|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część V.
Cytat:
![]() ![]() a co czytasz z psychologii dziecka? |
|
|
|
|
#3302 |
|
Rozeznanie
|
Z książek aktualnie Księgę Dziecka i Księgę Ciąży Sears'ów. Z internetów ostatnio najwięcej http://mataja.pl/ i http://bycblizej.pl/ . A odnośnie relacji ze starszymi dziećmi często inspiruje mnie http://www.nishka.pl/
|
#3303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z autorów bardzo polecam jeszcze Jesper Juul a ze stron dziecisawazne.pl |
|
|
|
|
#3304 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Musiałam dokupić jedną, bo w domu mam takie 'niewyjściowe' koszule, sprane Wstyd się publicznie pokazać Ta koszula tymbardziej mi się podoba, bo ma odpinany przód, jak w biustońoszu do karmienia ![]() Jeszcze jakiś delikatny szlafrok muszę kupić, bo w domu żadnego nie mam Co do przedłużki.. Dzięki za cynk! Nawet nie miałam pojęcia o istnieniu takiego czegoś super! nie będe musiala zmieniac biustonosza na większy obwód![]() Wow już 32 tydzień?! Poważnie brzmi!!
.. i ślubuję Ci.. ![]() czerwiec 2015Zuzanka II kreski Edytowane przez Afrodita Czas edycji: 2016-06-04 o 19:14 |
|
|
|
|
#3305 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
u mnie Juul w kolejce a dziecisawazne.pl w zakładkach ![]() wgl zrobiła mi się kreska na brzuchu kilka dni temu ją zauważyłam śmieszne to ![]() Może Was zainteresuje, kod -20% do Smyka, ważny do jutra: https://www.pepper.pl/kupony/20-zniz...uty-smyk-21942
...no day but today... Edytowane przez scoiatael86 Czas edycji: 2016-06-04 o 19:42 |
|
|
|
|
#3306 | |
|
Zakorzenienie
|
witam
dziś miałam przywilej jako kobieta w ciąży w Agata Meble ze względu na to, że ją wczoraj u nas w mieście otworzyli są ogromne kolejki i mega promocje. Ze względu na to, że nam te promocje przy remoncie na rękę kupiliśmy na raty narożnik i meblościankę. Oczywiście kolejka do rat kosmos. Pani z obsługi zauważyła mój brzuszek i ominęłam tą kilometrową kolejkę i zostałam obsłużona jako pierwsza ludzie zrobili minę tylko wkurzoną i przewracali oczami ale nic nie mówilipoza tym wczoraj miałam drugie zajęcia w szkole rodzenia o cesarce i połogu świetna ta szkoła. Bardzo dużo można się dowiedzieć. Przynajmniej nie będę na porodówce ciemną masą ![]() Cytat:
![]() ja kupiłam laktator ręczny w aptece gemini Edytowane przez pati0090 Czas edycji: 2016-06-04 o 20:23 |
|
|
|
|
#3307 |
|
Zakorzenienie
|
A my już mamy zakupy w koszyku na Allegro, czekają tylko na wypłatę
|
#3308 |
|
Zakorzenienie
|
pati jaki masz laktator?
Ja się zastanawiam nad lovi. |
|
|
|
#3309 |
|
Zakorzenienie
|
kupiłam laktator ręczny z firmy Tommee Tippee
|
|
|
|
#3310 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
). Inna sprawa, że od kilku dni sami zaczęliśmy unikać rzeczy, które przy refluksie nie są wskazane - odstawiliśmy kwaśne rzeczy, karmimy ją ostatni raz max 2 godz. przed snem itp i zdecydowanie mniej kaszle, nie wymiotuje też a wcześniej zdarzały się takie 'fontanny' więc może jednak coś jest na rzeczy....A co do alergii to niestety w tym wieku testy nie są jeszcze miarodajne więc trudno to zbadać i stwierdzić na 100% ale przeprowadziła ze mną rzetelny wywiad - czy są w rodzinie alergicy, czy chrapie w nocy itd. O bratowej to mogłabym książkę napisać ale szkoda moich nerwów i Waszych. Powiem Wam tylko o jednym jej zagraniu - kiedyś wybraliśmy się razem z nimi i moimi rodzicami na taką mini-wycieczkę, usiedliśmy na ławkach (w plenerze) coś zjeść, brat usiadł tak po środku a ona do niego z tekstem 'ty siedzisz ze swoją rodziną czy z TAMTĄ rodziną'....no wiecie co, chociaż ze względu na rodziców, którzy też dużo jej pomagali/pomagają mogłaby sobie takie komentarze darować ale ona nawet jak jest w Kościele na mszy a za nią siedzi moja mama - jej teściowa przecież - to nawet się z nią nie przywita, nigdy pierwsza nie podejdzie itd. a najlepsze, że za taką świętą się uważa.... Cytat:
Cytat:
Byliśmy z TŻetem na tej wystawie, na Nocy Bibliotek, w Biedrze i jeszcze pocałowaliśmy klamkę w JYSKu, wróciłam umordowana, TŻet teraz prasuje a ja mu mówię, że jak druga (córa) też będzie taka kręcona to chyba zwątpię a on do mnie 'to będzie akurat twoja wina, nie potrafisz usiedzieć w miejscu' . Na jutro znowu 100 planów .
|
|
#3311 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3312 |
|
Zakorzenienie
|
witam
u mnie jakaś chandra ![]() Za 2 miesiące rodzę ![]() chociaż nie wiem czy ktoś ze mną wytrzyma jeszcze te 2 miesiące dobrej nocki
|
|
#3313 | |
|
Zadomowienie
|
U mnie dziś full słońce cały dzień
Grill był ekstra - dopiero co z ogrodu wróciliśmy ![]() ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- Cytat:
toż to lada moment
|
|
#3314 | |
|
Zadomowienie
|
Kupiłam koszule do porodu i karmienia najtańsze z aleg. Kupiłam biustonosze do karmienia dwa jeden piękny drugi szmaciany zeby po szpitalu nie pląsać z obwisłym cycem ( ciekawe czy bedą dobre ?? Najwyżej odeśle). Zamówiłam z gemini ale tylko rzeczy dla siebie i proszek do prania. ( zamowienie dla dziecka w następnym miesiącu).
Znalazłam pościel, wybrałam łóżeczko, materac (zakup tez w następnym miesiącu raczej) Na więcej siły mi nie starczyło Chyba ze bedzie gdzieś promocja czegoś i ja wypłatę dostanę Teraz juz chyba padam. Spokojnej nocy i kolorowych snoof. Wysłane za pomocą magii ---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ---------- Cytat:
Chandra???? Why??? Upały chyba za mało Tobie dokuczają ![]() Wysłane za pomocą magii |
|
|
|
|
#3315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3316 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Twoja bratowa musi byc spokrewniona z rodzina mojego taty albo ze szwagierka mojej siostry ![]() Wysłane za pomocą magii ---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ---------- A to by mogło wyjaśniać Dziś u mnie było gorąco a teraz wietrze mieszkanie bo na zewnątrz przyjemny chłód. To co Cie za chandra bierze? Wysłane za pomocą magii ---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ---------- Ach... Zapomniałam poszalalam dziś i na deser zjadłam mały kawałek lodów sernikowych. Pychota ![]() Wysłane za pomocą magii |
|
|
|
|
#3317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba już taka przed porodowa
|
|
|
#3318 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, nie macie wrazenia, ze te tygodnie zasuwaja teraz jak szalone? 32...Bosh, toż to za 5 mozna rodzic :O
Ja koszule do karmienia tez kupuje byle jakie-chce tylko na zakladke, a nie rozpinane. Rodzic bede w jakims zdezelowanym podkoszulku tz. Staniki mam dwa bawelniane z tkmaxx, w ktorych cala ciaze laze-rosna razem z cyckami (nie maja miseczek, fiszbin-takie sportowki troche) Jak juz sie dowiem, czy bede karmic, zobacze, jak piersi sie zachowuja (dzis kolezanka napisala mi, ze jak sie napelnia to ze dwa rozmiary wieksze sa :p) i wtedy ew. zainwestuje w cos ladnego.Dzis puszczalam Ninie (znow mi sie podoba :sciana: Tz stwierdzil, ze nie gada ze mna juz na ten temat dopoki mala sie nie urodzi ) rozne kawalki i tak: Czajkowskiego ma gdzies-tak samo jak Mozarta i Boccielliego. Smerfny las takze jej nie ruszyl, za kaczke-dziwaczke dostalam poteznego kopa, wiec wylaczylam, za to piosenka Wodeckiego do Pszczolki Mai za kazdym razem wzbudzala spora aktywnosc, ale bez nerwowych kopow. No coz, muzyki powaznej to my raczej nie posluchamy wspolnie ![]() Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- Fajny artykul: http://www.buggygym.pl/blog/skad-sie...ama-zje-bigos/ Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez znowuzapomnialamhasla Czas edycji: 2016-06-04 o 23:53 |
|
|
|
#3319 |
|
Rozeznanie
|
Tez mam wrażenie ze tygodnie zasuwają jak szalone....tylko początku ciąży mi sie dłużył ale odkąd stuknal 20 tydzień to bardzo szybko zlatują
Dzis pograliśmy z tżtem w tenisa godzinkę, pierwszy raz w tym sezonie i pewnie jeden z ostatnich Bo co prawda energię do grania miałam (większa chyba niż przed ciąża, kiedy cała energię wysysaly ze mnie chyba tabletki anty), to jednak plecki troche bolą :/Jutro jedziemy na chrzciny, także kolejny wydatek, całe scZescie to juz ostatnia taka impreza w tym roku raczej ![]() Nie wiem czy pamiętacie ale kilka miesięcy temu Wam pisałam ze mam dylemat czy lecieć na euro do paryza bo mamy zorganizowany i opłacony juz cały wyjazd od wielu miesięcy. I oto miesiąc temu anulowali nam nocleg na airbnb uznałam to za znak ze nie powinnam jechac i zrezygnowałam. Tżet miał dalej jechac z kolegami, opłacili sobie nowy nocleg na airbnb i dzisiaj tez go im anulowali a wylot maja 11 czerwca także próbuje usilnie namówić tżeta zeby nie leciał
|
|
|
|
#3320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bobo muzyki klasycznej nie lubi. Nie reaguje na nic poza Chopinem. Piosenki dla dzieci podobnie, wszystkie określone na yt jako "dla płodu" ma gdzieś. Ono uwielbia walce, wczorajszy koncert w Opolu i skopało mnie podczas występu dzieci na Dzień matki. Bardzo jestem ciakawa jak zareaguje na muzykę po tej stronie brzucha. |
|
|
|
|
#3321 |
|
Zadomowienie
|
Sierpnióweczki 2016! Część V.
U mnie w brzuchu dziecko włącza sie jak tylko usłyszy uwerturę 492. Mozarta wesele figara akt 1 inna muzyka praktycznie mogłaby nie istnieć.
Zauważyłam jeszcze ze jak rozmawiam po angielsku (korki siostrzenicom udzielam) to dzieć sie aktywuje jak tylko słyszy inny akcent. Muszę sprawdzić jak działa hiszpański i niemiecki ![]() Do mnie dziś teściowa przyjeżdża na obiad a ja jeszcze nie wymyśliłam co podam. Macie jakies propozycje? Teściowa wcina mięso wiec żadnych ograniczeń nie ma ![]() Milego dnia ![]() Wysłane za pomocą magii Edytowane przez Krefetka Czas edycji: 2016-06-05 o 06:15 |
|
|
|
#3322 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
przedostatnie zajęcia w szkole dzisiaj
|
#3323 |
|
Zadomowienie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3324 |
|
Zakorzenienie
|
"działalność gospodarcza" tak pięknie się nazywa ten przedmiot
|
#3325 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3326 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki!
na szczęście nie jest to jakiś bardzo ważny egzamin, pewnie będzie w formie testu więc dam radę
|
#3327 |
|
Zakorzenienie
|
Fanta, powodzenia!
ja dopiero wyroidałam się z łóżka, lecę na egzamin i wracam leżeć bo wczoraj cały dzień wpb w pracowni to nie mam kostek wcale.
|
|
|
|
#3328 |
|
Zakorzenienie
|
Kurczę już chciałam pytać skąd jesteś ale u mnie w grupie tylko ja jestem w ciąży
Dobra idę bo w końcu się spóźnię i tyle będzie z egzaminu
|
#3329 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny...ale pospałam
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za zakupy..ostro idziesz do przodu..Cytat:
np ja, Krefetka i Pati zaczynamy dziś 30tc(chyba bo się gubię) czytałam..fajny artykuł.. Cytat:
na tym etapie to bałabym się zostac sama na parę dni.. Cytat:
propozycje dla teściowej? a to zależy czy ma jej smakować i chcesz,żeby wpadała częściej czy ma ją osłabić,żeby nie smęciła.. |
|||||||
|
|
|
#3330 |
|
Zadomowienie
|
Hej, coś mi zżera kolekcjonowane cytaty, zaraz jeszcze popróbuję poodpisywać.
Na komórce zawsze słabo to idzie. :PNa wieczorze panieńskim było bardzo fajnie. Super ekipa, bardzo wesoło było. Byłyśmy w restauracji, a potem około 23 dziewczyny szły jeszcze do klubu. Ja się czułam wczoraj po prostu fatalnie, więc odpuściłam sobie to wyjście. :P Teraz jestem u siostry, później przyjeżdżają tu rodzice, jeszcze gdzieś razem pójdziemy i mnie zabiorą do domu. Trzymam kciuki.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:08.

jakoś nas ciągnie do zgłębiania różnych tematów - czy to suplementacja, czy remontowanie mieszkania
u mnie teraz na tapecie psychologia dziecka 

Musiałam dokupić jedną, bo w domu mam takie 'niewyjściowe' koszule, sprane
czerwiec 2015

). Inna sprawa, że od kilku dni sami zaczęliśmy unikać rzeczy, które przy refluksie nie są wskazane - odstawiliśmy kwaśne rzeczy, karmimy ją ostatni raz max 2 godz. przed snem itp i zdecydowanie mniej kaszle, nie wymiotuje też a wcześniej zdarzały się takie 'fontanny' więc może jednak coś jest na rzeczy....
<3