|
|
#3481 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XI)
Cytat:
Tylko wg tego co stosuje Marsii i Lady to dziecko powinno mieć wtedy drzemkę. Jak dziecko nie chce spać to odpuszczacie ?? A jak gdzieś wychodzicie ?? Black dobrze że Oliwce już przeszło ![]() Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#3482 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
P.s. Cała Co Ci się dziś śniło? bo patrzę że przed snem to jakies mroczki w oczach byly?:pWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 07:00 ---------- Poprzedni post napisano o 06:59 ---------- A poza tym, to witam się, podłączam się do Szai...gdzie te emoty?? Black, jak reszta nocy, spokojnie? Bez rewolucji?ucaluj Oliwke ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 07:06 ---------- Poprzedni post napisano o 07:00 ---------- Buziaczki dla Darri Silver za dyszkę... Ależ też czas leci, my już zaraz 9mcy ![]() Dobra ide wstawić wodę ...zrobię sniadanko, chlopaki śpią jeszcze... P.s. Zrobilam wczoraj ciasto laurki,...kurde nie moglam tego przenieść do formy, wogóle jak zwijalam to bylo mega ciezko.wyszło b.dobre, a myślałam ze cos spapram.bo w przepisie jest jeden haczyk....co do szklanki mleka ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3483 | ||
|
Zakorzenienie
|
heloł
ma w Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3484 |
|
Zakorzenienie
|
u nas nocka z uu, wypadl u to ryk, dalam smoka ryk, dalam u.. blogi sen az do chwili wypadnięcia. Źle się czujeeeeeeee, brzuch boli a aAmelka qpe wlasnie robi, przebieranie jej jest masakryczne a i tak mnie ciągnie ciągle za wlosy ze mi sie plakac chce.
neti? co z mlekiem nie tak? jak ja robilam ten wieniec to wydawało mi sie ze za malo mąki bo strasznie rzadkie to ciasto ale dodałam troche wiecej i bylo ok;p
|
|
#3485 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dobrze jest tez popic posilek np sokiem jablkowym, gdyz witamina C zwieksza przyswajalnosc zelaza. Albo np po obiadku zjesc deserek. Wtedy drugi dzieć ![]() Cytat:
A gdzie wybywasz?
|
||
|
|
|
#3486 |
|
Zakorzenienie
|
Nancy...Deli... 2 szklanka mleka( jedną odlewam i rozpuszczam w niej drozdze....potem z powrotem wlewam ja,do reszty mleka,tak?
Jeśli tak to potem dalej w przepisie jest znów zeby do tego urosnietego rozczynu dodac maki i szklanke mleka....skąd się bierze ta szklanka mleka...nowa trzecia szklanka....?czy jak?moj tz, wczoraj też to czytaj i nie mogliśmy dojść, czy ta szklanka to jest 3cia, czy może jedna z dwoch z początku? Kumacie o co mi chodzi? Może ja prosto źle to rozumiem? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3487 | |
|
Zakorzenienie
|
Hejka!!!!
Suuuuuuuper!!!! ![]() Cytat:
Brawo!!!! |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dwie szklanki mleka. Jedna szklane podgrzewasz do rozczynu a drugą później wlewasz do mąki
|
|
|
#3489 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dokladnie tak ![]() neti, a Ty coś zrobiła z drugą szklanką? wlałaś do rozczynu? ![]() ---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ---------- Cytat:
jedna z dwóch z początku ![]() taki dwóch jak nas trzech to nie ma ani jednego
|
|
|
#3490 |
|
Zakorzenienie
|
joł!
Czytałam co tu się działo wczoraj i padłam ![]() Zupa już na obiad zrobiona ![]() Za godzinkę z hakiem Dadul zje śniadanie i wyjdę z nim (jeśli nie będzie lało) w porze drzemki Black może to takie jednodniowe albo jej coś po prostu nie podeszło..Szaja dzięki za odp. i za kiedyśsiejszą radę o lipomalu. Ja kupiłam Młodemu na kaszel, daję pół dawki i jest dużo lepiej po nim Dawida reklama (po polski w TV leci nie po słowacku |
|
|
|
#3491 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam szkolenie,niby tylko 2 h plus ok. 1,5 h dojazd ale akurat trafi się wtedy drzemka. Cytat:
![]() ellmi jak Fifkowy katar? |
||
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#3492 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny, oglądnęłam filmiki:
Antoś boski ![]() Dorka świetnie sobie radzi ![]() Moja Mała wczoraj mnie załamała. Wpadam po pracy, śpiesze się żeby z obiadkiem zdążyć. Zjadła, siedzimy na kocyku coś tam się bawimy, przyszedł Tż...przestałam istnieć dla dziecka. Usiadł z nią chwile, ja mu poszłam zagrzac obiad. Siada do jedzenia a Mała płacz i płakała dopóki jej na ręce nie wziął.... Za mną tak nie płacze Druga akcja, zbliża się 17:30 a ona na wózek patrzy i yyyyy, i za chwilę znowu to samo. No to ja ją do wózka, 10 min śpiewania i spi
|
#3493 |
|
Zakorzenienie
|
Hope Zuzi też się reklama podoba
![]() nawet tańczy do niej ![]() Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#3494 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() buziak dla Zenusiatka ![]() Cytat:
u nas identiko Cytat:
jak dobrze!!!!!!! ![]() I brawa dla pani doktor Cytat:
eno, patrzac na UU Silver ktora tez kp na poczatku, to raczej nie ma sie czego bac ![]() Tiaaa...ja juz kiedys pisalam, jak mieszkalismy z mama i siostra to ja obchod co najmniej raz na noc zrobic musialam, w srodku nocy wchodzilam do pokoju i sluchalam czy dychaja ![]() Cytat:
jak mlody zaczal wiecej jesc stalych pokarmow a UU traktowal jako dopchanie to mialam nawaly okrutne i nie miescily mi sie w staniki do karmienia, teraz sa maluuuusiieeeeeee..... ale ja sie ciesze, cale zycie mialam male uu i do tych UU sie przyzwyczaic nie moglam![]() Cytat:
No i masz, wiadomosc przeladowana grafika, owy : P Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e
|
|
#3495 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej, wzięłam się za nadrabianie wczorajszego wieczoru i już sikam ze śmiechu z Was i tych nowych coście powklejały. Zajefajne są
![]() A teraz uciekam, dom ogarnąć i potem zakupy z t.
|
|
|
|
#3496 |
|
Zadomowienie
|
O uju złoty, wreszcie doświadczyłam co to znaczy noc do
Ależ wczoraj była tu tugeza ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tulę mocno
|
|
|
|
|
#3498 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Moja też za mna nie płacze,ale wychodzi szydło z worka jak ktoś obcy przyjdzie albo ona jest w obcym miejscu. wtedy to wie jak wyciągnąć ręce do mamy i się przytulić ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3499 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Owszem na mnóstwo rzeczy rodzic może dziecko uwarunkować jeśli zechce, tylko tutaj ja mam sporo obaw, dlatego zapytałam Marsi, a co jeśli wychodzą, dużo zmienia się w planie dnia? Dziecko może (słusznie) reagować rozdrażnieniem. To z czym się zgadzam z Marsi i Lady to to by wyczuć dziecko i jego potrzeby snu, i starać się dziecku pomagać - dlatego jeśli moja np budzi się po 15 minutach z płaczem - to usypiam na nowo, bo widzę, że potrzebuje. Druga rzecz to to by między drzemkami była jednak jakaś sensowna przerwa, niech się dzieć pobawi, zmęczy, czasem można go troszkę "przetrzymać" zabawą, jeśli się to udaje. Bo jeśli ewidentnie śpiąca i płacze - idziemy spać, obojętne która godzina. Wczoraj drzemka była o 13:00 bo wstała rano godzinę wcześniej - no i cóż, nic to, widać tak potrzebowała.Dziecko też człowiek który ma różny dzień, w różnym stopniu zmęczone, z natury mocno nieprzewidywalne i spontaniczne - i tak będzie, rytuały to tylko pewne ramki, które są mocno ruchome. Na pewno Marsi też to wie, może oni się po prostu wstrzelili w te godziny bo one pasują Leo - ale ja nie widzę takich metod jako uniwersalne i właściwe, dla mnie mogą się obrócić trochę przeciwko rodzicowi. A co do trzymania się tych godzin : ja myślę, że tu nie o godziny ściśle chodzi tylko o przerwę między jednym spaniem a drugim, która wynika stąd, że po około 3-4 godzinach aktywności dziecko zazwyczaj robi się już zmęczona. Cytat:
)to od razu idziemy to wanny. Cytat:
Chwała, że chociaż jeśli w wyniku pobudki mała się rozbudza całkiem i się bawi i szaleje to Tż się przyłącza, bawią się razem, a potem usypiamy na zmianę jak jest problem (np on 10 minut, 10 minut ja), ale fakt, że zdecydowanie częściej to do mnie należy i to na pewno kwestia uu - Tż przywykł już. Cytat:
![]() - wiem, każdy w nocy padnięty i chciałby ciszy i spokoju, tżci styrani po pracy rano wstają, ale my też pracujemy codzień, każdą noc mamy poszarpaną i dzień pełen wrażeń. Fakt, zdarza się, że dzieci się już teraz troszkę pobawią, wygląda że jest zdecydowanie łatwiej (tak to pewnie tżci widzą) i niby prawda, ale gdyby od wielu miesięcy każdą noc mieli tak poszarpaną to chyba by mieli więcej empatii trochę...Chociaż i tak mam wrażenie, że mój Tż zachowuje się całkiem ok, przynajmniej nic nie mówi, nakazuje odpocząć (żebym np zadzwoniła po t. w dzień i sobie odeśpię - nigdy nie skorzystałam:P), no ale...wstaje zdecydowanie mniej. |
||||
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#3500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podejrzewam zeby ale faktycznie nieh ja lekarz obejrzy. bedziesz spokojniejsza ![]() he, he, moj tez sie nauczyl wyciagac raczki... jak stoi w lozeczku i chce z niego wyjsc
|
|
|
|
|
#3501 |
|
Zakorzenienie
|
Charlizz zdrówka dla Oli
Debrah no właśnie przywykli, że my wstajemy, zabawiamy, tulimy, nosimy, usypiamy. I ok,mi to nie przeszkadza ale ja kiedyś wrócę do pracy i co wtedy zrobimy? Mój Kuba nie budzi się tylko na jedzenie, przedwczoraj na 3 pobudki tylko jedna była na jedzenie, dzisiaj na 5 pobudek tylko dwie, reszta to przytulenie i pogłaskanie... Do tego mój cycek nie jest potrzebny...:/ |
|
|
|
#3502 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Najwyzej Kubus go przecwiczy i zobaczy co masz na codzien
|
|
|
|
|
#3503 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3505 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
hej
Hania się o 3 przebudziła ze strasznym płaczem, nawet smoczka do buzi brać nie chciała:/ tylko się nim drapała po dziąsłach, chyba kolejny ząb idzie:/ zrobiłam Jej mleka, nie pogardziła i przespałysmy do 7. ale z Tż z rana pokłóciłam ![]() http://www.wykop.pl/link/1733898/bli...o-narodzinach/ ![]() Cytat:
Cytat:
u mnie już łazienka czysta, także wiesz ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3506 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() co z tymi tż
|
|||
|
|
|
#3507 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3508 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3509 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ale wczoraj padłam spać, w momencie zasnęłam taka zmęczona byłam. Nocka ładna pobudka o 3 i o 6. Potem jeszcze spanie do 8 ![]() Idę nadrabiać. Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3510 |
|
Zakorzenienie
|
Pocytowalam kolejna czesc i szlag trafil
babel pojdzie spac to poodpisuje![]() Co do drzemek, jak gdzie idziemy to babel albo machnie drzemke w aucie, albo w wozku. Teraz mielismy 2dni lekko rozwalone i wstawal w granicach 6.30, co mu sie nie zdarza jak trzymamy sie harmonogramu. Wczoraj drzemki o normalnej dla niego porze i dzisiaj spanie do 8 Z tymze w nocy cycus w paszczulce non stop, stan mojego biustu po dzisiejszej nocy okreslam jako mniej niz zero. Powiem szczerze ze jestem w totalnym szoku jak to szybko sie zmienia. I nie potrafie sie odzwyczaic od nocnego karmienia ) i tak cycusia wyciagam i malemu podaje. Musialabym miec chyba zelazny gorset na kluczyk zeby wstac i malemu kaszke zrobic.Co do wstawania tztow, moj wstaje w nocy, przynosi babla do mnie, czasem i odnosi jak go poprosze. Moglabym sama, bo zazwyczaj sie budze wczesniej od niego, ale po co? Niech tez wie, ze dziecko w nocy buszuje ciekawa tylko jestem jak bedzie z robieniem jedzenia Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:16.

Ale najważniejsze, że ten wirus/zatrucie trochę odpuściło. Zobaczymy, jak będzie w ciągu dnia, ale myślę, że dużo lepiej, niż wczoraj.
)
Do kwiatków chyba będę gadać 

22.05.2008
14.08.2011

tulę mocno ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

co prawda mamy u tej pani wizyte na fundusz, ale w lutym. Ekhem, nie skomentuje.