|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy 2
Cytat:
Zawsze taka polozna moze cos wiecej wiedziec To jak tylko bedemiala dzien wolny odrazu lece do przychodni i zobaczymy co sie dowiem Dzieki bardzo Zeswiruje zanim zajde w ta ciaze |
|
|
|
|
#3332 |
|
Raczkowanie
|
hejka dziewczyny to znowu ja i moje schizy he he. mam znowu niedosyt informacji podobno mialam miec jajeczkowanie w piatek a tu dzis rano temperaturka wzrosla z 35.6 na 35.8 a w pracy no i teraz tesz czuje jak pobolewa brzuszek, rano tez poczulam bardziej wilgotnosc niz np wczoraj. problem w tym ze akurat dzis w nocy i rano nic z mezulkiem nie dzialalismy tylko wczoraj wieczorem. ile tak naprawde trwa owulacja , czy mamy jeszcze szanse jak dzis sie poprzytulamy
|
|
|
|
#3333 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A z ta temka to jest tak ze wzrasta po owulce. Dzieje sie to dlatego ze po peknieciu pecherzyka uwalnia sie cialko zolte ktore produkuje progesteron, ktory natomiast podwyzsza stala temp ciala. Wiec jesli chodzi o mierzenie tempki to wzrost temki informuje o przebytej owulce. Oczywiscie lepiej jest sie przytulac dokladnie przed tym wzrostem a nie po ale wiesz, nie wszystko w zyciu jest ksiazkowe wiec jesli jajeczko sobie gdzies tam krazy to ja bym sie przytulala na potege dzisiaj przed kolacja i po Mam nadzieje ze cos pomoglam. Sama sie schizuje od paru miesiecy i mierze tempke plus czytam wszystko co mi w rece wpadnie i z teorii wynika tak jak mowie Z praktyki nie wiem bo sama czekam na fasolke Zycze milego i owocnego przytulania ---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ---------- Widze ze mam problemy czytania ze zrozumieniem Ale dzisiaj tez nie zaszkodzi
|
|
|
|
|
#3334 |
|
Rozeznanie
|
Kochane
4 dni temu na bieliźnie miałam brązową maź, na następny dzień to samo. Wczoraj pojawił się brązowy śluz. Jestem w 31dc.. hm. Skoro w tym miesiącu wydawało mi się, że dni płodnych nie miałam... to co ten śluz może oznaczać? |
|
|
|
#3335 |
|
BAN stały
|
Witajcie
Oj cos ostatnio malo piszecie i szybko Was mozna nadrobic :p U mnie 22 dc, brzuch zaczyna pobolewac na @ wiec pewnie w przyszlym tygodniu najpozniej dostane... Mam nadzieje tylko ze nie powtorzy mi sie 43 dniowy cykl :/ Bylam wczoraj na zakupach z Smyku w PL i nakupowalam troche ubranek dla synka kolezanki chciala tylko rajtuzki na zime ale ja nie moglam sie powstrzymac ;p Mam nadzieje, ze beda sie i jej podobac Dzisiaj wracam do domku nareszcie ... Do TZ ;D i bedziemy sie cieszyc chwilami przed @ ;p Tak sie zastanawiam gdzie sie podziala Kicia i Pepus? Jak sie czujecie kochaniutkie?? Jak staranka?;> Joasiu, a Ty jak sie czujesz? Mdlosci przeszly na dobre? Obyyyy A co do schizowania, to i jak schizuje :p zapewne uroje sobie zaraz objawy i bede znowu latac po testy, mam jednak nadzieje ze wygram z wyobraznia :p bo szans nie bylo i nie ma narazie. |
|
|
|
#3336 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny. Tak was poczytuję od jakiegoś czasu i przestać nie mogę
Bardzo interesujący wątek Chciałabym się przyłączyć do waszedo grona. Tylko nie wiem czy się nadam, bo w sumie tak was czytając sama sobie się dziwię jak ja mało wiem na te tematy.. szczególnie z mierzeniem temp, oraz trafieniem w "te dni". Więc może w małym skrócie opiszę jak to u mnie Od 2 mies nie biorę tabletek, więc sie staramy przed tab miałam cykle z zegarkiem w ręku 28-29 dni. Więc dziś mam 29 dzień i nic, nie ma @. Nie licze że nie przyjdzie bo to było by zbyt piękne.. Przyjmiecie do swego grona?
|
|
|
|
#3337 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ---------- Cytat:
tutaj kazdy ma wolny wstep
|
||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3338 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam wszystkich.Jestem nowa na tym forum.chcialam sie poradzic kogos bo z narzeczonym staram sie o dziecko .22 mialam okres skonczyl mi sie 28 sierpnia a dzidzi zrobilismy wlasnie 28 .
Wiem ze wtedy byly dni nie plodne ale czy sa jakies szanse ze moglabym zajsc w ciaze... i po jakim czasie moglabym zrobic test ciazowy?? prosze o rade i z gory dziekuje! |
|
|
|
#3339 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ten śluz znowu zanikł, pojawia się co jakiś czas, a w między czasie "susza", choć w środku się rozluźnia. Pierś mnie boli już na @ od... 1,5tyg. W tym miesiącu nie wywołuje go, czekam aż sam się pojawi... Przytulanko było 5dni temu. |
|
|
|
|
#3340 |
|
Wtajemniczenie
|
jeszcze raz bardzo prosze o rade.**
|
|
|
|
#3341 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tyle ze po odstawieniu to nigdy nie wiadomo jak dlugo trwa cykl i to jest troche lipa bo sie mozna nakrecic. Ale nigdy nie wiadomo
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#3342 | |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie , dzis latam do wc jak nakrecona bo robi mi sie cosik mokrawo , wiec latam i patrze czy to nie @ ale naszczescie nie ma . Zapomniałam wczoraj dopisać ze czesciej chodze do wc, mam zwiekszony apetyt no i robie sie bardziej leniwa :P.
ogólnie inaczej sie czuje niz zwykle. Ale to moga byc tylko moje spekulacje które gdzies sobie tam w głowie uroiłam. chociaz wczoraj zamiast spryskać lakierem włosy spryskałam bluzkę Aswoja droga powiem wam cos co do dzis jak sobie to wspominam nie potrafie uwierzyć chodz widziałam moja znajoma 15 lat leczyła sie u róznych ginów kazdy stwierdził tą samą diagnoze bezpłodna!! miała również problemy np nie miała okresu przez 5 miesiecy bolaly ja jajniki. i tak przez 15 lat pewnego dnia znów miała ból brzucha wymioty no i brak okresu. wiedziała co jej jest poszła do gina zrobił jej usg dał leki na wywołanie okresu . biorac te tabletki nie mozna pic alkoholu wiec leków nie brała niecałe dwa lata temu była na odwiedzinach u rodziny a ze daleko to wiadomo siedzenie do rana winko papierosik . kuzynki sie smiały ze jej tam dobrze bo brzuszek jej rosnie i jakby nie to ze jest bezpłodna to by pomyslały ze jest w ciązy (znajoma tez jest przy tuszy ) kiedy wróciła do domu cos nie dało jej spokoju z brzuchem bo czuła jakby cos w nim pływało i wiecie co okazało sie że była w 6 miesiacu ciąży !!!!!!! Naprawde 15 lat była bezpłodną bez szans na dziecko teraz ma 46 lat mały ma 7 miesiecy a ze wzgledu na wiek miala wsystkie badania robione czy dziecko urodzi sie zdrowe Ja nie uwierzyłabym gdybym nie widziala , i popatrzcie gdyby okazało sie że facet byłby bezpłodny i wydarzyłaby ise taka akcja pomyslałby że ona go zdradziła Tu pogodziła sie z losem ze nie bedzie biologiczna mama a tu taki prezent ) ---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ---------- Cytat:
no wydaje mi sie że chyba nie bedzie dzidzi ale ja nie jestem specjalistka test robi sie zawsze (jak tu wyczytałam ) po terminie przyjscie miesiaczki Jesli dziewczyny sie myle poprawcie mnie
|
|
|
|
|
#3343 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3344 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Ma przeczucie ze ... hm niewazne, czekam na wiesci ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Sa male szanse ze w tych dniach zafasolkowalas, jednak kiedy uprawia sie sex bez zabezpieczen szanse sa zawsze Z testem czekamy zawsze do terminu @, czyli niestety jeszcze troche w niepewnosci bedziesz musiala wytrzymac. Tylko nie wynajduj sobie objawow, jak ja np ![]() Poza tym, nie wiem ile w tym prawdy, ale czytalam gdzies kiedys ze nawet podczas @ mozna zajsc, wlasnie ze wzgledu na zywotnosc plemnikow. Ale znawca nie jestem ;p Edytowane przez Cosmaaaaaaa Czas edycji: 2009-09-02 o 18:05 |
||
|
|
|
#3345 |
|
Wtajemniczenie
|
Moja starsza kolez jest polozna i twierdzi ze 2 tyg po okresie sa dni plodne tzn wtedy gdy a bieliznie jest sluz lepki do tego po stosunku dobrze jest wziasc nogi do gory by plemniki splynely sie do macicy
|
|
|
|
#3346 |
|
Raczkowanie
|
ja tez tak sadze ze tescik dopiero dzien po spodziewanej @ lub w dzien jej wystapienia
|
|
|
|
#3347 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja tam się wcale nie nakręcam, bo wiem, że to złudne No właśnie i teraz nie wiem ile będzie trwał mój cykl, tylko mówię ze jest 29 dzien... w sumie staramy się mniej więcej te 2 mies a moj TZ już panikuje, że coś z nami nie tak ![]() wiecie co? zastanawia mnie tylko jedno... dlaczego przez cały cykl mam albo sucho, albo białą wydzielinę. Nie mam tej prawidłowej przeeźroczystej, ciągnącej się charakterystycznej w dniach płodnych.. |
|
|
|
|
#3348 |
|
Raczkowanie
|
co do podnoszenia nog do gory to bajka plemniczi jak maja sie dostac to i tak sie dostana bez jakis naszych fikolkow
|
|
|
|
#3349 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#3350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szanse zawsze są , żołnierzyki potrafią i do tygodnia przetrwać w dogodnych warunkach a test zrób najlepiej w dniu spodziewanej @ albo jakieś 2 dni po jak nie przyjdzie, chociaż najlepiej zrobić beta HCG, wynk dokładniejszy a koszt prawie ten sam co testu.
|
|
#3351 |
|
Raczkowanie
|
wiecie co? zastanawia mnie tylko jedno... dlaczego przez cały cykl mam albo sucho, albo białą wydzielinę. Nie mam tej prawidłowej przeeźroczystej, ciągnącej się charakterystycznej w dniach płodnych..[/QUOTE]
A podobno ta wlasciwa moze sie mieszac z ta wydzielina z szyjki m. i wtedy wyglada jak nie wlasciwa a i tak jest to sluz plodny
|
|
|
|
#3352 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziekuje Wam bardzo
no nic mi pozostalo czekac nie wiem czy dam rade do miesiaczki ale bede probowac caly czas az do skutku a objawy cosmaaa tez wlasnie sobie wmawiam eheheh przede wszystkim bol brzucha itp hmmm....jejj jak strasznie chcialabym miec juz to dzidzi w 2 miesiacu np![]() !
|
|
|
|
#3353 |
|
Zakorzenienie
|
Ale się kochane rozpisałyście
. Moim zdaniem też szanse na dzieciątko są zawsze gdy się współżyje bez zabezpieczenia,a jak to działa z tymi obliczeniami to nie wiem,bo nigdy nie liczyłam . A te podnoszenie nóg czy coś takiego chyba jest zbędne,bo bez tego jak ma dojść do zapłodnienia to dojdzie . A jak Wy się dziewczynki czujecie??Bo mnie w końcu głowa dzisiaj nie boli . Carol jak tam u Ciebie??Z tego co wiem to Kicia po przeprowadzce miała nie mieć neta przez pare tyg,pewnie dlatego się nie odzywa,bo ktoś się o nią pytał |
|
|
|
#3354 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja mam to samo normalnie dostaje juz schizy na tym punkcie jedno co mam w glowie to to zeby w moim brzuchu byla juz fasolka. ciezko mi tym bardziej ze moja kolezanka w pracy nie planowala a jest w 8 tyg ciazy. |
|
|
|
|
#3355 |
|
Raczkowanie
|
A kto tu nie ma schizow ehhh
Ja juz mam takie schizy ze o niczym innym nie mysle, a moje syski leca sobie ze mna w kulki i mnie bola chociaz wczesniej tego nie robily
|
|
|
|
#3356 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- Cytat:
ale to nie ma sie czym przejmowac bo u kazdej zdrowej kobiety tak jest ![]() ---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ---------- Cytat:
bo latanie co chwilka siusiu,czy tez zmeczenie to dopiero tak w 2 miesiacu dopadaja,a humorki nawet jeszcze pozniej,JEDYNE co moze byc prawdziwym objawem ciazowym to latanie i sprawdzanie czy sie nie dostalo @ i to uczucie mokrosci ja oczywiscie trzymam aby to jednak byla fasolina
|
|||
|
|
|
#3357 |
|
Wtajemniczenie
|
ja wiem ze chodzenie siusiu to jedna z objaw ciazy!
bo macica uciska pecherz i dlatego tak sie dzieje ..tyle ze dzieje sie tak k 2 miesiaca dopiero razem z innymi objawami |
|
|
|
#3358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na początku to hormony sprawiają , ze częściej się chce od samego poczatku
|
|
#3359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Byłam na becie dzisiaj,jutro o 8:30 odbieram wynik!!!!!!!Mąż ma nadzieję, że będzie dzidzia, ja też dam znać co i jak wyszło.
|
|
#3360 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:20.

Zawsze taka polozna moze cos wiecej wiedziec
Dzieki bardzo
Zeswiruje zanim zajde w ta ciaze

aby to jednak byla fasolina