Ostatnio testowałam cz.II - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-07, 10:34   #3481
Pin up girl
Zakorzenienie

Dot.: Ostatnio testowałam cz.II

To mogło być tylko dzieło Etat Libre

Tauera warto brać - bardzo pustynny, suchy, ale z delikatnym słodkawym akcentem.
Pin up girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-07, 10:57   #3482
201607040946
Konto usunięte

bardzo lubię "suche" zapachy, ładnie rozwijają się na mojej skórze, ale zwykle kojarzę je z męskimi
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-07, 11:15   #3483
Pin up girl
Zakorzenienie

L'Air du Desert Marocain ma męski charakter, z tym, że nie jest to męski zapach. Kobiecości dodaje mu właśnie ta słodycz, o której pisałam wyżej.
Czasem górę biorą akordy męskie, innym razem jest bardziej kobieco...
Pin up girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-07, 17:58   #3484
poissonivy
Zakorzenienie

CdG Zagorsk
To chyba jakieś moje przekleństwo z zapachami noszowymi, no daję słowo żadnych moja skóra i nos nie przyjmują .

Jestem znów rozczarowana... co to ma być??? Rozwodnione Avigon? Jak zrobić nowe perfumy ze starych? CdG wymyślił, wziął Avigon dorzucił wody i zmienił nazwę...
Ja tam do żadnej Rosji nie przenoszę się wąchając Zagorsk, no błagam zapach Cerkwi... chyba jak ktoś nigdy nie był, to może tak sobie i wyobrażać, ja byłam i to zdecydowanie nie jest zapach Cerkwi. Kto był to wie, że Cerkiew to rzadko zapach kadzidła, a przede wszystkim zapach palonych, woskowych świec i starych malowideł na ścianach (polichromii)

Jeszcze z Kościołem to od bidy może się kojarzyć z Rosją ni trochę...
poissonivy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-07, 18:37   #3485
joaa12
Rozeznanie

Miss Dior Cherie
Nuty głowy: liście truskawki, zielona mandarynka.
Nuty serca: fiołek, karmelowy popcorn, poziomkowy sorbet, różowy jaśmin.
Baza: świeża paczula, krystaliczne piżmo.

Miły i przyjemny zapach. Z gatunków takich jak lubię, chociaż nie jestem ekspertem. Lubię na przykład euphorię, ale ona nie jest na każde miejsce i okazję. A mam wrażenie ze cherie juz bardziej się nadaje.

I znowu piżmo bądz paczula.
joaa12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-07, 18:52   #3486
ropuszka
Zakorzenienie

Testowalam ostatnio sporo niszowcow, dzieki probkom Oto neiktore
Violette menthe juz ktorys raz, ladny jest niezaprzeczalnie, nawet mojemu chlopu wpadl w nosek, ale ja mam wrazenie, ze jest troche mdly i dziwny. Na pewno jednak nie pachnie jak pierwszy lepszy sephorak
Villoresi Musk - ojoj, toz to nawet kolo pizma nie stalo! Jakis meski i ostry. Niestety jak wiekszosc dziel tego pana
Eau d'Hadrien - cytrynkowa lemoniada, bardzo nietrwala. Jednak pachnie smakowicie i wydaje sie dobra na upaly.
Donna - rownie ostro, pikatnie, malo kwiatowo. Mozejest gozdzik, ale nie w wersji kwiatowej, ale przyprawowej. Chyba nie chcialabym pachniec zupa
ropuszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-07, 22:39   #3487
Mimi87
Rozeznanie

Stara BC - jestem bardzo szczęsliwa, że miałam okazję by ją poznać, zapach bardzo esencjonalny, niesamowity i magiczny. Leśno-drewniano-kadzidlany i jest to prawdziwe kościelne kadzidło, dostojne i przestrzenne, a nie zapach zmurszałej krypty. Bardzo trwałe i niestety warte stówy więcej, bo nowa BC, choć również bardzo mi się podoba to popłuczyny po starej
Mimi87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-07, 22:51   #3488
dzika truskawa
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek

Oxford & Cambridge Czech & Speake - poczułam, że potrzebuję zapachu lawendowego. Lawenda Czech& Speake jest zbyt ulotna i bliskoskórna ale gdyby była trwalsza, to byłby must have. Mocne otwarcie, później lawendowo-ziołowo

Egg Nog Demeter - Cinnamon Bun rozrzedzone duża ilością mleka

Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki
:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest

Edytowane przez dzika truskawa
Czas edycji: 2010-03-07 o 22:52
dzika truskawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 18:11   #3489
201607040946
Konto usunięte

L'air du désert marocain Andy Tauer...

po raz kolejny przeklinam właściwości swojej skóry, a to dlatego, że wysłodził się na niej i złagodniał... zapach, który powalił mnie samym otwarciem. cudowny, IDEALNY, taki suchy, że wręcz czułam piasek między zebami cytrusy w takim wydaniu baaaardzo mi się podobają! są gorzkie, suche i takie "odległe". Po kilku chwilach pojawia się nielubiana przeze mnie ambra, ale taka łagodna, w połączeniu z lekka wanilią. no i... po jakichś 15-30 minutach czuję... cudowny zapach ikony cerkiewnej, i kadzidło, czyste, piękne, łagodne, ale suche, które mój nos...uwielbia! kocha! ta faza jest idealna i dałabym wiele, żeby trwała do końca, ale... przychodzi rozczarowanie. może nie rozczarowanie, ale... coś w rodzaju zawiedzenia. bo po godzinie z cudownego kadzidła nie zostaje nic, tylko ciepły słodki jaśmin i jakiś lepki, ociekający miodem pudrowy dech kwiatu, przykryty... niedoschniętą szmatą nawet koleżanka to potwierdziła! jaka szkoda...
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 20:23   #3490
zania
Matka buldoga

Dzis przyszla mi flaszka zakupiona w ciemno Sunkissed Glow JLO. Balam sie, ze trafi mi sie jakis ulepek albo duszace cusik. A tu mile rozczarowanie Zapach jest lzejsza wersja Miami Glow. O ile w MG nuty bazy opadaja jak mgla na polach to w SG utrzymuja sie na wysokosci mojego nosa Zapach bardzo bezpieczny. Ot, tropikalne owoce pomieszane z kwiatami. Zapach slodko-swiezy.
Mozna by rzec, odwirowana wersja sezonowek Escady. Na wiosne/lato w sam raz.
Stary 2010-03-08, 20:31   #3491
Kota
Zakorzenienie

Testowałam Madame Rochas w Supherfarmie... no niestety, jestem na nie. Mimo, że jest to aldehydo- szypr, mimo że typowo-zielony. Jakiś taki rozlazły, a jednocześnie przykro ostry.
I zimno- mydlany. Nie nie chcę go.

Testuję też od dawna, dawna, Daim Blond. W ramach przekonywamia się do Lutensów.
Ja wiem, eleganckie, na mnie mocno wybija delikatna, szyfonowa brzoskwinia przykryta ciemniejszym, śliskim woalem, ale.. no właśnie, nie zachwyca. Jakoś tak nie.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-08, 21:09   #3492
LouLou25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kota Pokaż wiadomość
Testowałam Madame Rochas w Supherfarmie... no niestety, jestem na nie. Mimo, że jest to aldehydo- szypr, mimo że typowo-zielony. Jakiś taki rozlazły, a jednocześnie przykro ostry.
I zimno- mydlany. Nie nie chcę go.
Moze sie jeszcze przekonasz
Okrutnie sie dzisiaj nim zlalam, strasznie mi sie podoba ta jego "surowosc"

sure. fine. whatever.

Edytowane przez LouLou25
Czas edycji: 2010-03-08 o 21:12
LouLou25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 21:25   #3493
Kota
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LouLou25 Pokaż wiadomość
Oszem, surowa jest ta Madame- Trochę jak Knowing, zimna trochę jak Talisman.
Ogólnie szyprowa typowość... ale teraz jakoś odchodzę od tego typu szyprów... w stronę np Lolity edp.
Stary 2010-03-08, 22:09   #3494
justynaneyman
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LouLou25 Pokaż wiadomość
Surowość, mówicie? Tak też czułam poprzednim razem- i byłam na nie.
Ponieważ jednak coś mnie ciągnęło do tego zapachu, więc dziś też się okrutnie zlałam. Wrażenia skrajnie inne- na początku nieprzystępna gorycz, potem jednak- po jakiejś pół godzinie- zapach zaczyna się stapiać ze skórą i wychodzi złożoność jakiegoś pięknego, sympatycznego kwiatu- może tuberoza, na którą jestem łasa?
Bardzo ciekawy, rozwijający się zapach, teraz widzę go jako bardzo miły, wręcz swojski
Ale- czy ja jestem miarodajna, skoro trenuję noszenie Aromatics Elixir?
Po nim prawie wszystko jest miłe

BRULION MALARSKI. Justyna Neyman.
http://justynaneyman.blogspot.com/

justynaneyman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-09, 10:50   #3495
Tsukichan
Rozeznanie

Parfum d'Empire Wazamba

to było moje pierwsze wrażenie. Rozbolała mnie głowa, i po raz pierwszy w życiu po powąchaniu nadgarstka zaczęło mnie autentycznie mdlić. Stanęły mi przed oczami niemyte wielbłądy, stare namioty, jakieś mordercze zioła gotujące się w granku. Afryka w wersji nieocenzurowanej, nie dla turystów wylegujacych się na prywatnych plażach, ale taka dzika, surowa, prawdziwa.

Powoli się przyzwyczajam, a kto wie, może za jakiś czas będę nawet w stanie nosić
Stary 2010-03-09, 11:16   #3496
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
Napisane przez poissonivy Pokaż wiadomość
CdG Zagorsk
To chyba jakieś moje przekleństwo z zapachami noszowymi, no daję słowo żadnych moja skóra i nos nie przyjmują .

Jestem znów rozczarowana... co to ma być??? Rozwodnione Avigon? Jak zrobić nowe perfumy ze starych? CdG wymyślił, wziął Avigon dorzucił wody i zmienił nazwę...
Ja tam do żadnej Rosji nie przenoszę się wąchając Zagorsk, no błagam zapach Cerkwi... chyba jak ktoś nigdy nie był, to może tak sobie i wyobrażać, ja byłam i to zdecydowanie nie jest zapach Cerkwi. Kto był to wie, że Cerkiew to rzadko zapach kadzidła, a przede wszystkim zapach palonych, woskowych świec i starych malowideł na ścianach (polichromii)

Jeszcze z Kościołem to od bidy może się kojarzyć z Rosją ni trochę...
Poissonivy, a powiedz, skąd miałas próbkę?
Bo pamiętam dyskusję na watku weryfikacyjnym, w której ktoś skarżył się, że na Allegro nabył próbkę zagorska pachnącego jak popłuczyny, a nie ja Zagorsk.
Oczywiście nie znaczy to, że Zagorsk nie może na Tobie pachnieć tak, jak opisujesz. Ja mam podobnie z Idole czy chociażby Bois d'Encens, które uważane bywa za killera na miarę Montalaków, a na mnie gaśnie szybciej niż Avignon.
Cytat:
Napisane przez Kota Pokaż wiadomość
Oszem, surowa jest ta Madame- Trochę jak Knowing, zimna trochę jak Talisman.
Ogólnie szyprowa typowość... ale teraz jakoś odchodzę od tego typu szyprów... w stronę np Lolity edp.
Koto, a tak przy okazji: mogłabyś napisać, co sadzisz o Talismanie? Bardzom ciekawa Twojej opinii o tym zapachu.
Cytat:
Napisane przez Tsukichan Pokaż wiadomość
Parfum d'Empire Wazamba

to było moje pierwsze wrażenie. Rozbolała mnie głowa, i po raz pierwszy w życiu po powąchaniu nadgarstka zaczęło mnie autentycznie mdlić. Stanęły mi przed oczami niemyte wielbłądy, stare namioty, jakieś mordercze zioła gotujące się w granku. Afryka w wersji nieocenzurowanej, nie dla turystów wylegujacych się na prywatnych plażach, ale taka dzika, surowa, prawdziwa.

Powoli się przyzwyczajam, a kto wie, może za jakiś czas będę nawet w stanie nosić

Przy wielbłądach parsknęłam śmiechem i rozdmuchałam sobie misternie poukładane fiszki z notatkami.
Sabbath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-09, 11:26   #3497
alkaxy
biegam dla Zabawy

Odetkało mi w końcu nos i mogę w porządnie testować:
Dark extacy- czyli poszukuję idealnej czekolady - pierwszy niuch to taka mleczna czekolada z lekką nutą produktu czekoladopodobnego- uroczy powrót do dzieciństwa, z biegiem czasu czekolada się wymlecznia, mleczna ciągnąca się czekolada - bardzo ładnie. I realistycznie. Aż musiałam wyciągnąć z zapasów i zjeść kilka kawałków Polubiłyśmy się z tą słodkością, ale moja idealna powinna być bardziej gorzka.

Hot , Ralph Lauren - któreś już podejście i nie wiem czy ją chcę - bardzo jadalny zapach - są wafelki, syrop klonowy czuję tu bardziej jako takie toffi. Całość przypomina mi takie wafle holenderskie, które kładzie się na filiżankę.

Si lolita - globalne testy, bo już moja. Faktycznie dużo pieprzu, ale gdzieś tam na dnie też słodsze nuty, bardziej dotąd kojarzące mi się z Lolką. Pieprz z biegiem czasu słabnie, ale nie znika zupełnie. Idelany balans między ostrością a słodyczą.
Trwałość - nie killer, ale niezła. Osobiście uwielbiam. Zapach z pazurkiem.
alkaxy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-09, 11:34   #3498
kriss_de_valnor
Zakorzenienie

przyszły próbki z the perfumed court więc zrobię krótkie streszczenie:

Le Labo Poivre 23 London Exclusive
toż to klon Noir de Reminiscence EdT
po tak trudnodostępnym zapachu spodziewałam się Bóg wie czego, a tu rozczarowanie roku zaczyna się dość przyjemnie czarnym, drażniącym pieprzem, który przeistacza się w nutach środka w pieprz czerwony z duszącą paczulą i wanilią - to połączenie doprowadza mnie do mdłości....

Hermessence Poivre Samarcande zaczyna się bardzo podobnie do CdG 2 woman, też wyczuwam nowoczesne aldehydy i delikatne echo szypru (pewnie za sprawą mchu dębowego), pieprzu i chilli niewiele - nad czym ubolewam i niestety trwałość skandaliczna, po 5min. już prawie go nie czuję

CB IHP AmBrosius to wyraźnie drzewne (drzewo w tartaku) otwarcie na tle labdanum i żywicy, wyczuwam też powiew terpentyny - mógłby być naprawdę niezwykle interesujący ale pod względem trwałości jest jeszcze gorzej niż z Hermesem no cóż - w końcu to water perfume, nie powinnam się wściekać....

cdn

Edytowane przez kriss_de_valnor
Czas edycji: 2010-03-09 o 11:38
kriss_de_valnor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-09, 13:49   #3499
ropuszka
Zakorzenienie

3 fleur Parfum d'empire - bardzo kwiatowy, slodki zapach. Polaczenie rozy, jasminu i tuberozy, z naciskiem na te dwa ostatnie skladniki. Troche duszacy, ale jednak bardziej szlachetny od tuberozowatych zapachow, ktore znam. Niestety troche staroswiecki przy tym, dobry dla starszej pani. Mojej babcie na pewno bym kupila
Central park Bond no 9 - takiego zapachu jeszcze nie wachalam. Trudno powiedziec czy jest damski czy meski, raczej gdzies posrodku Bardzo zielony, ale nie swiezuch. pelen ziol, ale i kolonskich, mydlanych nut. Naprawde pachnie dobrze, malo amerykansko. Czy kojarzy sie z parkiem albo lasem to trudno mi powiedziec. Zastanawiam sie nad zakupem, ale msuze jeszcze potestowac.
Brodway nite - nie czuje tu fiolkow. Moj maz wyczul farbe i go autentycznie odrzucilo. Mnie na poczatku sie spodobal, ale chyba poczatkowe nuty, ktore sa dosc ostre i owocowe. Ciekawy, ale bardzo hamerykansky zapach
Park avenue - lzejsza i mniej malinowa wersja Insolence. Nie podoba mi sie za bardzo, bo an poczatku pachnie jak zepsute, strae i zwietrzale perfumy. Potem robi sie fiolkowo i pudrowo, jednak nie wiem czy tak bym chciala pachniec...
Fleur nocturne Isabey - bardzo kwiatowy i elegancki zapach. Ma klase i juz. Sporo w nim bialych kwiatow, otoczonych czyms glebszym i cieplejszym w bazie. na teraz - zbyt chlodny i wyrafinowany, ale na wiosenny lub letni wieczor, a szczegolnie na jakas uroczysta okazje - jak znalazl. Piekny flakon i straszna cena
ropuszka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-09, 14:39   #3500
Eyes
Zakorzenienie

Wczoraj przyszło do mnie 5 próbek zamówionych z Allegro.Oto moje wrażenia:
-Sun Moon Stars Lagerfeld-wielkie nadzieje i ...nic.Zapach nie jest zły-fajny kwiatowo-orientalny, z tych cięższego kalibru,ale absolutnie nie duszący.Tylko ma jakąś nutkę,która mi przeszkadza-czuję ten słynny zapach rdzy i metalu
-Escada Moon sparkle-słodkie truskaweczki,typowa escada.Bardzo fajne,ale niestety banalne
-Pink Sugar też słodziak,ale ten bardziej przypadł mi do gustu.Wata cukrowa,zapach lata w powietrzu ach
-Funny Moschino-słodkie cytruski,podobny do I love love(tylko cytryna zamiast grejfruta),ale rozwija się znacznie ładniej
-Trouble Boucheron-mój faworyt.Jak dla mnie cos pośredniego pomiędzy Addictem (bez kadzidła)a Kenzo Amour
Ogólnie Trouble,Pink SugarEscada,Funny może być,Sun Moon
-
Stary 2010-03-09, 15:54   #3501
chypre
Wtajemniczenie

Właśnie sobie siedzę i niucham Palomę Picasso na mym własnym nadgarstku i muszę przyznać, że podoba mi się. A może nawet bardzo mi się podoba? Zobaczę co będzie dalej.
Zapach może i faktycznie trochę taki niedzisiejszy, ale ja mu to poczytuję za plus, bo te dzisiejsze zapachy wcale do mnie nie przemawiają (w większości).
Jedyne zastrzeżenie jakie mam, to takie, że wydawało mi się, iż Paloma będzie intensywniejsza i trwalsza. No ale może to wina mojego "przytępionego" węchu, albo suchej skóry, albo jedno i drugie.

Edytowane przez chypre
Czas edycji: 2010-03-09 o 15:57
chypre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-09, 16:39   #3502
poissonivy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sabbath Pokaż wiadomość
Poissonivy, a powiedz, skąd miałas próbkę?
Bo pamiętam dyskusję na watku weryfikacyjnym, w której ktoś skarżył się, że na Allegro nabył próbkę zagorska pachnącego jak popłuczyny, a nie ja Zagorsk.
Oczywiście nie znaczy to, że Zagorsk nie może na Tobie pachnieć tak, jak opisujesz. Ja mam podobnie z Idole czy chociażby Bois d'Encens, które uważane bywa za killera na miarę Montalaków, a na mnie gaśnie szybciej niż Avignon.
Z Lucky, więc raczej powinno z nią być wszystko ok.

Ale wiesz ja to już przyzwyczaiłam się, że niszowce raczej inaczej na mnie pachną niż powinny..., a trwałość jest ok .
poissonivy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-09, 18:32   #3503
justynaneyman
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chypre Pokaż wiadomość
Właśnie sobie siedzę i niucham Palomę Picasso na mym własnym nadgarstku i muszę przyznać, że podoba mi się. A może nawet bardzo mi się podoba? Zobaczę co będzie dalej.
Zapach może i faktycznie trochę taki niedzisiejszy, ale ja mu to poczytuję za plus, bo te dzisiejsze zapachy wcale do mnie nie przemawiają (w większości).
Jedyne zastrzeżenie jakie mam, to takie, że wydawało mi się, iż Paloma będzie intensywniejsza i trwalsza. No ale może to wina mojego "przytępionego" węchu, albo suchej skóry, albo jedno i drugie.
Ja już ją testowałam 3 razy, jeszcze trochę, a nie wytrzymam.
Natomiast inne mam wrażenie, co do trwałości, że wielka jest.

BRULION MALARSKI. Justyna Neyman.
http://justynaneyman.blogspot.com/

justynaneyman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-09, 19:49   #3504
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Eau Demoiselle Givenchy - bardzo pozytywnie nastawiłam się na ten zapach i kiedy dostałam próbkę całe 4 ml moja radość była wielka. Do czasu. To znaczy dopóki nie psiknęłam go na nadgarstek .... jakie szczęście, ze tylko na nadgarstek ... bo na początku po zapodaniu myślałam, że będzie piękny i ciekawy z pazurem, kiedy nagle ni z tego ni z owego, jak pajac z pudełka wyskoczyła jakaś paskudna nudna, której nienawidzę z całego serca. Ni to miód, ni to rum , a może zielono-ziołowy aromat shiso. Tak czy siak, nadzieja na ciekawy zapach runęła a próbkę bym najchętniej wyrzuciła mimo, że jest spora. A miało być taaak pięęęęknie ... Trauma

Live long and prosper
🖖🏻

Edytowane przez Corii
Czas edycji: 2010-03-09 o 19:59
Corii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-09, 22:03   #3505
Cheza01
Zadomowienie

Dziś testowałam całą masę nowości, spodobał mi się zapach Cacharela - Amor Amor Delight, nic oryginalnego, ale to takie przyjemne cytruski. Pytałam kobitkę w Sephorze o nuty zapachowe, ale rozłożyła ręce ("nie dostaliśmy do tego żadnej ulotki od Cacharel"), a w internecie głucha cisza na temat tego zapachu :/

Moja wymianka:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1280666

I'm swimming in the smoke
Of bridges I have burned
Cheza01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-09, 22:08   #3506
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
Napisane przez Cheza01 Pokaż wiadomość
Dziś testowałam całą masę nowości, spodobał mi się zapach Cacharela - Amor Amor Delight, nic oryginalnego, ale to takie przyjemne cytruski. Pytałam kobitkę w Sephorze o nuty zapachowe, ale rozłożyła ręce ("nie dostaliśmy do tego żadnej ulotki od Cacharel"), a w internecie głucha cisza na temat tego zapachu :/
Na bank jest w nim grapefruit, malina i coś tam jeszcze, nie pamiętam co, bo wyrzuciłam opakowanie z próbki Tak czy siak owocowy sorbet miły dla nosa, bo zazwyczaj takie omijam a ten mi sie nawet spodobał

Live long and prosper
🖖🏻
Corii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-10, 08:02   #3507
chypre
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez justynaneyman Pokaż wiadomość
Ja już ją testowałam 3 razy, jeszcze trochę, a nie wytrzymam.
Natomiast inne mam wrażenie, co do trwałości, że wielka jest.
Ale "nie wytrzymam i kupię" czy "nie wytrzymam tego zpachu" ?
chypre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-10, 20:01   #3508
alkaxy
biegam dla Zabawy

New haarlem - i jestem pod wielkim wrażeniem. Mocny, zdecydowany zapach. Jest lawenda, bergamotka, trochę paczuli - ale dla mnie jako tło dla kawy - i w tej nucie się zakochałam. Taki zapach prosto ze słoja z ziarnami kawy - suchy, intensywny.
Perfumy w stronę męskich, chociaż niekoniecznie. Na pewno kiedyś się skuszę na większą ilość.
alkaxy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-10, 20:04   #3509
Blonde_Stranger
Zadomowienie

Eternity... nie umiem jeszcze rozszyfrować tego zapachu. Raz mi rozkwita pięknym słodko-kwiatowo-kremowym aromatem,a raz pachnie jak pospolite mydło. Dziś jest mydłem. Ale za to bardzo trwałym.

pozbędę się Noa Cacharel 95 ml!
Blonde_Stranger jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-10, 20:20   #3510
Kota
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sabbath Pokaż wiadomość

Koto, a tak przy okazji: mogłabyś napisać, co sadzisz o Talismanie? Bardzom ciekawa Twojej opinii o tym zapachu.
Talisman... wydaje mi się że ma mocno zaostrzony, cieniutki szpikulec. Jest- przynajmniej tak pamiętam- mniej zielony, a z kolei zimniejszy... zresztą, czy o wim...
musiałabym sobie oba niuchnąć porównawczo.
Cytat:
Napisane przez Corii Pokaż wiadomość
Eau Demoiselle Givenchy - bardzo pozytywnie nastawiłam się na ten zapach i kiedy dostałam próbkę całe 4 ml moja radość była wielka. Do czasu.
(...)
Mi się w pierwszym, pobieżnym teście Eau spodobała, ale nie zachwyciła i trąciła wtórnością zdaje się.
Choć nie musi być przecież wszystko od razu superodkrywcze, żeby być dobre i godne zauważenia.

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości