Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz.2 - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część wątku?
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 25 40,98%
Rosną nam zdrowo i kopią nas mocno maluchy co mają rodzić się WIOSNĄ - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 3 4,92%
Jesień za oknem, liście z drzew spadają, a nasze maluszki się ujawniają - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 2 3,28%
Coraz większe nasze brzuszki, a w nich kopią już maluszki - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 15 24,59%
Z kompletowaniem wyprawki urwanie głowy- czy o tym będzie nasz wątek nowy?- Mamusie III/IV 2014 cz.3 0 0%
Półmetek za nami, wiosną będziemy mamami - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 16 26,23%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-25, 15:22   #3421
Castia
Wtajemniczenie

Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201

baja_86 super zestaw ci się udało kupić
ja u tego sprzedawcy też biorę udział w licytacji ale cena już dużo wyższa jest niż ty kupiłaś no zobaczymy.

ja nie mam w domu nic chłopięcego no może kilka białych i żółtych ubranek po córci więc muszę kupić wszystko.
w przyszłym tygodniu zrobię u mnie tournee po lumpkach chyba

side85 to trzymam kciuki zeby lokator się ujawnił kim jest
też uwielbiam tesco i ich ciuszki.... zwłaszcza na wyprz
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 15:49   #3422
monkaa321
Zakorzenienie

Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201

Cytat:
Napisane przez 23Paula23 Pokaż wiadomość
Witam Was po wizycie
Mój lekarz prowadzący porobil dziś dokładne pomiary USG i maly waży 1177 a nie 820 jak stwierdziła Pani na 4d a co do wód plodowych owszem mam malo ale wystarczająco mieszczą się w normie, maluszek już się obrócił glówką na dół więc nie będę miala cesarki Mam tylko obserwować czy nie sączą mi się wody, nie dzwigac i nie męczyć się.
To ciekawe skąd taka różnica pomiędzy pomiarami najważniejsze że wszystko ok

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Co do wagi w ciąży - pewnie że mi nie pasuje, zawsze miałam 51 kg, a wczoraj 60,1 sikam 3 razy żeby spadło do 59,9 i mogłam spokojnie iść spać
Ale zawsze chciałam mieć 90 cm w biuście - i mam i w brzuchu też 90

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
a ja jutro

dzisiaj wizyta, więc proszę trzymać kciuki żeby wszystko było ok i żeby dzidzia w końcu zaczeła współpracować i żebym nareszcie poznała płeć, bo niedługo będzie cała wyprawka i wszystko neutralne
Dziś na promocjach w Tesco załapałam się na cudny kaftanik, dwustronny w środku chyba ma wyściółkę jakąś bo jest cieplusi i kosztował z 35zł na 20 (z jednej strony kremowy z drugiej w misie) do tego dwie czapeczki z tej samej sercii za 10zł i dwie pary uroczych malutkich skarpetek za 8zł też z tej samej kolekcji. Widziałam cudne kurteczki na przecenie, ale już nie neutralne więc jeśli się dowiem dziś co to będzie to lecę do sklepu, jeśli nie moje dziecko będzie miało chyba wszystko beżowo-kremowe
generalnie kocham Tesco i ich promocje dla maluszków.

właśnie się wykąpaliśmy, przygotowaliśmy do wizyty i na 16:40 tatuś nas zabiera na zdjęcie, więc mam nadzieję że dzidzia gotowa na fotografie rodzinne

Kurczaczek fajna ta promocja ale ja chyba czekam do połówkowego żeby jeszcze raz płeć sprawdzić i wtedy startuję za przyzwoleniem tz

Cytat:
Napisane przez headzik Pokaż wiadomość
o matko!!! ależ mnie nastraszyłaś ja jakiś czas temu miałam obawy, że odchodzi mi czop śluzowy, dzwoniłam do ginki i uspokoiła mnie, że to może jeszcze od tabletek dopochwowych, które skończyłam brać parę dni wcześniej, no i chyba z 2 razy pociekł mi taki przezroczysty śluz niedawno, tylko nie wiem czy to mogą być sączące się wody bo był bardziej ciągnący niż lejący.. dosłownie aż do kolan.. no i na następny dzień wieczorem wodniste białe upławy leciutko pociekły. (przepraszam za szczegóły)
byle do czwartku.. byle do czwartku.. Boże, już nie mogę się doczekać wizyty
ojojoj to się nastresowałaś.. Szkoda że Ci przełożyli tą wizytę będzie dobrze a jak coś to pędź n IP

Cytat:
Napisane przez agunia4ever Pokaż wiadomość

Mam pytanko. Była już dyskusja na temat kół do wózka: pompowane czy piankowe? Jeśli nie to macie jakieś rady? Bo tak się zastanawiam i sama nie wiem.
wózki z kołami pompowanymi są cięższe ale lepiej się prowadzą po wybojach itp z kołami piankowymi jest na odwrót

A mnie brzuszek boli z prawej strony tak, że nie mogę nogi podnieść myślę że też mnie to więzadło dopadło
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 15:59   #3423
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
A ja byłam w lumpie i się nachapałam za wszystkie czasy Za 5,20 zł mam: szlafroczek 3-6 miesięcy (mój tż wczoraj gadał, że chciałby dzidzie w szlafroczku więc wzięłam ), kombinezon 3-6 m., ale wydaje mi się malutki , 3 rozpinane bluzeczki - w tym sweterek z H&M, jedna nierozpinana bluzeczka z długim r., spodnie, chyba półśpiochy (tak to się nazywa takie spodnie, ale aż zapinane pod szyją ) i 2 body
niezle nakupilas i to za jaka cene

Cytat:
Witam Was po wizycie
Mój lekarz prowadzący porobil dziś dokładne pomiary USG i maly waży 1177 a nie 820 jak stwierdziła Pani na 4d a co do wód plodowych owszem mam malo ale wystarczająco mieszczą się w normie, maluszek już się obrócił glówką na dół więc nie będę miala cesarki Mam tylko obserwować czy nie sączą mi się wody, nie dzwigac i nie męczyć się.
super wiesci

side mocne

jesuuu ja tez chce juz wiedziec co bedzie i zaczac cos kupowac w pon mam wizyte ale jakos watpie, ze nam sie szkrab ujawni

Straszycie tymi uplawami, ja co prawda mokro nie mam ale za to sluz mam juz od dawna dziwny, taki ......cytrynowy

agunia
o wozkowych kolkach dyskusja juz byla W skrocie, piankowe sa lzejsze ale pompowane za to lepiej amortyzuja zalezy czy masz u siebie wertepy

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 16:01   #3424
cobra115
Zakorzenienie

Cześć. Wpadłam tylko prosić o mocne kciuki w poniedziałek mam dodatkowe badania. Ale ciąża jest zagrożona
Stary 2013-10-25, 16:12   #3425
opka
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez cobra115 Pokaż wiadomość
Cześć. Wpadłam tylko prosić o mocne kciuki w poniedziałek mam dodatkowe badania. Ale ciąża jest zagrożona
A co sie dzieje????? trzymam mocno kciuki
opka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 16:13   #3426
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
ale jak to, co sie stalo ?? co za dodatkowe badania ??
oczywiscie trzymam bardzo mocno

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 16:13   #3427
baja_86
Zakorzenienie

cobra mocno trzymam kciuki, musi być dobrze
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 16:18   #3428
opka
Przyczajenie

Asienka213 ja też czekam aż dzidziuś się ujawni,termin mamy podobny,ja 17 kwiecien
opka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 16:29   #3429
agunia4ever
Zadomowienie

Cytat:
Będę 3mać bardzo mocniutko
Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość

agunia
o wozkowych kolkach dyskusja juz byla W skrocie, piankowe sa lzejsze ale pompowane za to lepiej amortyzuja zalezy czy masz u siebie wertepy
Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
wózki z kołami pompowanymi są cięższe ale lepiej się prowadzą po wybojach itp z kołami piankowymi jest na odwrót
dziękować poszperam w wątku w takim razie

Impossible is nothing

I ślubuję Ci... Szczęśliwa żona od 9.11.2013r.

I kocham Cię ponad wszystko... Szczęśliwa mama od 06.04.2014r.

Sławcio
agunia4ever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 16:48   #3430
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość

Też sobie tak tłumaczę, że kiedyś nie było USG i dzieci się rodziły zdrowe i moje też musi - nas wszystkich muszą być zdrowe dzieciaczki
Szkoda tylko, że same sobie musimy to tłumaczyć i że lekarz nas w tym nie wspiera...
Też muszę sobie takie wytłumaczenie zakodować. Bo narazie to zamartwiam się. Mam momenty euforii i mega pozytywnie nastawiona jestem by za chwilę usiąść i czarnowidztwo mi się włącza

---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
[B]

właśnie listonosz przyniósł mi grzechotkę z FP dla mojego synka!!!
Boże jaka ja jestem już w nim zakochana!!!
Tak piszecie o tych grzechotkach, że i ja się zarejestrowałam. Ciekawe czy przyjdzie JAk długo czekałaś??

---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ----------

Cytat:
Napisane przez teklaaa Pokaż wiadomość
tak przy piątku na poprawę humoru

http://bebzol.com/pl/Ten-dzieciak-wy...ka.130262.html

na chwilę rozluźnienia i uśmiechu żeby tych zmartwień było znacznie mniej..
Daje nieźle

---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ----------

Cytat:
Co do wagi w ciąży - pewnie że mi nie pasuje, zawsze miałam 51 kg, a wczoraj 60,1 sikam 3 razy żeby spadło do 59,9 i mogłam spokojnie iść spać
Ja wagę startową miałam taką jak masz teraz Wcześneij utrzymywałam 54 -55kg a przed ciążą jakoś dobijałam do 60 Teraz na szczęście nie mam jakiś mega zachcianek to i na razie nie wiem dopiero czy aż 4kg na plus.. Biustu nie mierzyłam a brzuch to 95cm, ale przed ciążą też pokaźny był

---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ----------

Cytat:
Zapomniałam się pochwalić - umówiłam się na USG połówkowe 13.11, a na 3d 11.12
Będę odpowiednio: na połówkowym w 22t4d i na 3d w 26t4d - to chyba ok powinno być? Uwielbiam NFZ - prawie 3 tyg. czekania na USG
Ale dam radę
Taaaa..na temat kochanego NFZ i polskiej polityki prorodzinnej można epopeje pisać

---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ----------

Cytat:
No ale i tak malutki bo średnia to ponad 1300 no ale cóż dobrze że się rozwija prawidłowo najwyżej będę miała lżejszy porod jak maly będzie nie duży :P
Dokładnie... NAjważniejsze że lokator ma się dobrze I z tym porodem dokładnie..

---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ----------

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
Ja już byłam u mojej lekarki z tym problemem bo właśnie rano jak wstaję i od razu się nie ubiorę w majciochy tylko latam w spodniach od piżamy czuję, że mam mokre plamki...wystraszyłam się i naczytałam w necie... Moja gin wszystko sprawdziła, ilość wód ok, szyjka zamknięta... powiedziała, że to tylko śluz jej zdaniem, taki wodnisty a nie wody więc jestem spokojna dodam, że ja od początku ciąży nie miałam dnia żeby było sucho na wkładce, no ale to śluz więc chyba może tak być...
JA też mam upławy białawe czasem przezroczyste, raz wodnieste raz śluzowate i dość obfite.. Ale niby ok wszystko.. Oszaleć można z tym wszystkim...

---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ----------

Cytat:
a ja jutro

dzisiaj wizyta, więc proszę trzymać kciuki żeby wszystko było ok i żeby dzidzia w końcu zaczeła współpracować i żebym nareszcie poznała płeć, bo niedługo będzie cała wyprawka i wszystko neutralne
Dziś na promocjach w Tesco załapałam się na cudny kaftanik, dwustronny w środku chyba ma wyściółkę jakąś bo jest cieplusi i kosztował z 35zł na 20 (z jednej strony kremowy z drugiej w misie) do tego dwie czapeczki z tej samej sercii za 10zł i dwie pary uroczych malutkich skarpetek za 8zł też z tej samej kolekcji. Widziałam cudne kurteczki na przecenie, ale już nie neutralne więc jeśli się dowiem dziś co to będzie to lecę do sklepu, jeśli nie moje dziecko będzie miało chyba wszystko beżowo-kremowe
generalnie kocham Tesco i ich promocje dla maluszków.

właśnie się wykąpaliśmy, przygotowaliśmy do wizyty i na 16:40 tatuś nas zabiera na zdjęcie, więc mam nadzieję że dzidzia gotowa na fotografie rodzinne
No to ściskam

---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ----------

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość

A ja nadal czekam na grzechotkę, ale za to dziś dostałam teczkę i płytę z kołyskami od bebilonu, nawet zapomniałam, że się do nich zgłaszałam
5 zł za sztukę to dobra cena. Ja wczoraj wylicytowałam 30 fajnych ciuszków za 110 zł +20 zł przesyłka, tak więc sztuka za 4zł z groszem, a zestaw składa się z samych spodenek, bluzeczek, body i sweterkow, a więc same konkrety.Jeśli chcesz zobacz http://allegro.pl/cudny-synus-wspani...637409312.html

usg 3D to rzeczywiście prezent Mikołajkowy, choć trochę spóźniony
Śliczne te ubranka.. Dobry interes zrobiłaś
czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 16:54   #3431
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:

Pozazdroscilam i ja rowniez zapisalam sie po grzechotke Oby przed narodzinami doszla
I ja i ja!! Ciekawe czy przyjdzie To aż tyle się czeka?? Myślałam że z 2 tygodnie

---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ----------

Cytat:
No to gratuluję Ja też na NFZ na USG chodzę, ale u mnie z dnia na dzień można się umówić na USG

To jest jedna z rzeczy, która mi humor poprawia Wreszcie mam biust
Też na NFZ chodzę a u mnei na usg czeka się ok miesiąca. NA wizycie 1-10 umówiłąm się na termin 29 -10
Z tym biustem mam to samo.. W końcu pełne A.. a może nawet to już B

---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ----------

Cytat:
No to już zacisam
czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 16:55   #3432
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
bardzo mocne!! czekamy na pozytywne wieści
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 17:21   #3433
teQiba
Moderator

Cytat:

Trzymam kciuki z calych sil

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
I ja i ja!! Ciekawe czy przyjdzie To aż tyle się czeka?? Myślałam że z 2 tygodnie

---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ----------

Też na NFZ chodzę a u mnei na usg czeka się ok miesiąca. NA wizycie 1-10 umówiłąm się na termin 29 -10
Z tym biustem mam to samo.. W końcu pełne A.. a może nawet to już B

---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ----------

No to już zacisam
Widze ze jedziemy na jednym wozku z tym NFZ
Ale damy rade! Zawsze jak siedzie w poczekalni to zastanawiam sie czy te inne kobiety tez sie tym stresuja

A na grzechotke nie wiem ile sie czeka ale dziewczyny sie smialy ze juz zdarzyly o niej zapomniec
Stary 2013-10-25, 17:22   #3434
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny,
tak Was podczytuję tylko, ale nie bardzo mam siłę pisać.
za ciekawie u mnie nie jest tak prywatnie...
z tych stresów brzuch mi mocno twardnieje. ale dzidzia całe szczęście intensywanie się rusza więc mam nadzieję, że wszystko z nią w porządku.

Pozdrawiam Was wszystkie
Trzymam kciuki by się u Ciebie wszystko poukładało

Cytat:
Witam Was po wizycie
No i gratulacje za pozytywne wiadomości

Cytat:

Trcohę się teraz wystraszyłam szczerze mówiąc, bo akurat dzisiaj mam dzień, gdzieś dość mokro u mnie na wkładce
Spokojnie musi być takich dni więcej niż jeden te wody muszą się sączyć cały czas

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
obserwuję kilka takich dużych aukcji na all.
i tak myślę jak ktoś wystawia 30 ubranek za 150 zł - więc 5 zł sztuka to chyba dobra cena - w tym są bluzy/kurtki/spodnie
za 5zł ciężko chyba coś kupić
dobrze myślę?
No myslę że się spokojnie opłaca

Cytat:
, no ale dobra mam to samo

Cytat:
Ja już byłam u mojej lekarki z tym problemem bo właśnie rano jak wstaję i od razu się nie ubiorę w majciochy tylko latam w spodniach od piżamy czuję, że mam mokre plamki...wystraszyłam się i naczytałam w necie... Moja gin wszystko sprawdziła, ilość wód ok, szyjka zamknięta... powiedziała, że to tylko śluz jej zdaniem, taki wodnisty a nie wody więc jestem spokojna dodam, że ja od początku ciąży nie miałam dnia żeby było sucho na wkładce, no ale to śluz więc chyba może tak być...
No Ja też się bałam bo bardzo mokre wkładki miałam, ale podobno też jest wszystko w porządku

Cytat:
o matko!!! ależ mnie nastraszyłaś ja jakiś czas temu miałam obawy, że odchodzi mi czop śluzowy, dzwoniłam do ginki i uspokoiła mnie, że to może jeszcze od tabletek dopochwowych, które skończyłam brać parę dni wcześniej, no i chyba z 2 razy pociekł mi taki przezroczysty śluz niedawno, tylko nie wiem czy to mogą być sączące się wody bo był bardziej ciągnący niż lejący.. dosłownie aż do kolan.. no i na następny dzień wieczorem wodniste białe upławy leciutko pociekły. (przepraszam za szczegóły)
byle do czwartku.. byle do czwartku.. Boże, już nie mogę się doczekać wizyty
Spokojnie obserwuj sobie czy cały czas Ci się sączy myślę jednak, że to tylko upławy .Ważne by się pilnować

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 17:37   #3435
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

kupiłam kurtkę zimową
http://www.hm.com/pl/product/16122?article=16122-A
jakby któraś się szykowała w h&m na większy zakup warto zapisać się do ich newslettera i zgarnąć zniżkę 25% ( https://www.hm.com/pl/newsletter) ja właśnie takową wykorzystałam i kurtka wyszła 50zł taniej!

---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ----------

Cytat:

będzie dobrze!

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 17:48   #3436
teQiba
Moderator

Cytat:
kupiłam kurtkę zimową
jakby któraś się szykowała w h&m na większy zakup warto zapisać się do ich newslettera i zgarnąć zniżkę 25% ( https://www.hm.com/pl/newsletter) ja właśnie takową wykorzystałam i kurtka wyszła 50zł taniej!
Fajna
Ja juz jestem zaopatrzona w plaszczyk, ale gdybym nie byla to faktycznie sie oplaca
Wzielas odpowiednio wiekszy rozmiar dla brzuszka?
Stary 2013-10-25, 18:25   #3437
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
a co masz w planach
A nawet nie było tak źle, ale wizyta w szpitalu i w przychodni u dwóch lekarzy z babcią chorą na parkinsona i demencję... To można sobie wyobrazić - dzwiganie, przebieranie, tłumaczenie itd. Zwykle jeździłam jeszcze z którąś ciocią, ale dzisiaj żadna nie mogła no i tak. Ale uwinęłysmy się nieźle

Cytat:
Napisane przez 111kicia111 Pokaż wiadomość
Wczoraj napisałam sobie liste wyprawkowa dla mnie i maleństwa i po podliczeniu wyszło mi tylko 500 zł . Wiekszosc rzeczy dostałam od bratowej: wózek, fotelik, ubranka na pierwsze 6 miesięcy, a łózeczko mam jeszcze po swojej córci. Mam nawet kilka nowych ubranek, bo kiedys prowadziłam sklep na all z odzieża dziecięcą.
Pokaze Wam ubranko jakie zrobiłam do Chrztu dla naszego szkraba. Brakuje jeszcze bucików bo sa w trakcie robienia no i guziczki musze przyszyć do sweterka.
Załącznik 5456703
No to bajka z tą wyprawką!

A ciuszki superowe, bez skazy najmniejszej! masz duży talent

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
Mmhm.. idziemy prawie łeb w leb. Ja OM miałam 2-06 a termin wg OM mam 8 marca a na USG pierwszym miałam 21 marca.
No ja z OM 8 marca a z USG pierwszego 17, a póxniej wychodziło mi zawsze gdzieś pomiędzy

Cytat:
Trzymam

Cytat:
kupiłam kurtkę zimową
jakby któraś się szykowała w h&m na większy zakup warto zapisać się do ich newslettera i zgarnąć zniżkę 25% ( https://www.hm.com/pl/newsletter) ja właśnie takową wykorzystałam i kurtka wyszła 50zł taniej![COLOR="Silver"]
Bardzo mi się podoba I chyba tylko metka będzie potem świadczyć, że to ciązowa

Side, czekamy na relację z wizyty

I gratuluję, dziewczyny, fajnych zakupów. Linka do aukcji z ciuszkami skradłam

Drugie serce

Edytowane przez mmhym
Czas edycji: 2013-10-25 o 18:47
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 18:49   #3438
baja_86
Zakorzenienie

Castia, czbasia dzięki, mam nadzieję, że na żywo też będą fajne.

magduś
ładna kurteczka
Ja muszę przeszyć guziki z płaszcza dwurzędowego i powinien mi starczyć do wiosny
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 19:02   #3439
cobra115
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny, wsparcie jest bardzo ważne
Mam nieprawidłowe łożysko, ma dziwną strukturę, grube ściany Dziecko jest mniejsze, ma mało miejsca. W dodatku mam mało wód płodowych. W poniedziałek mam badania w poradni genetycznej...
Stary 2013-10-25, 19:04   #3440
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
A ja byłam w lumpie i się nachapałam za wszystkie czasy Za 5,20 zł mam: szlafroczek 3-6 miesięcy (mój tż wczoraj gadał, że chciałby dzidzie w szlafroczku więc wzięłam ), kombinezon 3-6 m., ale wydaje mi się malutki , 3 rozpinane bluzeczki - w tym sweterek z H&M, jedna nierozpinana bluzeczka z długim r., spodnie, chyba półśpiochy (tak to się nazywa takie spodnie, ale aż zapinane pod szyją ) i 2 body

Aż z wrażenia, że tak mało zapłaciłam kupiłam jeszcze dwie pieluszki flanelowe z pepco
gratuluje udanych zakupow
Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny,
tak Was podczytuję tylko, ale nie bardzo mam siłę pisać.
za ciekawie u mnie nie jest tak prywatnie...
z tych stresów brzuch mi mocno twardnieje. ale dzidzia całe szczęście intensywanie się rusza więc mam nadzieję, że wszystko z nią w porządku.

Pozdrawiam Was wszystkie
Sciskam cie mocno i przesylam moc pozytywnych fluidkow
Cytat:
Witam Was po wizycie

bardzo sie ciesze
przynajmniej teraz odetchniesz
Cytat:
trzymam kciuki
Cytat:
Mam pytanko. Była już dyskusja na temat kół do wózka: pompowane czy piankowe? Jeśli nie to macie jakieś rady? Bo tak się zastanawiam i sama nie wiem.
u mnie mma duzo gorek, wiec sprawdzaja sie tylko duze pompowane kola.
Mam tez Maclarena z piankowymi, ale kolka wygladaja tragicznie i raczej juz takiego wozka nie sprzedam, ale moze jeszcze go zabiore kilka razy do samochodu i gdzies na spacer po wertepach.

---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ----------

Cytat:
Trzymam mocno kciuki i mocno sciskam
Stary 2013-10-25, 19:18   #3441
headzik
Raczkowanie

maggie123 życzę Ci spokoju, najważniejsze to się nie stresować a dzidzia pewno bryka żeby pocieszyć mamusię

cobra115 trzymam kciuki żeby Wam się wszystko pozytywnie ułożyło będzie dobrze

a dla wszystkich mam nie mających pomysłu na weekendową nudę polecam "o matko!" katarzyny bosackiej (online znalazłam tylko na kinomaniaku). osobiście lubię jej programy.
Zaręczyny 09.11.2012
Dwie kreseczki 01.07.2013
Nasz ślub 21.09.2013
Piotruś 26.02.2014

headzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 19:50   #3442
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Cytat:
Fajna
Ja juz jestem zaopatrzona w plaszczyk, ale gdybym nie byla to faktycznie sie oplaca
Wzielas odpowiednio wiekszy rozmiar dla brzuszka?
wiesz co M-ka jest na mnie ok, na brzuch jest sporo miejsca przewiduję, że ją założę na święta dopiero

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość

Bardzo mi się podoba I chyba tylko metka będzie potem świadczyć, że to ciązowa

w sumie warto ją zobaczyć bo jak już ją założysz to nie sposób się pomylić, jest duża na brzuchu

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 19:54   #3443
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
a dla wszystkich mam nie mających pomysłu na weekendową nudę polecam "o matko!" katarzyny bosackiej (online znalazłam tylko na kinomaniaku). osobiście lubię jej programy.
oj bardzo chcialabym sie ponudzic, bardzo
niestety caly weekend spedzam w pracy, wiec nic z tego.
Stary 2013-10-25, 20:03   #3444
margo80
Zakorzenienie

Cobra - trzymam kciuki, żeby wszystko bylo dobrze!

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 20:04   #3445
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

It's a boy!!!!!

prawie nie mogę uwierzyć, bo nie było jednej jedynej osoby która mówiła że to będzie chłopak bo nie dość że jem słodkie, to wyglądam gorzej wg mnie a tu jajka jak malowane na ekranie Pan doktor ma 100% pewność, a jest dość powściągliwy w mówieniu o płci, dlatego tak długo czekaliśmy (jutro 22 tydzień)
Tato pęka z dumy że nazwisko przetrwa, mamy Piotrusia wygląda zdrowo jest wszytsko w normie.

gorsza wiadomość to żę brzdąc siedzi ułożony pośladkowo i możliwa cesarka jesli się nie obróci. Lekarz mówi, że u pierworódek obowiązkowo cesarka przy takim ułożeniu ale że przeżyjemy jeśli sie nie obróci i będziemy o tym rozmawiać jak nadejdzie pora. Nie przeraża mnie to więcej niż naturalny poród, więc jest mi wszytsko jedno byle zdrowe i w terminie. Wiadomo lepiej dla małego naturalnie, ale co ma być to będzie, ważne że Piotruś wygląda na zdrowego chłopa. Dostałam te zdjęcia 3d na których dzieci wyglądają jak chomiki nawet nie wiedziałam że mój lekarz może się w to przełączyć. Mały kopie jak szalony od zdjęć bo chyba nie lubi wystąień publicznych
pozdrawiam was ciepło podekscyotwana i wciąż ni mogę uwierzyć że tak mnie intuicja zawiodła....

proszę o dopisanie na pierwszej stronie zatem zmiana terminu porodu na 15 marca i chłopiec Piotruś
Stary 2013-10-25, 20:15   #3446
virginia
Zakorzenienie

Witajcie
Chciałam Was pocytować i skomentować ale coś wzięło i się spsuło i muka .
Właśnie mnie naszła ochota na słodkie i podjadam ptasie mleczko. A skoro już i tak mowa o dodatkowych cm i kg to staram się nie objadać bo nie chciałabym mocno przytyć w ciąży, bo i tak do szczupłych nie należę a poza tym mam problemy z kręgosłupem. Wiem jednak, że są ważniejsze rzeczy na świecie a najważniejsze chyba powinno być rosnące w nas maleństwo, więc dziewczyny nie dajmy się zwariować!
Miłego wieczoru!
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 20:21   #3447
headzik
Raczkowanie

Cytat:
mamy Piotrusia
gratulacje!!! nam jak się syn objawi to też będzie Piotrem
Zaręczyny 09.11.2012
Nasz ślub 21.09.2013
Piotruś 26.02.2014

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-25, 20:21   #3448
virginia
Zakorzenienie

Aha, możecie mnie dopisać do listy na początku wątku?
Tylko, że mam dwa problemy: po pierwsze, jak na złość , nie zapisałam daty ostatniej miesiączki, po drugie termin porodu wypadł mi różnie na dwóch ostatnich USG - raz było to 22.03. (w 12tc), innym razem 17.03 (w 16tc) . Ostatnio u gina, a było to 07.10 wyszło mi, że to 17t1dz ciąży ale on powiedział, że raczej 16 bo na początku dziecko szybko rośnie potem wolniej i stąd te sprzeczności. Już sama nie wiem co myśleć i w sumie to nie wiem dokładnie który to tydzień, tzn. gdzieś około 19 ale chciałabym wiedzieć w końcu dokładnie.
Też chciałabym zrobić USG 3 czy 4D ale nie wiem czy mój gin ma takie. Ostatnio jak mnie badał po brzuchu (wcześniej robił jeszcze dopochwowe) jakieś kiepskie wyszło i niewiele tam widać .
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 20:25   #3449
bebe97
Wtajemniczenie

Cobra trzymam kciuki. Będzie dobrze. Musi!
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 20:32   #3450
headzik
Raczkowanie

virginia ja też mam problemy z kręgosłupem, głównie przez to, że wije mi się on jak wąż jak za dużo chodzę to jestem potem jak kaleka- nawet siedzieć czy leżeć nie mogę. no a jeśli chodzi o jedzenie to ja sobie niczego nie odmawiam żyję jak pączek w maśle tylko potem mnie wieczorem zgaga odrobinkę męczy.
nie pamiętasz daty miesiączki tak +/-? może jakieś wydarzenie pomoże Ci naprowadzić Cię na datę chociaż w przybliżeniu?
Zaręczyny 09.11.2012
Nasz ślub 21.09.2013
Piotruś 26.02.2014

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości