Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4 - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-15, 22:43   #301
Cicici
Rozeznanie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Póki co mamy klub,info jest na pierwszej stronie. To jest też klub prywatny.
Szczerze to na tym etapie nie pisałabym się na grupę na fb kiedy dochodzą nowe osoby i jeszcze nie wiadomo komu tak naprawdę można ufać.
Wlasnie Gosia o co chodzi z tym klubem?
Cicici jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 22:44   #302
Shizu48
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
Bardzo dziękuję...muszę mieć zajęcie bo zwariuję
Ja aktualnie mimo, że jeszcze do końca miesiąca pracuję, nadrabiam powoli wszystkie moje ukochane kryminalne seriale i... Bez śmiechu na sali - ukochane romanse historyczne (książki) Coś mi się wydaje że Twoje zajęcie jest bardziej rozwijające od mojego
Shizu48 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 22:47   #303
Cicici
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Sheperdess Pokaż wiadomość
Też uważam, że spędzenie jakiegoś czasu po porodzie w szpitalu nie jest złym pomysłem. Szczerze mówiąc na obecną chwilę przeraża mnie myśl, że 6 godzin po porodzie mogę wyjść do domu i zostaniemy z mężem zupełnie sami z maleńkim dzieckiem. Niestety na nikogo oprócz siebie nie możemy liczyć na samym początku.
Ja jestem tez sama z tz, mama dojedzie na miesiac jak da rade.. Duzo kobiet nie dochodzi do siebie w 3 godz, a co dopiero wziac sie odrazu ogarnac i zajac dzieckiem, a jeszcze jak placze albo nie chce jesc i robi kupe. Nawet z tym pepkiem to dobrze jak popatrza na niego. Dziecko trzeba umyc, ubrac i w ogole.. A w polsce sie praktykuje takie szybkie wychodzenie do domu bo nie slyszalam tak naprawde..

---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

Tak na mrginesie: glowa mnie boli, w brzuchu dziwnie normalnie zaraz kogos za przeproszeniem obrzygam!!!
Stary 2013-09-15, 22:50   #304
Shizu48
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Cicici Pokaż wiadomość
Ja jestem tez sama z tz, mama dojedzie na miesiac jak da rade.. Duzo kobiet nie dochodzi do siebie w 3 godz, a co dopiero wziac sie odrazu ogarnac i zajac dzieckiem, a jeszcze jak placze albo nie chce jesc i robi kupe. Nawet z tym pepkiem to dobrze jak popatrza na niego. Dziecko trzeba umyc, ubrac i w ogole.. A w polsce sie praktykuje takie szybkie wychodzenie do domu bo nie slyszalam tak naprawde..
Moja matka po dwóch porodach była po dwa dni żeby się upewnić, że z nami wszystko w porządku, czy nagle coś dziwnego się nie stanie, czy w normie itd, a po trzecim porodzie 3 dni, ale w przypadku tego ostatniego miała cesarkę więc została jeden dzień dłużej też dla siebie żeby dojść do siebie wraz z pomocą położnych.

---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ----------

Cytat:
Tak na mrginesie: glowa mnie boli, w brzuchu dziwnie normalnie zaraz kogos za przeproszeniem obrzygam!!!
Spoooooko, w Twoim stanie to normalne haha Może lepiej połóż się do łóżka i Ci przejdzie?
Stary 2013-09-15, 22:52   #305
Cicici
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Shizu48 Pokaż wiadomość
Spoooooko, w Twoim stanie to normalne haha Może lepiej połóż się do łóżka i Ci przejdzie?
Caly dzien w lozku :/
Stary 2013-09-15, 22:53   #306
Sheperdess
Rozeznanie

Cytat:
O kurde jutro lece po rooibosa!!! Zapomnialam na smierc o tych herbatach!!!
O właśnie, to jest pomysł, też muszę się zaopatrzyć.

Cytat:
Szczerze to na tym etapie nie pisałabym się na grupę na fb kiedy dochodzą nowe osoby i jeszcze nie wiadomo komu tak naprawdę można ufać.
Dokładnie. Poza tym, nie każdy ma konto na facebooku i potrzebę, by takie posiadać. Serio, serio.

Cytat:
Ja aktualnie mimo, że jeszcze do końca miesiąca pracuję, nadrabiam powoli wszystkie moje ukochane kryminalne seriale i... Bez śmiechu na sali - ukochane romanse historyczne (książki) Coś mi się wydaje że Twoje zajęcie jest bardziej rozwijające od mojego
A co oglądasz? W Polsce miałam potężną kolekcję seriali, a tu też staram się być na bieżąco z tymi w TV.
Stary 2013-09-15, 22:54   #307
gosia261282
Gang Iren

Cytat:

Racja! A czy są jakieś zasady przyjęcia się do tego klubu? Ilość wiadomości, czas spędzony na stronie itd czy można się przyłączyć?
Cytat:
Wlasnie Gosia o co chodzi z tym klubem?
Trzeba udzielać się m.in 2 tyg na wątku i wzbudzać zaufanie
O przyjęcie do klubu można pisać do mnie

Cytat:

Jakie,jakie?
Ja to ciekawska jestem.

Cytat:

Napiszę wam na pocieszenie moją historię po porodzie z Erykiem.
Generalnie to mój organizm dziwnie reaguje na leki. Po akatarze kiedyś prawie zwolnili mnie z pracy,bo myśleli,że się naćpałam.
Po porodzie miałam takiego powera,że mogłabym góry przenosić i znieczulenie działało na mnie chyba kilka dni,bo nic mnie nie bolało (nie wierzyli mi). Ja normalnie biegałam (a byłam mocno szyta). A w ogóle jak już zaczęło boleć to mimo wszystko czułam się jak na haju (chyba przez oksytocynę przy karmieniu) wstawałam w nocy radośnie,ciągle się śmiałam,miałam tak dużo sił. No było mega fajnie. Chcę tak jeszcze!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-09-15, 22:54   #308
Shizu48
Raczkowanie

Cytat:
Caly dzien w lozku :/
Oł. To zmienia postać rzeczy Często Ci się to zdarza czy taki serio gorszy dzień?
Stary 2013-09-15, 22:56   #309
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Myślę, że Twoje również jest rozwijające. Kocham czytać książki, seriale też lubię, a szczególnie: Grę o Tron i Suits.

A jakie seriale kryminalne oglądasz?
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 23:02   #310
Muminek1991
Rozeznanie

Dziewczyny ja leniuchuje ale ide juz spać . Życzę wam miłej nocy i proszę o trzymanie kciukow. Jutro o 8 wizyta . Oby z dzidziusiem było wszystko w porządku, serduszko ładnie biło i pokazało co ma między nozkami. Do jutra. Sciskam wszystkie
Muminek1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 23:04   #311
Shizu48
Raczkowanie

Cytat:
A co oglądasz? W Polsce miałam potężną kolekcję seriali, a tu też staram się być na bieżąco z tymi w TV.
Cytat:

Jakie,jakie?
Ja to ciekawska jestem.
Co do seriali to kryminalne w stylu: Sherlock, Luther, Most nad Sundem, Morderca z Whitechapel - czyli brytyjskie lub szwedzkie, już raczej mocniejsze. Wszystkie można znaleźć na iitv, tylko Most nad sundem ściągałam z chomika, bo dostawałam do głowy z limitami No i mój ulubiony serial Suits, ostatnio coraz popularniejszy, nei kryminalny ale uwielbiam za inteligencję i dobre poczucie humoru

Odnośnie książek bo nie wiem Gosiu czy pytałaś o seriale czy książki Kocham Julie Quinn! Zdecydowanie moja ulubienica! Poza tym jeszcze Garwood Julie, Amandę Quick, Deveraux Jude, i ze współczesnych Phillips Susan Elizabeth której nie można nie znać i każda fanka romansu ją uwielbia To co łączy wszystkie te autorki to jedno - serio świetne poczucie humoru, z bohaterkami - nie wątłymi mimozami które trzeba wiecznie ratować, tylko już takie z charakterkiem i przytupem, wtedy lektura zawsze jest ciekawa

---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ----------

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
Myślę, że Twoje również jest rozwijające. Kocham czytać książki, seriale też lubię, a szczególnie: Grę o Tron i Suits.

A jakie seriale kryminalne oglądasz?
Oh, mamy coś zdecydowanie wspólnego bo Grę o Tron też uwielbiam! Teraz jestem na 5 tomie książki, bo tak bardzo brakowało mi serialu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-15, 23:05   #312
Cicici
Rozeznanie

Cytat:
Oł. To zmienia postać rzeczy Często Ci się to zdarza czy taki serio gorszy dzień?
Moze za duzo lezenia, sama jestem calymi dniami to moze sie znudzic... Tz duzo pracuje ale na szczescie sezon sie konczy i bedzie wiecej czasu spedzal w domu. czasem tak chyba jest ze trzeba sie ruszyc i sie ozywa. My zylismy bardzo szybko, duzo pracy, malo czasu na cokolwiek, juz kiedys pisalam ze to dziwne ze udalo nam sie zajsc akurat wtedy w ciaze (przeprowadzka, duzo pracy, tz to nawet nie raz nie pamietal rano ze seks uprawialismy :P jak cos bylo to na spiaco), jeszcze do niedawna pracowalam pomagajac starszym ludziom rano a wieczorami jako kelnerka/barmanka i chyba teraz za duzo wolnego czasu mam, dochodzi zmeczenie, wielu rzeczy nie moge zrobic i tak wlasnie wykancza mnie lezenie..
Stary 2013-09-15, 23:05   #313
Shizu48
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Muminek1991 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja leniuchuje ale ide juz spać . Życzę wam miłej nocy i proszę o trzymanie kciukow. Jutro o 8 wizyta . Oby z dzidziusiem było wszystko w porządku, serduszko ładnie biło i pokazało co ma między nozkami. Do jutra. Sciskam wszystkie
Też ściskamy i trzymamy kciuki Daj jutro znać co i jak!
Stary 2013-09-15, 23:06   #314
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lubieolowki Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny Trochę Was podczytuję odskakując od mamuś XI-XII, bo do niektórych tutaj mi bliżej niż u nas na wątku, gdzie dziewczyny mają terminy nawet na koniec września
Widziałam, że pisałyście o pielęgnacji pępka.
Witaj
Cytat:
To chyba chodzi o liscie malin,a nie o owoc. Herbate z lisci mozna pic powyzej 32 tyg,wczesniej jest nie zalecana.
Cytat:
Powtorze po Gosi ale tez raczej mi trabili o lisciach malin
Dla niektórych kobiet (np dla mnie) również sok z malin jest niebezpieczny. Szczególnie dla tych które miewają krwawienia z nosa! Sok z malin rozszerza naczynia krwionośne.
Cytat:
Z ciekawości właściwie - grupy na facebooku jeszcze nie macie co nie? Tzn moja przyjaciółka z roczną córeczką ma i dziewczyny z wizażu zaglądają na fejsie na zdjęcia maluszków, przesyłają sobie różne w tej grupie i wszystko jest prywatne co jest dużym +. Jeżeli póki co wy jeszcze nie macie to z czasem proponuję założyć, przynajmniej osoby trzecie nie będą miały dostępu do naszych prywatnych zdjęć jak brzuszki, potem dzieciaczki itd
Jestem przeciwna-nie mam fb i nie zamierzam zakładać klubik wizażowy myślę że spełnia taką funkcję wystarczająco.

---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ----------

Cytat:
Trzymam kciuki
Stary 2013-09-15, 23:08   #315
Shizu48
Raczkowanie

Cytat:
Moze za duzo lezenia, sama jestem calymi dniami to moze sie znudzic... Tz duzo pracuje ale na szczescie sezon sie konczy i bedzie wiecej czasu spedzal w domu. czasem tak chyba jest ze trzeba sie ruszyc i sie ozywa. My zylismy bardzo szybko, duzo pracy, malo czasu na cokolwiek, juz kiedys pisalam ze to dziwne ze udalo nam sie zajsc akurat wtedy w ciaze (przeprowadzka, duzo pracy, tz to nawet nie raz nie pamietal rano ze seks uprawialismy :P jak cos bylo to na spiaco), jeszcze do niedawna pracowalam pomagajac starszym ludziom rano a wieczorami jako kelnerka/barmanka i chyba teraz za duzo wolnego czasu mam, dochodzi zmeczenie, wielu rzeczy nie moge zrobic i tak wlasnie wykancza mnie lezenie..
No to pora to jak najszybciej zmienić! Jezeli uważasz że to z tego powodu tak się czujesz to trzeba znaleźć w takim razie coś na wypełnienie czasu, w koncu to ostatnie chwile gdy mamy czas tylko dla siebie, nie ma co się okłamywać Co myślisz o serialach/książkach/blogach/etc?
Stary 2013-09-15, 23:10   #316
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Generalnie to mój organizm dziwnie reaguje na leki. Po akatarze kiedyś prawie zwolnili mnie z pracy,bo myśleli,że się naćpałam.
Po porodzie miałam takiego powera,że mogłabym góry przenosić i znieczulenie działało na mnie chyba kilka dni,bo nic mnie nie bolało (nie wierzyli mi). Ja normalnie biegałam (a byłam mocno szyta). A w ogóle jak już zaczęło boleć to mimo wszystko czułam się jak na haju (chyba przez oksytocynę przy karmieniu) wstawałam w nocy radośnie,ciągle się śmiałam,miałam tak dużo sił. No było mega fajnie. Chcę tak jeszcze!
Gosia to brzmi jak dla mnie nieprawdopodobnie u mnie tylko jest zasadniczo taki problem że w ogóle trudno o jakiekolwiek znieczulenie
Stary 2013-09-15, 23:13   #317
Cicici
Rozeznanie

Cytat:
No to pora to jak najszybciej zmienić! Jezeli uważasz że to z tego powodu tak się czujesz to trzeba znaleźć w takim razie coś na wypełnienie czasu, w koncu to ostatnie chwile gdy mamy czas tylko dla siebie, nie ma co się okłamywać Co myślisz o serialach/książkach/blogach/etc?
Seriale nie wystarczaja. ja potrzebuje ruchu ciagne jeszcze kurs jezykowy 2 razy w tyg pomimo ze go nie potrzebuje ale chodze tam w celach towarzyskich a jest bezplatny robie pranie, tz kucharz wiec mam tony prania tylko ze juz nie schnie tak szybko , gotuje, uwielbiam chodzic na zakupy ale ostatnio mi nie sluza bo brzuch zaczyna mnie bolec jak dlugo laze, szkola rodzenia dopiero od listopada i raczej z tz bede chodzic mam nadzieje ze jakos dam rade, jak dzidzius bedzie to pewnie bede chciala sobie polezec
Stary 2013-09-15, 23:14   #318
gosia261282
Gang Iren

Cytat:

Cytat:
Co do seriali to kryminalne w stylu: Sherlock, Luther, Most nad Sundem, Morderca z Whitechapel - czyli brytyjskie lub szwedzkie, już raczej mocniejsze. Wszystkie można znaleźć na iitv, tylko Most nad sundem ściągałam z chomika, bo dostawałam do głowy z limitami No i mój ulubiony serial Suits, ostatnio coraz popularniejszy, nei kryminalny ale uwielbiam za inteligencję i dobre poczucie humoru

Odnośnie książek bo nie wiem Gosiu czy pytałaś o seriale czy książki Kocham Julie Quinn! Zdecydowanie moja ulubienica! Poza tym jeszcze Garwood Julie, Amandę Quick, Deveraux Jude, i ze współczesnych Phillips Susan Elizabeth której nie można nie znać i każda fanka romansu ją uwielbia To co łączy wszystkie te autorki to jedno - serio świetne poczucie humoru, z bohaterkami - nie wątłymi mimozami które trzeba wiecznie ratować, tylko już takie z charakterkiem i przytupem, wtedy lektura zawsze jest ciekawa

---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ----------

Oh, mamy coś zdecydowanie wspólnego bo Grę o Tron też uwielbiam! Teraz jestem na 5 tomie książki, bo tak bardzo brakowało mi serialu

O to ja nie znam żadnego z wymienionych seriali i książek też. Romans to nie bardzo,ale kiedyś z ciekawości może sięgnę po jakiś romans historyczny. Grę o tron też lubię i czytam,jestem ciut dalej,bo na tomie 6
A z seriali to teraz tylko Kości i Gotowe na wszystko.
Na iitv kupuję sobie premium i nie mam limitów,bo mnie wkurzają.
Stary 2013-09-15, 23:15   #319
Cicici
Rozeznanie

Cytat:
Popros o zwolnienie!!!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-15, 23:23   #320
Shizu48
Raczkowanie

Cytat:
Seriale nie wystarczaja. ja potrzebuje ruchu ciagne jeszcze kurs jezykowy 2 razy w tyg pomimo ze go nie potrzebuje ale chodze tam w celach towarzyskich a jest bezplatny robie pranie, tz kucharz wiec mam tony prania tylko ze juz nie schnie tak szybko , gotuje, uwielbiam chodzic na zakupy ale ostatnio mi nie sluza bo brzuch zaczyna mnie bolec jak dlugo laze, szkola rodzenia dopiero od listopada i raczej z tz bede chodzic mam nadzieje ze jakos dam rade, jak dzidzius bedzie to pewnie bede chciala sobie polezec
Może dodatkowo basen Cię wyładuje? Podobno jest bardzo wskazany Ja planuję wraz z l4 rozpocząć buszowanie po lumpeksach i targach staroci.. Tak dla frajdy, a nóż znajdę coś ciekawego

---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ----------

Cytat:
Na iitv kupuję sobie premium i nie mam limitów,bo mnie wkurzają.
Oh, nawet mi nie mów, do szału mnie doprowadzają często a mam już to uławienie, że mam zmienny IP Dlatego praktykuję piractwo ściągając torrenty Gotowe na wszystko też kiedyś oglądałam! Tylko po rosyjsku z angielskimi napisami, bo uczę się czterech obcych języków i w ten sposób najlepiej mi się uczy.. Więc bardziej było to edukacyjne niż rozrywkowe
Stary 2013-09-15, 23:27   #321
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Gotowe na wszystko też kiedyś oglądałam! Tylko po rosyjsku z angielskimi napisami, bo uczę się czterech obcych języków i w ten sposób najlepiej mi się uczy.. Więc bardziej było to edukacyjne niż rozrywkowe
No proszę,poliglotka.
Podziwiam!
Jakich języków się uczysz oprócz angielskiego i ruska?
Stary 2013-09-15, 23:30   #322
Sheperdess
Rozeznanie

Cytat:
Właśnie o to mi chodzi, szczególnie, że to nasze pierwsze dziecko. A ja jestem w UK, tu się praktykuje.

Cytat:
To rzeczywiście super miałaś przeżycia poporodowe. Sama nie pogardziłabym takimi.
Stary 2013-09-15, 23:31   #323
Shizu48
Raczkowanie

Cytat:
No proszę,poliglotka.
Podziwiam!
Haha, dziękuję Niemieckiego i - tu zawsze spore zaskoczenie - japońskiego Co najlepsze studiowałam rosyjski z angielskim, ale japoński znam lepiej niż rosyjski, pracowałam 3 miesiące w Japonii jako tłumacz i uczyłam angielskiego japończyków Fajne przeżycie i spełnione marzenie, kiedyś planuję jeszcze odwiedzić.. Ale najpierw skupię się na wychowaniu sobie dziecka

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-09-15, 23:34   #324
ejani
Zadomowienie

Witajcie, wreszcie trochę zasłużonego lenistwa i miałam czas Was nadrobić

witam dwie nowe mamusie ciekawe ile jeszcze nam się do porodu ujawni gratuluję też wyników (na pewno Mezadze, ważne że wszystko ok, a myślę że rzeczywiście na lepszym sprzęcie powinno być lepiej wszystko widać) i chyba jeszcze komuś, ale żelek...

nie będę cytować, bo padam, ale tak na szybko się spróbuję poodnosić do tematów ostatnich dni

co do TV już pisałam swoje zdanie, więc nie będę się powtarzać, ale mam dwa przypadki- jeden, gdzie telewizor prawie w domu nie chodzi a jak dziecko ma coś obejrzeć (np. chore, albo już bardzo chce) to puszcza mu się bajki z płyt (czyt.bez reklam i na 100% pod kontrolą). i drugi, gdzie telewizor chodzi w tle niemal przez cały czas i powiedzmy, że dziecko inaczej nie zje, niż tylko przy bajce, ale... nawet jak jest zainteresowane zupełnie czymś innym, jakąś zabawą a na ekranie pojawi się coś interesującego (???) to mu się zwraca uwagę "patrz, jaka żyrafka" albo "o, zobacz, Twoja bajeczka"!!! dla mnie to drugie to koszmar, choć wiem, że też trzeba będzie jakoś znaleźć złoty środek

ja tyję nadal, jeżeli dobrze liczę, to już 8 kilo mam na+, a ciągle zdarza mi się usłyszeć "gdzie twój brzuch?" albo, "ty to prawie nie przytyłaś". nie wiem, czy świat wariuje, czy ja, na dniach Wam wrzucę zdjęcie, ale na moje oko ta 8 jest całkiem prawdopodobna.

co do "ogarnięcia" dziecka, to aż dziwne, ale jestem całkiem spokojna i mam wrażenie, że sobie poradzę, bardziej boję się dobrych rad (których już słyszę sporo) i wtrącania się w moje metody wychowawcze (dość rygorystyczne ) a także przeraźliwego zmęczenia i chwilowego braku cierpliwości, ale tu mam nadzieję że mąż stanie na wysokości zadania

nie pamiętam już, co jeszcze chciałam napisać...

jutro możliwe, że też będę z doskoku zaglądała, bo mam ten test glukozy, a jak już mi się mąż zwolnił z pracy, żeby mną się zająć na wszelki wypadek, to pewnie oblecimy jeszcze jakieś sklepy
Stary 2013-09-15, 23:34   #325
Shizu48
Raczkowanie

Cytat:
To rzeczywiście super miałaś przeżycia poporodowe. Sama nie pogardziłabym takimi.
Ja tak bardzo przyzwyczaiłam się do braku jakichkolwiek efektów ubocznych mojej ciąży, że aż porodem przestałam się martwić gdzieś tam w kącie głowy myśląc, że skoro nic się nie działo przez całą ciążę to poród też przejdzie fajnie. Bardzo głupie myślenie, wiem Panika się zacznie dwa miesiące przed terminem
Stary 2013-09-15, 23:37   #326
ejani
Zadomowienie

Cytat:
o właśnie, też tak uważam po pierwsze (jeżeli oczywiście to była propozycja wizażowej grupy, bo jakoś to inaczej odebrałam) ale po drugie, ważniejsze, ale też w tym temacie, zastanawiałam się, czy info z pierwszej strony o imionach i wieku nie pasowałaby również do klubu bardziej, niż tak na publiczne forum, gdzie nie wiadomo kto zagląda. co myślicie o tym? czy tylko ja jestem przewrażliwiona?
Stary 2013-09-15, 23:37   #327
Shizu48
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ejani Pokaż wiadomość
co do "ogarnięcia" dziecka, to aż dziwne, ale jestem całkiem spokojna i mam wrażenie, że sobie poradzę, bardziej boję się dobrych rad (których już słyszę sporo) i wtrącania się w moje metody wychowawcze (dość rygorystyczne ) a także przeraźliwego zmęczenia i chwilowego braku cierpliwości, ale tu mam nadzieję że mąż stanie na wysokości zadania
Bardzo dobrze podejście! Samej mam nadzieję, że uda mi się pójść w Twoje ślady i też wychować wg siebie, a nie innych, jednak bardzo blisko jestem związana z rodziną i to, że będą dawali swoje rady będzie nieuniknione.. Jednak wiedzą że chcę wychować sama (m.in. z tego powodu mieszkam w innm mieście) po swojemu i w razie potrzeby będę prosiła o rady, więc może nie będzie źle
Stary 2013-09-15, 23:39   #328
Cicici
Rozeznanie

Cytat:
Może dodatkowo basen Cię wyładuje? Podobno jest bardzo wskazany Ja planuję wraz z l4 rozpocząć buszowanie po lumpeksach i targach staroci.. Tak dla frajdy, a nóż znajdę coś ciekawego
Lubie basen ale zaczne chodzic jak uporzadkuje juz sprawy z praca no i bede miala mniej zakupow dla bobaska A tu u mnie to lipa z lumpeksami jest drozej niz w primarku czy c&a, nie ma takiej frajdy, a flohmarkty sa daleko :/
Stary 2013-09-15, 23:40   #329
Shizu48
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ejani Pokaż wiadomość
o właśnie, też tak uważam po pierwsze (jeżeli oczywiście to była propozycja wizażowej grupy, bo jakoś to inaczej odebrałam) ale po drugie, ważniejsze, ale też w tym temacie, zastanawiałam się, czy info z pierwszej strony o imionach i wieku nie pasowałaby również do klubu bardziej, niż tak na publiczne forum, gdzie nie wiadomo kto zagląda. co myślicie o tym? czy tylko ja jestem przewrażliwiona?
Co do mnie właśnie z tego powodu podałam tylko datę narodzin i imię mojego dzieciątka, bez swoich danych. Nie żebym czegoś się bała, ale tak po prostu - to moje Stąd sama wysunęłam pomysł odnośnie fejsa, bo moja przyjaciółka właśnie z resztą wizażanek które mają tam konta założyły grupę tylko między sobą gdzie wrzucają najróżniejsze zdjęcia i problemy nie nadające się na publiczne forum Jeżeli klub spełnia taką samą rolę to super
Stary 2013-09-15, 23:41   #330
Cicici
Rozeznanie

Cytat:
No proszę,poliglotka.
Podziwiam!
A Ty to nie? Nauczylas sie chyba angielskiego
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości