|
|
#331 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wrześniowe mamusie 2008!!!
a ja zmęczona jestem dobrze że jeszcze ten tydzien wolnego. NA "wakacjach" zmęczyłam się chodzeniem, wdychaniem zmrodku papierosowego chwilami i podóża
Mam nadzieję,że maleństwo to przetrzymało spokojnie. Dziewczyny, dajcie jakąś recepte żeby się nie martwić.... Anisia, jak ja czekam na to "smyranie' Przynajmniej bym wiedziala, że jest tam w środku i żyje sobie spokojnie... |
|
|
|
#332 |
|
Wtajemniczenie
|
u mnie toksoplazmoza 110zl. ale warszawa to warszawa
![]() a i oczywiscie witam nowa mame. tera znie moge sie supic ptrzed komputerem. jakos mi niedobrze wiec juz nie przesiaduje tyle co kiedys. co do jedzenia mdlosci nieco minely, pojawiaja sie zachcianki, ale jak juz mam przed nosem to co chcialam to po prostu nie mmoge tego zjesc... mysle, ze glod poglebia mdlosci dlatego jak juz nie moge nic to wciskam w siebie banana. ma dosyc neutralny smak i nie powoduje u mnie odruchow wymiotnych. poza tym ciagle bym mogla spac. ja jak male dziecko, godz 20 i moglabym do lozka a tu nauka jeszcze czeka ![]() no to pozdrawiam. 3majcie sie!!
|
#333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sorki, że dopiero teraz, ale dawno nie zaglądałam na poczekalnie, nawet nie wiedziałam, że wątek wrzesień2008 juz załozony ![]() wogóle wszystkie dziewczyny serdeczne gratulacje!!! |
|
|
|
|
#334 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
witaj Lijaja robiłam badania co prawda w zeszłym roku (hiii) tylko, że ja można by rzec robiłam hurtowo tzn. robiłam toxo - 52 zł, cytomegalię (CMV) - 49 zł i różyczkę 55 zł to wszystko w szczecinie ))tylko jeśli mogę coś Ci poradzić, jeśli możesz to sprawdź w paru laboratoriach ceny, dzięki temu że tak zrobiłam nie zapłaciłam ponad 200 zł za te badania a co do "braku" objawów ciążowych to ostatnio rozmawiałam ze znajomą i ona nie miała żadnych, a nawet nie przytyła aż do 5 miesiąca - jak widać każdy organizm inaczej reaguje ))pozdrawiam
|
|
#335 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja całkowicie zrezygnowałam z kawy, no ale zastąpiłam ją herbatką lipton z cytrynką...
|
|
#336 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny, mi w ciąży preszła ochota na słodkości- a do tej pory jakoś nie potrafiłam bez nich żyć. Obiad nie zakonczony czymś słodkim nie był dla mnie prawdziwym obiadkiem
za to całkiem dobrze reaguję na słone paluszki ![]() teraz mi się trochę odmieniło... strasznie wyczuliłam się na zapach czosnku- odrzuca mnie on! zresztą powiem wam, że mam tak jak i wy- generalnie na nic nie mam ochoty- jem z rozsądku, bo jak nie zjem to mdli mnie jeszcze bardziej. ale nie narzekam- przynajmniej mam pewność, że mój skarb przybiera na sile ![]() izzi- twoje długo wyczekiwane wytęsknione objawy, teraz chyba trochę cię męczą... głowa do góry!! całuski dla was wszystkich!!!my to lubimy prawda?
|
#337 |
|
Rozeznanie
|
EHHH ja mam dzisiaj ciężki dzień.W dzień musiałam się polożyć na 2 godzinki spać bo byłam jakaś strasznie przemęczona niedawno wymiotowałam a teraz mam zgagę
|
|
|
|
#338 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
głowa do góry!!
|
|
#339 |
|
Zadomowienie
|
boszzz dziewczyny zjadłam dziś chyba z pół kilo kopytek podsmażonych na patelni na rumiano... poezja ... już dawno nic mi tak nie smakowało! I wogóle nieźle sie po nich czuję
No i po południu miałam wielką ochotę na Pepsi max cytrynową ... nie mogłam sobie odmówić i wytrąbiłam całą szklanę! Chociaż wiem że to niezdrowe jak diabli to chyba mi to dobrze zrobiło
|
|
|
|
#340 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuje Kochane za wszystkie odpowiedzi
![]() Buziaki, trzymajcie sie dzielnie
|
|
|
|
#341 |
|
Raczkowanie
|
Witamy Champs, witamy
Napisz coś więcej o sobie, żeby lepiej Ciebie poznać .Tak Was czytam, dziewczynki i czytam i chyba Wam coraz bardziej zazdroszczę, a może tylko tak mi się wydaje ze zazdroszczę?Wy sobie wymiotujecie i mdli Was , a ja mam od jakieś czasu zatwardzenia , ale walcze z nimi skutecznie . I nie wiem już co gorsze...Dziś miałam "faze" hi hi na pichcenie, a wszystko przez zachciankę. Zachciało mi się faworków oj strach będzie stanąć u lekarza na wadze...
|
#342 |
|
Raczkowanie
|
Taurus_ek bardzo dobrze sprawdzaja się płatki owsiane na mleku. Nie jest to królewskie jedzonko ale jak się wkroi pół banana to robi się całkiem zjadliwe. Ja jem je codziennie rano i zaparcia znikły. Wiele osób je chwali
![]() Pozdrawiam |
|
|
|
#343 |
|
Wtajemniczenie
|
uuu ja tez zaparcia
|
#344 |
|
Raczkowanie
|
Czesc Dziewczynki
Chciałam sie pochwalic Byłam wczoraj u lekarza, dokładnie mnie przebadał i okazało sie ze wszystko jest ok To juz 8 tydzień, serducho mocno waliło aż mi sie łezka zakreciła Maluszek ma 14 mm, Pan dr powiedział ze to tak w sam raz....Dostałam juz karte ciązy i piekne zdjecie do albumu Aha...z wyliczen Pana dr wyszlo ze termin mam na 5 wrzesnia, no ale przypuszczam ze nie raz to sie jeszcze zmieni. Kolejna wizyta dopiero za miesiac a ja juz nie moge sie odczekac
|
|
|
|
#345 |
|
Raczkowanie
|
Czesc Dziewczynki
Chciałam sie pochwalic Byłam wczoraj u lekarza, dokładnie mnie przebadał i okazało sie ze wszystko jest ok To juz 8 tydzień, serducho mocno waliło aż mi sie łezka zakreciła Maluszek ma 14 mm, Pan dr powiedział ze to tak w sam raz....Dostałam juz karte ciązy i piekne zdjecie do albumu Aha...z wyliczen Pana dr wyszlo ze termin mam na 5 wrzesnia, no ale przypuszczam ze nie raz to sie jeszcze zmieni. Kolejna wizyta dopiero za miesiac a ja juz nie moge sie doczekac
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#346 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cieszymy się razem z Tobą
|
|
|
|
|
#347 |
|
Zadomowienie
|
Taurus_ek dziękuję za powitanie
To może tak pokrótce: Na imię mi Agnieszka, mam 27 lat, mieszkam w Krakowie. Szczęśliwą mężatka jestem od roku i 7 miesięcy Cóż więcej dodać?! Narazie może tyle Myślę,że w trakcie rozmów na forum będzie wiele okazji aby się poznać,dowiedzieć coś jeszcze o sobie
|
|
|
|
#348 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale moje zaparcia pojawiły się razem z ciążą Dodatkowo teraz biorą witaminki z dodatkiem żelaza i to ono jest głównym sprawcą tych dolegliwości. Champs... dodałam Cię już do listy. ![]() Wrzuce ją jak wrócęz pracy. Anoolqa... gratulacje tak dorodnej fasolki . A jak się czujesz w ciąży ?
|
|
#349 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wspaniałe wiadomości gratulacje
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#350 |
|
Raczkowanie
|
Jesli chodzi o moje samopoczucie w ciąży to czuje ze w niej jestem. Jest mi niedobrze, chociaz na szczescie nie wymiotuje, non stop bym cos jadła no i jestem spiąca.
Mam do Was pytanko, czy bedziecie sobie robiły to badanie prenatalne nieziwazyjne płodu, które zdaje sie robi sie miedzy 11 a 13 tyg. ? |
|
|
|
#351 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ja się przekonam czy u mnie coś widać ale dopiero w piątek....Kurczę, dziewczyny normalnie masakra ... Nie wiem jak ja to przeżyję ale chyba będę musiała jakoś to przecierpieć - chodzi o to że jak przychodzę do pracy to jedna z moich koleżanek na śniadanie robi sobie rosół ,,gorący kubek" i jak tylko wchodzę do biura to mam ochotę od razu lecieć do wc i ,,rozmawiać z muszlą"- ten zapach roznosi się wszędzie. Boszzz jak można jeść coś takiego na śniadanie... No cóż, muszę to jakoś przetrwać ![]() Buziak! Trzymajcie się! |
|
|
|
|
#352 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#353 |
|
Raczkowanie
|
Chyba chodzi własnie o to badanie. Ja mam problem, bo w 12 tyg wyjezdzam sobie na tydzien w góry.Poczatkowo celem wyjazdy było nauczenie sie jazdy na nartach, no ale w tym wypadku mąż i znajomi beda sobie smigac a ja bede oddychac swierzym powietrzem. Szkoda tylko ze trafilo akurat na moj 12 tc, bo mam teraz dylemat czy isc w 11 - bo nie wiem czy to nie za wczesnie, czy dopiero pod koniec 13 (dlatego pod koniec bo na poczatku 13tego ide do swojego Pana dr)
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#354 |
|
Wtajemniczenie
|
a nie mozesz pojsc prywatnie zaraz po wyjezdzie? na poczatku 13? chociaz koncowka chyba tez nie zaszkodzi. tak czy inaczej chyba lepiej 13 niz 11
|
#355 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dbajcie o siebie
|
|
|
|
|
#356 |
|
Przyczajenie
|
Witam was dziewczyny
![]() Ja znów Was chciałam trochę pomęczyć moimi badaniami naukowymi, które dotyczą mamuś. Dziękuję ogromnie wszystkim za wypełnione ankiekti i zwracam się z prośbą o pomoc do Tych , które tego jeszcze nie uczyniły ponieważ muszę mieć trochę większą próbę badawczą aby badania były rzetelniejsze, dlatego szczerze zachęcam: http://www.ankietka.pl/ankieta/pokaz...a-a-ciaza.html Spotkałam się też z komentarzami że niektóre z was są ciekawe wyników, więc informuje że zawsze możecie kliknąć na takie zielone okienko "zobacz wyniki" Dziękuję i pozdrawiam
|
|
|
|
#357 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#358 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ona byla w poenidzialek u gina a w srode na tych badaniach i dzidizus za wiele nie urusł....a tak mialaby szanse byc moze zobaczyc płec.O takich dodatkowych badaniach mowie http://www.genom.pl/badania_prenatal...e_nieinwazyjne |
|
|
|
|
#359 |
|
Wtajemniczenie
|
chyba w tach wczesnej ciazy to latwiej dojrzec chlopca jak sie dziecko dobrze ulozy. mniejsze ryzyko bledu
bo tak normalnie to chyba kolo 20sie sprawdza o ile sie nie myle. a jakies przeczucia macie co do plci? i imiona?Anoolqa a kiedy mialas ostatnia miesiaczke? jakos pod koniec listopada?jej 14mm to juz calkiem pokazny maluch.
|
#360 |
|
Raczkowanie
|
Tak, ostatnią miesiączke mialam 29 listopada....a jak mu/jej fajnie serducho biło
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:42.

Mam nadzieję,że maleństwo to przetrzymało spokojnie. Dziewczyny, dajcie jakąś recepte żeby się nie martwić.... 

zatwardzenia
. I nie wiem już co gorsze...