|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VI
Cytat:
i mam się dobrze
|
|
|
#3602 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3603 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
P: Iśn- drożdżówka z serem i makiem-jeszcze ciepła (ok 130gr) do tego kubek kakao, pół dużej buły z twarożkiem i dżemem truskawkowym, szkl mleka-->od krowy nie od kozyIIśn- a) kanapka szkolna z parówką i warzywami +sos, pepsi b) 7day's, danmleko koktajl O- zupa borowikowa zabielana, zagęszczana, prazaki/prażuchu/dziady ze śmietaną i cukrem, mleczko kawałek torciku nugatowego, cappuccino P: chałka drożdżowa namoczona w mleku+cukier waniliowy+3 garści płatków, jabłko 437gr ![]() kisiel K: odsmażane prazaki ze skwareczkami, mleczko--->tych prazaków był ogrom jogurt owocowy z resztą chałkiwłaśnie jem osttani kawałek tortu ![]()
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
|||
|
|
|
#3604 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
proszę o ocenę ![]()
|
|
|
|
|
#3605 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze doszlo 250g sera bialego z dzemem, super... Cytat:
ale prześliczny jadłospis !
|
|
|
#3606 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Edytowane przez gorzkakawa Czas edycji: 2008-11-28 o 22:42 |
|
|
|
|
#3607 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3608 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3609 |
|
Zadomowienie
|
Izuś BARDZO DOBRZE, kolejny raz zgadzam się z Kawwaą
tak, kiedyś już pisałam, że mamy przeróżne kanapki, z parówką też a danmleko też uwielbiam, w ogóle miałam dziś taki "mleczny" dzieńGorzkakawa 3mamy za słowo bo jak nie to będą baciki![]()
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
|
|
|
#3610 |
|
Raczkowanie
|
U z kaloriami jak R i składem jak P
[może pisanie tu mnie zmotywuje do zmian?] 6:00 cappucino z 3 lyżeczek papryka, ogórek 2 liony (500kcal) 9 1,5 h silowni (-600kcal) 13:00 mc flurry daim (270) 16 pół jabłka (50) 21 klopsik z chudej wołowiny ogórek kiszony jabłko cappucino z 3 łyżeczek (250) 1100 razem... hm |
|
|
|
#3611 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() jutro zaczynam , nie twierdzę, że będzie mi prosto, ale przeciez nie jestem tu sama, nie ? ani w realu ani na forum, więc będzie dobrze, musi być !
|
|
|
|
|
#3612 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() P: Sniadanie: dwie pajdy chleba z maslem, kakao naturalne z miodem ![]() musli naturalne z konfitura brzoskwiniowa, jogurtem i miodem II Sniadanie: ziarnista kajzerka z orzechowym i duzo herbaty irish creme z mlekiem Obiadek: zupa krem z brokula z kluskami kasza jeczmienna na maselku z kefirem D: serek homo cynamonowy i jabluszko Podwieczorek: buleczki mleczne maczane w serku waniliowym ![]() Kolacja: bagietka z warzywami, indykiem, jajkiem, majonezem czosnkowym 30 cm buly...podjadam talarki bananowe
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Cię życie! |
|
|
|
|
#3613 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Aha, ok, wszystko pieknie, slicznie gdyby nie to, ze ja na tym jadlospisie po ostatnim skoku na 3000 kcal tyje . Nie mam duzo ruchu. Naprawde uwazajcie co chcecie, macie racje, ja przeciez moge klamac, moge byc 12-latka z ED. Ale ja mam czyste sumienie, nie potrafie klamac. Wiadomo, ze to przeciez tylko internet -.- .... Ja nie mialam ED, ED nie mam i raczej miec nie bede (chociaz kto wie... rozne rzeczy sie dzieja, wiec nie zakladam, ze miec NIGDY w zyciu nie bede). Zyje, moze to wystarczajacy dowod na to, ze nie mam ED :P? Od kilkunastu ladnych lat zyje i mam sie naprawde dobrze. A co do liczenia kcal - no coz, interesuje sie bardzo dietetyka i zwierzetami. Kazdy przeciez ma jakies hobby, ale to nie znaczy, ze mysle non stop o jedzeniu, bo tak nie jest, mam wazniejsze rzeczy do roboty.I z moich wyliczen wynika, ze jem ok 3000 kcal dziennie od tygodnia nakladajac sobie dosyc spore porcje. Mam nadzieje, ze wytlumaczylam dosyc? Ja nie chce zadnych klotni, ani nic, bo mnie nie o to chodzi, i jesli naprawde przeszkadzaja wam moje jadlospisy to nie bede ich wklejac, wystarczy powiedziec - naprawde, nie obrazam sie, po prostu jesli tak bedzie lepiej dla Was to nie bede ich wklejac i tyle.
|
|
|
#3614 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A czego Ty się tak burzysz... Zaraz w tyłek dostaniesz to dopiero focha strzelisz
|
|
#3615 |
|
Zadomowienie
|
nie burze sie Kawus
![]() Martwia? Watpie, przeciez wiosenka sama napisala gorzkiejkawie, ze nikogo tu nie obchodzi co kto je, ze kazdy ma tu swoje zycie i tak naprawde zalezy to od nas samych jak je przezyjemy. Czy bedzie to zycie szczesliwe, czy zycie zje***e. Po prostu nie chce zebyscie o mnie myslaly, ze jestem anorektyczka, bo nie jestem . Ale nie myslcie, ze uwazam, ze one sa gorsze! W zyciu, przeciez to nie ich wina, ze zachorowaly, szanuje te dziewczyny jak najbardziej. Nie strzelam zadnych fochow, to do mnie nie podobne Mam nadzieje, ze sprawa sie nieco wyjasnila
|
|
#3616 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
szczerze mowiac tez pomyslalam sobie ze cierpisz z powodu ed, bo dziwne dla mnie są Twoje jadłospisy ale jak juz sama mowilas, kazdy je jak chce ![]() u mnie ostatnie 3 dni z jadłospisem masakra, mialas straszne problemy z zoladkiem, ![]() ![]() ![]() i zaparcie ;/ ale naszczęście dzis juz lepiej, wiec wieczorem wkleje dzisiejszy jadlospis ![]() sorry za OT
|
|
#3617 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mongan biedactwo
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" Edytowane przez kika171 Czas edycji: 2008-11-29 o 11:32 |
|
|
|
|
#3618 |
|
Zadomowienie
|
Mongan, ale ja wiem, ze to czlowiek i wcale inaczej nie mysle.
Ciesze sie, ze troche juz zostalo wyjasnione, bo nie chce zadnych klotni. Postaram sie wklejac scislejsze jadlospisy, bo moze zle opisuje? Zobaczymy jak ocenicie dzisiejszy, ktory wieczorkiem wstawie. Mam nadzieje, ze nie jestescie na mnie zle za ta 'anorektyczke' . Przepraszam.
|
|
#3619 |
|
Rozeznanie
|
Oj ... Wyjaśnione, wyjaśnione... Więc koniec tematu.
![]() Mongan dobrze, że się odezwałaś bo już zaczynałam się martwić i miałam zamiar napisać do Ciebie na pw. Biedny brzusio, dobrze, że już lepiej i czekam na śliczny jadłospik ![]()
|
#3620 |
|
Rozeznanie
|
ja wieczorem wkleję swój, mam nadzieję, że dzisiaj będzie ładniej niż zazwyczaj
|
|
|
|
#3621 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie o to mi chodziło, ile jesz, bo jak na tym tyjesz, to automatycznie jest to P, ale o samą... hmmm mentalność (?) nie wiem znam wiele osób chudych z natury i żadna nie zna tak dobrze tabel kalorycznych... itp. ale nvm, koniec OTa.nie odbierz mnie źle
|
|
|
#3622 |
|
Rozeznanie
|
U dzisiejsze, niedokończone , ale wolę tak, żeby potem znowu się nie okazało, ze za mało
![]() śniadanie: 3 tosty ( takie składane tak z 160-170 g ) z chleba żytniego ze słonecznikiem, serem i keczupem+ kawa z odrobiną mleka 20 minut łażenia po mieście II śniadanie: łyżeczka masła orzechowego, 4 orzechy włoskie, banan, jogobella tropikalna do picia (330 ml) 30 minut spaceru obiad(będzie): ogromna filiżanka grochówki z ziemniakami i pętkiem kiełbasy ![]() potem kawa z mlekiem będzie podwieczorek: 3 kozy , no nie wiem jak to nazwać, takie pampuchy czy cos, nie wiem nie wiem jak to nazwać naprawdę;d + herbata albo cappucino <---- będziespacer wieczorem 30 minut pewnie, a potem 20 minut skakanki kolacja: 2 parówki cielęce , kromka chleba żytniego z masłem lub z serkiem almette z ziołami herbata z cytryną i potem pewnie dużo też innej i jak dzisiaj ?jest jakaś poprawa? bo jak nie to ja sobie sama baciki przyznam. Edytowane przez gorzkakawa Czas edycji: 2008-11-29 o 14:04 |
|
|
|
#3623 |
|
Rozeznanie
|
Angienatelko po co sie tak burzysz ...My tylko stwierdzamy to co obserwujemy, zreszta dziwne, ze wiekszosc dziewczyn tutaj zaauwazyla, ze cos nie tak z Twoimi jadllospisami, bo mimio tego ,ze mowisz, ze ed nie mas zi tak te Twoje posilki sa dziwne...znasz sie na kaloriach super dobrze, lepiej niz ja, ktora chorowalam na ED
Tak czy owak to jest tylko i az internet, ale i tak kazdy odpowiada za siebie Wiec zdrowka zycze i nie stresuj sie, bo szkoda urody
|
#3624 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No poprawa jest
|
|
#3625 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
żadnych warzyw, z owocow tylko 1 banan ale chyba troche wiecej niz wczesniej, ale na laurach spocząć nie mozesz ;p
|
|
#3626 |
|
Rozeznanie
|
dzięki dziewczyny za tak szybki odzew
zjadłam obiad, teraz jem pół jabłka , bo jakoś mało naprawdę warzywek i owoców dzisiaj wyszło. jestem taaaka pełna po tej zupie z pampuchami czekam na koleżankę. już wiem , ze są dobre, bo babcia robiła
|
|
|
|
#3627 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To dobrze, że dobre ale pytanie brzmi z czym???
|
|
#3628 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3629 |
|
Zakorzenienie
|
proponuję więc złamać tę tradycję i zrobić sobie śmietanę/jogurt z cukrem pudrem i dżemem lub np. bananem i polać tym owe pampuchy ;]
|
|
#3630 |
|
Rozeznanie
|
eh... Wpiszę no bo co....
![]() P: Ś: sałatka jarzynowa, bułka z ziarnami 100g z masłem i polędwicą z kurcząt, grejpfrut, pasek czekolady wedlowskiej, kawa z kozim mlekiem Paczka LU Go, szklanka gorącego koziego O: zupa cebulowa z grzankami i serem topionym(wczorajsza) 2 kotlety mielone, paczka warzyw na patelnie D: miseczka galaretki z owocami, bitą śmietaną, posypana tartą czekoladą cappuccino orzechowe 50g pistacji i trochę orzechów laskowych P: bułka 60g z pestkami dyni z masłem, szynką, żółtym serem, warzywami sałatka z tartej marchewki z pestkami dyni, orzechami ziemnymi i rodzynkami jabłko PII: z dwa kawałki babki piaskowej (się robi właśnie), kubek kakao ---> będzie K: nie wiem jeszcze, zobaczę na co będę miała ochotę.... jak na razie nie mam na nic
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:39.

rto teraz robię, bardzo dobrze, ze na mnie nakrzyczałaś, bardzo, bardzo dobrze.
i mam się dobrze

kalafior, buraczki to może wieloryb był???

bo jak nie to będą baciki

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

znam wiele osób chudych z natury i żadna nie zna tak dobrze tabel kalorycznych... itp. ale nvm, koniec OTa.