|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pulchnego wątku kolejna odsłona, zmniejsza się na lato zimowa opona. Część VI
Kochana dałam zdjęcia na klubie tego wzoru który mi się podoba...no podoba to za dużo powiedziane. Jest akceptowalny do noszenia na codzień,tylko że jak byliśmy u zwykłego jubilera (a nie jakiegoś tam extrawaganckiego "artysty-ą-ę") zwrócił uwagę na praktyczne aspekty typu odparzanie palców, zmiany rozmiaru itp.
Ja nie jestem typem noszącym pierścionki, najchętniej biżuterii nie noszę wcale, ewentualnie jakieś kolczyki ujdą. Ale pogadałam z TŻem i on to widzi tak że skoro robimy te obrączki i ślub, to jednak mamy nosić...no więc musi być coś co mnie wizualnie zadowoli, a jednocześnie nie trzepnie po kieszeni (inny wzór który "ujdzie" kosztuje 3-4 tysiące za parę więc jak dla mnie- duuuużo za dużo i po prostu nie wyobrażam sobie nosić czegokolwiek tak wartościowego przy sobie) Dlatego tak się wzbraniam przed złotem- dla mnie to materiał za drogi, nie lubię żółtego złota, no i zaręczynowy mam z platyny, ale noszę go od wielkiego dzwonu odkąd wiem ile kosztował. Z tych wszystkich powodów tytan wydaje się najodpowiedniejszym materiałem (ewentualnie stal chirurgiczna, ale tu już TŻ ma opory, ze to taki "nie związkowy" materiał-cokolwiek to znaczy hehhe) tyle że ciężko o kogoś kto "robi" w tytanie. Owszem są dostępne jakieś wzory w sumie nawet sporo- ale nikt nie chce przy tym dłubać i robić np. według projektu.
|
|
#3332 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pulchnego wątku kolejna odsłona, zmniejsza się na lato zimowa opona. Część VI
Cytat:
---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- teraz może coś o mojej diecie. Cały poprzedni tydzień się ładnie trzymałam, aż przyszedł weekend i wszystko zepsuł w sobotę wpadło piwko i drink i makaron z pesto i kurczakiem na obiad (nie byłoby może aż tak źle, gdyby ta porcja nie była taka ogromna). wczoraj byliśmy na urodzinach i zgrzeszyłam kawałkiem tortu i 3 lampkami wina. więcej grzechów nie pamiętam, a za te, co pamiętam cholernie żałuję sniadanie - kawa i jajko z łososiem wędzonym II śniadanie - szklanka smoothie bananowo-truskawkowego obiad - kawa i serek wiejski z filetem z łososia w ostatni weekend listopada idziemy na christmas party od tż z pracy i muszę się jakoś ubrać, żeby wyglądać jak człowiek. i nie wiem, czy lepiej iść w spodniach i jakiejś tunice, czy lepiej w kiecce?
|
|
#3333 |
|
Zakorzenienie
|
Marta bardzo przykra wiadomość
Tamlin wielkie gratulacje Hagie gratuluję ogarnięcia W mojej opinii dobrze dobrana kiecka lepiej wygląda na grubszej osobie... Pozostawia wrażenie że ktoś dobrze czuje się w swojej skórze (nawet mimo kilogramów) oraz jest dużo bardziej sexy Ale to tylko ja tak sądzę![]() U mnie wagowo tragicznie -ale fakt żarłam cały zeszły tydzień. Goście już pojechali, planów jakichś konkretniejszych do Gwiazdki brak. Zostały 3-miesiące 2015 i w sumie da się przez ten czas sporo zrobić. Szkoda że przez minione 9 - miesięcy się za wiele nie udało (a właściwie nic Zawitała do mnie 30-tka i ja mam tak dosyć tego ciągłego odchudzania (przy braku efektów- po 15 latach jestem grubsza niż kiedykolwiek). Normalnie gdybym była własną koleżanką powiedziałabym "ogarnij się w końcu kobieto - albo się odchudź albo odpuść zanim zamęczysz siebie i wszystkich wokół." Więc podejmuję próbę ostatni raz - jeśli do końca roku nie będzie konkretnego postępu daję sobie spokój - z forum, z dietą, wyrzucam przymałe ciuchy , wymieniam garderobę na 42-44 i spróbuję zdrowo się odżywiać i ćwiczyć na tyle żeby dalej nie tyć. Może takie postawienie sprawy mnie zmobilizuje... Bo ja autentycznie nie mam już sił ... Na pażdziernik plan to ; 1. Dieta, 2. Treningi, 3. Woda - jeśli nie zejdzie przynajmniej do poniżej 80 to idę do dietetyka (generalnie nigdy nie byłam, czuję opór ale może faktycznie sama nie potrafię -choć wydaję mi się że potrafię i wiem co powinnam robić -tylko nie robię Będę raportować jak idzie. |
|
|
|
#3334 |
|
Zakorzenienie
|
La'mbria po kim jak po kim, ale po tobie nie spodziewalam sie, ze sie wkręcisz w te cale przygotowania i rozkmine jakie obraczki
tytan, platyna czy złoto... czy to takie ważne? tamlinku teraz cie zmiana dokumentów czeka, tak? skoro zmienilas nazwisko jak sie w ogole czujecie? normalnie czy miodowy miesiąc ![]() Joanna wszystiego najlepszego
|
#3335 |
|
Zadomowienie
|
Joasiu wszystkiego najlepszego.
LaMbria pozostaje Ci białe złoto jak nie lubisz żółtego. Ale to droga przyjemność HaGie jak dla mnie jesz za mało. Kawa i jajko z lososiem to ma być śniadanie? A na obiad serek wiejski? Jesz w ogóle jakieś warzywa? I czemu nie na ciepło? Ja też uważam że sukienka w dobrym kroju wygląda lepiej. Przynajmniej ja mam zamiar się tak ubrać za miesiąc. Idę na wesele i poprawiny. W końcu jutro wieczorem będę miała komputer i internet. Ale pewnie będę tak cierpieć, że nawet nie skorzystam. Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
|
#3336 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zobaczysz zacznie waga rosnąć przy takiej małej kaloryczności. Dajże sobie więcej warzyw,w 2 posiłku-białka brak, gdzie 4 i 5 posiłek? Cytat:
Może i nam pomogą ![]() Cytat:
Poza tym nieśmiało mogę się pochwalić, że gadaliśmy z TŻem o 2 dziecięciu i jednak on też chce...ale najpierw ślub Co do reszty tematu ślubnego- czuję się zmuszona wyglądać w miarę dobrze, więc trzeba będzie suknię kupić i się wypindrzyć (ale obiadek czy inne atrakcje dla rodziny to już niech TŻ wymyśla- ja się nie podejmę tego tematu). ---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- Cytat:
bo mnie szlag trafi jesli miałabym wydać 3 tysiaki na kawałek metalu...taa wiem symbol i takie tam...o ale jednak trzy tysiące...tożto dobry rower! albo ciuchy na moto-takie mam przemyślenia o obrączkach ![]() Też jestem zdania, że w kiecce,nawet mając spory nadbagaż, wygląda się korzystniej. I również przychylam się do opinii, że HaGie mało je Oby bolało jak najmniej tak na marginesie- nie pojesz dzisiaj
|
|
|
#3337 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Plan fajny, trzymam kciuki za realizację. Wszystkiego najlepszego, witaj w gronie pań w średnim wieku hahaha ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3338 |
|
Zakorzenienie
|
a własnie La'mbria lato minelo a ty chyba na kurs moto nie wrocilas, co? odpuszczasz?
jak w przedszkolu publicznym? creature nie poznalabym cie na tym zdjeciu w ciąży. ale fryz burza wlosów normalnie. bardzo zgabnie wygladalas w ciazy.LA'mbria odradzam taka obrączke. tam bedzie sie masakrycznie brud zbierał. bedziesz musiala co chwile zanosic do czyszcenia.
|
#3339 |
|
Zadomowienie
|
Martolinka, a jak Ty się czujesz?
|
#3340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do młodego i nowego przedszkola- jestem baaaardzo pozytywnie zaskoczona. Oczywiście jest inaczej niż w prywatnym. Są niestety rodziny typowo patologiczne, ludzie którzy do każdej inicjatywy są na "nie", w dodatku nawet złotówki nie dołożą (niektórzy naprawdę nie dlatego że nie mają, a dlatego, że nie i koniec!), oczywiście są też tacy którzy nie mają-ale ich rozumiem i staramy się jakoś pomagać. Grupy spore (u mojego jest 28 dzieci)...co do jedzenia- moje młode nareszcie prosi o dokładki!!! Jakby mi ktoś wcześniej powiedział, że dzieciak będzie prosił o dokładkę to bym wyśmiała, bo gdzie tam mój niejadek...a on zjada w domu śniadanie, potem 3 posiłki w przedszkolu (w tym dokładki obiadu często), wraca do domu i prosi o drugi obiad no...kolacji już wtedy nie je (albo obiad je na kolację), ale i tak to ogromny progres w porównaniu z tym co było np. rok temu. Na razie na wadze jakoś nie widac jego przytycia, ale je sporo więc jest szansa, że trochę ciałka w końcu nabierze (na marginesie- kupuję mu ubrania na 122 cm, a dzieciak ma 4,5 roku) Przyłączam się do pytania
|
|
|
#3341 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Siema laski, dziś szkolenie miałam więc nie było jak popisać.
Cytat:
Cytat:
Jak było, bo w sumie gdzie szukać fajerwerków jak my już tyle lat razem.Zmiana czeka, wszystkie dokumenty, najgorzej że muszę się dowiedzieć co teraz z pełnomocnictwami od klientów, czy nowe trzeba czy nie. Cytat:
Cytat:
|
||||
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#3342 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
), rodzynki i marchewkę, no i desery, jak jej smakują - zazwyczaj jakiś jogurt. Moja też wysoka, ostatnio chyba w sierpniu ją mierzyłam i miała 121cm, no ale waży niecałe 18kg.
|
|
#3343 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za życzenia
Hmmm ja mam obrączki z białego złota i jestem bardzo zadowolona - choć po pięciu latach lekko żółknąć zaczyna... No ale jak my kupowaliśmy to chyba było taniej - choć moja i tak była droższa bo z kamyczkami Za to mąż dwa tygodnie po weselu zamawiał nr 2 bo zgubił (także to się zdarza ) Wydaje mi się że im prostszy wzór tym lepiej - bo jednak w tym się robi wszystko praktycznie (gotowanie, zmywanie etc) Ja już po całym jedzeniu i skalpelu. Nie do wiary jak tydzień przerwy potrafi pogorszyć formę - z trudem to zrobiłam... Dziś: SN owsianka z bananem i jog. greckim 2 SN dwa tosty z serkiem do smarowania i oliwkami Ob Zupa przecierowa warzywna z piersią z kuraka i kaszą jaglaną P 2 gruszki +jog grecki K sałatka (roszponka, awokado , pomidor, oliwki , wędzony pstrąg, kukurydza) Do wyjazdu na święta jest 83 dni No już 82 teraz bo nic nie jem więcej
Edytowane przez Joanna XL Czas edycji: 2015-09-29 o 20:32 |
|
|
|
#3344 |
|
Zakorzenienie
|
Joanna jak białe złoto żółknie, to znaczy że jest tylko pokryte białym a w środku żółte, te jest tańsze. To jest złoto rodowane. Takie obrączki robi między innymi Apart
Palladowane białe złoto jest droższe, ale ono nie żółknie ani nic, bo jest w całości z białego złota.
|
|
|
|
#3345 |
|
Zadomowienie
|
Tamlin przez to usuwanie zębów.
Znieczulenie przestaje działać. Wzięłam dragi i idę spać. Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3346 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie szukam do kupienia w sieciówkach typu Kruki i Aparty. Mi wycenę robił z białego złota złotnik najtańszy w naszej rodzinnej miejscowości- wszystko zrobi co chcemy ale tak w granicach 2500-4000 za komplet. Taniej wychodzą proste, zwykłe obrączki bez "ozdóbek". No ale mój TŻ się uparł teraz na tytan Cytat:
Reforma zakłada niewielkie ilości soli w diecie, smażone 1 w tygodniu, a w pozostałe dni- duszone i gotowane, więcej warzyw i owoców. Widzę, że u nas baaaardzo mocno przestrzegają tych nowych zasad- podobno sporo dzieci pluje tymi niesolonymi daniami, a mój jest zachwycony także jedzenie oceniam na wielki plusA apropos chleba- młody dostaje tylko ciemny, jak to on mówi "z dużych ziarek" zjada, ale narzeka, ze dużo trzeba gryźć. Wagowo mój młody jest ciut cięższy od Twojej- 18,3 kg ale w ubraniu. Twoja niuńka sporaśna, który ona jest rocznik? Cytat:
Ale się zmobilizowałaś pięknie po prostu
Edytowane przez la'Mbria Czas edycji: 2015-09-29 o 21:56 |
|||
|
|
|
#3347 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
tyle że milimetr cieńsze, niby nic, a różnica w cenie była 700zł
|
||
|
|
|
#3348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeżu jaką rozmowę z TŻem odbyłam...apropos leasingu auta najczęściej padające zdanie z ust mojego TŻa podczas całej rozmowy "hm...muszę spytać Monikę" i drugie "express do kawy też można na firmę wziąć!" - mniej więcej co dwa zdania i tekst miesiąca- "a obrączek to w koszty wrzucić nie możemy?"
Edytowane przez la'Mbria Czas edycji: 2015-09-29 o 22:16 Powód: głupoty TŻa |
|
|
|
|
#3349 |
|
Zakorzenienie
|
My mamy bodajże takie http://wkruk.pl/obraczki/obraczki-catedrale,id-z11... Ja czytałam że białe złoto tak czy owak z czasem żółknie - to nie jest kwestia takiego super żółknięcia raczej zmiany odcienia z zimnego na bardziej złoty... Ale w sumie dla mnie to nie istotne ...
Pewnym problemem było dla mnie że nie można zmienić rozmiaru jak są kamyki - tylko wtedy zakładałam schudnięcie a nie tycie No ale te 15 kg nie poszło mi w palce na szczęście Ja w ogóle lubię biżuterię z kruka Tak sobie myślę że choć pierogów nie lepię -to faktycznie po przyjściu do domu zdejmuje obrączkę. A kiedyś tego nie robiłam ... No i kolejny poranek i owsianka... Na szczęście waga solidnie zleciała - z koszmarnej do normalnej nadwyżki ![]() Świnko jak tam ? |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3350 |
|
Zakorzenienie
|
ale cudeńka macie
J. tak samo, choc ze względu na swoją pracę powinien.Dzięki dziewczyny, że pytacie. U mnie ok. Martwię się o siostre, bo gorzej z nią, a ja już tak daleko. Dzis dzien chłopaka L'mbria no zobacz jak sie chłopak wziąż za jedzenie. Super. Wierze, że i na twoją corke HaGie przyjdzie pora Moim dziewczynkom też smakuje teraz to nowe jedzenie w szkole. Chyba nawet nie zauważyły róznicy w smaku. Ja jestem jak najbardziej na tak dla tych nowych zasad. i w końcu sie skonczyło wyciaganie kasy na pierdoły w sklepiku (sklepik zamknęli). Pochwalę się, dostałam premię Kupiłam w końcu! pościel. Ta ślubna już sie nadawala jedynie na śmietnik. Jak miło było spac we wszystkim takim puszystym. Ja jednak nie umiem wydać na siebie. No nie umiem. Potrzebuje buty, kurtkę ale poszlam kupiłam kołdre, poduszki...a sama pewnie pojde z resztą kasy do lumpeksu. Tez tak macie? To wkurzajace troche, bo taki skapiec we mnie się zrodził. ale zaraz sobie przeliczam, ze plaszcz za 250 to taka masa kasy. nie umiem sie przemoc i kupic czegos drozszego choc to pewnie posluzyloby dluzej i dalo mi frajde, ale zaraz mysle by nakupowac w to miejsce wiecej rzeczy, ocywiscie ze strata na ich jakosci.
...88-89-90-91-92 04.05.2017 start! Edytowane przez martolina1982 Czas edycji: 2015-09-30 o 07:51 |
|
|
|
#3351 |
|
Zakorzenienie
|
Marta ja nie kupuję porządnych bo przecież i tak zaraz schudnę i pójdą do kosza
Potrzebuję płaszcz na zimę (po 6-8 latach wyrzuciłam stary) - i szkoda mi kasy na rozmiar 44 ... Spora szansa że będę się bujać w ciążowej kurtce (jest nowa i w miarę porządna ) .... I chyba nawet rozmiar przypasuje Poniżej 80-tki kupuję buty na jesień - właśnie porządne... No w miarę Pytanie czy zdążę
|
|
|
|
#3352 |
|
Zakorzenienie
|
niegłupie w sumie by było np. zalozyc sobie, ze jesli schudne iles to sobie cos tam kupie. czytam bloga fajnego to laska sobie takie nagrody wyznaczala.
Joanna no i problem z glowy. Pewnie ze strzeba nosic najpierw to co mamy.
|
#3353 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Te złoto palladowane nie zżółknie. Cytat:
Jak w ogóle współpraca z koleżanką? Lepiej?Mi też szkoda na siebie wydawać, chiałabym, coś mi się podoba, ale jednak przemyslę i nie kupię
|
|||
|
|
|
#3354 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie. mnie też żal. i dylemat czy buty i kurtke tansze czy jedna z tych rzeczy lepszą. babie nie dogodzi
![]() z koleżanką...służbowa gadka i pewnie jedna drugiej by kose wsadzila przy pierwszej sposobnosci, ale jakoś pracujemy.
|
#3355 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się jak gupia napaliłam na to "pęknięcie' w obrączce i szukam z czymś takim...wiem, że mało praktyczne, ale co zrobić jak się baba uprze...nic to, może za drugim razem wybiorę bardziej praktyczne Ja wczoraj ulepiłam 96 pierogów ruskich z mąki gryczanej i ryżowej...mam dość ale warto było- moje młode wczoraj 7 pierogów wciągnęło. TŻ-22! i to nie były 'pierożki' tylko prawdziwe, pełnowymiarowe pierogi! Żarłok jeden...dziś mój młody tylko się obudził "mama a na śniadanko dasz pierożka?" no więc smażyłam i zjadł 5 szt. A potem prosto do przedszkola na śniadanie poszedł. Cytat:
za premię!Ale weźże sobie coś kup w końcu! Ja lubię w lumpach kupować, ale np. na buty wydaję wg mnie duużo. Chociaż nie mam ich tyle co znajome, bo ja teraz wyłącznie buty sportowe noszę. A na zimę mam z zeszłego roku (ale fakt, że miały być min na 3-4 lata bo zapłaciłam za nie coś między 500-600 chyba, no i to są super buciory z Salomona, nie przemakalne, takie wielkie trekingowe, wyglądu to nie ma wdzięcznego, ale moje stopy w zimę się w nich zakochały). Za to na ciuchach wiecznie oszczędzam. Oprócz jeansów które kupię czasem w Lidlu i jakichś sportowych szmatek i bielizny, nie kupuję w zwykłych sklepach. Mam praktycznie wszystko ze szmateksów. Ciągle sobie właśnie tak tłumaczę, że schudnę to się obkupię...taaa...akurat! Jak ważyłam 66 kg też sobie tak tłumaczyłam, że obkupię się jak zejdę do 55 kg No...na bieliźnie nie oszczędzam tj. na biustonoszach. Wychodzi na to, ze kupuję buty dość dobre i cycniki a reszta byle jaka, aby była.Cytat:
Laski, taką wam śmiesznostkę powiem- dziś ubrałam kurtkę/płaszczyk kupioną w 2008 roku! bosh...jaki ze mnie dziad! Fakt- kurtka jest z wysokiej jakości wełny i trzyma się nieźle jak na swoje lata...ale 7 lat...w tym moją ciążę przetrzymała. Co gorsze jak byłam w jakimś 7-8 miesiącu to ją nosiłam jeszcze zapiętą, a teraz się dopinam ale wcale luźno nie jest...eh...chyba sobie daruję dziś te pierogi Cytat:
Bo mój mądry nie-mąż wymyślił, że zrobi sobie miejsce do pracy w salonie i to będzie jego "biuro" taki cwaniak :cwaniak: Cytat:
nie ma jak dobra atmosfera w pracy co hehe
|
|
|
#3356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3358 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
La'Mbria moja córka jest chyba 3 m-ce starsza od Twojego Synka, tak mi się wydaje. Ona jest 11/12/2010. Ja obrączki nie zdejmuję praktycznie nigdy. Wyjątek - jak robię kotlety mielone i pierogi Cytat:
No właśnie? Jak tam? Cytat:
http://www.skarabeusz.com.pl/index.php/pl/40/4/510/ Cytat:
Martolina a siostra ma jeszcze inne dzieci? No po prostu nie potrafię sobie wyobrazić takiej tragedii Mam nadzieję, że na moją córkę przyjdzie pora z jedzeniem. Żeby tylko wtedy nie zaczęła jeść jak opętana, bo i tak źle i tak niedobrze. W szkole u mojej córki też żadnego sklepiku nie mają i dobrze. za premię. Mi też szkoda wydawać na siebie kasę, a szczególnie od kiedy mam dziecko. Mój tż wyznaje zasadę, że woli mieć mniej ciuchów, ale dobrej jakości, ale mi szkoda wydać np. na kurtkę 199 funtów (on sobie taką kupił ostatnio). Ja to w ogóle często tak mam, że jak jestem w sklepie, już mam coś w koszyku, ale chodząc dalej po sklepie zaczynam się zastanawiać, analizować, myśleć czy mi to na pewno potrzebne, czy nie za drogie itp. itd. i zazwyczaj połowę rzeczy odkładam zanim dojdę do kasy hehe. Zjadłam na śniadanie ogromny omlet, aż mi niedobrze. Wiecie z czym ja mam problem... z tym, że zawsze mi w domu mówili, że trzeba zjadać wszystko do końca, że jedzenia nie można marnować, no i teraz siedzi mi to we łbie i czasami mimo, iż jestem już najedzona, to i tak wciskam w siebie wszystko do końca, bo przecież nie można wyrzucać jedzenia.
|
|
#3359 |
|
Zakorzenienie
|
no i tak jak myslalam. znam siebie jednak bardzo dobrze. poszłam nakupiłam w lumpie 3 kurtki (jedna dla J, dwie dla mnie), 2 torebki i w CCC dwie pary butów. moj wewnetrzny glos nie pozwoliłby mi wydac wszystkiego na jedne droższe buty
La'mbria a wiesz, że to chyba lepiej ubierac sie na jedno kopyto. mam na mysli, ze np ak ty na sportowo. nie masz dylematu. a ja i na obcasie bym chciala i bardziej do polatania na płaskim i jak kupie jedne to nie do wszystkiego mi beda pasowaly....a tam...za dużo kombinacji dla mnie.
|
#3360 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiecie- pokolenie moich Dziadków to ludzie którzy wojnę przeżyli, dla nich to naprawdę grzech ciężki wyrzucać jedzenie. I w sumie racja, gdzieś tam na świecie ludzie umierają z głodu.Pamiętacie sprawę tego chłopczyka z GB co go matka zagłodziła na śmierć?taki maluszek ze 3 czy 4 latka- kradł jedzenie w sklepach.. Jeżu...dla mnie to dalej niepojęte, że w tak rozwiniętym kraju dziecko zmarło z głodu! no i chyba dlatego też mam gdzieś tam w głowie, ze jak jest na talerzu to trzeba albo zjeść, albo zostawić na później, ale wyrzucić nie wolno. Cytat:
Kochana...ale ja bym chciała i w obcasach czasem się pokazać i kieckę założyć...no ale wszystko mam na sportowo, więc kiecki np. nie założę bo nie mam butów do niej. I tak zostają mi jeansy/legginsy/tregginsy, buty sportowe i jakieś bluzy/t-shirty...nic ciekawego takie stroje
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:50.

jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować...

i jestem załamana- nic mi się nie podoba. chcę obrączkę wg własnego projektu...no ale wtedy musielibyśmy ją zrobić ze złota, tego nie chcę min z powodów finansowych
w sobotę wpadło piwko i drink i makaron z pesto i kurczakiem na obiad (nie byłoby może aż tak źle, gdyby ta porcja nie była taka ogromna). wczoraj byliśmy na urodzinach i zgrzeszyłam kawałkiem tortu i 3 lampkami wina. więcej grzechów nie pamiętam, a za te, co pamiętam cholernie żałuję 

Ale to tylko ja tak sądzę

Jak było, bo w sumie gdzie szukać fajerwerków jak my już tyle lat razem.

i tekst miesiąca- "a obrączek to w koszty wrzucić nie możemy?"