|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#301 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odwyk od zakupów kosmetycznych (grupa wsparcia) - część X
Pierwsze słyszę.
Na maskach pisze żeby nakładać na oczyszczoną skórę. Mówisz że pod maskę algową dobrze coś nałożyć? Gdzie o tym można poczytać?
|
#302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chodzi o to, że po pierwsze maska nie przysnie do twarzy, co rzadko ale jednak czasem się zdaża, więc nie wystąpią dodatkowe podrażnienia plus serum nałożone pod maskę lepiej się wchłonie.http://www.e-naturalne.pl/pl/i/sera%...ki%20algowe/41 tu masz cokolwiek, tak jak wpisalam w google to wyświetliło się duzo blogów, ale ciężko mi ocenic które blogi są wiarygodne ![]() Generalnie sama maska też jest ok, ale nakładając serum jeszcze potęgujemy jej działanie i w drugą stronę samo serum nie będzie miało takiego działania jak serum nałożone pod maskę, bo więcej się tego serum wchłonie niż przy samodzielnym stosowaniu. |
|
|
|
|
#303 |
|
only smart shopping
|
Rotkohl, dobrze piszesz; z resztą kosmetyczki też nakładają sera czy ampułki pod maski algowe.
A propos Tołpy, używałam dwóch kremów: z serii Hydrativ i Lipidro (mam cerę suchą). Byłam z nich zadowolona, a za pół ceny, jak obecnie warto przetestować. |
|
|
|
#304 |
|
Kuźnia inspiracji
|
Mój bilans prezentuje się tak:
Wyszło:
Przyszło:
Wydałam: 83,71 zł Odzyskałam 10zł W ogólnym rozrachunku -73,71zł |
|
|
|
#305 |
|
Zakorzenienie
|
Nusia, co sądzisz o jedwabiu Biosilk?
|
|
|
|
#306 |
|
Zakorzenienie
|
Moje zużycia:
-płyn do demakijazu L'oreal -podklad Lierac -szampon figowy Balea -krem do twarzy garnier -balsam do wlosow silk protein Avon -zel do depilacji Balea z mango |
|
|
|
#307 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie w szkole też uczyli, że coś trzeba. I tak robiliśmy. Nawet jakiś krem gdy nie było serum, ampułki brałyśmy.
|
#308 |
|
Zakorzenienie
|
W Cmyk te koprty, które chcę, są tańsze (np. bąbelkowa C/13 w Cmyk 0,34 a w Maxibiuro 0,43). Tylko co ciekawe, taniej wychodzą pojedyncze, niż pakowane po 10szt
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2014-11-29 o 21:25 |
|
|
|
#309 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak w ogóle skusiłam się na pudełko Joyboxa i chyba podziękuję za dalsze bo nie jestem zadowolona. ![]() ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- Cytat:
Ja blogów nie czytam bo nie uważam ich za wiarygodne.
|
|
#310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
OOoo, ale tasma pakowa tańsza w Maxibiuro O masakra ![]() Ja swojego jeszcze nie dostałam
|
|
#311 |
|
Zakorzenienie
|
No i to kolejny minus. 10 dni im zajęła wysyłka.
|
#313 |
|
Zakorzenienie
|
7 dni na przyjęcie zamówienia z tego co sprawdziłam.
|
#314 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kupiłam kredkę z sephory do oczu- chyba się zakochałam |
|||
|
|
|
#315 |
|
Zakorzenienie
|
A też się skuszę na duperele biurowe
Koperty w sumie mi się przydadzą i segregatory potrzebujęCoś pieniądze się mnie nie trzymają w tym miesiącu. Dzisiaj kupiłam dwie pary dżinsów w Cubusie z rabatem -50 proc wyszla para za 64 zł
|
#316 |
|
Zakorzenienie
|
Podsumowanie listopada:
Kupione: 5 szt Roger&Gallet, Huile Sublime, Bois D'Orange 100ml Fenjal, Antyperspirant Lavera, pasta do zebow (1za1) Seche, Chiffon: bezowo-perlowy lakier do paznokci - zachcianka :P Catrice, Vienna Rose Woods 02, piekny brazowo-rozowy kolor - lakier do paznokci Zuzyte: 12 szt krem do twarzy: balance me, Moisture Rich Face Cream 25 ml mydlo: MooGoo, Fresh Butter Milk Soap antyperspirant: Vichy, Deodorant 48H Soothing Anti-Perspirant for Sensitive Skin rozswietlacz w pedzelku: Essence, Cherry Blossom Girl Highlighter szampon: Jason, Thin to Thick, extra volume shampoo, 237 ml odzywka do wlosow: Jason, Thin to Thick, extra volume conditioner, 237 ml pomadka: L’Oreal, Color Riche, 233 - wyrzucilam, zapach dla mnie nie do przejscia kredka: No7, Beautiful Brows Pencil, 05 Black - wyschla i lamala sie przy temperowaniu serum: Lush, Full of Grace, Serum Bar pasta do zebow: Elmex, pasta do zebow emulsja do higieny intymnej: Bialy Jelen, PRE biotic olej z pestek arbuza - 50ml zuzyte miniatury: 4 szt Fenjal, mini zel do kapieli Fenjal, mini balsam Fenjal mini olejek do kapieli Olej z pestek malin 15ml |
|
|
|
#317 |
|
BAN stały
|
Dziewczyny nie obraźcie się na mnie za to co napiszę ale:
Moim zdaniem ten wątek nie ma nic wspólnego z wychodzeniem z "zakupoholizmu" . Tutaj non stop piszecie o tym ile kupujecie i zużywacie kosmetyków a przecież nie same kosmetyki są problemem a to, że nie mamy umiaru i traktujemy to jako największą formę przyjemności. Na tym polega każde uzależnienie dlatego powinnyśmy sobie mówić co kupujemy i ile ale na pierwszym planie powinno być nastawienie a zakupy na ostatnim miejscu. Normalny człowiek zwyczajnie nie musi mieć czegoś zaraz, natychmiast, tylko sobie spokojnie myśli czy na pewno jest warto coś kupić i czy będzie mu to potrzebne. A takie schodzenie z 40 kosmetyków kupowanych na miesiąc na 20 to chyba żadne osiągnięcie. ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- Mogę zużyć 2 całe odżywki do włosów przy dwóch umyciach głowy ale wątpię by mi to pomogło. Raczej zielone światło na nowe zakupy. Mimo, że mogę oszukać samą siebie i innych, że istotnie musiałam je z własnej potrzeby zużyć w tak szybkim czasie. |
|
|
|
#318 | |
|
Kuźnia inspiracji
|
Cytat:
I tak, jest to osiągnięcie, jeżeli ktoś ma mnóstwo kosmetyków i sporo zużyje, bo po pierwsze odgruzowuje łazienkę, pokoje, pudła itd. ale też czuje się lepiej, bo ten ogrom go coraz mniej przytłacza. I serio, nikomu nie chodzi o to, żeby zużyć coś szybciej, waląc pół opakowania na twarz, włosy czy ciało. |
|
|
|
|
#319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Lynn, może kup Mamie ten tonik http://www.apo-discounter.pl/neril-r...sw-p-3730.html. Jestem przeszczęśliwa że go gdzieś znalazłam. Wprawdzie ostatnio płaciłam za niego 30 zł ale trudno. Nie wiem jak po chorobie nowotworowej ale mnie przy wypadaniu włosów spowodowanym hormonami bardzo pomógł. Włosy przestały masowo wypadać i pojawiło się dużo nowych.
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja od momentu, w którym dołączyłam do wątku kupuję bardziej świadomie Zdarzają się miesiące gdzie kupuję sporo, ale są też takie gdzie się ogarniczam do kilku rzeczy![]() Wow to ja nawet nie potrafie zużyć odżywki w jednym myciu a co mówiąc o dwóch
|
|
#321 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I myślę, że żadna z dziewczyn nie zużywa na siłę kosmetyków byle tylko zużyć. ![]() ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#322 | |
|
Kuźnia inspiracji
|
Cytat:
ale ja się pewnie nie znam, bo nie nakładam codziennie -> nie myję codziennie włosów
|
|
|
|
|
#323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No właśnie, więc jaki jest ten "normalny człowiek"?
|
|
|
|
|
#325 |
|
Zakorzenienie
|
A mi dalej idzie spokojnie dwa-trzy opakowania odżywki w miesiącu.
|
#326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#327 |
|
Zakorzenienie
|
Hosenko, gdzie można pobrać te 12% do strefy urody?
Mają w fajnej cenie moją ulubioną sól do kąpieli.
|
#328 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W miarę jej pomaga sól morska do włosów, bo ona coś tam usztywnia włosy, ale rewelacji nie ma. Byłam nawet w sklepie fryzjerskim w poszukiwaniu czegoś i babka mi poleciła jakiś żel zagęszczający włosy za jedyne 120 złCytat:
Też mnie to lekko zdziwiło, bo ja męczę odżywki dość długo. Kupiłam żel kasztanowy do nóg z Ziaji. Potrzebny. |
||
|
|
|
#329 |
|
Kuźnia inspiracji
|
Nie ma takich ludzi
|
|
|
|
#330 |
|
Zadomowienie
|
Wyrzuciłam wczoraj 15 lakierów do paznokci .... gluty i suche eksponaty ... chyba jeszcze nigdy nie robiłam przeglądu tej kategorii bo niektóre lakiery kupowałam jeszcze w gimnazjum a to już trochę temu..... zostało 44
+ jakieś 11 odżywek, topów i innych cudów
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:58.

Na maskach pisze żeby nakładać na oczyszczoną skórę. Mówisz że pod maskę algową dobrze coś nałożyć? Gdzie o tym można poczytać?

chodzi o to, że po pierwsze maska nie przysnie do twarzy, co rzadko ale jednak czasem się zdaża, więc nie wystąpią dodatkowe podrażnienia plus serum nałożone pod maskę lepiej się wchłonie.

Koperty w sumie mi się przydadzą i segregatory potrzebuję
Wprawdzie ostatnio płaciłam za niego 30 zł ale trudno. Nie wiem jak po chorobie nowotworowej ale mnie przy wypadaniu włosów spowodowanym hormonami bardzo pomógł. Włosy przestały masowo wypadać i pojawiło się dużo nowych. 
Mają w fajnej cenie moją ulubioną sól do kąpieli.
W miarę jej pomaga sól morska do włosów, bo ona coś tam usztywnia włosy, ale rewelacji nie ma. Byłam nawet w sklepie fryzjerskim w poszukiwaniu czegoś i babka mi poleciła jakiś żel zagęszczający włosy za jedyne 120 zł