|
|
#3481 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: mamy z Niemiec
Cytat:
Mocz i krew tez robi gin, ale mysle, ze twoja chciala odczekac chociaz troche po odstawieniu tabletek (to twoj pierwszy cykl po), zeby sprawdzac ci hormony i mocz. Juz pisalam ci wczesniej jak to u mnie wygladalo - ja chcialam od razu miec wszystkie wyniki i moj gin zrobil mi wszystko, ale mysle, ze moze moglabys poczekac 2-3 miesiace i wtedy mialoby sens sprawdzic co sie dzieje z owulacja i hormonami wlasnie...Bo te pol roku to - mimo ze to taki standart - to troche jednak dlugo... ![]() Cytat:
madziu co do naszej soboty to wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazuja na to, ze jutro jade do Pl wiec moze nastepna sobota?? ![]() xenia ty to masz pomysly...- ze zapomnialysmy, ze nie chcemy...Oj, co za pomysly...
|
|
|
#3482 |
|
BAN stały
|
[quote=karenina19;12366832]
Mocz i krew tez robi gin, ale mysle, ze twoja chciala odczekac chociaz troche po odstawieniu tabletek (to twoj pierwszy cykl po), zeby sprawdzac ci hormony i mocz. Juz pisalam ci wczesniej jak to u mnie wygladalo - ja chcialam od razu miec wszystkie wyniki i moj gin zrobil mi wszystko, ale mysle, ze moze moglabys poczekac 2-3 miesiace i wtedy mialoby sens sprawdzic co sie dzieje z owulacja i hormonami wlasnie...Bo te pol roku to - mimo ze to taki standart - to troche jednak dlugo... ![]() Wiesz ja jej mówiłam i piokazywałam wyniki hormonów z polski (co prawda stare) ale jednak i mówiłam o moim nadmiernym owłosieniu i kompleksie przy tym ale ona powiedziała ze przed ciaża sie tym nie zajmie no chyba ze nie będę mogła zajść w ciąże to wtedy. ![]() Mój mąz stwierdził ze zopbaczyła ze Polka i dlatego mnie olała i sama nie wiem co myślec. Kazała przyjśc jak nie bede normalnie miesiaczkowac choć już 1 normalną miesiaczke miałam bez tebletek to dopiero 2 miesiac bez może dlatego nic nie chiałaa robic nie wiem. |
|
|
|
|
#3483 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale inna sprawa to te hormony i nadmierne owlosienie, o ktorych pisalas - nie rozumiem dlaczego nie chciala sie tym zajac...Przeciez od tego jest...chyba ze moze dermatolog??
|
|
|
#3484 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3485 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak ogolnie to co porabiasz teraz?
|
|
|
#3486 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
w sumie chyba lepiej jak bym zaszła w ciąże po wakacjach bo czytałam ze samolotem jes nie wskazane latać ale staranka cały czas trwaja mimo to![]() Pytasz co porabiam dzisiaj . No ja nie pracuję wiec siedze w domku planuje skoknść do kika po jakies tanie spodnie do biegania trzeba zrzucić przed wakacjami troszkę tłuszczyku ![]() No i obowiązkowo obiad nie ma tutaj pomysłu . upichce jakąś kartoflanke a co do tego to już nie wiem
|
|
|
|
|
|
#3487 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny ja ostatnio malo sie odzywam , ale za 40 dni biore tu slub wiec mam kupe spraw do zalatwienia
![]() Brala ktoras z Was tu slub ? Czy sa jakies roznice w ceremoni ? Ja narazie zalatwilam lokal ,auto,fotografa i kwiaciarnie , narazie moge powiedziec , ze roznice w cenach to napewno widze szczegolnie kwiatow. Zobaczymy co bedzie dalej
|
|
|
|
|
#3488 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
czyz nie piekna pogode dzis mamy?Majka bede w Kolonii w piatek zapraszam
|
|
#3489 |
|
BAN stały
|
dziewczyny mam pytanie byłam u gina i powiedziała ze wyniki cytologii wysle mi pocztą czy to normalne?
|
|
|
|
|
#3490 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
Jestem tu dzis pierwszy raz i coprawda nie jestem jeszcze mamusia,ale mieszkam w Niemczech i stwierdzilam ze sie do Was przylacze Choc hmm kto wie moze juz za tydzien okaze sie ze nosze pod serduszkiem fasolke To juz bede u Was legalnie hihi ![]() Od pazdziernika mieszkam w Bremen,a w Pl mieszkalam w Rybniku na slasku ![]() Pozdrawiam serdecznie i milej nocki zycze
|
|
|
|
|
#3491 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
mieszkasz nie daleko mnie w de
|
|
|
|
|
|
#3492 |
|
Zadomowienie
|
Hej Tadex
Nioo zauwazylam ze nie wszystkie kobiety sa tu mamami,ale tak milo porozmawiac z kims po polsku kto tez mieszka w Niemczech ![]() Hmm nie znam jeszcze dobrze tutaj okolicy i niestety nie wiem gdzie jest Emsland Ale fajnie ze mieszkasz niedaleko,zawsze to tak razniej ![]() Pozdrowionka i milutkiej niedzieli
|
|
|
|
|
#3493 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3494 |
|
Zadomowienie
|
Aaa nawet nie slyszalam o takich miejscowosciach
No ale tak jak mowie ja dopiero poznaje tutaj wszystko A jak daleko to jest od Bremen???
|
|
|
|
|
#3495 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#3496 |
|
Zadomowienie
|
Hmm no to w sumie nie daleko od Bremen
A ja w Bremen tylko mieszkam...Nie mam niemieckich dokumentow,wiec nie mam pozwolenia na prace itp.... Nigdy nie uczylam sie w zadnej szkole niemieckiego wiec jak narazie powoli sie go ucze A jestem tu dla milosci Poznalam mojego Tz-ta przez internet i tak wyszlo ze przyjechalam tutaj i zaczynam nowe zycie tutaj Nie jest latwo,ale czego sie nie robi dla tej drugiej polowki Pozdrowionka
|
|
|
|
|
#3497 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3498 |
|
Rozeznanie
|
Tadex niektorzy lekarze korzystaja z poczty. Taki zwyczaj.
Mi np. wysylali recepte abym nie musiala przychodzic. Wyniki cytologii na mnie czekaja do nastepnej wizyty a jesli ogolnie jest cos niepokojacego to potrafia zadzwonic do domu. Kicia8425 witaj. Nie tak dawno jak dzis wspominalam lody z Focusa a w Rybniku bylam tydzien temu. Mieszkam niedaleko Rybnika , tam pozniej chodzilam do szkoly i zawsze jak jestem w Polsce obowiazkowo tam jade , chocby i na sklepy. |
|
|
|
|
#3499 |
|
Zadomowienie
|
Tadex tak moje kochanie jest polakiem i pracuje tutaj
Ohh strasznie sie nudze siedzac w domu Nie jestem przyzwyczajona do tego bo w PL zawsze pracowalam,no ale co zrobic,takie zycie...Xenia hej ![]() O rany ale Ci zazdroszcze,az mi sie zatesknilo Ja przez 24 lata mieszkalam w Rybniku a dokladnie na Elektrowni Noo co jak co ale sklepow jest mnustwo hihi a jak dobudowali Focus'a i Plaze to juz wogole Ja bylam ostatnio w kwietniu na swieta,a taraz moze w lipcu pojedziemy,ale to jeszcze nic pewnego...A gdzie dokladniej mieszkalas kolo Rybnika???Pozdrowionka serdeczne dla Was dziewczyny ![]() Xenia az mi sie buzka ucieszyla ze jest tu ktos z moich okolic
|
|
|
|
|
#3500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witam serdecznie tadex tak jak dziewczyny napisaly, czasami lekarze wysylaja wyniki poczta... U nas dzisiaj piekna pogoda...szykuje sie na zajecia, obiadek, potem kawa w Starbuck i na koncu zakupki...
|
|
|
#3501 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
witaj ![]() Jak sie masz??? U nas dzis 30 stopni powiadasz kawusia w Starbuck's to ja sie tez pisze zaczekaj na mnie.. ![]() Kurde wiecie co? Mi po glowie chodzi drugie dziecko tylko nie moge przez CC Madzia, Majka a Wy gdzie no i Iwonka???Dziewczyny czy wy tez macie wit D w tabletce??
|
|
|
#3502 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kawa w Starbucks...ja wiem, ze ty pierwsza chetna...zwlaszcza na Mocca... ![]() U nas wszystko ok, malenstwo obudzilo mnie dzisiaj kopaniem... Ogolnie, mysle. ze to maly bokser albo pilkarz, bo skacze ze hej... ![]() Jutro idziemy na usg i mam zamiar wymeczyc gina, zeby powiedzial nam jaka plec...tzn. zeby potwierdzil moje przeczucia, ze to chlopak...
|
|
|
#3503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem glupia ja Ja bardziej sie pisze na Latte Kurde Kamilka juz 5 miesiac u Ciebie jak tez czas leci.. Ja mysle, ze to bedzie dziewczynka nie wiem czemu ale cos czuje czekam na wiesci no i na fotki
|
|
|
#3504 |
|
Zadomowienie
|
Hej karenina19 i raspberry69
![]() Ooo jak fajnie ze jestescie w poblizu To juz nie bede sie czula taka samotna hehe![]() Ja tez chce juz dzidziusia,ale dopiero pierwszego....hmm kto wie moze juz jest we mnie hihi ![]() A co to jest cc??? Bo ja taka nieuswiadomiona jestem hehe ![]() karenina19 gratuluje dzidziusia ![]() U mnie tez dzis piekna pogoda,nareszcie bez wiatru ![]() Pozdrowionka dziewczyny
|
|
|
|
|
#3505 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() dzięki dziweczyny bo myślałam że cosik zle zrozumiałam u gina z tą pocztą. Ja niemieckiego się ucze więc taka wizyta dobrze mi zrobiła na podszlifowanie jezyka. Ale powiem wam ze chyba sie wybiore znów do mojej gin bo miałam miec dziś okres a tu brak sucho nic masakra. To moj 2 miesiąc i 2@ by był po tabletkach anty. czyzby cos nie tak było albo beby ?? juz nie wiem nic czy robić test czy czekac na @ może poprostu przyjdzie pozniej nigdy nie miałam super co do dnia ale ta 1 po tabletkach była nawet co do godziny.
|
|
|
|
|
|
#3506 |
|
Zadomowienie
|
Tadex aaa heh nie domyslilabym sie hihi
A ile wasz gin bierze za prywatna wizyte??? Wiecie moze??? Hmm ja musze isc tu w Bremen,ale ten u ktorego juz bylam(dobry lekarz) bierze 200 a to jak dla mnie troche duzo
|
|
|
|
|
#3507 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
powiedz szukasz jakoś pracy? |
|
|
|
|
|
#3508 |
|
Zadomowienie
|
Tadex no wlasnie moj Tz nie moze mnie podpiac pod swoje ubezpieczenie bo nie jestesmy maluzenstwem
![]() Noo wlasnie slyszalam ze panstwowe jest jakos 130 miesiecznie i pozniej sie placi tylko 10 na kwartal,ale to jak sie okaze je jestem w ciazy to sie ubezpiecze normalnie ![]() Nie,narazie nie szukam pracy bo nie znam jeszcze na tyle jezyka,i nie dogadam sie niestety ![]() Aktualnie zajmuje sie dzieckiem od znajomych
|
|
|
|
|
#3509 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
poza tym on moze cie podpiac nawet jak nie jestescie w małzenstwie idz do kk i sie dowiedz albo on nich idzie .poza tym jak najszybcie powinnas miec ubezpieczenie bo bedziesz musiała nadpłacic składki od dnia mieszkania w de a to tez jest kupa kasy |
|
|
|
|
|
#3510 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taaaa, juz 5 miesiac...niedlugo usg polowkowe...ale ten czas leci... Cytat:
Napisz co chcesz zrobic i wtedy moge ci napisac ile placi sie za jaka usluge...
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:43.

niedobre
gdzie fotki fasolka 

czyz nie piekna pogode dzis mamy?

powiadasz kawusia w Starbuck's
no i Iwonka???
juz nie wiem nic