mamy z Niemiec - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-05-19, 09:27   #3481
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19
Dot.: mamy z Niemiec

Cytat:
Napisane przez tadex Pokaż wiadomość
dziewczyny mam do was pytanie byłam u ginekologa i powiedziałam że chcemy z mężem rozpoczac starania o dziecko. lekarka zrobiła mi usg i cytologię ale nie zaleciła ani nie skierowała na badanie krwi i moczu !! Czy to w Niemczech normalne cz y mam iśc do lekarza rodzinnego po takie skierowanie i gdzie to badanie robic gdzie oddac wyniki itd.? Bo juz zgłupiałam myślałam że mocz i krew robi gine a tu jednak tego mi nie zalecił może nie trzeba? W Polsce też nic mi takiego nie mówiono!

Mocz i krew tez robi gin, ale mysle, ze twoja chciala odczekac chociaz troche po odstawieniu tabletek (to twoj pierwszy cykl po), zeby sprawdzac ci hormony i mocz. Juz pisalam ci wczesniej jak to u mnie wygladalo - ja chcialam od razu miec wszystkie wyniki i moj gin zrobil mi wszystko, ale mysle, ze moze moglabys poczekac 2-3 miesiace i wtedy mialoby sens sprawdzic co sie dzieje z owulacja i hormonami wlasnie...Bo te pol roku to - mimo ze to taki standart - to troche jednak dlugo...

Cytat:
Napisane przez raspberry69 Pokaż wiadomość
Kamilka ja wlansie niedawno kupilam te szparagi (biale) i nie wiem skad ten zachwyt niedobre gdzie fotki fasolka jak sie czujesz ??
Zalezy wszystko od smaku...Ja uwielbiam szparagi a juz zwlaszcza w szyneczce i posypane parmezanem...

madziu co do naszej soboty to wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazuja na to, ze jutro jade do Pl wiec moze nastepna sobota??

xenia ty to masz pomysly...- ze zapomnialysmy, ze nie chcemy...Oj, co za pomysly... a my tu grzecznie czekamy na ciebie i juz...

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-19, 12:41   #3482
tadex
BAN stały

[quote=karenina19;12366832]
Mocz i krew tez robi gin, ale mysle, ze twoja chciala odczekac chociaz troche po odstawieniu tabletek (to twoj pierwszy cykl po), zeby sprawdzac ci hormony i mocz. Juz pisalam ci wczesniej jak to u mnie wygladalo - ja chcialam od razu miec wszystkie wyniki i moj gin zrobil mi wszystko, ale mysle, ze moze moglabys poczekac 2-3 miesiace i wtedy mialoby sens sprawdzic co sie dzieje z owulacja i hormonami wlasnie...Bo te pol roku to - mimo ze to taki standart - to troche jednak dlugo...

Wiesz ja jej mówiłam i piokazywałam wyniki hormonów z polski (co prawda stare) ale jednak i mówiłam o moim nadmiernym owłosieniu i kompleksie przy tym ale ona powiedziała ze przed ciaża sie tym nie zajmie no chyba ze nie będę mogła zajść w ciąże to wtedy.
Mój mąz stwierdził ze zopbaczyła ze Polka i dlatego mnie olała i sama nie wiem co myślec. Kazała przyjśc jak nie bede normalnie miesiaczkowac choć już 1 normalną miesiaczke miałam bez tebletek to dopiero 2 miesiac bez może dlatego nic nie chiałaa robic nie wiem.
tadex jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-19, 17:24   #3483
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz ja jej mówiłam i piokazywałam wyniki hormonów z polski (co prawda stare) ale jednak i mówiłam o moim nadmiernym owłosieniu i kompleksie przy tym ale ona powiedziała ze przed ciaża sie tym nie zajmie no chyba ze nie będę mogła zajść w ciąże to wtedy.
Mój mąz stwierdził ze zopbaczyła ze Polka i dlatego mnie olała i sama nie wiem co myślec. Kazała przyjśc jak nie bede normalnie miesiaczkowac choć już 1 normalną miesiaczke miałam bez tebletek to dopiero 2 miesiac bez może dlatego nic nie chiałaa robic nie wiem.
Powiem tak - jak dla mnie to sa dwie sprawy. Pierwsza to to, ze chcesz miec dziecko i tu faktycznie mozna odczekac te 3 miesiace po odstawieniu tabletek i wtedy zrobic konkretne badania i przyjrzec sie owulce i hormonom.
Ale inna sprawa to te hormony i nadmierne owlosienie, o ktorych pisalas - nie rozumiem dlaczego nie chciala sie tym zajac...Przeciez od tego jest...chyba ze moze dermatolog??

Stary 2009-05-19, 18:18   #3484
tadex
BAN stały

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość
Powiem tak - jak dla mnie to sa dwie sprawy. Pierwsza to to, ze chcesz miec dziecko i tu faktycznie mozna odczekac te 3 miesiace po odstawieniu tabletek i wtedy zrobic konkretne badania i przyjrzec sie owulce i hormonom.
Ale inna sprawa to te hormony i nadmierne owlosienie, o ktorych pisalas - nie rozumiem dlaczego nie chciala sie tym zajac...Przeciez od tego jest...chyba ze moze dermatolog??
no niby jest od tego ale powiedziała ze przed ciąża nie nie wiem dlaczego sama jestem ciekawa i mnie to zastanawia bo po odstawienu tabletek nie trzeba czekac można zrobic hormony - to opinia innego lekarza wiec sama nie wiem. Ale jak po wakacjach nie bedzie rezultatów nie zajde w ciąże to nie bede czekała pół roku tylko ide do niej i zaczne marudzic nie dam sie spławić. No chyba ze wstąpią jakies inne problemy bark miesiączki itd to szybciej.
Stary 2009-05-20, 09:27   #3485
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
no niby jest od tego ale powiedziała ze przed ciąża nie nie wiem dlaczego sama jestem ciekawa i mnie to zastanawia bo po odstawienu tabletek nie trzeba czekac można zrobic hormony - to opinia innego lekarza wiec sama nie wiem. Ale jak po wakacjach nie bedzie rezultatów nie zajde w ciąże to nie bede czekała pół roku tylko ide do niej i zaczne marudzic nie dam sie spławić. No chyba ze wstąpią jakies inne problemy bark miesiączki itd to szybciej.
Mam nadzieje i trzymam mocno kciuki, zebys po prostu nie musiala czekac do konca wakacji
A tak ogolnie to co porabiasz teraz?

Stary 2009-05-20, 10:23   #3486
tadex
BAN stały

Red face Dot.: mamy z Niemiec

Cytat:
Mam nadzieje i trzymam mocno kciuki, zebys po prostu nie musiala czekac do konca wakacji
A tak ogolnie to co porabiasz teraz?
No tez mam taką nadzieje ale w sumie wolała bym zrobić te badania zrobie je w Polsce jak tu nie chca mi ich zrobić w sumie chyba lepiej jak bym zaszła w ciąże po wakacjach bo czytałam ze samolotem jes nie wskazane latać ale staranka cały czas trwaja mimo to
Pytasz co porabiam dzisiaj . No ja nie pracuję wiec siedze w domku planuje skoknść do kika po jakies tanie spodnie do biegania trzeba zrzucić przed wakacjami troszkę tłuszczyku
No i obowiązkowo obiad nie ma tutaj pomysłu . upichce jakąś kartoflanke a co do tego to już nie wiem
Stary 2009-05-21, 18:29   #3487
pysia222
Zakorzenienie

Hej dziewczyny ja ostatnio malo sie odzywam , ale za 40 dni biore tu slub wiec mam kupe spraw do zalatwienia
Brala ktoras z Was tu slub ? Czy sa jakies roznice w ceremoni ?
Ja narazie zalatwilam lokal ,auto,fotografa i kwiaciarnie , narazie moge powiedziec , ze roznice w cenach to napewno widze szczegolnie kwiatow.
Zobaczymy co bedzie dalej
pysia222 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-23, 11:58   #3488
raspberry69
Zakorzenienie

Dzien dobry czyz nie piekna pogode dzis mamy?

Majka bede w Kolonii w piatek zapraszam
Stary 2009-05-23, 14:43   #3489
tadex
BAN stały

dziewczyny mam pytanie byłam u gina i powiedziała ze wyniki cytologii wysle mi pocztą czy to normalne?
Stary 2009-05-23, 23:51   #3490
Kicia8425
Zadomowienie

GG do Kicia8425

Hej dziewczyny
Jestem tu dzis pierwszy raz i coprawda nie jestem jeszcze mamusia,ale mieszkam w Niemczech i stwierdzilam ze sie do Was przylacze Choc hmm kto wie moze juz za tydzien okaze sie ze nosze pod serduszkiem fasolke To juz bede u Was legalnie hihi
Od pazdziernika mieszkam w Bremen,a w Pl mieszkalam w Rybniku na slasku
Pozdrawiam serdecznie i milej nocki zycze
Kicia8425 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-24, 08:53   #3491
tadex
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Kicia8425 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Jestem tu dzis pierwszy raz i coprawda nie jestem jeszcze mamusia,ale mieszkam w Niemczech i stwierdzilam ze sie do Was przylacze Choc hmm kto wie moze juz za tydzien okaze sie ze nosze pod serduszkiem fasolke To juz bede u Was legalnie hihi
witaj ja tez nie jestem jeszcze mamą mieszkasz nie daleko mnie w de
Stary 2009-05-24, 12:16   #3492
Kicia8425
Zadomowienie

GG do Kicia8425

Hej Tadex Nioo zauwazylam ze nie wszystkie kobiety sa tu mamami,ale tak milo porozmawiac z kims po polsku kto tez mieszka w Niemczech
Hmm nie znam jeszcze dobrze tutaj okolicy i niestety nie wiem gdzie jest Emsland Ale fajnie ze mieszkasz niedaleko,zawsze to tak razniej
Pozdrowionka i milutkiej niedzieli
Stary 2009-05-24, 13:07   #3493
tadex
BAN stały

Cytat:
Hej Tadex Nioo zauwazylam ze nie wszystkie kobiety sa tu mamami,ale tak milo porozmawiac z kims po polsku kto tez mieszka w Niemczech
Hmm nie znam jeszcze dobrze tutaj okolicy i niestety nie wiem gdzie jest Emsland Ale fajnie ze mieszkasz niedaleko,zawsze to tak razniej
Pozdrowionka i milutkiej niedzieli
no emsland to jakby województwo ja mieszkam w Meppen mała miejscowość.
Stary 2009-05-24, 14:40   #3494
Kicia8425
Zadomowienie

GG do Kicia8425

Aaa nawet nie slyszalam o takich miejscowosciach No ale tak jak mowie ja dopiero poznaje tutaj wszystko A jak daleko to jest od Bremen???
Stary 2009-05-24, 16:49   #3495
tadex
BAN stały

Cytat:
Aaa nawet nie slyszalam o takich miejscowosciach No ale tak jak mowie ja dopiero poznaje tutaj wszystko A jak daleko to jest od Bremen???
bo to mała miejscowośc nie wyróznia się niczy specjalnym a jak daleko hmmm z 1,5 h a co robisz w Bremen?
Stary 2009-05-24, 18:02   #3496
Kicia8425
Zadomowienie

GG do Kicia8425

Hmm no to w sumie nie daleko od Bremen A ja w Bremen tylko mieszkam...Nie mam niemieckich dokumentow,wiec nie mam pozwolenia na prace itp.... Nigdy nie uczylam sie w zadnej szkole niemieckiego wiec jak narazie powoli sie go ucze A jestem tu dla milosci Poznalam mojego Tz-ta przez internet i tak wyszlo ze przyjechalam tutaj i zaczynam nowe zycie tutaj Nie jest latwo,ale czego sie nie robi dla tej drugiej polowki Pozdrowionka
Stary 2009-05-24, 18:50   #3497
tadex
BAN stały

Cytat:
Hmm no to w sumie nie daleko od Bremen A ja w Bremen tylko mieszkam...Nie mam niemieckich dokumentow,wiec nie mam pozwolenia na prace itp.... Nigdy nie uczylam sie w zadnej szkole niemieckiego wiec jak narazie powoli sie go ucze A jestem tu dla milosci Poznalam mojego Tz-ta przez internet i tak wyszlo ze przyjechalam tutaj i zaczynam nowe zycie tutaj Nie jest latwo,ale czego sie nie robi dla tej drugiej polowki Pozdrowionka
a twoja miłość jest polakiem? pracuje w de? Ja też nie pracuję tutaj bo nie mam pozwolenia mój mąz pracuję jedynie. I powiem ci ze strasznie się nudzę a ty sie nie nudzisz siedząc w domku?
Stary 2009-05-24, 22:48   #3498
Xenia
Rozeznanie

Tadex niektorzy lekarze korzystaja z poczty. Taki zwyczaj.
Mi np. wysylali recepte abym nie musiala przychodzic.
Wyniki cytologii na mnie czekaja do nastepnej wizyty a jesli ogolnie jest cos niepokojacego to potrafia zadzwonic do domu.

Kicia8425 witaj.
Nie tak dawno jak dzis wspominalam lody z Focusa a w Rybniku bylam tydzien temu.
Mieszkam niedaleko Rybnika , tam pozniej chodzilam do szkoly i zawsze jak jestem w Polsce obowiazkowo tam jade , chocby i na sklepy.
Xenia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-25, 00:25   #3499
Kicia8425
Zadomowienie

GG do Kicia8425

Tadex tak moje kochanie jest polakiem i pracuje tutaj Ohh strasznie sie nudze siedzac w domu Nie jestem przyzwyczajona do tego bo w PL zawsze pracowalam,no ale co zrobic,takie zycie...

Xenia hej
O rany ale Ci zazdroszcze,az mi sie zatesknilo Ja przez 24 lata mieszkalam w Rybniku a dokladnie na Elektrowni Noo co jak co ale sklepow jest mnustwo hihi a jak dobudowali Focus'a i Plaze to juz wogole Ja bylam ostatnio w kwietniu na swieta,a taraz moze w lipcu pojedziemy,ale to jeszcze nic pewnego...A gdzie dokladniej mieszkalas kolo Rybnika???
Pozdrowionka serdeczne dla Was dziewczyny
Xenia az mi sie buzka ucieszyla ze jest tu ktos z moich okolic
Stary 2009-05-25, 09:44   #3500
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewczyny

Witam serdecznie Bremen jest nawet niedaleko ode mnie - troche wiecej niz godzinka drogi

tadex tak jak dziewczyny napisaly, czasami lekarze wysylaja wyniki poczta...

U nas dzisiaj piekna pogoda...szykuje sie na zajecia, obiadek, potem kawa w Starbuck i na koncu zakupki...

Stary 2009-05-25, 10:02   #3501
raspberry69
Zakorzenienie

Cytat:

U nas dzisiaj piekna pogoda...szykuje sie na zajecia, obiadek, potem kawa w Starbuck i na koncu zakupki...
Kamilka witaj
Jak sie masz???

U nas dzis 30 stopni powiadasz kawusia w Starbuck's to ja sie tez pisze zaczekaj na mnie..

Kurde wiecie co? Mi po glowie chodzi drugie dziecko tylko nie moge przez CC

Madzia, Majka a Wy gdzie no i Iwonka???

Dziewczyny czy wy tez macie wit D w tabletce??
Stary 2009-05-25, 10:16   #3502
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
Kamilka witaj
Jak sie masz???

U nas dzis 30 stopni powiadasz kawusia w Starbuck's to ja sie tez pisze zaczekaj na mnie..

Kurde wiecie co? Mi po glowie chodzi drugie dziecko tylko nie moge przez CC
A dlaczego nie mozesz przez cc??

Kawa w Starbucks...ja wiem, ze ty pierwsza chetna...zwlaszcza na Mocca... U nas otworzyli nowe Starbucks, ktore jest dokladnie na linii mojego szlaku zakupowego wiec...

U nas wszystko ok, malenstwo obudzilo mnie dzisiaj kopaniem... Ogolnie, mysle. ze to maly bokser albo pilkarz, bo skacze ze hej...

Jutro idziemy na usg i mam zamiar wymeczyc gina, zeby powiedzial nam jaka plec...tzn. zeby potwierdzil moje przeczucia, ze to chlopak...

Stary 2009-05-25, 10:22   #3503
raspberry69
Zakorzenienie

Cytat:
A dlaczego nie mozesz przez cc??

Kawa w Starbucks...ja wiem, ze ty pierwsza chetna...zwlaszcza na Mocca... U nas otworzyli nowe Starbucks, ktore jest dokladnie na linii mojego szlaku zakupowego wiec...

U nas wszystko ok, malenstwo obudzilo mnie dzisiaj kopaniem... Ogolnie, mysle. ze to maly bokser albo pilkarz, bo skacze ze hej...

Jutro idziemy na usg i mam zamiar wymeczyc gina, zeby powiedzial nam jaka plec...tzn. zeby potwierdzil moje przeczucia, ze to chlopak...
Po CC trzeba odczekac 18 do 24 miesiecy a ja juz moge miec brzuch na nowo wiem glupia ja

Ja bardziej sie pisze na Latte

Kurde Kamilka juz 5 miesiac u Ciebie jak tez czas leci.. Ja mysle, ze to bedzie dziewczynka nie wiem czemu ale cos czuje czekam na wiesci no i na fotki Kamilka
Stary 2009-05-25, 11:32   #3504
Kicia8425
Zadomowienie

GG do Kicia8425

Hej karenina19 i raspberry69

Ooo jak fajnie ze jestescie w poblizu To juz nie bede sie czula taka samotna hehe
Ja tez chce juz dzidziusia,ale dopiero pierwszego....hmm kto wie moze juz jest we mnie hihi
A co to jest cc??? Bo ja taka nieuswiadomiona jestem hehe

karenina19 gratuluje dzidziusia
U mnie tez dzis piekna pogoda,nareszcie bez wiatru
Pozdrowionka dziewczyny
Stary 2009-05-25, 12:01   #3505
tadex
BAN stały

Cytat:
Hej karenina19 i raspberry69

Ooo jak fajnie ze jestescie w poblizu To juz nie bede sie czula taka samotna hehe
Ja tez chce juz dzidziusia,ale dopiero pierwszego....hmm kto wie moze juz jest we mnie hihi
A co to jest cc??? Bo ja taka nieuswiadomiona jestem hehe

karenina19 gratuluje dzidziusia
U mnie tez dzis piekna pogoda,nareszcie bez wiatru
Pozdrowionka dziewczyny
cc to cesarka domniemywam.

dzięki dziweczyny bo myślałam że cosik zle zrozumiałam u gina z tą pocztą. Ja niemieckiego się ucze więc taka wizyta dobrze mi zrobiła na podszlifowanie jezyka. Ale powiem wam ze chyba sie wybiore znów do mojej gin bo miałam miec dziś okres a tu brak sucho nic masakra. To moj 2 miesiąc i 2@ by był po tabletkach anty. czyzby cos nie tak było albo beby ?? juz nie wiem nic czy robić test czy czekac na @ może poprostu przyjdzie pozniej nigdy nie miałam super co do dnia ale ta 1 po tabletkach była nawet co do godziny.
Stary 2009-05-25, 12:19   #3506
Kicia8425
Zadomowienie

GG do Kicia8425

Tadex aaa heh nie domyslilabym sie hihi
A ile wasz gin bierze za prywatna wizyte??? Wiecie moze???
Hmm ja musze isc tu w Bremen,ale ten u ktorego juz bylam(dobry lekarz) bierze 200 a to jak dla mnie troche duzo
Stary 2009-05-25, 12:45   #3507
tadex
BAN stały

Cytat:
Tadex aaa heh nie domyslilabym sie hihi
Hmm ja musze isc tu w Bremen,ale ten u ktorego juz bylam(dobry lekarz) bierze 200 a to jak dla mnie troche duzo
o jej strasznie duża ja mam ubezpieczenie panstwowe to płace 10 euro na kwartał le wiem ze prywatnie kosztuje od 50 e w zwyz w zalezności co ci robi np. usg itd. a twój Tz nie moze cie podpiąc pod swoje ubezpieczenie?
powiedz szukasz jakoś pracy?
Stary 2009-05-25, 14:06   #3508
Kicia8425
Zadomowienie

GG do Kicia8425

Tadex no wlasnie moj Tz nie moze mnie podpiac pod swoje ubezpieczenie bo nie jestesmy maluzenstwem
Noo wlasnie slyszalam ze panstwowe jest jakos 130 miesiecznie i pozniej sie placi tylko 10 na kwartal,ale to jak sie okaze je jestem w ciazy to sie ubezpiecze normalnie
Nie,narazie nie szukam pracy bo nie znam jeszcze na tyle jezyka,i nie dogadam sie niestety
Aktualnie zajmuje sie dzieckiem od znajomych
Stary 2009-05-25, 14:42   #3509
tadex
BAN stały

Cytat:
Tadex no wlasnie moj Tz nie moze mnie podpiac pod swoje ubezpieczenie bo nie jestesmy maluzenstwem
Noo wlasnie slyszalam ze panstwowe jest jakos 130 miesiecznie i pozniej sie placi tylko 10 na kwartal,ale to jak sie okaze je jestem w ciazy to sie ubezpiecze normalnie
Nie,narazie nie szukam pracy bo nie znam jeszcze na tyle jezyka,i nie dogadam sie niestety
Aktualnie zajmuje sie dzieckiem od znajomych
radze ci sie ubezpieczyc przed ciąza bo w ciązy żadna ubezpeiczalnie cie nie ubezpeiczy bo koszty ciązy sa tutaj w tysiącach euro a nie jak u nas w pl to troche inny swiat
poza tym on moze cie podpiac nawet jak nie jestescie w małzenstwie idz do kk i sie dowiedz albo on nich idzie .poza tym jak najszybcie powinnas miec ubezpieczenie bo bedziesz musiała nadpłacic składki od dnia mieszkania w de a to tez jest kupa kasy
Stary 2009-05-25, 15:12   #3510
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
Po CC trzeba odczekac 18 do 24 miesiecy a ja juz moge miec brzuch na nowo wiem glupia ja
Wcale nie glupia...po prostu widac, ze cieszysz sie ze swojej corci

Taaaa, juz 5 miesiac...niedlugo usg polowkowe...ale ten czas leci...

Cytat:
Ja jestem prywatnie ubezpieczona wiec widze wszystkie swoje rachunki zanim wysle je do firmy ubezpieczeniowej i sa spore (zwlaszcza teraz, kiedy mialam usg co tydzien albo 2 tygodnie...)...
Napisz co chcesz zrobic i wtedy moge ci napisac ile placi sie za jaka usluge...

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości