|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania o dziecko od 2018 roku część 4
Bosz co za ludzie tu są.. Nawet otwarte okno im przeszkadza bo Klima....jaka kurde Klima? Duszno jak w stodole, ale przecież klima... Buuuuuu
------- To nie literówki... to słownik w telefonie zawsze wie lepiej
|
|
|
|
#3332 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#3333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja najpierw byłam na sali z jakaś starsza babeczka, miło się gadało ale ona sobie wyszła po zabiegu po 16 i już byłam sama do następnego dnia. To mi najbardziej pasowało. Następnego dnia rano doszły jakieś dwie kobiety, z czego jedna.. lepiej nie mówić. Mam nadzieję że się poprawi ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3334 |
|
Zakorzenienie
|
Na razie nic nie wiem jeszcze...
------- To nie literówki... to słownik w telefonie zawsze wie lepiej
|
|
|
|
#3335 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
szok ![]() Cytat:
luksus Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- Wiecie co byłam chwile na rowerze nad jeziorem z Tz bo bydło wypuszczal i... myślałam że padne. Taki ukrop, od razu mi się zaczęło kręcić w głowie. Masakra ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3336 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
!Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3337 |
|
Zakorzenienie
|
Komary mnie gryzą na hamaku
wiec przyszlam do domu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3338 |
|
Zadomowienie
|
Nem, mnie samej ciężko w to uwierzyć, że już połowa za nami
Oszczędzaj się tam!
|
|
|
|
#3339 |
|
Zakorzenienie
|
Amiya ty to jakąś turbociążę masz. 20 tydzień? Kiedy to minęło? W takim razie Nemm ty niedługo też będziesz na półmetku - zleci tak samo
![]() Amiya przypomnij mi proszę będziesz miała synka czy córułkę? I jak będzie miało na imię? Jeśli można zapytać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3340 |
|
Raczkowanie
|
Hej hej wszystkim
Jejku jaki skwar... Jak sobie radzicie z upałami, bo ja mam wrażenie, że z roku na rok coraz gorzej znoszę skrajne temperatury ?I zrobiłam sobie betę, bo nie mogłam wytrzymać, zawsze muszę wszystko wiedzieć od razu. Wynik 0,4 więc chyba wszystko w porządku i śladów poprzedniej ciąży nie ma, w kolejnej też nie jestem. |
|
|
|
#3341 |
|
Zakorzenienie
|
Fruczak a to dziwne, a testy nadal Ci wychodzą czy nie? Bo dziwne ze przy takiej becie wychodziły... chyba ze ona dopiero spadła ☺
Ale cieszę się z takiego wyniku, to znaczy ze wszystko juz za Tobą co złe ![]() A co do upałów. Zawsze kochałam ciepło słońce i upał. A teraz jak wyjdę na chwile, tak jak dziś to od razu kołowrotek w głowie. Masakra jak żyć bez słońca ale widzę ze nie służy mi zupełnie, przynajmniej w ciąży, może w 2trym się to zmieni. Amiyaa - wyszlam na chwile jeszcze na dwór ale tylko pod drzewami przemykam w cieniu i jest ok. Tak mi się wydaje ze dosłownie chwile temu mówiłaś ze dwie kreski, a tu zaraz będziesz tulic malucha ![]() Ultra - oby ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3342 |
|
Zadomowienie
|
Ultra, będę miała synka
Nad imieniem na razie pracujemy ![]() Fruczak, dobrze że zrobiłaś tą betę i wszystko jest ok. Ja w walce z upałami zjadłam właśnie lody! |
|
|
|
#3343 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Może w drugim trymestrze będzie lepiej . Czytałam że dzisiaj mdłości mniej Ci dokuczają, mam nadzieję, że już powoli zaczną odpuszczać, bo ileż można .Cytat:
.I gratuluję noszenia synka ?
Edytowane przez Fruczak Czas edycji: 2018-05-10 o 17:29 |
||
|
|
|
#3344 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale na różnych forach tak się właśnie odnoszono do naszej vedżajny i jakoś mi tak zostało w pamięci. Na szczęście na codzień nigdy nie używam tego sformułowania ![]() Zaintrygowana Bożena zaczęłam szukać i nawet jest artykuł o tym http://natemat.pl/105781,wacek-i-boz...oich-klejnotow Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kuciapka, Kwaśniewska, jama Saurona Jednak Bożena wymiata Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3346 |
|
Zadomowienie
|
W ogóle to straszne że nie wymyślono jeszcze takiej tazwy ktora nie brzmialaby smiesznie, wulgarnie, brzydko albo dziecinnie
jeśli to was nie krepuje odpowiedzcie jakich nazw uzywacie przy jakichs 'tematycznych' rozmowach z partnerem i np lekarzem? Może się zainspiruję,bo zawsze jak mam coś powiedzieć o tej części ciała to ogarnia mnie zażewnowanie choć temat seksu czy ewentualnych schorzen wcale nie jest dla mnie krepujacy, mam tylko problem z nazwą ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3347 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale tak w normalnej rozmowie to niestety językowi polskiemu brakuje wyrazów moim zdaniem .
|
|
|
|
|
#3348 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny upały coraz gorzej znosimy bo niestety jesteśmy coraz starsze - nie mlodniejemy
że wszystkim będzie coraz gorzej i tylko musimy się starać zeb6 ta starość zbyt szybko nie postępowała - ruch, zdrowe jedzenie.A na upały to lemoniada - dużo ziemnego pićka ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeżeli lekarze używają tych terminów do pacjentów to raczej są to słowa najbardziej właściwe z drugiej strony śmiesznie by było jakby lekarz mówił że kieruje mnie na pobranie wymazu z cipki, chyba bym skisła Z mężem to różnie bywa, używamy napraaawde dużo określeń, od tych dziwnych do smiesznych, ostatnio króluje Pipi A dziecku nie wiem jak bym tłumaczyła, chyba klasycznie siusiak i cipcia lub coś w tym stylu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3350 |
|
Zadomowienie
|
Fruczak, Ultra - na razie na tapecie Adam, Aleksander, Filip, Kamil... Nie wiem sama
Mało imion męskich mi się podoba, tyle dobrze że do naszego nazwiska to dużo pasuje.
|
|
|
|
#3351 |
|
Zadomowienie
|
Amiyaa widzę że mamy podobny gust
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3352 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a z mężem? Hmm musiałabym się porządnie zastanowić ![]() ![]() Cytat:
ale swoje dziecko tak trudno jest nazwać, przynajmniej ja tak mam więc dla córy imię wybrał mąż Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3353 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Podobają mi się te same. Oprócz Kamila, ale to dlatego, że mam takiego ucznia i jest dość irytujacy
|
|
|
#3354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zawsze mówię Bożena Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#3355 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ważne ze spadła. Oby bo nie wytrzymam tak do grudnia ![]() no dziś lżej, tylko raz zwymiotowalam ![]() Z lekarzem to raczej normalnych nazw się używa. A z Tz to różnie ale przeważnie ja mówię normalnie CIPA ![]() a jego to Penjamin (czytaj Pendżamin) ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3357 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3358 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() pendżamin ![]() ![]() ![]() Ok to skoro ja Bożeną tak zaczęłam to się przyznam ![]() U tżta mawiamy "JJ" --> czytaj dżej dżej co oznacza James Junior A wspomniało mi się jak moja mama mówiła - Inga " chodź mama umyje Ci ingę" wtf??!! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez krejzicatlady Czas edycji: 2018-05-10 o 21:15 |
|
|
|
|
#3359 |
|
Zadomowienie
|
Hej :róża:
Dziś miałam dosyć zajęty dzień i nie było okazji się odezwać, chociaż Was podczytywałam Rozczuliłam się czytając posty Gaji i uśmiałam z "Bożeny" Moja mama kiedyś walnęła jeszcze "Kaśką" ale zazwyczaj w domu mówiło się: siusiak i siusiolinka
|
|
|
|
#3360 |
|
Zakorzenienie
|
Hahahahaha laski kwiczę ze śmiechu przez te Wasze Bożeny
Drocia biedactwo Wytrzymaj tam
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:31.

Ja od początku ciąży praktycznie nie miałam żadnych objawów, kilka dni mdłości tak mniej więcej na etapie 8tc, senność w pierwszym trymestrze i tyle i też się raz spielam, że na pewno coś jest nie tak, a absolutnie wszystko jest w porządku
Jutro zaczynam 20tc a maluch pływa w brzuchu aż miło - póki co ruchy mam niebolesne 

szok
luksus 

!

jak żyć bez słońca
ale widzę ze nie służy mi zupełnie, przynajmniej w ciąży, może w 2trym się to zmieni. 

jeśli to was nie krepuje odpowiedzcie jakich nazw uzywacie przy jakichs 'tematycznych' rozmowach z partnerem i np lekarzem? Może się zainspiruję,bo zawsze jak mam coś powiedzieć o tej części ciała to ogarnia mnie zażewnowanie choć temat seksu czy ewentualnych schorzen wcale nie jest dla mnie krepujacy, mam tylko problem z nazwą
że wszystkim będzie coraz gorzej i tylko musimy się starać zeb6 ta starość zbyt szybko nie postępowała - ruch, zdrowe jedzenie.
jeżeli lekarze używają tych terminów do pacjentów to raczej są to słowa najbardziej właściwe
Mało imion męskich mi się podoba, tyle dobrze że do naszego nazwiska to dużo pasuje.

więc dla córy imię wybrał mąż
Wytrzymaj tam
26.08.2017