Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku
Mamusie wrześniowo-październikowe 2013 0 0%
Lipiec, sierpień szybko zleci, zaraz roczek skończą dzieci 7 21,21%
Lipiec, sierpień szybko zleci, zaraz pojdą nasze dzieci 0 0%
Mocno grzeje słońce. Wkrótce samodzielnie wszyscy biegać będziemy po łące 0 0%
Pilnuj mamo mnie, bo ciekawość świata ponosi mnie 0 0%
Świętujemy roczki i pierwsze stawiamy kroczki 1 3,03%
W tym wątku świętujemy. Pierwsze świeczki zdmuchujemy 2 6,06%
Wakacji czas szybko zleci i już roczek będą miały dzieci 1 3,03%
Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę 14 42,42%
Chodzi, pełza i raczkuje każdy dzieciak też ząbkuje 0 0%
Pierwszy ząbek, pierwszy kroczek dam rodzicom w prezencie na roczek 0 0%
Małe stópki stawiam śmiało, jestem zuszek jakich mało 8 24,24%
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-12, 21:24   #3421
teacherka
Zakorzenienie

Dot.: Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII

Rusałko, fasolka jej tak podeszła jako jedyna. Aaa jeszcze jogurt naturalny uwielbia, potrafi nawet cały kubeczek (ok.120g zjeść). Ale tak poza tym to obraziła się na wszystkie owoce, obiadki to tak średnio papkowe, jak już to w kawałeczkach podawanych jej prosto do buzi i to z pominięciem łyżeczki... No i oczywiście kp, kp, kp.
P.s. Wózeczek ładny, ale ja bym chyba nie chciała z podwójną rączką, ponoć masakra przy prowadzeniu jedną ręką.

Idą kolejne zęby,a ja jestem na skraju wytrzymania. Jak nie skok to zęby, tak się nie da.
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 21:30   #3422
MsLullaby
Zakorzenienie

Dot.: Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII

Moja sąsiadka z góry urodziła też chce

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 21:33   #3423
dirtymagic85
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Jadły już wasze dzieci fasolke szparagowa?
było OK, ale nie dawałam jej sporo, na razie jako warzywko jedno z wielu w zupie.

kurde, uczę się piec ciasta....to nigdy nie był mój konik, ale tort na pt musi mi wyjść, więc ćwiczę....
dirtymagic85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 21:43   #3424
agusiowata84
Rozeznanie

Planuje od sierpnia iść do pracy.

Edytowane przez agusiowata84
Czas edycji: 2014-07-12 o 21:45
agusiowata84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 21:45   #3425
MsLullaby
Zakorzenienie

Dziewczyny co mają jutro zlot napiszcie tutaj dokładnie gdzie i kiedy będzie bo ja nie jestem z tym na bieżąco

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 21:47   #3426
Larysa88
Zakorzenienie

dziękuję to miło przeczytać że widać tam radość, choć parę tylko dodałam a jest ich dużo

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Laryska, ja mam taką http://allegro.pl/philips-avent-elek...390290117.html i jestem zadowolona
nooo, ta mi się podoba bardzo ale droooooga mimo wszystko, chociaż jakbym taką używaną znalazła to może bym się zastanowiła

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Larysa, ja to miałam drogą, nie wiem, czy Cię interesuje taka za 600 zł?
e no co to jest 6 stów
nie no żartuje, za dużooooo ale pamiętam jaką masz, znaczy nie konkretnie model ale że z ekranem właśnie i że z droższych

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Rusałko, fasolka jej tak podeszła jako jedyna. Aaa jeszcze jogurt naturalny uwielbia, potrafi nawet cały kubeczek (ok.120g zjeść). Ale tak poza tym to obraziła się na wszystkie owoce, obiadki to tak średnio papkowe, jak już to w kawałeczkach podawanych jej prosto do buzi i to z pominięciem łyżeczki... No i oczywiście kp, kp, kp.
P.s. Wózeczek ładny, ale ja bym chyba nie chciała z podwójną rączką, ponoć masakra przy prowadzeniu jedną ręką.

Idą kolejne zęby,a ja jestem na skraju wytrzymania. Jak nie skok to zęby, tak się nie da.
piona, u nas też wychodzą górne jedynki i boli Ole
Stary 2014-07-12, 21:49   #3427
ja-ika
Zakorzenienie

Jutro mamy zlocik

Edytowane przez ja-ika
Czas edycji: 2014-07-13 o 09:15
ja-ika jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-07-12, 21:51   #3428
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:

właśnie tez mam takie obawy co do podwojnych rączek

współczuje
ael u nas podobne tematy na tapecie, więc rozumiem

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 21:55   #3429
matallewar
Zakorzenienie

Larysa z tańszych, to mogę tą polecić, mój przyjaciel ją miał też z ekranem, ale jednak połowę tańsza
http://www.euro.com.pl/elektroniczne...la-mbp28.bhtml

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 22:02   #3430
agusiowata84
Rozeznanie

My jednak nie będziemy. Myślałam, że Kraków jest mniej więcej po drodze nam. Bardzo chciałam Was poznać.
Stary 2014-07-12, 22:07   #3431
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Larysa z tańszych, to mogę tą polecić, mój przyjaciel ją miał też z ekranem, ale jednak połowę tańsza
http://www.euro.com.pl/elektroniczne...la-mbp28.bhtml
też fajna widać
w sumie mi tam może obraz nie potrzebny, głos to najważniejsze, teraz Ola już większa więc nie wiem czy jest sens inwestować więcej w nianie? sama nie wiem. no chyba że dla drugiego dziecka zostawić wtedy hmmmmm, tylko narazie nie planuję
Stary 2014-07-12, 22:15   #3432
Brydzia_
Zakorzenienie

Cytat:
mam w planach jjutro dać

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 22:33   #3433
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Isabell12 Pokaż wiadomość
aga- dzięki
dziewczyny dajecie swoim dzieciom zieleninę do obiadków tj. koperek, natkę pietruszki , ja zaczęłam dodawać troszeczkę koperku bo mam na działce świeży mały jest zachwycony, uwielbia, tylko się zastanawiam czy można?
od kilku dni koperek świeży, a dziś poszła natka pietruchy

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Cześć

Wow,jestem na bieżąco

to jest właśnie mój najgorszy koszmar, Tusia od kilku tygodni podciąga się na piekarniku i kupiłam w końcu zabezpieczenie na piekarnik i trochę jestem spokojniejsza. Bo ona na seria na łapkach się podciąga i wisi...

a te zzamknięcia na taśmie samoprzylepnej?nie chciałoby mi się bawić ze sznureczkami. A taśmę można potem zmyć.

napisz co umie elenka

jesteś dzielna, ja na myśl o powrocie do pracy dostaję spazmów:/

brawo,wcale nie klocuszek

współczuzję porannej sytuacji:/ podobno jakbyś zapamiętała numery to można z tym iść na policję, ale to raczej trzeba mieć świadków

Oczywiście. Koperek, pietruszkę, lubczyk, bazylię

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

jak dla mnie slomkowe obcasy/koturny nadają się na co dzień, ale do eleganckiej kreacji wyglądają dziwnie
ja też to już za 2 tygodnie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
moja anka piła od roku, 3,2%. jak miala 1,5 roczku zrezygnowaliśmy z mm. Podobno jak się przechodzi na zwykłe to powinno być właśnie najtłustsze a z łaciatego jest nawet 3,8% dla dzieci
ciekawe

Cytat:
Moja sąsiadka z góry urodziła też chce
to będzie Wam noworodek płakał nocami

Cytat:
Jutro zlot w Krakowie
ufff, to może zdążę nadrobić 1,5 tygodnia nieobecności

Edytowane przez Madziuchna27
Czas edycji: 2014-07-13 o 09:31
Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 22:46   #3434
butterfly20
Zakorzenienie

Sebula, Marcin sto lat!!!

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
ja w poniedziałek zrobię

ooo nie znam, proszę o link
takie coś? http://allegro.pl/zamkniecie-katowe-...402832439.html

Cytat:
Motyl jakie to jest zabezpieczenie na piekarnik?
np takie http://allegro.pl/blokada-obrotowa-d...395047894.html
Cytat:
Kilka razy biła brawo, papa robi już zupełnie świadomie, mówi: tak kiwajac głową, nie, daj, Edi - wcześniej mówiła Eda, robi 1-2 kroczki i stoi nawet minutę bez trzymania

Niania w piątek była już z nia 4 h sama i nawet płaczu nie było, tylko mnie Encia szukała.

Ja pisałam do kilku i dałam ogłoszenie. Spotkałam się z 9 i ostatecznie wybrałam ta, do której sama pisałam i od początku najbardziej mi się podobała, intuicja mi mówiła, że to odpowiednia osoba
Środa - cały dzień razem, czwartek - wyszłam na godzinę, piątek - wyszłam na 4 h, w poniedziałek już normalnie koło 9 h. Lekam się!
super, brawa dla enci

---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ----------

Cytat:
Jutro zlot w Krakowie
może jestem dziwna, alemoże lepiej nie pisać tutaj takich danych?
bo jakieś Zdzichy, Stachy i inne łobuzy podczytujące forum mogą to wykorzystać do swoich niecnych celów?
ja bym chyba pisała,że jest zlot w Krk a więcej danych na pw.

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.

Edytowane przez butterfly20
Czas edycji: 2014-07-13 o 09:13
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 22:47   #3435
anutka171
Rozeznanie

Cytat:
aga- dzięki
dziewczyny dajecie swoim dzieciom zieleninę do obiadków tj. koperek, natkę pietruszki , ja zaczęłam dodawać troszeczkę koperku bo mam na działce świeży mały jest zachwycony, uwielbia, tylko się zastanawiam czy można?[COLOR="Silver"]
ja dodaje natke pietrzuszki i koperek. uwielbia
nic soe od tego nie dzieje.

Cytat:
Witam już nie z rana, ale po południu
Miałam urwanie głowy, bo Emilka nie spała dobrze w nocy i rano była jazda. Potem fitnes i nie mogłam wyrobić na zakręcie, w efekcie czego spóźniłam się na zajęcia

Życzenia dla dzisiejszych solenizantów:

Sebula kończy dziś 10 miesięcy
Marcinek kończy 9 miesięcy
Wszystkiego Najlepszego chłopaki

Najlepszosci dla Sebcia i Marcinka

Cytat:
Kilka razy biła brawo, papa robi już zupełnie świadomie, mówi: tak kiwajac głową, nie, daj, Edi - wcześniej mówiła Eda, robi 1-2 kroczki i stoi nawet minutę bez trzymania

Niania w piątek była już z nia 4 h sama i nawet płaczu nie było, tylko mnie Encia szukała.

Ja pisałam do kilku i dałam ogłoszenie. Spotkałam się z 9 i ostatecznie wybrałam ta, do której sama pisałam i od początku najbardziej mi się podobała, intuicja mi mówiła, że to odpowiednia osoba
Środa - cały dzień razem, czwartek - wyszłam na godzinę, piątek - wyszłam na 4 h, w poniedziałek już normalnie koło 9 h. Lekam się!
za osiagniecia
Super, ze udalo sie znalezc opiekunke i to w tak krotkim czasie
bedzie dobrze, ale ja tez bym sie strasznie lekala
Moja sis niedawno wrocila do pracy i jej synek ciagle szuka mamy, mowiac przy tym mamy ni ma (ma rok i 4 miesiace)

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
czy któraś ogarniała temat na co zwrócić uwagę przy wyborze niani elektronicznej? jakieś częstotliwości, kanały, zasięg? będzie potrzeba to poczytam w necie, tyle że z czasem kiepsko, a może akurat ktoś podzieli się ze mną swoją wiedzą
ja nie pomoge, bo niani nie mam, ale sciagnelam aplikacje na telefon, ktora sprawdza sie rewelacyjnie takze to moge polecic

Cytat:
a z podwójną rączką, ponoć masakra przy prowadzeniu jedną ręką.

a ja ciagle zarobiona :/
wczoraj skonczylam robic przetwory o 23.30.
ale mamy juz przerobione truskawy, jagody, pozeczki i morele
Jakub bedzzie mial co szamac
W ogole to kocham to swoje dziecie coraz mocniej (choc nie wiem czy sie da?) jak patrze na jego osiagniecia
ostatnio ma faze przytulania i ciagle robimy przytulaski

Edytowane przez anutka171
Czas edycji: 2014-07-13 o 09:18
anutka171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 22:52   #3436
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

anutka jaka aplikacje?
jaakbym miala hajs to bym kupila nianie, mam mieszkanie przechodnie i w ost pokoju Alek spi uciezliwe jest to nasluchiwanie :/

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 22:58   #3437
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
anutka jaka aplikacje?
jaakbym miala hajs to bym kupila nianie, mam mieszkanie przechodnie i w ost pokoju Alek spi uciezliwe jest to nasluchiwanie :/
jest kilka aplikacji na smartfony, tyle ze potrzeba dwoch telefonow. jak sie dziecko przebudzi to dzwoni na telefon ktory jest przy matce, ten telefon ktory jest przy dziecku, aplikacja wylapuje szmery najmniejsze ja kilka przerabialam
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 23:02   #3438
anutka171
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
anutka jaka aplikacje?
Nanny 2.0
sprawdza sie super
dziala to na zasadzie, ze na smartfonie mam zainstalowana aplikacje. zalaczam i jak maly zaczyna kwekac to na drugi telefon (ktory mam na karte i uzywam go tylko do tych celow) wykonywane jest polaczenie. moge odebrac i posluchac co sie dzieje. ale raczej od razu pedze do malego

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ----------

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
jest kilka aplikacji na smartfony, tyle ze potrzeba dwoch telefonow. jak sie dziecko przebudzi to dzwoni na telefon ktory jest przy matce, ten telefon ktory jest przy dziecku, aplikacja wylapuje szmery najmniejsze ja kilka przerabialam
u mnie akurat ustawia sie czulosc szmerow.
i dzwoni jak faktycznie maly sie obudzi lub placze
Stary 2014-07-12, 23:04   #3439
Madziuchna27
Zakorzenienie

tak się zastanawiam, po co Wam te super nianie? z pokoju obok nie usłyszycie, że dziecko płacze?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-07-12, 23:09   #3440
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

a dzieki dziewczyny kumam

MAdziuchna, ja mam 3 pokoje kazdy po kolei tzn pokoje przechodnie, zazwyczaj siedze w pierwszym a Alek w 3 albo jeszcze dalej w kuchni
do pokoju obok bym nie kupowala bo slysze ale juz z kolejnych pokoji jest ciezko nwet przy pootwieranych drzwiah

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 23:19   #3441
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
tak się zastanawiam, po co Wam te super nianie? z pokoju obok nie usłyszycie, że dziecko płacze?
Ja nie slysze mimo ze za sciana tym bardziej ze sen mam mocny wiec u nas zdaje egzamin chociaz tz to i niani nawet nie slyszy mimo ze kolo ucha ma niania szybciej wylapuje i zdarze dotrzec do pokoju zanim krolewna rozedrze sie tak ze pol ulicy slyszy bez niej moja reakcja byla by mega opozniona i zamiast kwekania obudzilbynie dopiero meeega placz i Blanke przy okazji

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 23:20   #3442
policzanka
Wtajemniczenie

Karolson, nie to nie ja..
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 23:22   #3443
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie slysze mimo ze za sciana tym bardziej ze sen mam mocny wiec u nas zdaje egzamin chociaz tz to i niani nawet nie slyszy mimo ze kolo ucha ma niania szybciej wylapuje i zdarze dotrzec do pokoju zanim krolewna rozedrze sie tak ze pol ulicy slyszy bez niej moja reakcja byla by mega opozniona i zamiast kwekania obudzilbynie dopiero meeega placz i Blanke przy okazji

co racja to racja

Stary 2014-07-12, 23:51   #3444
Larysa88
Zakorzenienie

widziałam te aplikacje ale jakoś nie mogłam w to uwierzyć, ale widać to działa skoro używacie też przetestuje

---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:49 ----------

rany już ta godzina, jutro będę zombi :p
dobranoc
Stary 2014-07-13, 07:49   #3445
Isabell12
Zadomowienie

hej, hej witam się z rańca
nocka nie najgorsza , ale i tak jakoś się specjalnie nie wyspałam
zajadamy z maluszkiem śniadanko, mmmm jaka dobra kawusia i bułeczki z dżemem truskawkowym
kompletnie nie mam pomysłu co dzisiaj robić, dzień zapowiada się ładnie, od rana słoneczko świeci, pewnie pójdziemy do kościoła, później obiad a potem może na długi spacer albo do mamy, jak chłopaków w domu nie ma to jakoś tak dziwnie, chyba już porządnie za nimi tęsknię, ale jeszcze 4 dni i będziemy w komplecie.

---------- Dopisano o 07:36 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ----------

Wszystkiego naj naj dla Marcinka i Sebcia

---------- Dopisano o 07:38 ---------- Poprzedni post napisano o 07:36 ----------

ALE MIAŁAM SEN z moim mężem w roli głównej, boshe!

---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ----------

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość

ciężka noc za nami
jak małż przyjedzie po pracy będę leżała do góry brzuchem :P

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

kasiunia jaki brzuch ? co ty opowiadasz
ja za miesiąc mam wesele, mój bebzol to dopiero trzeba będzie ukryć :P
hej, hej Asieńka co tam u ciebie, jak się czujesz, widać już brzunio?

Cytat:
Macie porownanie 5 foteli RWF odnosnie miejsca na nogi, hmmm ciesze sie ze wzielam axkida https://www.facebook.com/media/set/?...7212840&type=1
ja też jestem na etapie poszukiwania fotelika, ale kompletnie nie mogę się na nic zdecydować
Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
agusia, a żadnych przypraw już na tego fileta nie dodajesz? spróbuję kiedyś

kupiłam 4 pudełka NAN po 30zł i w rossmannie zdrowy brzuszek x3 zaoszczędziłam ale nie przelałam tego na konto ing
ale jutro jeszcze chyba pojadę i z 2 pudełka tego nanu kupię jeszcze '2' bo dzisiaj wzięłam '2'x2 i '3' x2 na przyszłość , już 3 ! jak ten czas leci....[COLOR="Silver"]
S
laryska a ile to jest gram , mój też pije nan i kończą mi się zapasy, ostatnio kupiłam nan2 w biedronce w dwupaku 2x400g za 39 zł i tak się zastanawiam gdzie taniej bo trzeba by wyruszyć na zakupy

Cytat:
tak dawałam, ale do zupki z innymi warzywami i zieloną i żółtą
mój mały to prawie wszystkich warzyw już próbował, no może oprócz świeżej papryki, świeżego ogórka i kilku innych
dzisiaj zrobię mu zupkę z zółtkiem z brokułem marchewką pietruszką ziemniaczkiem i dodam fasolkę i zieleninę, pietruszek uwielbia koperek, natkę pietruszki i odrobinę masełka
pytanko
1.dziewczyny jak robicie zupkę warzywną dla maluchów to jakoś "specjalnie" dobieracie warzywa czy dodajecie to co akurat macie?
2. czy dajecie dzieciom do picia kompociki, no taki sok domowej roboty np. z truskawek z wodą
3. i jeszcze zapytam czy dawałyście juz całe jajko, bo ja narazie dalej tylko daję zółtko co drugi dzień, ale moja znajoma ma 10 miesięcznego synka i daje całe jajo, nie za wcześnie czy się mylę

Edytowane przez Isabell12
Czas edycji: 2014-07-13 o 08:06
Isabell12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-13, 08:06   #3446
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiowata84 Pokaż wiadomość
My jednak nie będziemy. Myślałam, że Kraków jest mniej więcej po drodze nam. Bardzo chciałam Was poznać.
szkoda
Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość

może jestem dziwna, alemoże lepiej nie pisać tutaj takich danych?
bo jakieś Zdzichy, Stachy i inne łobuzy podczytujące forum mogą to wykorzystać do swoich niecnych celów?
ja bym chyba pisała,że jest zlot w Krk a więcej danych na pw.
Zawsze jak był zlot, to ktoś pisał też na głównym i nikt nigdy nie miał problemów. Wiedziałam, że jak JA napiszę to ktoś to źle odbierze, dlatego prosiłam, aby kto inny to zrobił. Mam nauczkę, koniec pisania

---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ----------

Ach zapomniałam

Dzisiejsza solenizantka to:

Natalka, która kończy 10 miesięcy
Stary 2014-07-13, 08:12   #3447
Isabell12
Zadomowienie

Cytat:

dla Elenki
matal będzie dobrze, życzę żeby niania się sprawdziła i była odpowiedzialną osobą, trzymam kciuki
dużo czasu zajęły Ci poszukiwania opiekunki? a matal i w jakim wieku jest babka?

---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ----------

Cytat:

, samych dobroci dla Natalki

---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ----------

dobra uciekam, miłego dzionka dziewczyny
Isabell12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-13, 08:13   #3448
Brydzia_
Zakorzenienie

Jaika co ty piszesz czemu niby jak ty napiszesz to bedzie to zle odebrane ?

Isabell12 ja daje to co akurat mam
Kompot dostal moze z 2 razy. Jak byl u mojej babci - taki domowy
Wlasnie sie zastanawiam czym by je slodzic zamuast cukrem zeby bylo zdrowiej ? Moze stewia? Chce porobic wlasnie jakies kompoty na zime. Poki co robilam z cukrem ale moze lepiej go czyms zastapic ?
Jajko dostal cale raz - jajecznice :p jakos niezbyt mu podeszlo. Musze sprobowac omleta

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-13, 08:26   #3449
agusiowata84
Rozeznanie

Cytat:
pytanko
1.dziewczyny jak robicie zupkę warzywną dla maluchów to jakoś "specjalnie" dobieracie warzywa czy dodajecie to co akurat macie?
2. czy dajecie dzieciom do picia kompociki, no taki sok domowej roboty np. z truskawek z wodą
3. i jeszcze zapytam czy dawałyście juz całe jajko, bo ja narazie dalej tylko daję zółtko co drugi dzień, ale moja znajoma ma 10 miesięcznego synka i daje całe jajo, nie za wcześnie czy się mylę
Warzywa daje takie jakie mam, jajka kupuję wiejskie, całe jajko Adaś dostaje. Kompoty Adaś pije takie, które moja mama zrobiła.

---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ----------

Mam łzy w oczach, bo planuje zostawić dziecko i iść do pracy od sierpnia. Nie wiem jak Adaś to przeżyje.
Stary 2014-07-13, 08:48   #3450
butterfly20
Zakorzenienie

Cześć

No tak, Natka kończy już 10 miesięcy zaraz,ale to zleciało

Cytat:
szkoda

Zawsze jak był zlot, to ktoś pisał też na głównym i nikt nigdy nie miał problemów. Wiedziałam, że jak JA napiszę to ktoś to źle odbierze, dlatego prosiłam, aby kto inny to zrobił. Mam nauczkę, koniec pisania

---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ----------

Ach zapomniałam

wiem, już dawno miałam o tym pisać a zapomniałam.

Wiem,że o zlocie we Wro było tylko ogólnie info, a nie dokładnie rozpisane gdzie. Ale chyba o Wawie Matal napisała dokładne info i już wtedy miałam pisać,że trzeba ostrożnie. Także nie jest to jakiś personalny atak na CIebie, tylko taka moja uwaga ogólna

Aczkolwiek jeśli większości to nie przeszkadza ( zwłaszcza osobom, które się zlotują) to spoko

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości