seks przed slubem czy nie. w koncu jednak wyszło tak, ze nie zgodziła sie. chłopak ją rzucił. najlepsze jest to, że facet miał od poł roku kochankę. ta kochanka postawiła mu takie warunki, ze uprawiaja seks bez zobowiazań (oczywiscie ona wiedziała o tej sytuacji, ze dziewczyna sie waha czy stracic cnote)do czasu, kiedy on zdoła namowic moja koleżanke na seks. to byłą taka umowa, razem w sumie spiskowali przeciwko niej. w razie gdyby jednak nie zgodziła sie na ten seks, to ten chłopak miał obiecac kochance, ze rzuci dziewczyne i bedzie z nią. Chciałam tą historia powiedziec tylko, ze czasami nasze los zyciowy jest tak kierowany przez kogos na gorze, bysmy nie ucierpieli niepotrzebnie. Pewnie gdyby nie ten niepokoj przy czytaniu pisma sw kolezanka by zgodziła sie i straciła dziewictwo z oszustem i niegodnym jej chłopakiem. Miłosc musi być szlachetna, czysta, piękna. co Ci z takiej miłosci, kiedy facet stawia warunki??? Kiwi, napewno znajdziesz kogos, kto doceni Twoje piękno, Twoj cały charakter, nie bedzie chciał niczego w Tobie zmieniac i uszanuje Twoje decyzje. Tego Ci z całęgo serca zycze
|
|
#3256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3257 |
|
Zakorzenienie
|
Kiwi, jesteś tak jak Ilsa. Obie w gorącej wodzie kąpane
|
|
|
|
#3258 |
|
Zakorzenienie
|
Zanim nadrobię, to zapraszam Was na maila
|
|
|
|
#3259 |
|
Zakorzenienie
|
wybor padł na Saską Kępę lub Bielany lub Młociny
|
#3260 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz co... sorry, ale jak na kogoś kto się właśnie rozstał po 4 latach związku, dosyć lekko piszesz o tym, że ktoś inny ma u Ciebie szanse...
|
|
#3261 |
|
Raczkowanie
|
ja wiem że mnie trudno zrozumieć jak się denerwuję. jestem w wielkim szoku. jeszcze się nie uspokoiłam. przyjaciela znam 4 lata, ale to przyjaciel. ja jestem impulsywna.
są warunki, jego rodzice mają duży dom, mogliśmy na początku tam zamieszkać, po studiach wykształcenie prawnicze praca się znajdzie, jest muzykiem kasy zarabia dużo. a jak mi kupił pierścionek wyraźnie mówił że to nie są zaręczyny. |
|
|
|
#3262 |
|
Zakorzenienie
|
to samo pomyślałam, bo jak wczoraj się kłóciliśmy i byliśmy o krok od rozstania, to właśnie moje myśli krążyły wokół pustelni delikatnie mówiąc....dożywotniego celibatu i samotności
o7.10.07-zakochana ![]() 18.12.10- narzeczona ![]() 05.03.11 - żona ![]() 22.08.11 - Mrówka 13.05.13 - Bulgotka Mrowisko "Zwierciadełko" Edytowane przez Gwizdak Czas edycji: 2010-02-07 o 21:36 |
|
|
|
#3263 |
|
Zakorzenienie
|
jej
![]() Ja bym chciała Mokotów / Żoliborz / Saską Kępę
|
#3264 |
|
Raczkowanie
|
to mój przyjaciel, ale nie powiem że kiedyś szans by nie miał. mówiłam mu już 4 lata temu że jak Bóg kogoś przeznaczy komuś to muszą być razem, jesteśmy najlepszymi przyjaciółmi i on wie że kocham swojego TŻ nad życie, nie myśle lekko
|
|
|
|
#3265 |
|
Zakorzenienie
|
No Żoliborz też wchodzi w grę. Mokotów jest spoko, ale patrzymy raczej pod kątem dojazdu do pracy i z Mokotowa mi byłoby ciężko. Ja to bym chciała też na Ochocie, ale tu ceny też grają rolę
|
#3266 |
|
Raczkowanie
|
zastanawiam się czy nie iść do zakonu, trochę trudno mi będzie znów pokochać.
dziewczyny bardzo wam dziękuję, jesteście naprawdę dla mnie ważne, jestem wdzięczna z całego serca. |
|
|
|
#3267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gwizdaczku ciesze sie, ze z tz ok my tez mielismy ostatnio kłotnię, ja jak głupia mowiłam, ze chyba jednak to czas skonczyc (oczywiscie tz wiedział, ze mowie to nie za bardzo swiadomie), a kiedy zapytał mi sie, czy napewno zdaje sobie sprawe czy tego chce i ze mam mu powaznie odpowiedziec, to sie rozbeczałam.... mimo wszystko, mimo kłotni i wad, nie potrafiłabym tak tego jednym słowem przekreslic...
|
|
#3268 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Praca się znajdzie... albo i nie, różnie z tym bywa. To że zarabia dużo kasy...to jest chyba pojęcie względne bo dużo to może jest na niego samego ale jakby miał utrzymać siebie, Ciebie i np. dziecko to może to wcale nie być tak dużo jak Ci się wydaje. Nie obraź się, ale mam wrażenie, że reagujesz tak impulsywnie, bo sobie wymyśliłaś że dobrze by było teraz wyjść za mąż, bo Ty tego potrzebujesz. A on może chce poczekać. Nie jesteś jedyną, która czeka na zaręczyny i- nie oszukujmy się- 4 lata to wcale nie jest tak dużo, bo są pary z dłuższym stażem. Niektórzy ludzie do życia "we dwoje" potrzebują czegoś więcej niż stwierdzenia że rodzice mają duży dom, a praca jakaś się znajdzie i moim zdaniem- to są odpowiedzialni ludzie. Nie wiem jaki jest jego stosunek do tej sprawy bo napisałaś tylko tyle, że on nie chce ślubu i że go denerwuje jak o tym mówisz... Nie chce na razie więc go denerwuje że wciąż o tym mówisz... W każdym razie... możesz stwierdzić że jestem bez serca, ale moim zdaniem trochę za bardzo przesadzasz..... zakon.... no błagam...
|
|
|
#3270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do zakonu to trzeba miec powołanie, a nie isc 'z braku laku...'.... zobaczysz, wszystko sie jeszcze ułozy. bedziesz jeszcze kochać. a nawet jesli to pamietaj, ze sa tez ludzie, ktorzy nie sa z nikim w zwiazkach, a do zakonu nie poszli
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:34.

więc mocne kciuki są potrzebne

uffffffffffffffffff