Panny Młode 2015 cz. 22 :) - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-05, 09:57   #3481
misiaa91
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2015 cz. 22 :)

Dzień dobry! Trochę Was zaniedbalam ostatnio, ale mam teraz dość intensywny czas. Dzisiaj TŻ ma wolne i idziemy imprezować!

Pewnie ominęło mnie milion ciekawych spostrzeżeń, prawda?:p

Mnie się śniło, że jestem w ciąży i tylko liczyłam, czy zdążę urodzić przed ślubem.
misiaa91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-05, 10:02   #3482
Majelka
Wtajemniczenie

hejka

Cytat:
Napisane przez magda_mjt Pokaż wiadomość
Bez sensu, po to sie ustala reguły, zeby ich przestrzegać . Bywa i tak, ze wątek sie od reki kończy, a czasami sie wlecze, ale ustalenie było "do konca watku" bez określenia, ze ma to byc ciągnący sie wątek :P....
No, ale whatever :P. Ktora tam jeszcze nie zrobiła wizytówki i nagina zasady, hmm? Przyznać sie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
heh, jeśli o mnie chodzi to tak jak pisałam już kiedyś nie mam nic przeciwko żeby mnie z tego kalendarza usunąć tzn chętnie bym w nim została ale zasady to zasady dałabym radę zrobić wizytówkę na zasadzie sala: załatwione a to pewnie Was nie satysfakcjonuje więc dla mnie to nie problem z kalendarzem Najwyżej jak będę miała więcej rzeczy załatwionych i będę mogła powklejać trochę zdjęć dekoracji czy jakichś pierdółek jak już na coś się zdecydujemy wreszcie, to wtedy się zgłoszę raz jeszcze z wizytówką
Także nic się Magda nie martw jak mnie nawet przeoczą orzy usuwaniu to sama się zgłoszę do usunięcia

Cytat:
Napisane przez MajsterkaANB Pokaż wiadomość
Czesc wam .ja wczoraj tak pocwiczylam ze dzis ledwo zyje

Ale bylam z siebie dumna bo zjechalam faceta ktory mnie zaczepil jak biegalam, a nie jak zwykle glowa w dol i udaje ze to.nie do mnie

I snilo.mi sie dzisiaj ze moj jar zaczal projektowac na komputerze plan usadzenia gosci i chcial go drukowac zeby go postawic przed wejsciem na sale bylam w szoku ze on sam chcial takie cos, bo jest przeciwnikiem wszystkiego co nie staromodne na weselu i slubie

wiesz, czasami sny bywają prorocze

W ogóle to zdecydowaliśmy się już, że tort będziemy brali stąd KLIK tylko teraz problem bo nie wiemy, który wybrać a ja najchętniej wzięłabym wszystkie co prawda trochę wysoka cena ale ciasta mamy w cenie więc możemy z tortem trochę przyszaleć chociaż cały czas męczy mnie czy nie lepiej znaleźć coś tańszego ale w sumie w tych jestem zakochana. Co myślicie?
Majelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-05, 10:04   #3483
Mariuszowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
Za 2godzinki bede lezec doopka na piaskuuuuuu! Istap aja nie mam kanapek... Pierwszy raz jade nad morze bez knapek...

Zazdroszczę morza!
Ale jak to tak bez kanapek? Kanapki najważniejsze!

60-59-58-57-56-55-54-53-52-51-50
Mariuszowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-05, 10:07   #3484
joasia-a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Majelka Pokaż wiadomość
W ogóle to zdecydowaliśmy się już, że tort będziemy brali stąd KLIK tylko teraz problem bo nie wiemy, który wybrać a ja najchętniej wzięłabym wszystkie co prawda trochę wysoka cena ale ciasta mamy w cenie więc możemy z tortem trochę przyszaleć chociaż cały czas męczy mnie czy nie lepiej znaleźć coś tańszego ale w sumie w tych jestem zakochana. Co myślicie?
są piękne a jak cenowo wychodzą i na ile osób?
Stary 2014-07-05, 10:07   #3485
aneta_91
Zakorzenienie

Przepraszam, że tak zniknęłam bez pożegnania, ale miałam urwanie na uczelni i w domu. Mam 2 poprawki na wrzesień, znaleźliśmy mieszkanie, tato mi coś choruje...Za dużo tego.

Powoli do Was wracam, kto na ochotnika streści mi co się działo ? Postaram się Was choć przeczytać, ale nie wiem kiedy i czy dam radę.
Stary 2014-07-05, 10:16   #3486
Casssssie
Rozeznanie

cześć dziewczyny powiem wam szczerze, że nie mam humoru na jakiekolwiek dziś wychodzenie... Niestety zostałam zaproszona przez koleżankę na urodzinowego grilla i już powiedziałam że będę :/ Tż nie idzie, bo woli umówić się z kolegami. Czuję że wynudzę się tam za wszystkie czasy (tym bardziej, że nikogo oprócz tej koleżanki nie będę znać) :P
A wy jakie macie plany na dzisiejszy dzień ?
Casssssie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-05, 10:18   #3487
Majelka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez joasia-a Pokaż wiadomość
są piękne a jak cenowo wychodzą i na ile osób?
jeszcze nie wysyłałam oficjalnego zapytania ale na jednym z portali widziałam informację, że w zależności od modelu ok. 90-100 zł za kg. Wydaje mi się, że trzeba liczyć ok 100 g na osobę więc przy weselu na 200 os to 2000 zł ale myślę, że finalnie będzie ok 150 to wtedy cena 1500 W ogóle ta Pani może zrobić każdy wymarzony tort i robią je w różnych wielkościach. Bardzo mi się podobają i poza tym są często w różnych zagranicznych pismach i w programach śniadaniowych
Stary 2014-07-05, 10:19   #3488
magda_mjt
Zakorzenienie

Teściowa nam kolejna kobietę od ciast chce podrzucić . Jak bedziemy w PL to zamówi ponoc jakies ciasta na próbę... kto wie . W sumie ja jestem otwarta na propozycje, ciast na 100% nie mieliśmy wybranych, a jesli beda dobre, ładne i jeszcze tańsze niz przypuszczałam, to juz w ogole bajka . Ogolnie to w ogole sie nie wtrąca mamusia, wiec nie wiem czy powinnam sie bac .... jedynie zapytała czy wybralismy ciasta, bo jak cos to moze polecić dobra babke i nawet załatwi od niej ciasta na próbę ;D. Dla mnie luz
Squarra ale Ci dooobrze, baw sie dobrze . U nas tak strasznie leje .

Stary 2014-07-05, 10:38   #3489
aneta_91
Zakorzenienie

Majelka, a próbowaliście te torty, czy tylko z wyglądu jesteście zachwyceni? Bo ktoś mi mówił, że nie są najlepsze w smaku.

Podobno dobre torty robi pani Renia z Cholewianki, różne różniaste smaki i wygląd, ma własne stelaże, przyjeżdża z tortem na salę i ona z nim już wjeżdża na salę i go kroi. Sami się nad nią zastanawiamy, no chyba że się jednak na ciasta od Tadka zdecydujemy, to i tort tam pewnie weźmiemy.
Stary 2014-07-05, 10:44   #3490
kruella_de_mon
Zakorzenienie

ja przez ostatni tydzien prowadzilam zaawansowany tryb rozrywkowy i chyba faktycznie sie starzeje bo czuje sie zmeczona.. zwlaszcza ze Tz u mnie nocowal i no..:P a rano do pracy dobrze, ze bez kaca:P i tak co drugi dzien!

wczoraj robilam zakupy przedimprezowe z tztem i w markecie Tż nadepnal mi na sandalka niechcący.. no i nie mam sandałków xD.. cala podeszwa sie rozwaliła:P.. smial sie ze mnie pol godziny, zanim dotarlo do niego ze to on zrobil:P.
kruella_de_mon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-05, 10:46   #3491
Majelka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aneta_91 Pokaż wiadomość
Majelka, a próbowaliście te torty, czy tylko z wyglądu jesteście zachwyceni? Bo ktoś mi mówił, że nie są najlepsze w smaku.

Podobno dobre torty robi pani Renia z Cholewianki, różne różniaste smaki i wygląd, ma własne stelaże, przyjeżdża z tortem na salę i ona z nim już wjeżdża na salę i go kroi. Sami się nad nią zastanawiamy, no chyba że się jednak na ciasta od Tadka zdecydujemy, to i tort tam pewnie weźmiemy.
jeszcze nie próbowaliśmy ale mamy zamiar wybrac się na degustację jakoś bliżej ślubu i wtedy zdecydujemy i o ile ciasta zależy mi żeby były smaczne to w torcie najwazniejszy jest dla mnie wygląd (wiem, głupie) no ale jesli okaże się w smaku okropny to wiadomo, że nie weźmiemy. a co do opinii to chyba lipstick pisała, że jej urodzinowy tort od nich nie smakował ale z kolei moja koleżanka była na weselu gdzie był czekoladowo malinowy i mówiła, że zrobił ogromne wrażenie na gościach i wszyscy zachwycali się smakiem. Poza tym gdyby były takie niedobre to chyba nie wieźli by ich na specjalne zamówienia przez pół Polski no ale tak jak pisałam zdecydujemy na pewno dopiero po degustacji. bo co do wyglądu to jeszcze żadne mnie tak nie zachwyciły. A tej Pani Reni torty można gdzieś zobaczyć?
Stary 2014-07-05, 10:51   #3492
aneta_91
Zakorzenienie

Wiesz co, ja byłam na dwóch weselach z tortami tej pani, mam tylko do niej telefon i mejla, więc tak w necie chyba nie bardzo coś jest.

Ja tylko piszę co słyszałam, że cena i wygląd nie są adekwatne do smaku No ale zależy co kto lubi, zresztą spróbujecie-zdecydujecie
Stary 2014-07-05, 10:55   #3493
Majelka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aneta_91 Pokaż wiadomość
Wiesz co, ja byłam na dwóch weselach z tortami tej pani, mam tylko do niej telefon i mejla, więc tak w necie chyba nie bardzo coś jest.

Ja tylko piszę co słyszałam, że cena i wygląd nie są adekwatne do smaku No ale zależy co kto lubi, zresztą spróbujecie-zdecydujecie
ale słyszałaś to od kogoś kto był na weselu z tym tortem i go jadł czy tak ogólnie? nie no jasne, że zdecydujemy na 100 % dopiero po degustacji ale zdjaę sobie sprawę, że płaci się tu głównie za ten wyjątkowy wygląd i szczerze powiem, że na tym wyglądzie głównie mi zależy

edit: czytałam tez opinie tu na forum Pmek, które brały te torty i były bardzo zadowolone

Edytowane przez Majelka
Czas edycji: 2014-07-05 o 10:56
Stary 2014-07-05, 11:04   #3494
joasia-a
Zakorzenienie

Majelka, no trochę dużo ale w sumie hm.. kiedys na takiej tarnowskiej cukierni ktora robi ladne torty pytalam is prawdzalam i tez ok 1500 tys na 160 osob tort.. a wcale takich ladnych tortow nie robia i smakowo podobno srednio

Magda, Ty to ciągle masz jakieś ciasta, torty, fotografów! :P też bym chciała a tu żadnych znajomości, ciasta zawsze wole sama upiec niż ukogoś kupować lipa

Idę za niedługo obejrzeć mieszkanie i jadę później od razu do domu.. miałam jechać wieczorem ale stwierdziłam że żadna różnica.. w domu może uda mi się przeczytać (ehe :P) ale tutaj też odkładać wszystko na bok.. ;p

Będę was później nadrabaić tylko na telefonie bo nadal mi nie oddali laptopa
Stary 2014-07-05, 11:09   #3495
aneta_91
Zakorzenienie

Cytat:
ale słyszałaś to od kogoś kto był na weselu z tym tortem i go jadł czy tak ogólnie? nie no jasne, że zdecydujemy na 100 % dopiero po degustacji ale zdjaę sobie sprawę, że płaci się tu głównie za ten wyjątkowy wygląd i szczerze powiem, że na tym wyglądzie głównie mi zależy

edit: czytałam tez opinie tu na forum Pmek, które brały te torty i były bardzo zadowolone
Może to zależy od smaku, nie wiem. Słyszałam to od koleżanek, które były na weselach z tym tortem. Dla mnie tort musi nie tylko wyglądać, ale i smakować. I nie zapłaciłabym 90 zł/kg, jeśli miałabym płacić w dużej mierze za sam wygląd
Stary 2014-07-05, 11:26   #3496
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Idziemy plazowac!!!
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-05, 11:32   #3497
193b1b6e1ddfcb4e7f6608e02b30ba9b0746877a_687197910e488
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Idziemy plazowac!!!
oo, Ty też nad morzem?

Squara a Ty jak tam? jak pogoda?

Jadę z Tż zaraz na ostatnie zakupy przed-wyjazdowe
i w poniedziałek koło 4 rano wyjeżdżamy

I dzisiaj jeszcze na urodziny do dziadka Tż
193b1b6e1ddfcb4e7f6608e02b30ba9b0746877a_687197910e488 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-05, 11:47   #3498
magda_mjt
Zakorzenienie

Ja tez chciałam tort od babki u nas, ktora robi cuda, ale słyszałam, ze sa ok smakowo, ale nie urywaja dupy. A jak jeszcze usłyszałam cene... to ja za sam wygląd jak za zboże placic nie bede. Znam kilka dziewczyn, ktore robią super torty (Joasia nie tylko Anke , choc to ona jest moja główna faworytka), a torty sa bardzo dobre . I tez sa o wiele tańsze. Moze wizualnie nie sa identyczne i taaaaak ładne, ale sa naprawdę bardzo ładne i to mi wystarczy, zwłaszcza ze smakują i kosztują lepiej .

Hehe no Joasia tak jakos wyszło . W ogole ponoc jak teściowa sie dowiedziała, ze wódkę kupiliśmy to zaraz mowila, ze ona mogła miec taniej . Nie wiedziałam, ze takie dobre kontakty mamy . Haha ale wg mnie i tak tanio wódkę kupiliśmy, wiec nie bede płakać . Jedynie jakiejs dekoratorki mo brakuje, choc.... bratowej Mama miała kiedys kwiaciarnie i bratowa obiecała mi pomoc w kwestii kwiatów

Stary 2014-07-05, 11:57   #3499
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
jeszcze nie próbowaliśmy ale mamy zamiar wybrac się na degustację jakoś bliżej ślubu i wtedy zdecydujemy i o ile ciasta zależy mi żeby były smaczne to w torcie najwazniejszy jest dla mnie wygląd (wiem, głupie) no ale jesli okaże się w smaku okropny to wiadomo, że nie weźmiemy. a co do opinii to chyba lipstick pisała, że jej urodzinowy tort od nich nie smakował ale z kolei moja koleżanka była na weselu gdzie był czekoladowo malinowy i mówiła, że zrobił ogromne wrażenie na gościach i wszyscy zachwycali się smakiem. Poza tym gdyby były takie niedobre to chyba nie wieźli by ich na specjalne zamówienia przez pół Polski no ale tak jak pisałam zdecydujemy na pewno dopiero po degustacji. bo co do wyglądu to jeszcze żadne mnie tak nie zachwyciły. A tej Pani Reni torty można gdzieś zobaczyć?
Ooo my chcemy maliny i gorzka czekoladeee mniam

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Idziemy plazowac!!!
A my Schmet stoimy w korku 50km od morza

Stary 2014-07-05, 12:09   #3500
_groooszek_
Zakorzenienie

Jedziemy dziś zobaczyć salę przygotowaną na wesele - myślę, że się zdecydujemy

Gdzieś tu chyba zakpił los. Ona brzydka, brzydki on...
A taka ładna miłość...

_groooszek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-05, 12:33   #3501
Vivienne
... choć nie Westwood

Cytat:
Napisane przez _groooszek_ Pokaż wiadomość
Jedziemy dziś zobaczyć salę przygotowaną na wesele - myślę, że się zdecydujemy
Która w końcu? nie jestem na bieżąco.

Stanisław Lem

Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-05, 12:41   #3502
_groooszek_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vivienne Pokaż wiadomość
Która w końcu? nie jestem na bieżąco.
Impressa

Gdzieś tu chyba zakpił los. Ona brzydka, brzydki on...
A taka ładna miłość...

_groooszek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-05, 12:55   #3503
zonamojegomeza
Zakorzenienie

My tylko do jutra niestety. Ale bosko mi.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-05, 13:48   #3504
existence
Zakorzenienie

Jejuuuu jak dawno nie jechalam do domu busem ale tż zostaje w Krk bo uczy sie do obrony wiec taki mój los na szczęście dość malo ludzi

Wysłane z telefonu.
Stary 2014-07-05, 13:48   #3505
zmotywowanaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Casssssie Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny powiem wam szczerze, że nie mam humoru na jakiekolwiek dziś wychodzenie... Niestety zostałam zaproszona przez koleżankę na urodzinowego grilla i już powiedziałam że będę :/ Tż nie idzie, bo woli umówić się z kolegami. Czuję że wynudzę się tam za wszystkie czasy (tym bardziej, że nikogo oprócz tej koleżanki nie będę znać) :P
A wy jakie macie plany na dzisiejszy dzień ?
my dziś mamy z tż dzień lenistwa, jak się tylko trochę ochłodzi robimy grilla a później idziemy też troszkę poimprezować
Stary 2014-07-05, 13:57   #3506
chowanna
Rozeznanie

Hej Wczoraj świętowałam Dzisiaj odpoczywam i Was troche podczytuje
chowanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-05, 14:05   #3507
maxima90
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lexis1306 Pokaż wiadomość
Właśnie mnie oświeciło - chcę granatowe buty ślubne!

Tylko jaki ja bukiet do tego dobiorę?
Mnie się marzą chabrowe
Tylko idealnych znaleźć nie mogę :P

A co do bukietu to strasznie mi się podoba z polnych chabrów... ale ponoć jest mało trwały

Cytat:
Napisane przez pati0090 Pokaż wiadomość
byłam dzisiaj w salonie sukien ślubnych. Mierzyłam suknie bardzo podobną do mojej i do niej welon 2m długości i się zakochałam wygląda to bajecznie- welon z koronką i już nie zrezygnuje z tego pomysłu
Kocham dłuuugie koronkowe welony, tylko ta cena...

Cytat:
Napisane przez kreciorek85 Pokaż wiadomość
Te które nie mają wizytówki mają czas na jej zrobienie do końca tego wątku

Hmm.... Czy ja też już się załąpuję do wizytówki?

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
Za 2godzinki bede lezec doopka na piaskuuuuuu! Istap aja nie mam kanapek... Pierwszy raz jade nad morze bez knapek...

Jak ja Wam zazdroszczę tego urlopu...
Chce mi się nicnierobienia!!!
A tu urlop to dopiero się po weselu szykuje ^_^
maxima90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-05, 14:13   #3508
193b1b6e1ddfcb4e7f6608e02b30ba9b0746877a_687197910e488
Konto usunięte

ciepło to nikt przed kompem nie siedzi i dobrze

chyba nie będę Was odwiedzać przez następne 10 dni

W sumie to powinniśmy z Tż wyłączyć telefony ale nie wiem w końcu czy na pewno ale chciałabym.

Maluję sobie paznokcie u stóp a pakować mi się nie chce na razie. Jeszcze całe jutro jest
193b1b6e1ddfcb4e7f6608e02b30ba9b0746877a_687197910e488 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-05, 14:23   #3509
kruella_de_mon
Zakorzenienie

ja dzis z racji, że brat na weselu i mam dla siebie pokoj, wykorzystam to jak najbardziej umiem - posprzątam:P
kruella_de_mon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-05, 14:25   #3510
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Hej. Moje obserwacje z wczorajszego wesela, glownie to, co mozna by poprawic: 1. Zyczenia trwaly strasznie dlugo, panstwo mlodzi staneli w cieniu, ale wszyscy czekali w kolejce na sloncu. Meczarnia. 2. Pokrowce na krzeslach byly strasznie pogniecione, obsluga powinna byla je uprasowac. 3. Na stole stal w kilku dzbankach tylko jeden rodzaj soku - pomaranczowy. Gdy sie skonczyl, kilka razy byl jeszcze pomaranczowy, a potem juz tylko porzeczkowy. Dziwnie. Dla mnie wiekszy sens by mialo, zeby na jednej czesci stolu stal porzeczkowy, a na innej pomaranczowy. 4. Zdziwilam sie, ale ludzie naprawde zwracaja uwage na szczegoly - mlody chlopak przede mna skomentowal &quot;zdechle&quot; kwiatki w wazonach - a byly tylko leciutko zwiedle - ja bym w zyciu nie zwrocila uwagi. 5. Serwetki byly z plamoodpornego materialu. xD W ogole nie wsiakaly wody ani tluszczu. xDDDD Totalnie się to mija z celem. 6. Poszczegolne zabawy trwaly zbyt dlugo. Np. 10 pytan w tescie zgodnosci spokojnie wystarczy. I pytania w stylu &quot;Kto dluzej szykuje sie do wyjscia?&quot; sa totalnie bez sensu. ;P 7. Dj do posilkow za kazdym razem puszczal set zaczynajacy sie piosenka &quot;Let it go&quot;. Za drugim razem bylo to irytujace, za 3 wkurzajace, a za 5... X_X 8. Brakowalo kogos, kto by poprowadzil cale wesele. Zabraklo wodzireja, sam dj to troche malo. 9. Przydalby sie chociaz 1 glosnik w sali jadalnej, bo gdy dj zapraszal do tanca i zabaw, w ogole nie bylo go slychac. A tak poza tym było fajnie, głównie dzięki atmosferze stworzonej przez gości. Echh, pisze na kompie TŻa, jakies g*wniane formatowanie sie zrobilo, nie wiem czemu. o.O

Edytowane przez krolewna_smieszka
Czas edycji: 2014-07-05 o 14:28
krolewna_smieszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości