|
|
#3541 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Co u nas, czyli ploty, ploteczki :)
Gratulacje
![]() Możesz się pochwalić gdzie , bo z tego co pamiętam dość dobrą miałaś wcześniej pracę, więc rozumiem, że to nie zmieniłaś na gorszą tylko na lepszą ![]() ---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- U mnie niby jest to jasne, ale patrząc po mojej tak nie jest w rzeczywistości. Zapis w umowie jest bardzo szeroki i można go interpretować bardzo swobodnie, nie sądziłam, że duża firma może sobie pozwolić na takie numery więc wystarczyło mi wyjaśnienie słowne (tj pewność co do premii jest ale widełki są bardzo szerokie). |
|
|
|
|
#3542 |
|
Zakorzenienie
|
Anka, jeśli jest zapis o premii uznaniowej, to kaplicha dla pracownika. Może się nigdy pieniedzy nie doprosić.
Jola, ta praca będzie lepsza od poprzedniej, przede wszystkim w dużej firmie, w korporacji, z możliwościami. |
|
|
|
|
#3543 |
|
Raczkowanie
|
No to obyś była zadowolona i mogła się realizować zawodowo.
|
|
|
|
|
#3544 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję, nie zapeszajmy.
|
|
|
|
|
#3545 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
a czym się będziesz zajmować?W korporacji jest dobrze i nie, różnie to bywa...dziś pracujesz, jutro Twoje biurko puste i do widzenia tfu tfu oczywiście.
|
|
|
|
|
|
#3546 |
|
Zakorzenienie
|
DMka, to jest korporacja, ale akurat praca tutaj nie będzie mieć takiego charakteru. Na razie nie mogę za wiele powiedzieć o obowiązkach, ale jak zacznę, to na pewno napiszę jakieś szczegóły
|
|
|
|
|
#3547 |
|
Zakorzenienie
|
KorpoKracje górą
W Polsce to jest niezła opcja, w mniejszych firmach więcej dziwnych rzeczy się tutaj dzieje , choć pewnie też można znaleźć firmę małą i dobrą.
|
|
|
|
|
#3548 |
|
Zakorzenienie
|
No jasne, że tak.
Sąsiad znow robi popcorn... jezu, ale pachnie! Zawsze robi mi ochotę, ale trzymam się dzielnie
Edytowane przez pumas Czas edycji: 2011-06-15 o 08:47 |
|
|
|
|
#3549 | ||
|
Zakorzenienie
|
A to gratuluję
A w starej pracy już znają "radosną" nowinę? ![]() Co do premii uznaniowej, to PIP nie ma na nią wpływu. Przyczepić się może jedynie zniżonej podstawy, nadgodzin, ekwiwalentu za urlop i premii, która jest wyraźnie zaznaczona w umowie, że przysługuje w np %od danej sprzedaży Jola, znasz już konkurencję swojej firmy? Stwórz swoją tajną bazę kontrahentów (tylko po cichu ) i wiesz co robić w następnym miesiącu W mojej poprzedniej pracy była taka fakturzystka... Pracowała miesiąc, ale zarabiała grosze pomimo tego, że była na prawdę dobra, wycierpiała niewiele mniej ode mnie, a jak odeszła, to firma straciła połowę największych klientów... i chwała jej za to, bo szefowej się należało W mojej ex firmie d(!!!) konkretnie jej obrobili, szczególnie jak się dowiedzieli gdzie teraz pracuje, ale Ona dostała tam takie warunki (spotkałam ją i z nią trochę rozmawiałam), że przestało to ją obchodzić
|
|
|
|
#3550 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3551 |
|
Zakorzenienie
|
Wampirka - nie wiem ;-) Ja się kontaktuję z nimi tylko drogą elektroniczną bądź tradycyjną pocztą.
Masz rację z tymi kontrahentami. Warto tak robić. Jola, myślę, że warto podpytać, ale bardzo dyplomatycznie. Myślę, że taka propozycja powinna paść ze strony kontrahenta, choć ten też może mieć opory w podkupowaniu pracowników. Tak czy siak nie ujawniaj tych telefonów i działaj częściowo na własną rękę, utrzymuj dobre relacje, a one na pewno zaprocentują. |
|
|
|
|
#3552 | ||
|
Zakorzenienie
|
No to trzymaj te telefony i się nimi nie dziel! Są tylko twoje, a szefostwo niech dalej nawet się nie domyśla kogo traci
Co do podpytywania o pracę to byłby to dość śliski temat... możesz raz coś wspomnieć przy okazji, ale bardzo ostrożnie, jedynie zasugerować, że myślisz o zmianie pracy, ale nic więcej. ---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ---------- no chyba że już byś tam nie pracowała, wtedy to wiadomo, dzwonisz i prosto z mostu mówisz że szukasz pracy
|
|
|
|
#3553 |
|
Konto usunięte
|
pumas gratuluję nowej pracy!
Vampirka jak się autkiem jeździ? I jak w pracy? U mnie nastrój pracowniczy średnio, niepewność i w ogóle. Zabieram się ostro za nowe szukanie i szczerze wierzę, że znajdę coś, co mi będzie odpowiadało
|
|
|
|
|
#3554 |
|
Zakorzenienie
|
Dana, dziękuję.
Trzeba wierzyć. Ja mocno wierzyłam i się udało. Wtedy zmienia się nastawienie, jest się pewniejszym swego. |
|
|
|
|
#3555 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też powinnam szukać ale mi się nie chce
)) Jest jak jest
"Była jednak za duża na złodziejkę, zbyt uczciwa na skrytobójczynię, zbyt inteligentna na żonę i zbyt dumna, by podjąć jedyną powszechnie dostępną damską profesję. Dlatego została wojowniczką. /T.Pratchett, "Blask Fantastyczny"/ |
|
|
|
|
#3556 |
|
Zakorzenienie
|
Zaczęłam akcję odchudzanie. Trzymajcie kciuki ;-)
|
|
|
|
|
#3557 | ||
|
Zakorzenienie
|
Autkiem jeździ się super
Wczoraj i dziś przez parę godz. jeździłam sobie po Jeleniej Górze Trochę na mnie trąbili, ale i tak bardzo dobrze mi się jeździło No i w pracy też wszystko OK ![]() Wiecie, mój kumpel uruchomił znajomości swojej mamy i mogę mieć pracę po znajomości w starostwie... Jego mama zna starostę z mojego miasta i umówiła się z nim, że wystarczy że przyjdę do niego i powołam się na nią i on mi coś załatwi ![]() Ale nie będę korzystać. Może i do pracy którą teraz mam muszę dojeżdżać prawie 20 km, jest to zastępstwo tylko na rok, ale dobrze mi w niej i dostałam ją dzięki swoim umiejętnością, a nie bo ktoś mi ją załatwił... Jeszcze jakieś półtora roku temu w tamtym starostwie na rozmowie kwalifikacyjnej zgnoili mnie jakbym była jakimś gorszym gatunkiem, bo to było stanowisko ustawione dla sąsiadki starosty (chociaż nie tego który teraz urzęduje)... a teraz proszę, sama mogłabym korzystać z takich koncesji...
|
|
|
|
#3558 |
|
Zakorzenienie
|
Wampirka, z całym szacunkiem, ale czasem powinno się schować honor i dumę do kieszeni. Tutaj masz pracę na rok i jeśli Cię nie zostawią, to może zostaniesz na lodzie. Ja bym brała po znajomości i na stałe.
Jeszcze parę lat temu też miałam ambicje apropo "własnych umiejętności" i niepracowania po znajomości. Dzisiaj twierdzę, że to było głupie, bo obecnie pewnie bym pracowała w fajnej firmie, za fajne pieniądze. A co z tego, że ta praca byłaby załatwiona? Dla mnie nic. |
|
|
|
|
#3559 |
|
Zakorzenienie
|
Pumas, co to za odchudzanie?
"Była jednak za duża na złodziejkę, zbyt uczciwa na skrytobójczynię, zbyt inteligentna na żonę i zbyt dumna, by podjąć jedyną powszechnie dostępną damską profesję. Dlatego została wojowniczką. /T.Pratchett, "Blask Fantastyczny"/ |
|
|
|
|
#3560 |
|
Zakorzenienie
|
Trza zrzucić sadło ;-)
|
|
|
|
|
#3561 |
|
Zakorzenienie
|
Jakie sadło?
|
|
|
|
#3562 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny
Jak miło sobie rozmawiacie ) Mam nadzieję, że można przyłączyć się do Was ?
|
|
|
|
|
#3563 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie, witaj.
No sadło na brzuchu. ;-) I błagam, nie wydziwiam, takie są fakty. |
|
|
|
|
#3564 |
|
Zakorzenienie
|
A masz już jakiś cel? jak tego dokonać? Może mogłabym pomóc, trochę się orientuję w tym temacie
|
|
|
|
|
#3565 |
|
Zakorzenienie
|
ja chce zrzucić sadło z brzucha i z ramion. Nie wiem jak to zrobić
)
|
|
|
|
#3566 |
|
Zakorzenienie
|
Póki co ćwiczę, ale może mi pomożesz Oana? Chcę mieć bardziej płaski brzuch i bardziej jędrne ciało.
Jula, tylko ćwiczenia Dziś się zważyłam, 53 kg. Jeszcze 3 i będzie super ;-) |
|
|
|
|
#3567 |
|
Rozeznanie
|
Vampirka, starsza koleżanka z doświadczeniem Ci radzi: jeżeli będziesz miała możliwość rozmowy o pracę w tym starostwie to idź, nic nie stracisz a oferta może być lepsza.
Dzisiaj praca z polecenia, po znajomości jest na porządku dziennym i już nikogo nie dziwi. Jeżeli Ty nie skorzystasz zrobi to ktoś inny Oczywiście nic na siłę.
|
|
#3568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dużo owoców, warzyw... Jabłka zalecane. Jeżeli chcesz zrzucić z ramion, dobry sposób- ciężarki. Gramy z siostrą w tenisa, ja problemu z wagą nie mam, ale siostrze to pomogło zrzucić brzuszek i w rękach zamiast tłuszczu zaczęły pojawiać się mięśnie )
|
|
|
|
|
|
#3569 |
|
Zakorzenienie
|
Tak jest ! Cwiczenia i woda, zastosuję
Po tenisie miałam strasznie duże łapy, i do dzisiaj mi te bary zostały..
|
|
|
|
|
#3570 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm, może to zależy od ciała, no na pewno. Gram w tenisa 12 lat,a jestem drobniusia.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:18.

a czym się będziesz zajmować?
tfu tfu oczywiście.

) i wiesz co robić w następnym miesiącu
W mojej ex firmie d(!!!) konkretnie jej obrobili, szczególnie jak się dowiedzieli gdzie teraz pracuje, ale Ona dostała tam takie warunki (spotkałam ją i z nią trochę rozmawiałam), że przestało to ją obchodzić