|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 |
|
Piers do przodu
|
Dot.: Czarna Zuzia wymiata, część kolejna, jesienna
Cześć i kluski z rosołem
![]() Ja to mam pecha, drugi raz pocałowałam klamkę w zakładzie zegarmistrzowskim ![]() Ale dzień i do tego dziś zebranie + pogadanka psychologa dla rodziców na temat "jak przeprowadzić dziecko przez stres egzaminu gimnazjalnego" ... chyba się urwę, jakoś nie czuję potrzeby uświadamiania w tej kwestii ....
|
#3482 |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................
|
Ło matko - samam tu jest z sześcioma gościami
![]() witaj, witaj gościu drogi - jestem bardzo rad. Proszę dobrze wytrzyj nogi. Jaki piękny kwiat.
|
#3483 |
|
Piers do przodu
|
Anio - ja też jestem choć na razie czytam maile
alem tu byś nie czuła się samotna
|
#3484 |
|
Czekam na Ragnarok
|
Hej ho.
Chcę kupić z MAZIDEŁ tonik 10% kwas l-mlekowy. I teraz takie pytanko - przez jaki czas można to maksymalnie używać? Czy po przetarciu na noc twarzy nakłada się na to jeszcze krem? Czy można to stosować razem z olejem śliwkowym lub czarnuszkowym i kiedy używać tych olejów? I wyjdzie mi z "jednej porcji" 6 butelek po 50g (48-49ml). Czy byłby ktoś chętny na taką butelkę (butelki), bo biorę na spółę z koleżanką, ale niepotrzebne nam aż tyle. Robię stężenie 10% z konserwantem, czyli ważność to 3-4msc od zrobienia. |
|
|
|
#3485 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3486 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3487 |
|
Zakorzenienie
|
Marta, ja uzywalam tego toniku na / pod / z kremem, olejami
oraz solo zobacz jak on bedzie reagowal na Twojej skorze na kazdej inaczej moze ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- na raty bede pisac Hosanno, mnie tam Twoje dziecku nie wygladal na takiego co stresy przedegzaminacyjne bedzie uskutecznial Furke od Duszow, witam tym oto kwiatem dzie mi z to kelbaso od rana wyjezdza |
|
|
|
#3488 |
|
Czekam na Ragnarok
|
O, no to świetnie, że mogę nałożyć później olej. A przez jaki czas ten tonik 10% kwas l-mlekowy się stosuje? Można codziennie w nieskończoność czy np. 2 tygodnie?
I jeszcze tylko zapytam Czy lepiej wcierać w twarz sam olej czy olej z kwasem hialuronowym? Co mnie bardziej nawilży?
Edytowane przez Fenris Czas edycji: 2010-10-27 o 09:42 |
|
|
|
#3489 |
|
Zakorzenienie
|
i machne tez do Jewonny i do innych Justynow
|
|
|
|
#3490 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry Bobry
Slonce ![]() cza sie w kupe zebrac i isc po chleb ![]() nara
|
|
|
|
#3491 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3492 | |
|
Czekam na Ragnarok
|
Cytat:
Myślałam, że to na kilka tygodni, a potem przerwa... |
|
|
|
|
#3493 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
No to wzienam sobie wczoraj w aptece Cethapil MD i Cekoderm 15. I niestety Cekoderm po teście czółkowym podszczypywał mnie cosik za bardzo, a i buraczek tyż wylazł. No więc, będzie chciał nie chciał na te popynkane pinty Za to Cetaphil (Mirruś ) na noc wymięszany z serum olejowym zrobił mi cud miód z paszczęki Nie ma to jak wewąntkowe podpowiedzi A tak w ogóle, to od samego rańca napier.... mnie półgłówek i chce mi się |
|
|
|
#3494 |
|
Zadomowienie
|
I ja Cię, Dorotko, bez (kiełbasianego) jadu witam.
I macham kfiatem wszystkim
|
#3495 |
|
Zakorzenienie
|
A i jeszcze jedno
Czy może któraś z Szanownych Kóleżanek macała nowy korektor Shiseido Correcteur de Teint Soyeux ? http://www.sephora.fr/Maquillage/Tei...Soyeux/P116035 No gdzie jest kwiecista i złotousta Nasturcja? Trza będzie listy gończe słać
|
|
|
|
#3496 |
|
Zakorzenienie
|
Obawiam się, że wszystko zależy od skóry. Dla mojej lepszą taktyką jest długo, ale rzadko, niż często, ale intensywnie. Nie jestem jednak specem. Lepiej niech się Dorota i Contax wypowiedzą, bo zdaje się, że mają większe doświadczenie.
|
|
|
|
#3497 |
|
Piers do przodu
|
Metaxowa ja macałam ale jakoś mnie nie zachwycił
ładnie się rozprowadza ale nie jest jakoś tak kryjący dla mnie jak powinien, za delikatny jak dla mnie
|
#3498 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli jest mało napigmentowany z jednej strony to dobrze, bo nie będzie podkreślał faktury skóry ale przecież powinien cokolwiek kryć ![]() Cytat:
Fenrisie - sama go nie stosowałam, ale wydaje mi się, że stężenie 10% będzie łagodne dla skóry, szczególnie dla tłustej czy mieszanej (a jaka Ty masz ?). Jednak w pierwszym tygodniu stosowałabym go co drugi, trzeci dzień i w tym czasie nie używałabym więcej nic drażniącego, w tym peelingów mechanicznych. Jak będziesz go dobrze tolerować to zwiększaj powoli częstotliwość apliakcji. Kw. l-mlekowy zwiększa skuteczność działania innych kosmetyków. Skóra lepiej wchłania kolejne preparaty. Edytowane przez Contax Czas edycji: 2010-10-27 o 10:51 |
||
|
|
|
#3499 |
|
Czekam na Ragnarok
|
Contax - ja mam skórę mieszaną, w kierunku suchej (tzn cała sucha oprócz nosa).
A teraz jeszcze się naczytałam o Cethapil MD i już sama nie wiem. Olej śliwkowy, czarnuszkowy czy Cetaphil. Echhhh.... |
|
|
|
#3500 |
|
Zakorzenienie
|
Fenris, to tak na wszelki wypadek - stosuj go przez pierwszy tydzien co trzeci dzień, w pozostałe łagodny nawilżacz i obserwuj. Nic nie powinno się dziać, ale lepiej uważać
Wg mnie zamów sobie różne oleje w małych pojemnościach i zobacz, czy w ogóle będziesz z nich zadowolona. Mnie na początku zupełnie nie podeszły, miałam wrażenie, że skóra pod nimi dusi się (mimo, że mieszałam w różnych proporcjach z HA). Teraz często kładę na serum olejowe krem nawilżajacy, czy inne serum. |
|
|
|
#3501 | |
|
Rozeznanie
|
ale to dopiero kiedy Szachu kazała na krzyż lewym kulasem się gwizdnęłam w prawą nerę zaś prawym w lewe ucho dalszych prób nie dokonywałam z lęku, że wreszcie króryś giczoł okręci się wokół szyi i mnie udusi ![]() nom Cytat:
to idę zamknę się w sobie wychodzi na to, że z gęby mam podeszwę szystkie cerkodermem pastują pięty ![]() dzie Kota?
|
|
#3502 |
|
Czekam na Ragnarok
|
Dzięki Contax. A może Cethapil będzie lepszy od tych olejów???
|
|
|
|
#3503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Anuś nie idź, zostań i nie smutaj siem Tyś normalna Szczerze ? nie wiem, czy dla Ciebie będzie lepszy Z reguły dziewczyny mieszają go z czymś lub kładą warstawmi. Może jakąś podpowiedź znajdziesz jeszcze na KWC, poczytaj
Edytowane przez Contax Czas edycji: 2010-10-27 o 12:21 |
|
|
|
|
#3504 |
|
Czekam na Ragnarok
|
Dzięki raz jeszcze Contax, Doroto, Rawito
|
|
|
|
#3505 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Melduję, że olej śliwkowy na mnie nie działa zwierająco - gęba jak była paskudna, tak jest ![]() I zwątpienie minerałowe po początkowym zachwycie przechodzę - ja to się chyba jednak nie umiem malować ![]() ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Sklerozę mam postępującą ![]() Jeszcze pilne ogłoszenie parafialne dla kobiałek trójmiejskich: Chce któraś Sensibio H2O za 18,80? Dajcie znaka, czy chcecie, bo lada moment będę składać zamówienie. |
|
|
|
#3506 |
|
Zakorzenienie
|
CZesc
nic nie wiem co sie dzieje, bo mnie praca wciagnela ostatnio ![]() Macham do was cwietem
|
#3507 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Herbatkę własnie piłam i się zachłysnęłam. Ty ostrzegaj, że teraz śmieszne będzie!I wcale nie Masz żadnej podeszwy, to ONE takie wydelikacone ![]() Cytat:
Mnie coś te minerały w ogóle nie służą. Chyba za sucha do nich jestem. ![]() Dziwaczka! ![]()
|
|
#3508 |
|
Piers do przodu
|
Ahoj Mariolu
buziaki dla Tośka
|
#3509 |
|
Zakorzenienie
|
Furkodusz, witaj. dzisiaj wyszłam z pracy o godzinke wczesniej. i po co, powiedzcie.....? byłam w sklepie i obczaiłam przepiękną torebkę.... i cena mnie bardzo zadowoliła .jeszcze nie kupiłam ale idealnie pasowałaby do moich kozaczków.... ech.... ---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- dziewczeta czy 340zł za prawie cała steke OI to dużo? mam mozliwosc nabycia...
|
#3510 |
|
Piers do przodu
|
Agoo to mniej (więcej) tyle, za ile możesz kupić na e-bayu choć oczywiście możesz kupić i drożej
Dying is easy it's living that scares me to death . ![]() Edytowane przez Katty_p13 Czas edycji: 2010-10-27 o 14:58 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:34.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
i do tego dziś zebranie + pogadanka psychologa dla rodziców na temat "jak przeprowadzić dziecko przez stres egzaminu gimnazjalnego" ... chyba się urwę, jakoś nie czuję potrzeby uświadamiania w tej kwestii ....

Czy lepiej wcierać w twarz sam olej czy olej z kwasem hialuronowym? Co mnie bardziej nawilży?

) na noc wymięszany z serum olejowym zrobił mi cud miód z paszczęki
ładnie się rozprowadza ale nie jest jakoś tak kryjący dla mnie jak powinien, za delikatny jak dla mnie