|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wystarczająco Dobre Panie Domu - część II
Cytat:
dr. Iwona Klatkowska-Pietrzak, przyjmuje w Novadent (ul. Nowa). Nie tylko pięknie wyleczyła mi wszystkie zęby, ale również wyleczyła mnie z mojej dentystycznej traumy - swego wiele lat nie chodziłam do dentysty. ![]() Cytat:
Edytowane przez ijaa Czas edycji: 2014-12-16 o 22:06 |
||
|
|
|
#3512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to dla niej było to samo i wrzuciła czyste ubrania z szafki do kibelka, zalała domestosem i zamknęła klapę Tak się skończyła jej przygoda z praniem.
|
|
|
|
|
#3513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze, że się nie napiła
|
|
#3514 |
|
Zakorzenienie
|
Dobrze, że nie wymyśliła żeby spuścić wodę, bo by wszystko zatkała, ale akurat wtedy chyba miała fazę, że przy spuszczaniu wody było "ratunku! kończy się woda w domu! pomocy!"
(wiem, bo moja koleżanka kiedyś się napiła )
|
|
|
|
#3515 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam wolny 25 i 26 tylko. W sobote normalnie pracuje. Pewnie tłumy będą po 2 dniach bez sklepów.
|
|
#3517 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 07:56 ---------- Cytat:
|
||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3518 |
|
Konto usunięte
|
dzień dobry
![]() za tydzień wigilia |
|
|
|
#3519 |
|
Rozeznanie
|
Jutro urodziny teściowej. Tak średnio mi pasuje w tygodniu, próbowałam delikatnie namówić, by przesunęła na weekend, ale bez skutku. Weekend za blisko świąt. Poza tym tak robi w tym samym dniu zawsze. Ostatnio nie mam dnia wolnego i sprzątam tak na raty. Jak mam dzień wolny, to mam coś do załatwienia, ostatnio biuro rach, poczta, opony (jeździmy do innego miasta, bo tam mamy w garażu). W tym tygodniu urodziny, w pracy też by się przydałoby bym była po południu w czwartek. Szwagier często późno kończy pracę, krótko z nim się widzimy, a może się okazać, że się miniemy. My o 20 wychodzimy.
|
|
|
|
#3520 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3521 |
|
Konto usunięte
|
Dotka ja nigdy nie jadłam kiszonego barszczu i nie wiem o co w tym wszystkim chodzi
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#3522 |
|
Blond forever!
|
Ja też chyba? nie jadłam kiszonego barszczu
![]() Witajcie w ten grudniowy poranek... Dzisiaj jedziemy podpisać pierwszą umowę na zakup domu ![]() A z gorszych wieści wczoraj próbowali nam się włamać do baku, żeby spuścić paliwo - uszkodzili drzwiczki do baku, do auta (też próbowali się włamać) i porysowane zostały nieźle boczne drzwi (jakby kluczem) ![]() ![]() Tragedia, auto świeżo od mechanika odebrane, takie lakierowanie kolejne stówki kosztuje... Zawsze coś.
|
|
#3523 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Super lakier do jazdy mi nie jest potrzebny
|
||
|
|
|
#3524 |
|
Zakorzenienie
|
Bo to w różnych rejonach są różne tradycje
![]() U nas zawsze na Wigilię kisi się barszcz, on jest dosyć kwaśny (ja lubię baaardzo kwaśny) i typowo wigilijny Do tego ukiszonego barszczu gotujemy jeszcze normalny barszcz, mieszamy to i to jest nasz barszczyk na święta, taka jest u mnie tradycja ![]() Uwielbiam barszczyk kiszony ![]() Miss, no nie wiem, ja bym w życiu nie jeździła takim obdrapanym autem ![]() Po pierwsze, że to zaraz zacznie rdzewieć (na dodatek jest zima+padają deszcze), a po drugie no zwyczajnie nieestetycznie to wygląda. Tzn. może inaczej, jakbym miała 20letnie auto, to pewnie wsio ryba, bo wartość lakierowania przekracza wartość pojazdu, ale ja moje auto lakieruję od razu, jak coś jest nie tak |
|
|
|
#3525 |
|
Konto usunięte
|
Blondi współczuje, ludzie są podli
a nie macie ubezpieczenia AC żeby to naprawić w jego ramach?
|
|
|
|
#3526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moim zdaniem dużo bardziej nieestetycznie wygląda brudne auto (a chyba z 75% na polskich ulicach jest strasznie brudne) niż z kilkoma zadrapaniami. |
|
|
|
|
#3527 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wtedy na pewno się ukisi, chleb przyśpiesza proces kiszenia/zakwaszania, moja mama tak robiła z barszczykiem zawsze jak za późno nastawiał i ja tak robię też z mlekiem na zsiadłe zimą, bo zamiast zsiadać się 3 dni w zimnie to robi to w dzień Kromka się nie utopi ![]() Cytat:
współczuję, ale dobrze, że auta nie ukradli!
|
||
|
|
|
#3528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak Ci przerysują do podkładu, to jest amen i trzeba lakierować. Jak zdrapią tylko lakier, to spoko. ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- Joss, wiem wiem z tą kromką, wyczytałam Zawsze kiszę bez, ale kiszę właśnie wcześniej.Akurat razowego nie mam, ale mam żytni 90% na zakwasie (notabene bardzo go polecam, z piekarni Złoty Kłos, przepyszny! Zwłaszcza jak świeżutki: do tego jajka na twardo, zielona cebulka, pomidor ).
|
|
|
|
|
#3529 | |
|
Blond forever!
|
Cytat:
![]() Niestety AC wyniosłoby nas dużo kasy (już OC płacimy horendalnie drogie, bo mamy auto na siebie, a to nasze pierwsze).
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#3530 |
|
Zakorzenienie
|
Prosze Cię ... nie odliczaj tylko bo juz mi za szybko ten czas leci
.. dzis sobie uswiadomilam ze jeszcze tydzien .wzielam sie za pakowanie prezentu dla tz-a a tu sie okazuje ze ,,papier" ktory kupilismy jest bardziej jak kolorowa gwiazdkowa folia . No nic jakos mu zapakowalam ta koszulke . Poradzilam sobie tworzac jakby sakiewke z tego opakowania ale obawiam sie ze jak bedziemy zabawki dla dzieci pakowac to sie tz bedzie wsciekac . Na niego zgonilam te pakowanie zabawek bo troche nieforemne a zreszta niech tez cos zapakuje z jednej strony czekam na te swieta z niecierpliwoscia z drugiej sie ich boje Joss to ladne pranie siostra zrobila . A barszczyk na zakwasie i do tego drugi jakis barszczyk grzybowy jadlam na swietach w świętokrzyskim . Edytowane przez irenkaaa Czas edycji: 2014-12-17 o 17:42 |
|
|
|
#3531 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, mam pytanie odnośnie systemu rozliczania się ze znajomymi. Przyszło mi to do głowy jakis czas temu jak kolega który organizował urodziny wspólnemu koledze zapytał mnie o radę "jak powinniśmy się rozliczać za prezent w przypadku par? Para płaci tak jak jedna osoba czy każdy za siebie?". Zdziwiło mnie to pytanie, odpowiedziałam mu, że jeśli dwie osoby są znajomymi jubilata to każdy powinien się zrzucić osobno, ale jeśli ktoś przyprowadza kogoś kogo reszcie nieznanego to raczej nie powinniśmy tego od tej osoby wymagać.
I się okazało, że było trochę takich przypadków gdy np.: -Jadą sobie taksówką 4 osoby. Kasia, Asia, Basia i Heniek. Heniek i Basia są parą. Rachunek wyniósł 60 zł. Kasia i Asia mówią "no to zrzutka po 15 zł" na co Basia i Heniek "chyba po 20 zł, bo powinnyście podzielić na 3, bo my płacimy razem". Jak to usłyszałam to mnie to trochę zdziwiło, myślałam, że dla każdego naturalne powinno być że płaci się od głowy w takich sytuacjach. A jakie jest wasze zdanie? |
|
|
|
#3532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3533 |
|
Konto usunięte
|
Miss u nas zawsze się płaci od głowy, nawet jak szliśmy na urodziny do mojej koleżanki to Tż też się dorzucał do prezentu, podobnie ja się dorzucam jak idziemy do kogoś z jego znajomych
|
|
|
|
#3534 | |
|
Blond forever!
|
Cytat:
Aczkolwiek dowiedzieliśmy się po jakimś czasie po naszym ślubie, że nasi znajomi złożyli się razem na prezent ślubny dla nas (pytali nas wcześniej co byśmy chcieli, bo nie chcą dawać nam pieniędzy, a będą się składać w większą ilość osób, więc wybraliśmy aparat fotograficzny) i okazało się, że np chłopak naszej koleżanki nie dorzucił się do prezentu, bo stwierdził, że on idzie jako osoba towarzysząca (a notabene znamy się z nim już kilka lat, bo ona jak wiadomo na imprezy przychodzi z nim i on był na zaproszeniu napisany z imienia i nazwiska), co dla nas było nie do pomyślenia :O Ale jak widać ile ludzi tyle filozofii. Ja generalnie właśnie nie lubię takich zrzutek.
|
|
|
#3535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do prezentu to mi chodziło że np. Jest sobie ta Kasia, Asia, Basia i Heniek. Kupują razem prezent dla Jasi za 100 zł, zrzucają się po 25 zł. Asia postanowiła zabrać chłopaka którego dopiero poznała ze sobą na imprezę. Pierwszy raz pozna znajomych Asi. Moim zdaniem powinien partycypować w kosztach samej imprezy, ale wymagać od niego żeby zrzucił się 20 zł na prezent to już trochę nie bardzo. Za to Basia i Heniek jako znajomi Jasi powinni zrzucić się każdy osobno. Edytowane przez Miss Saeki Czas edycji: 2014-12-17 o 14:28 |
|
|
|
|
#3536 |
|
Konto usunięte
|
Miss no jak świeżo poznany to wiadomo, że nie ale jak są wspólni znajomi to i koszty pokrywamy wspólnie
moim zdaniem stosunek do pieniędzy bardzo dużo mówi o człowieku i ludzi takich jak ci z taksówki osobiście unikam i na szczęście wśród znajomych i przyjaciół królika nie mamy nikogo takiego
|
|
|
|
#3537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam nadzieję, że na tych taksówkowych prędko nie trafię ![]() Ja z całej prezentowej sytuacji wykręciłam się o tyle, że wraz z TŻ zadeklarowaliśmy że zrobimy tort, który wyszedł mniej więcej tyle co zrzutka na prezent (może 2 zł na tym jesteśmy w plecy ale rozpaczać nie będziemy - liczy się, że tort smakował
|
|
|
|
|
#3538 |
|
Konto usunięte
|
dzień dobry
|
|
|
|
#3539 |
|
Blond forever!
|
Ja już prawie
![]() Wczoraj przeżywałam stresy prezentowe, bo się trochę późno obudziliśmy, ale na szczęście wszystko się poukładało ![]() Zastanawiam się tylko co zrobić na Wigilię... Idziemy na Wigilię do rodziców TŻ, będzie ok 15 osób, każdy coś przygotowuje i jak zapytałam teściowej co możemy zrobić to mi napisała, że może paluchy do barszczu... Tylko paluchy, o które jej chodziło są serowe ![]() :haha ha: I do piwa, a nie do barszczu...Więc odpisałam, że one nie pasują do barszczu... To już nic mi nie odpisała, więc stwierdziłam, że sama coś zrobię tylko nie mam pomysłu...
|
|
#3540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie póki co świąteczna olewka. Prezenty w większości mam, upiekę makowiec a całą resztę (czyli w gruncie rzeczy niewiele) będę robić z mamą już bezpośrednio przed wigilią. Wigilię spędzamy we 3, wiec z jadłem nie szalejemy. Będzie ryba (ale nie karp), będzie sałatka warzywna, będą różne rodzaje pierogów i barszczyk z uszkami. I właściwie tyle. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:44.

dobrze, że się nie napiła
)

a nie macie ubezpieczenia AC żeby to naprawić w jego ramach?