|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Robię bęc i znów kroczek... bo ja mam dopiero roczek! (list-grud 2009)
Helloł, helloł, po długiej nieobecnosci
Przede wszystkim spoznione, ale szczere zyczenia noworoczne dla wszystkich mamusiek, ich małych perełek i całych rodzin!!!!!!!! Duzo szczescia i pomyslnosci w tym Nowym Roku!!! Buziaki dla wszystkich naszych solenizantów i jubilatów tych duzych i tych malutkich ![]() A teraz dlaczego mnie tak długo nie bylo... Koncowka roku byla ogolnie masakryczna, mam nadzieje, ze ten Nowy Rok taki nie bedzie... A wiec najpierw Tz byl w szpitalu i wyszedl dopiero w dzien Wigilii, szybkie pakowanie i do rodzicow, wrocilismy w drugi dzien swiat do domu, ogolnie swieta takie sobie, moj Tz nawet nie mogl slowa powiedziec i praktycznie caly czas lezal bo mial goraczke (mial wycinane migdaly). W poniedzialek rano ja zaczelam sie zle czuc, co 20 minut ladowalam w toalecie. w nocy z wtorku na srode Erka zabrala mnie do szpitala, bo bylam odwodniona i ledwo co stalam na nogach i tak sobie przez tydzien lezalam w szpitalu. Spedzilam tam Sylwestra, na szczescie Tz byl przy mnie Okazalo sie, ze mam Salmonelle!!!!! (w niedziele na sniadanie zjadlam tatara!!!) Ogolnie umieralam, podawali mi po 10 kroplowek dziennie. Ale juz doszlam do siebie Tylko teraz wygladam jak wieszak i waze 49kg!!! Zapowiedzialam juz tz-towi, ze na wiosne robie sobie cycki Po wyjsciu ze szpitala od razu polecialam na zakupy i zlapal mnie jakis cholerny wirus. Zarazilam Bianke i teraz lezymy w domu i nie mamy na nic sily To tyle z tych beznadziejnych spraw. Musze sie Wam pochwalić, ze bylam na rozmowie o prace i w tym tygodniu mam kolejne spotkanie (ciekawe czy zaakceptuja moje warunki placowe hi hi hi). Takze dziewczynki trzymajcie za mnie kciukasy!!! Bianka juz biega na calego! Ma 12 zebow (w tym 4 piatki), ale ida juz jej nastepne bo strasznie sie slini ![]() Elalank ja tez uwielbiam Sushi i powiem Ci, ze jak bylam w ciazy to tez sie zajadalam, ale raczej staralam sie nie jesc surowej ryby. Czasami mi to nie wychodzilo )) Własnie teraz na sniadanko tez zajadam sushi )) mniammm...Guciu i Kareninko, wy to mialyscie przygody Fajnie, ze juz jestescie Czekamy na fotki![]() Oczywiscie wszystkiego nie pamietam co mialam naskrobac, ale jestem na biezaco A teraz mam takie pytanie: Czy ktoras z Was ma mnie jak 160cm wzrostu i maly rozmiar? Bo mam do oddania sliczna elegancka krotka sukieneczke wloskiej firmy Mary C, mialam ja tylko raz na sobie, wrzucilam do pralki, a moje dziecko podnioslo mi temp (czego nie zauwazylam) i sukienka sie skurczyla;( Jak któras chetna to pisac, moge wstawic fotke, ale pozniej, bo teraz musze sie ogarnac ![]() Do pozniej
|
#3332 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc mamuski moje kochane
troche mnie nie bylo ale to napisze pozniej w k. ![]() Chcialam zyczyc wam wszystkim wszystkiego dobrego w nowym roku, duzo zdrowka i pociechy z dzieciaczkow u nas ok, jakos leci, mala caly czas biega sobie i mamy problemy ze spaniem przedwczoraj na rekach musialam ja usypiac bo taka histeria byla ze szok
|
|
|
|
#3333 | ||
|
Wtajemniczenie
|
witajcie mamuśki
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3334 |
|
Zakorzenienie
|
Witam poniedzialkowo
Ale mi sie dzis nie chcialo wstac do pracy ale jutro juz mam wolne wiec bedziemy mogly spac i lezec do woli karenina, mamrotka nie zazdroszcze usypiania na rekach bo sama do niedawna to praktykowalam i wiem ze ciezko jest. Mam nadzieje ze szybko sie dzieciaczkom odwidzi i beda znow same zasypiac. Kartarina witaj
|
#3335 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
trzymam kciukasy za prace brawa za zębulki my też mamy już 12 i kolejne w drodze oh cycuszki będziesz robić?? to oby poszło gładko i bez wielkiego bólu no i żeby Ci się potem podobały chociaż
Edytowane przez aniulka8204 Czas edycji: 2011-01-10 o 16:39 |
|
|
|
|
#3336 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To mieliscie Swieta pelne emocji, ze tak powiem... dochodz teraz szybko do siebie i beda kciuki za rozmowe, tylko powiedz dokladnie kiedy ![]() Cytat:
Cytat:
Slyszalyscie, ze na mamach styczeń - luty znalazla sie kolejna oszustka? Znowu historia, że kobieta rodzi dostaje gorączki traci przytomność... ![]()
|
|
#3337 |
|
Wtajemniczenie
|
chciałam wstawić tak jak Wy zdjęcia Agusia od narodzin do teraz
Edytowane przez aniulka8204 Czas edycji: 2011-01-10 o 17:22 |
|
|
|
#3338 |
|
Zadomowienie
|
hello
dziękuję wszystkim za życzenia! Aniulka zdjęcia nie chcą mi się powiększyć zrób coś ![]() i znów nie jestem na bieżąco ![]() ciagle obiecuje, ze juz teraz na peeewno bede a pozniej znow nie moge sie połapać ![]() Jak się czują nasze ciężaróweczki? Zaharia coś się nie pokazuje, vitreus też.. a ela i aniulka chyba ok? kiedy macie to usg kiedy wiadomo jaka płeć?![]() Mój łobuz też już ładnie biega, zębów mamy jak na razie tylko 8, czwórki właśnie ida więc fantastyycznie ![]() Urodziny przeżyłam a w sobotę umówiłam się z moją koleżanką z Warszawy, jadę pociągiem rano i wracam wieczorkiem )) dwa lata jej prawie nie widziałam to bedzie o czym pogadać podczas zakupów a mojemu tż zdjęli gips ) ale nikt do konca nie wie czemu bo rentgenu mu nie zrobili
|
|
|
|
#3339 |
|
Rozeznanie
|
już chyba z 10 raz siadam, żeby coś do Was napisać i moja psotnica mnie gdzieś wzywa
![]() no i teraz połowy nie pamiętam Gucia za kroczkiKatarina współczuję przeżyć.. i zdrówka życzę.. widzę, że nie tylko mi ten rok się tak fatalnie zaczął... Karenina myślisz, że to ta sama "dudziakowa" co u nas była? u nas już lepiej.. Olcia zdrowieje w oczach ![]() i tz wrócił więc muszę zmykać.. |
|
|
|
#3340 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() życzę udanego spotkanka z koleżanką no i jak mogli ściągnąć gips skoro nie wiedzą czy dobrze się to zrosło, a boli go?? bo jak dobrze pamiętam to palec u nogi to był tak?? ---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ---------- Cytat:
ja akurat jutro idę na usg, jadę na szpital bo ten weekend był dla mnie ciężki, bolało mnie podbrzusze i doszły zawroty głowy ![]() miałam iść dopiero za tydzień ale jadę jutro, mam nadzieję że wszystko będzie ok, ale płci chyba nie będzie widać jeszcze bo to 16 tydzień
|
|
|
#3341 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3342 |
|
Zakorzenienie
|
Karenina ale na tegoroczych? bo ja coś mało aktywna ale nie widziałam u ans rzadnych nowych oszustek
![]() Katarina o ładne przeżycia.... Dobrze, że wszystko wraca do normy. Ogromnie współczuje! |
|
|
|
#3343 |
|
Raczkowanie
|
Katarina- współczuję i dużo zdrówka życzę
Aniulka - Agusia Michaś wyhodował dopiero 6 ![]() Mamusie a jak z tym mleczkiem... zmieniała juz któras na to dla "dorosłych" czyli po 12 miesiącu. Ja daje NAN więc wg opisu po "3" powinno być tzw. "junior" bo od 12 miesiąca. Nie wiem czy zmieniać?
|
#3344 |
|
Zakorzenienie
|
Nas nie zaszczepili! Pięlegniarka się pomyliła ostatnio i źle nam termin wyznaczyła, dopiero za m-c mamy przyjść... normalnie tylko je tam...
---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- Ja na razie daję dokładnie to samo nan3
|
|
#3345 |
|
Rozeznanie
|
My też mieliśmy iść w tym tygodniu na szczepienie, ale mały się rozchorował i trzeba było przełożyć. W ogóle u nas to co nowy ząb to choroba
Masakra jakaś, a ile jeszcze zębów przed nami. Teraz ma tylko katar, ale i tak skończyło się na antybiotyku, bo przez tydzień nic mu się nie polepszyło.Gosik ja daję "juniora" odkąd mały rok skończył. Jest naturalne, waniliowe albo z miodem. Kubuś pije rano i wieczorem Pietrusia witaj w klubie, bo mój tż też ma 30stkę w marcu. Jest kibicem Lecha Poznań więc zamówię mu koszulkę z imieniem i "30" na plecach Dla Oli (jednaj i drugiej) spóźnione życzenia urodzinowe ![]() ![]() Katarina to hardkorowy ten koniec roku mieliście, oby już teraz było lepiej i kciuki za rozmowę o nową pracę ![]() ![]() Lucky dla twojej Oleńki duuuuużo zdrówka Aniulka dobrze, że szybko pojechaliście z tego wesela, a swoją drogą to strasznie szkoda mi Pary Młodej, tyle przygotowań, pieniędzy, a na koniec płacz i policja.... Smutne.... A Agusi rzeczywiście włoski wyjaśniały I chyba z Elą macie ten sam termin porodu? |
|
|
|
#3346 |
|
Zakorzenienie
|
Ja daje bebiko 3 (po roku)
|
|
|
|
#3347 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
). Wieczorem zasypia z butelka w paszczy i go przekaldam do łóżeczka.Ma to swoje minusy, ale też i plusy (np nie jestem ud...a w domu w czasie drzemki tak jak ze starszym). Ciekawe kiedy mu się odwidzi spanie ma matce (ojcem też nie pogardzi )???Cytat:
życzę, żeby sie dzidzia ujawnilaKatarina081 - współczuje choroby i pobytu w szpitalu Strasznie dużo zęboli maja wasze dzieciaki My z osmioma (i czwórki w drodze I obiecane zdjęcia Macia z fikolandu |
|||
|
|
|
#3348 |
|
Zadomowienie
|
Katarina też trzymam kciuki za prace
i jak najmniej takich przygód ze szpitalem Gosik ja daje bebiko3 Aniulka może będzie już coś widać ![]() konspiracja gucia brawa za kroczki nasza dziś zrobiła aż 4
|
|
|
|
#3349 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Katarina ale przejścia! no i kciuki za pracę! a u nas dzisiaj była 2 w całej naszej karierze przespana cała noc! wreszcie dziecko mi dorośleje. |
|||
|
|
|
#3350 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez zaczelam bebiko 3 i wyszla jazda z tymi kupkami bo przeszlam spowrotem na 2 i kupki sa juz normalne, poczekam jeszcze troche i znow wroce do 3 zobaczymy co sie bedzie dzialo.
Cytat:
oby tak dalej.Moje dziecko w tamtym tyg tez 3 noce pod rzad ladnie przespala ale koniec dobrego i o 4 wstaje na flasie znow
|
|
#3351 |
|
Rozeznanie
|
widziałyście: ??!!!
http://supermarket.blox.pl/2011/01/P...niemowlat.html |
|
|
|
#3352 |
|
Zakorzenienie
|
hej Laseczki
dawno mnie nie było...U mnie po staremu, Tz wyjechal na 10 dni wiec znow jestesmy same z Polusia... co do mleka i jego zmiany na 3!a czytalyscie mamuski na opakowaniach, ze nie mozna nagle z mleka 2 przejsc na 3? ![]() tylko trzeba te mleka mieszac stopniowo zwiekszajac proporcje tego 3? ja tak robilam przez tydzien i zadnych rewelacji kupkowych nie było |
|
|
|
#3353 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dobrze, że nie dawałam tych słoiczków. ale przyznaję, że zdażyło mi się dawać Nili obiadki z mięsem, również gerbera. ciekawe co tam jest za mięso :/ hmm... my od razu przeszliśmy z 2 na 3 i z 3 na Junior i nic jej nie było i nie jest... |
|
|
|
|
#3354 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
O jak ja lubie ogladac takie zdjecia od bobasa do "doroslaka" Agusia sliczna Cytat:
No wlasnie... Pojecia nie mam, tylko sluchy mnie doszly wiec wiele nie wiem... ![]() Cytat:
Jak wyzej napisalam... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Podejrzewam, ze jesli ty sama go nie oduczysz to mozesz sie naczekac i to sporo... Cytat:
Alez skad - my mamy tylko 5 i pol zabka... ![]() Cytat:
Dlaczego mnie to jakos nie dziwi..? ![]() My teraz nie jemy nawet jajek ani kurczakow ani wieprzowiny, bo wykryli jakies swinstwo, ktore dodawali do paszy... ![]() Dzien doberek Musze zdac relacje - wczoraj synio nie mogl usnac wieczorem i siedzialam z nim prawie godzine...takiego rekordu nie pamietam jeszcze....Niesamowite, ze taki nawyk wyksztalcil sie mu w zaledwie niecale 2 tygodnie...ale to w koncu nasza wina, bo nauczylismy....wczoraj i tak sukcesem bylo to, ze nie nosilam go w ogole tylko siedzialam z nim na fotelu... ![]() W zwiazku z czym jak juz dotarlam na kolacje to wzielam Zaklinaczke, poczytalam i dzisiaj do dziela. Efekt - drzemka poranna, maly chcial oczywiscie na rece, nie wzielam go i kladlam caly czas w lozeczku...przy tym mowilam, uspokajalam, glaskalam po pleckach i glowce...strajk oczywscie nieziemski....bylam przygotowana na duuuuuzo takich ukladan a tu...tylko 16! Po 16-stym razie usiadl, jeszcze poplakujac i sciskajac misia, ja glaskalam i uspokajalam i po niecalej minucie...polozyl sie sam boczek! Prawie padlam ze zdziwienia....Caly czas mowilam do niego, ze moze spokojnie zasnac a ja nie wyjde dopoki nie bedzie calkiem spal, ze obiecuje itp...glaskalam stopniowo coraz mniej, w koncu zabralam reke i...wyszlam....
|
|
#3355 |
|
Zakorzenienie
|
---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------
|
#3356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pomózcie, mi. Wojtuś od jakiegoś czasu strasznie płącze w nocy, trwa to około 2 godzin zanim zaśnie spowrotem. Niedawno go odstawiłam od piersi, czy to może być związane z mlekiem ? Może kolki? Sama już nie wiem co robić i jak mu pomóc A może zęby? Niedawno się wyrżnał piąty.????... Mleko mu daję Bebiko 3.---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- moze tez powinnam mu dac najpierw dwójke?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3358 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Cytat:
|
|
#3359 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3360 |
|
Rozeznanie
|
a co tu znów dziś taka cisza...? na spacerkach wszytkie czy jak..?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:16.

przedwczoraj na rekach musialam ja usypiac bo taka histeria byla ze szok 

ale jutro juz mam wolne wiec bedziemy mogly spac i lezec do woli
dochodz teraz szybko do siebie i beda kciuki za rozmowe, tylko powiedz dokladnie kiedy 

zrób coś 

Masakra jakaś, a ile jeszcze zębów przed nami. Teraz ma tylko katar, ale i tak skończyło się na antybiotyku, bo przez tydzień nic mu się nie polepszyło.

dawno mnie nie było...