Nasze Codzienne Jadłospisy, część VI - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-11-28, 21:55   #3601
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VI

Cytat:
Napisane przez gorzkakawa Pokaż wiadomość
rto teraz robię, bardzo dobrze, ze na mnie nakrzyczałaś, bardzo, bardzo dobrze.
będzie mi trudno zrobić taki duży skok, ale obiecuję od jutra się staram, bardzo się staram i słyszę ci, dziękuję ci bardzo mam nadzieję, że mi się uda i że jutro wkleję tu piękny jadłospis, który zadowoli was, mnie i mój organizm. tylko trzymajcie za mnie kciuki . proszę.
przede wszystkim Twój organizm! trudno, nie trudno, ja też zrobiłam i żyję i mam się dobrze!

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-28, 21:56   #3602
Kawwaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
ska, nikt z nas nie jest lekarzem, dieta mogla to spowodowac, ale zbadaj poziom hormonow & udaj sie do gina...

p;

ś: 100g BF z mlekiem, dwie big kromy z masełkiem i serkiem wiejskim + warzywa a gdzie jogurcik?

2ś: kanapka j.w. ale jeszcze z tuńczykiem, monte drink, pół paczki ciastek owsianych ładnie

3ś: kanapka j.w. + jabłko duże?

o: pomidorowa zabielana z ryżem brązowym, ziemniaczki zapiekane, OGROMNY filet z miruny kalafior, buraczki to może wieloryb był???
d; kinder bueno, kawa

p: bułka pyszna i chrupiąca 100g z masłem orzechowym, twarogiem i dżemem, gorąca czekolada gorzka cały czas mnie korci to masło orzechowe i nie wiem czy kupić

k: chlebek z makrelą wędzoną i warzywami, dwa jabłka, kilka (dużo) chrupek kukurydzianych a chlebka ile?

a teraz jem marchewkę skromnie

i jak?
Cóż u Ciebie moja panno można oceniać? Jadłospis wzorowy... prawie bo wydaje mi się trochę mniej niż zwykle. Czy to tylko takie wrażenie?
Stary 2008-11-28, 22:06   #3603
kika171
Zadomowienie

GG do kika171

Cytat:
Napisane przez Kawwaa Pokaż wiadomość
Izuś, chałkę właśnie konsumuję, wyczesana jest
Kika, ta czekolada jest boooooska jeszcze jest pomarańczowa ale nie próbowałam(na razie)koniecznie spróbuj bo jest pyyyyszna ja na razie muszę upolowac tamtą z jabłkiem i cynamonem
Dlaczego u mnie nie ma takich dobrych bułek?????podaj adres to Ci prześlęalbo mail-em jak chcesz

I moje dzisiejsze PPPP :

Ś: śledzie w sosie tatarskim 250g, bułka z ziarnami 100g z masłem
grejpfrut, 3 paski czekolady jabłko-cynamon- orzechy laskowe, kawa z kozim mlekiemkiedy pierwszy raz je piłam to mi hmm "zalatwało kózką"ale potem mi smakowało

2 paski czekolady jw., szklanka koziego mleka

O: zupa cebulowa z serem topionym i grzankami
3 kawałki ryby, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, marchwi i jabłka
D: budyń o smaku krówki ślicznie

P: drożdżówka z malinami i kruszonką 110g,
kawa z mlekiem kozim (możecie mi mówić KOZICA)
banan, jabłko super

PII: chałka z Izowego przepisu, połowa czyli jakieś 200g obtoczona w mleku (nie kozim) i cynamonem... mniam ja też jadlam dziś tę chałkę
Leżą koło mnie paluszki z sezamem to jeszcze zjem paluszki i popiję herbatką o smaku truskawkowo-waniliowym

K: a na kolację robię dziś zapiekanki z serem pleśniowym i żurawiną ale to dopiero --- > będzie świetnie

I jak.... ???

bardzo ładnie i smacznie

Cytat:
przepraszam za ton, ale a.) mam zły dzień b.) taka jest prawda. a skoro po dobroci się nie da, to...
co jest Izuś?
Cytat:
ska, nikt z nas nie jest lekarzem, dieta mogla to spowodowac, ale zbadaj poziom hormonow & udaj sie do gina...

p;

ś: 100g BF z mlekiem, dwie big kromy z masełkiem i serkiem wiejskim + warzywa super

2ś: kanapka j.w. ale jeszcze z tuńczykiem, monte drink, pół paczki ciastek owsianych ciasteczka

3ś: kanapka j.w. + jabłko chyba powrót do tuńczyka

o: pomidorowa zabielana z ryżem brązowym, ziemniaczki zapiekane, OGROMNY filet z miruny kalafior, buraczki
d; kinder bueno, kawa pyszniaście

p: bułka pyszna i chrupiąca 100g z masłem orzechowym, twarogiem i dżemem, gorąca czekolada gorzka mniaaaammmmmmm

k: chlebek z makrelą wędzoną i warzywami, dwa jabłka, kilka (dużo) chrupek kukurydzianych świetnie

a teraz jem marchewkę królik chrum chrum

i jak?
ślicznie!!!! i marcheweczka betakaroten...

P:

Iśn- drożdżówka z serem i makiem-jeszcze ciepła (ok 130gr) do tego kubek kakao, pół dużej buły z twarożkiem i dżemem truskawkowym, szkl mleka-->od krowy nie od kozy

IIśn- a) kanapka szkolna z parówką i warzywami +sos, pepsi
b) 7day's, danmleko

koktajl

O- zupa borowikowa zabielana, zagęszczana, prazaki/prażuchu/dziady ze śmietaną i cukrem, mleczko

kawałek torciku nugatowego, cappuccino

P: chałka drożdżowa namoczona w mleku+cukier waniliowy+3 garści płatków, jabłko 437gr

kisiel

K: odsmażane prazaki ze skwareczkami, mleczko--->tych prazaków był ogrom jogurt owocowy z resztą chałki

właśnie jem osttani kawałek tortu

A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42

"Zapytałam dziecko niosące świeczkę:
- Skąd pochodzi to światło?
Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął.
- Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi.
JC"
kika171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-28, 22:18   #3604
123Step000
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 123Step000 Pokaż wiadomość
U : dziś troche przesadziłam ale usprawiedliwiam się 1h na siłowni

Śn: drożdżówka z duża ilością sera,szklanka kakao na mleku 1,5% , kromka żytniego z masłem,sopocką,pomidorem ,rzodkiewką i szczypiorkiem, jabłko

II śn: (szkoła) banan, 50g orzechów laskowych , cappucino z automatu

O: talerz barszczu czerwonego z burakami zabielanego, filet z mintaja panierowany, pół woreczka kaszy gryczanej, dużo sałatki warzywnej (ogórki,kapusta,papryka,m archewka i cos jeszcze:P)

przegryzłam 2 jabłka

P: 150g serka waniliowego zmiksowanego z bananem + 40g granoli orzechowej,2 łyżki rodzynek ; 2 pomarańcze

w drodze na siłownie: 3 ciasteczka z dynią

1h siłowni

K: 3 kromki wieloziarnistego; jedna z masłem,jajkiem i szczypiorkiem,druga z miodem, trzecia z masłem,sopocką,pomidorem ,rzodkiewką, szklanka soku pomarańczowego (świeżo wyciśnietego)

proszę o ocenę
123Step000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-28, 22:26   #3605
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Cóż u Ciebie moja panno można oceniać? Jadłospis wzorowy... prawie bo wydaje mi się trochę mniej niż zwykle. Czy to tylko takie wrażenie?

jeszcze doszlo 250g sera bialego z dzemem, super...

Cytat:
Napisane przez kika171 Pokaż wiadomość
bardzo ładnie i smacznie

co jest Izuś?

ślicznie!!!! i marcheweczka betakaroten... nooo

P:

Iśn- drożdżówka z serem i makiem-jeszcze ciepła (ok 130gr) <- MNIAM!! do tego kubek kakao, pół dużej buły z twarożkiem i dżemem truskawkowym, szkl mleka-->od krowy nie od kozy super

IIśn- a) kanapka szkolna z parówką i warzywami +sos, pepsi nawet z parówką macie ?
b) 7day's, danmleko kocham danmleko

koktajl

O- zupa borowikowa zabielana, zagęszczana, prazaki/prażuchu/dziady ze śmietaną i cukrem, mleczko pyszniascie

kawałek torciku nugatowego, cappuccino mmmmmm

P: chałka drożdżowa namoczona w mleku+cukier waniliowy+3 garści płatków, jabłko 437gr muszę też sprobowac takiego polaczenia - chlebek mleczko platki

kisiel

K: odsmażane prazaki ze skwareczkami, mleczko--->tych prazaków był ogrom jogurt owocowy z resztą chałki

właśnie jem osttani kawałek tortu
buuu ostatni ale prześliczny jadłospis !

Stary 2008-11-28, 22:39   #3606
gorzkakawa
Rozeznanie

GG do gorzkakawa

Cytat:
Napisane przez Ska Pokaż wiadomość
SB rozpoczęłam w lipcu i fakt, że nawet biorąc tabletki @ się opóźniał, ale maks 2-3 dni. a miałam wcześnie co do dnia uregulowany cykl.
a to mój pierwszy miesiąc bez hormonów i nie wiem co się dzieje..

garden_d właśnie na początku SB jadłam malutko kcal, ale od września przyjmuje mniej więcej stałą dawkę. czy to może być za mało te 1500-1600 kcal?

gorzkakawa to po ile mniej więcej kcal przyjmujesz, że aż zanikł? to na pewno przez dietę?
jejku, współczuję Ci strasznie i nie chce podzielić Twojego losu
bardzo głupio, bo bardzo mało, po 1000 pewnie czasem mniej, teraz próbuję się odbudować. nie za bardzo mi to wychodzi, ale wzmocniona i otrzezzwiona słowami izy i podbudowującą rozmową z rodzicami od jutra biorę się za siebie!

Edytowane przez gorzkakawa
Czas edycji: 2008-11-28 o 22:42
gorzkakawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-28, 22:41   #3607
garden_d
Zakorzenienie

Cytat:

jeszcze doszlo 250g sera bialego z dzemem, super...
I dobrze Izuś...!
garden_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-28, 22:41   #3608
gorzkakawa
Rozeznanie

GG do gorzkakawa

Cytat:
Napisane przez 123Step000 Pokaż wiadomość
U : dziś troche przesadziłam ale usprawiedliwiam się 1h na siłowni

Śn: drożdżówka z duża ilością sera,szklanka kakao na mleku 1,5% , kromka żytniego z masłem,sopocką,pomidorem ,rzodkiewką i szczypiorkiem, jabłko

II śn: (szkoła) banan, 50g orzechów laskowych , cappucino z automatu

O: talerz barszczu czerwonego z burakami zabielanego, filet z mintaja panierowany, pół woreczka kaszy gryczanej, dużo sałatki warzywnej (ogórki,kapusta,papryka,m archewka i cos jeszcze:P)

przegryzłam 2 jabłka

P: 150g serka waniliowego zmiksowanego z bananem + 40g granoli orzechowej,2 łyżki rodzynek ; 2 pomarańcze

zacznę brać chyba przykład z ciebie

w drodze na siłownie: 3 ciasteczka z dynią

1h siłowni

K: 3 kromki wieloziarnistego; jedna z masłem,jajkiem i szczypiorkiem,druga z miodem, trzecia z masłem,sopocką,pomidorem ,rzodkiewką, szklanka soku pomarańczowego (świeżo wyciśnietego)
chyba zacznę brać z ciebie przykład
Stary 2008-11-28, 22:52   #3609
kika171
Zadomowienie

GG do kika171

Izuś BARDZO DOBRZE, kolejny raz zgadzam się z Kawwaą

tak, kiedyś już pisałam, że mamy przeróżne kanapki, z parówką też spróbuj koniecznie takiego połączenia-pysznea danmleko też uwielbiam, w ogóle miałam dziś taki "mleczny" dzień

Gorzkakawa 3mamy za słowo bo jak nie to będą baciki

- Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi.
JC"
Stary 2008-11-28, 22:56   #3610
abelarda
Raczkowanie

U z kaloriami jak R i składem jak P
[może pisanie tu mnie zmotywuje do zmian?]

6:00
cappucino z 3 lyżeczek
papryka, ogórek
2 liony (500kcal)

9
1,5 h silowni (-600kcal)

13:00
mc flurry daim (270)

16
pół jabłka (50)

21
klopsik z chudej wołowiny
ogórek kiszony
jabłko
cappucino z 3 łyżeczek
(250)

1100 razem... hm
abelarda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-28, 22:59   #3611
gorzkakawa
Rozeznanie

GG do gorzkakawa

Cytat:
Napisane przez kika171 Pokaż wiadomość
Izuś BARDZO DOBRZE, kolejny raz zgadzam się z Kawwaą

tak, kiedyś już pisałam, że mamy przeróżne kanapki, z parówką też spróbuj koniecznie takiego połączenia-pysznea danmleko też uwielbiam, w ogóle miałam dziś taki "mleczny" dzień

Gorzkakawa 3mamy za słowo bo jak nie to będą baciki
przez jakąś bitą godzinę płakałam i miałam milion wyrzutów, potem to przemyślałam , dużo dała mi rozmowa z rodzicami i oni też stwierdzili, że dużo się ruszam i brakuje mi tłuszczów i w ogóle
jutro zaczynam , nie twierdzę, że będzie mi prosto, ale przeciez nie jestem tu sama, nie ? ani w realu ani na forum, więc będzie dobrze, musi być !
Stary 2008-11-28, 23:02   #3612
Dekas
Wtajemniczenie

GG do Dekas

Cytat:

p;

ś: 100g BF z mlekiem, dwie big kromy z masełkiem i serkiem wiejskim + warzywa

2ś: kanapka j.w. ale jeszcze z tuńczykiem, monte drink, pół paczki ciastek owsianych - a gdzie druga połowa?

3ś: kanapka j.w. + jabłko

o: pomidorowa zabielana z ryżem brązowym, ziemniaczki zapiekane, OGROMNY filet z miruny kalafior, buraczki
d; kinder bueno, kawa

p: bułka pyszna i chrupiąca 100g z masłem orzechowym, twarogiem i dżemem, gorąca czekolada gorzka

k: chlebek z makrelą wędzoną i warzywami, dwa jabłka, kilka (dużo) chrupek kukurydzianych

a teraz jem marchewkę

i jak?
jakos tak srednio

P:

Sniadanie:
dwie pajdy chleba z maslem, kakao naturalne z miodem
musli naturalne z konfitura brzoskwiniowa, jogurtem i miodem

II Sniadanie:
ziarnista kajzerka z orzechowym i duzo herbaty irish creme z mlekiem

Obiadek:
zupa krem z brokula z kluskami
kasza jeczmienna na maselku z kefirem

D: serek homo cynamonowy i jabluszko

Podwieczorek:
buleczki mleczne maczane w serku waniliowym

Kolacja:
bagietka z warzywami, indykiem, jajkiem, majonezem czosnkowym 30 cm buly...

podjadam talarki bananowe
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem.

Anthony de Mello

kocham Cię życie!
Dekas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-29, 08:49   #3613
Angienatelka
Zadomowienie

Cytat:
EDIT: szczerze? Nasturcjo, mam identyczne wrażenie... Albo kolacja o 17, potem jabłko i "koniec na dziś" :yy: no i angienatelka umie tak dobrze liczyć kalorie... ekhm, zwykle dziewczyny chude z natury raczej sie tak nie zachowuja...

Aha, ok, wszystko pieknie, slicznie gdyby nie to, ze ja na tym jadlospisie po ostatnim skoku na 3000 kcal tyje . Nie mam duzo ruchu. Naprawde uwazajcie co chcecie, macie racje, ja przeciez moge klamac, moge byc 12-latka z ED. Ale ja mam czyste sumienie, nie potrafie klamac. Wiadomo, ze to przeciez tylko internet -.- .... Ja nie mialam ED, ED nie mam i raczej miec nie bede (chociaz kto wie... rozne rzeczy sie dzieja, wiec nie zakladam, ze miec NIGDY w zyciu nie bede). Zyje, moze to wystarczajacy dowod na to, ze nie mam ED :P? Od kilkunastu ladnych lat zyje i mam sie naprawde dobrze. A co do liczenia kcal - no coz, interesuje sie bardzo dietetyka i zwierzetami. Kazdy przeciez ma jakies hobby, ale to nie znaczy, ze mysle non stop o jedzeniu, bo tak nie jest, mam wazniejsze rzeczy do roboty.
I z moich wyliczen wynika, ze jem ok 3000 kcal dziennie od tygodnia nakladajac sobie dosyc spore porcje.
Mam nadzieje, ze wytlumaczylam dosyc? Ja nie chce zadnych klotni, ani nic, bo mnie nie o to chodzi, i jesli naprawde przeszkadzaja wam moje jadlospisy to nie bede ich wklejac, wystarczy powiedziec - naprawde, nie obrazam sie, po prostu jesli tak bedzie lepiej dla Was to nie bede ich wklejac i tyle.

silownia,bieganie,plywani e
Angienatelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-29, 09:55   #3614
Kawwaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Angienatelka Pokaż wiadomość
Aha, ok, wszystko pieknie, slicznie gdyby nie to, ze ja na tym jadlospisie po ostatnim skoku na 3000 kcal tyje . Nie mam duzo ruchu. Naprawde uwazajcie co chcecie, macie racje, ja przeciez moge klamac, moge byc 12-latka z ED. Ale ja mam czyste sumienie, nie potrafie klamac. Wiadomo, ze to przeciez tylko internet -.- .... Ja nie mialam ED, ED nie mam i raczej miec nie bede (chociaz kto wie... rozne rzeczy sie dzieja, wiec nie zakladam, ze miec NIGDY w zyciu nie bede). Zyje, moze to wystarczajacy dowod na to, ze nie mam ED :P? Od kilkunastu ladnych lat zyje i mam sie naprawde dobrze. A co do liczenia kcal - no coz, interesuje sie bardzo dietetyka i zwierzetami. Kazdy przeciez ma jakies hobby, ale to nie znaczy, ze mysle non stop o jedzeniu, bo tak nie jest, mam wazniejsze rzeczy do roboty.
I z moich wyliczen wynika, ze jem ok 3000 kcal dziennie od tygodnia nakladajac sobie dosyc spore porcje.
Mam nadzieje, ze wytlumaczylam dosyc? Ja nie chce zadnych klotni, ani nic, bo mnie nie o to chodzi, i jesli naprawde przeszkadzaja wam moje jadlospisy to nie bede ich wklejac, wystarczy powiedziec - naprawde, nie obrazam sie, po prostu jesli tak bedzie lepiej dla Was to nie bede ich wklejac i tyle.

A czego Ty się tak burzysz... Zaraz w tyłek dostaniesz to dopiero focha strzelisz Może dziewczyny po prostu się martwią? Nie pomyślałaś o tym?
Stary 2008-11-29, 11:15   #3615
Angienatelka
Zadomowienie

nie burze sie Kawus
Martwia? Watpie, przeciez wiosenka sama napisala gorzkiejkawie, ze nikogo tu nie obchodzi co kto je, ze kazdy ma tu swoje zycie i tak naprawde zalezy to od nas samych jak je przezyjemy. Czy bedzie to zycie szczesliwe, czy zycie zje***e. Po prostu nie chce zebyscie o mnie myslaly, ze jestem anorektyczka, bo nie jestem . Ale nie myslcie, ze uwazam, ze one sa gorsze! W zyciu, przeciez to nie ich wina, ze zachorowaly, szanuje te dziewczyny jak najbardziej.
Nie strzelam zadnych fochow, to do mnie nie podobne
Mam nadzieje, ze sprawa sie nieco wyjasnila

Stary 2008-11-29, 11:26   #3616
mongan75
Raczkowanie

Cytat:
nie burze sie Kawus
Martwia? Watpie, przeciez wiosenka sama napisala gorzkiejkawie, ze nikogo tu nie obchodzi co kto je, ze kazdy ma tu swoje zycie i tak naprawde zalezy to od nas samych jak je przezyjemy. Czy bedzie to zycie szczesliwe, czy zycie zje***e. Po prostu nie chce zebyscie o mnie myslaly, ze jestem anorektyczka, bo nie jestem . Ale nie myslcie, ze uwazam, ze one sa gorsze! W zyciu, przeciez to nie ich wina, ze zachorowaly, szanuje te dziewczyny jak najbardziej.
nie ma kogos takiego jak 'anorektyczka', chyba ze to jakis nowy gatunek ? jest tylko OSOBA CHORA NA ANOREKSJE, a to cały czas człowiek ...

szczerze mowiac tez pomyslalam sobie ze cierpisz z powodu ed, bo dziwne dla mnie są Twoje jadłospisy ale jak juz sama mowilas, kazdy je jak chce

u mnie ostatnie 3 dni z jadłospisem masakra, mialas straszne problemy z zoladkiem, i zaparcie ;/ ale naszczęście dzis juz lepiej, wiec wieczorem wkleje dzisiejszy jadlospis

sorry za OT
Stary 2008-11-29, 11:30   #3617
kika171
Zadomowienie

GG do kika171

Cytat:
nie burze sie Kawus
angienatelko chyba źle Izę zrozumiałaś, my nie mamy WAS gdzieś, martwimy się o Was,ale czasami po dobroci nie dociera i trzeba postąpic troszkę ostrzej...tak to prawda, że od nas samych zalezy jak przezyjemy nasze życie, zastanów się Kochana walczysz o swoje zdowie dla mnie-kogoś kogo nie znasz czy dla siebie? nie sądzimy, że jestes anorektyczką i nikt nie będzie Ci tego wmawiał...po prostu naszym zdaniem Twoje P nie wygląda jak P, ale skoro twierdzisz, że tyjesz i wszystko jest ok to bardzo się z tego cieszymy

Mongan biedactwo ale dobrze, ze już lepiej

JC"

Edytowane przez kika171
Czas edycji: 2008-11-29 o 11:32
Stary 2008-11-29, 11:53   #3618
Angienatelka
Zadomowienie

Mongan, ale ja wiem, ze to czlowiek i wcale inaczej nie mysle.

Ciesze sie, ze troche juz zostalo wyjasnione, bo nie chce zadnych klotni. Postaram sie wklejac scislejsze jadlospisy, bo moze zle opisuje? Zobaczymy jak ocenicie dzisiejszy, ktory wieczorkiem wstawie.
Mam nadzieje, ze nie jestescie na mnie zle za ta 'anorektyczke' . Przepraszam.

Stary 2008-11-29, 12:02   #3619
Kawwaa
Rozeznanie

Oj ... Wyjaśnione, wyjaśnione... Więc koniec tematu.

Mongan dobrze, że się odezwałaś bo już zaczynałam się martwić i miałam zamiar napisać do Ciebie na pw.
Biedny brzusio, dobrze, że już lepiej i czekam na śliczny jadłospik
Stary 2008-11-29, 12:10   #3620
gorzkakawa
Rozeznanie

GG do gorzkakawa

ja wieczorem wkleję swój, mam nadzieję, że dzisiaj będzie ładniej niż zazwyczaj
Stary 2008-11-29, 13:38   #3621
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
nie burze sie Kawus
zwal wszystko na złą wiosenkę

nie o to mi chodziło, ile jesz, bo jak na tym tyjesz, to automatycznie jest to P, ale o samą... hmmm mentalność (?) nie wiem znam wiele osób chudych z natury i żadna nie zna tak dobrze tabel kalorycznych... itp. ale nvm, koniec OTa.

nie odbierz mnie źle

Stary 2008-11-29, 14:03   #3622
gorzkakawa
Rozeznanie

GG do gorzkakawa

U dzisiejsze, niedokończone , ale wolę tak, żeby potem znowu się nie okazało, ze za mało
śniadanie: 3 tosty ( takie składane tak z 160-170 g ) z chleba żytniego ze słonecznikiem, serem i keczupem+ kawa z odrobiną mleka
20 minut łażenia po mieście
II śniadanie: łyżeczka masła orzechowego, 4 orzechy włoskie, banan, jogobella tropikalna do picia (330 ml) 30 minut spaceru
obiad(będzie): ogromna filiżanka grochówki z ziemniakami i pętkiem kiełbasy
potem kawa z mlekiem będzie
podwieczorek: 3 kozy , no nie wiem jak to nazwać, takie pampuchy czy cos, nie wiem nie wiem jak to nazwać naprawdę;d + herbata albo cappucino <---- będzie
spacer wieczorem 30 minut pewnie, a potem 20 minut skakanki

kolacja: 2 parówki cielęce , kromka chleba żytniego z masłem lub z serkiem almette z ziołami herbata z cytryną i potem pewnie dużo też innej

i jak dzisiaj ?jest jakaś poprawa? bo jak nie to ja sobie sama baciki przyznam.

Edytowane przez gorzkakawa
Czas edycji: 2008-11-29 o 14:04
Stary 2008-11-29, 14:13   #3623
Nasturcja several years
Rozeznanie

Angienatelko po co sie tak burzysz ...My tylko stwierdzamy to co obserwujemy, zreszta dziwne, ze wiekszosc dziewczyn tutaj zaauwazyla, ze cos nie tak z Twoimi jadllospisami, bo mimio tego ,ze mowisz, ze ed nie mas zi tak te Twoje posilki sa dziwne...znasz sie na kaloriach super dobrze, lepiej niz ja, ktora chorowalam na ED Tak czy owak to jest tylko i az internet, ale i tak kazdy odpowiada za siebie Wiec zdrowka zycze i nie stresuj sie, bo szkoda urody
Stary 2008-11-29, 14:16   #3624
Kawwaa
Rozeznanie

Cytat:
U dzisiejsze, niedokończone , ale wolę tak, żeby potem znowu się nie okazało, ze za mało
śniadanie: 3 tosty ( takie składane tak z 160-170 g ) z chleba żytniego ze słonecznikiem, serem i keczupem+ kawa z odrobiną mleka jakiś owoc by się przydał
II śniadanie: łyżeczka masła orzechowego, 4 orzechy włoskie, banan, jogobella tropikalna do picia (330 ml) 30 minut spaceru powinna być łycha a nie łyżeczka
potem kawa z mlekiem będzie trochę mało
podwieczorek: 3 kozy , no nie wiem jak to nazwać, takie pampuchy czy cos, nie wiem nie wiem jak to nazwać naprawdę;d + herbata albo cappucino <---- będzie cappuccino a te pampuch to chyba nie takie suche co ????

kolacja: 2 parówki cielęce , kromka chleba żytniego z masłem lub z serkiem almette z ziołami herbata z cytryną i potem pewnie dużo też innej
2 kromki, jakaś suróweczka/sałateczka i będzie ok

No poprawa jest ... Ale zawsze może być lepiej
Stary 2008-11-29, 14:19   #3625
mongan75
Raczkowanie

Cytat:
śniadanie: 3 tosty ( takie składane tak z 160-170 g ) z chleba żytniego ze słonecznikiem, serem i keczupem+ kawa z odrobiną mleka (za mało, czemu nie kawa z samym mlekiem? albo pol na pol z mlekiem? kakao? jogurt? )
II śniadanie: łyżeczka masła orzechowego, 4 orzechy włoskie, banan, jogobella tropikalna do picia (330 ml) <--- dobra jest tez ta jogobella z wisnią i bananem 30 minut spaceru
potem kawa z mlekiem będzie <-- coś do kawy, moze jakas sałatka owocowa z biszkoptami ?
podwieczorek: 3 kozy , no nie wiem jak to nazwać, takie pampuchy czy cos, nie wiem nie wiem jak to nazwać naprawdę;d + herbata albo cappucino <---- będzie <-- te papmuchy z czyms w srodku ;> ? na słodko? jak tak to z cappucino z duuużą ilością mleka

kolacja: 2 parówki cielęce , kromka chleba żytniego z masłem lub z serkiem almette z ziołami herbata z cytryną i potem pewnie dużo też innej <-- herbata to 0 kcal, mało !! dorzuc jeszcze jakas kanapeczke i WARZYWA !!!!!!!!

żadnych warzyw, z owocow tylko 1 banan ale chyba troche wiecej niz wczesniej, ale na laurach spocząć nie mozesz ;p
Stary 2008-11-29, 14:40   #3626
gorzkakawa
Rozeznanie

GG do gorzkakawa

dzięki dziewczyny za tak szybki odzew
zjadłam obiad, teraz jem pół jabłka , bo jakoś mało naprawdę warzywek i owoców dzisiaj wyszło. jestem taaaka pełna po tej zupie z pampuchami czekam na koleżankę. już wiem , ze są dobre, bo babcia robiła
Stary 2008-11-29, 14:45   #3627
Kawwaa
Rozeznanie

Cytat:
dzięki dziewczyny za tak szybki odzew
zjadłam obiad, teraz jem pół jabłka , bo jakoś mało naprawdę warzywek i owoców dzisiaj wyszło. jestem taaaka pełna po tej zupie z pampuchami czekam na koleżankę. już wiem , ze są dobre, bo babcia robiła

To dobrze, że dobre ale pytanie brzmi z czym???
Stary 2008-11-29, 15:02   #3628
gorzkakawa
Rozeznanie

GG do gorzkakawa

Cytat:
To dobrze, że dobre ale pytanie brzmi z czym???

u nas w domu się je je na słodko, z cukrem pudrem tylko
Stary 2008-11-29, 15:48   #3629
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
u nas w domu się je je na słodko, z cukrem pudrem tylko
proponuję więc złamać tę tradycję i zrobić sobie śmietanę/jogurt z cukrem pudrem i dżemem lub np. bananem i polać tym owe pampuchy ;]

Stary 2008-11-29, 15:54   #3630
Kawwaa
Rozeznanie

eh... Wpiszę no bo co....

P:

Ś: sałatka jarzynowa, bułka z ziarnami 100g z masłem i polędwicą z kurcząt, grejpfrut, pasek czekolady wedlowskiej, kawa z kozim mlekiem

Paczka LU Go, szklanka gorącego koziego

O: zupa cebulowa z grzankami i serem topionym(wczorajsza)
2 kotlety mielone, paczka warzyw na patelnie
D: miseczka galaretki z owocami, bitą śmietaną, posypana tartą czekoladą
cappuccino orzechowe

50g pistacji i trochę orzechów laskowych

P: bułka 60g z pestkami dyni z masłem, szynką, żółtym serem, warzywami
sałatka z tartej marchewki z pestkami dyni, orzechami ziemnymi i rodzynkami
jabłko

PII: z dwa kawałki babki piaskowej (się robi właśnie), kubek kakao ---> będzie

K: nie wiem jeszcze, zobaczę na co będę miała ochotę.... jak na razie nie mam na nic

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości