Wszystko o Avonie - cz.34 - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-18, 15:09   #3481
jola_asia
Rozeznanie

Dot.: Wszystko o Avonie - cz.34

mam pytanie odnośnie KR jak weszłam na pierwszy poziom to kiedy dostanę bransoletkę?
jola_asia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 15:09   #3482
Hosenka*
Zakorzenienie

Zastanawiam się nad tym kawowym

Nie powinnam, bo za dużo kupiłam w styczniu i w lutym - samych smarowideł do ciała kupiłam w styczniu 9 (w tym duże butle 500ml z Ziai z serii Bio Olejek), w lutym 8 (w tym 5 w świetnych cenach w ofercie Cena Na Dowidzenia w Rossmannie - http://lakierowo.blogspot.com/2014/0...-zabronic.html) + avonowe masło z jojobą, które biorę na 100%.
Nie mówiąc oczywiście o innych kosmetykach

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2014-02-18 o 16:21
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 15:16   #3483
Sarunieczka
vel Turkusoowa :)

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Nie powinnam, bo za dużo kupiłam w styczniu i w lutym - samych smarowideł do ciała kupiłam w styczniu 8 (w tym duże butle 500ml z Ziai z serii Bio Olejek), w lutym 8 (...)
Nie mówiąc oczywiście o innych kosmetykach
zaszalałaś ja mam 3 mazidła do ciała i się martwię kiedy je zużyję ale korci mnie z Avonu olejek do ciała w sprayu-będzie taki w kat.4 str.161,pisze na nim Original i łudzę się że będzie pachniał jak dawne Skin So Soft sprzed lat-pamiętacie? było wtedy jedno różowe,cudnie pachniało a jak zaczęli kombinować z nowościami to teraz żaden zapach mi się nie podoba
Powiem Wam też że u mnie serii SSS w ogóle klientki nie zamawiają,nie wiem czemu...jak u Was?

Musso powiedz proszę,ten nowy żółtopiaskowy lakier który pokazywałaś dobrze kryje? bo inne dwie żółcie z Avonu nawet po 3 warstwach robiły prześwity
Sarunieczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 15:22   #3484
SzalonaDziewczyna
Raczkowanie

Cytat:
Kawowe są też osobno - serum 6,29, ale na to samo wychodzi co z katalogu - kosztuje 6,99 ale jest na nie -10%
W zestawie jedynie opłaca się generalnie brać, ciocia bierze zestaw, a ja serum osobno, bo nie wytrzymam do zamówienia w katalogu 4 Myślę nad zestawem SSS z jojoba, ale zapach ma dla mnie istotną rolę, no i jak w składzie olejku jest alkohol to nie ma on raczej żadnych właściwości nawilżających czy kojących... mogliby podawać skład przy opisie Już się nabiłam na olejek z PS ten niebieski, strasznie przesusza moją wrażliwą skórę Biorę jeszcze matową szminkę w odcieniu Matte Nude, oby nie wpadał w ciepły odcień Matte Melon jeszcze kusi...
SzalonaDziewczyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 15:25   #3485
Sarunieczka

Cytat:
Napisane przez SzalonaDziewczyna Pokaż wiadomość
Biorę jeszcze matową szminkę w odcieniu Matte Nude, oby nie wpadał w ciepły odcień Matte Melon jeszcze kusi...
mnie matte rose,ale boję sięże będzie za ciemna znowu...
Stary 2014-02-18, 15:26   #3486
SzalonaDziewczyna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Sarunieczka Pokaż wiadomość
zaszalałaś ja mam 3 mazidła do ciała i się martwię kiedy je zużyję ale korci mnie z Avonu olejek do ciała w sprayu-będzie taki w kat.4 str.161,pisze na nim Original i łudzę się że będzie pachniał jak dawne Skin So Soft sprzed lat-pamiętacie? było wtedy jedno różowe,cudnie pachniało a jak zaczęli kombinować z nowościami to teraz żaden zapach mi się nie podoba
Powiem Wam też że u mnie serii SSS w ogóle klientki nie zamawiają,nie wiem czemu...jak u Was?
U mnie kiedyś jedynie brały balsam brązujący z SSS, ten co wchodzi chyba w kampanii 6 w nieco nowszej odsłonie Aaa no i takie olejki były kiedyś dwufazowe, turkusowy i różowy - miały niezłe branie! Ja raz wzięłam żel do golenia i byłam bardzo niezadowolona, już lepiej sprawdzała mi się odżywka do włosów z Rossmanna, z którą nie miałam co zrobić (stąd wykorzystanie do depilacji ) niż specjalny żel do tego przeznaczony.
Stary 2014-02-18, 15:29   #3487
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:

Musso powiedz proszę,ten nowy żółtopiaskowy lakier który pokazywałaś dobrze kryje? bo inne dwie żółcie z Avonu nawet po 3 warstwach robiły prześwity
Pamiętam tamten zapach Charakterystyczny - albo do kochania albo do nienawidzenia.

Nie umiem mało kupować, z resztą widzisz na blogu posty zakupowe Lutowy będzie jeszcze gorszy niż styczniowy Pogrążyło mnie CND w Rossmannie (wczoraj kupiłam 3 kolejne kosmetyki, dziś pokażę na blogu).
Mam ambitne plany marzec - co z nich wyjdzie? hmmm

Zapasy żeli mam przeogromne - pewnie przekroczyłam 60 i balsamy niebezpiecznie się rozrastają.

OK, to "podsumowanie" utwierdziło mnie żeby nie kupować tego masła kawowego

No ale brakuje mi 8 zł do 50 zł

Sarunieczko:
w ogóle to lubię Twój blog, wydajesz się być sympatyczna
Chętnie zobaczyłabym wszystkie Twoje kosmetyki - zrobisz taki wpis?

Instagram

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2014-02-18 o 15:33
Stary 2014-02-18, 15:31   #3488
SzalonaDziewczyna
Raczkowanie

Cytat:
mnie matte rose,ale boję sięże będzie za ciemna znowu...
Powiem Ci, że trochę prezentuje się na ciemną, ale z avonowymi kolorami można oszaleć, np szminka "doskonałość absolutna" jest tak przekłamana! Dostałam w zestawie sylwestrowym odcień Caramel Comfort, bałam się, że to będzie jakiś ciepły, kryjący karmel, a na moich ustach prezentuje się jak mój wymarzony chłodny, bezdrobinkowy, kremowy nudziak - to akurat na plus, za to pure peony w katalogu prezentowała się całkiem łagodnie, a na żywo jest oczo...dajna Nie mówię, że brzydka, ale mimo wszystko, ciężko stwierdzić i trzeba mieć szczęście. Ja bym wprowadziła do nazw odcieni jeszcze trójkącik, gwiazdkę, kwadracik i kółeczko, jak przy lakierach, żeby było wiadomo, które odcienie są brokatowe, perłowe, matowe i kremowe
Stary 2014-02-18, 15:32   #3489
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie też rzadko zamawiają, choć olejków dwufazowych to trochę sprzedałam, ale innych produktów to raczej nie. Ja nie lubię tej serii ze względu na zapach, właśnie ta różowa seria zawsze była dla mnie najgorsza, teraz od czasu do czasu jakiś żel zamówię jak w promocji, ale też jakoś mnie nie kusi ta seria.
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 15:34   #3490
Koshatka
Zakorzenienie

Cytat:
Pamiętam tamten zapach Charakterystyczny - albo do kochania albo do nienawidzenia.
Dla mnie tamten zapach to była trauma. Do tej pory omijam serię SSS w obawie że będzie pachnieć podobnie/tak samo.
Stary 2014-02-18, 15:36   #3491
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie kiedyś jedynie brały balsam brązujący z SSS, ten co wchodzi chyba w kampanii 6 w nieco nowszej odsłonie Aaa no i takie olejki były kiedyś dwufazowe, turkusowy i różowy - miały niezłe branie! Ja raz wzięłam żel do golenia i byłam bardzo niezadowolona, już lepiej sprawdzała mi się odżywka do włosów z Rossmanna, z którą nie miałam co zrobić (stąd wykorzystanie do depilacji ) niż specjalny żel do tego przeznaczony.
O, o żelu do golenia zapomniałam, że to ta sama seria na niego mam stałe klientki, sama też lubię.

---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Koshatka Pokaż wiadomość
Dla mnie tamten zapach to była trauma. Do tej pory omijam serię SSS w obawie że będzie pachnieć podobnie/tak samo.
Też strasznie go nie lubiłam. I też mam obawy właśnie co do zapachów jeśli chodzi o serię SSS. Lubiłam też serię zieloną-ujędrniającą.
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 15:36   #3492
SzalonaDziewczyna
Raczkowanie

Z katalogu 3 podoba mi się jeszcze nowość z kolekcji Luxe, a mianowicie szminka w odcieniu Bare Elegance, boję się jedynie tego, że może przesuszać? Nigdy nie miałam styczności z kosmetykami "Luxe". Jestem jeszcze zakochana w błyszczyku ze zdjęcia, ale nie mam pojęcia jaki to może być odcień
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Przechwytywanie w trybie pełnoekranowym 2014-02-18 153358.bmp.jpg (55,7 KB, 19 załadowań)
Stary 2014-02-18, 15:37   #3493
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
W zestawie jedynie opłaca się generalnie brać, ciocia bierze zestaw, a ja serum osobno, bo nie wytrzymam do zamówienia w katalogu 4 Myślę nad zestawem SSS z jojoba, ale zapach ma dla mnie istotną rolę, no i jak w składzie olejku jest alkohol to nie ma on raczej żadnych właściwości nawilżających czy kojących... mogliby podawać skład przy opisie Już się nabiłam na olejek z PS ten niebieski, strasznie przesusza moją wrażliwą skórę Biorę jeszcze matową szminkę w odcieniu Matte Nude, oby nie wpadał w ciepły odcień Matte Melon jeszcze kusi...
Wiem, że się bardziej opłaca, ale peelingi do ciała Avon ma słabe (mój ukochany to waniliowy z Farmony - mocny zdzierak i bzowy z Joanny - trochę słabszy, ale dalej ostry, teraz kupiłam 2 z Green Pharmacy i 1 z Palomy podobne też bardzo dobre).

Instagram

Stary 2014-02-18, 15:46   #3494
SzalonaDziewczyna
Raczkowanie

Cytat:
Wiem, że się bardziej opłaca, ale peelingi do ciała Avon ma słabe (mój ukochany to waniliowy z Farmony - mocny zdzierak i bzowy z Joanny - trochę słabszy, ale dalej ostry, teraz kupiłam 2 z Green Pharmacy i 1 z Palomy podobne też bardzo dobre).
Ja mam zapas peelingów do końca 2014 roku jak nie dłużej. Jakiś mango z Lirene, cały niebieski peeling z planet spa, za złotówkę gdzies był, z sylwestrowego zestawu ten z kolumbijską kawą aż pół, 4 nienapoczęte peelingi Pat&Rub każdy po 500ml, próbki peelingów też Kiedy to wszystko zużyć? Chyba musiałabym zamieszkać w łazience i ciągle testować

PS ma słabe peelingi, ale jak dotąd najlepszy z PS to jest właśnie ten z demo/oferty sylwestrowej - przynajmniej z tych, co miałam w swojej avonowej kolekcji No, ale mi już wystarczy, wezmę tylko serum do szyi i dekoltu

---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ----------

W ogóle Avon jest dziwny, oglądam własnie kat 3, widze błyszczyki Luxe po 19zł, otwieram 4kę, a tam wielki napis "cena jakiej jeszcze nie było! błyszczyki luxe za 19zł"

Szkoda, że w minikatalogu Elle 4/2014 nie ma tych nowych odcieni szminek Luxe w promocyjnej cenie
Stary 2014-02-18, 15:54   #3495
SzalonaDziewczyna
Raczkowanie

I zastanawiam się czy na produkty Anew ze złotej linii z tego minikatalogu 4/2014 również będzie tyczyć się promocja -50%
Ale promocja chyba powinna obowiązywać minikatalog
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Przechwytywanie w trybie pełnoekranowym 2014-02-18 155207.bmp.jpg (92,9 KB, 26 załadowań)

Edytowane przez SzalonaDziewczyna
Czas edycji: 2014-02-18 o 15:56
Stary 2014-02-18, 15:58   #3496
Hosenka*
Zakorzenienie

Domówiłam 4 żele z Mieszaj i łącz - będą na gratisy a męskie dla braci TZa bo zamawiają co jakis czas

Instagram

Stary 2014-02-18, 16:00   #3497
anna77-69
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez jola_asia Pokaż wiadomość
mam pytanie odnośnie KR jak weszłam na pierwszy poziom to kiedy dostanę bransoletkę?
dostaniesz w następnym katalogu, w pierwszym zamówieniu

Cytat:
I zastanawiam się czy na produkty Anew ze złotej linii z tego minikatalogu 4/2014 również będzie tyczyć się promocja -50%
Ale promocja chyba powinna obowiązywać minikatalog
niestety obowiązuje tylko na katalog i tylko na produkty Clinical
np. en krem z ulotki za 15 zl nie liczy się
Stary 2014-02-18, 16:04   #3498
SzalonaDziewczyna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anna77-69 Pokaż wiadomość
dostaniesz w następnym katalogu, w pierwszym zamówieniu

niestety obowiązuje tylko na katalog i tylko na produkty Clinical
np. en krem z ulotki za 15 zl nie liczy się
Jeju, jestem naprawdę jakaś ślepa! Faktycznie, jest napisane jak byk, że na produkty Clinical Dziękuję, że to podkreśliłaś, nie wiem co mi się wkręciło, że na wszystkie produkty jest promocja -50%
Stary 2014-02-18, 16:15   #3499
smerfetka25
Zakorzenienie

Opis oferty na tablet Lenovo i biżuterii YES na fakturze
Prosimy o zwrócenie uwagi, iż zamówiony kupon na tablet na fakturze widnieje z opisem: "TABLET LENOVO A1000I". Faktura z powyższym opisem jest dowodem zakupu i uprawnia do skorzystania ze świadczeń gwarancyjnych.
Jeszcze dziś do powyższego opisu na fakturze dodamy informację "Patrz komunikat". W komunikacie przypomnimy Konsultantce, że tablet LENOVO zostanie wysłany po spełnieniu warunków opisanych w Regulaminie najpóźniej do 7.05.2014. Regulamin dostępny jest w Plikach do pobrania.
Analogicznym działaniem objęta będzie biżuteria YES.

---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ----------

Przyszła mi dzisiaj kredka do oczu Big Colour - silver bling
W sumie jest to sam brokat ale bardzo trwała, po nałożeniu zasycha na powiece. W połączeniu z czarną kredką efekt bombowy i można nosić na codzień
Stary 2014-02-18, 16:18   #3500
SzalonaDziewczyna
Raczkowanie

Myślałam, że to w 4/2014 obowiązuje -50% na anew, źle przeczytałam, bo w 6/2014 jest na wszystkie sera i kremy -40% i -50%, zalezy, ile produktów się zamówi. Super, bo w kampanii 6 kremy anew są np po 25zł -50% to... naprawdę opłaca się wtedy narobić zapasy
Stary 2014-02-18, 16:22   #3501
Hosenka*
Zakorzenienie

Perełki z IOS nadal mają zieloną kropę

Instagram

Stary 2014-02-18, 16:26   #3502
badromance1992
Recenzentka Miesiąca - Wrzesień 2016

Cytat:
Napisane przez _agg_ Pokaż wiadomość
ja mam ten stanik sportowy i jest ok fajny, mi się podoba, na moje domowe ćwiczenia mi wystarczy na razie

A jaki rozmiar brałas? Bo ja bluzki noszę S a zamówiłam rozmiar M bo z ich tabeli rozmiarów ten powinien byc dobry. Ale czytałam ze S jest bardzo mały i obawiam sie ze nawet to M moze byc małe po porównaniu do S innej firmy .
i zamówiłam wczoraj późnym wieczorem a dzisiaj już jest wysłane zamowienie
27-11 Anew Reversalist krem na dzień
28-11 balsamy Care
29-11 tusz Infinitize
05-12 krem SSS z olejkiem arganowym
badromance1992 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 16:41   #3503
smerfetka25
Zakorzenienie

Niestety nie trafiłam ze szminką doskonałość, odcien tender muave jest dla mnie za ciemny zastanawiam się czy jej nie wymienić na jaśniejszy.
Stary 2014-02-18, 16:50   #3504
SzalonaDziewczyna
Raczkowanie

Znalazłam prezentację szminki w odcieniu "Matte Nude" z oferty demo:
http://mimosfemininos.com.br/2013/09...matte-da-avon/ Jak dla mnie jest podobna do Naturally Nude, który mam... Chyba nie będę jej brała.

Edytowane przez SzalonaDziewczyna
Czas edycji: 2014-02-18 o 16:53
Stary 2014-02-18, 17:05   #3505
_agg_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez badromance1992 Pokaż wiadomość
A jaki rozmiar brałas? Bo ja bluzki noszę S a zamówiłam rozmiar M bo z ich tabeli rozmiarów ten powinien byc dobry. Ale czytałam ze S jest bardzo mały i obawiam sie ze nawet to M moze byc małe po porównaniu do S innej firmy .
i zamówiłam wczoraj późnym wieczorem a dzisiaj już jest wysłane zamowienie
ja noszę s,i wzięłam też s i jest taki ok, trochę obcisły,ale w końcu i tak mam schudnąć
_agg_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 17:24   #3506
Oktawiaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smerfetka25 Pokaż wiadomość
Opis oferty na tablet Lenovo i biżuterii YES na fakturze
Prosimy o zwrócenie uwagi, iż zamówiony kupon na tablet na fakturze widnieje z opisem: "TABLET LENOVO A1000I". Faktura z powyższym opisem jest dowodem zakupu i uprawnia do skorzystania ze świadczeń gwarancyjnych.
Jeszcze dziś do powyższego opisu na fakturze dodamy informację "Patrz komunikat". W komunikacie przypomnimy Konsultantce, że tablet LENOVO zostanie wysłany po spełnieniu warunków opisanych w Regulaminie najpóźniej do 7.05.2014. Regulamin dostępny jest w Plikach do pobrania.
Analogicznym działaniem objęta będzie biżuteria YES.

---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ----------

Przyszła mi dzisiaj kredka do oczu Big Colour - silver bling
W sumie jest to sam brokat ale bardzo trwała, po nałożeniu zasycha na powiece. W połączeniu z czarną kredką efekt bombowy i można nosić na codzień
Do 7 maja... Strasznie długo każą czekać na ten tablet, do tego czasu pewnie już kupię sobie nowy a ten sprzedam, a i jego wartość znacząco spadnie...
Oktawiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 17:39   #3507
Sarunieczka

Cytat:
Sarunieczko:
w ogóle to lubię Twój blog, wydajesz się być sympatyczna
Chętnie zobaczyłabym wszystkie Twoje kosmetyki - zrobisz taki wpis?
dziekuję! a pomyślę o takim wpisie,pomyślę

Cytat:
Napisane przez Koshatka Pokaż wiadomość
a ja testowałam wszystkie i żaden nie pachnie jak ten pierwszy

Cytat:
Z katalogu 3 podoba mi się jeszcze nowość z kolekcji Luxe, a mianowicie szminka w odcieniu Bare Elegance, boję się jedynie tego, że może przesuszać? Nigdy nie miałam styczności z kosmetykami "Luxe". Jestem jeszcze zakochana w błyszczyku ze zdjęcia, ale nie mam pojęcia jaki to może być odcień
mi wszystkie te 3 nowe szminki się podobają teraz jestem na etapie szminkomanii odkąd 3 opakowania się skończyły-dokupiłam już chyba trzy nowe i dziś w paczce Avonu przyszły kolejne dwie a na oku na pewno jeszcze 3 mam

acha,uwodzicielki Nude Perfection nie ma szara kropa,zostało mi pół jeszcze i koniec
Stary 2014-02-18, 17:49   #3508
Gosienka1707
Raczkowanie

Czy zamawiał ktoś z Was breloczek z Różową Wstążką? Zastanawiam się, czy go zamówić
Gosienka1707 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 18:19   #3509
badromance1992
Recenzentka Miesiąca - Wrzesień 2016

Cytat:
Napisane przez _agg_ Pokaż wiadomość
ja noszę s,i wzięłam też s i jest taki ok, trochę obcisły,ale w końcu i tak mam schudnąć
Też mam taki zamiar ale właśnie obawiałam się że w to S nie wejdę .
A ile masz w biuście cm mniej więcej?
27-11 Anew Reversalist krem na dzień
28-11 balsamy Care
29-11 tusz Infinitize
05-12 krem SSS z olejkiem arganowym
badromance1992 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 18:29   #3510
_agg_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez badromance1992 Pokaż wiadomość
Też mam taki zamiar ale właśnie obawiałam się że w to S nie wejdę .
A ile masz w biuście cm mniej więcej?
niewiele 84cm
_agg_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości