|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wystarczająco Dobre Panie Domu
A ja w pt w nocy jadę do Ustki na dwa tygodnie
![]() nie chce mi się jak nie wiem co...
|
#3332 |
|
Zakorzenienie
|
jeeeeeeeeeeeeeejaaaaaaaaa aaaa środa
kiedy ten weekend no ja nei wiem co jest grane wieczorami nie jestem w stanie już żyć padam do łóżka i po chwili już śpię, a rano oczywiście wstać nie mogę. wieczorem ok 21 też już przysypiam na kanapie. to jest jakaś porażka |
|
|
|
#3333 |
|
Zakorzenienie
|
Ale jaja. W kwietniu zatrudnili mnie i kolegę - dziś on złożył wypowiedzenie... szybko...
|
|
|
|
#3334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A żelazo badałaś ? A zresztą w te upały nie wiem kim trzeba być żeby nie padać z nóg
|
|
|
|
|
#3335 |
|
Zakorzenienie
|
a ja anemię lekką mam całe życie
moja mama, babcia, ciotka mają to samo
|
|
|
|
#3336 |
|
Zakorzenienie
|
Agg, magnez bierz
|
|
|
|
#3337 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3338 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wczesniej 1,5 roku na umowe zlecenie robilam, jak chcialam 3 dni nad morze jechac to musialam szukac na zastepstwo i pczywiscie zaplacic z wlasnej kieszeni... w ogole teraz mam 2 tyg mojego pierwszego w zyciu urlopu
![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3339 |
|
Konto usunięte
|
JossStone to kiepsko, że nie masz w ogóle urlopu, ja sobie nie wyobrażam pracować cały czas, chyba bym zwariowała
a co do polskiego morza to ja pierwszy raz w życiu byłam w wieku 20lat i tak się zakochałam, że postanowiłam że co roku przyjadę chociaż na kilka dni i póki co od 9 lat jakoś mi się udaje tą obietnicę spełniać a to aż żal że masz męża Włocha i nigdy nie byłaś we Włoszech mam nadzieję, że szybko tam zawitasz, tego Ci życzę
|
|
|
|
#3340 |
|
Zakorzenienie
|
Kupilam sobie dzisiaj buty w ccc, ksiazke 'trzy metry nad niebem' i film kobieta w czerni
|
|
|
#3341 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() W Międzyzdrojach spędziłam większość wakacji w swoim dzieciństwie i znam każdy zakamarek więc są już dla mnie nudne, ale i tak są cudowne, wiadoomo Melduję pięknie umyte okna dziś i pięknie umyte przez Tż podłogi ![]() :dzie kuje:
|
|
#3342 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3343 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie zjedliśmy obiad (TŻ rypie nadgodziny bo do końca miesiąca oddają projekt który i tak będzie miesiąc opóźniony) - zapiekanka ze szpinakiem i ricottą była pyszna
|
|
|
|
#3344 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Z resztą, to też komfort szukać pracy mając inną, a nie będąc np. postawionym pod ścianą, ze trzeba już w tym momencie. Cytat:
W dupach się pracodawcom poprzewracało. Rozumiem zlecenie, ale czasem KAŻDY potrzebuje jakiegoś wolnego. Wszem i wobec ogłaszam iż za 10 dni będę popijać zimnego browarka patrząc na morze - właśnie nam załatwiłam kwaterki na wyjazd. Chociaż.. zaskakująco, jakość szczególnie tego urlopu nie wyczekuję w tym roku. To chyba przez moc atrakcji którą mamy ostatnio i pędzący niesamowicie czas. Jakoś to tak fajnie samo swoim leci i.. niech tak będzie dalej. ![]() ---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ---------- Cytat:
![]() To - zapiekanka ze szpinakiem, będzie pierwsza potrawa jaką zrobię jak odzyskam moc pieczenia. Uwielbiamy z TŻ oboje. Drugie będą muffinki, a trzecie pieczone mięsko - tego mi chyba brakuje najbardziej.
|
|
|
#3345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Eee ja mialam taka szefowa ze od kwietnia do stycznia jej u nas nie bylo... w ogole olewala nas a miala pretensje ze utargi takie se.. potem mi jazdy robila ze jak ktp sie zwalniam przeciez moge zostac do komca miesiaca..bo ona stoisko zamyka... nie zgodzilam sie a najsmiejszniejsze nadal go nie zamknela... A jaka to zapiekamka ze sZpinakiem? Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Uwielbiamy za to wszelkie rolady np. z polędwiczek, karczek albo schab pieczony - w ramach obiadów, albo cienko pokrojone na kanapki (zdecydowanie to wolimy od wędlin ze sklepu). Ja często robię (robiłam, bo aktualnie - jeszcze tylko przez jakieś 2-3 tyg. Czyli szpinak duszony z czosnkiem (+ opcjonalnie szynką) + makaron (płaty jak do lasagne, ale i każdy inny się nada) + sos serowy/beszamelowy i to siup do piekarnika. Z fetą jeszcze nie robiłam, ale ten przepis brzmi pysznie: http://www.kwestiasmaku.com/zielony_...a/przepis.html
Edytowane przez ijaa Czas edycji: 2014-07-23 o 19:35 |
|
|
|
|
#3348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3349 |
|
only smart shopping
|
Ze szpinakiem świetnie komponują się słone sery pleśniowe.
|
|
|
|
#3350 |
|
Zakorzenienie
|
amen!
![]() jedno z naszych ulubionych dań to makaron ze szpinakiem w sosie z sera pleśniowego/najlepiej gorgonzoli.
|
|
#3351 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ja też nie mam ale jak chcę upiec całego kuraka to sadzam go na butelce od piwa wypełnionej wodą, wychodzi przepyszny i niesamowicie miekki jak sobie wpiszesz kurczak na butelce w google to wyskoczą Ci przepisy, dużo ludzi robi na butelce z piwem ale ja nie przepadam za jego smakiem więc robię "na wodzie"
|
|
|
|
|
#3352 | |
|
Zakorzenienie
|
Mieszam ok. 250g szpinaku, 250g ricotty, 250g pieczarek, 500ml sosu pomidorowego i makaron (już ugotowany), na to sera ile komu pasuje żeby całość zapiec
![]() Cytat:
łapię się na zapominaniu nieużywanych słów |
|
|
|
|
#3353 |
|
Przyczajenie
|
Witam po tygodniowej przerwie
Już jako magister Ten cały tydzień był szalony, najpierw obrona, później złote wesele dziadków (podziwiam ich, że tyle ze sobą wytrzymali) i bez przerwy po domu przewijają się jacyś goście, nie ma chwili spokoju w dodatku lekka wymiana zdań z TŻ i już jestem wybita z rytmu, tak to jest jak się razem pracuje ... wrrr ... niech się już to kończy. Chcę spokój
|
|
|
|
#3354 |
|
only smart shopping
|
kasiuleczkaaa90 -gratulacje dla Pani Magister!
Edytowane przez kjd3 Czas edycji: 2014-07-23 o 22:12 |
|
|
|
#3355 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3356 |
|
Komplikatorka
|
Wczoraj posprzątałam cały dom ![]() Dzisiaj zasypiam na siedząco w pracy Zimno mi
|
#3357 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3358 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jakoś nie pomyślałam, że aż tak się ochłodzi. Ale jeżdżę do pracy samochodem, także nie zmarzłam mocno...
|
||
|
|
|
#3359 |
|
Zakorzenienie
|
Dżizas, łaziliśmy wczoraj po błocie, górach, trawie po pas = dżinsy do prania. Wyprałam je wieczorem, oczywiście nie wyschły, bo jest zimno i nie mam w czym iść do pracy, bo nie mam drugich długich spodni
W krótkich nie pójdę, bo zamarznę :/ Spróbuję długie potraktować żelazkiem, może podeschną.. Dól jest suchy, tylko w pasie mokre :/ |
|
|
|
#3360 | |
|
Konto usunięte
|
dzień dobry wszystkim! nadrobiłam ale nie mam kiedy odpisać, tyle się u mnie dzieje. wykładam na stół kawę i zaczynamy pogaduchy
![]() ![]() u mnie w telegraficznym skrócie: - przeprowadzka stoi w miejscu, remont w końcu ruszył z kopyta - garderoba już gotowa, została tylko podłoga w sypialni, salonie i przedpokoju (ale to idzie szybciutko), odmalowanie sypialni i przedpokoju i to już chyba tyle. Modlę się żeby teściu skończył w niedzielę i żeby się wynosili jak najszybciej postanowiłam być beznadziejną panią domu i zapłacić za wysprzątanie do czysta wynajmowanego mieszkania z którego się wynosimy, bo zależy nam na tym, żeby odzyskać kaucję, a sami nie mamy czasu. nic nie mówimy teściowej bo by padła na zawał ![]() Na razie była obrażona że chodzimy na siłownię (wtf) zamiast siedzieć z nimi 24/7 w rozwalonym mieszkaniu i napiętej atmosferze. Teściowie wykonali kapitalną robotę, ale przy tym walą fochy i chamskie komentarze w stosunku do nas, więc gdybym miała cofnąć czas i tak wzięlibyśmy ekipę. Mój mąż jest na skraju wytrzymałości nerwowej przez nich Cytat:
u mnie ostatni dzień wolności, bo jutro moje panie wracają... a było tak pięknie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:16.

kiedy ten weekend no
wieczorami nie jestem w stanie już żyć
padam do łóżka i po chwili już śpię, a rano oczywiście wstać nie mogę. wieczorem ok 21 też już przysypiam na kanapie. to jest jakaś porażka 
A żelazo badałaś ? A zresztą w te upały nie wiem kim trzeba być żeby nie padać z nóg
13.03.2008

mam nadzieję, że szybko tam zawitasz, tego Ci życzę

jak sobie wpiszesz kurczak na butelce w google to wyskoczą Ci przepisy, dużo ludzi robi na butelce z piwem ale ja nie przepadam za jego smakiem więc robię "na wodzie"
łapię się na zapominaniu nieużywanych słów