|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#331 |
|
Przyczajenie
|
Głodówka = spadek sił i wysyp na twarzy??
Mam w zamiarze rozpocząć głodówkę, wiem, wiem, jak odpowiednio się do niej przygotować. Chcę tego, dla mego ciałka, nie chcę tej wagi, pragnę troszkę schudnąć.
W czasie głodówki, oczywiście woda i ćwiczenia. Chcę robić brzuszki. Mam całą twarz wysypaną pryszczami, a skoro głodówka oczyszcza organizm, a mówi się, że cały trądzik siedzi w środku organizmu, to jest nadzieja, że w jakimś stopniu się go pozbędę??Czy wogóle głodówka to dobry pomysł? Chcę którko (bo to pierwszy raz tak dwa dni, góra trzy ![]() Czy brzuszki wogóle dużo pomagają w schudnięciu? Bo słyszałam, że malutko. I w końcu się pogubiłam. Dzięki za odpowiedzi ;* Buziaaki i Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#332 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Głodówka = spadek sił i wysyp na twarzy??
Erm...raczej Krzywe Zwierciadło jest odpowiednim "miejscem" na takie tematy... Co do głodówki...po I nie wytrzymasz. Nagle "zabierzesz" organizmowi całe paliwo...jest zima, kobieto opanuj się. Nawet nie będziesz miała siły na robienie tych brzuszków. Na sam "dobry" koniec, po tych 3 dniach (jeśli Ci się uda) rzucisz się na jedzenie i zyskasz na wadze zamiast zrzucic. Trądziku nie wyleczysz takim sposobem...to długotrwałe leczenie, wymagające cierpliwości i czasu. Nie ma ot, tak pstryk i już cacy
Wymyśliłaś totalną głupotę, nie wiem skąd taki pomysł. Tak czy siak radzę jak najszybciej o tym zapomniec, bo tylko krzyżyk na drogę się przyda.
|
|
|
|
|
#333 |
|
Przyczajenie
|
Dzięki bardzo za miłe słówka
![]() :| Ale mimo to z głodówki rezygnuję. Pozdrowienia. Temat zamknięty! |
|
|
|
|
#334 |
|
Raczkowanie
|
a ja słyszałam o takiej "głodówce tygodniowej" ale nie do końca to jest głodówka, polega ona na tym że przez tydzień je się same owoce i warzywa i oczywiście czystą wodę niegazowaną. Jak myślicie pomaga i czy nie wpływa to źle na zdrowie? pozdrawiam
|
|
|
|
|
#335 |
|
Raczkowanie
|
Tego typu głodówki są dobre. Oczyszczają organizm i dobrze wpływają na samopoczucie
Juz dawno tego nie robiłam... Hmm.. dobrze, ze mi przypomniałyście o głodówkach zdrowotnych
|
|
|
|
|
#336 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Głodówka jako sposób na oczyszczenie organizmu, bądź schudnięcie. Wątek zbiorcz
Przeglądałam ten wątek i natrafiłam na dość stary post, który pojawił się w czasie, gdy już przestałam przesiadywać na Wizażu i pozostawił niewyjaśnioną sprawę. Przyznam, że troszeczkę mnie rozbawiła druga część wypowiedzi owego Pana.
Ale od początku. Cytat:
A wielodniowa głodówka... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Głodówkę można ewentualnie podjąć tylko po ówczesnej konsultacji z lekarzem! I pod jego 'nadzorem'. A oto całość wymiany zdań, żeby nie było. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
To wszystko co miałam na ten temat do powiedzenia i jak dla mnie - EOT. |
||||||||
|
|
|
|
#337 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Glodowka 14 dniowa
Po pierwsze! Głodówka nie jest po to żeby schudnąć a po to żeby oczyścić organizm.Głodówka się skończy zrzucicie kilka kg a po kilku dniach to wróci i rozstępy zostaną.
Po drugie! ROZSĄDKU. Nic na siłę. Po trzecie! Głodówka nie polega na tym że obgryzasz paznokcie żeby tylko nic nie jeść. Pomocne są domowe soki z owoców i warzyw, woda, herbatki ziołowe. Po trzecie! Głodówka dłużej niż 3 dni powinna być stosowana pod okiem lekarza. Po trzecie! Ważny jest wstęp do głodówki. 2 tyg przed trzeba zrezygnować z mięs jeść warzywa itd. Po czwarte! Wyjście z głodówki też jest ważne bo inaczej skończyć się to może rzyganiem na odległość. Po Piąte! Wpływa na cerę ale co do trądziku to nie wiem. nie mam takich problemów ale po zakończeniu głodówki widzę że mam ładniejsze włosy cera jest ładniejsza i nie "przetłuszcza" się tak, rzadko wyskakują mi wypryski. Jeżeli któraś z Was jest na głodówce i czuje że nie wytrzyma do końca to radzę przerwać i wracać do normalnego odżywiania(zdrowego odżywiania) bo inaczej źle się to skończy.
|
|
|
|
|
#338 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Glodowka 14 dniowa
Ja postanowiłam zacząc głodówkę od jutra. Nie wiem, jak długo wytrzymam. W każdym razie wiem, że to jest mozliwe, bo kiedyś stosowałam juz 3 dniowa kuracje głodówkową i schudłam kg
. Słyszałam wiele dobrego na temat oczyszczania organizmu z toksyn poprzez taką głodówke leczniczą. Mam nadzieję, że mi sie uda... Trzymajcie kciuki!
|
|
|
|
|
#339 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Głodówka jako sposób na oczyszczenie organizmu, bądź schudnięcie. Wątek zbiorcz
JEM mało, ale to nie jest głodówka moim zdaniem, lekkie snidanie, (serek wiejski, jogurt naturalny, płatki z mlekiem) lekki obiad (tylko gotowany drob i ryby i gotowane warzywa ewentualnie ryż) a na kolacje ok 17 tarte jabłko lub jogurt dietetyczny ze zbożami. Do tego uzywam suplementow typu chrom i aqua slim i po 3 tyg schudlam 9 kg.
Jeszcze wiele przede mna by znowu wbic sie w r.36
|
|
|
|
#340 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
. Ja chciałabym jednak nie tylko zrzucić kilka zbędnych kilogramów, ale również oczyscić sie z zalegających toksyn w moim organiźmie, a na to jest najlepsza właśnie głodówka. Zaczełam od dzisiaj i na razie nie czuje głodu, bo przygotowałam sie do głodówki i przez kilka dni jadłam jedynie owoce, warzywa oraz kasze. Jeśli któraś z Was również jest w trakcie głodówki to zapraszam, bedziemy sie wspierać
|
|
|
|
|
|
#341 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dorota11
ja wole sie nie głodzic, pozniej zanika okres, zaczynaja wypadac włosy i łamac sie paznokcie itd. Wole juz sie ograniczac Ale Tobie zycze powodzenia
|
|
|
|
#342 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkich, ja osobiście wierzę w oczyszczającą moc głodówki, i wierzę, że jest ona skuteczna pod warunkiem, ze zrozumiemy co sie dzieje w naszym organizmie i ze jestesmy na nią gotowi. Moj organizm sam mi powiedzial, ze potrzebuje oczyszczenia. Wcześniej wiele razy próbowałam rozpoczac glodowke, ale zawsze z niepowodzeniem. Wydawalo mi się, ze jesli wiem, ze nalezy jesc owoce i warzywa, unikac miesa i tluszczy to wiem jak sie odzywiac - to jednak za mało i sie nie sprawdza - przynajmniej w moim wypadku. Przestudiowalam ostatnio wiele diet, najbardziej przekonaly mnie Montiniac, i Dukan. Postanowiłam sprobowac diety Dukana, i żeby dobrze zacząć, i oczyscic organizm zaczelam od glodowki. Z poprzednich prob wiem, ze mialam klopoty z piciem wody, juz przy drugiej butelce mi nie smakowala, nie miala zadnego smaku, byla mgla i odrzucala mnie i to bylo glownym powodem niepowodzen. Wprowadzilam wiec zielone herbaty i ziola, a takze znalazlam w necie sok noni, ktory dodatkowo wspomaga oczyszczanie i dostarcza wszystkich niezbednych witamin. Tak wiec juz trzeci dzien pije tylko płyny, i czuje sie bardzo dobrze. Na wadze spadek 4kg, wiec dobry humor dopisuje i nowa energia zyciowa. Mysle ze 3 dni na pierwszy raz to dobry start, jutro zaczne wychodzic.
|
|
|
|
|
#343 |
|
Raczkowanie
|
witajcie dziewczyny.. wlasnie skonczylam okres przygotowania do głodowki
od jutra zaczynam 10 dniowa głowoke..czy któras z was takze teraz sie oczyszcza...?
|
|
|
|
|
#344 |
|
Raczkowanie
|
Raz w tygodniu albo nie jem wcale albo piję maślankę naturalną.
Nie traktuję tego ani jako oczyszczania ,ani jako odchudzania.Jest to raczej mój nawyk i czuję się z nim dobrze. |
|
|
|
|
#345 |
|
BAN stały
|
Postanowiłam że rozpoczynam głodówkę, bo zależy mi zeby zrzucić te kilogramy które mi ostatnio przybyły!!
I niestety nie mam czasu czekać, musze zrzucić to SZYBKO!! Nie wiem jeszcze ile ta głodłwka bedzie trwać, a wiec do odwołania ;-) Ale mysle że ok. 1-2 tygodni. Kidys byłam przez tydzien na glodowce i schudłam 6 kg ;-) Czas to powtórzyc, tylko ostatnio nie mam motywacji i pomyslałam że gdyby ktos sie chciał przyłączyc to mogłybyśmy utrzymywac jakis kontakt w tym czasie np. smsowy, lub na początek gg... I jakos bysmy sie wzajemnie wspierały ;-) Wiec jesli ktos chetny to ZAPRASZAM!
|
|
|
|
|
#346 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: GŁODÓWKA! Musi sie udać!! Ktoś ze mną??
charlotte 115 - głodówka to nie najlepszy pomysł
|
|
|
|
|
#347 |
|
Raczkowanie
|
Hej. Mysle, ze moge sie do Ciebie przyłaćzyc. Juz nie ograniam tego wszystkiego. Ja chyba dam radę tylko tydzień.
|
|
|
|
|
#348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() krzywe zwierciadło ![]() "Wspólne odchudzanie Utwórz własną lub dołącz do grupy wsparcia we wspólnym odchudzaniu lub wspólnej diecie. Dopuszczamy tutaj jedynie diety oparte na zasadach zdrowego odżywiania. W uproszczeniu - wszystkie diety powyżej 1000 kcal." |
|
|
|
|
|
#349 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo proszę o przeniesienie tematu na KZ bo jak czytam takie herezję to mnie mdli, a jak jeszcze pomyślę, że jakaś dziewczyna szukająca informacji tu wejdzie i to przeczyta a nie daj Boże jeszcze weźmie sobie do serca to mnie krew zalewa. Nie da się szybko, przykro mi.
|
|
|
|
|
#350 |
|
Wtajemniczenie
|
Dokladnie Charlotte_115 Dziewczyny maja racje, tylko sobie zaszkodzisz. glodowki i odchudzanie na szybko to ostatnia glupota. Poczytaj sobie forum - jest wiele ciekawych postow o tym jak madrze i zdrowo schudnac.
|
|
|
|
|
#351 |
|
BAN stały
|
Poczytaj sobie:
http://en.wikipedia.org/wiki/Minneso...ion_Experiment |
|
|
|
|
#352 |
|
Zadomowienie
|
sama się na sobie przekonałam, że najlepsza dieta to mniej jedz (ogranicz niezdrowe produkty: słodycze itp.) i rusz tyłek. wszystkie głodówki, kopenhaska do kosza.
|
|
|
|
|
#353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#354 |
|
Przyczajenie
|
ja się chętnie do Ciebie dołączę.
Dziś zaczęłam i mam bardzo dużo silnej woli
|
|
|
|
|
#355 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziewczynki przemyślcie jeszcze raz swoją decyzję co do głodówki |
|||
|
|
|
|
#356 |
|
Przyczajenie
|
jestem na głodówce dzisiaj 6 dzień, tzn jem dziennie ćwiartkę grejpfruta i po nich biorę 2 tabletki l-karnityny bo nie chte tego brac tak całkiem na goły żołądek. Generalnie od 2 lat jestem wegetarianką, od pół roku całkowicie zrezygnowałam z pieczywa i produktów mącznych. Od 2 miesięcy ćwiczę 4 razy w tygodniu na zasadzie: godzina bez przerwy na stepperze, 15 min rowerka, 50 brzuszków, 15 min rowerka. Ogólnie 2 miesiące wcześniej byłam na 1000 kcal, miesiąc temu przeszłam na 700, no i teraz......założylam sobie że wytrwam 20 dni, więc jeszcze 14, i ogólnie czuje ze to jest do ogarnięcia
. Jedynie z czym miałam problem na początku tego systemu to oczywiście uczucie głodu i tym ze miałam na cos ochote... Więc tak: kilka dni ssania w brzuchu trzeba naprawde samemu przezwyciężyć, (na to sposobu nie ma jak się sama nie zaprę) bo potem przychodzi ból żołądka, który się zaczyna kurczyć- odechciewa sie z tego bólu jeść i można tak naprawde nie jesc dopóki sie nie padnie....no ale wiadomo, nie chodzi tu o całkowite wykończenie się- nie jesteśmy samobójcami . Później mija ból, a i uczucia głodu też nie ma Więc generalnie nawet jak ide np. do jakiegos centrum handlowego i przechodze obok maka, kfc i innych tego typu i patrze głównie na te laski które jedzą sobie frytki, cheesburgery etc. to wierzcie mi, że wcale im tego nie zazdroszcze, tylko śmieje się w duchu że oto ja z rozmiarem XS-34 moge go sobie utrzymać bo jest mnie na to poprostu stać, a one za jakiś czas-nie mówię że w przeciągu roku, ale okresu kilku lat, jak zaczną sie starzeć, podupadnie im metabolizm itp.- będą wyglądać jak krowy, które nie będą sie w stanie zebrać żeby zrzucić kilka kg, bo jak się nie dbało za młodu, to tak naprawde później jeszcze trudniej zmienić nawyki żywieniowe. Trudno jest zebrać się nieraz 25 latce do odchudzania a co dopiero jakiejś 40. Życzę wiec wytrwałości Charlotte_115 Osobiście ja jestem pewna osiągnięcia swojego celu![]() "UWAGA! Odpowiedziałam tylko na pytanie o głodówkę. Nieżyczę sobie wyzwisk z tego tytułu! Podzieliłam się tylko doświadczeniem. NIKOGO DO NICZEGO, A TYM BARDZIEJ DO GŁODÓWKI NIE NAMAWIAM!!. Piszę tę uwagę, bo znam reakcje na wypowiedzi jak moja. Zaraz "umoralnianie" itp. Nie chcę tego. " Edytowane przez monika900401 Czas edycji: 2010-11-18 o 16:25 |
|
|
|
|
#357 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dobrze, że Tobie nie padnie metabolizm. widzisz, one nawet na tym żarciu hamburgerów wyjdą lepiej niż Ty, będą miały lepszy metabolizm niż Ty, są rozsądniejsze niż Ty, lepiej o siebie dbają niż Ty (hm, jedną z podstawowych potrzeb życia jest jedzenie, a zaspokajanie potrzeb to chyba podstawa dbania o siebie, nie?). śmieszne. rób co chcesz, ale plan 20 dni głodówki widziałam tylko raz - na forum pro ana. Twoje zdrowie, Twoja decyzja.
|
|
|
#358 |
|
Przyczajenie
|
Kochane prawda jest taka, że każda z nas zna możliwości własnego organizmu, a przynajmniej powinna znać. To czy jakaś dieta jest dla nas dobra czy nie potrafimy ocenic same. Więc uwagi komuś można robic pod warunkiem że najpierw pozna się całą historię metabolizmu danej osoby. Jeżeli potrafimy się wsłuchać we własny organizm i poznac jego potrzeby nawet najbardziej drakońska dieta nam nie zaszkodzi.
Moja koleżanka od 20 lat nie je żadnych warzyw i owoców, bo ich nie nawidzi. Uraz z dzieciństwa kiedy to rodzice karmili ją na siłę witaminami. Więc od dwudziestu lat je produkty nabiałowe, mięsa i wszystkie dodatki które nie powinny być jedzone wg. wielkich znawców, czyli ryż, makarony i inne szkodliwe węglowodany. I ma ciało bogini. Jest wysoka, niesamowicia zgarbna (nie mylić z wychudzoną modelką), ma przepiękny biust, bujne włosy , cerą bez najmniejszej skazy i rzadnych problemów z trawieniem. Ideał. Nie raz się śmiałam, że jakbym wiedziała, że tak się odżywiając mogła bym tak wyglądać jak ona ,to owoców i warzyw do ust bym nie wzieła. Więc drogie Panie niech każda z nas wsłucha się we własny organizm i nauczy się obserwować. Chętnie dołączą się do paru dni głodówki, bo czuję że jest mi to potrzebne. Nie tylko ze względu na zbędne kilogramy ale dla lepszego samopoczucia mojego ciała. Tym którzy nie wiedza o co tak naprawdę chodzi w głodówkach proponuję lekturę.
|
|
|
|
|
#359 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie chcę Cię umoralniać ale przeraża mnie to co jak opisujesz dzieje się w twojej głowie na widok osoby jedzącej kanapkę w maku. Dla mnie to już świadczy o chorobie. |
|
|
|
|
|
#360 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() :yyyy : brak słów...
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:51.

W czasie głodówki, oczywiście woda i ćwiczenia. Chcę robić brzuszki. Mam całą twarz wysypaną pryszczami, a skoro głodówka oczyszcza organizm, a mówi się, że cały trądzik siedzi w środku organizmu, to jest nadzieja, że w jakimś stopniu się go pozbędę??

Wymyśliłaś totalną głupotę, nie wiem skąd taki pomysł. Tak czy siak radzę jak najszybciej o tym zapomniec, bo tylko krzyżyk na drogę się przyda.

I niestety nie mam czasu czekać, musze zrzucić to SZYBKO!! Nie wiem jeszcze ile ta głodłwka bedzie trwać, a wiec do odwołania ;-) Ale mysle że ok. 1-2 tygodni. Kidys byłam przez tydzien na glodowce i schudłam 6 kg ;-) Czas to powtórzyc, tylko ostatnio nie mam motywacji