|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz.V
Cytat:
Ale ja mam teraz kilogramy w powazaniu, moze nadejdzie moment ze zaczne sie tym martwic.Moze dlatego zew poprzednio tylam bardzo duzo, a teraz sobie porownuje iwydaje misie ze to nic. Edytowane przez kordelka85 Czas edycji: 2014-11-22 o 12:04 |
|
|
|
|
#3542 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3543 |
|
Zakorzenienie
|
ale się znów wkręciłam w Przyjaciół
|
|
|
|
#3544 |
|
Zakorzenienie
|
Ale poważnie ja to jak fleja wyglądam
włosy wczorajsze, dres, bluza, no make-up, Czasem to aż mogłabym w polu ptaki straszyć ![]() ale jest mi tak meeega wygodnie ogarnęłam kuchnie bo gary od wczoraj zalegały wyciągłam mięsko gulash'owe i mam dylemat kluski śląskie czy placki ziemniaczane? wczoraj odsunęłam stół dośc ciężki nogami i tak ponapinałam mięśnie brzucha że nagle mi stwardniał jakbym piłkę miała aż się wystraszyłam musiałam się uspokoić i po chwili się zrobił miękki ale taki jak kamień się zrobił i teraz mnie mięśnie bolą w podbrzuszu jak napinam te mięśnie do podnoszenia się np. z pozycji siedzącej do wstania...? nie wiem ocb ale kopało mnie dziecię więc jakoś się uspokoiłam.W ogóle ciąża pierwsza to chyba same fazy sobie człowiek nakręca...
|
|
#3545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzis mam wyjscie to sie zmobilizowalam od rana jak wroce to tylko make up i w kiecke wskocze
|
|
#3547 |
|
Zakorzenienie
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3548 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sprzatanie wczoraj na wieczor zarzadzilam, poodkurzalam-ja panele, maz dywany
lazienke on, kuchnie ja, zmywarke dzis wstawilam z rana i z grubsza ogarniete
|
#3549 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo dziewuszki złapałam wifi. Nudy w tym szpitalu, zdrowa jestem jak ryba a oni mnie trzymają bo kasa... Wyniki wszystkie ok nie wiem od czego ten straszny ból ale ważne że minął i 2 razy na chwilke widziałam dzidzie
3majcie sie
|
#3550 |
|
Zadomowienie
|
Witam Dziewczynki
Znów sobie pospaliśmy jak to w weekend, do 11 Zjadłam już śniadanie czytaj zupę pomidorową od mamusi. Dawnooo mi tak pomidorówka nie smakowała I narobiłyście mi ochoty na placki ziemniaczane Zaraz jedziemy na zakupy a później Tż będzie mi gotował a ja będę odpoczywać Mam zamiar kupić sobie jakieś ciuchy, żeby mi brzucholek nie marzł a Tż musi sobie buty kupić póki śniegu jeszcze nie ma ![]() Moja dokumentacja medyczna jest już do odbioru, w poniedziałek wyślę Tż do szpitala po nią. Wyrobili się, zajęło im to 2 dni. Przejrzę ją i spróbuje wcześniej do lekarza się dostać... Pisałyście jeszcze o wadze, ja ma 6 na plusie... Niestety smaka na słodycze mam strasznego Sonia, przykro mi, że tak Cię ten brzuch pobolewa
|
|
|
|
#3551 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ile tam Cie maja zamiar trzymac?
|
|
#3552 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
NFZ zapłaci jak poleżysz min 2 noce i 3 dni. Mojemu synkowi chcieli zrobic badanie z krwi (na które nawet nie trzeba być na czczo) w 2 klasach i musieliby go położyć do szpitala na 3 dni właśnie więc jedno zrobiliśmy na NFZ, a za drugie zapłacilismy i zrobili je w tym samym dniu od ręki - masakra. Dodam, ze było wskazanie do tego badania w 2 klasach. NFZ chyba uważa że lepiej jak pacjent "naciąga" fundusz na koszt pobytu w szpitalu niż zrobić badanie od ręki i nie płacić za nic dodatkowo- P A R A N O J A !!!!!!
Żona mojego męża to fajna babka Edytowane przez Majka232 Czas edycji: 2014-11-22 o 12:46 |
||
|
|
|
#3553 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja się w ogóle rzadko maluje teraz, bo rano do pracy zwlec mi sie nie chce i potem nie mam czasu, a w weekend to też tak jakoś... Poza tym mam ciemne rzęsy i mało pryszczy, włosy zwiazane, to chyba jakoś nie strasze ludzi Z resztą co mi tam.A brzuch mi twardnieje, jak wchodze pod prysznic. Zanim jeszcze nawet wode wlącze, to już kamienieje ![]() Co do faz, to co się potknę, to przestaję na chwilę oddychac i czekam na bol ![]() blackberry, trzymaj się i wychodź szybko! |
|
|
|
|
#3554 |
|
Zakorzenienie
|
Heej widze ze mnie nie ma to soczysta dyskusja trwa
My zaraz jedziemy do tesciowej na weekend, bede nadawala z tamtad
|
|
#3555 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
haha ja dziś tak samo a trzeba obiad zrobić, gary pozmywać, do miasta po prezent dla kumpla i na urodziny, zastrzelcie mnie dziś Cytat:
![]() to ja mam weekend codziennie wstałam ooooo 12:17 dokładnie takiego lenia mam, że to głowa mała nawet z wyra nie chciało mi się podnieść, ale się jakoś zmusiłam, posprzątałam salon i kucnię ( bez umycia garów bo płyn się skończył, a mi sie nie chce ubrać i lecieć do sklepu musze się ubrać w końcu
|
|||
|
|
|
#3556 |
|
Zakorzenienie
|
Ja miałam robione tylko IgG - wynik dodatni, więc są przeciwciała
Obie klasy miałam robione przy toxo i cytomegalii (też mam przeciwciała cytomeg., toxo- nie)
|
#3557 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=rosarioV;49038480]Ja też
a IGM masz zrobione ? haha ja dziś tak samo a trzeba obiad zrobić, gary pozmywać, do miasta po prezent dla kumpla i na urodziny, zastrzelcie mnie dziś to ja mam weekend codziennie /QUOTE] Nie mam Ale pytam, bo wolę się upewnić, jak się widzi wynik 44 to serce staje, zanim mózg zacznie działać ![]() A widziałyście na all są kupony - 30 zł na zabawki i sie zastanawiam, czy nie kupić tego dzidzi: http://allegro.pl/cloud-b-spiaca-sow...786641076.html posprzątałam pobieżnie, sanepid może mnie nie odwiedzi
|
|
|
|
#3558 |
|
Zakorzenienie
|
Pavlinecka - Ja mam wynik IgG - 137 (dodatni wynik - powyżej 15)
Mam owieczkę tej firmy - u nas sie sprawdziła. Znajomej kupiłam króliczka - taki fajny mięciutki - super
|
#3559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no ale cóż poradzić ![]() Kurde zaczęło mnie boleć podbrzusze mam nadzieję że nie zaszkodziłam sobie przesuwając ten stół...
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3560 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja mam IgG 158 a IgM ujemne. Byłam szczepiona chyba w podstawówce. Nigdy nie lubiłam plackow. Nawet ciąża nie dala rady tego zmienić Ale życzę smacznego!
Edytowane przez ametty Czas edycji: 2014-11-22 o 13:35 |
|
|
|
|
#3561 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Owieczkę widzę, tańsza nawet o 9 zł, też śliczna, tak myślę, że chyba wykorzystam kupon
|
||
|
|
|
#3562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozumiem Cię z tym wynikiem. ja jak zobaczyłam cytomegalię dodatnia to sie zestresowałam Króliczek fajniejszy niż owieczka - taki milusi do przytulenia i mniejszy poręczniejszy
|
|
#3563 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja wlasnie zagruntowalam pokój
jestem szczesliwa ale zmeczona
|
#3564 |
|
Zakorzenienie
|
Zuch dziewczyna!
|
#3565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A też nie oszukujmy się, sporo postów jest o niczym właściwie i potem ciężko te konkretniejsze wyłuskać jak jest np. 10 stron do nadrobienia ![]() A poza tym nie lubię cały dzień przed laptopem czy tabletem siedzieć, bo potem mam wyrzuty sumienia ![]() Ametty u nas też ogórkowa dzisiaj ![]() FlightlessBird - możesz mi w pierwszym poście dopisać imię synka? na 90% będzie Szymek
|
|
#3566 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dobry!
Ja już po porannej wyprawie na zakupy, zapiekanka na obiad zrobiona i czas na relaks Aha, mam w szafce 10sztuk Knoppersów Ciekawe przez kogo Cytat:
Ja też ostatnimi czasy ich katowałam. Ale doszłam do ostatniego odcinka 10 serii i koniec ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Cytat:
|
|
#3567 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() U mnie w brzuchu na razie bezimienne DZIECKO ![]() Cashmere - co kupiłaś? Wczoraj w Pepco coś znalazłaś?
|
|
#3568 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
z tymi kuponami na alle to chyba takie chwilowe szaleństwo, nie? tez mnie kuszą ![]() macie jeszcze jakieś propozycje na zabawki dla maluchów poza np. tymi matami -pianinkami Fisher Price? przy okazji- puszczacie dzidziom w brzuszku głownie Bachy, Mozarty itp. tak? dobrze pamietam, ze jakies badania przeprowadzono i taka muza ma niby zwiększac IQ dzieci? ja dzis puszczałam Diane Kralla a teraz Krawczyka
|
|
|
|
|
#3569 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najbardziej mi się podoba Ale to nie ma być dla mnie zabawka, z drugiej strony dziecię odziedziczy dobry gust po mamie ![]() wow Ja brwi wyregulowałam i to szczyt możliwości na dziś ![]() widziałam, że rozmawiałyście o wadze, to aż i ja się zważyłam, od ostatniego ważenia przytyłam 0,5 kg, czyli coś rusza, nie jest źle, a ja dalej mam problem z jedzeniem, nie bardzo mi się chce, w pracy nie ma jak jeść za często i bałam się, żeby dzidzi krzywdy nie zrobić... I u mnie nawet z tyłu widać, że coś się zmieniło, na boki mi poszło, a dziś się układa śmiesznie brzuch w taki stożek pod pępkiem i na boczki, ciekawe, w jakiej pozycji maluch sobie pływa
|
|
|
|
|
#3570 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- Nati wyslalam do Ciebie priv bo mam pytanie odnosnie wlasnie badan |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:24.

oglądam nianię i mam w dupie wszystko 

i mam dylemat kluski śląskie czy placki ziemniaczane? wczoraj odsunęłam stół dośc ciężki nogami i tak ponapinałam mięśnie brzucha że nagle mi stwardniał jakbym piłkę miała aż się wystraszyłam musiałam się uspokoić i po chwili się zrobił miękki ale taki jak kamień się zrobił
dzis mam wyjscie to sie zmobilizowalam od rana

więc jedno zrobiliśmy na NFZ, a za drugie zapłacilismy i zrobili je w tym samym dniu od ręki - masakra. Dodam, ze było wskazanie do tego badania w 2 klasach. NFZ chyba uważa że lepiej jak pacjent "naciąga" fundusz na koszt pobytu w szpitalu niż zrobić badanie od ręki i nie płacić za nic dodatkowo- P A R A N O J A !!!!!! 

Ślubujemy: 21.10.2017
mam nadzieję że nie zaszkodziłam sobie przesuwając ten stół...

Ja brwi wyregulowałam i to szczyt możliwości na dziś