|
|
#331 |
|
Та еще штучка ^^
|
Dot.: Niemcy V
Witaj Maja77. Ja z pod Hamburga jestem.
|
|
#332 |
|
Zadomowienie
|
Hej. No to spory kawałek ode mnie.
|
|
#333 |
|
Та еще штучка ^^
|
|
|
#334 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#335 |
|
Zadomowienie
|
Któraś jest z Wormsów, a to całkiem blisko mnie, ale nie pamiętam która.
|
|
#336 |
|
Zadomowienie
|
Jesli ktos ma ochote to zapraszam na relacje z klasztoru Ettal xxx
Ja mieszkam w Kiel , czyli niedaleko Hamburga
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2015-10-06 o 19:18 Powód: Reklama bloga. |
|
|
|
|
#337 |
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() jesli nie wiecie co znaczy slowo Hallig, zapraszam na moj najnowszy wpis na blogu ![]() tyle lat w Niemeczech, a czlwoiek nadal sie uczy.... ![]() xxx Ostatnio cos sie cicho tutaj zrobilo, urlopy, urlopy... Moj dopiero we wrzesniu, ale nie narzekam Mieszkajac nad morzem, wydaje mi sie jakbym ciagle byla na wakacjach.
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2015-10-06 o 19:17 Powód: Reklama bloga. |
|
|
|
|
#338 | |
|
in the dark of night
|
Cytat:
![]() W ogóle to hej ![]() Ale pada u mnie
|
|
|
|
#339 |
|
Zakorzenienie
|
hej , mam pytanie, może będziecie w stanie mi pomóc.
ile w DE w szpitalu się zostaje po CC? a ile po porodzie naturalnym ? |
|
|
|
|
#340 | |
|
in the dark of night
|
Cytat:
Chyba każdy indywidualnie, od stanu, np. ja na trzeci dzień po SN wyszłam, pewnie zaraz dziewczyny napiszą Ci ile same siedziały ![]() ![]() A swoją drogą to ja też mamusia z października, tylko z zeszłego roku
Edytowane przez slomka Czas edycji: 2015-08-20 o 10:45 |
|
|
|
|
|
#341 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
U mnie po naturalnym porodzie wychodzi sie ok. po tygodniu, po cc 2 tyg. Tak bylo 10 lat temu, czy sie cos zmienilo to nie wiem. Ja osobiscie zostalam wypuszczaona po 5 dniach czyli prawie tydzien. Urodzilam w poniedzialek po poludniu, a wyszlam w sobote do poludnia. Te 10 lat temu, hebamer ktora prowadzila kurs rodzenia, mowila ze NRW jest jestem z landow gdzie najdluzej sie po porodzie w szpitalu siedzi i zebysmy korzystaly z tego przywileju. To co dzialo sie u mnie po porodzie, to przyznam, ze bylo to idealne rozwiazanie. W przypadku jakis nieprawidolowsci, to wiadomo ze ten czas moze sie wydluzyc. Edytowane przez 201608040942 Czas edycji: 2015-08-20 o 11:03 |
|
|
|
|
|
#342 | |
|
Zakorzenienie
|
slomka - dzięki
ja pewnie będę jeszcze wrześniową mamą aczkolwiek udzielam się w wątku październikowych u mnie narazie wszystko wskazuje na CC, synek tyłkiem w dół ustawiony termin z om mam 23.09, z pierwszych usg - 30.09. a ciąża jest młodsza na 100% o ten właśnie tydzień. zobaczymy czy się jeszcze odwróci Cytat:
strasznie długo , ale może się coś zmieniło przez te 10 lat.. jak leżałam na obserwacji 2tyg temu to babeczka urodziła w środę w nocy (naturalnie) i przez weekend miała jeszcze zostać. z dzieckiem i z nią było wszystko ok, żadnej żółtaczki nic.. znajomą w pl po cesarce wypuścili po niecałych 3 dniach..
|
|
|
|
|
|
#343 |
|
Zakorzenienie
|
Możesz wyjść na żądanie zaraz po porodzie, to jest poród ambulatoryjny. W BW po sn ok 2-3dni, zależy czy maleństwo ma zoltaczke tez. Po cc 4-5. Ja powiedziałam lekarzowi, że chcę po 4 i w pt urodziłam, a we wtorek wyszłam już do domu
Edytowane przez Marei Czas edycji: 2015-08-20 o 12:50 |
|
|
|
|
#344 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#345 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jak bedziesz chciala to cie pewnie wypuszcza szybciej jesli bedzie wszystko ok. ja sobie chwalilam ta 5 dni. Maly nie umiel ssac, do tego jak mi sie pokarm pojawil, to w takiej ilosci ze zrobil sie zator . Mialam pomoc w pielegniarkach, Przystawialy malego, az zajarzyl jak ma zassac. I w piatek udalo mi sie go bez ich pomocy dostawic do biustu. Lekarz tez mnie porzadnie obejrzal, tzn krocze czy sie dobrze goi( niestety nie obylo sie bez naciecia ) i zrobil usg macicy( co dla mnie osobiscie bylo wazne, prawie nie zostalam polsierota gdy mialam miesiac, mojej mamie cale lozysko nie wyszlo( jej wersja), albo zrobil sie skrzep i dostala krwotoku miesiac pozniej, jak pomogla babci postawic kociol z ziemniakami dla swin, wiec ja sie ucieszylam ze mamy teraz usg i nie tylko obmacuja brzuch sprawdzajac czy macica sie dobrze kurczy, ale i ogladaja ja od srodka. Poza tym mialam moje maly psychiczne problemy po porodzie, a ze dziecko w moim szpitalu oddawac mozna bylo na noc siostra to i mnie to troche odciazalo. Choc te 3h miedzy karnieniem moglam sobie odpoczac. W domu tego luksusu by nie bylo. W PL zawsze wypuszczali szybko. edit: zapomnialam dodac ze przy okazji mialam nie tylko U1 ale i U2 w szpitalu zrobione, czego np noja szwagierka w München nie miala. Dla mnie to dodatkowy plus, bo moglam sobie darowac szukanie lekarza na gwaltu rety. Edytowane przez 201608040942 Czas edycji: 2015-08-20 o 13:36 |
|
|
|
|
|
#346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hmm co to jest U1 i U2 ?
|
|
|
|
|
|
#347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dopiero mój gin na kontroli fo 6 tyg po porodzie.---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- Untersuchung 1 i 2. Bilans dziecka. U1 po porodzie, U2 2-3 dni po. U3 jak dziecko ma miesiąc, U4 jak skończy trzy itd... |
|
|
|
|
|
#348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#349 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#350 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie,
czy są tutaj wizażanki z Kolonii?
|
|
#351 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#352 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja przy obu po dwoch dniach wyszlam..dzieci byly zdrowe bez zoltaczki u mnie tez ok...wyspalam sie i poprosilam o wypis
![]() ...wyslane i nieskontrolowane...
|
|
#353 |
|
Zakorzenienie
|
Mi dwa testy wyszły negatywnie, ale czułam że się mylą i zrobiłam badanie z krwi (byłam akurat parę dni w pl) i.... wow
przez dwie godziny nie mogłam przestać się uśmiechać ach te wspomnienia
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#354 |
|
Zadomowienie
|
cześć Dziewczyny,
bardzo długo nie pisałam, ze względu na brak czasu (kurs niemieckiego i dziecko). Jestem już po kursie mam B1. Moja szkoła nie była zbyt dobra, praktycznie w ogóle nie ćwiczyliśmy "gadania". Więc mój niemiecki dalej nie jest za dobry. Mam pytanie czy któraś z Was robiła kurs Betreuunskrafte? Pozdrawiam serdecznie i mam nadzieję, że będę mogła z Wami dalej pisać |
|
|
|
|
#355 |
|
Zakorzenienie
|
bez jaj... strasznie szybko czas leci ![]() ![]() ![]() u mnie juz 16 tydzien leci ![]() ![]() ![]()
|
|
#356 |
|
Zakorzenienie
|
Haha no faktycznie, a dopiero był początek. A zaraz półmetek!
|
|
|
|
|
#357 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajnie, zobaczymy po ilu ja będę mogła ale obawiam się żółtaczki bo u nas jest prawdopodobieństwo Cytat:
chociaż jak już się pokazały kreseczki to było niedowierzanie Cytat:
pamiętam jak się nie mogłam doczekać pierwszych kopniaczków a teraz tak nieraz mi przywali że aż zaboli
|
|||
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#358 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc dziewczyny
mozna dolaczyc udzielalam sie tu kiedys ............... dawno temu, chyba w 1 czy 2 czesci
|
|
|
#359 |
|
Zakorzenienie
|
Nom może na następnej wizycie się dowiem o płci
)))
|
|
#360 |
|
Zakorzenienie
|
To napisz nam koniecznie. Imiona wybrane czy czekacie? Kiedy wizyta? Jak się w ogóle czujesz?
My poznaliśmy płeć w 24 tygodniu
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:10.

termin z om mam 23.09, z pierwszych usg - 30.09. a ciąża jest młodsza na 100% o ten właśnie tydzień. zobaczymy czy się jeszcze odwróci
dopiero mój gin na kontroli fo 6 tyg po porodzie.

a teraz tak nieraz mi przywali że aż zaboli
udzielalam sie tu kiedys ............... dawno temu, chyba w 1 czy 2 czesci