|
|
#3541 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 30,40 plus od A do Z cz.3
z gumowych butów, pomijajac crocsy przerozne - miałam westwood, szpilki, z all. sa ładne, ale jednak nie dla mnie, odesłałam.
Natomiast mam jedna pare butow bardzo wysokich - 9 cm i mimo to wygodnych. szpilka a la drewniak, szersza na gorze, stabilna, mała platforma, gumka dla wygody stopy...Nie chodze w nich normalnie po miescie, ale na impreze sie nadaja...gdybym chodziła na imprezy...No i stopa wyglada w nich na rozmiar 36 ![]() Ilana, na raz moge interesowac sie jednym serialem - w tej chwili to Robin Hood BBC, 2006 rok, z R. Armittage jako Guyem Of Gisbourne Sam serial sredni, nie dorownuje poziomem temu starszemu, ale ma 2 fajne watki - miłosc Guya do Marian i przemiany duchowe Allana z Doliny. i dla tych watków ogladam 3 sezony, aktualnie zaczynam 3 Dlatego mnie nie ma na forum...Seriale podobaja mi sie na 2 sposoby - albo typowo - scenariusz, aktorzy, akcja, albo...cos mnie wciaga I wtedy nie tylko ogladam, ale zaczynam sobie wyobrazac swiat równoległy, najczesciej luzno powiązany z serialem. Powiazany, głupio sie przyznac, jakis facetem, ktory w danej roli przykuł ma uwagę. Najczesciej bad boy własnie , ktory z racji scenariusza albo obrywa, albo zostaje usmiercony, bo przeciez zło nie zwycieza Podobno Armittage, jak Sean Bean - czesto laduje w grobie. zle byc facetem z mroczna uroda i rzesami czarnymi, jak u Krop Takich miałam juz paru, aktualnie własnie Guy of Gisbourne. jak nastolatka, wiem Chodze wtedy jak błedna i sobie wyobrazam własna historie, inny swiat...No i cały czas ogladam serial. jak nie ogladam - to wszystko inne wydaje sie strata czasu...Potem serial sie konczy, troche mi zal, ale czas wracac do rzeczywistosci...A Gravity of love - to piosenka na stronce, do ktorej dałam linka - zilustrowanie piosenki miksem scenek z Robin Hooda z udziałem Guya i Marian. Milosc bez wzajemnosci i tak dalej...Facet brutalnie wykorzystany przez kobiete , co z tego, ze łajdak...? I to w imie wyzszego dobra... W sumie ogladam serial czasem z przewijaniem, wyszukujac interesujace mnie watki. Jak Robin ukatrupi Guya - to ja spadamA, jak sie robi emotikonek z waleniem pięscią...? Ilana, a wracając do bad boy -ogladałas ostatniego Spartakusa...? Sezony i prequel. Interesujacy facet to rzymski konsul i osobisty wrog Spartakusa ![]() http://www.imdb.com/name/nm0662164/ Edytowane przez Kamlisa Czas edycji: 2013-01-19 o 11:03 |
|
|
|
#3542 |
|
Zadomowienie
|
Kończę kawkę i uciekam ...
Wczoraj późno wróciliśmy z imprezki , a dziś robię urodziny- niespodziankę mojej przyjaciółce ... ![]() Ma do mnie przyjechać wieczorem na winko, a tu ją powita stado bab z tortem i ze "Stoooooooo laaaaaaat" Nic się nie domyśla , będzie pełne zaskoczenie U mnie przepiękna zima, śniegu mnóstwo, tak jak tygrysy lubią najbardziej ... Jestem b. zadowolona z tego pudru Smashboxa... I z podkładu YSL też ...tylko mam za jasny ... Beznadziejne u nas są kolory ... kolory nr 40 są za jasne, a z kolei następne są 60...to już dla mulatek ... Dlaczego nie ma u nas 50 ?! W Anglii są wszystkie kolory... Kaś na ferie wybywa do L. to poproszę ją o to by mi kupiła kolor BD50 ... |
|
|
|
#3543 |
|
Zakorzenienie
|
Michell72
Lapi choliper nie wysłałam..Zapomniałam.Cał y tydz w pracy i ten stres @ A jak się męzowi fryzurka podobała? ......................... ......................... ......................... ......................... .............. nic się nie stało kochana mąż dopiero wróci późnym wieczorem do domu , także zobaczymy co powie robię właśnie ciasto , potem wołowinę w czerwonym winie ...stęskniłam się za mężem i cieszę się bardzo ,że wraca ...jakoś tak ten tydzień dłużył mi się bez Niego ... |
|
|
|
#3544 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
heh niesamowite....czytając powyższe to tak jakbym poniekąd czytała własne odczucia ...często mam tak, czytając książkę bądź oglądając serial, mam dokładnie tak samo, identyfikuję się z którąś z postaci, bądź wtapiam w akcję do tego stopnia, że balansuję na granicy rzeczywistości i wytworzonego świata fikcji literackiej bądź filmowej....czuję się jakbym hmm miała drugie, inne życie...jakbym żyła w tym innym, fikcyjnym życiu, była jego częścią, przeniknięta na wskroś akcją i wydarzeniami z książki/filmu... czasami po obejrzeniu bądź przeczytaniu...mam nielada problem żeby wrócić do rzeczywistości emocjonalnie i umysłowo... nie koniecznie sprowadza się to do faceta, który mnie zauroczył, choć to też rozumiem... ja to zawsze określałam syndromem Piotrusia Pana Spartakusa nie oglądałam ale oglądałam Dynastię Tudorów, generalnie fascynuje mnie postać Henryka VIII... a w serialu i nie tylko w tym podoba mi się ten aktor http://www.filmweb.pl/person/Jonatha...+Meyers-138194 lubię kontrowersyjne postacie, zawiłe psychologicznie na skraju szaleństwa takie jak chociażby Komodus z Gladiatora no i mroczny Joaquin Phoenix http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...9QEwBw&dur=316 ![]() Ja dziś też obudziłam się z paskudnym bólem głowy, czułam się jakby ktoś obił mi głowę kijem do baseball'a, byłam wręcz otumaniona i pierwsze co zrobiłam to łyknięcie w amoku prochów ![]() |
|
|
|
|
#3545 |
|
Zakorzenienie
|
Moja dawka łagodzaca..czytaj i grzmij panie..2 tabletki ketonalu forte plus ibuprom max .
Tak końską dawką usmierzam ból,by nie przeistoczył się w mega i nie powalił do końca dnia..My wczoraj z moją nowa przyjaciólką,oblałysmy znajomość winem..Nie nawykłam do hektolitrów ale ciesze się,że poznałam nareszcie-normalną kobietę..Cokolwiek to znaczy Jutro ruszamy na Wrocław..Polatam po Galerii,umęczę się to bedę miała znów powody do narzekań Kama ZEMSTA serial..teraz ten namiętnie oglądam..Jestem w końcówce pierszego sezonu...Kupiłam ten krem i serum Oeparol ,plus wiesiołek w kapsułkach z lnem..Femina.. |
|
|
|
#3546 |
|
Rozeznanie
|
a ja mam znowu zawalone zatoki
kiedys podawalyscie leki na zatoki zapisalam i kartke mi wcielo prosze napiszcie co to bylo (3 rodzaje lekow) |
|
|
|
#3547 |
|
Zakorzenienie
|
marcela ja biorę na zatoki Sinupret , mi to pomaga
|
|
|
|
#3548 |
|
Zakorzenienie
|
Serial Tudorowie mi sie podobał, epoka tez mnie interesuje, postac dobrego krola Hala odegrana swietnie (brr, scena z upieczonymi łabędziami ze stawu jako odbicie konca małzenstwa z Anna Boleyn) - ale aktor mnie nie zauroczył
Nie wiem, z czego to wynika - po prostu ktos wyjatkowo przykuwa uwagę w serialu...albo serial zaciekawia i tyle.A Spartakusa obejrzyj ![]() Aktualnie pracuje nad kopiowaniem co ciekawszych zdjec. nie mam w tym doswiadczenia, wiec pan od komputer, ktory dzis przyjdzie - ma mnie jeszcze podszkolic. niby print screenem i pointem potrafie wyciac zdjęcie, ale chciałabym je wyciac w całosci...a w takiej chwili nie umiem przesunac do konca całego obrazu i nogi ucina... Tak mi przyszło na mysl, ze czas zmienic tapete z Muchy na Guya ![]() Ilana, czyli my sie w tej kwestii rozumiemy Zemsta, Miszka, to o czym...? |
|
|
|
#3549 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3550 |
|
Rozeznanie
|
To widzę, że Ty Misz też masz takie napady jak ja...strasznie, ale zdarza się, że w ciągu dnia łykam kilka tab.ketonalu i solpadeinę nie do wody a pod język, żeby szybciej się wchłonęła...rano miałam I fazę, ok 15 kolejną...łyknęłam znowu ketonal i nurofen i zasnęłam zmęczona bólem na 2h
![]() Ja też oglądałam Zemstę, mój klimat kryminalny ale zbyt amerykański jak na mój gust, za dużo tam blichtru, "mody na sukces", za mało akcji, kryminału ale oglądam teraz najnowsze odcinki ![]() Zemsta jak już tytuł wskazuje jest o odwecie jakiego dokonuje główna bohaterka na bogatej, wpływowej rodzinie odpowiedzialnej za śmierć jej ojca, który niesłusznie został uznany za terrorystę...liczne intrygi, kłamstwa, da się odszukać w tym serialu nawiązanie do ataku na World Trade Center...układom politycznym, wielkim korporacjom i ich działalności pod stołem... ahh Hrabia Monte Christo A Dumas pisze książki cudowne i intrygujące pełne aforyzmów...mój ulubiony "na tym świecie nie istnieje ani szczęście, ani nieszczęście- porównujemy tylko stan obecny z tym, w jakim byliśmy. Tylko ten, kto doznał najokropniejszych niepowodzeń, zdoła odczuć najwyższe szczęście. Kto chciał umrzeć, Maksymilianie, wie, jakim skarbem jest życie.”
|
|
|
|
#3551 |
|
Zakorzenienie
|
fuertavertura
ahh Hrabia Monte Christo ......................... ......................... ......................... ......................... ........... to prawda zaczęłam czytać tą książkę J.K. Rowling " Trafny wybór " ale jakoś mnie nie wciąga |
|
|
|
#3552 |
|
Zakorzenienie
|
Zemsta w notowaniach stoi wysoko 8.0 ..Kama krótki opis:Córka człowieka, niesłusznie skazanego za terroryzm, powraca pod przybranym nazwiskiem do Hamptons. Przenika środowisko wpływowej socjety kurortu, by dokonać zemsty na ludziach, którzy przed laty wrobili jej ojca.ILA fajnie popatrzeć na życie w stolicy luksusu..Gdzie tylko pieniądz,pozycja i piękno określa ludzi z elity..Docenia się.... własne
|
|
|
|
#3553 |
|
Zadomowienie
|
Witam niedzielnie , poimprezkowo ....
Bardzo fajnie nam wyszło , Aga była zaskoczona bardzo , jak wrzasnęłyśmy sto lat, jak weszła, to aż odskoczyła , a potem oczywiście się poryczała ze wzruszenia ... ![]() Dziewczyny, gdzie wy oglądacie takie fajne seriale ? Ja prawie wcale nie oglądam telewizji, bo nic ciekawego nie ma ... Ta "Zemsta" brzmi zachęcająco , jeśli to ma być połączenie Hrabiego M.Ch. z Gotowymi ..... ![]() Jakieś instrukcje bym poprosiła , bo ja słabo z obsługi komputera i programów wszelakich ... ![]() A Hrabiego Monte Christo chętnie bym obejrzała jeszcze raz ... Wczoraj w Sephorze kupiłam kolejny podkład ....Pewnie go znacie ... to Clinique Even Better, kupiłam ciemny kolor ( kilka kolorów było przecenionych na 109 zł) by mieszać go z za jasnym YSL.... Even better to podkład , który ma za zadanie wyrównywać koloryt skóry , jest mało kryjący i lekki, uważam , że świetnie nadaje się do mieszania z innymi podkładami ... Pani sephorzanka namówiła mnie też na kupno zestawu tuszu MUFE z płynem do demakijażu , bo była super cena 49 zł ...a że ja wciąz poszukuję tuszu idealnego , dałam się namówić .... ![]() https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...sh.html&next=1 Wczoraj malowałam się nim , troszkę mi posklejał rzęsy , ale jest chyba niezły ....Dziś spróbuję troszkę wytrzeć szczoteczkę i zobaczymy ... ![]() Poczytałam teraz na KWC opinie o tym tuszu... Dość skrajne ... ![]() To jest kolejny przykład na to , ze KWC to zbędna lektura ... |
|
|
|
#3554 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=Tigerr;38749332]Dziewczyny, gdzie wy oglądacie takie fajne seriale ?Ja prawie wcale nie oglądam telewizji, bo nic ciekawego nie ma ...
Ta "Zemsta" brzmi zachęcająco , jeśli to ma być połączenie Hrabiego M.Ch. z Gotowymi ..... ![]() Jakieś instrukcje bym poprosiła , bo ja słabo z obsługi komputera i programów wszelakich ... ![]() A Hrabiego Monte Christo chętnie bym obejrzała jeszcze raz ... ----------------------------------------------------------------- ja też nie oglądam tv, gdyż nie posiadam telewizora, który jest niezdrowym pochłaniaczem czasu...ale dużo jest ciekawych programów na travel ch., national g. czy discovery ![]() seriale oglądam na ☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠ albo maxvideo.pl cała paleta, do wyboru do koloru odpalasz stronę i wyszukujesz serial, niektóre przeglądarki są niestety płatne...i trzeba wykupić pakiet - sms np. 15 dni za 6zł.
|
|
|
|
#3555 |
|
Zadomowienie
|
Clinique Even Better mam po raz trzeci czy czwarty z kolei i uwazam, ze jest fajny
|
|
|
|
#3556 |
|
Zakorzenienie
|
tez niemam tv
co mi trzeba to przez neta sie obejrzy ( jakies wiadomosci czy seriale wlasnie) |
|
|
|
#3557 |
|
Zakorzenienie
|
Zemsta teraz w tv leci, widziałam info. ale nie, dzięki, na razie jestem w klimatach historycznych. Wole takie, niz wspołczesnosc. Czeka na mnie nowy serial z canal +, swiat bez konca wg Folleta, dzis bodaj 3 odcinek - jeszcze nie zaczełam. I łowcy niewolników, czyli cos ze wschodu. Mam duzo zaległych, naprawde sporo, tych pojedynczych filmow na twardym dysku nie licze...Ale wiekszosc, jak wspominałam - to kategorie podoba mi sie/nie podoba mi sie, a nie - ratunku-wciagnęło mnie!
Dzis skonczyłam Robin Hooda, 3 i ostatni sezon. Guya mi zabili, w kwiecie wieku, smiercia bohatera zginął |
|
|
|
#3558 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Edytowane przez 201608151053 Czas edycji: 2013-01-20 o 20:04 |
|
|
|
|
#3559 |
|
Zakorzenienie
|
Mrau ten Robin Hood
|
|
|
|
#3560 |
|
Zadomowienie
|
Zasmarkana, z bólem gardła i ogólnym wkoorwem witam Was.
Rozłożyłam się na całego. Z wieści kosmetycznych przetestowałam Shiseido Future Solution LX, bardzo fajny, ale cena Poza tym te wszystkie specyfiki przeciwgrypowe ( to chyba one) tak wysuszyły mi skórę, że ![]() To tyle wieści. ---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- Miszka, czy babsko z e-bay się odezwało??? ![]() A! Z wieści książkowych: skończyłam drugą część trylogii Kena Folleta "Zima Świata", świetna, wciągająca powieść historyczna napisana cudownym językiem, bohaterowie z krwi i kości. Ale, jest niestety jedno ALE. Rzecz dzieje się od początku dojścia Hitlera do władzy aż do roku 1949. I wszystko fajnie, ale jednej rzeczy nie mogę wybaczyć: ani jednej wzmianki, zero, nic na temat Polaków walczących w Bitwie o Anglię ![]() ![]() Ot, taka wdzięczność
|
|
|
|
#3561 |
|
Zadomowienie
|
Witam również
![]() Miałam dzisiaj wolny dzień, pierwszy od dawna. Oczywiście złapałam lekkiego doła, bo organizm nie nawykły do takich dni na wolnych obrotach. Na myśl o poniedziałku odczuwam niemal szczęście, mimo, że to będzie trudny tydzień, a dodatkowo kursy na trasie Wa-Gd przy tej ilości śniegu też łatwe nie będą. Miszka, ja też przymierzam się do podkładu Clinique Pore Refining Solution. Ale na przymierzaniu się pewnie zakończy, mam już niemal listę rzeczy do których się przymierzam, miałam podjechać dzisiaj do Sephory i Douglasa, i po całym dniu niemrawego zbierania się do tej akcji, wymyśliłam sobie powód - że przecież nie warto, pójdę w Gdańsku, bo tam będę miała więcej czasu, będzie lepiej, wygodniej, bliżej, czy jak tam jeszcze. Czyli na tzw. św. Nigdy ![]() ---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- A to brzydko, że nic nie napomknęli niewdzięcznicy
|
|
|
|
#3562 |
|
Rozeznanie
|
ja ostatnio przeczytalam wszystko Lackberg Camilli super polecam
![]() Uwielbiam czytac biografie moze cos polecicie ![]() BBrat a co masz ciekawego na liscie ??? |
|
|
|
#3563 |
|
Zakorzenienie
|
Miszus, to NIE JEST Robin Hood, tylko Guy of Guisbourne, jego wróg
Toz to o nim ciągle paplam Robin...wyglada zdecydowanie skromniej - blondyn z grzywka, taki miły, niezbyt rozgarniety chłopczyk, z lekka hippisowaty Zdecydowanie nie moj typ!Tak, Beti, Filary widziałam i czytalam, teraz czekam, jak sie wiecej odcinków nowego serialu nazbiera, bo lubie od razu całosc. |
|
|
|
#3564 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3565 |
|
Zakorzenienie
|
Beti hej
..Krop no Ty to też Black Jacka próbowałaś?bo mi sie pałęta po głowie..Kama kimkolwiek Ci on-fajny Mnie też coś dopadło wysuszenie,walczę tym https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...poltlusty.html Moja cera to trudny przypadek,rozgryść wariatkę-bezcenne..Suche strefy w tak licznych mcach..dziwne Hormony?chętnie bym dokopała winnemu |
|
|
|
#3566 |
|
Zadomowienie
|
Miszka, wołałaś mnie i odpisałam Ci wtedy przecież!!! No nie strasz mnie, że odpisałam wtedy nie Tobie
Odszukaj w komórce, może masz jeszcze?Roboty mam dużo, ale doszło też parę innych spraw, stąd kursy siódemką, częściowo służbowe, niektóre nie, no ogólnie dużo spraw. Uspokoi się dopiero w marcu. Marcel, na liście mam m.in. Puder Rozświetlający Wypiekany z Artdeco z linii sygnowanej przez Ditę von Teese (tak się to pisze?). Napaliłam się na niego. Oraz puder mineralny w kamieniu Clarins, w tej dużej złotej kasetce. Oraz ewentualnie w takiej samej kasetce podkład w kompakcie od tegoż Clarinsa. No i oczywiście czaję się na nowości wiosenne typu meteoryty... Człowiek to jednak głupi jest i zajmuje się wiecznie głupotami ![]() Kończę, bo muszę jechać
|
|
|
|
#3567 |
|
Zadomowienie
|
Krop , zdrowiej !!!
Bbrat , człowiek musi zajmować się głupotami ... MUSI, by nie oszaleć w swoim poważnym życiu... Ja wczoraj np. powiedziałam do TŻ , że tyle co w ciągu ostatniego roku wydałam na siebie ( ciuchy, kosmetyki i inne przyjemności), to nie wydałam przez ceł swoje dotychczasowe życie ... I myślę, że naprawdę tak jest ... Teoretycznie powinnam się martwić, że stałam się pustą, próżną kobietą, która nic nie robi, tylko kupuje i kupuje i kupuje ... I takie myśli oczywiście krążą mi po głowie, bo całe życie tylko oszczędzałam i oszczędzałam i życie typowo konsumpcyjne było mi obce ... Ale... Życie mamy tylko jedno, dość krótkie i tak naprawdę nigdy nie wiemy kiedy i jak się zakończy ... Dużo też pomagam finansowo, zarówno ludziom/dzieciom w potrzebie , jak i zwierzakom ... Tak więc reasumując : Zajmujmy się głupotkami, drobnymi przyjemnościami , bo życie samo w sobie jest poważna sprawą , zbyt poważną .... ![]() A tak ad rem : Kupiłam sobie wczoraj piękny zegarek ( w zamian za ten, który zgubiłam na lotnisku)
|
|
|
|
#3568 |
|
Rozeznanie
|
Hello,
Dziewczyny czy, któraś z Was kupowała coś na all od użytkownika pink-melon? zamówiłam ten rozśwetlający korektor pod koniec grudnia i do chwili obecnej nie otrzymałam go....zero odp.od sprzedającego...60zł to nie mega suma ale wkurza mnie fakt, że taka nieuczciwość na świecie, że każdy może bezkarnie oszukiwać...wiecie może jak zgłosić to do all i czy oni mogą pomóc..? |
|
|
|
#3569 |
|
Konto usunięte
|
Na koncie masz centrum sporów, zgłoś to allegro..Co nie znaczy, że odzyskasz kasę, ale może doczekasz się jakiegoś wyjasnienia, bo jak rozpoczynasz spór to sprzedawca musi,zdaje się odpowiedzieć...
|
|
|
|
#3570 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dokładnie tak ... ale ten sprzedający ma same pozytywne komentarze , więc co może tylko jakieś nieporozumienie... ale zgłosić trzeba ... ---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Wiosenne meteoryty faktycznie fajne : https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...6&d=1358764416 Zdecydowanie lepiej wyglądają niż Dragony .... I jeszcze tutaj post numer 1605 - dokładny opis i fotki : https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...6&d=1358764416 Wydaje mi się , ze są warte zainteresowania ...ale ja jestem całkowicie meteorytoodporna .... Ten tusz z MUFE , taki se .... skleja ...jest świecący ( ja lubię matowe rzęsy)...może jak wyschnie ....Powędrował więc , do pudełka z innymi tuszami czekającymi na wyschnięcie ...![]() ![]() Misz , mam do Ciebie sprawę, zadzwonię jakoś wieczorkiem |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kobieta 30+
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:05.

i mimo to wygodnych. szpilka a la drewniak, szersza na gorze, stabilna, mała platforma, gumka dla wygody stopy...Nie chodze w nich normalnie po miescie, ale na impreze sie nadaja...gdybym chodziła na imprezy...No i stopa wyglada w nich na rozmiar 36 
Sam serial sredni, nie dorownuje poziomem temu starszemu, ale ma 2 fajne watki - miłosc Guya do Marian i przemiany duchowe Allana z Doliny. i dla tych watków ogladam 3 sezony, aktualnie zaczynam 3
Podobno Armittage, jak Sean Bean - czesto laduje w grobie. zle byc facetem z mroczna uroda i rzesami czarnymi, jak u Krop 

Jutro ruszamy na Wrocław..Polatam po Galerii,umęczę się to bedę miała znów powody do narzekań

Mnie też coś dopadło wysuszenie,walczę tym
Odszukaj w komórce, może masz jeszcze?
skleja ...jest świecący ( ja lubię matowe rzęsy)...może jak wyschnie ....Powędrował więc , do pudełka z innymi tuszami czekającymi na wyschnięcie ...