|
|
#331 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XI
o matko,ja dziś zrobiłam w domu tyle co chyba przez tydzień bym nie zrobiła
padamu naszego polecanego sprzedawcy na all pojawił się laktator elektryczny BabyOno za 145zł ale chyba za taką cenę to jakiś badziew musi być nie? kusi mnie ten medela electric ale jest 2 razy droższy... |
|
|
|
#332 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Asiu, super, że już wróciłaś! Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#333 |
|
Zakorzenienie
|
Olcia, dzisiaj znajomi w pracy mówili, kto jaki miał laktator i przeważał avent i babyono. Nikt nie miał tej medeli, choć ja na pewno medelę kupię.
|
|
|
|
#334 | ||
|
Zadomowienie
|
dziękuję wam kochane za wsparcie... strasznie się boję o dzidzię
tm bardziej że tp mam na koniec sierpnia Cytat:
mam nadzieję że mnie to nie spotka bo to zdecydowanie za wcześnie. Dobrze że u Twojej siostry wszystko dobrze się dkończyło---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#335 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Kiedyś pisałam, że 5 tygodni pomiędzy wizytami to dla mnie - przynajmniej na tym etapie ciąży - za długo. Poza tym do kolejnej zabraknie mi luteiny, nie wiem, jak ją odstawiać itd. Do tego jak wczoraj zeszłam po schodach, to brzuch znów był dziwnie ciężki i nie wiem, czy powinnam leniuchować, czy po prostu tak ma być, więc zadzwoniłam dzisiaj do przychodni i spytałam o mojego gina. Podobno wrócił ze zwolnienia i jutro będzie od południa, ale przy okazji zalogowałam się na stronę przychodni, żeby potwierdzić kolejną wizytę, a tam... "brak zaplanowanych wizyt"! Teoretycznie terminów rezerwowanych przez położną nie trzeba już potwierdzać w systemie, ale gdybym nie zajrzała, to 11 czerwca mogłabym mieć niezłą niespodziankę. |
||
|
|
|
#336 |
|
Zakorzenienie
|
Oj Mamcie Mamcie tyle pisać
![]() Już jakiś czas wróciliśmy z małżem z zakupów, ale wzięliśmy się za sprzątanie. Jednak końca nie widać ![]() Teraz poczytam co u Was gadułki
|
|
|
|
#337 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#338 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() jak juz pisalam ja kupilam 5 mam nadzieje, ze mi wystarczy
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
||
|
|
|
#339 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja już tylko mam nadzieję że te ataki mnie oszczędzą do czasu aż dzidzia będzie bezpieczna ehh... dobrze że mogę się tu wygadać bo jakoś mi ciężko jest
|
|
|
|
|
#340 |
|
Zakorzenienie
|
Linka25 - ja swojego maluch poczułam pierwszy raz w 18 tygodniu i to tak mocno, że byłam w 100% pewna, że to właśnie on
później już poleciało.wanilllka82 - też jej tak mówię, ale nie chce mnie słuchać może na dniach coś poczuje.agunia82 - Moje też z truskawkami i rabarbarem połowy już nie ma!prince_polo - a ja właśnie mam ochotę na twarożek z rzodkiewką, problem polega na tym, że od tygodnia szukam rzodkiewek i nigdzie nie ma ![]() phdwao - ja kilka lat wstecz ukruszyłam jedynkę, po upadku z roweru red_scorpio/Maciejka__ - My musieliśmy kupić fotelik Maxi cosi cabriofix bo taki pasuje nam do wózka. Do fotelika dokupiliśmy bazę Easyfix, sprzedawca pokazał nam jak ją zamontować w samochodzie. Wydaje mi się, że taka baza dużo ułatwia, bo jest już na stałe zamontowana w samochodzie, a fotelik tylko się w nią wpina jednym szybkim ruchem. Ja osobiście polecam. chmielinka -współczuję Ja przed ciążą miałam ataki woreczka żółciowego i to dosyć silne, na całe szczęście teraz zniknęły bez śladu. Po porodzie i tak będę musiała coś z tym zrobić. Dziewczyny kupiłyście już maty edukacyjne? Ja przy tym natłoku nie wiem, którą wybrać! Może jakaś podpowiedź ![]()
|
|
|
|
#341 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fuuuuuuuuuuuuuuj tz ucieka ode mnie zjadłam dzis 2 pęczki rzodkiewek , ale co zrobie jak je uwielbiam i takie piekące
|
|
#343 |
|
Wtajemniczenie
|
ja kupiłam 5 ja mam inne pytanie, czy będziecie podkładać coś(co?) na materac w razie odejścia wód w nocy? bo ja myślałam o tym podkładzie ale wydaje mi się że jednak będzie za mały---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- zazdroszczę, mój maż się do tego nie nadaje, ale ma kilka innych zdolności więc prasowanie ostatecznie mogę wziąć na siebie, już nawet zaczęłam prasować i doszłam do wniosku że mam za dużo tetróweka tak przy okazji to odwiedziła mnie siostra i mówiła że dobrze jest zacząć spać z rożkiem albo kocykiem który weźmiemy do szpitala, że wtedy dziecko cały czas czuje nasz zapach i tym samym czuje się bezpieczniej, ja zamierzam tak zrobić Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2012-05-29 o 20:05 |
|
|
|
#344 | |||
|
Zakorzenienie
|
hanjah cieszę się, że u Ciebie już lepiej
I dużo pij Kochana, razem z Dorotką sas super wieści po wizycie Cytat:
Malwina_a super, że dzieciątko rośnie ![]() nadalka za 37 tydzień ![]() Cytat:
![]() Sutków nie należy masować, stymulować, drażnić ponieważ wytwarza to naturalną oksytocynę, a jak wiadomo oksy w kroplówce podawana jest na przyspieszenie akcji porodowej. Drażnienie sutków jest jedną z metod naturalnego przyspieszenia porodu - ale po 38 tc Ja z sutkami nie robię nic ![]() wanilllka82 za 35 tydz muminek82 za 36t.c czyli 9miesiąc!!! Cytat:
Żeby wszystko poszło zgodnie z planem |
|||
|
|
|
#345 | ||
|
Zakorzenienie
|
Asiu dobrze, ze juz jestes w domu
Cytat:
![]() Cytat:
ja też nie |
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nie kupuje zadnego, ale jesli bede musiala to raczej tez postawie na medele ![]() A zadna z Was nie myslala o tym, zeby po prostu wypozyczyc laktator z poradni laktacyjnej jesli zajdzie taka potrzeba?
|
|
#348 | ||
|
Rozeznanie
|
Ja juz po wizycie
![]() Nic sie nie dowiedziałam ![]() Nie miałam USG a na temat szyjki nic nie powiedział, nastepna wizyta 20.06 Pobrał mi GBS a to 32 tc, chyba sama sobie zrobie prywatnie jeszcze kolo 37 Cytat:
![]() Cytat:
a wypożyczenie u nas 2 lata temu kosztowało 5 zł /dobe plus kupno końcówki(ze względów higienicznych - chyba 30 zł) |
||
|
|
|
#349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zawsze mozesz sie troche pomeczyc - umyc okna, pozmywac podlogi, pochodzic po schodach... Do tego ostre jedzenie, seks, jakies ziolka... Jesli Ci sie spieszy oczywiscie
|
|
#350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a z drugiej tak bo mnie wszystko już boli, brzuch mam ciągle twardy, ciągle mnie coś kłuje ciągnie itp itd.. |
|
|
|
|
#351 |
|
Raczkowanie
|
Witam w kolejnej czesci watku. Dotarlam troche pozno ale ostatnio sporo sie dzieje. Jak Wam juz pisalam pewnie pare razy to mam nauke
jubranka k wozek upiore jak juz bede u rodzicow. Zostalo mi tylko jeszcze oblec klin do lozeczka ale to zrobie dopiro jak malenstwo sie urodzi. N a teraz ucieka na kolacje. Mam nadzieje ze u wszysrkich lk. Moze jutro bede miec chwile eolnego to poczytam co tam u Was
Edytowane przez luby957 Czas edycji: 2012-05-29 o 21:04 |
|
|
|
#352 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
nel_a za 27 tydzień
Cytat:
RewelacjaCytat:
Cytat:
następna będzie maskotka ![]() Cytat:
Super, że mała rośnie Cytat:
Też pobuszuj jest duży wybór. Albo idź do jakiegoś lumpeksu, jeśli w Twojej okolicy jest coś ciekawego Cytat:
Jej dobrze, że wyszło niecałe 100 zł... Z zakupu nie mogłaś zrezygnować?chmielinka Kochana trzymaj się ![]() 5 - mam zakodowane, że tyle było na liście wyprawkowej do szpitala ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Cytat:
Chociaż osobiście wolałabym, żeby to było dwa tygodnie przed niż po terminie. Dzisiaj czuję się wyjątkowo ociężała, a gdzie tam do końca.. Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#353 |
|
Rozeznanie
|
dziś zrobiłam sobie posiewy, toksoplazmozę , WR, HBs. Nie wiem tylko czy na różyczkę też ma powtarzać?
założyłam sobie karte stałego klienta w Diagnostyce. Troche za późno , bo badań chyba juz nie wiele będę robić , ale przynajmniej niektóre wyniki można podrukować z neta(te z krwi).
|
|
|
|
#354 | ||
|
Zadomowienie
|
Brawo
pięknie wyszło![]() Poszewka jest z koszuli? Cytat:
http://allegro.pl/oddychajacy-nieprz...356588361.html i podkładać pod prześcieradło, potem wykorzystam przy dziecku, można go prać. Jeśli będą wymagać w szpitalu tych jednorazowych to wtedy je kupię ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uciekam już spać, dobrej nocy Mamusie |
|
|
|
|
#356 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Wychodzi na to, że urodziny masz 19 czerwca? Super że z maleństwem wszystko ok i że zaczynasz coś jeść, oby tak dalej ![]() Dziękuję za trzymanie kciuków, przydały się Po wizycie u położnej, udało mi się dostać do GP i załatwiłam sobie ten papierek o zredukowaniu godzin pracy
|
||
|
|
|
#357 |
|
Zakorzenienie
|
jakbys zgadła
![]() uszyłam mu właśnie piłeczkę z metkami ![]() Karolina poszewka na poduszkę jest z koszuli TZ ![]() |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#358 |
|
Zadomowienie
|
Czesc podczytywałam Was dzisiaj w telefonie aż padł mi net...
w kazdym razie gratuluję skonczonych tygodni!!! ![]() Chmielinko ale miałas przejścia ostatnio! Trzymaj się tam dzielnie! A z rzeczy ważnych właśnie mieliśmy spotkanie z przedstawicielem PBKM i jutro wysyłam papiery
Edytowane przez anna99302 Czas edycji: 2012-05-29 o 22:22 |
|
|
|
#359 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o podkłady do szpitala, to u mnie też trzeba je mieć, więc myślę, że z paczkę muszę kupić. Tak tu czytam, już dużo z was zaczęło takie większe przygotowania na przyjęcie dzidzi, a ja mam jedynie ubranka (po synku siostry) popakowane w torby, ale nawet nie uprane.. Nie kupiłam też nic oprócz wózka, łóżeczko też będę miała po kimś... A co dziewczyny kupujecie do pielęgnacji, oliwkę czy balsam? co jest lepsze? szczerze mówiąc wolałabym balsam, nie lubię oliwek... |
|
|
|
|
#360 |
|
Zadomowienie
|
Depoison Twoja kocia córcia myśli chyba, że te zabawki są dla niej
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:10.

padam

i to znowu z atakiem kolki nerkowej
ale nie bolało.
tak się boję 
mam nadzieję że mnie to nie spotka bo to zdecydowanie za wcześnie. Dobrze że u Twojej siostry wszystko dobrze się dkończyło

może na dniach coś poczuje.
połowy już nie ma!
Tylko mi brzuch obmacali i zmierzyli cm i wyszło że wsio ok
Żeby wszystko poszło zgodnie z planem 

nie znacie jakiegoś prywatnego gabinetu w okolicy Kurdwanowa, u mojej gin KTG są robione do południa, a ja wolałabym po 16.
Jej dobrze, że wyszło niecałe 100 zł... Z zakupu nie mogłaś zrezygnować?
w kazdym razie gratuluję skonczonych tygodni!!!