FILMIKI "urodowe" na youtube. czy ktos tez jest ich fanka?? - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-06, 05:31   #331
Shilpa
Rozeznanie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Shilpa
Dot.: FILMIKI "urodowe" na youtube. czy ktos tez jest ich fanka??

red-witch, święte słowa. Wiem, że wiele dziewczyn wyciąga tutaj argument, ze jak ktoś się upublicznia na YouTubie, to musi się liczyć z krytyką, tylko pytanie czy potrzebuje jej AŻ tyle, i w tak negatywnym (praktycznie jadowitym) wydaniu jak na tym wątku. Wiele dziewczyn zachowuje się jak guru, bo po co inaczej miałby kręcić filmiki z poradami, gdyby nie były pewne tego co mówią, lub w to nie wierzyły?

Dlaczego nie skoncentrować się na pozytywnej stronie? Najlepsze vlogerki, pomysłowe videa, itp. Nie musimy "słodzić", tylko przyjąć zasadę, że jak coś się nie podoba, to się człowiek sam nie dręczy i nie ogląda ;p
Stary 2010-06-06, 08:42   #332
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
Napisane przez ewelinkka20 Pokaż wiadomość
Wiecie co spójrzcie na siebie i przestańcie oglądać te filmiki jak tak bardzo was denerwują i przy kazdym macie zamiar kogoś obrażać,bo to na prawdę nie jest sympatyczne i moze sprawić przykrość.
Same na pewno nie jesteście idealne...to,ze np joythedreamer pokazuje droższe kosmetyki,czy robi filmiki z wyjazdów na narty to tylko i wyłącznie jej sprawa.Przyznajmy,ze jest wam zazdrość bo nie stac was na te kosmetyki,które ona używa,bo gdybyście miały kase to same biegłybyście do Sephory po lakier czy pomadkę Chanel Na prawdę brak mi slow co do niektórych wypowiedzi,powtarzam raz jeszcze nie masz ochoty oglądać filmikow na youtube z makijażem?-Po co tam wchodzisz?
Tak jestem zazdrosnym i zakompleksionym trollem
Stary 2010-06-06, 09:16   #333
h2o0
Zakorzenienie

Ojej, ale jestem beznadziejna, nigdy nie kupiłam niczego w sephorze bądź douglasie idę kogoś skrytykować na youtube, a niech mu w pięty pójdzie za to! pff
h2o0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-06, 09:35   #334
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
Napisane przez h2o0 Pokaż wiadomość
Ojej, ale jestem beznadziejna, nigdy nie kupiłam niczego w sephorze bądź douglasie idę kogoś skrytykować na youtube, a niech mu w pięty pójdzie za to! pff
Ja mam jeszcze gorzej, bo u mnie nie ma Sephory Wyobrażasz to sobie?
Najbardziej śmieszy mnie jak ktoś pisze, że krytykujemy bo zazdrościmy. Jakie to oklepane.
Stary 2010-06-06, 09:39   #335
Kinaa1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
Ja mam jeszcze gorzej, bo u mnie nie ma Sephory Wyobrażasz to sobie?
Najbardziej śmieszy mnie jak ktoś pisze, że krytykujemy bo zazdrościmy. Jakie to oklepane.
bo innych argumentów brak

Autorka zastrzega sobie prawo do zmiany poglądów bez podania przyczyny
Kinaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-06, 09:42   #336
Kayako
BAN stały

Forum jest od wyrażania opinii, a opinia dziewczyn jest negatywna i nikt nie zabrania im jej wyrazić.

A idąc tokiem rozumowanie "Nie podoba się - nie oglądaj", to jeśli komuś nie podobają się negatywne opinie - nie czytaj (a wręcz: "Jak Ci się nie podoba, to po co tu wchodzisz?")

No ale Ja od niedawna oglądam filmiki, nie czerpię z nich inspiracji czy coś, oglądam dla przyjemności Zaczęłam od aasieek i zzielona, bo znam je z innego forum i byłam ciekawa. Potem przez ich kanały trafiłam na MichellePhan, ale co nowy filmik, to
Później pogrzebałam i trafiłam na Maaaaaadzia - na początku nie znosiłam jej cichego głosu, ale Wasze opinie mnie ukierunkowały na tak Świetna dziewczyna
Lubię też ciasteczko25. Na początku wydawała mi się troszkę taka głupiutka, puściutka, ale jest sympatyczna, miło mi się ją ogląda
nieesia25 po prostu kocham
A z młodszego pokolenia zasubskrybowałam mjumify. Zobaczymy co jeszcze pokaże
Kayako jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-06, 09:42   #337
KawaMarcepanowa
Zakorzenienie

Ja zawsze oglądam w zagranicznych filmikach te ich kolekcje kosmetyków i się ślinię no mają tyyyle tego, do tego zazwyczaj cudownie zapakowane w jakieś szufladki kolorowe itp, że po prostu włącza się syndrom sroki i się człowiek gapi
KawaMarcepanowa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-06-06, 09:51   #338
ewwwa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KawaMarcepanowa Pokaż wiadomość
Ja zawsze oglądam w zagranicznych filmikach te ich kolekcje kosmetyków i się ślinię no mają tyyyle tego, do tego zazwyczaj cudownie zapakowane w jakieś szufladki kolorowe itp, że po prostu włącza się syndrom sroki i się człowiek gapi
Mam to samo uwielbiam filmiki o kolekcji
Stary 2010-06-06, 10:07   #339
eyo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kinaa1 Pokaż wiadomość
bo innych argumentów brak
apropo joythedreamer - tyle tutaj na nią było ataków, że aż postanowiłam pooglądać jej filmiki

i się ogromnie zdziwiłam... to miła, sympatyczna dziewczyna, często średnio pewna siebie i np. jasno odsyłająca do obejrzenia innego filmiku (chociażby aubrey) bo wie, że sama jeszcze nie umie czegoś tak dobrze żeby kogoś tego uczyć, naprawdę ładnie się potrafi umalować no i całkiem przyzwoicie potrafi wycieniować oko, ma też sporo ciekawy pomysłów...
a głowny powód do atakowania jej tutaj to te nieszczęsne kosmetyki MAC bo jak to ona się nie chwali ile to kosztuje
cóż.. nie zauważyłam podobnych ataków na np. amerykańskie dziewczyny które stosują maca i przy okazji informują o cenach tych produktów - jedynie na polkę, przez polki

nie wiem co wspólnego ma poinformowanie w filmie ile co kosztuje z przechwalanianiem się kasą - dla mnie to pomocne bo oglądam film, zainteresuje mnie coś i już nie muszę niczego szukać. Tak samo odnosi się to do kosmetyków tanich jak i tych drogich.

Dla mnie tak samo pospolite jest argumentowanie negatywnych komentarzy zazdrością jak odruchowe nazywanie kogoś kto informuje o cenach drożdzych kosmetyków osobą przechwalającą się.
Sorry ale moim zdaniem działa tutaj ten sam mechanizm płytkiego szufladkowania.

Aha i nie - nie uważam, że jesteście zazdrosne. Uważam, że jesteście, jak wyżej wspomniałam, zdominowane przez polskie schematy w których jak ktoś komuś powie " ta rzecz kosztowała tyle i tyle" i ta rzecz bedzie relatywnie droga w swojej klasie to już jest chwalnie się...

ciekawi mnie tylko z jakiego powodu ludzie zniżają się do takie poziomu w którym usprawiedliwają komenatrze o innym człowieku "nie lubie jej bo ma wade wymowy, nie lubie jej bo ma krzywe usta".. dla mnie takie słowa to wybitny wyraz braku kultury i akurat z krytyka to nie ma nic wspólnego
takim tokiem rozumowania to ja mogę każdej z was na ulicy powiedzieć "krzywa jesteś" bo przecież jesteś na ulicy i wystawiasz się na widok publiczny to mogę komentować
ja krytyke rozumiem - ale konstruktywna i rzeczowa a nie jakieś dziecinne uwalnianie emocji

Prędzej czy później cmentarze są pełne wszystkich.

15.02.2017 ♥
eyo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-06, 10:23   #340
emememsik
po prostu Em :)

Cytat:
Napisane przez warszawianka Pokaż wiadomość
A tak przy okazji-nie myślałyście o tym,żeby wszystko to,co Wam się nie podoba w danych osobach,co Was drażni,denerwuje,śmieszy czy przeszkadza napisać w komentarzu na YT?
Może akurat osoba ta wzięłaby sobie to do siebie,przemyślała,może zmieniła?
Wielu ludzi docenia krytykę.
Ja piszę, a potem przestaję wchodzić na dany kanał.

Też uwielbiam filmiki w których dziewczyny pokazują swoją kolekcję. Tylko zawsze się zastanawiam ile rano marnują czasu na wybranie którym odcieniem z 30 róży się dziś pomalować. Ja bvm psychicznie wysiadła.
Stary 2010-06-06, 10:35   #341
KawaMarcepanowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
Ja piszę, a potem przestaję wchodzić na dany kanał.

Też uwielbiam filmiki w których dziewczyny pokazują swoją kolekcję. Tylko zawsze się zastanawiam ile rano marnują czasu na wybranie którym odcieniem z 30 róży się dziś pomalować. Ja bvm psychicznie wysiadła.
Żeby 30 tyle to one mają w jednej szufladzie
i zawsze mi ciśnienie skacze jak mówią "tych kosmetyków nie używam, no ale o nich powiem..." a ja widzę takie cuda że mam ochotę napisać że podaję adres i czekam
Stary 2010-06-06, 10:39   #342
emememsik

To prawda, zazwyczaj mają szufladką pod tytułem "tych kosmetyków właściwie nie używam, ale leżą". Ja na ich miejscu sprzedałabym je na jakimś portalu aukcyjnym, byłoby na nowe.
Stary 2010-06-06, 10:57   #343
arbuzowaaa
Raczkowanie

hej . tak sobe skromnie podczytuje ten wątek
i chciałabym Wam coś pokazać, dla mnie to masakra O.o ile ona ma lat ?

http://www.youtube.com/user/MakeupYourWorld

18.o4.2o1o - zdrowe odżywanie.

arbuzowaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-06, 11:10   #344
emememsik

Co z tego ile ma lat? Ma lepszą technikę niż niejedna dziewczyna dwa razy od niej starsza
Stary 2010-06-06, 11:17   #345
Kinaa1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez arbuzowaaa Pokaż wiadomość

fakt - ja na to patrze pod kątem bezpieczeństwa dzieci w necie - i absolutnie nie pochwalam.
takie jest moje zdanie

Autorka zastrzega sobie prawo do zmiany poglądów bez podania przyczyny
Kinaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-06, 11:22   #346
emememsik

Skoro rodzice jej pozwalają.
Stary 2010-06-06, 11:52   #347
Agniesia666
Lady of Harley-Davidson

Cytat:
Napisane przez eyo Pokaż wiadomość
ciekawi mnie tylko z jakiego powodu ludzie zniżają się do takie poziomu w którym usprawiedliwają komenatrze o innym człowieku "nie lubie jej bo ma wade wymowy, nie lubie jej bo ma krzywe usta".. dla mnie takie słowa to wybitny wyraz braku kultury i akurat z krytyka to nie ma nic wspólnego
mi akurat nie przeszkadza podawanie cen MACa. ogólnie nie bolą mnie drogie kosmetyki w filmikach, czy wyjazdy w alpy albo posesje rodzinne
natomiast wady wymowy czy zgryzu - bardzo. O ile na krzywe zęby mogę przymknąć oko (z bólem, bo mnie męczy oglądanie takich dziewczyn, ale np Izabelle jest w miare ok wiec juz sie przemecze), to na wade wymowy już nie. Są pewne cechy które uniemożliwiają absolutnie robienie jakiejkolwiek kariery, chocby na youtubie. Akurat wymowa i sposób wysławiania się jest podstawowym czynnikiem jaki oddziałuje na oglądającego te filmiki. Dlatego ja mówię kategorycznie nie dla tych dziewczyn. Uważam ze zanim sie zacznie udawać ósmy cud świata na youtubie, trzeba się zastanowić 8000 razy, czy jest się na pewno do tego stworzonym. Mam wrazenie ze 3/4 tych dziewczyn robi filmiki dla sławy, bo chcą poczytać komentarze w stylu "oh juz 2 dni bez nowego filmiku, chyba umrę, gdzie jesteś, jak nie wrzucisz stroju dnia nie wiem jak sie ubrac i siedze w domu w pidzanie" itp, chcą poczuć się guru - choć tak naprawdę żadna z nich guru nie jest. Wydaje im się, że robią pokojową misję dla świata, nagrywając filmiki w łazience koło kibla. no litości. gdzie logopeda? Nie ma pieniędzy czy nie chce się chodzić? lepiej nagrać nowy filmik o lakierach chanela czy cieniach maca?
Stary 2010-06-06, 11:58   #348
arbuzowaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kinaa1 Pokaż wiadomość
fakt - ja na to patrze pod kątem bezpieczeństwa dzieci w necie - i absolutnie nie pochwalam.
takie jest moje zdanie
dokładnie o to mi chodziło, również takiego czegoś nie pochwalam.

18.o4.2o1o - zdrowe odżywanie.

arbuzowaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-06, 12:03   #349
klaustrofobia007
Wtajemniczenie

to moze teraz ja sie wypowiem jako, ze sama zalozylam ten watek.zaczelam od ogladania zagranicznych guru i przez dlugi czas na polskim youtubie nie pojawial sie nikt rownie profesjonalny, do czasu, bardzo lubie filmiki Maaadzi, pieknie mowie, widac, ze przygotowuje sie do filmikow, jest pomyslowa i przemila.
No i joythedreamer, tak tu komentowana, ja osobiscie ja uwielbiam, bardzo lubie gdy filmiki krecone sa wladnym otoczeniu, joy tez bardzo ladnie mowi, uzywa dobrych kosmetykow, super. zazdrosc jest mi pojeciem zupelnie obcym i NIGDY nie zdarzylo mi sie odczytac czyjegos filmiku zakupowego jako chwalenia sie...rece mi opadly jak przeczytalam tu komentarze dotyczace joythedreamer, to zadziwajace jak rozne mozna miec wrazenia na temat tego samego filmiku.
-filmik z gor- absolutnie nie bylo to dla mnie chwalenie sie pieniedzmi, ja i wiekszosc moich znajomych jezdzimy na nartach, w tym roku z roznych wzgledow nie moglam pojechac i filimk joy byl dla mnie ogromna przyjemnoscia bo poczulam sie jakbym tam byla. dziewczyny z USA zabieraja nas z kamera na zakupy, w podróze ktore jada i to norma a joy fajna energetyczna dziewczyna chciala nas zabrac ze soba w gory...rewelacja...nie rozumiem jak mozna ja za to obrażac.
-filmik krecony na dworze, jak to ktos tu pieknie okreslił na tle "posiadlosci" no ja tam posiadlosci nie widze, w tle widze ogródek, trawę, jakies tuje. kiedy w marcu wstawila ten filmik ja bylam przeszczesliwa, bo poczulam ze wiosna idzie i mozna juz krecic filmik na zewnatrz, dziewczyny zagraniczne robia to namietnie, michelle phan, meganheratsmakeup, vanitymakeup (uwielbiam bo to dziewczyna z Australii wiec kiedy u nas sroga zima u nich lato) , joy sama na poczatku filmiku kreconego w ogrodku pwiedziala , ze chciala nam umilic czas i pokazac ze idzie wiosna, jak po czyms tak mily mozna na kogos powiedziec ze szpanuje posiadloscia rodzicow??? nie kumam
-filmik o cenach kosmetykow MAC- sama zauwazylam ze po filmach zakupowych w kometarzach pojawia sie milion pytan o cene danego produktu, nic dziwnego , ze joy nie chcialo sie odpowiadac na kazdy komentarz tylko zebrala to w filmik i odpwoiedziala na pytania, bardzo przydatny filmik bo nie ma w moim miescie MACa i nawet nie wiedzialam jakie tam sa ceny.
tyle ode mnie

! SZUKAMY IWONKI WIECZOREK Z GDAŃSKA !

Filmik o zaginionej

Wątek o Iwonce, zajrzyj, może jesteś w stanie pomóc
klaustrofobia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-06, 13:33   #350
żurawinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agniesia666 Pokaż wiadomość
mi akurat nie przeszkadza podawanie cen MACa. ogólnie nie bolą mnie drogie kosmetyki w filmikach, czy wyjazdy w alpy albo posesje rodzinne
natomiast wady wymowy czy zgryzu - bardzo. O ile na krzywe zęby mogę przymknąć oko (z bólem, bo mnie męczy oglądanie takich dziewczyn, ale np Izabelle jest w miare ok wiec juz sie przemecze), to na wade wymowy już nie. Są pewne cechy które uniemożliwiają absolutnie robienie jakiejkolwiek kariery, chocby na youtubie. Akurat wymowa i sposób wysławiania się jest podstawowym czynnikiem jaki oddziałuje na oglądającego te filmiki. Dlatego ja mówię kategorycznie nie dla tych dziewczyn. Uważam ze zanim sie zacznie udawać ósmy cud świata na youtubie, trzeba się zastanowić 8000 razy, czy jest się na pewno do tego stworzonym. Mam wrazenie ze 3/4 tych dziewczyn robi filmiki dla sławy, bo chcą poczytać komentarze w stylu "oh juz 2 dni bez nowego filmiku, chyba umrę, gdzie jesteś, jak nie wrzucisz stroju dnia nie wiem jak sie ubrac i siedze w domu w pidzanie" itp, chcą poczuć się guru - choć tak naprawdę żadna z nich guru nie jest. Wydaje im się, że robią pokojową misję dla świata, nagrywając filmiki w łazience koło kibla. no litości. gdzie logopeda? Nie ma pieniędzy czy nie chce się chodzić? lepiej nagrać nowy filmik o lakierach chanela czy cieniach maca?
A gdzie na YT jest wypowiedź którejkolwiek z dziewczyn "uwaga jestem guru " ? Nie widzę, możesz pokazać? Dobrze widzę wiesz po co to robią itp.
żurawinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-06, 13:48   #351
pumas
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewelinkka20 Pokaż wiadomość
Wiecie co spójrzcie na siebie i przestańcie oglądać te filmiki jak tak bardzo was denerwują i przy kazdym macie zamiar kogoś obrażać,bo to na prawdę nie jest sympatyczne i moze sprawić przykrość.

Same na pewno nie jesteście idealne...to,ze np joythedreamer pokazuje droższe kosmetyki,czy robi filmiki z wyjazdów na narty to tylko i wyłącznie jej sprawa.Przyznajmy,ze jest wam zazdrość bo nie stac was na te kosmetyki,które ona używa,bo gdybyście miały kase to same biegłybyście do Sephory po lakier czy pomadkę Chanel Na prawdę brak mi slow co do niektórych wypowiedzi,powtarzam raz jeszcze nie masz ochoty oglądać filmikow na youtube z makijażem?-Po co tam wchodzisz?
Ja obejrzalam wiele filmow tych dziewczyn i skrytykowal niektore z nich, ale juz do nich nie wchodze, bo mnie ich styl drazni, a ogladanie ma byc przyjemnoscia, a nie meka.

Co do JOY - Wybacz, ale dla mnie to jest malolata, ktora (tego nie wiem na pewno) zapewne ciagnie kase od rodzicow, a potem sie przechwala, gdzie to nie byla i czego sobie nie kupila. Nie zazdroszcze jej niczego, bo sama uzywam tego slawnego maca, ktory dla mnie wcale taki super nie jest, ale wiesz, nie chwale sie nim tak i nie kupuje wszystkie, BYLE MACa, bo to jest trendy. A takie wrazenie mozna odniesc ogladajac joy.

Cytat:
Kurczę,no dokładnie.
Ja oglądałam filmiki większości osób,które podawane są na ostatnich stronach.Jedne osoby polubiłam bardziej,inne mniej,jeszcze inne denerwują mnie jakąś tam swoją manierą i wtedy po prostu przestaję je oglądać.
Filmiki te służą jakby na to nie patrzeć także do umilania czasu i wchodzę tam,gdzie ten czas mogę miło spędzić.
I tak mogę 500 razy dziennie wchodzić na kanał Kandee Johnson bo bije od niej TAK pozytywna energia,że od razu poprawia mi się humor.
Nie rozumiem wchodzenia gdzieś,gdzie czuję się źle.
Po to,żeby potem objechać?
Bez sensu.
Kandee to podstawa, uwielbiam poprawiac sobie dzieki niej humor

Cytat:

Ostatni filmik rewelacyjny

A tak przy okazji-nie myślałyście o tym,żeby wszystko to,co Wam się nie podoba w danych osobach,co Was drażni,denerwuje,śmieszy czy przeszkadza napisać w komentarzu na YT?
Może akurat osoba ta wzięłaby sobie to do siebie,przemyślała,może zmieniła?
Wielu ludzi docenia krytykę.
Jeszcze jakby dziewczyny tych komentarzy nie kasowaly... Ja czesto im pisze, co o nich mysle, o danym stroju, makijazu i zwykle, jesli jest to cos negatywnego, od razu jest kasowane. Wiec widac, ze baby te nie dojrzaly jeszcze do bycia osoba publiczna na YT i do przyjmowania krytyki.

Cytat:
Napisane przez red-witch Pokaż wiadomość
Dziewczyny, z góry przepraszam za ten elaborat, ale naprawdę przykro się to wszystko czyta. Może na początek coś o mnie - nie jestem jedną z osób, która kręci filmiki, ja jedynie je oglądam. Filmiki dotyczące urody oglądam już od lat, zaczynałam tak jak pewnie większość z Was od takich osób jak Fafinettex3 czy AllThatGlitters21 itd. Pewnego dnia odkryłam również polski youtube, polskie dziewczyny kręcące filmiki i bardzo, ale to bardzo mnie to ucieszyło. Nie rozumiem naprawdę Waszej postawy, czy Polak zawsze musi wszystko krytykować ? Te wszystkie dziewczyny, które kręcą filmiki na youtube mają dość negatywnych komentarzy na swoich kanałach od różnych trolli, byłam pewna, że na wizażu pojawią się pozytywne komentarze i ciekawe linki do osób, których jeszcze nie "poznałam". Niestety, pomyliłam się. Dla mnie zasada jest prosta : jeśli kogoś nie lubię, nie oglądam jego filmików oraz nie umieszczam nigdzie o nim negatywnych komentarzy. Podziwiam każdą dziewczynę z osobna za odwagę, bo uwierzcie mi potrzeba odwagi by tak upublicznić siebie, zwłaszcza w takim kraju jak nasz... Jeśli ktoś nie lubi JoyTheDreamer, ponieważ według niego jest bogatą, rozpieszczoną panienką, niech nie ogląda jej kanału, a zamiast ją*obgadywać niech się zajmie czymś bardziej konstruktywnym. Ja osobiście jestem ze Szczecina, mam koleżankę w Krakowie, która kupuje mi kosmetyki MAC - i filmik gdzie JoyTheDreamer podaje ceny kosmetyków MAC bardzo mi się przydał. Jeśli chciała ona się w nim pochwalić swoimi kosmetykami to jej sprawa, dla mnie filmik był przydatny i dziękuję jej za niego. Natomiast już totalnie nie rozumiem jak można pisać o kimś, że ma krzywe zęby albo brzydką szczękę. Z jednej strony ciągle obwiniamy prasę/media za kreowanie fałszywego wizerunku doskonałej kobiety, a z drugiej strony wytykamy najdrobniejsze niedoskonałości drugiej kobiecie - przecież to jest chore. Te dziewczyny to po prostu osoby zainteresowane makijażem i lubiące youtube - nie modelki ani profesjonalne prezenterki telewizyjne. Nie płacicie abonamentu za youtube, nikt Was nie zmusza do oglądania ich filmików. Te dziewczyny w końcu trafią na ten wątek - część*już trafiła - i wyobrażam sobie jak niektórym z nich może się*zrobić przykro. Owszem, konstruktywna krytyka jest dobra - też uważam, że Szusz lepiej by było w długich włosach i że czasem źle dobiera odcienie do swojej tęczówki - przez co wygląda na zmęczoną, ale poza tym to bardzo fajna i sympatyczna osoba i bardzo ją lubię. Nie trzeba krytykować kogoś z góry na dół i naprawdę to wszystko co napisałyście mogłyście napisać o wiele delikatniej ...

P.S.
Nie chcę się tym postem nikomu podlizywać - na youtube mam zupełnie inny pseudonim.
Mnie akurat nie przeszkadza film o cenach maca, jest przydatny dla tych z was, ktore nie maja pojecia, ile te produkty kosztuja i nie maja do nich dostepu. Wiec film jak najbardziej na tak, nie odebralam go jako chwalenie sie.

Jednak, jak podejdziecie do tematu bardziej psychologicznie to zauwazycie, ze joy faktycnie sie CHWALI. i tego ukryc sie nie da.

Cytat:
Napisane przez KawaMarcepanowa Pokaż wiadomość
Tez uwielbiam te kolekcje ehhh

Cytat:
100% racja.
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-06, 14:27   #352
Shilpa
Rozeznanie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Shilpa

Tak piszecie, że nie każdy stworzony do kariery na YT, ale w ten sposób, kto miałby "prawo" tam występować? Do każdego się można o coś tam przyczepić - Michelle Phan - opadające powieki, senny głos i przechwalanie się zakupami na Twitterze, za kasę jaką mało kto ma (np. skórzana kurteczka za 12 000 dolarów!). Kandee Jonson - niech się zajmie dziecinami, zanim znowu policja znajdzie jakiegoś jej malca zostawionego bez opieki, wrzucającego coś do ogródka sąsiada. Aubrey - przechwala się swoją gigantyczną kolekcją kosmetyków M.A.C'a... I tak w kółko.

Pytanie, czy naprawdę chcecie być osobami, które mają tyle negatywnych rzeczy do powiedzenia i to jeszcze w tonie, jakbyście wszystko wiedziały. Może te dziewczyny na YT brzmią, jakby pozjadały wszystkie rozumy, ale ten sam dokładnie ton pada w wielu komentarzach :P

Może na zmianę tematu: podążacie za jakimiś "guru" w kwestii fryzur czy stylizacji włosów? Ja osobiście uwielbiam binosusume: http://www.youtube.com/user/binosusume Naprawdę gorąco polecam - próbowałam re-kreować kilka upięć i wyszły świetnie
Stary 2010-06-06, 14:31   #353
KawaMarcepanowa
Zakorzenienie

japońskie filmiki są urocze ale nie, nie oglądałam nic o włosach, zaraz zobaczę.. choć szczerze mówiąc nie wiem czy coś z moimi da się zrobić

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-06-06, 15:24   #354
emememsik

Cytat:
Są pewne cechy które uniemożliwiają absolutnie robienie jakiejkolwiek kariery, chocby na youtubie.
Myślisz, że nie ma modelek z wadą wymowy?
Stary 2010-06-06, 15:27   #355
KawaMarcepanowa
Zakorzenienie

Modelki może są, ale dziennikarek nie ma
Stary 2010-06-06, 15:32   #356
emememsik

Ale modelka to też kariera.
Stary 2010-06-06, 15:54   #357
Jula84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez arbuzowaaa Pokaż wiadomość

Jak dla mnie to przesada... wygląda to wręcz komicznie. Cała grupa tych małolat to takie "stare malutkie"...

Cytat:
O ile na krzywe zęby mogę przymknąć oko (z bólem, bo mnie męczy oglądanie takich dziewczyn, ale np Izabelle jest ok
Ja o ile z ich uzębieniem nie mam problemu, to nie mogę znieść podstawowych błędów typu "perfum", "perfuma", które niestety dwukrotnie już słyszałam z ust Izabelle... Nie lubię również przekręcania i nieprawidłowego wymawiania niektórych nazw firm. Ja zanim gdzieś w towarzystwie wypowiem pewne słowa, których prawidłowej wymowy nie znam, wchodzę na sympatyczny wątek na wizażu "jak to się wymawia" + wyszukiwarka = wynik.
Co dopiero przy kilkutysięcznej widowni...

I jeszcze jedno - nie przeszkadzają mi filmy o cenach kosmetyków itd itp... Jedno co mnie odrzuciło na moment przy oglądaniu tego filmiku JoyThe Dreamer, to posiadanie przez nią chusteczek do demakijażu MAC'a za 110 zł... Ja tą dziewczynę bardzo lubię, subskrybuję i nie mam nic do niej, wiem też że każdy robi ze swoimi $ co chce... to normalne...
Ale mnie coś takiego kłuje, bo wiem że chusteczki do demakijażu można byłoby kupić za 10 zł, a za ręsztę kupić karmę pieskom w schronisku... Sama zanim coś kupię - zastanawiam się czy rzeczywiście jest mi coś potrzebne... i czy nie można by tych pieniążków spożytkować na szczytny cel, zamiast na moje chwilowe widzimisię...

Edytowane przez Jula84
Czas edycji: 2010-06-06 o 16:00
Jula84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-06-06, 16:36   #358
Agniesia666
Lady of Harley-Davidson

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
100% racja.

Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
Myślisz, że nie ma modelek z wadą wymowy?

ogladalam przed chwila kilka filmikow Maaaaaadzia i rzeczywiscie ma fajny glos i ton, dobrze sie jej slucha, ale...
myslalam, ze mnie piorun z nieba strzeli jak ogladalam jej filmik o perfumach ktory zaczela od tego ze uwielbia perfumy, zna ich bardzo duzo... (od razu sie ucieszylam i pomyslalam: kurcze, pewnie taka perfumiara jak niektore dziewczyny z Wizazu, zaraz mi szczeka opadnie na widok jakiejs niszowej kolekcji!)... a ona pokazuje podroby z FM-u.
Stary 2010-06-06, 16:47   #359
emememsik

Kurcze czemu nawet te fajniejsze dziewczyny muszą wszystko zapsuć tekstami w stylu "Miss Dior Cherie w wersji FM właściwie nie różni się od wersji oryginalnej".
Stary 2010-06-06, 16:56   #360
Dojota
Rozeznanie

Niestety rowniez sie zgodze,ze zadna z polskich dziewczyn na YT GURU nie jest-mimo,ze tak uwazaja...Robi sie filmiki aby sie podzielic tymi pomyslami ,ktore my sami ogladajacy nie wpadlismy wczesniej,cos co nas samych inspiruje i to sprawia ze zainteresowanie jak i ogladalnosc rosnie. Rowniez jak juz wspomnialam denerewuje mnie te robienie łaski ,ze sie filmiki robi....Jakby wszytskie filmiki urodowe byly w jednym jezyku (zrozumialym dla wszytskich) to watpie zeby mialy tyle subskrybentów.Nie wszyscy moze umieja angielski i dla mnie tez osobiscie nie bylo by przyjemnoscia ogladania jakiegos Super wielkiego Guru z Usa jezeli nie rozumiem ani slowa.
Równiez uwazam,ze jezeli chce sie stac "osoba publiczna" nalezy miec dobra dykcje ,elokwentnym.Bo niestety zla wymowa jest duza bariera w odbieraniu wiadmosci,przekazu.

Edytowane przez Dojota
Czas edycji: 2010-06-06 o 17:28
Dojota jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości