|
|||||||
| Notka |
|
| Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#331 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Zróbmy sobie prezent na Dzień Kobiet!Wątek jęków i narzekań :D
dodałam jeszcze jeden mini element do kompozycji... ciekawe czy odgadniecie o co mi chodziło? i z czym ma sie kojarzyć..
już nie moge sie doczekać tylko żeby poczta nie nawaliła..
|
|
|
|
#332 | |||
|
Joanna d'Moder
|
Cytat:
.Nie mam pomysłu,zawalona jestem pracą do późnych godzin nocnych.Ukradkiem przeglądam oferty sklepów i nic mi do tej pory nie wpadło w oko.![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#333 |
|
Rozeznanie
|
myślałam o takich dodatkach
ale mogłabym nie trafić.. a kwiatek nie przetrwałby.. no chyba że zasuszony![]() a z ta oksyda to na serio.. bo wychodza mi kolce grafitowe a nie czarne Edytowane przez agnieszkamundra Czas edycji: 2010-01-22 o 21:59 |
|
|
|
#334 |
|
Zadomowienie
|
Haha, widzę że moja prowokacja była udana
![]() Od siebie powiem tylko tyle, że jeszcze nic dla mojej babeczki nie mam ![]() agnieszkamundra- a to podczas polerowania tak Ci ta oksyda jaśnieje czy w ogóle nie chce złapać ciemnego kolorku?
|
#335 |
|
Rozeznanie
|
nie chce złapać.. może czas kupić nową?
|
|
|
|
#336 |
|
www.dulcedo.pl
|
Ja też straciłam moc ale dziś siądę do pracy i coś się wymyśli. Chciałabym mojej biżuteryjce jakiś rarytasik zrobić, a pomysł który był uleciał i mi się nie podoba.
|
#337 |
|
Rozeznanie
|
Agnieszko, ja używam oksydy ze SN i absolutnie nigdy mnie nie zawiodla. Nawet kiedy troszke się nautralizuje, czy cos tam
, w kazdym badź razie zmienia kolor na jasniejszy wtedy trzeba srebro potrzymac troche dluzej, ale nie za dlugo, bo bedzie oblazic. W swiezej, nierozcienczonej oksydzie moment i mam. Powodzenia.
|
#338 |
|
Rozeznanie
|
oksyda z kadoro tez jest bardzo dobra. Chwalę sobie.
|
|
|
|
#339 |
|
Rozeznanie
|
ja też mam z kadoro.. może faktycznie krócej trzymać? muszę zaraz spróbować
|
|
|
|
#340 |
|
Rozeznanie
|
watek jekow i narzekan, tak?
mialam ambitny plan usiasc, zaprojektowac, dobrac, zaczac pierwsza probe itp - moj zoladek postanowil inaczej i obecnie zywie sie sucharkami *snif* jak nie urok, to... no, znamy to wszystkie chyba. co ciekawe, to juz druga zimowa sesja egzaminacyjna jak mam szpital na horyzoncie
|
|
|
|
#341 |
|
Wtajemniczenie
|
Kocie trzymaj się
oby cieplejhmmm ja też już stworzyłam kolczyki dla mojej babki zastanawiam się czy wsadzic je do oksydy, ale dopiero ją zamówiłam wiec w razie czego poproszę o instrukcję dla blondynek jak oksydować ale zamówienie złożyłam w szafirze i dopiero po zrobieniu przelewu doczytałam, że mam czekać na kolejnego maila:/ żeby zrobic ten tit przelew... zjeżyłam się strasznie... oczywiście poszedł mail z ripostą... no co jak narzekać to narzekać:P
|
|
|
|
#342 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja znów na przepustce ze szpitala. Na jedną noc, ale dobre i to. I właśnie mnie olśniło! Siedziałam cały wieczór i nie mogłam wymyślić jednego elementu do moich kolczyków i w końcu mam
, tego elementu oczywiście . Uff, kamień z serca, tylko że z drugiej strony miało być kilka wariantów i teraz się zastanawiam, czy to, co zrobiłam, jest wystarczająco dobre. W sumie to jest jeszcze trochę czasu, ale z moim chorym maleństwem nie wiem, czy dam radę. A i wysłać muszę wcześniej, żebym w razie, jak przesyłka zaginie, mogła zrobić prezent nr 2 . Oj, jak ja nie ufam tym bułgarskim pocztom.
|
|
|
|
#343 |
|
Wtajemniczenie
|
ja już wyszłam z biżu na prostą - mianowicie, mam gotowe "dzieło" dla mojej wylosowanki
mam gotowe "dzieło" na wymiankę walentynkową mam gotowe 3 zamówienia na kolczyki i wisiory... heh, to chyba jedyne co mi w ten weekend wyszło - w domu mama 13 stopni... więc w domu wyglądam jak para oczek z zielonego koca auto w sobotę się na mnie obraziło i nie pojechało, dzisiaj - po doładowaniu akumulatora i 45 minutach namów ze strony mojej i uczynnego sąsiada - wreszcie zdecydowało się na współpracę... wprawdzie nie wiem, na ile starczy mu dobrej woli... ale przynajmniej mam skończone leczenie ząbka ![]() akumulator wyciągam z auta, jak mam zamiar postawić go gdzieś na dłużej niż jakieś 3h... więc do pracy accu ze mną idzie i na noc do domciu ![]() heh takie małe podsumowanie - mam dziwne wrażenie, że większość z nas w preferencjach prosiła o kolczyki ale to tak chyba zwykle jest... muszę sprawdzić ![]() ufff - dziewczyny trzymam kciuki za nas wszystkie, że wena dopisze, a poczta nie skrewi
|
#344 |
|
Rozeznanie
|
kocuria nie wiem co jest przyczyną Twojego "uroku", ale tez można jesc krupnik z marchewka, prużone jabłko (ja robiłam sobie w mikrofali) i pamiętaj by naprawdę dużo pic, bo od zachwiania równowagi elektrolitowej potem są historie z układem krążenia-nagłe spadki ciśnienia, nagłe uderzenia krwi do głowy, osłabienie.. masakra
ja tez mam szpital na horyzoncie i kończenie mgr oraz nowa pracę (yeah ) ale damy rade
|
|
|
|
#345 |
|
Rozeznanie
|
zaczytałam się w wizażu i nie poszłam na egzamin O.o
dobra, myślałam, że jest godzinę później, ale... yyyy |
|
|
|
#346 |
|
Rozeznanie
|
to takie zyciowe
|
|
|
|
#347 |
|
Wtajemniczenie
|
zdarza się kocie - ale masz jeszcze szansę
jakiś drugi termin czy coś ?ale ja o czym innym chciałam: aktualnie wylądowałam w domu, przynajmniej do 4 lutego - może dłużej (znaczy z tego co lekarz mówi - znacznie dłużej) wrrrr robić na razie nie robię nic, bo się nie bardzo da - tak mnie boli - mogę siedzieć - krótko i w pozycji połkniętego kija do szczotki, stać mogę - jest ok, mogę leżeć - ale z obracaniem się to już ostrożnie - na noc przeciwbólowe - żeby nie budzić się przy każdym ruchu. Schylanie aktualnie wychodzi mi książkowo - znaczy: plecy proste, zginają się kolana ![]() Całe szczęście, że to cholerstwo się przez internet nie przenosi mogę bezpiecznie tu srobać - ale i tak pewnie w najbliższym czasie będę zaglądać raz dziennie tylko - tak kontrolniena szczęście mam gotowe prezenciki ufff - tylko pakowanie i wysyłka - jednego stresa niej ![]() dobra idę zdychać spokojnie. ciekawe co dają na HBO...
|
#348 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#349 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też trochę ponarzekam, czekałam na Bukowiec i nową dostawę a tu taki klops. Wiola pisze że na nowości musimy poczekać kilka tygodni
. No, cóż muszę gdzie indziej czegoś poszukać. A taka miałam ochotę na zamówienie w Bukowcu
|
|
|
|
#350 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja, mimo że z prezencikiem jestem gotowa, chyba zrobię jeszcze jeden, bo właśnie dziś dostałam zamówienie z SN
.---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ---------- I jeszcze takie małe info dla osóbki, która mnie wylosowała . Zamówienie z SN było wysłane 22 stycznia i przyszło 27 ![]() . Mam nadzieję, że w odwrotną stronę też będzie tak szybko, bo muszę przyznać, że mam pietra i nie wiem, kiedy wysyłać. |
|
|
|
#351 | |
|
Joanna d'Moder
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#352 |
|
Zadomowienie
|
a ja utknełam...mam zrobioną połowe i nie wiem czy pomysł nadal mi sie podoba...i czy wogóle cos sensownego z tego wyjdzie
No nic...najwyżej zaczne jeszcze raz choc naprawde mam zgryz- co zrobic osobie nieprzepadającej za wrapami? najwyzej odda mój prezencik dalej
|
#353 |
|
Wtajemniczenie
|
ha! chciałabym,. żeby to była rwa kulszowa... o nie, nie mam tak dobrze - niestety werdykt lekarza brzmi półpasiec - taka wredna odmiana ospy wietrznej - chorują tylko ci, którzy mieli ospę w dzieciństwie. ale to jest masakryczne - boli, swędzi aż wyć się chce auuuuuuu!!! leki, smarowanie... wszystko wokół jest białe od tego talku w płynie...
tak, widziałam maila z bukowca - dobrze, jak się okazało po losowaniu - materiały jakimś dziwnym przypadkiem zakupiłam na giełdzie i leżały w domciu ale to fakt, że SN się stara heh, zaraz kończę przeglądać pocztę i wracam do wyrka wrócę jutro
|
|
#354 |
|
Rozeznanie
|
killa, biedactfo ty nasze :hug: kiedy wrocisz do funkcjonowania w miare normalnie?
|
|
|
|
#355 |
|
Rozeznanie
|
moja mama przechodziła półpaśca, długo była półprzytomna
![]() Pamiętam wtedy ze ją bardzo bolało i nie miała siły na nic, była na zwolnieniu kilka tygodni :/ kuruj się szybko |
|
|
|
#356 |
|
Wtajemniczenie
|
Killa zdrówka.... rwa wcale nie lepsza... więc mam nadzieję, że nigdy Cie nie dopadnie
oj zdrówka dziewczyny trzymajcie się ciepło
|
|
|
|
#358 |
|
Zadomowienie
|
Killa szybkiego powrotu do zdrówka !!!! Pozdrawiam ciepło
|
|
|
|
#359 |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=Killa Ree;16773438]ha! chciałabym,. żeby to była rwa kulszowa... o nie, nie mam tak dobrze - niestety werdykt lekarza brzmi półpasiec - taka wredna odmiana ospy wietrznej - chorują tylko ci, którzy mieli ospę w dzieciństwie. ale to jest masakryczne - boli, swędzi aż wyć się chce auuuuuuu!!! leki, smarowanie... wszystko wokół jest białe od tego talku w płynie...
też przechodziłam półpaśca i to w dodatku jak synek miał 2 miesiące namęczyłam się niemiłosiernie więc współczuje i życze siły do walki z chorobą |
|
|
|
#360 |
|
Wtajemniczenie
|
dzięki dziewczęta
![]() swoją drogą to lekarz mówi, że chyba mam jakąś łagodną wersję ![]() heh na razie się wysypiam - chociaż kręgosłup mi już prawie bokiem wychodzi ![]() kocie - jak tylko przejdzie ból w boku - wtedy będzie już dobrze obywatelko, lwico, kasia_kati- daguś - ty serio myślisz, że ja CHCĘ chorować ak_pinki - hm... chyba ja mam lepiej... nie mam małego dziecka w domu i mogę spokojnie paść i zdychać - jeszcze raz dzięki dziewczęta - ściskam mocno - choć z dystansu chorobowego zajrzę jutro
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:31.

już nie moge sie doczekać
tylko żeby poczta nie nawaliła..

może po oksydzie przemówią? możecie zdradzić co zrobić żeby po oksydzie były ciemne i nie brunatne i matowe że aż takie ffeee ??