|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku | |||
| Mamusie wrześniowo-październikowe 2013 |
|
0 | 0% |
| Lipiec, sierpień szybko zleci, zaraz roczek skończą dzieci |
|
7 | 21,21% |
| Lipiec, sierpień szybko zleci, zaraz pojdą nasze dzieci |
|
0 | 0% |
| Mocno grzeje słońce. Wkrótce samodzielnie wszyscy biegać będziemy po łące |
|
0 | 0% |
| Pilnuj mamo mnie, bo ciekawość świata ponosi mnie |
|
0 | 0% |
| Świętujemy roczki i pierwsze stawiamy kroczki |
|
1 | 3,03% |
| W tym wątku świętujemy. Pierwsze świeczki zdmuchujemy |
|
2 | 6,06% |
| Wakacji czas szybko zleci i już roczek będą miały dzieci |
|
1 | 3,03% |
| Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę |
|
14 | 42,42% |
| Chodzi, pełza i raczkuje każdy dzieciak też ząbkuje |
|
0 | 0% |
| Pierwszy ząbek, pierwszy kroczek dam rodzicom w prezencie na roczek |
|
0 | 0% |
| Małe stópki stawiam śmiało, jestem zuszek jakich mało |
|
8 | 24,24% |
| Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII
Rusałko, fasolka jej tak podeszła jako jedyna. Aaa jeszcze jogurt naturalny uwielbia, potrafi nawet cały kubeczek (ok.120g zjeść). Ale tak poza tym to obraziła się na wszystkie owoce, obiadki to tak średnio papkowe, jak już to w kawałeczkach podawanych jej prosto do buzi i to z pominięciem łyżeczki... No i oczywiście kp, kp, kp.
P.s. Wózeczek ładny, ale ja bym chyba nie chciała z podwójną rączką, ponoć masakra przy prowadzeniu jedną ręką. Idą kolejne zęby,a ja jestem na skraju wytrzymania. Jak nie skok to zęby, tak się nie da.
|
#3422 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII
Moja sąsiadka z góry urodziła
też chce
|
#3423 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3424 |
|
Rozeznanie
|
Planuje od sierpnia iść do pracy.
Edytowane przez agusiowata84 Czas edycji: 2014-07-12 o 21:45 |
|
|
|
#3425 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny co mają jutro zlot napiszcie tutaj dokładnie gdzie i kiedy będzie
|
#3426 | |||
|
Zakorzenienie
|
dziękuję
Cytat:
ale droooooga mimo wszystko, chociaż jakbym taką używaną znalazła to może bym się zastanowiła ![]() Cytat:
e no co to jest 6 stów ![]() nie no żartuje, za dużooooo ale pamiętam jaką masz, znaczy nie konkretnie model ale że z ekranem właśnie i że z droższych Cytat:
|
|
#3427 |
|
Zakorzenienie
|
Jutro mamy zlocik
Emilka 3.10.2013 Kamil 9.03.2000 Edytowane przez ja-ika Czas edycji: 2014-07-13 o 09:15 |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() współczuje ael u nas podobne tematy na tapecie, więc rozumiem
|
|
#3429 |
|
Zakorzenienie
|
Larysa z tańszych, to mogę tą polecić, mój przyjaciel ją miał
http://www.euro.com.pl/elektroniczne...la-mbp28.bhtml
|
|
#3430 |
|
Rozeznanie
|
My jednak nie będziemy. Myślałam, że Kraków jest mniej więcej po drodze nam. Bardzo chciałam Was poznać.
|
|
|
|
#3431 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w sumie mi tam może obraz nie potrzebny, głos to najważniejsze, teraz Ola już większa więc nie wiem czy jest sens inwestować więcej w nianie? sama nie wiem. no chyba że dla drugiego dziecka zostawić wtedy hmmmmm, tylko narazie nie planuję
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3432 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#3433 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() to będzie Wam noworodek płakał nocami ufff, to może zdążę nadrobić 1,5 tygodnia nieobecności
Edytowane przez Madziuchna27 Czas edycji: 2014-07-13 o 09:31 |
|||
|
|
|
#3434 | |
|
Zakorzenienie
|
Sebula, Marcin sto lat!!!
takie coś? http://allegro.pl/zamkniecie-katowe-...402832439.html np takie http://allegro.pl/blokada-obrotowa-d...395047894.html Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- może jestem dziwna, alemoże lepiej nie pisać tutaj takich danych? bo jakieś Zdzichy, Stachy i inne łobuzy podczytujące forum mogą to wykorzystać do swoich niecnych celów? ja bym chyba pisała,że jest zlot w Krk a więcej danych na pw.
Edytowane przez butterfly20 Czas edycji: 2014-07-13 o 09:13 |
|
|
|
|
#3435 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() nic soe od tego nie dzieje. Cytat:
Najlepszosci dla Sebcia i Marcinka ![]() Cytat:
za osiagnieciaSuper, ze udalo sie znalezc opiekunke i to w tak krotkim czasie bedzie dobrze, ale ja tez bym sie strasznie lekala ![]() Moja sis niedawno wrocila do pracy i jej synek ciagle szuka mamy, mowiac przy tym mamy ni ma (ma rok i 4 miesiace)Cytat:
takze to moge polecic ![]() Cytat:
a ja ciagle zarobiona :/ wczoraj skonczylam robic przetwory o 23.30. ale mamy juz przerobione truskawy, jagody, pozeczki i morele ![]() Jakub bedzzie mial co szamac W ogole to kocham to swoje dziecie coraz mocniej (choc nie wiem czy sie da?) jak patrze na jego osiagniecia ![]() ostatnio ma faze przytulania i ciagle robimy przytulaski
14.09.2013r. Edytowane przez anutka171 Czas edycji: 2014-07-13 o 09:18 |
|||||
|
|
|
#3436 |
|
Zakorzenienie
|
anutka jaka aplikacje?
jaakbym miala hajs to bym kupila nianie, mam mieszkanie przechodnie i w ost pokoju Alek spi uciezliwe jest to nasluchiwanie :/
|
#3437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja kilka przerabialam
|
|
|
|
|
#3438 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
sprawdza sie super ![]() dziala to na zasadzie, ze na smartfonie mam zainstalowana aplikacje. zalaczam i jak maly zaczyna kwekac to na drugi telefon (ktory mam na karte i uzywam go tylko do tych celow) wykonywane jest polaczenie. moge odebrac i posluchac co sie dzieje. ale raczej od razu pedze do malego ![]() ---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- Cytat:
i dzwoni jak faktycznie maly sie obudzi lub placze
|
|
|
#3439 |
|
Zakorzenienie
|
tak się zastanawiam, po co Wam te super nianie?
z pokoju obok nie usłyszycie, że dziecko płacze?
|
#3440 |
|
Zakorzenienie
|
a dzieki dziewczyny
kumamMAdziuchna, ja mam 3 pokoje kazdy po kolei tzn pokoje przechodnie, zazwyczaj siedze w pierwszym a Alek w 3 albo jeszcze dalej w kuchni do pokoju obok bym nie kupowala bo slysze ale juz z kolejnych pokoji jest ciezko nwet przy pootwieranych drzwiah
|
#3441 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaz tz to i niani nawet nie slyszy mimo ze kolo ucha ma niania szybciej wylapuje i zdarze dotrzec do pokoju zanim krolewna rozedrze sie tak ze pol ulicy slyszy bez niej moja reakcja byla by mega opozniona i zamiast kwekania obudzilbynie dopiero meeega placz i Blanke przy okazji ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3442 |
|
Wtajemniczenie
|
Karolson, nie to nie ja..
|
|
|
|
#3443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3444 |
|
Zakorzenienie
|
widziałam te aplikacje ale jakoś nie mogłam w to uwierzyć, ale widać to działa skoro używacie
też przetestuje ![]() ---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:49 ---------- rany już ta godzina, jutro będę zombi :p dobranoc
|
#3445 | |||
|
Zadomowienie
|
hej, hej witam się z rańca
![]() nocka nie najgorsza , ale i tak jakoś się specjalnie nie wyspałam zajadamy z maluszkiem śniadanko, mmmm jaka dobra kawusia i bułeczki z dżemem truskawkowymkompletnie nie mam pomysłu co dzisiaj robić, dzień zapowiada się ładnie, od rana słoneczko świeci, pewnie pójdziemy do kościoła, później obiad a potem może na długi spacer albo do mamy, jak chłopaków w domu nie ma to jakoś tak dziwnie, chyba już porządnie za nimi tęsknię, ale jeszcze 4 dni i będziemy w komplecie. ---------- Dopisano o 07:36 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ---------- Wszystkiego naj naj dla Marcinka i Sebcia ---------- Dopisano o 07:38 ---------- Poprzedni post napisano o 07:36 ---------- ALE MIAŁAM SEN z moim mężem w roli głównej, boshe!---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
tak dawałam, ale do zupki z innymi warzywami i zieloną i żółtą mój mały to prawie wszystkich warzyw już próbował, no może oprócz świeżej papryki, świeżego ogórka i kilku innych dzisiaj zrobię mu zupkę z zółtkiem z brokułem marchewką pietruszką ziemniaczkiem i dodam fasolkę i zieleninę, pietruszek uwielbia koperek, natkę pietruszki i odrobinę masełka pytanko 1.dziewczyny jak robicie zupkę warzywną dla maluchów to jakoś "specjalnie" dobieracie warzywa czy dodajecie to co akurat macie? 2. czy dajecie dzieciom do picia kompociki, no taki sok domowej roboty np. z truskawek z wodą 3. i jeszcze zapytam czy dawałyście juz całe jajko, bo ja narazie dalej tylko daję zółtko co drugi dzień, ale moja znajoma ma 10 miesięcznego synka i daje całe jajo, nie za wcześnie czy się mylę Edytowane przez Isabell12 Czas edycji: 2014-07-13 o 08:06 |
|||
|
|
|
#3446 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ---------- Ach zapomniałam ![]() Dzisiejsza solenizantka to: Natalka, która kończy 10 miesięcy
![]()
|
|
#3447 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dla Elenkimatal będzie dobrze, życzę żeby niania się sprawdziła i była odpowiedzialną osobą, trzymam kciuki ![]() dużo czasu zajęły Ci poszukiwania opiekunki? a matal i w jakim wieku jest babka? ---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ---------- , samych dobroci dla Natalki---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ---------- dobra uciekam, miłego dzionka dziewczyny
|
|
|
|
|
#3448 |
|
Zakorzenienie
|
Jaika co ty piszesz
czemu niby jak ty napiszesz to bedzie to zle odebrane ? Isabell12 ja daje to co akurat mam Kompot dostal moze z 2 razy. Jak byl u mojej babci - taki domowy ![]() Wlasnie sie zastanawiam czym by je slodzic zamuast cukrem zeby bylo zdrowiej ? Moze stewia? Chce porobic wlasnie jakies kompoty na zime. Poki co robilam z cukrem ale moze lepiej go czyms zastapic ? Jajko dostal cale raz - jajecznice :p jakos niezbyt mu podeszlo. Musze sprobowac omleta ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3449 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ---------- Mam łzy w oczach, bo planuje zostawić dziecko i iść do pracy od sierpnia. Nie wiem jak Adaś to przeżyje. |
|
|
|
|
#3450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() No tak, Natka kończy już 10 miesięcy zaraz,ale to zleciało ![]() Cytat:
Wiem,że o zlocie we Wro było tylko ogólnie info, a nie dokładnie rozpisane gdzie. Ale chyba o Wawie Matal napisała dokładne info i już wtedy miałam pisać,że trzeba ostrożnie. Także nie jest to jakiś personalny atak na CIebie, tylko taka moja uwaga ogólna ![]() Aczkolwiek jeśli większości to nie przeszkadza ( zwłaszcza osobom, które się zlotują) to spoko
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:08.

Jak nie skok to zęby, tak się nie da. 
też chce

kumam
i bułeczki z dżemem truskawkowym
co ty opowiadasz

czemu niby jak ty napiszesz to bedzie to zle odebrane ?