|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 | |
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
|
|
#3482 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
Otwierasz rozpakowania, przynajmniej w teorii ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wstyd się przyznać, ale tracę nadzieję i powoli zaczynam się godzić z tym, że będę samotną mamusią.
|
|
#3483 |
|
Zakorzenienie
|
Umówiłam się dzisiaj na genetyczne. Dooooooppppppiiiieeeeeero ooooo na 9 lipca.
Perfuzja zazdroszczę Ci, że Ty masz je już jutro
|
|
#3484 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
. Ja wczoraj śmigałam po necie i oglądałam wózki i łóżeczka hihi Cytat:
|
||||
|
|
|
#3485 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też mam taki plan. Chyba, że mi z powrotem przyjdzie ochota na szydełko to może coś udziergam sama. Ale na razie patrzeć na to nie mogę i rzucone w kąt leży gdzieś w którymś pudle.
|
|
#3486 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zazdroszczę Ci ![]() Cytat:
![]() |
||
|
|
|
#3487 | |
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
9 lipca szybko przyjdzie
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3488 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Możesz na youtubie znaleźć fajne kursy podstaw.Cytat:
|
|
|
#3489 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3490 |
|
Rozeznanie
|
Hey dziewczyny co u was , bo ja umieram. Wróciłam z pracy z potwornym bólem głowy i leże plackiem. U mnie dzisiaj 38 stopni a w pracy nie lepiej bo 34 tak mi pot ciurkiem leciał,że przez chwile myślałam ,że się posikałam
no i wpierniczam Chipsy tak mi się cały dzień ich chciało. Powiedzcie mi jecie czasem coś tak niezdrowego, czy raczej odpuściłyście sobie podczas ciąży ? |
|
|
|
#3491 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przedwczoraj miałam ochotę na chipsy - wciągnęłam pół opakowania jak się opamiętałam oddałam mężowi. Teraz chowa przede mną niezdrowe przekąski - czego oczy nie widzą .... ![]() Gratuluję super wyników USG- niech dzieciaczki rosną ![]() Za równe 2 tyg. 2 tyg. ma usg genetyczne a już się denerwuję, chociaż wiem że nerwy tutaj nic nie pomogą...
Edytowane przez maruda80 Czas edycji: 2013-06-20 o 19:42 |
|
|
|
|
#3492 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- do poniedziałku. Teraz jem przez cały dzień tylko płaty ryżowe z solą morską. Na inne jedzenie patrzeć nie mogę.
|
|
|
#3493 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja mam dopiero za 1,5 tygodnia pierwszą wizytę u gina i się zastanawiam czy zrobi mi USG, tak bym chciała bo szczerze to nie wiem jak tu w Niemczech z prowadzeniem ciąży |
|
|
|
|
#3494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie jadlam ich bardzo dużo, ale innego mięsa wcale, bo nie byłam w stanie na nie patrzeć. No ale jestem raptem pół kilo na plusie w stosunku do wagi sprzed ciąży, więc jest nieźle.
|
|
#3495 | ||
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
Cytat:
![]() Właśnie leci titanic i mam dylemat - oglądać i wyć, czy odpuścić już łzy na samej melodi poleciały hormony .Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3496 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
u mnie zero ochoty na słodkie
ale to dopiero 1 trymestr więc kto wie co będzie później ![]() Dziś mi się tylko suchego wafla zachciało i póki co nie przechodzi |
|
|
|
#3497 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny dziękuję za miłe słowa- z mężem jest ok, baliśmy się o potłuczone kolano bo było operowane kilka lat temu ale okazało się to niegroźne.
Ja już po badaniach-było fantastycznie. Widziałam kruszynkę w 3D i w kolorze W całej okazałości- cudowny ten nasz maluszek a jaki ruchliwy Pani Dr. musiała go gonić bo nie chciał ani na chwilkę się zatrzymać, skakał jak piłeczka. Płci nie znamy ale to nic, najważniejsze że jest to zdrowe dzieciątko o pięknych wynikach. Nawet testu Pappa nie robimy bo sensu nie ma. Ach jakie to cudowne uczucie wiedzieć, że ta mała kruszynka ma się bardzo dobrze i bryka aż miło![]() Sesja na 10 zdjęć Niestety płytka nie wchodziła w cenę badania ale sprzęt pełna profeska a Pani Dr. przemiła i bardzo dużo nam pokazała.Polecam te badania prenatalne, są warte swojej ceny (nam zapłaciła moja Mamcia |
|
|
|
#3498 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziękuje za narobienie smaku chipsami .oczywiscie nie mam żadnych w domu.z reszta tych,co lubię tu w sklepach nie ma
http://www.suwaczki.com/tickers/gannskjop73k13pj.png http://babystrology.com/tickers/baby...15&babycount=1 Edytowane przez OlusiaS Czas edycji: 2013-06-20 o 20:55 |
|
|
|
|
#3499 |
|
Konto usunięte
|
Dawno się tutaj nie odzywałam. We wtorek miałam kolejną wizytę, tym razem było widać Maluszka. Ma 2 cm a jestem w 9 tygodniu i termin porodu przesunął sie do przodu na 20 stycznia
![]() W lipcu jestem umówiona na USG razem z Tżetem ![]() The light też od samego początku nie mam ochoty na słodkie i wszyscy gadają, że chłopak będzie
|
|
|
|
#3500 |
|
Zakorzenienie
|
23Paula23: Ja też uważam,że jeszcze lepiej nie,a bo to wiadomo? Moja znajoma miała wszystko kupione,pokoik urządzony i dziecko urodziło się zdrowe,tylko inkubatorek i po 2 tygodniach zmarło,2 dni przed wyjściem do domu
Dlatego wolę poczekać,nic mi się nie stanie a i tak mi jeszcze niepotrzebne te rzeczy ![]() Jeszcze się wykosztujemy na te słodkie ubranka i inne Tak szybko zleci,że nim się obejrzymy a już będziemy pisać co kupiliśmy dla maleństwa ![]() Ja kupię coś dopiero jak będę w 7 miesiącu ciąży No może jak mi coś odwali to już w 6 Muminek1991: Ja wiele rzeczy sobie odpuściłam.Ale czasem zdarzy mi się zjeść pakę śmieciowego jedzenia;chipsy,czekolada ,nestea,dzisiaj na to dzień mam i czuję się znowu grubsza,ale szczęśliwa A tak to unikam zupek w proszku jak to się czasem jadło,pasztetów,parówek,c oca coli,kawy,napojów gazowanych. Czasem się zdarzy pizza czy inny fast food ale musowo codziennie jakiś owoc się znajdzie Ahh i dzisiaj jedynym owocem były truskawki ze śmietaną Z 50kg przytyję do 90 tak czuję Ale co tam,wolno mi! patrycjja: Mojej siostrze lekarz powiedział,że najbezpieczniej jest po 1 trymestrze ale i też po 21 tyg. Wtedy w razie co dziecko może się urodzić i może leżeć w inkubatorze ale wyliże się z tego. Też się wzruszam na titanicu przy tej melodii A jutro chyba nie obejrzę,bo będę ryczeć jak bóbr
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
#3501 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że z TŻ to chwilowy kryzys Cytat:
chociaż może moje dziecię nie będzie tak uparte jak jego siostrzeńcy i bratanice![]() ![]() Czipsów nie jem bo mi śmierdzą...ale krakersy, paluszki i inne słono-ostre przekąski mogłabym jeść bez opamiętania...
|
|
#3502 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My przed slubem chodzilismy 6 lat i nie mieszakalismy. Moi rodzice strasznie wojowali a nam w sumie nie pzreszkadzało. Po slubie chcielismy zmajstrowac szybko dzidzie ale jakos od poczatku nastyawilisny sie ze moze troszke potrwac. No nie myslelimsy ze az 2 lata. Tez nam sie 3 marzy ale narazie bardzo pragne tego jednego by było z nami całe i zdrowe. Nie ukrywam jestesmy dosc młodzi bo mamy po 26 lat wiec mamy troszke czau |
|
|
|
|
#3503 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
Cytat:
u nas też spięcia byly, są i będą. Takie charaktery niestety.. Co do jedzenia to mnie od kurczaków odrzuciło, tak jak w poprzedniej ciąży. Kawa mi smierdzi, tz mi śmierdzi. A najgorsze jest to że smiedzi mi zapach mojego dziecka...obojętnie kiedy, wykapany, spocony najbardziej... Mam przez to wyrzuty sumienia :-( |
||
|
|
|
#3504 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
.Ale wiem,o czym mowisz,bo do mnie zaden facet w poprzedniej ciazy nie mogl sie zblizac,bo bylam na niego wsciekla za to,ze oddycha!!A z dzieckiem przejdzie Ci.Tez mialam maly problem,ale po porodzie drugiego...Ale na szczescie szybko przeszlo |
|
|
|
|
#3505 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
Po porodzie drugiego dziecka też mialas problem z zapachami? Przeszło szybko? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3506 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
....Strasznie przez to siebie wyzywalam i plakalam...
|
|
|
|
|
#3507 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
Mi Tż też śmierdzi...a wcześniej uwielbiałam jak pachnie, nawet zasypiając uwielbiałam się w niego wtulać, z powodu tego jak pachnie...Koty strasznie mi śmierdzą, o psię wilczurze nie mówie, ale głaskam je na wdechu... Dziś mam stres, bo Tż nie ma. Pierwszy raz od wielu miesięcy. Miał mieć dziś 31-wszą (!) operację na nogę i miałam uzgodnione, że 6h po zabiegu biorę go do domu, taka już wiecie, ortopedyczna rutyna...A tam coś nie tak poszło, tzn. nie z moim mężem, tylko jakiś był wypadek i Tż leży i czeka na swoją kolej, powiedzieli mu, że niby rano go zoperują...A on biedny od wczoraj na czczo, a ja tu przygotowałam młodą kapustę z koperkiem, bób z masełkiem, ziemniaki młode, truskawki z bitą śmietana...wszystko mi obrzydło teraz, sama nie będę tego wszystkiego jadła....zjadłam z żalu opakowanie ciastek i kończę paczkę Toffifee.....tak mi smutno.... ---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- Zapisałam się dziś na usg genetyczne do katowic na ul. Panewnicką (Ligota?) Razem z pappa będzie to mnie kosztowało 450zł....Ale jakoś uważam, że to są najfajniej wydane pieniądze ![]() Termin mam na 04.07.2013r. Będzie to bodajże pierwszy dzień dwunastego tygodnia Ja się nie stresuje. Dosyć mam stresu na codzień...I czasami, gdy nie wymiotuję to w ogóle zapominam(ale tak na chwilę, np. 15min), że jestem w ciąży
|
|
#3508 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Na szczęście będę teraz miała sporo zajęć, jutro mam spotkanie z paniami z komisji w sprawie mojej dotacji na firme i jak dobrze pójdzie, to zostanie mój wniosek wreszcie rozpatrzony, czekam juz prawie 3 miesiące. Już mi w sumie obojętnie jak go rozpatrzą, pozytywnie czy negatywnie, bylebym wiedziała na czym stoję i co robić dalej. Ale 3majcie kciuki bo z dotacją start będzie dużo łatwiejszy... Jak składałam wniosek, to nie wiedziałam, że we mnie coś kiełkuje dobrze, że mój obecny wypukły brzuszek można pomylić z oponką i ciążą spożywczą to może panie nie wpiszą w papirach, że mi się życie przepriorytetyzuje za chwilę I z bizneswoman stanę się etatową mamcią.Ja nie dopuszczam do siebie myśli, że z ciążą i dzidzią może być coś nie tak. Zwyczajnie czekamy do stycznia, aż się zobaczymy pierwszy raz, przybijemy piątke za udaną ciąże i zabieramy się za wspólne życie ![]() Śpijcie dobrze mamuśki.
|
|
#3509 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#3510 |
|
Raczkowanie
|
jesli chodzi o zapachy, to ja nie moge zniesc mojego zapachu. synusia zapach tez mi troszke przeszkadza, ale nie tak mocno jak moj wlasny. ale tak samo bylo w pierwszej ciazy dook. 17 tyg i pozniej przeszlo.
generalnie wszystkie zapachy wywoluja u mniewizyte w toalecie, doslownie wszystkie. ale ja czasem miewam migreny i jak mnie dopadnie to wredy jest tak samo, kazdy zapach wywoluje wymioty, pozostaje tylko szeroko otwarte okno i ciagle wietrzenie. ![]() mam nadzieje, ze tez minie kolo 17 tygodnia, albo wczesniej |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:12.

Otwierasz rozpakowania, przynajmniej w teorii
Wstyd się przyznać, ale tracę nadzieję i powoli zaczynam się godzić z tym, że będę samotną mamusią.

. Ja wczoraj śmigałam po necie i oglądałam wózki i łóżeczka hihi 

16.06.2012r. 

Nie jadlam ich bardzo dużo, ale innego mięsa wcale, bo nie byłam w stanie na nie patrzeć.