|
|
#331 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chanel, Coco Mademoiselle
No dobra, teraz podaj link do aukcji, obaczym co to za okazyja była
|
|
|
|
|
#332 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#333 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Coco Mademoiselle
coco channel w oryginalnej wersji pachnie bosko i broń boże nie jak starocie! to cudowny wyrafinowany zapach, dojrzewa dopiero na skórze po jakimś czasie i jest piękny.To "matka" coco Mademoiselle...i przede wszystkim nie tak popularna.
|
|
|
|
|
#334 |
|
Wtajemniczenie
|
Czy ktoś coś słyszał o nowej szacie Mademoiselle edp 35 ml? Coś takiego znalazłam na stronie i nie wiem co to znaczy. Czy może zmieniło się opakowanie na takie jak jest w 50 i 100 ml?
wklejam link: http://mojezapachy.pl/index.php?page...0Cece%20GRATIS a tu oficjalna strona Chanel http://www.chanel.com/en_GB/fragranc...#skuid-0116390 Edytowane przez madziullka Czas edycji: 2016-12-26 o 14:32 |
|
|
|
|
#335 | |
|
Guerlain Lover
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#336 |
|
Wtajemniczenie
|
świetna informacja! cudne są te klasyczne flakony od Mademoiselle, No 5, Noir, czy czarnej Coco!
|
|
|
|
|
#337 |
|
Zakorzenienie
|
Witam miłośników Coco Mademoiselle 🌹. Muszę się wam pożalić bo aż mi się płakać chce 😢. Do niedawna miałam Panienke Coco w starszej wersji tej sprzed reformulacji - ah cóż to były za aromaty! Piękny ogoniasty trwały!!! Niestety jego żywot dobiegł końca. Kupiłam u jednego z polecanych sprzedawców (kalaaps) nowy flakon 100ml i JESTEM ZAŁAMANA co to kurczę ma być?!?! 0 trwałości na mnie po 2 godzinach praktycznie nie czuć zapachu, a sam zapach jest bardzo bliskoskórny 😖😞. Nawet mój mąż zapytany o to czy czuje na mnie perfumy stwierdził że nic nie czuje.... Płakać mi się chce.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#338 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#340 |
|
Zakorzenienie
|
Nawet mnie nie strasz, bo właśnie kończy mi się flakon:/
|
|
|
|
|
#341 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety, to prawda. Ja też wyczuwam ogromną różnicę na niekorzyść
Mam "starą" edp i nową z rozbiórki. Początkowo myślałam, że może to pomyłka, może ta z rozbiórki to edt? Oczywiście tak nie jest. Stara edp jest esencjonalna, gęsta i długotrwała, zaś nowa jest bardziej świeża, cytrusowa i bardzo, bardzo lekka. Aż żal mi używać starej wersji, zwłaszcza, że mam jej już bardzo mało...
|
|
#342 |
|
Zakorzenienie
|
Żebym miała podobną moc jak przy starej wersji edp po 2 aplikacjach w tej nowej musiałabym się wykąpać 😢 jest mi żal, czuje się oszukana przez Chanel naprawdę 😢
Wiecie kiedy dokładnie została przeprowadzona reformulacja? Wiem że w 2014 ale konkretnie? 😁 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez _zgryzota_ Czas edycji: 2017-05-29 o 11:36 |
|
|
|
|
#343 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety nie znam dokładnej daty reformulacji. Moja flaszka jest jeszcze z 2009 roku i ze 100ml zostało może ok. 10-15:/
|
|
|
|
|
#344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A moja obecna flaszka jest z 02.2015 a wcześniejsza była z 2013 i różnica jest duża. JESTEM W SZOKU! Napisałam do jednej ze starych perfumerii czy mają wersję Coco sprzed 2014 roku...odpisali mi że ich dostawca nie dał im informacji ze Coco Mademoiselle przechodziło kiedykolwiek reformulację?!?! WTF??!?! Edytowane przez _zgryzota_ Czas edycji: 2017-05-29 o 20:30 |
|
|
|
|
|
#345 |
|
Zakorzenienie
|
Dla informacji wszystkich którzy będą mieli podobne do mnie wątpliwości. Napisałam maila do Chanel i oto jaka dostałam odpowiedź.
Szanowna Pani, ☠ Dziękujemy za czas jaki poświęciła Pani na skontaktowanie się z nami, a także za zainteresowanie marką CHANEL. Przywiązujemy wielką wagę do wszelkich uwag i próśb Naszych Klientów.☠☠ ☠ W odpowiedzi na Pani pytanie, pragniemy poinformować, iż woda perfumowana Coco Mademoiselle nie uległa reformulacji. ☠ ☠ Z wyrazami szacunku ☠ CHANEL Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#346 |
|
Wtajemniczenie
|
Wcale mnie nie dziwi ich odpowiedz
. Nie pamiętam, żeby jakiś producent przyznał się oficjalnie do reformulacji, chyba że za zmianą zapachu idzie zmiana flakonu jak np. w Addict Diora. Zmieniają formuły nagminnie i myślą, że durni klienci się nie pokapują, żenada. A już najbardziej mnie wkurzają właśnie takie reformy bez żadnej zmiany we flakonie, kiedy po wyglądzie się nie można połapać dokładnie co i kiedy .
|
|
#347 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze rozumiem, że nie ogłaszają tego jakoś oficjalnie, ale żeby tak kłamać w żywe oczy w odpowiedzi na bezpośrednie pytanie? Żal. :/
|
|
#348 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie, Chanel N°5 od roku 1921 też nie przeszło reformulacji wg Chanel
![]() A to dlatego, że receptura nie uległa zmianie. To czy dany składnik jest naturalny czy syntetyczny, to nie jest to wg producenta reformulacja tylko "dostosowywanie produktu do przepisów Unii Europejskiej" ![]() I rzecz najważniejsza czyli partia. Perfumy są jak wino i każda partia może się od siebie różnić, o ile nie jest w 100% syntetyczna. Wg moich obserwacji do Polski, niestety i to nie tylko do perfumerii internetowych, trafiają te znacznie gorsze partie
"Jedna z najbardziej podstawowych reguł przetrwania na dowolnej planecie nakazuje nigdy nie drażnić kogoś ubranego w czarną skórę*. *Właśnie dlatego protestujący przeciwko noszeniu przez ludzi skór zwierząt nie wiedzieć czemu nie rzucają farbą w Aniołów Piekieł." - Terry Pratchett |
|
|
|
|
#349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W 2015 i ze 2 miesiące temu, też była reformulacja, której niby nie było ![]() Jeśli pojawia się w tv reklama zapachu, który miał premierę jakiś czas temu, to znaczy że w nim grzebali, ale
"Jedna z najbardziej podstawowych reguł przetrwania na dowolnej planecie nakazuje nigdy nie drażnić kogoś ubranego w czarną skórę*. *Właśnie dlatego protestujący przeciwko noszeniu przez ludzi skór zwierząt nie wiedzieć czemu nie rzucają farbą w Aniołów Piekieł." - Terry Pratchett |
|
|
|
|
|
#351 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez _zgryzota_ Czas edycji: 2017-05-31 o 12:34 |
|
|
|
|
|
#352 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Powiem Wam, że wczoraj w perfumerii przetestowałam najnowszy wypust z lutego 2017 i zapach na wierzchu dłoni (dwa psiki) trzymał mi się od 18 do 1 w nocy i po przebudzeniu, po 6 nadal był wyczuwalny więc wcale ta trwałość nie taka słaba. Dodam, że skórę rąk mam ostatnio bardzo suchą, z testowanych w tym samym czasie 4 zapachów tylko CM przetrwała do rana.
Edytowane przez vilka80 Czas edycji: 2017-05-31 o 12:20 |
|
|
|
|
|
#353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#354 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na mnie z marca 2017 też się bardzo długo trzyma a podszewka kurtki skórzanej pachnie od tygodnia. I całkiem ładnie pachnie i mnie nie dusi jak pierwotna. Późniejsze, w zależności od rocznika, raz były lepsze, raz gorsze, ale nigdy jej nie chciałam. A teraz dumam czy aby przypadkiem jednak jej nie chcę ![]() Cytat:
![]() A masz 200% pewności, że to oryginał? Tzn, mnie jako paranoika podróbkowego za bardzo słuchać może nie należy, ale w sieci flaszki Chanel, Diora i słonia Kenzo bez korka w życiu nie kupię
||
|
|
|
|
#355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#356 |
|
Zakorzenienie
|
Odebrałam moja Coco Mademosielle i jest taka jaka być powinna! O 6 rano psik na nadgarstek, mylam ręce wiele razy zmywałam naczynia a nadal dobrze czuje ja na nadgarstku 😎 jestem przeszczesliwa 😁 myślę o tym żeby zamówić jeszcze na zapas 😁
|
|
|
|
#357 |
|
Przyczajenie
|
Ja kupilam niedawno flakon, tez kompletnie nie czuję zapachu,
ale otoczenie go wyczuwa i to po wielu godz od aplikacji. Mówią że doskonale wiedzą gdzie bylam bo zostawiam zapach za sobą. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#358 |
|
Zakorzenienie
|
Mam flaszkę z 2015 roku i różnica w trwałości jest wielka, wręcz niewyobrażalna a oryginalności jestem pewna.
|
|
|
|
#359 |
|
BAN stały
|
Moja mama ma flaszkę CM edp, kupioną w Douglasie w grudniu ubiegłego roku - zapach jest nie do zdarcia, po 10 godzinach czuć je jeszcze bardzo wyraźnie
|
|
|
|
|
#360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:35.

Mam "starą" edp i nową z rozbiórki. Początkowo myślałam, że może to pomyłka, może ta z rozbiórki to edt? Oczywiście tak nie jest. Stara edp jest esencjonalna, gęsta i długotrwała, zaś nowa jest bardziej świeża, cytrusowa i bardzo, bardzo lekka. Aż żal mi używać starej wersji, zwłaszcza, że mam jej już bardzo mało...
. Nie pamiętam, żeby jakiś producent przyznał się oficjalnie do reformulacji, chyba że za zmianą zapachu idzie zmiana flakonu jak np. w Addict Diora. Zmieniają formuły nagminnie i myślą, że durni klienci się nie pokapują, żenada. A już najbardziej mnie wkurzają właśnie takie reformy bez żadnej zmiany we flakonie, kiedy po wyglądzie się nie można połapać dokładnie co i kiedy
.

Tzn, mnie jako paranoika podróbkowego za bardzo słuchać może nie należy, ale w sieci flaszki Chanel, Diora i słonia Kenzo bez korka w życiu nie kupię