|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki powinien być tytuł nowej części wątku? | |||
| Biegam żwawo,piję soczek,mamo moja mam już roczek! |
|
2 | 10,00% |
| Narozrabiam, wejdę wszędzie,znowu mama śmiać się będzie |
|
1 | 5,00% |
| Kupa tu, Kupa tam! Mamo, mamo chodzę sam! |
|
0 | 0% |
| Chodzę, biegam i raczkuje Mama guzy opłakuje |
|
0 | 0% |
| Jem jajeczko, chodzę ładnie,ale gadam wciąż nieskładnie |
|
2 | 10,00% |
| Jestem sobie mały zbój, każdy kącik będzie mój |
|
2 | 10,00% |
| Mamy guzy i siniaki- takie szybkie z nas roczniaki |
|
0 | 0% |
| Chodzę tu, zaglądam tam, słuchajcie wszyscy: roczek mam! |
|
0 | 0% |
| Mamo, tato jest lato! mam już roczek i co wy na to |
|
0 | 0% |
| Jedna świeczka na torcie... nasze skarby kończą roczki |
|
0 | 0% |
| Kończę okres niemowlęcy a zaczynam już dziecięcy |
|
4 | 20,00% |
| Jem banana,mięsko gryzę, zmieniam się już w małą pyzę |
|
0 | 0% |
| Świeczkę na torcie dmuchamy, pierwszy rok na tym świecie już za nami |
|
0 | 0% |
| Coraz więcej zębów mam, czas na torta- rok już mam |
|
4 | 20,00% |
| Mama daj mi schaboszczaka, w końcu w domu masz roczniaka! |
|
5 | 25,00% |
| Głosujący: 20. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: PO CO SPAĆ? PO CO JEŚĆ? LEPIEJ SIĘ PRZY MEBLACH PRZEJŚĆ -mamusie lipiec-sierpie
Witam sie
![]() tylko podczytuje bo jakas rozbita dzisiaj jestem i nie wiem co komu. Z ciekawszych rzeczy to pospałam dzisiaj do 9.32. obudzil mnie dzwiek skrobania w szczebelki to moje kochane dziecko tak cichutko mnie wołało. po chwili wszedł TZ z kawa i powiadomił mnie która jest godzina. kochany wstal rano i poszedł kosic trawnik a mi dał pospac. powiedział ze jak o 8 wychodził to mloda spala. Biedna miala tak pełnego pampka ze ledwo na nogach stala.![]() Pogoda u nas dzisiaj okropna i pewnie dlatego mam nedzne samopoczucie. Pozdrawiam sciskam potrzebujacych i dobranoc |
|
|
|
#3482 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: PO CO SPAĆ? PO CO JEŚĆ? LEPIEJ SIĘ PRZY MEBLACH PRZEJŚĆ -mamusie lipiec-sierpie
ELAIN w zasadzie o pierdołę poszło
Ale dziś się ubrał tak seksi, że myślałam, że się na niego rzuce.. hahah i już mi złości przeszły ![]() ROCKY mnie też takie komenty wkurzają ale nie przejmuj się nie jest Ci to teraz potrzebne. Nie mam dwójki dzieci ale myślę, że dobra organizacja, wytyczenie zasad i wszystko można ogarnąć ![]() Zrobiłyśmy konferencję na skajpie z kumplami ze studiów i ogarnęłyśmy rzeczy do egzaminu. Jeszcze jutro powtórzę i tyle
|
|
|
|
#3483 |
|
Zakorzenienie
|
Szkrabkowa-juz dzis trzymam kciuki!
Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
|
#3484 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Co za laska głupia. Zablokuj ją :P |
||
|
|
|
#3485 |
|
Zakorzenienie
|
hej
przeleciałam na szybkiego, nie mam kiedy Was nadrabiać bo namiętnie czytam książkę "Belinda", zostało mi ponad 100stron do końca, tak się wciągnęłam, że przy każdej wolnej chwili czytam, jak skończę to wrócę ![]() jak nie czytam to spędzamy wspólnie czas we 3, mamy długi weekend więc korzystamy |
|
|
|
#3486 |
|
Wtajemniczenie
|
ROCKY a nie ma co się przejmować. Znajdziesz czas. Spokojnie
Trochę logistyki i od razu znajdziesz czas na selfieAGA no to fajnie Super Tż i dla Niego. Dzisiaj założyliśmy plac zabaw, a później fontannę multimedialną Młody miał radoche Dzisiaj przed spaniem stekal i zrobił kupkę, ale taką dziwną jakby krew ciemna i mało tego. Zaczęłam panikować i przypomniałam sobie, że jadł botwinke a już oczami widziałam nas w szpitalu... I proszę jak śpi moje dziecię: Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app
|
#3487 |
|
Rozeznanie
|
Jak się wali to z każdej strony
, juz nawet brak mi słów na to co dziś się działo ! Julek śpi u babci bo musieliśmy szybko działać ( napiszę w skrócie, bo nie chce tak na forum ) . Kiedyś pisałam, ze rodzice moi zajmują się córeczką mojego brata i bratowej (brat pracuje na zmiany i nie może jej mieć na noc). Bratowa dwa miesiące temu zostawiła dziecko i brata. Dzis wzięła ją na spacer i juz nie wróciła ... Policja,poszukiwania i Polskie prawo... ! Masakra. Wybaczcie, że nie odniosę się ale głowa moja nic nie ogarnia. Tęsknię za tą gwiazdką i nie wyobrażam sobie, żeby jej wśród nas nie było !
|
|
|
|
#3488 |
|
Raczkowanie
|
Nikodem dopier zasnął, nie mam siły na nic. Musze sprzatnac zabawki, pozmywac i prysznic. Ale na razie siedzę i zapijam smutki desperadosem.
|
|
|
|
#3489 |
|
Rozeznanie
|
AGRAFKO boski ten Twój Misiu. On tak całą noc potrafi ?
ROCKI olej babę. Ważne że jesteś szczęśliwa i nikomu nic do tego, jak sobie poradzisz ! Ty Zuch kobitka jesteś AGA fajny ten Twój mężuś i Bianeczka grzeczniutka. MYSZKA nocki przespanej dla Ciebie z całego serduszka życzę. Ja ledwo żywa, Juluś u babci mogłabym się wyspać ale pewnie niepokój nie pozwoli . |
|
|
|
#3490 |
|
Konto usunięte
|
Boski Misiek
![]() Mera jeju, straszne I co, nie znalazła się mała? Macie jakieś podejrzenia?
|
|
|
|
#3491 |
|
Raczkowanie
|
ELAINE dzięki
ROCKY może koleżance tak się napisało. A jeśli to było złośliwie to jeszcze zobaczy jak się mylila.AGRAFKA MERA o matko Trzymam mocno kciuki żeby malutka się znalazła. ![]() ---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- MERA dziękuję |
|
|
|
#3492 |
|
Wtajemniczenie
|
MERA jejku
i co teraz? Ja Go układam w pozycji według mnie wygodnej. A On siup i dalej tak samo. Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app
|
#3493 |
|
Rozeznanie
|
Wiemy[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46955459]Boski Misiek
![]() Mera jeju, straszne I co, nie znalazła się mała? Macie jakieś podejrzenia?[/QUWiemy, ale niestety nasze prawo nie pozwoliło nam jej zabrać ! Jutro kolejne próby. Dziadkowie mega załamani, praktycznie od narodzin ją wychowywali. Trzymajcie proszę kciuki. |
|
|
|
#3494 |
|
Wtajemniczenie
|
MERA trzymam kciuki bardzo mocno! Wierzę że się uda!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3495 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.Laura wstala o 6 :/ wypoczeta i pelna zycia.Dalam ja do lozeczka i sie godzinke pobawila a ja kimalam ale jestem nieprzytomna
![]() Fiazo-fajnie czas Wam w 3 leci w koncu dlugi weekend ![]() Mera-masakra. Oby mała sie znalazla.Straszna akcja :/ Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
|
#3496 |
|
Konto usunięte
|
Hej.
My pospaliśmy do 7 |
|
|
|
#3497 |
|
Zadomowienie
|
Mera, a kto ma prawa do dziecka? Twój brat jest z bratową w związku małżeńskim?
Róża już dobrze się czuje ale jest przeziębiona i kaszle. Zrobiłam jej kaszę jęczmienną z jabłkiem ale pluje na wszystkie strony: / Rocky, dajesz dziecku zwykłą śmietaną? |
|
|
|
#3498 |
|
Zakorzenienie
|
Hej,
u nas 3 pobudki, z czego jedna pauza w spaniu trwała godzinę..dostał cyca, a ja jak zwróciłam mu uwagę, że mnie ugryzł, to wpadł w taki szał, że ja pierdziu Przebrałam mu pampersa, bo czułam, że strasznie osiurany, to mnie prawie nogami zabił..tak wściekle kopał...troszkę się zdenerwowałam i wolałam wyjść z sypialni..wrzuciłam w łóżeczko i poszłam do łazienki..mojej oazy spokoju i wiecie co..nie widział mnie, to nie miał komu się powydzierać..popłakiwał jakoś cicho, z przerwami co minutę-kilka.. poszłam na kanapę do męża, wcisnęłam się obok i czekałam.. jakbym wróciła, to na pewno znowu uruchomiłby swoje gardeeeło ![]() ---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ---------- Mera ogromne kciuki, żeby Mała się znalazła.. Straszne to... Jak tak można.. w ogóle po co tak cichaczem dziecko wykradać skoro jest matką i mogła z nim być przecież.. W głowie się to nie mieści..nagle się w niej matczyna miłość odezwała? Wiesz u mojej koleżanki z podstawówki była taka sytuacja, że jej starsza siostra urodziła chłopczyka (nie wiadomo kto był ojcem), ale wpadła już wcześniej w jakieś dziwne towarzystwo, bardzo się zmieniła, była po prostu jakaś dziwna.. zostawiła dziecko i zniknęła (zresztą już nie raz) pojawiała się i znikała.. Dziadkowie wystąpili o adopcję tego chłopczyka i są teraz jego rodzicami w świetle prawa..jakby ich córce nagle się coś odwidziało, to już nie ma praw... |
|
|
|
#3499 |
|
Zakorzenienie
|
Babcia dzwoniła ze tescie przyjechali na zamojszczyzne na weekend. Mam dzis wiec gości
![]() Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- Sierpniowa-smietane 12 % Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
|
#3500 |
|
Zadomowienie
|
nie wiedziałam że mogę już podawać śmietanę: ) dzięki za info
|
|
|
|
#3501 | ||
|
Zakorzenienie
|
Mera kciuki
Cytat:
Bylo by fajniej żeby pogoda dopisywała. Chcieliśmy jechać do Giżycka na jeden dzień, ale nic z tego za mocno wieje. Nie wiem czy nawet na wieś pojedziemy. Cytat:
Wstałam 8:30, piotrek wcześniej, nie wiem o której bo tak mocno spałam, pewnie gdzieś godzine wcześniej. Jak zwykle pobudki w nocy. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#3502 |
|
Zakorzenienie
|
Jak widzę zapowiedzi pogody na następny tydzień, to marnie widzę nasz urlop
Do środy wszędzie deszczowo, poniżej 20 stopni, wietrznie... a w przyszłą sobotę wyjazd.. w nowym stroju to sobie chyba po mieszkaniu w tym roku pochodzę.
|
|
|
|
#3503 |
|
Zakorzenienie
|
Dzoan-moze sie poprawi pogoda. Sama wolalabym upaly bo nie trzeba dziecka ubierać za bardzo i caly dzien w ogrodku w cieniu.Laura by sie w wanience chlapala a tak to lipa :/ w domu rozpierduche robi.
Ide szukac wkretarki.Bd obnizac lozeczko bo mam dość rzucania sie Laury w lozku.Ja tez potrzebuje miejsca i wygody i poza tym trochę kosztowala ta jej posciel materac i co? Stoi i sie kurzy bo dziecko ze mną sie gniecie Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
|
#3504 |
|
Zakorzenienie
|
MERA straszna sytuacja. Mam nadzieję, że dziecko szybko się znajdzie. Niestety jeśli matka ma prawa rodzicielskie to nic nie można zrobić.
DZOAN wiesz, że prognozy to nie zawsze się sprawdzają. Może być piękna pogoda ![]() ROCKY to przynajmniej jak będziesz mieć gości to nie będzie Ci się nudzić. Laurka nie kopie Cię po brzuchu w nocy? FIAZO Piotruś zdrowy? U nas dziś pobudka o 6. Igi teraz jest z teściową. ciekawa jestem jak tam ale nawet nie dzwonię coby nie wyjść na nadgorliwą... |
|
|
|
#3505 |
|
Zakorzenienie
|
Obnizylam
spokojnie pranie poskladalam bez jej pomocy ![]() Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
|
#3506 |
|
Zakorzenienie
|
Siedzę w robocie i takie nuuuudy bo wszyscy sobie zrobili długi weekend
poinwigiluję ludzi na twarzoksiągu
|
|
|
|
#3507 |
|
Zakorzenienie
|
Mamo szkrabka-kopie ale po plecach bo śpię do niej odwrocona
![]() Poswiece te kilka nawet nocy jak będzie trzeba i ją naucze ponownie spac u siebie ![]() Ciekawe o ktorej tescie sie zjawią. Mialam do Biedry podjechac ale zadzwonie do sasiadka to jak będzie z pracy jechac to mi zakupy zrobi drobne bo na deszcz sie zbiera.Mi ciśnienie nisko stoi i nie mam sily sie z domu ruszac i poza tym wieje Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
|
#3508 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Zaliczyliśmy wczoraj tańce i ledwo po nich żyłam. Gość dał nam taki wycisk, że szok! Chyba musimy sobie zapisać orientacyjnie co po czym bo tych obrotów i wywijasów jest tyle, ze nie wiem czy zapamiętamy. Ale taniec jest świetny, jeszcze tylko muszę nauczyć się tak fajnie podskakiwać jak tutejsi- im łatwiej bo oni mają to chyba we krwii (tak jak nasz taniec dyżurny z nożki na nóżkę)
I będziemy w TV Była wczoraj kamera z BBC, zbierają materiały właśnie o tym tańcu. Gość powiedział, ze będą to ujęcia zbiorowe a jak będą komuś robić zbliżenie to przyjdą po zgodę. I w przerwie podszedł do nas gościu z papierkami i poprosił i podpisanie zgody. Nie wiem czy się cieszyć czy płakać bo jak na złość wczoraj poszłam tam ubrana zupełnie na luzaku i nawet rzęs nie pomalowałamA po powrocie czekała na nas niespodzianka. Nasze dziecię zamiast spać urzędowało z babcią w kuchni. Jak weszliśmy powitał nas siwy łepek stojący w wózku. Podobno obudził się po 15 min. i nie chciał spać. Wkurzyłam się, że mama zniosła go do kuchni, pozapalała światła i gadała do niego. Na szczęście szybko udało mi się go uśpić ale wiecie co?? Miałam dziką satysfakcję bo przez ostatnie wieczory Maksiu szalał zamiast zasypiać i moja mama oczywiście komentarze i porady i że ona może go uśpić itd. No i wczoraj miała okazje (bo jak wychodziliśmy na tańce to jeszcze nie spał) i uśpiła go na rękach (oczywiście, po co męczyć się w łóżeczku) i jak się obudził to nie dała rady go uśpić. Może po tej akcji już nie będzie wszystkowiedzaca. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() U nas jest odwrotnie. Maksiowi włącza się syrena jak się zorientuje, ze mnie nie ma. Cytat:
Baba w ciązy z wiertarką! To musiał być widok ![]() (przepraszam za dobitne określenie kobitki cięzarnej) |
|||||
|
|
|
#3509 |
|
Zakorzenienie
|
Miszkaa-ale super
musze na kompie obadac ten taniec przypomnij mi tylko nazwę. A ile kalorii sie spala ![]() Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
|
#3510 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.youtube.com/watch?v=EpgP2Gtx8QY
a to jest moja ulubiona piosenka odkad chodzimy na kurs ![]() (wcześniej rockowo a dzisiaj country- niezła zmiana...) |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:30.

nie jest Ci to teraz potrzebne. 

oczywiscie kolezanka ze szpitala zapytala czy przy dwojce dzieci znajde czas. ...nie wiem czy chciala mi dopier**** czy tak jej sie napisalo? Moze jestem przewrazliwiona ale takie teksty utwierdzaja mnie w przekonaniu ze wg niektórych ludzi posiadanie dziecka to ,, umarcie za zycia" i zero czegokolwiek az chyba do jego osiemnastki
dla Niego.
, juz nawet brak mi słów na to co dziś się działo ! Julek śpi u babci bo musieliśmy szybko działać ( napiszę w skrócie, bo nie chce tak na forum ) . Kiedyś pisałam, ze rodzice moi zajmują się córeczką mojego brata i bratowej (brat pracuje na zmiany i nie może jej mieć na noc). Bratowa dwa miesiące temu zostawiła dziecko i brata. Dzis wzięła ją na spacer i juz nie wróciła ... Policja,poszukiwania i Polskie prawo... ! Masakra. Wybaczcie, że nie odniosę się ale głowa moja nic nie ogarnia. Tęsknię za tą gwiazdką i nie wyobrażam sobie, żeby jej wśród nas nie było !

I co, nie znalazła się mała? Macie jakieś podejrzenia?
to jeszcze zobaczy jak się mylila.

i wolałam wyjść z sypialni..wrzuciłam w łóżeczko i poszłam do łazienki..mojej oazy spokoju
poinwigiluję ludzi na twarzoksiągu