|
|||||||
| Notka |
|
| Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.9
chiquitkaaa - powodzenia jutro
|
|
#3422 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.9
Cytat:
Olivko takie myslenie nikomu nie szkodzi a Tobie pomaga i tego sie trzymaj |
|
|
|
|
#3423 |
|
Zadomowienie
|
Chiquitka powodzonka jutro
Jeśli chodzi o Twoje wahania przy rozmiarku naprawdę wielkiej różnicy nie będzie. O ile dobrze widziałam to tylko 1mm różnicy w szerokości i 2mm w projekcji. Różnica naprawdę znikoma. Co nie wybierzesz będzie pięknie![]() Myuś ja już z niecierpliwością czekam na opis tych zdjęć, bo to naprawdę okropne jak lekarze mogą tak spartolić robotę ![]() Edit: to takie coś może się samo w cycuchach wytworzyć i je tak zdeformować Amorcio co do tych prezentów czy imprez okolicznościowych masz rację. W tych czasach wiele dzieciaków wyobraża sobie, że mogą żadać co tylko chcą. W dużej mierze jest to wina rodziców, ale też otoczenie i inne dzieci mają wpływ na takie a nie inne podejście dzieciaków. To tylko dzieci i nie chcą czuć się gorsze od innych, wyśmiewane, bo jedne mają a one nie. Rodzice nie chcąc, żeby ich pocieszy odstawały od reszty często też popełniają błąd, nie mając świadomości, jak je krzywdzą. A my z moim tż, tak jak Edzia, mamy również tylko ślub cywilny. Dużo osób nas pytało kiedy kościelny, wesele i mi to do szczęścia nie potrzebne. Byłam na kilku takich "imprezach" i większość ludzi ma gdzieś młodą parę (oczywiście nie wszyscy) a przychodzą tylko, żeby się pobawić, nażreć i pochlać (no niestety inaczej się tego nazwać nie da). Dlatego powiedziałam, że ślubu kościelnego nie chce, a nawet jakby był to będziemy tylko my i świadkowie, reszta si,ę dowie po fakcie
07 grudzień 2012 Dr B. D'H (Belgia) ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/a9aa8927f3.png Edytowane przez kicia_nh Czas edycji: 2013-03-05 o 22:42 |
|
|
|
#3424 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dobrze zdecydowałaś, kup samochód, a piersi wymienisz za kilka lat. Wtedy pewnie "wejdzie" więcej, niż teraz ![]() ---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- chiquitkaa powodzenia jutro!!!
|
|
#3425 |
|
Zakorzenienie
|
I teraz poniżej.
Na ostatnim szkucu jest pokazany schemat problemu. W zdrowej piersi implant jest rozłożony, torebka miękka i prawidłowo stabilizuje implant. Torebka przerośnięta zaciska się na implancie, implant "zbija się", ma za mało miejsca , pierś ulega deformacji. I teraz czemu boli? Implant ma coraz mniej miejsca i pręży na tkankę. Tkanka się zaciska nadal- a implant coraz bardziej pręży. Można go ścicnąć- no ale są granice. Sama blizna (torebka) też pewnie może boleć- tak jak bliznowiec czy mocno przerośnięta blizna. Na przedostatnim zdjęciu jest zdjęcie dziewczyny która ma w lewej piersi cc. Na trzecim zdjęciu od końca jest to co lekarz jej wyciął z piersi podczas operacji. Jest to implant i na nim nieprawidłwow przerośnięta tkanka- czyli kapsuła. Czwarte zdjęcie od końca-po rozcięciu kapsuły implant się rozłożył i widać o ile za mało miał miejsca w kapsulei jak go ta tkanka ściskała. Na pierwszym zdjęciu jest wyjęty z kapsuły implant i obok leży kapsuła czyli nieprawidłowa przebudowana tkanka. Wszystkie dzisiejsze zdjęcia pochodzą z pracy Pana dr. Revisa. Pan dr jest z Południowej Florydy więc dlatego pozwoliłam sobie zapodać te zdjęcia i podać nazwisko.
like for like !!! Allergan 510FX dualgel 310cc-Sankowski/Lembas 19.12.2008-totalna porażka ..a jeśli płakać to tylko ze szczęścia 15,12.09 mentorCPG333-485cc https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post30082520
Edytowane przez MyaDiva Czas edycji: 2013-03-05 o 23:04 |
|
|
|
#3426 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wróciłam od gin on nie chce tego usuwać i próbujemy leczyć, porozmawialam jeszcze o op,aż sie milo zaskoczylam jego reakcja.
|
|
#3427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
like for like !!! Allergan 510FX dualgel 310cc-Sankowski/Lembas 19.12.2008-totalna porażka ..a jeśli płakać to tylko ze szczęścia 15,12.09 mentorCPG333-485cc https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post30082520
|
|
|
|
|
#3428 |
|
Raczkowanie
|
Chiquitka, powodzenia jutro!!!! Trzymaj się!!!
Dobry wieczór
|
#3429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Osoby które mają tendencje do bliznowców mają większe szanse że taki przerost nastąpi. Więc w dużej mierze powodem są predyspozycje pacjentki. Do innych przyczyn należą: urazy i mikrourazy, gładkie implanty, implanty solne, implantacja pod gruczoł, wyniszczenie organizmu (np. ciężka choroba albo osoby z anoreksją), druga operacja ale i niewłaściwe postepowanie lekarza Oczywiście w praktyce ten ostatni powód nie istnieje no bo co lekarz powie, że zapaprał rane albo używa złych rękawiczek No jasne że nie powie, ten powód się nie zdaża bo pacjentka nie ma możliwości go udowodnić. Jednak jak wyjaśnić fakt, że u pacjentek od jakiegos lekarza ciągle występuje to powikłanie No pytam się o czym to może świadczyć? o tym że trafiają do niego wszystkie dziewczyny z tendencją do bliznowaceń jakie chcą sobie zrobić w PL operację ? tia
|
|
|
|
|
#3430 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3431 |
|
Raczkowanie
|
anneoo1,
masz cudowne piersi - tylko czemu piszesz "maluchy" jaki to jest "rozmiar", bo widzę, że jesteś szczupła, a biust jest na miarę- nie za mały i nie za duży jusi84, super cycuszki, efekt jest rewelacyjny, ja oczywiście ciągle się boję, że u mnie implanty będą źle wyglądały... zobaczymy Mya, dziękuję za zdjęcia i wyczerpującą odpowiedź, zobaczyłam, przeczytałam, pomyślałam i myślę pozytywnie - mi to się nie zdarzy. na dniach planuję założyć jakiś album, znalazłam swoje "zagubione" dobrej nocy wszystkim |
|
|
|
#3432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Każde uszkodzenie skóry w taki przypadku jest ryzykowne, no a poziome cięcia w szególności- nie mówiąc już o samej torebce która jest ogromną blizną. A Ty może masz tylko tendencje do przerosłych blizn - mi chodzi o bliznowce. Jakie masz blizny po szczepionkach? albo jakieś inne stare blizny?
|
|
|
|
|
#3433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz troche inaczej do nich podchodze. Staram sie tak jak Mya napisala moj pomysl zamknąc w szufladzie i kluczyc daleko rzucić za siebie, ale wiem ze nadchodzi lato i znowu bede miala zalamanie
|
|
#3434 |
|
Raczkowanie
|
dziekuje kochane jestescie ;-*
|
|
#3435 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() po 1. wcale nie masz małych po 2. jak Cię nachodzą takie głupie myśli to pooglądaj sobie swoją wyjściówkę ![]() ---------- Dopisano o 02:25 ---------- Poprzedni post napisano o 02:18 ---------- i w ogóle to dziewczynki dziękuję za miłe komentarze wiem, że fabrycznie miałam te sutki nierówno i muszę się z tym pogodzić, że są takie jedno na Maroko a drugie na Kałkaz ale w rzeczywistości nie są aż tak krzywe ![]() poza tym muszę zacząć na basen chodzić w końcu bo czuję w niektórych miejscach, że te mięśnie są jeszcze poprzykurczane ale jak na razie to żyję z dnia na dzień bo pracę mam taką, że wystarcza mi jedynie na najważniejsze wydatki (chwała Bogu, że mieszkam jeszcze z rodzicami ) więc o pływaniu raczej mowy nie będzie... a szkoda bo uwielbiam pływać...i tak się zastanawiam czy mogę normalnie klatkę piersiową rozciągać (jak np. po fitnessie)? czy to coś pomoże? |
|
|
|
|
#3436 |
|
Raczkowanie
|
czesc dziewczynki
|
|
#3437 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3438 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3439 |
|
Raczkowanie
|
No to Chiquitka odlicza minuty
powodzenia!!!Katarzynko piękne zdjęcia w albumach, widzę że spełniasz się wspaniale w roli Mamy powiedz, ile lat mają Twoje Dziewczynki bo chyba są w podobnym wieku do moich chłopaków (3,5 i 1,5 ). Pisałaś, że dopiero wybierasz się do pracy? Jak zorganizujesz sobie opiekę nad dziećmi? Dla mnie powrót do pracy z jednej strony był bardzo trudny, bo po 3 latach z maluchami w domu trudno było mi sobie wyobrazić, że przeżyją bezemnie 8h (a ja bez nich) (starszy do przedszkola, młodszy z nianią) a z drugiej jednak tęskniłam za życiem poza domem i kontaktem z ludźmi powyżej 3 roku życia . Olivka - rozmiar kwestia względna. Dla mnie Twoje piersi są piękne (!), a rozmiar idealny - czy ktoś oprócz Ciebie nazywa je "maluchami"? Bo mam wrażenie, że maleją tylko w Twoich oczach
|
|
|
|
#3440 | |
|
Raczkowanie
|
Dzien dobry dziewczynki. Porozwozilam moje dzieciaki i teraz przy kawce moge Was spokojnie poczytac.
Przyznam szczerze ze teraz kazdy skurcz piersi kojarzy mi sie ze ta torebka zle sie ksztaltuje. Ze zbyt mocno sie nadwyrezam i sobie szkodze, ale przy 3 dzieci trudno tak dlugo sie oszczedzac . Mam nadzieje ze tylko to cc mnie ominie![]() A teraz biegne poogladac Wasze piekne galerie ---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ---------- Cytat:
|
|
#3441 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Czesc dziewczynki drogie ![]() Tyły mam ogromniaste, będę nadrabiać przez kolejne lata świetlne chyba... nawet teraz nie dane mi na spokojnie kawki się z Wami napić, dzieciaki mi się chyba szaleju najadły uciekam więc, do później
|
|
#3442 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ---------- mya ty nasza ekspertko mam pytanie kiedy mozemy isc na solarium lub natryskowe opalanie? Wiem ze ten temat byl juz poruszany, ale w tej ilosci wiadomosci nie moge tego odszukac
|
|
#3443 |
|
Raczkowanie
|
Chiquitka powodzenia nic się nie martw będzie wszystko dobrze wracaj do nas z pięknymi cyusiami
---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ---------- witam się z rana
już są 28.02.2013 dr J.J. Wrocław Edytowane przez jusi84 Czas edycji: 2013-03-06 o 10:53 |
|
|
|
#3444 |
|
Raczkowanie
|
Chiquitka powodzenia!!!!!!Będą śliczne cycunie
|
#3445 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny powiedzcie mi czy znacie jakieś dobre sposoby na ból gardła...? Boli mnie dziś okropnie, narazie biorę strepsils ale trochę się boje lekarstw (do op zostało 13 dni). Ciekawe co mi w badaniu ob wyjdzie.. Do operacji trzeba być idealnie zdrowym podobno..?
|
|
|
|
#3446 | |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry wszystkim
Chiquitka powodzonka , będzie pięknie ! ![]() MyDiva aż mnie biust rozbolał i sie spial od tych zdjęć .Tak jak dzisiaj przegladalam w formularzu to jest najwieksze prawdopodobienstwo wystąpienia tego powikłania ze wszystkich możliwych. Troche obawiam sie, ze u mnie moze byc zwieksozne ryzyko-bo blizny po szczepionkach mam takie grubsze, a do tego jestem czasem niezdarna to na cos wpadne to sie gdzies stukne wiec boje sie ze moje nabytki czekaja jeszcze takie niemile niespodzianki -to znaczy ze wieksze prawdopodobienstwo jak dobrze rozumiem tak ?- ale na razie wolę o tym nie myśleć . W ogóle w Warszawie kolejny słoneczny dzień aż chce się żyć. Suszenia głowę i jade na ściąganie szwów. Miłego dnia dziewczynki ;*---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- Cytat:
. Ja gdyby nie tran to na pewno byłabym chora w dniu operacji . A z tym zdrowiem to raczej tak , ją jak rano się stawiam do kliniki i miałam chrypke bo przecież nie można nic pić, a powietrze suche w pomieszczeniach ogrzewanych , to dr jak usłyszał mój głos to od razu : "a pani przypadkiem nie jest przeziebiona ?" . W każdym bądź razie dbaj o siebie
26.02.2013 K.P Warszawa 345g okraglaski Edytowane przez malina986 Czas edycji: 2013-03-06 o 08:59 |
|
|
|
|
#3447 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
O reke poprosil mnie po miesiacu znajomosci bylo klekanie i piekny pierscionek ale wtedy nie bylam na to gotowa i on tez nie, chcial mi tylko przekazac tym ze chce ze mna spedzic reszte zycia i miec ze mna dziecko ale kiedy ja powiedzialam ze nie chce brac slubu ale tez chce z toba byc do konca zycia on powiedzial ze on tez ale nie wiedzial jak ma mi to przekazac zeby bylo powaznie wiec po prostu sie oswiadczyl, widzialam tylko jak mu ulzylo ze nie rwalam sie do oltarza teraz czekam na drugie oswiadczyny bo tak mu powiedzialam ze kiedy to poczuje ze chce na prawde wziac slub i powiedziec oficjalnie tak to ma sie znow oswiadczyc, ja juz jestem gotowa ale nawet nic nie wspominam bo chce zeby to bylo szczere i z jego serca, choc nie ukrywam ze juz marze o tym i nie moge sie doczekac ![]()
|
|
|
|
|
#3448 |
|
Raczkowanie
|
Dziunia bardzo mi się podoba wasze podejście , nie jest wymuszone ... takie to prawdziwe i romantyczne
.
|
#3449 |
|
Raczkowanie
|
Widzę, że więcej osób ma podobne zdanie na temat ślubu i wesela. My wzięliśmy ślub cywilny, wszystko zaczęliśmy planować 2 miesiące przed. Uszyłam sobie deliaktną koronkową sukienkę do kolan ze stójką (żaden dekold czy brak ramiaczek nie wchodził w grę
) w kolorze ecri z pięknie odkrytymi plecami.. zaprosiliśmy tylko najbliższą rodzinę i przyjaciół - w sumie 26 osób i mieliśmy małe przyjęcie w góralskiej karczmie. Siedziliśmy przy jednym duzym stole, jeden z gości - pasjonat muzyki zadbał o sprzęt więc trochę dobrej muzyki było i nawet potańczyliśmy sobie skupiłam się na tym żeby było nam wygodnie i swobodnie. Jedzenie pyszne, same regionalne specjały, dobry alkohol, goście zadowoleni wrócili do domów ok 1.00 W sumie impreza kosztowała nas jakieś 3500 zł. Do tego sukienka, garnitur, obrączki. I tak uważam, że to spory wydatek, a jak słyszę, że ludzie wydają na wesele 30 000 zł to mnie mrozi... oczywiście w większości przypadków liczą, że "wesel się im zwróci" - a to jest juz dla mnie żenujące.Malinko dzięki za podpowiedź, tran pije mąż to zacznę mu podbierać. |
|
|
|
#3450 |
|
Raczkowanie
|
Witam z rana
Wczoraj byłam na konsultacji i tak jak mówiłyscie zapomniałam połowy pytan ale to chyba ze stresu Ustaliłam , ze biore okragłe 375 ale teraz sie zastanawiam czy to nie za duze. Cały czas o tym mysle bo jestem dosc szczupła 170 - 52kg i nie chce wygladac komicznie z takimi piersiami
![]() |
Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:47.

a prawda byla inna czarniejsza...mialam lzy w oczach. Od pierwszego razu jak je zobaczylam wiedzialm ze je poprawie. Jezeli mam byc szczera poprawka miala nastąpić w to lato...o poprawce nie mialam nikogo informowac. Jadac na moja kontrole mialam omawiac szczegoly operacji...codziennie wstawalam i znowu to samo koszmar podczas kąpieli..koszmar podczas nakladania bluzek w ktorych mialo byc tak pieknie...a bylo dalej malo
ja mialam chyba depresje
Jeśli chodzi o Twoje wahania przy rozmiarku naprawdę wielkiej różnicy nie będzie. O ile dobrze widziałam to tylko 1mm różnicy w szerokości i 2mm w projekcji. Różnica naprawdę znikoma. Co nie wybierzesz będzie pięknie
". Może i jest najlepszy- ale wg tej osoby. A każdy musi trafić do swojego lekarza. Znam osobiście przypadki, że ktoś ma piersi skopane na maxa - a poleca swojego lekarza jako najlepszego (bo ma małą wiedzę o tym jak powinny piersi wyglądać/jak by mogły wyglądać albo ma po prostu tak małe wymagania). To skrajny przykład. Ale ile nas tu jest- tyle jest różnych marzeń. A nie każdy lekarz jest w stanie spełnić dane wymagania - najczęściej lekarze mają swoje preferencje, i to trzeba brać pod uwage. Po inne piersi jedziemy do Czech, po inne do Krakowa a jeszcze po inne do Warszawy czy Poznania.
a bluzki oczywiście za małe bluzki z mega dekoltami 

. Mam nadzieje ze tylko to cc mnie ominie
!