|
|
#301 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wpadki i inne przypadki (część II)
Cytat:
![]() Zazdroszczę wszystkim, którzy mają złote ręce do robienia różnośći ![]() Kochana pierwsze co zauważyłam to piersi, ja jestem bladzioch i widziałam że sutki mi ściemniały i te grudki mi się powiększyły, jakby gęsia skórka Teraz czuje się dobrze tylko okropnie jestem głodna, kiedyś w ogóle nie jadłam śniadań, u mnie 1200kcal na dzień to był max..taki nie jadek był ze mnie a teraz? To uczucie ssania masz na zasadzie, nie że "o coś bym zjadła" tylko "muszę natychmiast coś zjeść bo oszaleje" Wypijam do południa butelkę 1,5l wody, siusiam często. I szybko się męczę...a myślałam, że kondycję mam w porządku :PWczoraj na wieczór tak mnie rwało po jajnikach, że było dobrze tylko jak leżałam na wprost. Dzisiaj już jest w porządku Nie chciałam iść już na drugą bete to powtórzyłam test z rana i jest bardzo czerwona kreska Czyli wszystko jest ok. Nie mogę się doczekać wizyty u lekarza ![]() Muszę czekać pewnie jeszcze do końca lutego za nim wątek na listopad się rozkręci, mam nadzieję, że nie będę Wam tutaj przeszkadzała moim gadulstwem
|
|
|
#302 |
|
Zakorzenienie
|
Sreberko a czemu nie chciałaś isc na druga betke??
|
|
#303 |
|
Winter is coming
|
to bardzo malutko jadłaś
gadaj ja sobie chętnie poczytam ![]() A u mnie chyba wczoraj była owu, bo mnie jajniki bolały jak zawsze na owulację, podziałaliśmy w tym miesiącu, więc teraz czekam ;]
|
|
#304 | |
|
Wtajemniczenie
|
Chyba już nie ma sensu
We wtorek będę widziała czy jest w porządku. Nic to na chwilę obecną nie zmieni. Poczytałam trochę przypadków, że dziewczyny miały bete w tym samym tyg. co ja np. 130, a po 48h zmieniło się na 43...Do tego mocno plamiły i potem na teście wychodziła im już blada kreska, zresztą chyba parę stron wcześniej Jasiulek miała taką sytuację. Póki co u mnie wszystko jest dobrze. Zrobiłam dzisiaj test jeszcze rano i znów mocna ciemna krecha i myślę pozytywnie. Ciągle mówię do brzuszka, że będzie mu tu z nami dobrze i że za parę dni się zobaczymy Cytat:
Mam też coś takiego, że jak się zdenerwuje albo Tż mnie zdenerwuje to zaczyna mnie kłuć jajnik Jak jestem w super nastroju to nic się nie dzieje
Najpierw mieliśmy siebie, potem stworzyliśmy Ciebie..teraz mamy wszystko Zuzia już na świecie Edytowane przez srebrna_smuga Czas edycji: 2015-02-20 o 09:22 |
|
|
|
|
|
#305 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To żebyś nie była rozczarowana, bo czasem jak się schowa to tylko widać mniej więcej gdzie ale nie widać co. U mnie np serduszko było dopiero w 7 a wcześniej w 6 tylko pęcherzyk żółtkowy. Dobrze jest powtórzyć betę bo masz jasność czy jest przyrost. Test w pewnym momencie przestaje być wiarygodny, bo jak już krecha jest tłusta, a beta zaczęłaby spadać, to nie spadnie z dnia na dzień więc test dalej bęędzie pokazywać to samo Ale zrobisz jak chcesz. Najważniejsze to pozytywne myślenie ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- Cytat:
Ja mam maszynę, szyc umiem, bo co to za filozofia. Maszyna sama nawleka sobie nitke. Masz wykrój i tylko zszyć do kupy Ale mi się nie chce :P
|
|
|
|
#306 |
|
Wtajemniczenie
|
Bianeczko może masz rację, pewnie nie jedna już by poleciała na drugą bete ale ja uważam, że to nic nie zmieni.
Co z tego, że zobacze jak się podwoiła? Nie raz są przypadki, że beta jest wysoka a okazuje się że pęcherzyk jest pusty, serduszko nie bije... Chcę myśleć pozytywnie, we wtorek będę na dwa dni przed 6 tyg i wierze, że zobaczę fasolkę Jak się schowa to pani doktor powie czy na razie jest w porządku. Wiara czyni cuda i muszę myśleć pozytywnie.Moja szwagierka zrobiła test dwa dni po spodziewanej @. Poszła do lekarza, nie robiła żadnej bety, to był już początek 6 tyg i serduszko już biło ![]() Jeśli dziecko ma się urodzić to się urodzi i żadna beta tego nie zmieni
|
|
#307 |
|
Winter is coming
|
bianeczka szycie ręczne to dla mnie w ogóle jakiś kosmos
Ale ja jestem generalnie antytalentem manualnym, do wszystkiego. Jak siedziałam na ślubnym i dziewczyny robiły ręcznie jakieś zaproszenia, winietki itp. to byłam pełna podziwu, bo ja bym nie umiała prosto nic nawet wyciąć Ale mam inne zalety
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przed 6 tygodniem to fasolencja jest raczej mało prawdopodobna, chociaż wszystko zależy od długości cyklu. A idziesz państwowo czy prywatnie? Bo jeśli masz płacić za usg to dobrze ci radzę wstrzymaj się, bo tylko sie będziesz denerwować, ze jeszcze nic nie ma. To czekanie później jest okropne a tak będziesz spokojniejsza, że jak już pójdziesz, to wóz albo przewóz Obyś nie trafiła na takiego gina co ja, ze mi powiedział, że on tu nic nie widzi i wcale się nie musi nic pojawiać
|
|
|
|
#309 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nigdy nie chorowałam i nie miałam problemów. Jedyne co mnie może spotkać to naturalna selekcja ale na to wpływu już nie będę miała. Idę na nfz i to co się będzie dało z nfz wyciągnąć to wyciągnę ![]() Resztę co się nie będzie dało zrobię prywatnie Nawet jak nie będzie widać fasolinki to będę wiedziała, czy wszystko jest w środku dobrze na tym etapie no i przydałoby się badania po robić. Szczególnie tokso bo mam w domu królika...do którego mam absolutny zakaz zbliżania się aż do badań ![]() Co Ty mówisz :O?! Za takie słowa to bym wyszła i jeszcze haje zrobiła :/ Straszny nerwus ze mnie i coś czuje, że dziecko jeszcze mi to wzmocni bo teraz mam taki implus, że musze jeszcze bardziej walczyć o to co mi się należy :P A niech tylko jakaś spróbuje skomentować mój wiek tak jak na porodówce mojej szwagierce to nie ręczę za siebie :[
Najpierw mieliśmy siebie, potem stworzyliśmy Ciebie..teraz mamy wszystko Zuzia już na świecie Edytowane przez srebrna_smuga Czas edycji: 2015-02-20 o 10:22 |
|
|
|
|
|
#310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jak są prowadzone na nfz to raczej nie robią dziewczynom z tym problemów trzymam kciuki i nie denerwuj się
|
|
|
|
#311 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
umiem rysować, pięknie wycinam, ale za cholerę niczego nie zszyję, nie wstawię gumy w gacie ani nic z takich rzeczy Natomiast jak szatan zasuwam na klawiaturze, świetnie gram w xboxa, umiem czesać włosy w różne dziwne rzeczy i bosko składam z młodym klocki Lego to tylko kilka z moich zalet, ha, taka skromna jestem ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Cytat:
jak piszesz, to sobie przypominam okres mojej ciąży![]() ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- Wyliczanka na dziś: ![]() kallina_2014 - 27.02. - 8 dni isabel89 - 01.03. - 10 dni velika - 06.03. - 15 dni jasiulek - 19.03. - 28 dni
|
|
|
#312 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
, potrafię nawet z daleka rozpoznać markę samochodu ![]() O widzisz cienwiatru wszyscy stawiają, że będzie chłopak i ja też, jeśli da się to czuć? czuje, że będzie chłopak...Odrzuciło mnie od mięsa, wczoraj zmusiłam się żeby zjeść kotleta i smakował jak karton A teraz tak siedze i mi coś dziwnie ślinianki pracują :X
|
|
|
#313 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja babcia to po brzuchu niby stwierdziła, że chłopak, bo miałam wysoko brzuch, ale w to akurat zupełnie nie wierzyłam - byłam szczupła, mało przytyłam, to i brzuszek miałam wysoko, okrągły, jakbym piłkę połknęła
|
|
|
#314 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Odpoczywaj ile wlezie, rozpieszczaj się, jedz to na co masz ochotę, bo zaraz mogą przyjść mdłości i wrażliwość na zapachy. Ja poszłam do ginki dopiero w 8tc i wszystko było widać. Ale wcześniej pójdziesz, zrobisz badania i akurat, a nie tak jak ja robiłam teraz badania. Cytat:
Ja chodzę na NFZ, bo w Poznaniu koszt prywatnych wizyt u gina to 200 zł I nie narzekam, badania wszystkie mam robione, zlecone. Na sam gabinet też nie mogę narzekać. Fakt to jest prywatna klinika i tam lekarka ma podpisany kontrakt na NFZ |
|||
|
|
|
|
#315 |
|
Zakorzenienie
|
Sreberko wiara jest najwazniejsza
i nie mam na mysli tu religii tylko wiare w sukces, w to ze sie powiedzie, jak sie nie wierzy to nic nie wyjdzie wiem po sobie, wiec dopinguje Ci bardzo mocno ![]() co do manualnych rzeczy no to ja uwielbiam, z resztą tak pracuję, i mi z tym dobrze, i chyba kurde sobie kiedys sprawie ta maszyne, bo mam wrazenie ze co to za filozofia kupic troche materialu i zrobic jakas fajne spodnice na gumce, albo jakas bluzke zszyc ale pewnie sie przekonam ze to nie takie easy jak juz bede miala przed soba maszyne i nie bede wiedziala jak ja wlaczyc co do przesadow to tez slyszalam ze niby jak chlopiec to kobieta pieknieje a jak dziewczynka to mamie urode zabiera...ale nie wierze w takie bzdety :P
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#316 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tez nie wierzę, ze jak kobieta pięknieje to będzie chłopak, moja koleżanka wyglądała w ciąży przepięknie ( jakos nawet lepiej niż przed) i urodziła śliczną córeczkę.
Srebrna, rob jak Ci serce podpowiada i na pewno wszystko będzie ok, jestem tego pewna! Trzymam mocno kciuki! |
|
|
|
|
#317 |
|
Zakorzenienie
|
Kalinka, moze to zle zabrzmi, ale moja bratowa urodzila dwoch chlopakow ale jakos specjalnie w ciazy nie wypiekniala
![]()
|
|
#318 |
|
Wtajemniczenie
|
Czyli teoria się nie sprawdza 😃
Velika, trzymam kciuki, zebys dołączyła do listopadowek! W wyliczance jestem co prawda nastepna w kolejce ale... Jak zwykle nie wierzę, że mogło się udać:-( Czuję się jak zawsze tylko temperatura trochę podniesiona cały czas ale jestem trochę przeziębiona i myślę, że to dlatego. |
|
|
|
|
#319 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie wierze też w te wróżby
Teraz robiłam z dwóch różnych kalendarzy chińskich przepowiednie i w zależności od tego czy brał pod uwagę mój rocznik - to wychodził chłopak, a jak datę urodzenia to dziewczynka. Nie dość, że tp wychodzi mi pół na pół to teraz jeszcze szanse na płeć pół na pół ![]() Merry już nie czytam Kalinko dziękuję ![]() Dziękuję Wam, jesteście kochane ![]()
|
|
#320 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam serdecznie chciałabym się do Was dołączyć jesteśmy z mężem po pierwszym nieudanym cyklu niestety. Zamówiłam testy owu jutro będą monitoruję temp i szyjkę no i śluz, ehh nawet nie zdawałam sobie sprawy że to tak trudne. Nie wiem jak ludzie mogą wpaść :P
Zakupiłam testy owulacyjne z all i tak testuję ale słabo to idzie ... dziś robiłam test, 10 dc a tu jeszcze słabsza druga kreska niż wczoraj ale podbrzusze i jajnik pobolewa więc pewnie coś będzie ... oby Jutro jedziemy z TŻem w góry więc się będziemy odstresowywać testy oczywiście spakowane
|
|
#321 |
|
Wtajemniczenie
|
Witaj Robusta
Przyszła małpa. Jedyna korzyść - zabaluję jutro z kumpelami i mam szczerą nadzieję, że to będzie mój ostatni balet w tym roku |
|
|
|
|
#322 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ze moge bez oporów wypic winkooo albo sobie zapalic przy drinku, albo po prostu biegac z kolezanka na zakupy w bardzo dobrym samopoczuciu
|
|
|
#323 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Witaj nasz wątek jest wyjątkowo plodny więc mam nadzieję że i Tobie udziela się pozytywne fluidy ![]() ---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ---------- A u nas byli znajomi i wypilam sobie co nie co mam nadzieję że jutro mnie nie będzie bolala glowa bo generalnie bez względu na ilość wypitego alkoholu kaca nie miewam znajoma mnie pytała jak to jest jak się rodzi ale trudno to wytłumaczyć heh więc chyba nie bardzo jej pomoglam
|
|
|
#324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez nigdy kaca nie mam, moze mnie suszy ale glowa to mnie nigdy po piciu nie bolala ![]() ja jak mialam ostatnia @ taka bolesna bo za pozno zazylam przeciwbolowe to jak sobie wyobrazilam ze tak maja bolec skurcze przez kilkanascie godzin to ja chyba podziekuje na razie
|
|
|
#325 |
|
Wtajemniczenie
|
Mnie tez przeraza poród, staram się o tym nie myśleć, nie pytam nikogo i nie oglądam żadnych filmików
Milej soboty wszystkim! ---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ---------- Witaj Robusta 😊 |
|
|
|
|
#326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiesz zalezy jakie kto ma bole @, bo ja mam straszne, jak nie zazyje tabletki albo za pozno to mdleje, rycze, odlatuje na prawde, tatuaze nawet na kregoslupie czy pod brzuchem to byl pikus przy tym, no i nie mam na mysli III fazy porodu bo tego to na pewno z niczym nie da sie porownac
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#328 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A i jak robiłam pierwszy test, to na widok II kresek powiedziałam "O Matyldo" i tż myślał, że już znam płeć. I mam dziwne przeczucie na dziewczynkę, jak mi w brzuszku burczy, to mówię, że Matylda pozdrawia ![]() Ale juble będą jak się okaże, że to Robert tam siedzi Cytat:
Powodzenia, tylko ja bym na wyjazd testów nie brała. Skoro macie się od stresować. Udanego i szalonego wyjazdu. A jakie góry? Cytat:
![]() Cytat:
Te bolesne @ to jest nic w porównaniu do tego co w ciąży. Da się znieść, ale jak mi tam zacznie się napinać, bulgotać, to tylko czekam aż mi gdzieś jelita wyjdą bokiem. Czytałam, że około 10tc jelita itp. Zaczynają zmieniać położenie, że czasem kobiety myślą, że to pierwsze ruchy. Wczoraj jak mi tak wszystko jeździło w środku, to tż się zdziwił tak było słychać. To mu mowię, że bejbik zarządził przemeblowanie
|
||||
|
|
|
|
#329 |
|
Zakorzenienie
|
Witaj Robusta
![]() moja mama mi mówiła że tak jak ona rodziła to miewała boleśniejsze okresy niż porody i gorzej wspomina wizytę u takiego jednego dentysty niż urodzenie nas
|
|
#330 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A mnie właśnie poród mało bolał, więc tym bardziej trudno mi było tłumaczyć, jakie to uczucie heh.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:50.

Wypijam do południa butelkę 1,5l wody, siusiam często. I szybko się męczę...a myślałam, że kondycję mam w porządku :P

gadaj ja sobie chętnie poczytam ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Jak jestem w super nastroju to nic się nie dzieje

rzytul: