|
|
#301 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wrapkowe próby Reverie
czy czasem aby nie jest tak, ze bizu to produkt sezonowy bardziej niz caloroczny?
nie robie bizu wystarczajaco dlugo aby stwierdzic, bo aczelam zaledwie pod koniec wrzesnia, ale po sobie widze, ze zainteresowani kupowaniem bizu wzrasta wprost proporcjonalnie do wskaznika temperatury na termometrze, bo nie lubie ja mi cos dekolt chlodzi to taka refleksja w ramach kontemplacji Reverie
|
|
|
|
|
#302 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuje wszystkim razem i każdej z osobna za miłe słowa
![]() Co do ostrokrzewu- mieszkam w kraju w którym trawe trzeba cały rok kosić wiec i ostrokrzew wiecznie zielony ![]() Dziś tylko jedną prace mam do pokazania. Bransoletki do kompletów wprawdzie gotowe ale zdjęcia wyszły fatalnie. Siłą rozmachu jednak skończyłam dawno już rozpoczęty projekcik w AC. Miałam z nim sporo problemu- AC popekało przy wypalaniu i trzeba było lutować, przeliczyłam się z wielkością i zeszło mi na to naprawde maaaase AC i w efekcie sama zawieszka wyszła dość ciężka. Inspiracją był roślinny symbol Szkocji -Fhlùir na h-Alba,... Thistle...czyli najzwyklejszy w świecie oset
|
|
#303 |
|
Zakorzenienie
|
Prześliczny! Najładniejsza Twoja praca i wcale nie wydaje się za duża ani ciężka. Pięknie Ci wyszedł ten oset, i liść i sama główka - naprawdę zrobiłaś gigantyczny postęp jeśli chodzi o "kontrolę" nad materiałem.
|
|
|
|
|
#304 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuje Smoczku...pochwała z Twoich ust to..no wiesz sama
Nadal n ie wiem co zrobiłam źle ze przy wypalaniu wszystko zaczeło mi się odkształcać i dosłownie pływac na boki Na wisiorek poszła cała duża paczka AC i jakies resztki dodatkowo- sama główka dość sporo waży- chyba nie powinnam tego wypalać ręcznie lecz w piecu (którego nie mam) ...eh...następnym razem (jak mnie będzie na AC stać) może pójdzie mi lepiej
|
|
#305 |
|
Zakorzenienie
|
A może nie wysuszyłaś do końca? Bo wtedy czasem pęka... Albo te resztki były przegrzane (już tłumaczę o co mi chodzi - ja tak miałam, że kiedyś zrobiłam jakiś projekt, który jakoś tam się nie udał, już zdążyłam go wysuszyć, ale nie wypaliłam, a że suszyłam w za wysokiem temp to on zrobił się taki jakby już pół metaliczny, a ja mimo to pokruszyłam go, dodałam wody i dodałam do reszty kostki AC, i potem miałam właśnie problemy z tym, że mi się źle wypalało, bo fragmenty były tak jakby już trochę wypalone, a reszta nie i się cuda działy). Może to to? Albo wisior był za duży jak na palnik/kuchenkę i nie dałaś rady całego na raz rozgrzać, więc część już się kurczyła, a część nie i się porozłaził?
|
|
|
|
|
#306 |
|
Zadomowienie
|
Chyba to ostatnie- nie mogłam go ogarnąć całego płomieniem palnika- główka kwiatu jako najmasywniejsza nawet się nie rogrzała a reszta już pływała na boki. I efekt był taki że całość lekko poleciała na lewą strone- stąd te wici z drutu by optycznie wyrównac krzywizny i zniwelowac optycznie ciężar prawej strony
|
|
#307 |
|
Rozeznanie
|
Baaardzo ładny oset. Kompletnie nie mam pojęcia o AC, więc oczywiście trochę podczytuję by że tak powiem wiedzieć przynajmniej z czym to się je
Fajnie wyglądają ametysty, które właśnie przypominają barwę płatków ostu jakie zapamiętałam z dzieciństwa gdy się jeszcze biegało po łąkach na wsi Ach te wspomnienia...![]() edit: nawet gdy piszesz, że miałaś z tym projektem problemy, to patrzę na niego i się zastanawiam "ale o co chodzi?" Jest sliczny
Edytowane przez anika7 Czas edycji: 2009-11-27 o 16:54 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#308 |
|
Rozeznanie
|
Gdybyś nie powiedziała, że miałaś z tym jakiekolwiek problemy uznałabym, że tak miało być i już. Jestem wielbicielką roślinnych motywów, a oset prezentuje się naprawdę niebanalnie.
|
|
#309 |
|
Zadomowienie
|
Też uważam, że oset jest przepiękny
A te zawijaski z boku, co to niby mają ukryć "niedociągnięcia" tylko wisiorowi uroku dodają
|
|
|
|
|
#310 |
|
Wtajemniczenie
|
Przepiękny jest. Taki w moim stylu
. Co prawda jeszcze mi daleko nawet do rozpoczęcia przygody z AC, ale właśnie tak wyobrażam sobie moje prace. Mam na myśli ramkę i motywy kwiatowe, nie koniecznie oset . Ale trochę mnie przeraziłaś tym, że poszła na to cała duża paczka . Co prawda trudno jest mi sobie wyobrazić jak te paczki objętościowo wyglądają, no ale żeby jedną rzecz ? Chyba kupię kilka bloków od razu .
|
|
|
|
|
#311 |
|
Zadomowienie
|
viktorej ja jak otwarłam zestaw startowy AC i wysupłałam wreszcie ten mega wielki bloczek dołączony do zestawu to zaczełam się zastanawiać...i co ja mam sobie u diabła z tego ulepić? jednego kolczyka?
|
|
#312 |
|
Zadomowienie
|
Reverie - oset przepiękny....nic nie widać, że coś nie tak.....
ale czytając Twój opis nt tego co się działo z tym ac potrafię sobie wyobrazić Twoje nerwy....![]() I poprzednie dzieła cudne...lustereczko z dyniami świetne...pięknie by się prezentowalo w moim korytarzyku-przedpokoju, który ma dyniowe ściany .Wianuszki również super. Widzę, że tak jak ja lubisz różniste prace ręczne
|
|
|
|
|
#313 |
|
Rozeznanie
|
Oglądałam już w B., zgadzam się z dziewczynami, wyszedł ślicznie. I naprawdę trudno domyślić się tu jakiegokolwiek kamuflażu jakichś nierówności. Bardzo ładnie dopracowałaś ten motyw roślinny, świetna praca
|
|
#314 |
|
Zadomowienie
|
Śliczny jest
I jeszcze ta kolorystyka - moja ulubiona. Bardzo mi się całość podoba
|
|
#315 |
|
Zakorzenienie
|
Świetny! Uważam że wyszedł rewelacyjnie! Sam oset wygląda ekstra i do tego to jakby okienko i super wyglądają te wijące się druciki, bardzo roślinnie. Bardzo udany wisior.
|
|
#316 |
|
Zadomowienie
|
Reverie, oset wyszedł przepięknie, sam kwiatek i obkręcona drucikiem rameczka, wszystko ładnie ze sobą współgra tworząc ciekawą, delikatna całość, do tego jeszcze ametysty które tak lubię
![]() Komplecik różany wyszedł też ślicznie, strasznie mi miło, że moje prace były jakąs inspiracją dla Ciebie W wisiorku do kompletu czegoś mi jednak brakuje, mnie zdecydowanie za mało w nim bordowych granatów pod jasno różowym kamieniem i nad zawijaskiem, dodałabym jeszcze kilka kamyczków żeby gronko było bardziej gęste , i bardziej kolorystycznie nawiązywało do kolczyków i bransoletki. a niebiużuteryjnie też idzie Ci świetnie,cudne te rameczki i wianuszki - starałabym się przeczekać jakoś ten brak zainteresowania kupujących bizuterią, bo czasami tak po prostu jest, że naprawdę śliczne rzeczy leżą w galeriach a te zwykłe banalne rzeczy znajdują szybko właścicieli. Najważniejsze to się nie poddawać, i robić swoje. Będę trzymać kciuki
|
|
|
|
|
#317 |
|
Rozeznanie
|
Mnie urzekły Twoje pomysły na oprawianie tych agatów techniką wire-wrapping w różne motywy nawiązujące do natury, czyli listki, pręciki kwiatki.
Parę miesięcy temu kupiłam na targach minerałów podłużny plaster agatu, pięknie barwionego na niebiesko ale jeszcze nie opanowałam wrappowania na tyle by go oprawić tak pięknie jak Ty, więc czeka w szufladzie aż nabiorę wprawy, a to może jeszcze trochę potrwać. |
|
|
|
|
#318 |
|
Rozeznanie
|
Wisiorek świetny, zawijasek z drutu, to świetny pomysł , chociaż był owocem problemów z materiale
Nadaje lekkości i zwiewności pracy
|
|
|
|
|
#319 |
|
Zakorzenienie
|
wszyscy już wszystko napisali. bardzo śliczny ten oset, ramka i wywijaski pierwsza klasa. tak czytam te wyjaśnienia i jakoś nie umiem sobie wyobrazić jak to faktycznie wygląda ale to dlatego że na AC nie znam się wcale a szkoda bo tak ładnie ci to wszystko wychodzi i ciekawam bardzo jak to się robi..... na dzis dzien mam wizje takie że jakies roślinki przykładacie do ciepłego srebra
![]() ogólnie
Edytowane przez dagus_gd Czas edycji: 2009-11-28 o 10:56 |
|
|
|
|
#320 |
|
Rozeznanie
|
Piękny i oryginalny wisior
jak super można łączyć różne techniki biżuteryjne, jesteś tego przykładem Ametysty świetnie pasują do całości A jeżeli chodzi o Twoje kłopoty z AC, to czasami tak się dzieje przy wypalaniu na kuchence, lepiej używać palnika i tak nim manewrować podczas wypalania, aby przedmiot z AC był przez cały czas lekko różowy ( wypal. przez ok. 2 min)![]() Reverie ja nie widzę żadnych defektów pozdrawiam
|
|
#321 |
|
Zadomowienie
|
nie wypalam na kuchence bo mam elektryczną
Dziękuje za tyle miłych słów- dodajecie mi skrzydeł i wiary w siebie
|
|
#322 |
|
Zadomowienie
|
Fantastyczny wisior.
|
|
|
|
|
#323 |
|
Wtajemniczenie
|
Reverie, wisior jest naprawdę imponujący. Cokoliwk byś o nim nie napisała, widać, że był bardzo przemyślany i że włożyłaś w niego mnóstwo pracy. Wyszedł naprawdę cudnie, ja ie noszę wisiorów ale ten jest wyjątkowy bo nietuzinkowy.
|
|
|
|
|
#324 |
|
Wtajemniczenie
|
Przepiękny wisior - w życiu nie pomyślałabym, że coś poszło niezgodnie z planem!
|
|
|
|
|
#325 |
|
Rozeznanie
|
Wisior jest przepiekny. Dla mnie to lepienie z AC to czarna magia ale obiektywnie stwierdzam, że trudno się domyślić jakiś trudności przy powstawaniu. Efekt w każdym razie powalający.
|
|
|
|
|
#326 |
|
Rozeznanie
|
Patrząc na takie cuda z AC az chce mi sie wyciagnac moj "blok"
ale jak sobie przypomne losy pierwszego bloku, to na razie plany odkladam na niokreślone "może kiedys", a tymczasem z przyjemnościa będę podziwiała prace tych, którzy mają do tego po prostu dryg
|
|
#327 |
|
Rozeznanie
|
ostów nie cierpię!!! a w szczególności rzepów, ale Twój poprosu powalił mnie na kolana- pięknie Ci wyszedł, cudnie wręcz...
i mamy kolejną zaklinaczkę AC a to, że miałaś z nim problemy- nie ważne!!!! liczy sie efekt końcowy, uwierz jest na co popatrzeć!!!!
Tito moja biżuteria- wzloty i upadki ![]() takie moje blogowanie ![]() To nie żadna sztuka kochać człowieka w nieszczęściu. Dopiero w szarym codziennym życiu miłość wystawiona jest na prawdziwą próbę.— Margit Sandemo |
|
|
|
|
#328 |
|
Wtajemniczenie
|
Marto, rzep to łopian, więc całkiem inna bajka niż oset i bardziej upierdliwa
![]() Co do ostu- ten oto jest najpiękniejszy na świecie i może dobrze, że sprawiał kłopoty, bo pewnie nie byłoby tych dodatków, które dodają mu tyle uroku! CUDO! Czekam na dostawę pierwszego swojego AC i chyba najpierw egzorcyzmy odprawię, zanim otworzę.... A kupiłam 30g w cenie 20g- jakaś promocja.... zobaczymy... |
|
|
|
|
#329 |
|
Wtajemniczenie
|
A gdzieś ty to dorwała? Ja kupiłam 20 g. powiększone o 10 %
![]() .Reverie1, sorry za offa ![]() .
|
|
|
|
|
#330 |
|
Zadomowienie
|
prześliczny wisioreczek.. sama bym sie na taki skusiła...
![]() |
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:49.

Na wisiorek poszła cała duża paczka AC i jakies resztki dodatkowo- sama główka dość sporo waży- chyba nie powinnam tego wypalać ręcznie lecz w piecu (którego nie mam) ...eh...następnym razem (jak mnie będzie na AC stać) może pójdzie mi lepiej 

. Co prawda trudno jest mi sobie wyobrazić jak te paczki objętościowo wyglądają, no ale żeby jedną rzecz
? Chyba kupię kilka bloków od razu 
I jeszcze ta kolorystyka - moja ulubiona. Bardzo mi się całość podoba

.