|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część wątku? | |||
| Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 |
|
25 | 40,98% |
| Rosną nam zdrowo i kopią nas mocno maluchy co mają rodzić się WIOSNĄ - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
3 | 4,92% |
| Jesień za oknem, liście z drzew spadają, a nasze maluszki się ujawniają - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
2 | 3,28% |
| Coraz większe nasze brzuszki, a w nich kopią już maluszki - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
15 | 24,59% |
| Z kompletowaniem wyprawki urwanie głowy- czy o tym będzie nasz wątek nowy?- Mamusie III/IV 2014 cz.3 |
|
0 | 0% |
| Półmetek za nami, wiosną będziemy mamami - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
16 | 26,23% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
baja_86 super zestaw ci się udało kupić
ja u tego sprzedawcy też biorę udział w licytacji ale cena już dużo wyższa jest niż ty kupiłaś no zobaczymy.ja nie mam w domu nic chłopięcego no może kilka białych i żółtych ubranek po córci więc muszę kupić wszystko. w przyszłym tygodniu zrobię u mnie tournee po lumpkach chyba ![]() side85 to trzymam kciuki zeby lokator się ujawnił kim jest ![]() też uwielbiam tesco i ich ciuszki.... zwłaszcza na wyprz
|
|
|
|
#3422 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
Cytat:
najważniejsze że wszystko ok Cytat:
Cytat:
![]() Kurczaczek fajna ta promocja ale ja chyba czekam do połówkowego żeby jeszcze raz płeć sprawdzić i wtedy startuję za przyzwoleniem tz Cytat:
będzie dobrze a jak coś to pędź n IPCytat:
A mnie brzuszek boli z prawej strony tak, że nie mogę nogi podnieść myślę że też mnie to więzadło dopadło
|
|||||
|
|
|
#3423 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
side mocne ![]() jesuuu ja tez chce juz wiedziec co bedzie i zaczac cos kupowac Straszycie tymi uplawami, ja co prawda mokro nie mam ale za to sluz mam juz od dawna dziwny, taki ......cytrynowy ![]() agunia o wozkowych kolkach dyskusja juz byla W skrocie, piankowe sa lzejsze ale pompowane za to lepiej amortyzuja
|
|
|
#3424 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć. Wpadłam tylko prosić o mocne kciuki
w poniedziałek mam dodatkowe badania. Ale ciąża jest zagrożona
|
|
|
|
#3425 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#3426 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oczywiscie trzymam bardzo mocno
|
|
|
#3427 |
|
Zakorzenienie
|
cobra mocno trzymam kciuki, musi być dobrze
|
|
|
|
#3428 |
|
Przyczajenie
|
Asienka213 ja też czekam aż dzidziuś się ujawni,termin mamy podobny,ja 17 kwiecien
|
|
|
|
#3429 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
poszperam w wątku w takim razie
|
|
#3430 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam momenty euforii i mega pozytywnie nastawiona jestem by za chwilę usiąść i czarnowidztwo mi się włącza---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ---------- Cytat:
JAk długo czekałaś??---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- Cytat:
Wcześneij utrzymywałam 54 -55kg a przed ciążą jakoś dobijałam do 60![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- Cytat:
Taaaa..na temat kochanego NFZ i polskiej polityki prorodzinnej można epopeje pisać---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ---------- Cytat:
I z tym porodem dokładnie..---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ---------- Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#3431 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To aż tyle się czeka?? Myślałam że z 2 tygodnie![]() ---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ---------- Cytat:
Z tym biustem mam to samo.. W końcu pełne A.. a może nawet to już B ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czekamy na pozytywne wieści |
|
|
|
|
#3433 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
![]() ![]() Trzymam kciuki z calych sil ![]() ![]() Cytat:
![]() Ale damy rade! Zawsze jak siedzie w poczekalni to zastanawiam sie czy te inne kobiety tez sie tym stresuja ![]() A na grzechotke nie wiem ile sie czeka ale dziewczyny sie smialy ze juz zdarzyly o niej zapomniec
|
||
|
|
|
#3434 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
myślę jednak, że to tylko upławy |
|||||||
|
|
|
#3435 | |
|
Wtajemniczenie
|
kupiłam kurtkę zimową
![]() http://www.hm.com/pl/product/16122?article=16122-A jakby któraś się szykowała w h&m na większy zakup warto zapisać się do ich newslettera i zgarnąć zniżkę 25% ( https://www.hm.com/pl/newsletter) ja właśnie takową wykorzystałam i kurtka wyszła 50zł taniej! ![]() ---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- Cytat:
będzie dobrze!
|
|
#3436 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Ja juz jestem zaopatrzona w plaszczyk, ale gdybym nie byla to faktycznie sie oplaca Wzielas odpowiednio wiekszy rozmiar dla brzuszka?
|
|
|
|
|
#3437 | ||||
|
Zadomowienie
|
A nawet nie było tak źle, ale wizyta w szpitalu i w przychodni u dwóch lekarzy z babcią chorą na parkinsona i demencję... To można sobie wyobrazić - dzwiganie, przebieranie, tłumaczenie itd. Zwykle jeździłam jeszcze z którąś ciocią, ale dzisiaj żadna nie mogła no i tak. Ale uwinęłysmy się nieźle
![]() Cytat:
A ciuszki superowe, bez skazy najmniejszej! masz duży talent Cytat:
![]() Cytat:
Trzymam Cytat:
![]() Side, czekamy na relację z wizyty I gratuluję, dziewczyny, fajnych zakupów. Linka do aukcji z ciuszkami skradłam Edytowane przez mmhym Czas edycji: 2013-10-25 o 18:47 |
||||
|
|
|
#3438 |
|
Zakorzenienie
|
Castia, czbasia dzięki, mam nadzieję, że na żywo też będą fajne.
magduś ładna kurteczka ![]() Ja muszę przeszyć guziki z płaszcza dwurzędowego i powinien mi starczyć do wiosny
|
|
|
|
#3439 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny, wsparcie jest bardzo ważne
Mam nieprawidłowe łożysko, ma dziwną strukturę, grube ściany Dziecko jest mniejsze, ma mało miejsca. W dodatku mam mało wód płodowych. W poniedziałek mam badania w poradni genetycznej...
|
|
|
|
#3440 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
bardzo sie ciesze przynajmniej teraz odetchniesz Cytat:
![]() Cytat:
Mam tez Maclarena z piankowymi, ale kolka wygladaja tragicznie i raczej juz takiego wozka nie sprzedam, ale moze jeszcze go zabiore kilka razy do samochodu i gdzies na spacer po wertepach. ---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- Cytat:
i mocno sciskam
|
|
#3441 |
|
Raczkowanie
|
maggie123 życzę Ci spokoju, najważniejsze to się nie stresować
a dzidzia pewno bryka żeby pocieszyć mamusię cobra115 trzymam kciuki żeby Wam się wszystko pozytywnie ułożyło będzie dobrze a dla wszystkich mam nie mających pomysłu na weekendową nudę polecam "o matko!" katarzyny bosackiej (online znalazłam tylko na kinomaniaku). osobiście lubię jej programy. |
|
|
|
#3442 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
przewiduję, że ją założę na święta dopiero![]() Cytat:
w sumie warto ją zobaczyć bo jak już ją założysz to nie sposób się pomylić, jest duża na brzuchu
|
|
#3443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() niestety caly weekend spedzam w pracy, wiec nic z tego.
|
|
#3444 |
|
Zakorzenienie
|
Cobra - trzymam kciuki, żeby wszystko bylo dobrze!
|
|
|
|
#3445 |
|
Zakorzenienie
|
It's a boy!!!!!
prawie nie mogę uwierzyć, bo nie było jednej jedynej osoby która mówiła że to będzie chłopak bo nie dość że jem słodkie, to wyglądam gorzej wg mnie a tu jajka jak malowane na ekranie Tato pęka z dumy że nazwisko przetrwa, mamy Piotrusia gorsza wiadomość to żę brzdąc siedzi ułożony pośladkowo i możliwa cesarka jesli się nie obróci. Lekarz mówi, że u pierworódek obowiązkowo cesarka przy takim ułożeniu ale że przeżyjemy jeśli sie nie obróci i będziemy o tym rozmawiać jak nadejdzie pora. Nie przeraża mnie to więcej niż naturalny poród, więc jest mi wszytsko jedno byle zdrowe i w terminie. Wiadomo lepiej dla małego naturalnie, ale co ma być to będzie, ważne że Piotruś wygląda na zdrowego chłopa. Dostałam te zdjęcia 3d na których dzieci wyglądają jak chomiki ![]() pozdrawiam was ciepło podekscyotwana i wciąż ni mogę uwierzyć że tak mnie intuicja zawiodła.... proszę o dopisanie na pierwszej stronie zatem zmiana terminu porodu na 15 marca i chłopiec Piotruś |
|
|
|
#3446 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Chciałam Was pocytować i skomentować ale coś wzięło i się spsuło i muka . Właśnie mnie naszła ochota na słodkie i podjadam ptasie mleczko. A skoro już i tak mowa o dodatkowych cm i kg to staram się nie objadać bo nie chciałabym mocno przytyć w ciąży, bo i tak do szczupłych nie należę a poza tym mam problemy z kręgosłupem. Wiem jednak, że są ważniejsze rzeczy na świecie a najważniejsze chyba powinno być rosnące w nas maleństwo, więc dziewczyny nie dajmy się zwariować! Miłego wieczoru!
|
#3447 |
|
Raczkowanie
|
gratulacje!!!
nam jak się syn objawi to też będzie Piotrem ![]()
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3448 |
|
Zakorzenienie
|
Aha, możecie mnie dopisać do listy na początku wątku?
Tylko, że mam dwa problemy: po pierwsze, jak na złość , nie zapisałam daty ostatniej miesiączki, po drugie termin porodu wypadł mi różnie na dwóch ostatnich USG - raz było to 22.03. (w 12tc), innym razem 17.03 (w 16tc) . Ostatnio u gina, a było to 07.10 wyszło mi, że to 17t1dz ciąży ale on powiedział, że raczej 16 bo na początku dziecko szybko rośnie potem wolniej i stąd te sprzeczności. Już sama nie wiem co myśleć i w sumie to nie wiem dokładnie który to tydzień, tzn. gdzieś około 19 ale chciałabym wiedzieć w końcu dokładnie. Też chciałabym zrobić USG 3 czy 4D ale nie wiem czy mój gin ma takie. Ostatnio jak mnie badał po brzuchu (wcześniej robił jeszcze dopochwowe) jakieś kiepskie wyszło i niewiele tam widać
|
#3449 |
|
Wtajemniczenie
|
Cobra trzymam kciuki. Będzie dobrze. Musi!
|
|
|
|
#3450 |
|
Raczkowanie
|
virginia ja też mam problemy z kręgosłupem, głównie przez to, że wije mi się on jak wąż
jak za dużo chodzę to jestem potem jak kaleka- nawet siedzieć czy leżeć nie mogę. no a jeśli chodzi o jedzenie to ja sobie niczego nie odmawiam żyję jak pączek w maśle tylko potem mnie wieczorem zgaga odrobinkę męczy. ![]() nie pamiętasz daty miesiączki tak +/-? może jakieś wydarzenie pomoże Ci naprowadzić Cię na datę chociaż w przybliżeniu? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:25.

no zobaczymy.

najważniejsze że wszystko ok 
ja jakiś czas temu miałam obawy, że odchodzi mi czop śluzowy, dzwoniłam do ginki i uspokoiła mnie, że to może jeszcze od tabletek dopochwowych, które skończyłam brać parę dni wcześniej, no i chyba z 2 razy pociekł mi taki przezroczysty śluz niedawno, tylko nie wiem czy to mogą być sączące się wody bo był bardziej ciągnący niż lejący.. dosłownie aż do kolan.. no i na następny dzień wieczorem wodniste białe upławy leciutko pociekły. (przepraszam za szczegóły) 
będzie dobrze 
), kombinezon 3-6 m., ale wydaje mi się malutki 

w poniedziałek mam dodatkowe badania. Ale ciąża jest zagrożona 

Taaaa..na temat kochanego NFZ i polskiej polityki prorodzinnej można epopeje pisać