|
|
#3601 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maturzystki 2008 . . .
lele to jezyka nie musisz teraz zdawac za tydzien??
![]() u nas wygladalo to tak, ze wysylalismy deklaracje kiedys tam do CKE chyba (tak jak wszyscy maturzysci) i teraz musimy zdawac polski, jezyk i ten trzeci przedmiot ktory jako obowiazkowy wpisalismy (i na takich poziomach jakie wpisalismy tam) :| ja tez bym wolala zamiast angola wossssss
|
#3602 |
|
Zakorzenienie
|
no zobaczymy co wyjdzie, ale to nie CKE robi tlyko w koncu jednak operon..
no ale ja nie chce zdawac z obowiazkowego rpzedmiotu, jesli juz mam wybierac (czyli wosu rozszerzonego), bo czuje sie pewniej, wole histe, ktora jest najwieksza zagadka.. no moze zaraz po polskim rozszerzonym:P |
|
|
|
#3603 |
|
Raczkowanie
|
mam pytanie : o jakiej wy maturze tu piszecie ?? jakas probna?? w mojej szkole nie ma zadnej probnej :/ nic nie rozumiem...
|
|
#3604 |
|
Raczkowanie
|
u mnie probna ma byc w marcu...
|
|
#3605 |
|
Zakorzenienie
|
Titika witamy
na wstepie-korzystaj z mozliwoci edycji posta, a nie pisz jednego pod drugim, bo wtedy robie sie balagan w watku i ciezko sie czyta.. widze zes nowa, wiec tak pisze.. tak, piszemy o probnej, ktora czesc szkol ma 5-7.12.2007.. z tego co mi wiadomo jest organizowana przez wydawnictwo OPERON.. |
|
|
|
#3606 | |
|
Adwokat diabła
|
Cytat:
Babo czemu mnie bijesz Jakbym miała się uczyć te 32 godziny na dobe to bym chyba umarła. Czasem mi sie wydaje że nauczyciele myślą ze my w domu nic nie robimy, a każdy wymaga aby na JEGO przedmiot być nauczonym. Eeee żałuje że jestem w TE, gdyby nie te zawodowe przedmioty byłoby 100 razy lżej
|
|
|
#3607 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziś jestem kujonem
![]() Chyba nie pójdę z moja kochaną klasą do prosektorium (po próbnych), bo wolę iść na angielski. Ale chyba do końca życia będę żałować, że nie widziałam jak tną zwłoki ![]() Z historii robię chyba postępy (jakieś), bo w końcu mi darował historyczka ten XVII wiek, bo do tej pory częstowała mnie teścikami na 10 min 20 pytań ![]() A teraz coś specjlanego. Cytat z podręcznika PWN "Starozytność": Cytat:
I wszystko jasne
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
|
|
|
#3608 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a z hista juz XVII? to ladnie gnasz ja na jutro sie przygotowuje z Polski do 1295 roku.. a co do PWN- grunt to miec dobre zrodlo:P |
||
|
|
|
#3609 |
|
Zakorzenienie
|
lele a pamietasz wszystko z tego co uczylas sie wczesniej? starozytnosc i to przerobione juz sredniowiecze?? bo ja juz chyba nic nie pamietam
ostatnio jakies pytanie odnosnie starozytnosci slyszalam i wiedzialam, ze powinnam to wiedziec a nie moglam sobie przypomniec i gdzie ja mam w maju wszystko pamietac ![]() za to na jutro mam stosunki polsko-litewskie tylko <--to na dodatkowaa na fakultet (tez jutro) mialam zrobic faktografie do rozbicia dzielnicowego (albo i jakos dalej:P) ale mi sie nie chcialo;x cos tam mam w zeszycie starym wiec ide na zywiol ![]() nie mam sily nic do szkoly robic, moj pokoj wyglada jakby jakies tornado przeszlo ![]() poza tym bylam w szpitalu na badaniach kontrolnych po operacji i mam niezbyt dobre wyniki, ale juz nawet nie chce mi sie tym martwic. na dodatek przedwczoraj wrocil moj kuzyn, ktory byl 2 miesiace w Japonii i dzisiaj mnie odwiedzil, wiec to wszystko wplynelo na to, ze jestem nieprzygotowana na jutrzejszy dzien w szkole
|
#3610 |
|
Zakorzenienie
|
zetka89 operacja, wyniki? ejjj bedzie dobrze...
a ja mam mulitki pokoj i jest nieposprzatany ale sprzata sie go w 5 minu XD i go kocham bo jest idealny bo mlarza mialam do wlasnej dyspozycji i mowil na mnie dyktator, bo ja dobrze wiedzialam co chcialam ![]() a potem meble sobie zrobilam jakie chcialam, i chyba byly diealne jakie chcialam bo od 3 lat mi sie nie znudzily :P a co do tego ze sie nie pamieta... tez nie pamietam gegry ; ( ale mama mi mowi, ze to sie musi ulezec i ze jak potem sie bede uczyc to bede miec oswiecenie ![]() oby... :| wlasnie mam sie uczyc gegry... bo jest chora... troche tak bo mi sie niechce nigdzie isc :P noo ale coz.... a w weekend do pracy i wogole dziwnie.... ajj.... byle do ... czerwca
|
#3611 |
|
Zakorzenienie
|
no a ja dzisiaj jeszcze bylam na badaniach w szpitalu i juz mnie denerwuje to, ze nie moga dojsc do tego co mi jest :| juz tak od konca lutego probuja i nic :| teraz chca mnie wyslac do kliniki reumatologii
wycieli mi juz migdalki i mowili, ze bedzie ok ale cos im nie wyszlo chyba ale wlasnie zobaczylam, ze.....moge odebrac juz prawko ) i nie wiem czy cos na jutro do szkoly mam (bo oczywiscie spychologia gora i przesunelismy spr z matmy na za ...2tyg
Edytowane przez zetka89 Czas edycji: 2007-11-29 o 16:06 Powód: pomyłka |
|
|
|
#3612 |
|
Raczkowanie
|
zetka89 no fajnie ze juz masz
my zaczynamy maturę próbną o 7.10 ![]() ![]() ![]() nienawidzę tak wcześnie chodzic do szkoły
|
#3613 | |
|
Zakorzenienie
|
dostałam 1+ ze spr. z histy (34%pp, 70%pr, trzeba było zaliczyć podstawowy na co najmniej 50%, żeby mieć odpowiednio lepsze oceny...)
![]() w sumie nie chce mi się powtarzać tego, co pisałam już na Urodzonych w 1989, ale w każdym razie jeśli chodzi o sprawy naukowe, to zarówno WOS jak i starożytność nierozpoczęta, na razie uczę się nowożytności z humanem, ale jak widać gospodarkę napisałam na 1+ ![]() Cytat:
![]() Nieporównywalnie więcej informacji jest w PWNie czy w Nowej Erze (widziałam podr. Nowej Ery u koleżanki)
|
|
#3614 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jutro jedziemy na łyżwy A z historii to nie jest tak, że mam wszystko do XVII wieku przerobione ![]() Ale ostatnio dostalam 3+ ![]() Cytat:
Ale czasy najnowsze są ok. Najlepiej mi się uczyc z takich starych książek mojego brata i mojego repetytorium. W sumie to korzystam z wielu źródeł, bo nie da rady inaczej
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
||
|
|
|
#3615 |
|
Zakorzenienie
|
A ja już mam weekend, ach kocham ten stan
![]() A jutro wieczorem idę wyszaleć się ze znajomymi na dyskotekę..w końcu Andrzejki, a co! I mamy darmowe zaproszenia, aż 10 podwójnych, trzeba wykorzystać A dzisiaj porobię sobie troszkę wróżb, w końcu w tamtym roku jedna mi się sprawdziła. Rano wyciągnęłam spod poduszki literkę W, no i mój chłopak ma na imię Wojtek, przypadek? ![]() Nawet nie załamałam się dzisiaj chemią, mimo, że poszłam do tablicy nie potrafiłam narysować wiązań wodorowych , mimo, że recytowałam to jak z książki, no ale jakieś zaćmienie... cóż, bywa
|
|
|
|
#3616 |
|
Zakorzenienie
|
wlasnie koncze pisac na histe dodatkowa, ktora juz za...pol godziny
znowu na żywioł ale za to bylam odebrac prawko i juz mam, ale jeszcze nie jechalam;x ale jak skoncze korki to gdzies przed 20 pojade chyba sobie z mama pojezdzic sie boje troche;x
|
#3617 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dal Ci jakies fajne fotki?Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a to dzis, nie jutro?spowiadaj sie, jakie wrazenia z jazdy? mnie moj ojciec wkuzal odkad odebralam prawko i andal w sumie wkurza:P |
||||||||
|
|
|
#3618 |
|
Zakorzenienie
|
co do zdjec to jeszcze nic nie dal bo nawet polowy toreb nie rozpakowal tylko jezdzi teraz wszystkich odwiedzac
![]() a co do jazdy;x lol wlasnie wrocilam i straaaaaasznie inaczej sie jezdzi pierwszy raz w ogole jechalam po ciemku no i musze wyczuc ten samochod bo sie przyzwyczailam do eLki a tu calkiem inaczej i sprzeglo itp ale bedzie dobrze mysle. jeszcze przed kursem jezdzilam troche moim i szlo niezle wiec teraz z prawkiem moze byc juz tylko lepiej a jutro odwoze tate do pracy, potem siebie do szkoly ale tam sie z mama przesiade i ona wezmie to auto do pracy tata sie nawet poswiecil i powiedzial, ze ten raz pojedzie tym samochodem ze mna a co do sprzatania to nasze mamy moga sobie podac reke ona juz chodzi od tygodnia czy dwoch i powoli sprzata, a ostatnio mowie, ze juz chyba niedlugo bedzie koniec w domu sprzatania to spojrzala na mnie jak na jakas wariatke i zaczela wymieniac co jeszcze trzeba zrobic w polowie wyliczanki wyszlam do gory a jak wrocilam po 10minutach to ona dalej wyliczala ![]() a ja na jutro nic do nauki nie mam ![]() wypadaloby zajrzec do matmy ale jakos mi sie nie chce
|
#3619 |
|
Zakorzenienie
|
to ja sie pdo Toba moge tylko podpisac.. lapkami i nogami ( no moze opocz jazd:P bo juz te pierwsze po prawku an szczescie mam za soba, chociaz nie lubie prowadzic jak ojciec jedzie ze mna..no i po pewnym czasie fjanie jest nie prowadzic, tylko patrzec jak ktos inny prowadzi:P) a sama to uwielbiam jezdzic
|
|
|
|
#3620 |
|
Zakorzenienie
|
lele nie mam zdjecia ; (
a tak w ogole to mialam dzisiaj geo sie uczyc i nie wyszlo ja nie lubie sie uczyc jak nikogo nie m w domu... tako jakos :| wiec moze jak wroca o 10 to zaczne, bo jutro nie ide do skzoly za to zrobilam troche matmy ![]() i zawsze do pzodu w przerabianiu materialu xD i niemieckiego sie boje bo jak koelzanka poprosila mnie o zrobienie zadania maturalnego na neimeickim to sie przestraszylam ale jak sie wzielam to wyszlo nawet nawet ![]() pewnie za niemiecki do matury sie wezme jak juz wszystko bede miec przerobione bo to tylko podstawa... i 1/3 pkt to procent.. a z innych 1%=1pkt... oczywiscie o rekrutacji mowie... a zdac jakos zdam xD
|
#3621 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a po maturkach, co prawda skrócone, ale zawsze, lekcje. Przy dobrych wiatrach 17-18 w domu będę. I hop na drugi dzień na maturę i znowu do 17Cytat:
BlackAngel, ja też coraz bardziej tego technikum żałuję. Jutro mamy 3 pr. klasowe choc w statucie jest mowa maksymalnie o jednej, ale :kiedy my to mamy wam zrobić"- stara śpiewka nauczycieli.Na pytania jak nasze przygotowania do matury wszyscy zgodnie mówimy: Jakie przygotowania??? My nie mamy czasu się wyspać, bo tyle jest nauki na bieżąco ![]() A w poniedziałek dla odmiany przyszło pismo z Ministerstwa, że JEDNAK piszemy egzaminy ręcznie, a nie na komputerach Moja przygotowanie do matury jak już wspomniałam jest zerowe Nie mam czasu, ani siły się uczyć. Za dużo bieżących sprawdzianów. Niby obiecują, że w drugim semestrze będzie lżej, ale ja im nie wierzę![]() zetka89 Ty sie nie chichraj Ja tez od kilku miesięcy ze stanem podgorączkowym chodzę i byłam zarówno u reumatologa, jak i leczyłam zapalenie nerek -jednak to ciągle nie to, gorączka jest dalej Także życzę szybkiego wykrycia przyczyny wstrętnego temperaturzyska
|
|
#3622 | |
|
Adwokat diabła
|
Cytat:
U mnie dopiero w środę zaczęliśmy pracować na tym całym nowym programie. Myślałam, że walne.. Gorszy od tej całej symfonii. I nic nie wiem na temat tych dyplomów, bo u Nas cisza jak zawsze.. Mam dość matury a dyplomu to już zupełnie
|
|
|
#3623 |
|
Zakorzenienie
|
Nija_ az taka roznica w procentach
i to w rozsz wiecej kurcze, daje do myslenia... a ty jak nadal podstawa czy sie wahasz jeszcze?Owczunia i tez nie wiedza od czego masz? ja juz bylam u wszystkich lekarzy chyba (w sensie roznych specjalizacji). od konca lutego do polowy maja lezalam na 3oddzialach + pelno badan do tego itp itd. do dzisiaj mam przed oczami widok moich posiniaczonych calych rak od klucia, pobierania krwi, kroplowek <brrrrr> prawie, ze bym zawalila rok w szkole. no bo w ciagu tych prawie 3miesiecy bylam w szkole lacznie moze z 3tyg. a ile ja mialam potem nadrabiania ![]() masakra byla co do matury to narazie wiem tylko tyle, ze na 99% mamy od 9. ale nic poza tym (czy lekcje sa czy nie itp) to nie wiem aha. i wiem jeszcze tyle, ze sie osmiesze na tej probnej PS przed chwila zauwazylam kawalek podlogi w moim pokoju ale tylko przez chwile ale za to wywalilam dzisiaj wszystkie notatki, mapki z gegry. pol wielkiego wora tego bylo no bo mialam rozszerzony program z gegry wiec sie tego uzbieralo ale tak sie ciesze, ze juz nie mam tego przedmiotu mimo, ze ogolnie to gegra jest fajna, ale jak sobie przypomne ile musielismy sie uczyc to az mnie ciarki przechodza te wszystkie panstwa i stolice swiata, wszystkie jeziora, gory, niziny, wyzyny, szczyty na calym swiecie bylo, minelo i niech nie wraca no ale wy pewnie tez przez to przechodzilyscie
|
#3624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
WOS rozszerzony jako obowiązkowy, a historię rozszerzoną też dodatkowo, boję się brać historię jako obowiązkowy...W części podstawowej miałam 8/23 co daje 34%, a w rozszerzonej 14/20 czyli 70% ![]() Ja mam matury CHYBA na 9 i na pewno nie mamy lekcji
|
|
#3625 |
|
Zakorzenienie
|
jednak rozszerzke? ja sie waham jeszcze. bo ta podstawa nie jest jednak taka prosta jak myslalam
![]() dzisiaj dostalam moj dżihad ze starozytnosci i dostalam 4, miałam 80% (bo u nas on liczy tak jak mature) i cienko troche chociaz nie byl latwy, no i najlepszy wynik to 85% (tez 4) kolega mial, ale on jest maniakiem historycznym i wie tyle, ze glowa mala potem teoretycznie bylam ja no ale nie jestem zadowolona zbytnio chociaz moglobyc gorzej np jeden chlopak tez jest bardzo dobry z histy (jeden z lepszych na faku) i dostal cos kolo 55% w szoku bylam dzisiaj np zdalam sobie sprawe, ze nie umialabym nic powiedziec na temat wojny stuletniej. oprocz tego kto z kim i kiedy
|
#3626 |
|
Zakorzenienie
|
Jutro po lekcjach będę miała trochę czasu, to wybiorę się do księgarni i może zrobię jakieś maturalne zakupy
![]() Wydrukowałam sobie co nieco do przejrzenia w księgarni, jutro się pochwalę co kupiłam ![]() A na mojej liście są np. Testy do czytania ze zrozumieniem, WOS Nowa Matura Zadania, repetytorium z polskiego - wszystko Park Edukacja (mam testy z historii z tego wydawnictwa i są świetne moim zdaniem analiza tekstów źródłowy wyd. Omega i testy z WOSu z Operonu ![]() eee ale żeby nie było, że mam zamiar kupić to WSZYSTKO! Co to to nie ![]() chyba czas spać
|
#3627 |
|
Zakorzenienie
|
to czekamy na wyniki buszowania w ksiegarni jutro
![]() ja za to jutro po lekcjach ide odebrac psa (z mama) bo bedzie miec operacje jutro mama go zawiezie i tam pomoze z narkoza (chyba narkoza to sie u psow tez nazywa ) a potem przyjedzie po mnie i pojedziemy misiaka odebrac. zal mi jej strasznie, bo to juz jej 3cia operacja, a weterynarz mowi, ze niedlugo bedzie potrzebna kolejna no i w ogole juz ma 10 lat wiec nie jest mlodym psem i sie martwie o nia ale jestem dobrej mysli chociaz jutro pewnie bede sie stresowac bardzo
|
#3628 |
|
Zakorzenienie
|
Oj biedny piesek a co jej sie stalo?? Ja tam uwielbiam mojego pieska jest malutki slodziutki i puchaty)
|
|
|
|
#3629 |
|
Zakorzenienie
|
dolaczam sie do pytania co jest pieskowi
![]() ale na pewno wszystko sie uda, zobaczysz ! a ja kolejny dzien w domu, i dzisiaj juz naprawde musze wziac sie za ta geo, a wokol tyle pokus ; ( ale przeciez MUSZE
|
#3630 |
|
Zakorzenienie
|
jakoś nie udzielam się w tym wątku, bo albo jestem ignorowana, albo nie mogę przedrzeć się przed morze postów, które tworzycie
![]() też mam maturę z operonu i tam szczerze zbytnio się nie boję, bo i tak wiem, że nie zaliczę niczego jestem wściekła jak jasna cholera, bo wszystkie matury będę miała POMIĘDZY LEKCJAMI mam już tak dosyć tej szkoły! tak mi bokiem wychodzi! a tu już niebawem 100dnówka
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:32.

!!!!!jeszcze nauczyciele chcieli normalnie w ten dzień nam klasówki zrobić ale dyrekcja łaskawie zabroniła tego!ech...

<--to na dodatkowa
i ze jak potem sie bede uczyc to bede miec oswiecenie 

, mimo, że recytowałam to jak z książki, no ale jakieś zaćmienie... cóż, bywa 
dal Ci jakies fajne fotki?
jestem wściekła jak jasna cholera, bo wszystkie matury będę miała POMIĘDZY LEKCJAMI