|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Największe Wizażowe Gaduły - Panny Młode 2009, cz. VII
Co do obaw o suknie to mam ich mnostwo
to dlatego ze jak szukalam sukni to podobaly mi sie bardzo rozne modele i nie mialam sprecyzowanego celu poza tym w salonie bylam tylko z mama i przymierzalam dwie suknie i mnie sie podobala ta bardziej skromna, ale jak juz pisalam mama i eksepedientka stwierdzily ze wygladam jak dziecko komunijne i ze znikne w tlumie i ze lepiej mi w tej zupelnie innej, wiec stwierdzilam ze rzeczywiscie na wlasnym weselu nie mozna wygladac NIJAK, ale teraz mam watpliwosci ale chyba zostane przy niej bo zaliczka 600zl wplacona dziewczyny z "sukni marzen" mnie pocieszyly i tylko to trzyma mnie przy nadziei ze nie jest taka zla.....
|
|
|
|
#3422 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja w swojej sukni zakochałam się od pierwszego wejrzenia, w pierwszym salonie, do którego weszłam. Potem przymierzałam inne, nawet jedną wybrałam (uznałam że ta wymarzona jest za bogata do cywilnego), ale i tak pójdę w tej co sobie wymarzyłam To przecież Twój ślub, i powinnaś iść w tym, w czym chcesz, mama i ekspedientka mogą Ci doradzić, ale wybór i tak należy do Ciebie. |
|
|
|
|
#3423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz mam sajgon w pracy, ale jak tylko zrobi sie luzniej to musze sie tam wybrac, by cyknac jakas fotke
|
|
|
|
|
#3424 |
|
Raczkowanie
|
Maggie, zrobisz jak uważasz, ale pamietaj, że ten dzień będziesz wspominać do końca życia. Mniejsza o zaliczkę, może da się to odkręcić.
Słuchaj przede wszystkim siebie. Nie będziesz wyglądać jak dziecko komunijne i nie znikniesz w tłumie. To TY jesteś panną młodą i i tak bedziesz najpiekniejsza tego dnia. Moja rodzina, a raczej rodzina Tż prawdopodobnie mnie zje za moją suknię. Ale ja taką chcę i koniec.
|
|
|
|
#3425 |
|
Wtajemniczenie
|
Maggie a może to po prostu stres? W wolnej chwili idź do salonu, przymierz ja, zrób zdjęcie...jesli uznasz, że to nie ta, to spytaj panią w salonie, czy zaliczka nie moglaby pójść na konto innej sukienki
![]() Basia a jak wygląda Twoje cudo?
|
#3426 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
ja dzisiaj jade wplacic zaliczke na suknie.. nie mam sie co zastanawiac, to jest ta jedyna tylko nie wiem oco z bolerkiem.. bo jak zamowie to koronkowe za 300 zl to moze byc zonk, jak bedzie zimno....a watpie, ze gdzies znajde tu u siebie w miescie takie z takiej koronki co suknia...
|
|
|
|
#3427 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
O takiej marzyłam jako mala dziewczynka. Moja mama powiedziała, ze nie odważyłaby się iść w takiej nawet do kościoła, a co dopiero do cywilnego. Ja też mam obawy, ale klamka zapadła. Jakbym teraz zmieniła ją na inną, żałowałabym do końca życia. A że wszyscy i tak mi tyłek obrobią, to przeżyjęCytat:
Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2008-12-19 o 07:39 Powód: przypominam o nie pisaniu post pod postem i regularnym korzystaniu z funkcji "edytuj" oraz "multicytowania"! |
||
|
|
|
#3428 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i zgadniej jakie mam marzenie ![]() przesada najkoszmarniejsze zaręczyny o jakich słyszałam... ja bym się załamała, że spotykam się z takim idiotą, bo to o mnie poniekad też by świadczyło. Jest takie powiedzenie: ,,za każdą wspaniałą kobieta stoi wspaniały mężczyzna i odwrotnie" Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzisiaj dostałam kolejna odpowiedź z Kanacca's. Wysłali mi też zdjęcie przykładowej sukni z falbankami.
|
|||
|
|
|
#3429 |
|
Zakorzenienie
|
basia100 suknia jak z kreskówek disneya, Księżniczka typowa. Super.
|
|
|
|
#3430 |
|
Zakorzenienie
|
no dobrze, chce piekniewygladac... ale ( odpukac) bedzie zimno.. to co ja z tym zrobie...
|
|
|
|
#3431 |
|
Zakorzenienie
|
Basia100 nie przejmuj sie, co będa gadac inni, niech sie wypachaja. Jakos w Anglii czy w innych krajach nie biorą slubu Kościelnego a i tak wsytepują w białych sukniach. No wiadomo to jest Polska, ale co komu do tego. ja np. nie chce, żeby m isie ktokolwiek do czegoś wtrącał przez ten okres przygotowan.
Przykładowo poszlismy z Tz ostatnio do Kościoła dowiedzieć się o nauki i poradnie. Po paru dniach teść nam mówi, że mamy sobie tego dopilnować i popytac. A my to przecież wiemy. I codziennie nas się pyta co z tymi naukami. Nawet niewiecie, jak mnei to juz wkurza Przecież sami poszliśmy sie dowiedzieć, ja nie po to spędzam czas na Wizażu, tworze wizje naszego ślubu, zadaje Wam sto razy te same pytania, żeby potem mnie kotś pouczał Wy tez tak macie????
|
|
|
|
#3432 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale, faktycznie, tak jest. Ja żyję już tym ślubem, uzgadniam, szukam. I nie pozwalam sobie wchodzić w paradę. Zwłaszcza moja mama ma pretensje, że zamierzamy wydać na ślub mnóstwo pieniędzy, i nie rozumie, że np. moja suknia jest tą wymarzoną, nawet jeśli kosztuje 4,5 tys. A to ma być nasz wielki dzień Niestety, musze lecieć. Moja córcia gwałtownie domaga się uwagi Mam nadzieję, że pogadamy wieczorkiem. Buziaki, dziewczyny Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2008-12-19 o 07:40 Powód: przypominam o nie pisaniu post pod postem i regularnym korzystaniu z funkcji "edytuj" oraz "multicytowania"!!!!! |
||
|
|
|
#3433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No dokładnie. Dlatego z moim Tz postanowiliśmy, że nie mówimy nikomu co ile kosztuje. Jak powiedziałam mojemu teściowi (bo pytał czy szyje czy wypozyczam sukienke), że kupuje. Jak spytał ile kosztuje, to powiedziałam, że nei wiem, może 2 tys. To Tz mi potem pwoeidział, że teść pytał sie go, po co taka droga ło matko. Moje pieniądze, moja sukienka. Mamy odłożoną swoją kasę i jak bede chciała to kupie sobie nawet za 15 tyś Rodzice i tak maja nam opłacic przede wsyztskim sale o reszte wydatków i dodatków martwimy sie sami.
|
|
|
|
|
#3434 |
|
Zakorzenienie
|
Domiks nasz szczęście nikt mi się nie wtrynia co robię i co jak mam zrobić.
![]() Współczuję. Mnie bardziej wkurza, że teściowa jakoś ostatnio bez entuzjamzmu podchodzi do tematu ślubi. Nie skomentowała jak wyglądam w sukni, poradziła tylko bym poszła z kimś zauwanym, bo kobieta w sklepie zapewne będzie chciała wcisnąć mi coś, Jakbym nie miała własnego wzorku. Choć babka w sklepie to akurat dobrze doradza ![]() Teściowa tez duże oczy zrobiła jak jej powiedziałam że suknia którą mierzyła 2700kosztowała. Myślała że tańsze są. Już jej nie wposmniałam o tych sukniach z madonny za 4tysiaki Aczkolwiek, ostatnio jej wytlumaczylam, że bardziej mi sie oplaca kupić nową na mnie szytą, czystą i pachnocą, niż wypożyczyć za tyle samo model salonowy z firmówki. ![]() Na szxzęsice przyznała mi rację
Edytowane przez kliwia Czas edycji: 2008-12-18 o 12:21 |
|
|
|
#3435 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A zmarznać nie zmarzniesz - emocje robia swoje jeśli jednak się tego boisz, to pomyśl o innym bolerku, ale koronkowe w takim przypadku nic Ci nie da...Hmm, zapewne podobne do mojego Dla mnie to takie urocze...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3436 |
|
Zakorzenienie
|
Od tego momentu jesli ktoś mi coś powie o naukach, czy coś to chyba bedę wstanie się już wkurzyc
i powiem ,że by mi sie nikt nei wtrącął, bo mnie to delikatnie mówiąc irytuje. Ile dam za sukienke nie będę nikomu mówiła, żeby ich głowa nie bolała o wszelkich dodatkach czy tam zawieszkach na wódke nie mam zamiaru się przyznawać, nawet jak już zrobimy czy kupimy, bo nie potrzebne mi są komentarze.Po salonach bede chodziła z koleżanka, bo jakbym miała chodzć np. z mama to pewnie wystapiłabym w sukience za 300 z kolekci 1996
|
|
|
|
#3437 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Moja mama akurat nie wnikała w to za ile kupię suknię Ja płacę, ja decyduję Sama chciałam się zmieścić w 2000 zł. Najlepsza była teściowa, bo to z nią przymierzałam suknie i ostatecznie kupilam najpierw myslała o 1200, potem 1500, a jak przymierzałam, to mówila, że mi dołoży i mogę brac nawet taką za 3000zł Uwielbiam ją
|
|
#3438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jeszcze wyglądałabym o tak: |
|
|
|
|
#3439 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny!
Byłam dziś na mieście, ale trochę lipa z tymi prezentami bo miałam baaardzo malo czasu. Po polowaniu na wszystko i na nic mam : * mama 2 pary fig ( +dokupię podkoszulek damski na ramiączkach) *tata podkoszulek męski z dlugim rękawem ocieplany +5 par skarpet *brat podkoszulek męski z dlugim rękawem ocieplany (muszę coś jeszcze dokupić) *TŻ jak narazie nic ale może w niedziele handlową wyrwę się na trochę ze szkoły i kupię mu z 4 pary bokserek tych obcisłych, bo te które ma to mu się już poniszczyły. Acha kupiłam sobie firankę do pokoju, 2 takie fajne czerwone aniołki zrobię im zdjęcie i Wam pokaże bo są baaaaardzo fajne , musiałam je kupic ![]() Świecę złotą kule na której siedzi aniołek taka na stół na wigilię co by nastrój był ![]() O rany kasa mi się rozleciała a nie mam nic konkretnego ![]() Domi załatw mi tez taką kiecke
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3440 |
|
Zakorzenienie
|
No wlasnie Daysy, ona jest w sam raz dla Ciebie - chcialas ciemne dodatki - here you go
|
|
|
|
#3441 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
te są śliczne Cytat:
Cytat:
ale zdjęcia cudne są Cytat:
![]() ja na czarno więc nie ma problemu zawsze wyjdzie ![]() farba Loreal ![]() mi na szczęście nie potrzeba tak długiego terminu na farbowanie... ja jakoś we wtorek zafarbuję na 4 dni przed ślubem Cytat:
ja do mysłakowic często przyjeżdżam Cytat:
ja z rodziną u babci na wsi tż u siebie po kolacji...jak tż odpocznie przyjedzie do mnie i razem idziemy na pasterkę ![]() 1 dzień świąt już razem wow piękne są !!
|
|
|
#3442 |
|
Zakorzenienie
|
ok to ja jade do Kalisza wplacic zaliczke na suknie no i na zakupy z rodzicami buzka
|
|
|
|
#3443 |
|
Zakorzenienie
|
Maggie a jakże by inaczej ona została zaprojektowana specjalnie dla mnie
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3444 |
|
Zadomowienie
|
[quote=agus87;10124871
tylko nie wiem oco z bolerkiem.. bo jak zamowie to koronkowe za 300 zl to moze byc zonk, jak bedzie zimno....[/quote] moja kolezanka brała ślub w styczniu.Padał śnieg.Ale ona była w takim stresie,że do zdjęć w plenerze pozowała bez bolerka na gołe ramiona Mówiła,że nie czuje ani ciepła ani zimna twarda jest Sorki ale niechcący coś skasowałam:/
W końcu się doczekałam Michalinka jest już na świecie Edytowane przez iza240 Czas edycji: 2008-12-18 o 14:22 |
|
|
|
#3445 |
|
Zakorzenienie
|
Ja myślę że kupowanie tak drogich dodatków jest trochę bez sensu... przecież nikt z lupą nikogo ganiał nie będzie i sprawdzał czy jest to haftowane ręcznie itd.
Noo chyba że kogoś stac na to to ok. Mnie nie stać na takie drogie dodatki i próbuję jak najwięcej zoszczędzic to znaczy kupić cos taniej, rozejrzeć się itp. |
|
|
|
#3446 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja tez hihi Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ale ladna !! Cytat:
Cytat:
ja dostalam w ten sam dzien co ty ![]() Cytat:
tylko od 9:00 do 17:00 najgorsze ze na dojazd trace 3 godz dodatkowo mam na 9:00 do pracy wstaje o 7:00 , 7:50 wychodze na busa....ide ok 12min...busa mam 8:08 w pracy jestem 8:30 ...:/ kończę o 17:00 busa do domu mam 17:45 :/ jestem w domu 18:45 masakraa tż mówi, żebym się zwolniła bo nie mam życia dla siebie i jeszcze mam tak mało na rękę, że nawet na suknię nie mogę odłożyć.
|
|
|
#3447 |
|
Zakorzenienie
|
no Strippi wiem cos o tym i o zarobkach... ja jestem na państwowych pieniądzach na stażu 650... raczej pensja marzen to nie jest
|
|
|
|
#3448 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3449 |
|
Zakorzenienie
|
Daysy a kiedy idziesz do tego salonu na osiedlu na jakąś rozmowę?
|
|
|
|
#3450 |
|
Zakorzenienie
|
Iza ja pitole ale ludzi wykorzystują... kurde ja tu sobie siedze i prawie nic nie robię , a w domu pomocy to niezła robota jest... poniekoąd wiem cos o tym bo mi koleżanka mówiła którą na staz tam chyab wysłali... zrezygnowała po tygodniu bo psycha jej siadła...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:48.

to dlatego ze jak szukalam sukni to podobaly mi sie bardzo rozne modele i nie mialam sprecyzowanego celu 

bo jak zamowie to koronkowe za 300 zl to moze byc zonk, jak bedzie zimno....

Przecież sami poszliśmy sie dowiedzieć, ja nie po to spędzam czas na Wizażu, tworze wizje naszego ślubu, zadaje Wam sto razy te same pytania, żeby potem mnie kotś pouczał

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)