30,40 plus od A do Z cz.3 - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kobieta 30+

Notka

Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-08, 19:58   #3331
Michell72
Zakorzenienie

Dot.: 30,40 plus od A do Z cz.3

Lapi testowałamKanebo, ale na skórze łuszczacej od retinolu ,wiec wstrzymam sie z opinią..Narazie się nawilżam!Mam parcie,tysz, znów okres mi fixuje..czekam na drania i mam zachcianki..Zaraz ide na pasy, wytrzęsę łapy - ponoć efekt przyrównywalny do treningu na siłowni(ręce).. Faktem,ze jak przesadzę to mam zmorzone na drugi dzień...Nie lubię tej trzęsawicy na ramiona,bo mi zarazem łeb lata..i mózg się lasuje.Za to dupsko i krzyz chętnie podkładam po zmianie pasów na rolki..
Michell72 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 20:42   #3332
kropeczka74
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kamlisa Pokaż wiadomość
Krop, ta maseczka dermiki zelowa czy kremowa? wiem, ze sie nia zachwycasz Ale wlasnie wyczytałam, ze nalezy zuzyc na raz 1 opakowanie - 10 ml na siebie od razu nakladasz...?!!
Całą, jak szykuje się dłuższa impreza, połowę na dzień jak chcę być jak gwiazda filmowa Druga połowę używam na następny dzień. W recenzjach laski pisały, że stosują ją jako bazę, jako krem, czy coś w ten deseń, ale ja przeważnie biorę ją na raz, góra dwa. Ja jestem suchelcem, pamiętaj!
I oczywiście, ze jest kremowa, żelowych nie lubię
kropeczka74 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 20:50   #3333
Kamlisa
Zakorzenienie

nowosc chanel
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...cy.html&next=1
podoba mi sie koronkowośc tego pudru...
Mrozy znowu idą - akurat na mój wyjazd. niby niezbyt duże, ale teraz nie wiem, jakie buty mam zabrac , bo deszcz tez ma byc...
zastanowię sie, Krop, nad tą maska, moze w rossmanie będzie...Bez sensu płacic za przesyłke tyle samo albo i więcej...Coz, dla mnie na razie ideałem maski jest Babor
http://allegro.pl/dr-babor-biogen-ce...926467561.html

Edytowane przez Kamlisa
Czas edycji: 2013-01-08 o 20:52
Kamlisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 20:53   #3334
Michell72
Zakorzenienie

Kama zatrudniłas faceta do naprawy netu i kazałas mu skakać.. w gierce hi hi..No słodkieBratek to Ciebie w dupsko uszczypnąć sie nie da..taka pewnie jestes jędrniutkaszik stresujesz mnie
Stary 2013-01-08, 20:55   #3335
kropeczka74
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kamlisa Pokaż wiadomość
nowosc chanel
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...cy.html&next=1
podoba mi sie koronkowośc tego pudru...
Mrozy znowu idą - akurat na mój wyjazd. niby niezbyt duże, ale teraz nie wiem, jakie buty mam zabrac , bo deszcz tez ma byc...
zastanowię sie, Krop, nad tą maska, moze w rossmanie będzie...Bez sensu płacic za przesyłke tyle samo albo i więcej...Coz, dla mnie na razie ideałem maski jest Babor
http://allegro.pl/dr-babor-biogen-ce...926467561.html
Oj, piękny ten Chanel

Kama, trudno nawet powiedzieć, że to jest maska Bo skoro nie stosujesz jej jak normalnej maski??
Dla mnie bomba, zwłaszcza ze za przysłowiowe grosze.
W Rossmannie kupisz na pewno
Stary 2013-01-08, 20:56   #3336
Michell72
Zakorzenienie

nie znam
Dr.Babor..ani maseczki..Puder piękny!
Stary 2013-01-08, 20:57   #3337
kropeczka74
Zadomowienie

Dzisiaj byłam na depilacji, u kosmetyczki, która wyrywa mi chwastyod 15 lat i stwierdziła, że tak jędrnych nóg i dupska nigdy nie miałam
Siłka jednak robi swoje
Stary 2013-01-08, 21:00   #3338
Kamlisa
Zakorzenienie

Miszka, jak Brati po KILKASET razy cos powtarza, to jest jedrna i zwarta, nie ma cudów Gdybym trafiła z nia na siłownie, to pewnie bym padła po 30 minutach...No ale ja, niestety, nie traktuje cwiczen fizycznych jako stały element dnia - ja w niego je wciskam, wpraszam...To i ciało nie takie
Stary 2013-01-08, 21:08   #3339
BBRAT
Zadomowienie

Miszka, Kama, macie błędne wyobrażenie. Sporo ćwiczę, ale dużo jem i oprócz tego mam różne genetyczne uwarunkowania do niedoskonałości w obszarze newralgicznym typu uda, pupa. Więc jest w miarę ok, ale okupione wielkim wysiłkiem, ponadto bardzo dobrze nie jest. Mówię to bez cienia kokieterii czy fałszywej skromności.
Mam bardzo dużą masę mięśniową, ale i sporo ciałka na niej. Inaczej się nie da u nas w rodzinie...

Tusz Max Factor 2000 kalorii jest naprawdę fajny

Edytowane przez BBRAT
Czas edycji: 2013-01-08 o 21:10
BBRAT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 21:28   #3340
LAPIEL
Zakorzenienie

Michell72
Lapi testowałamKanebo, ale na skórze łuszczacej od retinolu ,wiec wstrzymam sie z opinią..
......................... ......................... ......................... ......................... .............

Mnie najbardziej interesuje czy on kryje dobrze i czy też jest taki gęsty jak Guerlain Creme ??? no i jaki kolor masz ? to chyba mi możesz napisać ?
......................... ......................... ......................... ......................... ...........

E już przestańcie z tymi ćwiczeniami ...ja po urlopie nie mam ani chęci ani motywacji żeby zacząć ćwiczyć znów , wczoraj nie pojechałam na abt ...no dolinę mam okrutną , ta pogoda mnie dobija , do tego też jestem przed@ i właśnie zjadłam 5 czekoladowych cukierków ...chcę na Teneryfę .... .

Edytowane przez LAPIEL
Czas edycji: 2013-01-08 o 21:32
LAPIEL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 21:51   #3341
BBRAT
Zadomowienie

Lapi, ale czy Ty nie zanudziłabyś się na tej Teneryfie gdybyś tam miała mieszkać np. pół roku?
No bo co tam można robić w dłuższej perspektywie czasu, będąc jedynie turystą, czyli nie mając tam żadnych swoich spraw zawodowych ani rodzinnych ani żadnych?
Ja po dwóch tygodniach na południu Włoch zawsze chcę już wracać do pracy, do Warszawy, do robienia czegoś. Czegokolwiek konkretniejszego niż plaża i knajpa. Mimo, że mam tam rodzinę, normalne mieszkanie z rachunkami za prąd, z chodzeniem na pocztę, z zamawianiem transportu śmieci, z sąsiadami znanymi od lat, z ulubionymi sklepami, czyli pozory normalnego życia wypełnionego codziennością. Ale to jednak nie to samo dla mnie.

Edytowane przez BBRAT
Czas edycji: 2013-01-08 o 22:01
Stary 2013-01-08, 21:51   #3342
Michell72
Zakorzenienie

Lapi łączę sie w bólu kobiecym w tym..przed..Dośc sporą mam tą próbkę Kanebo(w Douglasie jakieś hojniejsze Panie)więc wyslę Ci i sobie zobaczysz,jak ja popróbuję,okiKama ..nic dodać nic ująć..Krop ..I Ty Brutusie przeciw mnie..Jędrne,ćwicza ce...ech..Pocieszam oko widokiem Andy Garcia
Stary 2013-01-09, 01:58   #3343
Tigerr
Zadomowienie

no !
spakowana...
Pedicure, manicure , i chwasty też wyrwane ...

Trochę jestem zestresowana , bo jadę jutro swoim , a właściwie nie swoim , tylko TŻ samochodem , a jest wielki i rzadko nim jeżdżę... no i tradycyjnie będę niewyspana ....

Żegnam się z Wami na kilka dni ...

Ale chyba wezmę komputer , to będę Was podglądać pewnie ...

Bbratku, jak Ci dziś poszło? Jak rozmowy?
I jak wyglądałaś? W co się ubrałaś?

Miszka , ten krótki pędzel co mamy do pudru , to nie jest Lancrone , tylko EDM ...a to , wg mnie, zupełnie inne jakościowo pędzle ... EDM są dużo lepsze ...

Buziaki dla Was ....
Jaworzyna wzywa ....
Tigerr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 07:01   #3344
BBRAT
Zadomowienie

Tig, dzięki za pamięć
Poszło hmm... z efektu rozmowy jestem bardzo zadowolona, zaś o jej przebiegu chcę szybko zapomnieć. Bo był bardzo niefajny fragment, a ku....wa jedyne co możesz zrobić to zachować kamienną twarz, skoro wśród kilku Królów formalnie jesteś jedynie sołtysem wioski, a masz do ugrania bardzo dużo, pod warunkiem, że wysłuchasz pokornie, jak jeden z tych Królów przypomni Ci, że jest Królem. W razie gdybyś zapomniała. Mimo, że nie dałaś ani grama powodu, żeby myślał, że zapomniałaś o krajowym układzie szczebli.
Ale osiągnięty rezultat jest dokładnie taki, jaki sobie umyśliłam i planowałam od kilku tygodni, dlatego przymykam oko na resztę.
Wyglądałam profesjonalnie, ale i zarąbiście i ku mojemu zdumieniu to wzbudziło dosłownie nienawiść jednego z tych Królów (wczoraj pierwszy raz zostaliśmy sobie przedstawieni oficjalnie), ku...wa nie rozumiem o co kaman
Bo drugi Król zachłannie omiatał wzrokiem i udzielił stuprocentowego poparcia, zresztą znamy się od kilku lat, mimo, że tylko oficjalnie, nie żadna zażyłość. Trzeci Król też podszedł rozsądnie i merytorycznie do wszystkiego, zresztą skoncentrował się głównie na udowodnieniu temu pierwszemu (złemu), że i tak ostateczna decyzja będzie taka, a nie inna. Matko, faceci...
Reakcja tamtego mnie zdumiała, mimo, że facet był atrakcyjny, na poziomie i niby wszystko ok. I wyższy ode mnie i moich obcasów. Zareagował wrogością Kiedyś słyszałam, że zawodowo pogardza kobietami, nie wiem ile w tym faktycznie prawdy. Myślę, że wczoraj doszły dodatkowe dwie całkiem inne okoliczności i może wszystko się skumulowało.
Nieważne zresztą. Mam co chciałam i koniec
Tusz Max Factor spisał się doskonale, po prostu kruczoczarne wachlarze

Edytowane przez BBRAT
Czas edycji: 2013-01-09 o 07:08
Stary 2013-01-09, 10:01   #3345
irenkaaa
Zakorzenienie

Dzieki kam odbiore po powrocie pewnie. Pozegnam sie na kilka dni bo niewiem czy nawet dostep do neta bede miec.
irenkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 10:02   #3346
kropeczka74
Zadomowienie

Bbratku, no to uffJa się cieszyć, że jest jak chciałaś.
Czyżbyś przekonała się do tuszu na co dzień?

Mam ten 2000 kalorii z MF, ale taki navy blue. O dziwo, myślałam, że będzie bardzo pogrubiający i oblepiający, ale nie, bardzo delikatnie podkreśla rzęsy.

Siłka zaliczona, owsianka też
Stary 2013-01-09, 10:44   #3347
Michell72
Zakorzenienie

Bratek dałas do wiwatu,a złym królem sie nie przejmuj.. Tig miłego wyjazdu Krop ja dopiero oko leniwie otwarłam ,a Ty juz po siłce Siadaj i kawy sie ze mną napij -kobieto
Stary 2013-01-09, 10:51   #3348
kropeczka74
Zadomowienie

Miszuś, ależ oczywiście latte zawsze, zwłaszcza, że od poniedziałku mam już swój ekspres z powrotem
Co prawda dziady jedne z serwisu gubiły gdzieś rurkę od spieniacza do mleka, ale Pomysłowy Dobromir, czyli ja, wysłałam męża po zwykłą rurkę taką jak do akwarium i jest
A ta prawdziwa podobno już do nas wysłana.
Stary 2013-01-09, 11:10   #3349
LAPIEL
Zakorzenienie

O dzięki Miszka , chętnie chętnie ....

Bratku , to chyba niestety tak jest ,że niektórzy faceci uważają ,że bardziej kompetentne są w pracy "szare myszki" a nie zadbane , eleganckie i pewne siebie kobiety ...najwyraźniej ten zły król należy to tego grona ...
Stary 2013-01-09, 11:32   #3350
kropeczka74
Zadomowienie

Tak w kwestii tematu
"Gdy Bóg stworzył Adama i Ewę, rzekł im: - Mam tylko dwa prezenty. Jednym jest sztuka siusiania na stojąco, a..... Wtedy Adam skoczył do przodu i krzyknął: - Ja!!! ja!!! ja!!! ja to chcę, proszę Panie, prooooszę, istotnie ułatwi mi to życie. Ewa się zgodziła, mówiąc że takie rzeczy nie miały dla niej znaczenia. Wtedy Bóg dał Adamowi prezent, a ten zaczął krzyczeć z radości. Biegał po Rajskim Ogrodzie i obsikał wszystkie drzewa i krzaki, biegał po plaży wysikując rysunki na piasku.... Nie przestawał się z tym obnosić. Bóg i Ewa obserwowali oszalałego ze szczęścia mężczyznę, gdy Ewa spytała: - Jaki jest drugi prezent? Bóg odpowiedział: - Mózg Ewo, mózg......":hahah a:
Stary 2013-01-09, 11:36   #3351
LAPIEL
Zakorzenienie

taaa dobry kawał ....
Stary 2013-01-09, 12:59   #3352
Kamlisa
Zakorzenienie

dobry dowcip...zwłaszcza w ocenie kobiet
Brati, moze facet myslał, ze sexappeal u Ciebie zastępuje profesjonalizm, a nie jest jego uzupełnieniem
Dzis mam dzien ciezki, szary i niskocisnieniowy. a roboty tyle - ze im wiecej pracuje, tym wiecej jest do zrobienia. zaraz ponownie schodze do gabinetu, ale najpierw 2 rozmowy z informatykami, na jedna jestem umowiona za chwile
Informatyk jeszcze nie dotarł do biura, czyli mam 5 minut
Bitki sie dusza, nalesniki z serem zrobione. czekaja mnie sprawy informatyczne, praca, kolejka dla funduszu ( ), wpisywanie pacjentow na dzis, pakowanie sie, nastawianie TV, pismo do sanepidu...Do wieczora zejdzie, najgorsza kolejka, potem informatycy...Kolejka to rzecz,,ktora zawsze odkładam na ostatnia chwile ( do 10 termin) i zawsze jest tak samo paskudna
Wkurza mnie, ze odgornie ustalono koniecznosc comiesiecznej zmiany haseł przy dostepie do sprawdzania ubezpieczenia. pani z funduszu byla zdumiona, ze nie pasuje mi ochrona danych osobowych Jakie dane?! Imie, nawisko, pesel - i czy jest w bazie czy nie. koniec. nasze konta bankowe maja, poza kasa, o wiele wiecej danych - a nie zmieniamy haseł raz w miesiacu Wyglada to tak, ze w trakcie pracy wypraszam pacjenta, lece na gore, zmieniam hasło w jednym programie, loguje sie, wracam na doł, zmieniam hasło w drugim programie - i dopiero moge sprawdzic, czy pacjent jest ubezpieczony...

Edytowane przez Kamlisa
Czas edycji: 2013-01-09 o 13:06
Stary 2013-01-09, 13:43   #3353
Michell72
Zakorzenienie

Kropjak trafnie ujęteNa ferie się gdzies wybieracie laski?

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

Mnie dzis naszła wena na gulasz,więc takowy ..dochodzi na małym ogniu..Do nalesników z serem(mniam)dodaję czasami brzoskwinie z puszki,kłade na ser pokrojone i zawijam...Z bitkami nie jadłam...Wiesz co Kam,stresujący ten fundusz..mnie by w...i na maxa..Dali by człowiekowi pracowaćA jak szczoteczka?zmieniłas juz na ta miękką?Widzisz różnicę

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-09, 13:46   #3354
kropeczka74
Zadomowienie

Kama, przegięcie na maks z tymi hasłami
Myślałby kto, że w NFZ siedzą sami święto☠☠☠liwi
Ech.

Ferie?
Siostra ma rozwiązanie w 1 tygodniu, w 2 dzieci jadą na obóz, a ja będę robiła remont w ich pokojach
Może jak ekipa ogarnie to co chcę w tych pokojach to pojedziemy gdzieś na parę dni

Edytowane przez kropeczka74
Czas edycji: 2013-01-09 o 14:13
Stary 2013-01-09, 14:30   #3355
SzatAnka71
Zakorzenienie

GG do SzatAnka71

Kam lub Miszka czy możecie mi dać linka do szczoteczki do zębów co kiedyś ją zachwalałyście?

SzatAnka71 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 15:19   #3356
Kamlisa
Zakorzenienie

http://allegro.pl/listing.php/search...tring=curaprox
proszę, Szati
Fajny awatar, wczesniej miałam to powiedziec
Dziś z racji zapracowania ( teraz tez w gabinecie siedzę) - zero makijazu. własciwie własnie błyszczyk rozowy nałożyłam - i ntyle. i nie czuję sie goła albo brzydka Pogoda taka fatalna, cisnienie przy ziemi - ze nie mam nastroju na mazanie sie i zmywanie
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...#review-725473
a, Krop, kupiłam maseczki

Edytowane przez Kamlisa
Czas edycji: 2013-01-09 o 15:30
Stary 2013-01-09, 17:04   #3357
marcelinka12
Rozeznanie

Kama mam ta szczoteczke jest boska

Tig milej podrozy

Bbbrat
widze ze tez ze stolicy

Miszka co za maseczki ???

A ja zbieram na Filorge maseczke, krem na noc i serum
marcelinka12 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-09, 17:48   #3358
Kamlisa
Zakorzenienie

Marcela, ja chwale maseczkę z Babora, a Krop z dermiki Nocne zycie
Stary 2013-01-09, 18:16   #3359
kropeczka74
Zadomowienie

Kama, a z Babora, to która?
Ta Nocne Życie, to hmm, trudno nazwać maską, dla mnie to jest taki efekt prasowania, liftingu, rozświetlenia, który utrzymuje się góra dwa dni. To taki cudowny eliksir, działający tu i teraz, natomiast nie wiem czy działa jakoś długofalowo, ale szczerze? Przy takim natychmiastowym cudownym efekcie nie interesuje mnie
Stary 2013-01-09, 18:34   #3360
BBRAT
Zadomowienie

Wróciłam z roboty i z godzinnego treningu, siły fizyczne dzisiaj nie są ze mną, na żadnym etapie dnia, nawet miałam chwilę że mało nie zemdlałam w pracy, chyba ze zmęczenia skumulowanego ze stresami z kilku tygodni, małymi, ale nieustannymi, to się tak sączy kropelkami do człowieka, i w którymś momencie jest przedawkowanie. Plus za późno chodzę ostatnio spać. 5 godzin snu, żeby potem przez 12 być na pełnych obrotach - to za mało jednak.
Dzisiaj tusz również spisał się świetnie, aczkolwiek nie do końca jestem fanką takiego imidżu - te czarne wachlarze mocno takie sukowate, nie zawsze mam fazę akurat na taki wizerunek. Do malowania się dzień w dzień - nie przekonam się za nic
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kobieta 30+

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości