|
|
#331 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 7
Cytat:
|
|
#332 | |
|
Rozeznanie
|
Muminek wydawalo mi sie ze kosz mojszesza to to : http://40tygodni.pl/photos/questions...9a3b5f27ac.jpg
![]() Cytat:
dzisiaj o 8.30 obudzil mnie telefon i nie moglam usnac to popoludniu slanialam sie na nogach i przespalam 3 godz (oczywiscie nie wstalam sama z siebie tylko obudzil mnie kolejny telefon), ja uwazam ze jak sie chce to trzeba spac, potem juz sie raczej nie wyspimy Lusso fajne te wozki Camarello Ja zamowilam w ostatecznosci http://www.babydesign.eu/produkt/id/65 . Kierowalam sie testami, cena oczywiscie i rozmiarami.
|
|
|
#333 |
|
Raczkowanie
|
http://www.wykop.pl/link/1733898/bli...o-narodzinach/ wygląda to uroczo
|
|
|
|
#334 |
|
Zakorzenienie
|
A nie wiem jak to wygląda w innych szpitalach. U nas opowiadają jak to wygląda w naszym.
|
|
#335 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43733267]
Mam pytanie do lolita25 - chciałam zrobić jutro ten piernik z przepisu, ale nie wiem jakiego miodu użyć - pomożesz?[/QUOTE] Ja używam do pierników zwykłego sztucznego ![]() Cytat:
|
|
#336 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Sernik po wiedeńsku Składniki: ® 1 margaryna Kasia (lub jakakolwiek inna do pieczenia) ® 1,3 kg półtłustego białego sera 3x mielony ® półtorej szklanki cukru (ja daję nie całe półtorej szklanki) ® 8 jajek (na 1 kg sera 6 jajek) ® 2 łyżki mąki (skrobii) ziemniaczanej ® 1 płaska łyżka proszku do pieczenia ® zapachy do smaku: rumowy, arakowy, pomarańczowy, cytrynowy (odrobinę) ® skórka starta z dwóch cytryn ® rodzynki lub skórka pomarańczowa (brrr!)-co kto woli Wykonanie: Margarynę utrzeć z cukrem w makutrze (donicy), dodać ser i dalej ucierać, potem dodać po kolei żółtka z jajek (zaś białka do garnka i do lodówki). Jak zrobi się jednolita masa dodać mąkę ziemniaczaną, proszek do pieczenia, zapachy (trzy pierwsze w całości), skórkę startą z dwóch cytryn i rodzynki (bez rodzynek też jest super). Na koniec dodać pianę z ubitych białek i wymieszać łyżką. Przelać do blachy wysmarowanej margaryną i posypanej bułką tartą. Wstawić do zimnego piekarnika i piec w 200 st. ok. półtorej godziny (raczej do dwóch). Jeżeli wierch sernika pęknie, to nic nie szkodzi, tak ma być. Podczas pieczenia nie otwieraj piekarnika, bo sernik opadnie. Upieczony jest wtedy, kiedy po dotknięciu palcem się nie trzęsie jak galareta. Smacznego! PS. Trzy uwagi: 1)Nie oblizywać tłuczka, bo mąż będzie łysy! ![]() 2)Kręcić w donicy tylko w jedną stronę, bo się sernik zwarzy! ![]() 3)Nie zeżreć przed upieczeniem! Wiem, że trudne…
|
|
#337 |
|
Gang Iren
|
Ejani dobrze,ze dzien minal,ze masz juz to za soba
Co do witamin,ja biore. Polozna mi zalecala. Ale moje dzieci raczej mniejsze sie rodza. Przy Wiki bralam tez witaminy i nawet 3 kg nie miala... [1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43734190]Akkma spokojnie, ja też śpię do 11 [/QUOTE]Przestancie no. Ja juz nie pamietam kiedy spalam do 11. Ba do 9 bym pospala ![]() Ale jeszcze troche i bedziecie miec tak samo
|
#338 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co najzabawniejsze po tych dniach, kiedy mam tyle drzemek wcale nie śpię lepiej ani gorzej niż po całych przechodzonych.
|
|
#339 |
|
Zadomowienie
|
gosia261282 ja też nie pamiętam kiedy pospałam do 9. W tygodniu przedszkole na do 8:30 więc i na weekendy wstaje starszak systematycznie wcześnie
19.11 to mój dzień urodzin więc zadna z Was swego dziecia w tej dzień na świat nie wyda. Nastepny termin pozostaje wolny ![]() Boicie się, niektóre, cc. Ja się strasznie boję naturalnie. I niby mam wskazania do cc, ale przeczucie jakieś dziwne :/ Po cc wiem co mnie czeka. Przechodziłam to.
Edytowane przez mengazhu Czas edycji: 2013-11-15 o 19:16 |
|
|
|
#340 |
|
Zadomowienie
|
No to się dzis doigrałam. 3 godziny tarzałam się po dywanie selekcjonujac ciuszki, od czego rozbolał mnie brzuch i kręciło się w głowie. Ledwo skończyłam i usiadłam to zadzwonili ze żłobka ze Alek zwymiotował, więc pobiegłam po niego, wróciłam, odgrzałam obiad, przyszedł mąż, zjedlismy i stwierdzilismy że idziemy do rossmana. Mam jakieś 10 min spacerkiem. Juz w połowie drogi poczułam że coś się źle dzieje. Uczucie jakby na mostku ktoś mi położył 10 kg ciężar, nie mogłam normalnie oddychac, wszystko mi sie trzęsło w środku. Momentalnie się spociłam, zachciało mi si wymiotować, kupkac i wszystko na raz. Panie dały mi klucz do słuzbowego kibelka bo chyba sie wystraszyły że im zaraz urodze. Do domu szlismy bite pół godziny, dodatkowo rozbolała mnie głowa. Dopiero w domu doszłam do siebie, ale co jakies 20 min łapią mnie skurcze w dole brzucha i co chwila twardnieje mi macica. Oszaleć idzie w tej ciąży
|
|
|
|
#341 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niestety nie nadrobię U mnie do końca tygodnia mąż ma jeszcze wolne i tak załatwiamy różne sprawy a teraz zaczęliśmy remont jeszcze. Więc szczerze powiem , ze jestem wykończona . Ogólnie czuję się ostatnio ociężała strasznie chodzę jak pingwin i w ogóle wstaję rano robie śniadanie idę się położyć . Po sprzątam idę się położyć . Zrobię obiad idę się położyć . Zmywam idę się położyć itd ... Jakiś mam gorszy czas teraz albo już mi tak zostanie do końca ciąży
|
|
|
|
|
#342 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#343 |
|
Rozeznanie
|
mezaga ale mówisz o cc? miałam też podawaną morfinę i nic złego to nie jest. Inna sprawa z karmieniem po takim specyfiku? A nogi po co bandażowane? Mnie bardziej przeraża rozerwane krocze, balonik, lewatywa itp niż bandaż
|
#344 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to teraz odpocznij trochę bo tak to naprawdę zaraz urodzisz (psując magię 9 w porodach )
|
|
#345 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#346 |
|
Zadomowienie
|
Hejka wieczornie
![]() iwantyouwiem, ze dziewczyny juz pisaly, ale naprawde jestes baaardzo dzielna. Poza tym podziwiam naprawde Twoj spokoj i mimo calej sytuacji, poczucie humoru ![]() ![]() A to, ze czasem placzesz, to chyba jak najbardziej normalne. Dominik to super dzielny chlopak (pewnie po mamusi) i trzymam kciuki, zebyscie na swieta wszyscy byli razem w domku.demonyianioly tak jak juz Ci kiedys pisalam, Twoj eks narzeczony to straszny palant i dobrze, ze to skonczylo sie teraz, bedziesz miala czas, zeby wszystko poukladac sobie sama z dzieckiem, a on niech spada. Jestes madra kobietka i na pewno dasz rade ![]() A my dzisiaj odebralismy wozek, juuuuuuupiiiii. Ma jeszcze ladniejszy kolor niz wygladal na wzorniku. Juz nim objechalam cale mieszkanie chyba z 10 razy ![]() ![]() Jak zrobie zdjecia jutro to wrzuce
|
|
|
|
#347 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o karmienie to podobno pierwsze karmienie mam dopiero po pierwszej dobie (zerowej - tak się chyba mówi o dobie cięcia). I wtedy już morfiny nie podają.
|
|
|
#349 |
|
Zadomowienie
|
Własnie go sprowadziłam na ziemie, bo poszedł sobi wiadomosci oglądac i mnie z Młodym zostawił jak ja ledwo żyje. Faceci to czasem mają wyczucie słonia
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#350 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A tymczasem spadam do kolacji złożonej z serka wiejskiego i otrębów (otrąb ?") ![]() Cytat:
?Myślisz, że zamiast ucierania w makutrze mogę polecieć w kulki i zrobić masę w mikserze ? Taka wersja dla leniwej mamuśki?Nie bardzo mi się chce siedzieć z makutrą (która została u rodziców ) między nogami i ucierać masę ![]() Ale jak mus to mus Moja ochota ja słodkie wygra z lenistwem
Edytowane przez Akkma Czas edycji: 2013-11-15 o 19:30 |
||
|
|
|
#351 |
|
Zadomowienie
|
witajcie,
nadrobiłam i poprzedni wątek i nowy- uff...bardzo dużo pisałyście:P Nie jestem w stanie się odnieść do wszystkich poruszanych spraw. Cieszę się, że Dominik tak ładnie rośnie. Mam nadzieję, że od Em my też napłyną jakieś dobre wieści. 3mam kciuki za brzuchatki w szpitalach i te ze złym samopoczuciem. p.s wczoraj przy kasie pierwszeństwa mnie nie przepuścili-każdy spuścił głowę i udawali, że nie widzą mnie. Jedna babka odwracała się 5 razy i z żalem w oczach ale stała twardo przede mną. |
|
|
|
#352 |
|
Zakorzenienie
|
napasłam się jak prosiek
tak mi się zachciało carbonare że MUSIAŁAM je zjeść i zrobiłam szybką wersję z szynką.rany ale było pyszne..... ale teraz się nie mogę ruszyć
|
|
#353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Leż i się nie ruszaj, bo jeszcze ty nam urodzisz ![]() A swoją drogą to wczoraj czułam się lepiej niż dziś, też mnie coś po południu zaczęło pobolewać a rano mogłam góry przenosić
|
|
#354 |
|
Zakorzenienie
|
lidka- kładź się i odpoczywaj
|
|
#355 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo nie chciało mi się iść po boczek do sklepu (nie wspomnę, że mam sklep pod klatką ) Grunt, że tżtowi smakowało Tylko szkoda, że ja nie mogłam zjęść
|
|
|
#356 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Może trochę bólu tej rany... Skoro morfinę tylko dobę podają. Bobo się karmi na leżąco?Synuś zaczyna swoje wieczorne wariacje brzuchowe ![]() Le La pochwalę się, że sama siebie zaskoczyłam. Ktoś kogo kochałam porzucił mnie w chwili kiedy najbardziej go potrzebowałam. Zrobił to bez wahania i przez telefon. Próbował zrzucić na mnie winę, że jestem nieznośna i kłótliwa w ciąży i powinnam się zmienić... Zanim to powiedział, nie miałam od niego żadnych wieści, nie odbierał nie oddzwaniał. Byłam podłamana niepewnością. W tej chwili jakoś mam to tak gdzieś, że dziwię się i zastanawiam czy czasem nie jestem w szoku pourazowym nie mniej jednak czuję się cały czas ok, niepokój i niewiadoma minęły. Gdyby to się stało jeszcze 2 lata temu rok, zapłakałabym się na śmierć... Wariowała, załamała. Teraz może czasem zrobi mi się przykro, ale to uczucie jakby to wszystko było za mgłą, lub jakby to był film... Się rozpisałam
wymiana kosmetyczna : https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post48628710 Edytowane przez demonyianioly Czas edycji: 2013-11-15 o 19:43 |
|
|
|
|
#357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#358 |
|
Zadomowienie
|
Z tym leżeniem też słabo ostatnio bo mnie wszystko boli jak leże, biodra, plecy i nogi drętwieją. Juz rano mówiłam mężowi ze od dzis spie na stojąco
No i Aluśka mi szkoda. Co chwila prosi żeby piłke z nim pokulac, albo znalesc jakąś zabawke, pobawić sie autkami, generalnie marzy mu sie zabawa z mamą a mama marudzi Edytowane przez lidkaa82 Czas edycji: 2013-11-15 o 19:44 |
|
|
|
#359 |
|
Zakorzenienie
|
Nam pozostało kupić materac do sypialni i to jak najszybciej i chcę jeszcze stół z krzesłami do salonu, ale daję sobie czas do świąt z wyborem bo już wiem że będzie ciężko
W ogóle to dostaliśmy dziś zaproszenie na parapetówko-imieniny akurat w andrzejki żeby było śmieszniej to tydzień przed parapetówką u nas ![]() Zastanawiam się co im kupić, myślałam o jakimś fajnym kocu do sypialni albo zestawie szklanek do drinków bądź lampek do wina hmmm muszę coś wymyśleć ![]() Lenka się dziś naprawdę dość intensywnie rusza chwilami, aż mi dziwnie jakoś, jakby chciała brzuch rozwalić i wyjść
|
#360 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
uważam, że sklepy zarabiają na nas (jednak robimy inne zakupy niż nieciążówki) przyciągając nas trochę tymi kasami, więc nam się należy a ostatnio mi pani w lidlu powiedziała, że powinnam się przepychać do każdej kasy (w sensie że mam prawo) u nich... ale aż taki hardkor nie jestem ![]() Cytat:
oby jednak nie w tym miesiącu
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:21.

?
dzisiaj o 8.30 obudzil mnie telefon i nie moglam usnac to popoludniu slanialam sie na nogach i przespalam 3 godz (oczywiscie nie wstalam sama z siebie tylko obudzil mnie kolejny telefon), ja uwazam ze jak sie chce to trzeba spac, potem juz sie raczej nie wyspimy
Ja zamowilam w ostatecznosci
- kilka dłubanek

to teraz odpocznij trochę bo tak to naprawdę zaraz urodzisz (psując magię 9 w porodach 
?")
16.06.2012