|
|||||||
| Notka |
|
| Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#301 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Czy ktoraś z Was kupowała gotowe produkty na Biochemii Urody? Jak wrażenia?
Yolla kup sobie Tokovit E w aptece
po co czekać tydzień na 1 kapsułkę?
|
#302 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Czy ktoraś z Was kupowała gotowe produkty na Biochemii Urody? Jak wrażenia?
Ha, też tak myślałam
Tokovit E mam w domu i już w mailu do nich pytałam, czy mogę użyć, ale dostałam odpowiedź, ze identycznego odpowiednika formy witaminy E dodawanej do serum nie znajdę w aptekach. No i lipa, nie zostało mi nic innego, tylko czekac
|
|
|
|
#303 |
|
Raczkowanie
|
Oo, a to mnie zdziwiłaś
myślałam, że dają zwykłą witaminkę no to cóż, faktycznie pozostaje Ci czekać moja paczka została nadana wczoraj i mam nadzieję, że w tym tygodniu dojdzie
|
#304 | |
|
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
Cytat:
i liczę że dostanę ją najpóźniej jutro
|
|
|
|
|
#305 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#306 |
|
Zadomowienie
|
Ja już się robię niecierpliwa, zamówiłam 08.01 i jeszcze nie mam swojej paczuszki, parę dni temu dostałam meila, że paczka została wysłana priorytetem, a ja czekam nadal juz nawet spirytusik sobie kupiłam, jak się zdenerwuje to go wypije
|
|
|
|
#307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogromnie cieszy mnie to,co piszesz-mam fiola na punkcie wszystkiego co rozane ![]() Akurat wzielam zel hialuronowy z pantenolem wiec mysle,ze bede zadowolona Zamowienie zlozylam 13-tego,w poniedzialek wplacilam pieniadze i dopiero dzisiaj dostalam potwierdzenie,ze otrzymali wplate i dopiero przygotuja paczke.Dlugo to trwa,nawet za dlugo ale mam nadzieje,ze zawartosc wynagrodzi czas oczekiwania![]() Jeszcze jendo pytanie,bo mimo ze do nich napisalam to nie uzyskalam odpowiedzi,przesylka to polecony priorytet czy paczka priorytetowa?
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#308 |
|
Rozeznanie
|
Hmm, a u mnie wyszedl konsystencji lekkiego budyniu
Fakt, ze nie można go za duzo nałożyć, bo nie wchłonie się, ale jak juz pisałam wcześniej, ja mam z tym problem. Mam w tej chwili na nim makijaż i trzyma się bardzo dobrze ![]() Wczoraj użyłam też peeling enzymatyczny - dla mnie po prostu CUDO chyba się już nim nie rozstanę
|
|
|
|
#309 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#310 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wydaje mi się że to jest jednak wina poczty. Złożyłam dwa zamówienia jedno na adres w Warszawie, drugie na adres mojego rodzinnego małego miasta. Tam doszło niemal na drugi dzień po wysłaniu. Następne zamówienia nie będą już na "Warszawę'
|
|
|
|
|
#311 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#312 |
|
okrutnica jakaś... |
właśnie dostałam
i zabieram się do kręcenia
|
|
|
|
#313 |
|
Zakorzenienie
|
a u mnie nadal nic... poza kuponem znizkowym 3% na skrzynce
![]() Moze mam sie przypomniec? Potwierdzic cos? Zlozylam zamowienie 9.01 EDIT: jakis dziwny zbieg okolicznosci, wlasnie dostalam info o wysylce
Edytowane przez psycha Czas edycji: 2008-01-17 o 20:38 |
|
|
|
#314 |
|
Zakorzenienie
|
Czy ktoras z was stosowała juz Nawilżający żel hialuronowy oraz Serum-olejek antyoksydacyjny ORANGE . Jesli tak to prosilabym o podzielenie sie rezultatami stosowania tego i spostrzezeniami z gory dziekuje
|
|
|
|
#315 |
|
Zadomowienie
|
No to moja pierwsza zabawa w młodego chemika już za mną
![]() Dzisiaj ukręciłam peeling enzymatyczny i maseczkę z dyni - i byłam trochę zawiedziona ![]() Po pierwsze zrozumiałam czemu wymyślono kosmetyki napakowane chemią - ze względu na zapach ![]() A tak na poważnie to ledwo co wytrzymałam przez to mleko w proszku:P Musiałam sobie nos zatkać pod koniec Peeling potraktowałam jako alternatywę dla delikatnego enzymatycznego AA, ale niestety jak dla mnie okazał się za mocny Piekło ![]() Maseczka - poza zapachem:P - w miarę ok. Najbardziej jestem zadowolona z różanego hydrolatu - skóra po nim jest super, taka delikatna i gładka jak pupcia niemowlaka
|
|
|
|
#316 |
|
okrutnica jakaś... |
pierwsze spostrzeżenia- znakomicie przygotowane zestawy, samo mieszanie jest bardzo proste i...przyjemne
|
|
|
|
#317 |
|
Zadomowienie
|
Do mie też wczoraj doszło zamówienie z BU (pierwsze w życiu). Zamówiłam Tonik z BHA 2% oraz serum żelowe z witamina C. Wszystko chyba wyszło mi ok, wykonanie dzieki instrukcji bardzo proste. Wypróbowałam oba specyfiki, tonik na noc - nic a nic mnie nie szczypało, oraz serum dzisiaj rano - tez nic nie szczypało, ale skóra była po nim taka gładziuteńka. Nie odczuwałam potrzeby nałożenia kremu, wystarczył mi sam filtr. Mam pytanie ile kropel tego serum z podręcznej ciemnej buteleczki nakładacie na buzię? I jeszcze jedno, skoro to serum "podręczne" wg instrukcji można trzymać tydzień to ile mnie więcej wlewacie go do buteleczki? Bo nie wiem czy gdy minie tydzień a zostanie mi coś jeszcze to będę musiała to wylać i umyć buteleczkę czy wystarczy uzupełnić?
|
|
#318 |
|
Zadomowienie
|
Ja tez dostalam wczoraj swoja pierwsza paczuszke z BU, i jak tylko wpadlam do domu to zabralam sie za robienie: kremu z lukrecja oraz olejku myjacego pomaranczowego. Wszystko bylo dziecinnie proste wystarczylo tylko zmieszac jedno z drugim ale oczywiscie jak to u mnie bywa nie obylo sie bez malej wpadki
, no ale przynajmniej mialam ubaw![]() Jesli chodzi o olejek to jestem nim zachwycona.. swietnie zmywa, pieknie pachnie i moja skora swietnie na niego reaguje, co przy uzywaniu innych wynalazkow do mycia buzi graniczy z cudem. Jesli chodzi o kremik to nie wytrzymalam i juz dzisiaj rano sie nim wysmarowalam, no i ladnie sie wchlonal a makijaz bardzo dobrze sie na nim rozprowadzil. no i na razie tyle.. |
|
|
|
#319 |
|
Zadomowienie
|
zamówiłam wczoraj
1 x Hydrolat cytrynowy - 100ml 1 x Maseczka jesienna (dyniowa) - 50ml 1 x Tonik z kwasem BHA 2% - 100g (14.00 zł) = 14.00 zł 1 x Żel hialuronowy 1% nawilżający - 100g (14.00 zł) = 14.00 z i teraz trochę zła na siebie jestem, że nie zajrzałam do tego wątku a to moje pierwsze zamówienie na BU. oczywiście dam znać jak wrażenia
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#320 |
|
okrutnica jakaś... |
olejek do mycia-świetny
Serum z wit. C- trochę mnie szczypie skóra ale aplikacja i wchłanianie filtra na szóstkę Hydrolat z neroli-ciekawy zapach Reszta się ''przegryza''
|
|
|
|
#321 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Hmm... lekki to dla mnie jest np. Nivea nawilżający (w tym biały pudełeczku) - a krem rozjaśniający z BU jest od niego 2 razy cięższy. Owszem, ma budyniową konsystencję, ale to gęsty budyń
|
|
#322 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#323 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki,
A czy ktoras z was miala juz ten olej z platkow rozy? i moze go np porownac z tym serum 3 x rose?! Ciekawam roznic w dzialaniu...ten 3 x rose wydaje sie miec bogatsza konsystencje i skladniki przeciwzmarszczkowe na ktorych mi nie zalezy szczerze mowiac ...myslicie ze oba nadaja sie do mieszanej podsuszonej kwasami cery?! Napiszcie jakie sa wasze wrazenia... |
|
|
|
#324 |
|
Zakorzenienie
|
confused_girl, do tych dziwnych zapachów idzie się przyzywyczaić. Na mnie już nawet nie działa "aromat" maseczki morskiej
(kto ma lub miał tą maseczkę, ten wie o co chodzi). Wydaje mi się, że peeling do twarzy trochę się pogorszył. Wiem o czym mówię, bo zamawiam już z BU dobrych kilka miesięcy. Już nie pozostawia skóry tak gładkiej i delikatnej, nawet nie odczuwam, że miałam na twarzy jakiś peeling. Nie wiem co się z nim stało. Maseczka z dyni jest super! Ja dodaję do niej kilka kropelek serum LEMON (ale kilka, bo więcej będzie za tłuste i nie rozporowadzi się na skórze). Nakładam cienką warstwą i to wystarczy, by cera nabrała ładnego kolorytu. Doskonała nawet dla mieszańców.
|
#325 |
|
Zakorzenienie
|
Czy ktoras z was stosowała juz Nawilżający żel hialuronowy oraz Serum-olejek antyoksydacyjny ORANGE . Jesli tak to prosilabym o podzielenie sie rezultatami stosowania tego i spostrzezeniami z gory dziekuje
|
|
|
|
#326 | |
|
okrutnica jakaś... |
Cytat:
|
|
|
|
|
#327 |
|
Wtajemniczenie
|
Co do olejku sie nie wypowiem bo nie stosowalam..ale jesli chodzi o zel hialuronowy..to ma bardzo wszechstronne dzialanie...jesli chodzi o uzywanie go solo...to szalu wielkiego nie ma....nie czuc jakiegos wielkiego nawilzenia...fajny jest pod makijaz bo lekko liftinguje skore..i wszytsko pieknie sie trzyma i cera jest matowa caly dzien...fajny jest w polaczeniu z olejkami do buzi...fajnie wszytsko sie wchlania...i poteguje dzialanie tychze kosmetykow z ktorymi sie go laczy, mozna tez wsmarowywac go w koncowki wlosow w celu ich nawilzenia...generalnie polecam chocby wyprobowac bo napewno nei zrobi krzywdy...
|
|
|
|
#328 |
|
Zadomowienie
|
Ale się cieszę wkońcu dostałam swoją paczuszkę troszkę się bałam tego kręcenia, ale niepotrzebnie- wszystko się (chyba) udało.
Hydrolat- piękny zapach olejek myjący- dla mojej wysuszonej skóry zbawienie serum flavoC- wchłania mi się od razu, czy to normalne? Dziewczyny pisały że mają problem z wchłanianiem, ale może dlatego, że mam suchą skórę? |
|
|
|
#329 |
|
Zakorzenienie
|
Mam mam!
Dostalam gratis olej z platkow rozy + witamina E Ide testowac
|
|
|
|
#330 |
|
Raczkowanie
|
a do mnie dzisiaj dotarło drugie zamówienie
1. peeling miętowo kakaowy 2. hydrolat oczarowy 3. serum z znielonej herbaty 4. krem łagodzący z lukrecją 5. olejek myjący 6. tonik z kwasem 7. olej różany za kilka dni napisze jakie wrazenia, mam nadzieje ze tak jak po wcześniejszych produkatach będzie super |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biochemia kosmetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:34.

po co czekać tydzień na 1 kapsułkę?

ale mam nadzieje,ze zawartosc wynagrodzi czas oczekiwania

Fakt, ze nie można go za duzo nałożyć, bo nie wchłonie się, ale jak juz pisałam wcześniej, ja mam z tym problem.
dziekuje