|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: ♡ Mamusie Lutowe 2018 cz. 5 ♡
ja też nie umiem, porównuję tylko do tego jak ja miałam i co wtedy mój lekarz mówił
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3602 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Trochę mnie nie było, ale okropnie się czuję od kilku dni... Kręgosłup boli mnie totalnie, mam wrażenie, że ostatnio trochę się przeforsowałam, męczy mnie już ta ciąża bardzo. Na jutro mam termin z usg i jutro też pierwsze ktg, zobaczymy co mi powiedzą. Mała od 3 dni zachowuje się jak opętana, dzisiaj prawie wytrąciła mi z dłoni szklankę swoim odśrodkowym uderzeniem Ps już wiem, że w kolejnej ciąży nie podamy nikomu terminu porodu, bo od kilku dni kiedy nie odbiorę telefonu lub nie pojawiam się na FB jakiś czas zostaje zasypywana pytaniami w stylu "RODZISZ?!". No nawet jakbym rodziła to nie aktualizowałabym w trakcie statusu na Facebooku. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Edytowane przez Heidi_ Czas edycji: 2018-02-09 o 18:53 |
|
|
|
|
#3603 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie nawet dwulatka pyta kiedy dzidzia wyjdzie z brzuszka
![]() Co do ktg u mnie w szpitalu okazuje się że przy takim ktg co chodzę nie podlączają nawet tego od skurczy. Dopiero na specjalne żądanie pacjentki ktora odczuwa skurcze. Wiec ja dalej nie wiem czy wogle jakies mam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3604 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej heej
ależ mnie pochlania macierzyństwo moje drogieNawet nie dam rady nadrobic! Gratulacje rozpakowanym Z newsów to sutkom ma sie na życie chyba, bo troszke mniej bola i chyba głębiej przystawiam wkoncu Lilke laktacja w pełni Niestety mam antybiotyk przez 7 dni, bo mislam wczoraj temperature 38,4 i jechalismy do ambulatorium przyszpitalnym. Przy okazje zdjeli mi szwy i calkiem ładnie to wygląda. Wczoraj była też położna środowiskowa i calkiem fajna wizyta, na szczęście ma podobne podejście do mojego. Dzis wizyta z córcia w przychodni i też wszystko wyszło ok Cos mnie ominęło??? Zdrówka wszystkim i rozpakowujcie sie Kochane macierzyństwo jest trudne, ale pięknie. ---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ---------- Moja siostra dorwala dla nas niebieską chmurkę, jest idealna jesli chodzi o światło, którego potrzebowaliśmy ---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- Cukierkowe, czy wiecie coś o mierzeniu cukru po ciąży? Czy teraz po 2h ma być 140 max czy po 1h?
|
|
|
|
#3605 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny rada ode mnie. Rodzcie z biegu. Przed chwila rodzila jakas babka a slyszalam ja jakby to bylo pod moimi drzwiami. Chyba juz urodzila bo juz jej nie slychac ale koncowke miala straszna.
Jedyne co mnie pociesza to to, ze najwieksze "epicentrum" trwalo krotko.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w tym porodzie coś mialczalam o mamooooo o nieeee i takie tam. Ale to wszystko na tyle cicho że laska w sali obok myślała że mam skurcz normalny a nie że rodze mnie krzyk hamuje. Jakos się czuję skrepowana krzyczac. Ale niektórym pomaga.Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3607 |
|
luckygirl
|
Jak mnie przerażają te wszystkie opowieści o krzykach. Normalnie mam gęsia skórkę
|
|
|
|
#3608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi dzisiaj emocje chyba puściły i siedziałam i ryczałam pół wieczora, nie wiem czemu, po prostu łzy same mi leciały. A jeszcze jak mnie synek zaczął przytulać i pocieszać to aż się zanosiłam od ryku. Matko, ten spadek nastroju czy tam baby blues to masakra. Mam nadzieję, że się szybko ogarnę. A najciekawsze, że po pierwszej ciąży tego nie miałam. Może dlatego, że teraz z dwójka dzieci trochę ciężej. Sama nie wiem. Pytanie do tych co już urodziły, jak przechodzicie połóg? Mnie te poty nocne wykańczają. Długo to trwa? Budzę się na karmienie małej cała mokra a potem telepię się z zimna :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3609 |
|
Wtajemniczenie
|
wykupywałyscie/wykupujecie położną w szpitalu ??
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3610 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez slyszalam rodzace babki, nieważne czy krzyki czy jeki, straszne to jest. Ja nie wiem jakie dzwieki wydawalam, nie krzyczałam na pewno, wiem ze jak juz skurcze mnie atakowaly czesto to mówiłam- ojej znowu?😰
W.pologu nie mam potow, ale nastroje tak i to jak karmie to plakac mi sie chce, choc nie placze defacto. Ale mam dziwne krwawienie, raz ledwo co leci a nagle wylatuje ze mnie maly potok. Poza tym mam male zawroty głowy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3611 | |
|
gotowa do działania
|
♡ Mamusie Lutowe 2018 cz. 5 ♡
Cytat:
U mnie te poty trwały około miesiąca ale ja bardzo dużo pilam może dlatego. Ja tez z dwójka na głowie i chwilami jest ciężko się rozerwać i być dla obu jednocześnie. Dziś mi mały tak dał w kość ze ledwo na oczy patrzę, cały dzień wył ale na kolki i to nie wyglada bo nie pręży się i da się uspokajać ale na krótko. Skok tez raczej nie bo chyba za wcześnie. Już sama nie wiem ale chyba zostaje tylko zacisnąć zęby i przeczekać.. jutro kończymy 7 tygodni i będzie na już ósmy leciał ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Novakia - ze mnie tak leciało raz dużo raz wcale a potem to nawet w kilkudniowych odstepach Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane przez ZwariowanaWariatka Czas edycji: 2018-02-09 o 21:51 |
|
|
|
|
#3612 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poza tym mam 3 szwy po peknieciu i niestety szycie jest bardzo nieladne jesli nie bede juz chciala mieć wiecej dzieci to pewnie na jakąś plastykę się zdecyduje ![]() Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#3613 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3614 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja sie darlam konkretnie, ale gdybym miala tylko skurcze na brzuchu to mysle że za drzwiami by mnie nie bylo słychać. Te krzyżowe były masakryczne.
Kurde, mam bardzo niskie cukry teraz staram sie jesc regularnie a mi wyszlo przed kolacją 69...Poty też mam takie jak sie obudze. A jak wasze obkurczanie sie macicy? |
|
|
|
#3615 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny szukam jakiejś girlandy świecącej takiej zrbgboowiesic na łóżeczko Seby dawała troche światełka, tylko nie cotton ball, bardziej jakieś gwiazdki czy cos innego No i najfajniej gdyby nie była do sieci podłączona tylko na baterie
wie któraś gdzie takie cudo moge kupic ??
|
|
|
|
#3616 |
|
Wtajemniczenie
|
TŻ mi dzisiaj obcinal paznokcie u stóp haha chyba to znak ze czas rodzić
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3618 |
|
Zakorzenienie
|
Ale miałam intensywny dzień. Zakupy w galerii potrafią wymęczyć, cały czas spinał mi się brzuch i bolał troszkę jak na okres. Może coś tak się ruszy ;p
Kupiłam w C&A dwie bluzki po 5 zł i komplet za 15 zł ! Przeceniony z 60 zł na 30 zł i jeszcze 50 % przy kasie ;p IMG-20180209-WA0005.jpeg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3619 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hadise ladne łowy
))Mi dzisiaj Mama kupiła w Smyku 5cio-pack body z dlugim za 26zl-20% Wyszlo jakieś 4.20zł za sztukę )) żal nie kupić ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 00:21 ---------- Poprzedni post napisano o 00:19 ---------- Cytat:
ja rozmawialam z jedna to 1200zl Spoooro ii sie zastanawiam czy jest sens bo w szpitslu dziecko raczej duzo spi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3620 |
|
luckygirl
|
Ja kupiłam dwupak bodziakow z długim rękawkiem i dwupak spodenek po 7,99 w lidlu
z biobawelny tak na 62-68 cm ![]() W ogole w lidlu maja byc ciuchy ciążowe jakos 22.02 - nawet fajna sukienka. Szkoda, ze juz bedzie po rozpakowaniu
|
|
|
|
#3621 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurczę, musiałam małą wybudzić po 4,5h spania teraz, bo by mi cyce rozwaliło. A Wy budzicie w nocy? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3622 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie pierwsza dobra to masakra bolało... teraz może będzie lepiej troszkę.... ---------- Dopisano o 02:39 ---------- Poprzedni post napisano o 02:37 ---------- Cytat:
Mnie też te krzyki przerażały bo ja z tych cichorodzacych... No ale Rozumiem że każdy sobie próbuje jakoś radzić z bólem... |
||
|
|
|
#3623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3624 |
|
Zadomowienie
|
Noc przespalam i przed 7 zaczal mnie naparzac kregoslup. Brzuch mi sie nie spina wiec nie wiem czy cos bedzie z tego wywolywania
|
|
|
#3625 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja w pierwsza noc mialam taki mega skurcz tej macicy, że czulam sie jakbym znów rodziła. Przeszlo po ok 1h, ale wzięłam tez paracetamol. Teraz te obkurczania są rzadko i znośne, gorzej z dyskomfortem po cc.
My niestety mamy problem z usypianiem. Bardzo nam marudzi mimo, że ma sucho i jest pojedzona i utulona. Smoczek uspokajacz nie pomaga, jedynie piers, ale nie chce jej trzymać dla samego trzymania w buzi przy cycu. Macie jakieś pomysły z własnego doświadczenia? Nawet jak sie uspokoi to jakby sie zrywala ![]() Ale jak już usnie to sama się nie obudzi. W nocy też wybudzamy tak po 3-4h, wiec troszkę dłużej wtedy śpi. Proszę ciotki o dobre rady z tym usypianiem acha, jednak nie lubi ciasnego spowijania, raczki muszą mieć wolność |
|
|
|
#3626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3627 |
|
Zakorzenienie
|
Kaludetka u nas też bywa problem z zasypianiem, daje cyca i juz. On chce bliskosci wiec mu ja daje. Jak mocniej zasnie to sie odlacza i spi juz na dobre
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3628 |
|
Rozeznanie
|
Ohoo mamuśki rozpakowane przejmują wątek😂
|
|
|
#3629 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- A o platnej poloznej nawet nie myslalam. I dwa razy trafily mi sie fajne babki. Co wiecej jak bylam u gina po papier na becikowe to powiedzial ze personel mnie chwalil ze dobrze wspolpracowalam (nie wiem czy juz to pisalam?) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3630 |
|
Zakorzenienie
|
Klaudetka nosić, tulić, kłaść się spać razem z maluchem i rozkoszować, ze chce być blisko z Wami
za rok dwa zacznie uciekać, w przedszkolu Ci powie „mama nie całuj”, a w szkole, ze to obciach, że mama odprowadza. Naprawdę ciesz się ta chwila, póki trwa bo nim się obejrzysz będzie po
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:50.

kompletnie nie umiem odczytywać skurczy

laktacja w pełni
Jedyne co mnie pociesza to to, ze najwieksze "epicentrum" trwalo krotko.
w tym porodzie coś mialczalam o mamooooo o nieeee i takie tam. Ale to wszystko na tyle cicho że laska w sali obok myślała że mam skurcz normalny a nie że rodze

acha, jednak nie lubi ciasnego spowijania, raczki muszą mieć wolność