![]() |
#331 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Staraczki 2023 cz. 2
Cytat:
![]() Wysłane z mojego 2107113SG przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#332 |
Rozeznanie
|
Ja wybieram imiona takie, ze niektorzy nie potrafia sie powstrzymac i mowia: „serioo, takie imie!?
![]() ![]() ![]() ![]() Mam córke Dobrawe. Co do farbowania ja farbowalam i we wtorek mam wizyte. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#333 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#334 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#335 |
Rozeznanie
|
Co do imion to mi się bardzo podoba, że ludzie maja różne gusta i decydują się na różnorodność.
My wzielismy bardzo popularne jak na te czasy, i o takim samym imieniu w żłobku są 3 dziewczynki. Ale jak o tym mysle to chyba nie mialam jak wziac jakiegoś oryginalnego. Za to mój brat wybrał dla dziecka bardzo starodawne. W rodzinie zostalo to skomentowane dosc szeroko ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#336 |
Rozeznanie
|
Co do tych grup mamusiowych to ostatnio czytałam jak dziewczyna się coś z partnerem pokłóciła to w komentarzach od razu baby doradzałay typu '' kopnij w dupe, weź rozwód". I najgorsze, że wiele mamusiek od razu temu przyklaskały. Mało osób miało odwagę się temu sprzeciwić i napisać coś konstruktywnego. Nie wiem jak można doradzać takie rzeczy nie znając kontekstu całej sytuacji... Ja rozumiem że w ciąży hormony, no ale...
Gratuluję dziewczynom wszystkim 2 kreseczek, jak zwykle jak ruszyło to falami i z tym szczęśliwym L coś jest na rzeczy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#337 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ale tez niestety również bardzo duzo postów jest że jak sie pojawi dziecko toraptem relacje małżeństwie sie mega pasują, to jest bardzo przykre Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#338 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam tylko cichą nadzieję, że trafi nam się spokojne dziecko, a nie jakieś high need baby. ![]()
"Tyle wiemy o sobie, ile nas sprawdzono." ![]() ![]() ![]() Warto byś tu zajrzał(a), zanim założysz nowy wątek. Dlaczego wątki nie pojawiają się od razu po założeniu? Edytowane przez panna_felicjanna Czas edycji: 2023-11-12 o 14:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#339 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#340 |
Przyczajenie
|
Chwilę mnie nie było w wątku a tu takie wieści!
Gratulacje dziewczyny!!!! ![]() Mam nadzieje, ze listopad i dla mnie okaże się szczęśliwy. Ja dopiero po @, ale teraz każdy nieudany cs mam zamiar rekompensować sobie zabiegiem na twarz, którego nie wolno w ciąży. W tym miesiącu idę na kwasy ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#341 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#342 |
Rozeznanie
|
Nie podczytywałam kilka dni a tu takie rewelacje
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#343 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#344 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję dziewczyny. Już chyba do mnie dotarło, że nareszcie się udało.
![]() Tylko wiadomo, dopóki nie potwierdzimy że wszystko jest ok, to nie chcemy mówić rodzinie. Moja siostra i przyjaciółki tylko wiedzą, bo wiedziały o cieniach i blaskach starań, a rodzina męża nie wiedziała o niczym, więc powiemy im za jakiś czas. Dziwnie mi tak. ![]() A za tydzień idziemy znów na wesele. Coś trzeba będzie wymyślić, żeby się nie domyślili dlaczego nie piję %. Najgorzej, że nie mamy swojego auta, bo skasowane po wypadku. Tak to bym mówiła że kieruję i tyle. ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Ateris, jak odnajdujecie się w roli rodziców? ![]()
![]() |
#345 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Albo jakieś leki przy których nie można pić. Teściowa się nie domyśli jak mieszkacie razem? ![]() Wysłane z mojego RMX3151 przy użyciu Tapatalka
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#346 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gorzej jak dojdą wymioty, takie jak w pierwszej ciąży. Już wtedy nie ukryję.
![]() |
![]() |
#347 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wymioty to nic przyjemnego... A długo wymiotowałas z synkiem w ciąży? Wysłane z mojego RMX3151 przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#348 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dzis mam totalny zjazd energi ale to raczej nie przez ciążę a chorobę Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#349 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Powodzenia w trzymaniu tajemnicy, u mnie będzie teraz mama na weekend i już się boję, czy się nie sypne jakoś ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#350 |
Rozeznanie
|
Najlepiej właśnie powiedzieć, że się bierze leki/antybiotyki. Lepiej to działa czasami niż bycie kierowcą, bo przecież auto można zostawić, wziąć taksi, jakiś syn wuja Miecia może was odwieźć itp
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#351 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale tak wymiotowałam, że musiałam czasem wychodzić z komunikacji miejskiej, wszędzie nosiłam ze sobą woreczki i reklamówki. ![]() Teraz o tyle dobrze, że nie pracuję. Cytat:
Mnie dziś jest strasznie gorąco z mam podwyższoną temperaturę do 37.6. Podobno na początku to normalne. Cytat:
Ja pamiętam jak swojej powiedziałam pod koniec 2 miesiąca i była szczęśliwa oczywiście że będzie babcią, ale dostałam ochrzan, czemu wcześniej nic nie mówiłam. Ach, piękne czasy to były... ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#352 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Choc ja po pierwszej stracie cieszyłam się z tych wymiotow i mialam spokój że skoro są to wszystko rozwija się prawidłowo ![]() My byśmy chcieli dotrwać do swiat zeby powiedzieć ale mieszkamy z moimi rodzicami i to raczej nie jest możliwe. Wizyte mam 4 grudnia wiec 3 tyg czekania ![]() Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#353 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny jako również "rzygaczka" 🤡 w 5 miesiącu, polecam xonvea. Nie ma co się męczyć. Dzięki nim powstałam spod kibelka i mogłam wyjść z domu. Bo tak to mdłości i wymioty łapały mnie nawet na spacerze z psem.. brałam maksymalną ilość tabletek, teraz już jedna przed snem, więc liczę że niedługo może będzie koniec spawanka 🤡
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#354 | |
Zakorzenienie
|
Ja dopiero muszę się umówić do lekarza. Nie wiem czy iść w przyszłym tygodniu czy za 2 tygodnie. Problem pierwszego świata.
![]() ---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- Cytat:
Czytałam jeszcze o opaskach uciskowych na nadgarstki, podobno też się sprawdzają.
![]() |
![]() |
#355 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja mam nadzieje zobaczyć serduszko i w sumie lekarz którego znalazlam mial pierwszy wolny termin za 3 tyg dopiero ![]() Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#356 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja najpierw próbowałam naturalnych sposobów, później krople imbirowe i okazało się, że później one jeszcze bardziej wywoływały mi wymioty i mój gin stwierdził, że nie ma co się męczyć i naprawdę będę wychwalać te tabletki pod niebiosa ![]() Teraz jest dużo lepiej z tym, ale przede mną krzywa cukrowa i trochę się boje. Jak wstaje i nie zjem śniadania szybko to mam mdłości i czasami wymioty, a co dopiero po glukozir ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#357 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byłam z niego zadowolona w pierwszej ciąży, więc teraz też do niego pójdę. Najgorzej tylko, że prawdopodobnie już nie pracuje w szpitalu, bo w moim szpitalu ostatnio była afera.
![]() |
![]() |
#358 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#359 |
Zadomowienie
|
Ja się wybieram za jakieś 2 - 3 tygodnie na wizytę
Wysłane z mojego 2107113SG przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#360 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czuję się dużo lepiej wiedząc, że jak coś będzie nie tak to mam szeroki wachlarz rozwiązań, a jak powiemy rodzicom, to wieść się rozejdzie po całej rodzinie i w przypadku poronienia albo aborcji, gdyby coś było nie tak, robi się już ciężko. Wiem, że ryzyka są niskie, ale tak mi psychicznie dużo lepiej ![]() Zostało półtora miesiąca do świąt, to już się dam radę jakoś przemęczyć ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:04.